אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי בעיה קצת גדולה במחשב, המחשב שלי רועש כמו לא יודע מה!!!!! (יש לו את המאורר המקורי של אינטל) הוא מתחמם מאוד (המעבד במצב מנוחה 55 מעלות)........ וכשאני מוריד משהו בלילה והולך לישון אני משתגע מהרעש!!!!! מישהו יכול לעזור? כבר ניסיתי לשמן אותו וזה לא עזר......... <*כותרת נערכה*>
-
- 109 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
משחה חדשה מבית זלמן העונה לשם ZM-STG1 יצאה משחה ניראת מאוד מבטיחה , השוני הבולט בין המחשה הזה לבין המתחרות הוא האופן בו אתם מורחים את המשחה, אישית הוא נראה מאוד פשוט וטוב. המשחה עקפה בבנצ'ים את ארקטיק סילור 5 בכ 2 מעלות(נחשב המון) http://www.obengware.com/uji/zalmanzm-stg1.htm
-
- 2 תגובות
- 631 צפיות
-
-
יש לי את המעבד והמארז הנ"ל. אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למעבד לשיפור הביצועים ולשמור על שקט יחסי (המחשב משמש כhtpc). איזה איוורור למעבד יכול לעזור לי? בינתיים אני עם האיוורור המקורי שקבלתי עם המעבד. תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מי יותר טוב ? שקט יותר חשוב לי. תודה !
-
- 4 תגובות
- 737 צפיות
-
-
לאחר האכזבה שלי מה - E6300 שדרגתי אותו ל - E6600 ועל הדרך החלפתי זכרונות מ - 800MMHZ איכותיים (2GB) ל - 800MHZ פשוטים (4GB). אני מקווה לסגור 3.6GHZ יציב ואולי יותר עם קצת מזל, הקירור הוא הטוניק הידוע (על MAX RPM כרגע). אוקיי, נעלתי את את ה - PCI/PCI-E וביטלתי את כל מה שצריך לבטל בביוס ושמתי יחס זכרונות/באס על 1:1 (יש לי 800MHZ פשוטים). השאלה שלי היא אילו מתחים לקבוע בהתחלה ל - NB/SB ו - FSB T V ? VCORE קבעתי בהתחלה על 1.4V ולזכרונות נתתי 1.9V. לאיפה אפשר לקפוץ מהר באופן בטוח מ - 266 באס ומשם להתחיל כבר לעלות כל פעם ב - 10 ?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה לא טוב? אני גם רוצה לעשות OC עם הספק הזה, אפשרי?
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הי, אני בונה מפרט עם לוח Gigabyte MA785GM-UD2H. קראתי ביקורות על כך שהלוח הנ"ל נוטה להתחמם ובמיוחד ה-MOSFET (מגיעים לכמעט 100 מעלות!). התכוונתי להשתמש ב-Scythe Katana 3 עבור הקירור, כיון שהוא זורק אוויר גם על ה-MOSFET והיה עוזר לקרר אותם. אבל, מסתבר שאת ה-Scythe Katana 3 שמביאים לארץ, מביאים רק בדגם עבור אינטל ולא עבור AM2 (ב-KSP רשום שיש רק גרסה ל1366, ובסקיי-פיסי אמרו לי במפורש שלא מיובאת הגרסה ל-AMD) איזה קירור מעבד אחר יכול לעזור לי לשמור על הMOSFET-ים שלא יתחממו, ועדיין לעלות באזור 150 ש"ח?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם יש לי איזה HEATSINK ישן ואני רוצה לחבר אותו לזכרונות של כרטיס המסך או לכל מקום אחר איך אני מדביק אותו או מחבר אותו לשם ?? אני לא רוצה אילתור של סטריפים, אני רוצה שהוא ישב חזק.
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם אני דיי חדש בנושא המודינג אוברקלוק וקירור ובדקתי את הטמפרטורות במעבד והלוח אם שלי וגיליתי שבמנוחה הם 40C ובמאמץ הם בערך מעל 60C אני יודע שזה דיי תיקני אבל זה ממש א מספק אותי בגלל שהמחשב נכבה לפעים אני מאמין בגלל טמפרטורה גבוה יש לי מאוורר אחד עם הספק של 120 מ"מ ואני מעוניין לקרר יותר את המארז במיוחד את באזור לוח האם והמעבד כי אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. אני מוכן לשקיע 100 שקל פלוס מינוס אבל כדאי שיהיה זול יותר (מאוור) אני פתוח להצעות! ועוד שאלה איך אנ ימרכיב גוף קירור נוסף במארז MIDI?
-
- 12 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה היום עשיתי בנצ'מארק על המחשב שלי עם התוכנה 3dmark06 basic edition והתוצאה הייתה : 3193 שזה נראה לי קצת נמוך .. המפרט שלי הוא : מעבד: E6300 זיכרון: 1024Mb RAM כרטיס מסך: GeForce 7600 GT וזה קישור לתוצאות: http://service.futuremark.com/orb/resultanalyzer.jsp?projectType=14&XLID=0&UID=9377021 תודה מראש לעוזרים ולעונים ..
