עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Darkyyy,

שלום לכולם , אני חדש בפורום והאמת שנרשמתי כי התחלתי להתעסק באוברקלוקינג ורציתי לדעת כמה דברים יש לי מעבד Q6600 לוח : EP35C-DS3R GIGABYTE זכרונות : KINGSTON HYPERX DDR2 1066 רציתי לדעת איך אני מגיע למצב שהזכרונות ירוצו ב1066 במקום ב800 ועוד שאלה על הדרך , לפי האתר של GB הלוח הזה תומך במקסימום 4 גיגה DDR3 לאחר בדיקה קצרה בגוגל גיליתי שהמון אנשים הצליחו להריץ בכיף 8GB של 1333 אז השאלה אם כדאי לעשות אוברקלוק או פשוט לשדרג תזכרונות לDDR3 תודה

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  2. Started by Dr3am0,

שלום לכולם! יש ברשותי מחשב ישן עם מעבד P4 שלאחרונה, המאוורר של המעבד התחיל להרעיש מאוד. סוג המאוורר: Intel A57855-002 FHP-2157 REV.N 12vdc 0.24A Fujikura ניסיתי לשמן, לנקות ומה לא, אך ללא הצלחה. אני מעוניין לקנות מאוורר כזה במצב תקין, ואין לי מושג לאן לפנות. מצורפת תמונה של המאוורר, תודה מראש לכל העונים.

• 4 תגובות
    • 665 צפיות
  3. הכרטיס מסך שלי הוא 8800GT והטמפרטורות היו 52 מנוחה 81 מאמץ ולאחר התקנת הקירור החדש הטמפרטורות הם 39מנוחה 45 מאמץ ואני רוצה להגיע רחוק בOC כרגע זה על 720 ואני לא מצליח לעבור את ה720 לליבה אז כניראה שאני צריך להעלות מתח לכרטיס מסך , איך אני מעלה לו מתח וכמה כדאי כדי להגיע ל 770-800 לליבה ?

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  4. שלום, אני זקוק להמלצה ל4 מאווררים של 120 מ"מ חזקים, יש לי פאנל שליטה על מאווררים ככה שאין לי בעיה אם במקסימום עוצמה הם רעישים במקצת, כמובן שאני לא רוצה אזור תעשיה בחדר אבל שייתנו תפוקת אוויר רצינית במקסימום עוצמה, שהסכום לא יעבור את ה150 ש"ח לכול 4 המאווררים, כלומר אם יש מארז וכאלה, אני חייל והרבה זמן לא בעסק, אז יש כניראה חידושים ודברים, אשמח לתגובות,

• 6 תגובות
    • 665 צפיות
  5. Started by Godlike2k,

אהלן, תמיד עניין אותי לדעת אם ברגע שאני מעלה במהיריות 200MHZ (אני יודע שזה לא מומלץ ואפילו דפוק) אבל זה עדיין נחשב לOC? הכוונה זה ישנה משהו מבחינת Frames אם אני אעלה במכה אחת, אם אם אני אעלה ב5 MHZ כל כמה דקות או כמה שנהוג לעשות (עד שהטמפרטורה נמוכה) , כי אצלי הכרטיס לא עולה לי בחיים מעל ל55 מעלות מתי שהוא מתאמץ כי יש עליו אחלה מאוורר ... אז זה באמת יעלה משהו אם אני אעלה במכה אחת את המהיריות ?

