אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
יש בבעלותי מעבד מסוג סלרון 2800 מג"הצ כמו כן מותקן עליו קירור מסוג ביג טייפון. התחלתי באובר קלוק קטן ואני עומד כרגע על מהירות של 3144 מג"הצ. יש לי כרטיס זיכרון אחד של 256 מגה-בייט 400 DDR שעכשיו נמצא על 450 בערך. עד כמה אני יכול להגיע? ושאלה קטנה על טמפרטורה שיותר חשובה בתוכנה easy tune 5 שקיבלתי בדיסק של הלוח אם מופיע 45 מעלות במנוחה ואילו בביוס 50 במנוחה,מי צודק? עד איזה טמפ' אפשר להגיע?
-
- 11 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום היום הרכבתי http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3084 אני מרוצה מאוד 1.קיבלתי איתו מזרק מלא MX1 שמתי את כולו זה בסדר? 2.המשחה MX1 מאוד צמיגית וקשה למריחה אם אני ישים גוש קטן וירכיב את הקירור זה יהיה בסדר (בלי למרוח) 3.בהשוואה למזרק שמקבלים עם קירור פי כמה המזרק הזה http://lamir.co.il/product.asp?product=7459 יותר גדול? תודה
-
- 4 תגובות
- 489 צפיות
-
-
היי אני חדש בעולם הOC רציתי לדעת איזה מן אוברקלוק אפשר לעשות למעבד הזה 3.0 גיגה הרץ של ליבה ו200 מגה הרץ של באס תושבת 784 למרבה הפליאה למה כדאי לתת עדיפות בהמהרה גם לבאס או לליבה הוא מקורר מעולה על ידי שני מאווררים והיטסינק 4 צינורות במנוחה 44 מעלות במאמץ 55 לערך באילו תוכנות מומלץ לי להשתמש בתור מתחיל - ואפילו בתור מתקדם ואם יש גם מדריך כלשהו למתחילים אודה מאוד אני יודע ששאלתי הרבה שאלות כאן אז תודה כפולה למי שיענה
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-
שלום חבר'ה. מה עדיף למעבד סוקט 775 זה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1631&Pname= או זה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1586&Pname= ומה ההבדל בין הזלמן שהבאתי לזה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=501&Pname= תודה שכחתי להגיד שאני לא מתכוון לעשות OC אני בדגש יותר על שקט!
-
- 2 תגובות
- 572 צפיות
-
-
לאחרונה שמתי לב שאחרי קרוב ל30-40 בפסקות חשמל במשך השנה הזו ההארדיסק התחיל לקרטע ממש,כעת קניתי מגן ברקים ומייצב מתח שיעזור איכשהו. הביצועים של הארדיסק ירדו ממש לאחרונה והחלטתי אחרי הרבה זמן שלא התעסקתי בנושא הבנצ'מארקים לעשות איזה טסט של PCMARK ולראות. התוצאה שקיבלתי היא באמת אומרת שההארדיסק במצב לא טוב כנראה (כשרכשתי אותו קיבלתי קרוב ל1800 בHD) מדובר במקסטור 160 SATA מסדרת דייאמונד מאקס 10 שעבר המון הפסקות חשמל. בכל מקרה בחנתי על הדרך את התוצאות של המעבד והופתעתי ממש,בזמנו שהייתי מתעסק בנושא הייתי מקבל בלחץ עם אוברקלוק 6 וחצי ,5 אלף,כעת זה 7 אלף בזכרונות המצב יחסית אופטימי וטוב לא? איך בכללי האובר קלוק ? המפרט שבחתימה
-
- 0 תגובות
- 430 צפיות
-
-
המעבד הזה עם קירור סטוק אורגינלי , המארז חצי פתוח, קיים אוורור פנימי יחיד ולא כ"כ גדול במנוחה כ 55 מעלות ובמאמץ כ 65 מעלות בממוצע. המאוורר ממש ממש לא שקט ונמאס לי כבר כיצד לטפל בבעיה האם יש איזשהו מאוורר מעולה שיתן לי לישון בלילה בשקט ? מה המלצתכם?
-
- 4 תגובות
- 485 צפיות
-
-
ניסיתי להעלות למעבד את המתח מ-1.5V ל1.6V כדי להמשיך את האבורקלוק לרמה הבאה שלו וברגעש שאני מעלה ושומר בביוס מופיע לי במסך NO VIDEO INPUT כלום לא עובד ואני צריך לאפס את הביוס כדי שייפעל המחשב בחזרה מה עושים?????
-
- 5 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה למאוורר שקט ויעיל עבור מעבד Celeron D 2.933Mhz (בלי OC) ב-Socket 478 (רצוי לא יקר). עדיף מאוורר שניתן להתקין על הסוקט במחשב מורכב מבלי לפרק את הלוח-אם מהמארז. תודה.
