עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by manticore,

רכשתי לפני מספר חודשים את המעבד והקירור הנ"ל בשביל OC התפנתי לזה רק עכשיו ושמתי לב שהטמפרטורות בסטוק גבוהות 36 ב IDLE עם CORE TEMP מה יכולה להיות הבעיה?

• 10 תגובות
    • 688 צפיות
  2. Started by Vatos-Locos,

מדובר על מערכת חלקים (פנימית), לא על מערכות קירור שבאות בקופסא חיצונית. האם שמתם את הרדיאטור מחוץ למארז, או בתוכו? מה ההפרש ביצועים פחות או יותר, במארז מאורר בצורה מספקת (לא אלפי מאוררים, אבל סירקולציה נחמדה, עדינה). כמובן שעקרונית בחוץ יותר טוב, כי ככה הרדיאטור חשוף לאוויר קריר יותר. השאלה היא עד כמה ההפרש ביצועים מורגש, בשביל "לסבול" את הבלאגן הזה (מבחינתי הוצאת הרדיאטור והצינורות זה עניין קצת מציק), מה גם שזה מאריך את הצנרת, מה שבעיקרון לא ממש טוב. רב תודות (:

• 9 תגובות
    • 687 צפיות
  3. Started by MooMoo,

יש לי מאוורר של ספק כוח ישן שעובד ב 12 וולט עם שני חוטים. אני רוצה לחבר אותו למארז של מחשב ישן 233, הבעייה היא שעל הלוח אם אין מקום לחבר את המאוורר. מישהו יודע איך אני יכול לחבר את המאוורר בכל זאת? חשבתי על הכוח של הפלופי אבל אני לא יודע איזה חוטים לקחת, (יש בו 4 איך שאני זוכר), ואני צריך להשאיר שם רק 2 שיהיו של 12 וולט. מי שיודע ויגיד לי יעזור מאוד!!! :) בתודה מוומווו

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  4. Started by Yogev20,

היי חבר'ה מה קורה ? יש בעיה קטנה: יש לי לוח אם מסוג GA-8IPE1000-G של GIGABITE ויש לי מערכת קירור מים של ZALMAN שעלתה די הרבה ... עכשיו השאלה- ביוס מראה טמפרטורה של 42 מעלות (יש לי פרסקוט 2.8 ועשיתי אוברלוק ל3.4) ובוינדואס תוכנות כמו EVEREST, SENSORS VIEW מראות טמפרטורה בדיוק ב10 מעלות יותר למי להאמין? לביוס(ועידכנתי את העידכון הכי אחרון) או לתוכנות הללו ?? תודה מראש שיהיה אחלה סופ"ש

• 9 תגובות
    • 687 צפיות
  5. Started by dor31,

יש לי שאלה אל כל חברי בפורום יש לי ספק 300W GENERIC ואני מתכנן לקנות מארז חדש (אפשר לראות שאלה בקשר לאעיזה מארז בפורום מפרטים תחת הכותרת בחירת מארז) ואני מתכנן לחבר לספק הערך 5 מאווררים של המארז ועוד הVOLCANO 7? והטייגר 1 שמקרר את הצ'פ סט ואת המאוורר של טרמל טייק לגי פורס 4 ורציתי לדעת עם להשאר עם עם הספק הזה או לקנות אנטק טרו פאואר 430 וואט. תודה ואבקשכם גם סיבה עם אתם ממליצים להחליף ספק.

6. Started by YAHOOGEEK,

היי אני עם המפרט הבא (כחודש): GIGABYTE GA-EX58-UD3R + i7 2.67GHz 920 OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 PLATINUM GAINWARD GeForce GTX260 216 SP 896MB DDR3 SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM PCP&COOLING SILENCER 610W COOLERMASTER CM 690 - Logitech G5 + G15 DELL ULTRASHARP 22" 2209WA קירור סטוק של אינטל, הוספתי עוד 4 מאווררים להוצאה והכנסה של אוויר מהמארז. ב- IDLE אני על 50 מעלות, במקסימום מאמץ קבוע הכל יציב, 75 מעלות +-. מה דעתכם, זה תקין ואין מה לדאוג? או שצריך לעשות משהו כדי לשפר זאת. (לקנות קירור למשל, למרות שאני מעדיף שלא להוציא עוד כסף ). תודה

• 7 תגובות
    • 687 צפיות
  7. Started by igarm13,

יש לי מארז של sp מאורר אחד ממוקם בחלק האחורי של 60 שמוציא אוויר החוצה הוא ממש מתחת לספק הכח שלי ו2 מאוררים בצד שמאל למטה שגם מוצאים אוויר עכשיו השאלה שלי שעם אהי יוסיף למעלה מאורר(בחלק העליון של המארז) של 120 נגיד שיכניס אוויר אז יהיה יותר טוב או פחות טוב?????? הוספתי תמונה של המארז תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  8. Started by dj shay 30010,

יש לי לוח M של גיגה בית GA-SINXP1394 אני מחפש תוכנה לעשות OC דרך WINDOWS מישהו יכול לתת לי לינק בדרך כלל יש תוכנה בדיסק של לוח ה M אבל אין לי את הדיסק