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  6. אני בונה מערכת חדשה לפי הפירוט הבא: מעבד: Q6600 G0 לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * DDR2 2048MB 800MHZ CL4 G.Skill כרטיס מסך: X1950Pro מארז:Antec Performance One P182 ספק: Corsair hx520 דיסקים: 3*200GB SATA בחיבור RAID5, בנוסף 3*250GB SATA בחיבור RAID5 ועוד אחד של 160GB SATA הזמנתי כבר את כל החלקים (לפני 3 שבועות...) והיום קיבלתי טלפון כי הכל מוכן... חוץ מה DDR2 2048MB 800MHZ CL4 בחנות (נועה מחשבים) הציעו לי לקחת את ה OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition במקומם ולקבל אותם ב ¤670 במקום ¤770. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7263 מכוון שאני רוצה לבצע OC דיי רציני בחרתי בזכרונות CL4 במקום ה CL5, אבל.. האם כדאי ללכת על C…

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  7. Started by poop,

שלום לכולם! רציתי לדעת אם יש תוכנה שמאפשרת לראות את מהירות הסיבובים RPM של המאוורר שבמארז, והדגש הוא על המאוורר עם חיבור 4 PIN MLOEX ולא החיבור שמתחבר ללוח עם 3 פינים. האם ישנה תוכנה כזו? ואם לא, אולי יש למישהו רעיון איך אני יכול לדעת את מהירות הסיבובים של המאורר שלי? תודה רבה מראש!

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  8. יש לי חבר שמעוניין בקירור מים לאוברקלוק, מדובר באדם שכסף הוא לא פקטור בשבילו, שכבר השקיע איזה 10K שקלים במחשב, שיש לו כבר מערכת מוכנת אוברקלוק, אבל רק צריך מערכת קירור מים פנימית, מישהו יכול להמליץ?

• 5 תגובות
    • 665 צפיות
  9. היי חבר'ה, המפרט שלי מצד ימין, ביצעתי אוברקלוק וכרגע אני על ההגדרות האלה: FSB 334 מחלק זכרונות 2.40 V1.2875 (לא שיניתי) המהירות של המעבד עלתה מ-2.40GHz ל- 3.01GHz. את הזכרונות ניסיתי להשאיר כמו שהם- 802MHz לעומת 800MHz במקור. בדיקה ב-Orthos כ-5 שעות ללא בעיות. יש לי שאלות אליכם: 1) שמתי לב שלא משנה אם אני משנה את מכפלת המעבד מ-X9 למשל ל-X6, כי שמרתי את זה ב-X6 והוא עדיין חישב את זה לפי X9 והגיע ל-3GHz. 2) האם מומלץ להעלות את מהירות הזכרונות, למשל לאזור ה-1,000MHz? או שעשיתי נכון כשנשארתי במקור? 3) Everest מציג לי את טמפ' ה-CPU כ-38 מעלות ובנוסף טמפ' של 4 ליבות, בממוצע 58 מעלות לליבה. מה הטמפ' הקובעת? 4) עצות נוספות לשיפור ה-OC?

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  10. Started by icebreak,

http://www.rojakpot.com/default.aspx?location=3&var1=246&var2=0

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  11. Started by Yuron,

שלום לכולם. ראיתי את המדריך שלכם על זה איך מאוור ישן מספק כח להוסיף אותו לארז...הבעיה היא כאשר ניסיתי למצא יציא מתאימה בשביל המאוורים על הלוח אם שלי אז מצאתי שיש שם שלושה פינים ולא שניים כמו אצל המאוור....מה אני עושה או שאם אפשר לחבר ישירות??? תודה מראש על העזרה.

• 13 תגובות
    • 665 צפיות
  12. Started by yonni,

יש לי מעבד 2.4C עם היטסינק מקורי של אינטל הטמפ' שלי היום (כבר לא ממש חורף בחוץ) : IDLE: 39 -40 מאמץ: עד 54 עם תוכנות מסויימות יש לי מארז COMPUCASE 6A19 עם שני מאווררי 120 MM מקדימה ואחורה , אז נראה לי שהטמפ' קצת גבוהות לאור הנתונים. האם יש בשביל מה להוציא את ההיטסינק ולבדוק? בעבר ניסיתי להוציא את ההיטסינק אבל אחרי ששיחררתי את שני המנופים הקטנים, הוא השתחר וזז קצת אבל נראה כאילו יש עוד מנגנון שתופס אותו, ואין לי ממש מושג איך משחררים אותו... (שמעתי שלפעמים המעבד נדבק להיטסינק ומונע ממנו לצאת, אבל לא נראה שזה המקרה כי הוא משתחרר ומתקדם קצת ורק אז נתפס) אז איך משחררים אותו? בכלל יש טעם? האם אני חייב למרוח משחה מחדש לפני שאני מחזיר אותו למקומו או שאפשר גם ככה?