-
- 0 תגובות
- 444 צפיות
-
-
הכרטיס הוא : ATI Sapphire Radeon 9600 Pro 128M DDR V/D/VO והמאוורר שלו נשרף לי. על המאוורר רשום: SAPPHIRE Cera Dyna Bearing עכשיו הוא מיוחד כזה זה לא משהו פשוט.. נראה יפה, ואמרו לי שקשה להשיג אותו בארץ אין הרבה כאלה. עכשיו השאלה שלי זה איפה אני יכול להשיג כזה דבר, וכמה זה יעלה? זה מאוד דחוף לי כי הכרטיס מסך לא יכול לעבוד בלי המאוורר! תודה מראש.
-
- 14 תגובות
- 861 צפיות
-
-
אוקי יש לי את המשאבה atman at103 עכשיו יש לי צנרת של 3/8 אינצ'. הקטע הוא שהחור יציאה של המים הוא גדול מדי בשביל הצנרת. ראיתי שארקדור פשוט שם איזה מחבר שהתאים לו את זה לגודל צנרת. רציתי לדעת איפה אפשר לקנות כזה מחבר? שנית,יש לי ג'יגהבייט אורורה ורציתי המלצה למאוורר120מ"מ (רצוי עם לדיםP:). מכיוון שיש לי רדיאטור נחושת והמאווררים של המארז נורא חלשים.
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין בהמלצה לקירור עבור Intel I7 5820K על לוח Mini ITX. כלומר השטח שתופס הקירור חייב להיות קטן כדי שהלוח עדיין יהיה נגיש, שקט ויעיל (גם לנעבדים של 140 TDP). אני לא מתכנן Overclocking, אולי משהו של 5%-10% (אפשרי בכלל עם מעבדים אלו?). ככה שבעיקר חשוב השקט והקומפקטיות. האם יש משהו משתלם מבחינת תמורה למחיר? תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת בערך מה רמת הרעש של המאורר המקורי של AMD. אני יודע מנסיון עם ה805 שהמאורר של אינטל קצת מרעיש.. אני מאוד רוצה מחשב שקט אבל כבר אין לי תקציב למאורר תודה רבה קובי. המארז הוא 6A21.
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
היי יש לי לוח אם GIGABYE GA-K8NXP-SLI אשר מגיע אם כרטיס מיוחד הנקרא DPS אשר מספק מתח יציב למבעד עכשיו לכרטיס זה יש סלוט מיוחד ליד המעבד ולכן אני חושב שאין לי שם מקום לקרור רציני כל מי מישכול לעזור ולגלות מה כן מתאים או להביא תמונה של הלוח עם קירור רציני אני יודע לו מאוד גופי הקירור אשר אני מעוניין לקנות הם בסגנון CNPS7700CU או XP-120 או משהו בסגנון מי מכיר או יכול לעזור תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 546 צפיות
-
-
שלום לכולם הוצאתי כמה כבלי מולקס מהמחשב שזרוק אצלי בגינה ם לא רטובים ולא קרועים או משהו היה עליהם קצת חול וניקיתי אותו השאלה היא אם הם אמורים לעבוד? צריכה להיות בעיה כלהשהי? כי אני לא רוצה להכניס אותם למשב שלי ולשרוף חלילה איזה משהו
-
- 3 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום ברצוני לעשות OC למחשב שלי (רק למעבד,ולא משהו רציני עוד 200 מגה הרץ ככה) המפרט שלי בחתימה,וידוע לי שבלוחות אינטל אי אפשר לעשות OC אבל בעזרת CLOCKGEN אפשר (היא תואמת ללוח שלי). עכשיו רציתי לשאול אתכם לגבי הטמפ הללו: תודה. נ.ב stepping 3 revision CO FSB200mhz מכפלה 15 [attachment deleted by admin]
-
- 57 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בניתי לאחי מחשב Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz Penryn BOX - In Stock 945¤ Gigabyte GA-P35-DS3L 459¤ Geil 1GB DDR2-800Mhz DualKit ULTRA CL4 X2 194¤ Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 Calibre Retail 1163¤ מהחנות TMS . החנות עושה OC למעבד חינם אז איזה קירור מומלץ ? משהו ב200 שח והאם זה מספיק לOC מכובד?