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  9. Started by Wreckovski,

מצטער להגיד, אבל אבדו לי התקוות שאני אקבל תגובה מהמנהלים :\ אז אעלה את זה כאן: שלוש אפוציות: 1. Thermalright SLK 948U for AMD64 + Enermax 90mm (שקיבל ציון גבוה בת'רד של SubX) 2. זהה לזה שלמעלה רק עם מאורר SilentCat של Thermaltake שכנראה יותר אפקטיבי (גם ברעש, גם בפיזור אוויר גם בכמות אוויר שהוא נושב, וגם במחיר) 3. Thermaltake Silent Tower עכשיו, המחיר פחות או יותר אותו דבר בשלושתם... האופציה השניה זולה בכ-20 שקל מהשאר. הראשון קיבל ציון טוב, אבל אחרי בדיקה - האפשרות השניה טובה מהראשונה. ואז בדקתי משקלים... ה-SLK שוקל 650 גרם (רק הסינק) ועם מאורר ישקול משהו כמו 700-750 אותו דבר שוקל הסיילנט טאוור... אז למה שלא אלך על הסיילנט טאוור? הסינק שם נראה טוב יותר מזה של ה…

• 11 תגובות
    • 687 צפיות
  10. Started by nim901,

קראתי באינטרנט שעל הפלטה שמתחברת ללוח יש דבק שמדביק אותה (או משהו) אז, אם אני נניח מחליף לוח או משהו עוד כמה חודשים והדבק כבר לא יהיה דביק, מה עושים?

• 12 תגובות
    • 687 צפיות
  11. קניתי את הכרטיס מסך הזה : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6852 ומשום מה אני לא מצליח לשלוט על המאוורר שלו לא ע"י התוכנה של ati (למרות שהורדתי מהאתר את התוכנה שמאפשרת לי לשלוט במאוורר) וכמו כן בתוכנות צד שלישי שמצאתי גם איני מצליח מחפש מוצא דחוף לעניין מישהו יודע או מוכן לעזור או נתקל באותה בעייה איך לשלוט במאוורר אני אשמח מאוד.... עזרה דחופה!!!!

• 3 תגובות
    • 687 צפיות
  12. Started by Polonian,

כמו שהכותרת אומרת, רציתי לדעת מהם הדרכים לקבוע איזה רכיב (לוח אם, מעבד או זיכרון) הוא הזה שמגביל את ה-OC. פשוט נתקעתי בfsb 215 (המקורי היה 200) ואני לא יודע איזה רכיב "האשם" בכך.

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  13. לאחר עידכון ביוס ללוח LANPARTY המחשב מראה 128 מעלות במעבד , לוח , ציפסט הוספתי תמונה כדי שתבינו על מה מדובר .. אם יש עוד מישהו עם לוח כמו שלי שעדכן ביוס עדכון : 06.04.06 וזה גם עשה לו בעיות והוא סידר שיצור איתי קשר תודה לעוזרים ד'א גם בביוס הוא מראה את אותן טמפ' [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 687 צפיות
  14. Started by Yuron,

שלום לכולם. ראיתי את המדריך שלכם על זה איך מאוור ישן מספק כח להוסיף אותו לארז...הבעיה היא כאשר ניסיתי למצא יציא מתאימה בשביל המאוורים על הלוח אם שלי אז מצאתי שיש שם שלושה פינים ולא שניים כמו אצל המאוור....מה אני עושה או שאם אפשר לחבר ישירות??? תודה מראש על העזרה.

• 13 תגובות
    • 687 צפיות
  15. Started by Bone-Breaker,

הזמנתי מזיגזג את את גוף הקירור הזה לאחר שראיתי שבפורומים ממליצים עליו (גם לאלה שקונים AMDX2 ) וכרגע דיברתי עם זיגזג והם אמרו לי שהTUNIQ בכלל לא מתאים לסוקט AM2. 1. בטוח שזה הדגם הישן שלו שבגלל זה הוא לא מתאים? 2. אפשר לנסות להתאים אותו איכשהו לAM2? 3. אם חייבים להחליף, איזה גוף קירור אפשר לקחת במקומו?

• 5 תגובות
    • 687 צפיות
  16. Started by ytell,

שלום חברים ניסיתי לבצע OC פשוט וקטן על המעבד הנ"ל (לוח +GYGABYTE 7VTXH ) על ידי העאלת התדר ב-BIOS . התוצאות כמובן מינימאליות. האם מישהו יכול לספק אשימת תיוג קצרה ל-OC יעיל ופשוט? לחילופין, אם מישהו מוכן להנחות ביצוע קצת יותר יסודי ומוצלח כולל הסברים, זה יהיה ממש גדול . בברכה יואב

• 6 תגובות
    • 687 צפיות
  17. Started by summer,

מתכוון לעשות OC למעבד E2140 עם הלוח הזה והבנתי שיש לו בעיה של התחממות גם בלי OC מישהו ניסה לעשות איתו אוברקלוק? אם כן, אשמח לראות תוצאות ולשמוע מה אתם חושבים עליו תודה!