-
- 10 תגובות
- 657 צפיות
-
-
היי לכלום , אני חדש פה בפורם ובאתר בכלל. ברצוני לשאול: בביוס וב- EVEREST הטמפרטורה של המעבד היא 54 מעלות (מעבד AMD בארטון 3200+) העניין הוא כזה מתיי שאני נוגע בהיטסניק של המעבד הוא קריר ביותר ואיאפשר להגיד שהוא באמת 54 מעלות. יש מצב שיש לי בעיה בסנסור? או שיש סיבות אחרות לעניין ? גריז תרמי ישן שלא מוביל חום קראוי?(החלפתי לפניי שנה). אני בטוח שזה לא הבעיית סרקולצית אוויר בגלל שיש לי שתיי מאוררים מקדימה , אחד מלמעלה , שתיים בדלת , ושלוש מאחורה , אני יודע שזה מוגזם :. אשמח עם תעזרו לי חבר'ה.
-
- 10 תגובות
- 752 צפיות
-
-
-
-
הבנתי שאם אני מוריד אותה אז הלכה האחריות.. אבל אם אני לא מוריד זה פוגע בביצועים של הפיזור חום. מה לעשות ??? ועוד שאלה.. יש לי קירור סטוק של אינטל ל 775 פנטיום D 920 עכשיו על איזה מהירות המאוור אמור להסתובב?? הוא כל הזמן עבד לי בערך על 2400 פלוס מינוס עכשיו הוא עובד על 2986 סיבובים לדקה מה הטווח שלו??
-
- 2 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום רב.. קודם כל הציוד שלי: לוח MSI 915G COMBO, (מעבדי 775, 533 מהירות זכרון), מעבד P4 3.0Ghz 2MB_Cache, Windows Xp לפני שבוע התעוררתי בבוקר וגיליתי שהמחשב כבוי למרות שלא היתה הפסקת חשמל בלילה, לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות לאחר יומיים התופעה חזרה על עצמה, ושמתי לב שהמחשב נכבה ללא שום אזהרה מוקדמת, ניחשתי שזה מנגנון הגנה של המעבד בפני טמפרטורות גבוהות התקנתי תוכנה לבדיקת טמפרטורת המעבד ובאמת שמתי לב שהטמפרטורה גבוהה מאד! המעבד עובד במצב IDLE (ללא שום תוכנה ברקע) על 50 מעלות סלציוס פחות או יותר, ברגע שאני מנסה לאמץ אותו קצת (דחיסה בRAR לדוגמא) הוא מטפס דיי מהר לכוון ה 80 מעלות ואז מתחיל כל הבלאגן והמחשב כבה. בSETUP של המחשב, בHARDWARE MONITORING רואים פחות או יותר 73 מ…
-
- 14 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם, השאלה שלי במדוייק יותר היא כמה הבדל בביצועים יהיה נגיד בין מעבד שהומהר לתדר מסויים לבין מעבד שעובד על אותו תדר בסטוק? נגיד לפי הכותרת: ATHLON 64 3000 שהFSB שלו הומהר והתדר הכולל עומד על 2000MHZ ל ATHLON 64 3200 שהמכפלה שלו היא פשוט 10 ולא 9 וגם הוא עומד על 2000MHZ (ונגיד תאורטית שמכפלת הזכרון לא יורדת בהמהרה של ה3000).. האם המומהר ייתן את אותם ביצועים?? לפי דעתי קצת פחות בגלל (א) פליטת חום עקב העלאת מתחים שלו (ב) תמיד עדיף מעבד שעובד על תדר מסויים בסטוק ולא מומהר אליו.. אשמח לשמוע דעות בנושא כי נושא שמסקרן אותי כבר תקופה..