-
- 7 תגובות
- 859 צפיות
-
-
הקדמה קצרה תמצאו פה- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=404254.0 אז ככה, ניקיתי את המחשב בצורה חאפרית. בעיקר עשיתי הרבה "פוו" ורוח בשביל להעיף את האבק. לא מרחתי ולא הוצאתי שום דבר ממקומו כי אני ממש לא יודע איך עושים את זה ואני בספק אם אני אדע איך לחבר את זה בחזרה. בכל מקרה אחרי הניקיון המחשב התקרר פלאים. במנוחה המעבדים הגיעו ל-34-38 מעלות ובפעולה הם הגיעו ל-45 מעלות. הכ"מ התקרר פלאים, במנוחה הוא נמצא על 59 (כשבעבר זה היה 85), ובפעולה הוא מגיע ל-75 ולפעמים יותר. עכשיו אמרתי לעצמי אולי אני גם אשים את המאוורר של הכ"מ על יכולת מקסימלית, משמע על 100%, אז אמרתי טוב יאללה, וראו הפלא, במקום לקרר הוא מחמם את הכ"מ. כשהוא על מקסימום הכ"מ עולה ל-85 מעלות צלזיוס! בועד שה…
-
- 8 תגובות
- 698 צפיות
-
-
אני רציתי לעשות מוד שפשוט אני לוקח את המאז ואת הרזל של המדדים ולמעלה להוציא ולהכין מפרספקט מארז חדש ולקנות מנורות לבפנים שכבר קניתי הקיצר אצתי רציתי להתקשר לזיגזג ולהתיעץ איתם לכן... אמרתי להם את הסיפור ואמרו לי שאם אני הולך להכין מוד כזה אני בטח ממש מקצוען בדברים האלו כי זה ממש קשה רק שמעתי זאת וחרב עולמי!!!(קטע טרגי) (הבנתם כבר שאני לא מבין בזה(המוד הראשון שלי)) לכן שאלתי אם יש דברים אחרים לעשות אז אמרו ללכת ולעשות כאילו לחתוך את המארז ולשים חלון פשוט בחלק שחתכתי (גם פה חרב עולמי) אבא שלי לא מרשה הוא פוחד שזה לא יהיה יפה או שאני יתחרט על זה. עכשיו שאלתי אם ניתן להכין דלת שקופה(חרב עולמי כרגיל) הם אמרו שאין להם את הסוג מארז שלי ושאי אפשר לשים לו ממארז אחר שאני צריך ללכת…
-
- 11 תגובות
- 982 צפיות
-
-
קניתי זיכרון עכשיו הוא לא יציב אף פעם טזה משגע אותי עובד על תיזמונים 3 4 4 8 הוא אפילו לא באובר מה אפשר לעשות כדי שהוא יהיה יציב המיפרט בחתימה ועד איזה מתח הוא יכול לעמוד בו תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 410 צפיות
-
-
ערב טוב רציתי לשאול על המוצר הזה : http://www.pch.co.il/docs/pd-1638815037.htm יש למישהו את המוצר הזה ? הוא מקרר טוב ? הוא בא עם ההיסטינק כמו שיש בתמונה או שצריך לקנות אותו בנפרד ? הוא עזור בעניין השקט ?
-
- 2 תגובות
- 490 צפיות
-
-
אני מתכנן לשים את המחשב בארון סגור (50*65*34) כרגע יש פתח אוורור בגודל 26*5 בצד, בחלקו האחורי של הארון. האם פתח זה מספיק לאוורור בריא? אם לא, מה הפתח המינימלי הנדרש? (מערכת I7 עם GTX 260 ללא OC) תודה
-
- 17 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
שלום לכולם רכשתי לאחרונה 4890 חשבתי לעשות לו OC נחמד כמו כולם כי שמעתי שהוא מעולה בזה אבל..... הגעתי למספרים ממש נמוכים בעזרת ה GPUTOOL החדשה והנוחה הגעתי ל 910/1080 יציב. וב AUTO TUNE של הדרייבר הוא נתן לי 980/1100 שעונים יפים שלא נתנו לי להריץ אפילו לופ אחד באף תוכנה התחלתי להוריד בהדרגה פעם מפה ופעם מפה והגעתי ל 930/1080 יציב. ניראה כאילו הזיכרון מגביל אותי ל 1080 והליבה מסרבת לעלות מה 910-930 בצורה יציבה ??? חשבתי שאני עושה את זה לא טוב אבל ניראה לי שהבנתי את הרעיון ועדיין.... האם עוד מישהו התקשה כמוני להגיע למספרים יפים איתו ? מה הפיתרון ?
-
- 10 תגובות
- 899 צפיות
-
-
מעבד אתלון XP 2500 לוח גיגה בייט GA-7N400-L1 בפורום של המפרטים, כמעט בכולם ממליצים על מאוורר זול של SPIRE מדגם FRIDGEROCK שעולה 50 ש"ח. כאשר הזמנתי מ PCH, נאמר כי המאוורר לא מספיק טוב. שאלתי עם ה WHISPERROCK 4 יותר טוב ונאמר שכן. כמו שציינתי, הטמפ' מאוד גבוהה - 65 מעלות והורדתי את ה BUS ל 133 במקום 166 כדי שלא יהיה יותר גבוה ! כעת, ממליצים לי ב PCH להחליף (הם ממש בסדר, מוכנים לקבל חזרה את ה SPIRE) למשהוא יותר רציני: AeroCool DP-101 CPU Cooler for AMD Superconductor Tube + aluminium fins, 60mm fan, 3000rpm, 13.3cfm air flow, 24dba noice level שמחירו 181 שח. האם לא מדובר על OVERKILL ?? מצאתי כתבות באינטרנט שמדברים שה SPIRE מוריד לסביבות 40-45 מעלות ! וכן, התקנתי אותו נכו…
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-