• 5 תגובות
    • 687 צפיות
  18. Started by Philip,

אז ככה, בניתי פאן קונטרולר כזה: http://bit-tech.net/images/article/52/fanbus_rheostat_switched_dual_LED.jpg הכל עובד מעולה ויצא יפה לאללה, רק יש בעיה אחת, כשהלכתי לקנות את החלקים לא היה ראוסטאט של 50 אום, המוכר אמר שקשה להשיג כי זה מתחיל רק מ- 500 אום ובאמת בדקתי בכמה חנויות ולא היה, בכל מקרה הוא הציע לי פיתרון חלופי, הוא הביא לי ראוסטאט של 100 אום, ובין שתי הרגליים הקיצוניות מגשרים נגד של 100 אום וככה הראוסטאט יעבוד על 50 אום. סמכתי עליו בעניין כי הוא נראה לי אמין והוא היה נחמד, הסביר לי הכל וכו', ואני לא מבין גדול באלקטרוניקה... פה ושם כשצריך יש גם את אבא.. בכל מקרה, מה שקורה זה כזה דבר, הרגישות של הראוסטאט היא כלום למעשה.. אין לי שליטה כמעט, כאשר הראוסטט נמצא במצב…

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  19. Started by greenday,

1 רציתי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לחבר מאוורר 80 ממ - ישירות ללוח אם או לחיבור מולקס ?

• 6 תגובות
    • 687 צפיות
  20. שלום, אשמח אם תמליצו לי על גוף קירור ל6600GT AGP 128, של Leadtek, אם זה ממש משנה. אני גם נמצא באוברקלוק, ומתכנן להמשיך אחרי שאני אקנה את גוף הקירור. עריכה: כמעט שכחתי, אני אשמח גם שתמליצו לי על מאורר שיתאים לXP90 (92/120) במקום הטורנדו, שאני לא יכול לסבול, שיש לי עכשיו. תודה

• 6 תגובות
    • 687 צפיות
  21. Started by Randy Orton,

יש לי לוח ASROCK P4V88 PLUS הבעיה היא כזאת ! יש לי מעבד סלרון 2400-400-128 ואין לי בעיה לעשות לו OC הקטע שבביוס רשום 100 FSB - מנואל / אוטומט שאני שם על מנואל הוא פותח את ה FSB אבל אי אפשר לשנות תדר ! עכשיו הרתיו קבוע ! רשום ככה RATIO LOCKED התקשרתי ל KSP להתייעץ אמרו לי שרוב הסיכויים שאי אפשר לעשות OC למעבד שלי בגלל שבחברה של אינטל קיצרו את התדר עד 2400 ובגלל זה רשום LOCKED ! - חרשתי את הביוס למצוא אפשרות / קומבינה כלום !!! -

• 14 תגובות
    • 687 צפיות
  22. Started by UrielZ,

זה המפרט שלי: Intel e5200 Arctic Cooling Alpine 7 Pro Gigabyte G31M-ES2L 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Leadtek Geforce 8800GT 512MB + THERMALTAKE Duo ORB WD 250GB YS WD 320GB AAKS Thermaltake 480W Silent PurePower Raidmax Cobra Creative X-Fi Xtreme Audio אני חדש בקטע של ה-OC. קראתי את המדריכים באתר, וחיפשתי בגוגל על אוברקלוקים שעשו עם המעבד והלוח שלי, ומצאתי את זה: הגדרתי ככה רק שאת ה CPU Host Frequency שמתי על 300 ואת המתח של המעבד שמתי על 1.35 המחשב עושה פוסט והכל. ותראו איז תדר יוצא לי: על פי האווררסט זה 8X469. הרצתי OCCT והטמפ' המקסימלית היא 73 מעלות. למה זה עושה לי כזה תדר?( לא שאני מתלונן... ;D )

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  23. Started by gggil,

יש לי 9500GT עם קירור פאסיבי 256MB והייתי רוצה לעשות לו אוברקלוק. עכשיו בגלל הקירור הפסיבי (40 מעלות במנוחה עם מאוורר של קירור סטוק של אינטל) לא נראה לי שאגיע רחוק עם האוברקלוק אז חשבתי אולי יש איזה קירור שאתם ממליצים לי שאקנה לכרטיס מסך?

• 1 תגובה
    • 687 צפיות
  24. Started by nitzanzb,

יש לי פאנל פלסטיק שמכסה מפרץ סידירום ועליו אני רוצה להתקין צג LCD. הבעיה, מבחינת מידות. מידות הפאנל (חיתוך חיצוני) 150X45 מ"מ ועכשיו איפה הבעיה? אני רוצה מסך עם 4 שורות, ועד עכשיו לא מצאתי אחד שהגודל האמיתי שלו (הכרטיס שעליו הוא יושב) לא גדול יותר מ 45 מ"מ. אז נכון שלרוב המסכים יש תצוגה בגודל של 36 או 38 (המסך עצמו) מ"מ אבל מה זה עוזר כשהרכיב עצמו יותר גדול מגודל המפרץ? מישהו יכול אולי להמליץ לי על צג שעומד בדרישות שלי? בתודה מראש ניצן

• 6 תגובות
    • 687 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.