• 5 תגובות
    • 665 צפיות
  13. פנטיום 4 3 GH זה המעבד החדש של ה64 ביט 775 L2 -2M . הוא מורכב על לוח של אינטל 915 PCY . החום כל הזמן מעל ה50 מעלות אפילו 54-55 זה נורמלי? ומה צריכה להיות הטמפרטורה של הלוח? תודה יאיר

• 2 תגובות
    • 665 צפיות
  14. שלום. השבוע קניתי A64 3200+ Venice. אני מתכנן לעשות לו אוברקלוק, השאלה שלי היא איזה קירור מומלץ. קניתי את הBOX, כך שכרגע אני עובד על סטוק.. על מה אתם ממליצים? חשבתי על הזלמן CNPS7000B-Cu, אבל האמת היא שאני לא הכי מתמצא. אני חושב שאני די מוגבל פה לקירור אויר, סה"כ לא ראיתי פתרונות מים שיצדיקו את מחירם הגבוה, תקנו אותי אם אני טועה. התקציב לקירור הוא בסביבות ה250 ש"ח, עם חריגות לכאן ולכאן. אחרי השקעה של אלפים במערכת החדשה, אני לא אתקמצן על קירור איכותי, אז תרגישו חופשיים. אני מודה לכם מאוד. נדב. אגב, הלוח הוא ה LanParty Ultra-D וזכרונות Twinmos pc3500 BH-5. הכל בסטוק. תודה.

• 12 תגובות
    • 665 צפיות
  15. Started by WhiteLen,

לפני כמה זמן קראתי כאן שהרעש מהמאווררים נובע מלכלוך וצריך לנקות אותם. מאחר שהם באמת היו כבר מלוכלכים פרקתי אותם שימנתי עם WD-40 והדבקתי על הפתח למעלה מדבקה כדי שהשמן לא יברח. הבעיות: 1. כשהמאוורר התחיל להסתובב השמן כנראה המיס את הדבק של המדבקה ונזל מהצדדים. 2. הרעש נשאר אותו רעש, רק מאוורר אחד שכבר הפסיק להסתובב התחיל לעבוד שוב. יש למישהו רעיון איך פותרים את הבעיות?

• 8 תגובות
    • 665 צפיות
  16. שלום, שמתי לב לאחרונה שהרבה אנשים אשר חדשים לOC בכרטיסי מסך שיש להם כרטיס מסך של ATI במחשב מסדרת הX1000 [זאת אומרת: X1950XTX ועד להכי נמוך מסדרת הX1xxx] אשר לא מעוניינים לעשות OC דרך הCATACLYST CONTROL PANEL [להלן CCC] בגלל שרוב האופציות בו כמו OVERVOLTAGE וכו' לא מתאפשרות, נתקלים בבעיה שגם אחרי שינוי הגדרות השעון והVOLTAGE בתוכנות כמו ATITOOL, למעשה כלום לא משתנה, ואז הם באים למקומות כמו HWZONE ושואלים: "מדוע?!". אז הרי לכם, "The ATI's OCer dummies guide" מאת J.Dog-Christ, כדי שלהבא לא תצטרכו לפתוח ת'רד חדש, אוברקלוקרים טובים שלי (:. דבר ראשון, LEGAL STUFF: חשוב לציין דבר נוסף לפני שאתם מתחילים ליישם את כל מה שרשום במדריך: כל הפעולות שתעשו עפ"י המדריך, הן על אחריות…

• 8 תגובות
    • 665 צפיות
  17. היי, תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד בסוקט 478 עד 100ש"ח כולל גריז טרמי אם אפשר מצאתי עוד כמה אפשרויות http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=14516 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13534 http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13535

• 13 תגובות
    • 665 צפיות
  18. Started by esaly,

אהלן חבר'ה! אני מעוניין להמהיר את המפרט שמצויין בתחתית.... אשמח לעזרה...

