אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לחץ כאן 1.הוא משתלם? 2.הוא איכותי? 3.איזה אופציות הוא מציג? 4.איך מחברים אותו ללוח?
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש AMD XP 3000+ עם קירור של Volcano 12+ לוח אם Gigabyte 7N400-L וזיכרונות Twinmos 400MHZ הכרטיס מסך שלי זה Leadtek GeForce FX5600 Ultra MyVivo עכשיו בלוח שלי יש לי אופציות VCorce Voltage יש שם 5% 7.5% ו 10% שיניתי אותו בהתחלה ל 7.5 אחרי זה 5, שמתי 185 לא עשה בוט. בדקתי קצת שיחקתי קצת הגעתי ל 181, הורדתי את המתח חזרה לנורמל הפעלתי והמחשב עלה, אז כרגע אני על 181MHZ בימקום 166MHZ בלי להעלות את המתח. כשעלתי את המתח זה לא ממש השפיע, המחשב לא רץ על 183FSB עם 5%+ .. ועל 181 הוא רץ בלי לעלות מתח ביכלל.. מוזר לא? עכשיו השאלה שלי היא האם ניראה לכם שהצליח להגיע ל 200MHZ ? כאשר שמתי על 200 המחשב אפילו לא עשה BOOT וכמה מתח אני יצטרך להעלות לדעתכם.. ועוד …
-
- 13 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, התקנתי היום לחבר AMD 5200X2 2700MHZ BRISBANE 65NM (על קירור סטוק של EVERCOOL ב 2800RPM) ואני לא מצליח למצוא ברשת או כאן באתר מהן הטמפ' הנומאליות שלו (ללא OC). משחה טרמית AS-5. כאן בסטיקי של הטמפ' המעבדים האלו לא מוזכרים ומדברים שם רק על אלו הישנים יותר שיוצרו ב 90NM, בנוסף מדברים על טמפ' מקסימלית מומלצת של 55C ואני שואל על טמפ' מנוחה. EVEREST מראה לו טמפ' במנוחה באזור ה 40-41 מעלות ובמאמץ של 10 דקות בערך ב ORTHOS הוא מגיע ל 53C. (מתח על AUTO בביוס ו CPU-Z מראה על מתח של 1.375V) הטמפ' האלו נראות לי מעט גבוהות אך מאחר ואני לא מכיר את הסדרה הזו חשוב לי לשמוע את דעתכם. אם הן גבוהות מידי אז אולי פשוט המריחה לא היתה מוצלחת ו/או המשחה כבר גמורה (היא ישבה אצלי בארון משהו כ…
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אהלן.. קניתי מחשב לפני כחצי שנה עם כרטיס מסך בשם: 9600GT 512MB Superclocked GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E השאלה שלי, מה זה ה-Superclocked הזה? האם זה אומר שהכרטיס תמיד במצב פעיל יותר מהרגיל בשביל להאיץ.. וזה המטרה שלו. או שבאמת זה אומר שמותר לי לעשות לכרטיס מסך OC ויש לי אחריות על זה?
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
כותרת .... אני מנסה עלשות OC דרך הדריור(משום ששאר התוכנות לא עובדות לי של OC) לכ.מ וכול פעם שאני עושה TEST או OK וכ'ו זה מחזיר לי לסטוק למה? ד''א ניסיתי אם ATITOOL לא עובד התוכנה RIVE TUNER לא עבד מראה שהדריור חוסם או משהו זה...... יש עוד תוכנות לOC לכ.מ? בנהתים אני עמדיף דרך הדריור אז תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום למומחים. קניתי מחשב עם מעבד e8400. המחשב היה אצלי בערך חצי שנה עד ששמתי לב שפתאום מופיעות לי הודעות של processor thermal margin - זה הגיע ל 15 ואפילו ל9 (בעיקר שהייתי מקודד סרטים ומפעיל אפליקציות כבדות). בכל מקרה שלחתי את המחשב לתיקון תחת האחריות שיש לי ואמרו לי שהיתה בעייה עם המאוורר של המעבד והחליפו מאוורר. באמת החליפו מאוורר, ראיתי שיש לי מאוורר חדש של אינטל. הבעייה שלי היא שעכשיו שאני פותח את התוכנת מוניטור של אינטל אני רואה שה- processor thermal margin תקוע תמיד על 70! גם כשבדקתי ב BIOS הוא תמיד תקוע על 70 קבוע. לא נראה לי הגיוני שהוא לא זז אפילו במעלה אחת... נראה לי שפשוט איכשהו קיבעו לי את הטמפרטורה. מישהו יודע איך אני משחרר את זה? תודה לעונים.... :s05:
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
יש לי CATALYST 9.2 והמגבלת OC לGPU CLOCK היא 820, כבר הגעתי לזה ואני רוצה לעשות בערך 850~ עכשיו איך אני יכול לעשות את זה? בRIVATUNER אפשר אבל אז יש בעיה מוזרה שהשורות בCCC לבנות כי עברתי את המגבלה..