-
- 3 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אוקי אז ככה, ברשותי המעבד Intel Pentium 4 , 3.0GHz Presscot 1Mb cache S-775. כמו שידוע לכם כמובן, מעבדי הפרסקוט נוהגים להתחמם עד מאוד. אז המצב מעלות שלי במחשב הוא כזה: מנוחה - 48-55 מאמץ - 63-70 , ולפעמים יותר .. עכשיו חשבתי בשביל לפתור את הבעיית חימום, לקנות איזה גוף קירור, כי בהרבה מקומות שמעתי שהמאווררים של אינטל לא עושים את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר. אז אני מתלבט איזה קירור לקנות. חשבתי בהתחלה ללכת על ה BT, אבל ראיתי גם המלצות על הנינג'ה. עכשיו מה שאני מפחד, שאם אני יקנה איזה קירור גדול כמו הנינג'ה זה אם הוא יכנס למארז שלי. המארז שלי הוא sunbeam transformer. אז אני צריך את עזרתכם, מה יותר עדיף BT נינג'ה כל גוף קירור אחר למעבד [עד 300 שקל] תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 532 צפיות
-
-
לא אכפת לי מהרעש יש לי מאוור תעשיתי שמיתחבר לחשמל של הבית(240v) של 120mm במחשב! אז אני גם ככה אני לא שומע כלום אני רוצה לעשות o.c הקטע שאני צריך גם ספק יש לי תקציב של 500-450 מידע איך מרכבים ביצועים תינסו להימנע מפירוק הלוח[אין לי מקום בחדר]
-
- 6 תגובות
- 494 צפיות
-
-
כי אני מקבל בשניהם טמפרטורות שונות למשל: Drivr ==== idle 46 load 66 Everest ====== idle 43 load 60 מי הנכון לפי דעתכם? תודה! **6800GT AGP
-
- 7 תגובות
- 481 צפיות
-
-
אני מריץ בדיקה רגילה לגמרי עם התוכנה וב16% זהו המחשב לא מגיב אפילו העכבר לא זז.. מה לעשות?
-
- 7 תגובות
- 556 צפיות
-
-
יש לי מעבד A64 3000+ עם 2000MHZ המהרתי אותו ל 2400MHZ ואני עובד על המהירות הזאת קבוע , יש דרך נגיד שהמחשב יזהה את המעבד כ 3500+ (754) או 3400+ ולא כ 3000+ ? תודה.
-
- 12 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שאלה נשמעת קצת מטומטמת.. אבל קניתי לםני משהו כמו שנה+ מזרק של ארטיק סילבר 5 והוא עומד כבר המון זמן ולא יצא לי להשתמש כי התעצלתי לפתוח את המחשב ולחדש מריחות... בכל אופן הגיע הזמן כי המעבד שלי מגיע כבר ל70 מעלות... השאלה היא האם זה משנה שהגריז עמד כל כך הרבה או שאני יכול למרוח אותו בראש שקט ? אגב, עצות אולי איך לסלק המון אבק בדרך הטובה ביותר ובכללי עצות כי לא עשיתי זאת אף פעם... למרות שזה לא נשמע כזה קשה בטוח יש עצות ממביני דבר בעלי ניסיון וזה תמיד יכול לעזור. תודה !
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא מדבר על הפנלים של מראים את הטמפ' למרות שזו דרך נהדרת, איזה תוכנה מומלצת להישתמש בשביל לבדוק את הטמפ'....
-
- 1 תגובה
- 422 צפיות
-
-
1. איך אני מריץ בדיקה בפריימייר 95? 2. עשיתי OC לכ.מסך המסכן שלי. כשאני משחק בET הרבה זמן (שעה ומעלה) נעלמים לי הקירות והריצפה. אני חושב שזה בגלל שהוא מתחיל לטעות יותר מידי ולהתחמם. האם אני צודק?
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
-
-
בעוד 3 ימים אני אקבל מחשב חדש.אני מתכנן לו אבורקלוק בנתיים אבל אני לא יודע מתי אעשה אותו. אני יודע שזה מוריד את האחריות מהרכיב שעשיתי עליו את האוברקלוק. השאלה שלי היא האם יכולים לתפוס אותי? זאת אומרת שאני בא ואומר שהמחשב לא עובד לא יודע למה.. הם יכולים להגיד שעשיתי אוברקלוק למעבד ואין לי אחריות עליו?
-
- 1 תגובה
- 388 צפיות
-
-
כותרת שווה 1000מילים... לכו על זה: תודה לינקים ומחירים יתקבלו בברכה
-
- 4 תגובות
- 470 צפיות
-
-
אחריי שקראתי בפורום ובמדריכים באתר הבנתי סוף סוף איך לעשות אוברקלוק נורמאלי חח (פרטי המחשב מופיעים בצד) הצלחתי להגיע עם המעבד מ2000MHZ ל2700MHZ במתח של 1.5 במקום1.4 ועם כל זה ללא קירור מיוחד הוא מתחמם רק ב2 מעלות ביחס למצב הקודם בעומס תיזמוני הזיכרון 3-4-4-8 מתח 2.7 ושיניתי אותם לDDR333 HTT X4 והמתח של הצ'יפסט 1.55 סה"כ המחשב מאוד מאוד יציב לא מתחמם כ"כ וד"א אני לא מצליח להעלות אותו בFBS ותר מ275MHZ (בבאיוס) כדי להגיע למהירות מעבד גבוהה יותר.. עכשיו יש לי שתי שאלות הראשונה: האם הגעתי לקצה גבול היכולת של המעבד? ושאלה שנייה: האם זה אוברקלוק טוב או שהוא לא מספיק הומהר? [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 675 צפיות
-