• 13 תגובות
    • 665 צפיות
  19. Started by Lirux,

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6184 איך הוא מבחינת רעש?

• 8 תגובות
    • 665 צפיות
  20. Started by McMerc,

אני עכשיו גמרתי לסדר את החוטים במארז (בשביל קירור יותר טוב), ואני צריך חוות דעת. אז איך יצא? (דרך אגב, היום הזמנתי KATANA). [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  21. Started by T-Better,

ראיתי דיון דומה למטה, של E6400 מול E4300, אבל השאלה שלי קצת שונה. אני קונה מחשב חדש (יותר בכיוון של שדרוג) בקרוב: Gigabyte GA-965P-DS3 Rev3.3 OCZ Premium Edition 2GB Kit 800MHz CL 4-5-4-12 Inno3D Geforce 8600GT זה הבסיס. אני לא סגור על המעבד עדיין. כמו שאתם רואים, המערכת שאני קונה מתאימה ל-OC לא רע בכלל (הזכרונות היו יכולים להיות קצת יותר טובים). חשבתי לקנות בהתחלה את ה6420 בגלל 4MB Cach ובגלל שהוא בעל ביצועי OC לא רעים בכלל, אבל מאחר ול-E44 יש מכפלה 10, יהיה הרבה יותר קל להמהיר אותו. הביקורת היחידה שקיימת עכשיו ל-E4400 לא משבחת במיוחד את ביצועי ה-OC שלו. ייתכן מאוד שהם פשוט נפלו על מעבד פחות טוב (הרי זה משתנה בין מעבד למעבד). הביקורת: http://www.neoseeker.com/resourcelin…

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  22. Started by kobibo,

יש לי 3 מאווררים שמחוברים כולם ללוח ( 3 חוטים ) לא יודע למה אבל אני לא מצליח לראות את מהירות הסיבוב שלהם בקטגוריה של ה Speed בתוכנה Fan Speed ( אני כן רואה את מהירות הסיבוב שלהם בקטגוריה של ה General ) ולכן אנני יכול לשלוט על מהירות הסיבוב שלהם. אודה לעזרה או להמלצה על תוכנה אחרת.

• 8 תגובות
    • 665 צפיות
  23. Started by RonenIL,

שלום לכולם, יש לי כ. מסך gigabyte 7600gt עם silent pipe II (יש תמונות) השאלה שלי אם אפשרי לחבר את ה- TIDE WATER לכ. מסך שלי..?? תודה לעוזרים. אני אשמח לעוד תגובות על הכ. מסך מאנשים שרכשו אותו. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 665 צפיות
  24. Started by Atlon-Xp,

יש לי מקום לעוד מאוור אחד במחשב שהוא בגודל של 40 או 60 מ"מ... ורציתי לדעת איזה גודל הוא. תודה לעוזרים (ועם אפשר אז גם לדעת מה מכירו...)

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  25. הזמנתי היום שני מאווררים מוארים של SUNBEAM או משהו כזה... אחד עם קטודה עם UV והשני בלי.....אני רוצה למקם אותם בחלון של המארז שלי... חשבתי לשים את המאוורר עם הקטודה עם הUV בחלון למעלה באמצע (החלון שלי על כל הדופן של המארז). ואת המאוורר עם הקטודה הרגילה למטה מצד שמאל (מול הכרטיס מסך). התחתון יכניס אוויר, והעליון יוציא אוויר. (אני קודח רק בחלון כי יש לי רק מכדח כוס לעץ, אז המאוורר העליון ישמש כ"אגזוז"). מה אתם אומרים? יש הצעות? להחליף בין המאווררים? לשנות את המיקומים?

• 12 תגובות
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.