-
- 8 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, להלן המפרט שלי. Ci7 920. MUGEN2 cooling scythe gigabye EX58UD3R OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 CL 8-8-8-24 - GOLD EDITION ENERMAX MODU82 PRO 525W אני מעוניין לבצע OC ואני צריך עזרה עם כמה דברים. 1). הטמפ שלי ב IDLE היא בין 29-32 מעלות בלואד של אורטוס זה הגיע ל 50 מעלות... (אבל הפול לואד של אורטוס לא ניצל 4 ליבות) האם הטמפ תקינה מספיק בשביל לבצע OC וכמה אוכל לדעתכם ? 2). אני זקוק לתוכנה שעושה FULL LOAD על 4 הליבות, על מנת שאוכל לדעת האם הטמפ תקינה. ב CORETEMP ה TJMAX של הטמפ הוא 100, האם 50 מעלות מתוך 100 זה טמפ יחסים מאוד גבוה ? 3). האם הזיכורן יהווה צוואר בקבוק ב OC ? האם הספק של אנרמקס יסחוב העלת מתחים? (חשוב לציין כי יש לי כרטיס מסך ששולק אמפר 260GTX SUPERCLOCKE…
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום רב יש לי מעבד CELERON 2.4 GHZ ישן. אני מנסה להריץ GTA3 (משחק מאוד ישן שדורש מהירות 700GHZ) וישר שומעים את המאוורר על 100 אחוז ולאחר איזה חצי שעה של משחק המחשב קורס ונכבה מייד. שאני מדליק אותו שוב הוא אומר לי שהמעבד נתקל בבעיית overheating מה זה אומר? איפה הבעיה ומה צריך לתקן? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 669 צפיות
-
-
השאלה בדיוק כמו בכותרת...איך אני עושה את זה?
-
- 11 תגובות
- 669 צפיות
-
-
ה vcore1 מתח מעבד משתנה במנוחה הוא על 1.15 ובמאמץ על 1.30 יש אובר קלוק כרגע ל 3 גיגה האם זה תקין שזה משתנה לבד?
-
- 5 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי אני מקווה שיש פה אנשים שמכירים לוחות אם של DFI אז לגבי המפרט שלי - הכל רשום בצד (איפה שרשום מפרטים) יש לי קירור אויר חזק אני לא מפחד מחום וכו' הבעיה שאני ממש אבל ממש צריך לשים VOLTAGE גבוהה למעבד שלי כדי שאצליח לעשות OC ולהשאר יציב (אני מחפש ממש סופר יציבות!, כלומר להריץ OCCT במשך כמה וכמה דקות טובות וכנל לעוד פעלות כבדות). לדוגמא עבור 3.8 ג'גה הרץ אני לא נגעתי בכלום חוץ מן המכפלה (העלתי ל 9.5) ושמתי VOLTAGE של 1.43 או משהו כזה כדי שיהיה ממש סופר יציב. לשנות FSB ניסתי, ובכלל אבל בכלל לא יציב (אפילו שהעלתי לדוגמא מתחים של זיכרון לממש גבוהים, וזה DDR3 ככה שאין סיבה). בכל מקרה, בעיקר אשמח לעזרה ממי שמכיר לוחות אם של DFI עם ה BIOS שלהם ושאוכל להבין מה אני עושה ל…
-
- 9 תגובות
- 669 צפיות
-
-
מישהו מכיר את השמות של החברות שמייצרות את הקירורים של כרטיסי המסך ב OEM? נניח gtx 285 של sapphire (סתם אני זורק שם), מי החברה שמייצרת עבור sapphire את הקירור לכרטיס? (זה רק לדוגמא, אם אתם מכירים ספקים של יצרנים אחרים זה גם מעולה, אני פשוט לא מצליח למצוא שום חומר על התחום באינטרנט...) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב די ישן ולאחרונה יותר רועש מהרגיל, כל הרכיבים בסדר ואני נוהג לנקות אותו מספר פעמים בשנה. חשבתי לעשות לו ניעור עם חידוש המשחה הטרמית והחלפת המאוורר. רציתי לדעת עד כמה זה משנה איזה מאוורר בוחרים, נראה שיש מבחר די גדול, שההבדל העיקרי הוא קוטר המאוורר ומס' הסיבובים לפרק זמן... האם ההבדלים באמת משנים או שאפשר ללכת על דגם פשוט בראש שקט? המחשב לא דורש קרור מיוחד (OC או משהו כזה) תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
הפונקציה spu host אני נכנס לעלות כל פעם ב10 mhz ויש פס אדום למטה ורשום שדרוש key לא ניתן לשנות זה נעול מה עושים ? לוח אם ga-ep43 גיגהבייט
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי בתוכנת CPUZ מופיע תחת CORE VOLTAGE 1.068V בתוכנת HW-MONITOR מופיע תחת CPU VCORE 1.6V בתוכנת HW-MONITOR מופיע תחת CPU 1.20 בתוכנה המצורפת ללוח האם easy tune מופיע Voltage 1.2 רציתי לדעת מה הוולטז בכל תוכנה אומר ואיזה מהם רלוונטי ל OC תודה intel 17 2600k gigabyte p67A-ud4-B3
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
חשבתי שהגוף קירור על הכרטיס יחזיק מעמד יותר משנה.. אבל טעיתי pan.fotovista.com/dev/9/5/00934559/l_00934559.jpg זה הכרטיס.. יש אפשרות להחליף מאוורר ? אם כן אז איזה כדאי לקנות ? (עדיף מKSP אייבורי או TMS) שלא יהיה יקר, תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אהלן ברשותי כרטיס של ספיר HD4870 1GB ויש עליו ACCELERO S1 + מאוורר 12 סמ אני מאד רוצה לעשות לו OC גבוה במיוחד ( לא שהכרטיס לא מספק אותי עכשיו ... יש לי T220P ) אני תמיד נתקע בOC הטמפרטורות סבירות ונמוכות ( 40 במנוחה +- ) רציתי לדעת קצת יותר על "צריבת ביוס" האם בעצם זה עובד כמו ביצוע OC למעבד ? האם שם אני יוכל להעלות את המתח\FBS של הכרטיס וכך לקבל יציבות גבוהה יותר ב OC כמובן שעל חשבון טמפרטורה ? אשמח להסבר קצר אני רוצה להוציא את המירב מהכרטיס ... אני יודע שהוא לא אוברקלוקר טוב אבל ראיתי אנשים שהגיעו איתו לתוצאות חמודות ... בתודה גיא
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
הגיעה השעה, ל-OC. המלצות, עצות, משהו יש לכם להגיד? על כמה ליקבוע את המתח של המעבד? עידכון: הורדתי קצת את ה-OC למעבד מ-3.43 ל-3.15 כי הטמפרטורות היו מעט חמות. ויש לי במשחקים הבדל לפחות של 10FPS וב-3Dmark עלת לי התוצאה ל-11K, מה שמוזר זה העלה לי את התוצאה של הכרטיס מסך, אבל מי אני שאגיד לא. http://service.futuremark.com/compare?3dm06=2240841
-
- 9 תגובות
- 669 צפיות
-
-
האם קיימת דרך לשנות את מהירות המאורר במארז ? או את המאורר סטוק של המעבד ? אם כן איך ?
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אממ.. איך מפרקים אותו? זאת הידית היחידה שנאי מצליח לפתוח מה חוץ מזה?: תודה רבה!
-
- 13 תגובות
- 669 צפיות
-
-
היי בלוח שלי יש רק 2 מקומות למאווררים (מעבד ומאוורר אחר) האם יש מתאם מפצל שאפשר לחבר עליו מאווררים נוספים מבלי להשתמש בכבל 4 פין? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
המפרט שלי בצד לא עשיתי OC וזה קירור סטוק... *מצטער אם זה לא קשור לפה אבל ראיתי קירור אז אולי זה קשור* תודה רבה! היה לי אתמול 90 מעלות עכשיו עשיתי סידור חוטים.. ירד ל56 בערך זה בסדר?
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
הנה כמה תמנוות מהביוס הוכחי , אחרי 3897MHZ אני פשוט לא מצליח לעבור בדיקות מאמץ , אחרי דקה גג אני מקבל STOPPED עם ERROR 1 . http://zix.co.il/images/660460572.jpg http://www.zix.co.il/images/207247739.jpg http://www.zix.co.il/images/544239578.jpg יש למישהו עצות כלשהם או שמישהו מזהה משהוא לא נכון מבחינת הגדרות ? המעלות כרגע על 40-42. מפרט : E8400 TRUE 120 EXTREME ASUS P5E DELUXE G.SKILL 2GB 800MHZ PK HD4870 SEASONIC M12 600W NZXT TEMPEST
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
עד איזה טמפ' זה כבר לא מומלץ שהCPU יהיה בה? ואני לא מדבר על הליבות. אני מדבר על הCPU, נכון יש SYSTEM ויש CPU? אז על זה אני מדבר, לא ליבות. אז עד כמה? ותגידו, בכללי, למה לא מומלץ לעשות OC בהתחלה שכל מה שקשור למתחים על AUTO ורק אם נתקלים בקשיים או שמשהו לא עולה להתחיל להתעסק עם זה?
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-