עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ofer_mat,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=7818 ראיתי כמה דעות עליו פה באתר אבל אני שואל את :עצמי למה לא בעצם? המערכת עולה 500 שקל עושה עבודה של מאוורר ב 400 שקל אז למה לא? זה אומנם לא מערכת מקצועית . לא מקפיא את המעבד. אבל עושה את העבודה

• 12 תגובות
    • 719 צפיות
  2. Started by Big_White,

ליפני. אחרי. מישהו יודע מה זה AUX? איך לגרום למאורר של המעבד לעבוד בשיא המהירות? מישהו יכול לתת רעיון למה המתח של 12+ ירד ל כימעט 11?

• 4 תגובות
    • 719 צפיות
  3. Started by סולל הדרך,

לא ברור לי מה מבין המשחקים שלי גרם לתופעה הבאה: מדובר בAMD64 3200 שתמיד מראה 200Mhz x10 = 2000 לפתע זה התחיל להשתולל..ז"א כאשר נדרש כוח מחשוב הX10 חוזר אבל המצב ללא מאמץ מחשב מציג X5 = 1000 כאילו שיש איזו שהיא אפליקציה ששולטת במהירות הCLOCK מה עושים? איך חוזרים לימי קדם שה2000 היה קבוע?

• 4 תגובות
    • 719 צפיות
  4. Started by SendaRider,

אני מעוניין לקנות קירור למעבד , ואני מתלבט אם לקנות את הזלמן 9700 או לא, אני פשוט יכול להשיג אותו בזול ולא כמו במחיר של חנות רגילה, עכשיו הבעיה שאני צריך לדעת אם הוא רועש או שקט, זה כל מה שחשוב לי. או טוניק טאוור אבל אין לי חנות מאיפה לקנות אני לא מוצא.. אז תעזרו לי ותגידו לי אם זלמן 9700 רועש ! תודה מראש ;]

• 8 תגובות
    • 719 צפיות
  5. היי! אם מישהו אולי יכול לעזור, אני מחפש חנות שיש לה מאוורר לסוקט A, אין מלאי לאף חנות...וזה ממש בעיה. יש לי מחשב מושבת בגלל זה... תודה..

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  6. Started by the kooks,

שלום. אני רוצה להוסיף מאוור למחשב כבר הוספתי אחד שהוריד קצת את הטמפרטורוה עכשיו כבר זמן לא רב אני רוצה להוסיף עוד אחד אבל אני לא מוצא ממש מקום על הלוח אם מישהו יודע כמה נקודות חשמל יש לי בשביל המאוורים ? בפעם האחרונה אחי מצא נקודה שלא הייתה בשימוש וחיבר את החוטים של המאוור אליה כרגע אני לא רואה נקודה פנויה יש למישהו פיתרון?

• 10 תגובות
    • 719 צפיות
  7. שלום לכולם, מקווה שזאת שאלה לפורום הזה, אם לא איתכם הסליחה. קניתי מחשב חדש עם מעבד e6600 קירור רגיל של sunbeam למעבד. מארז p150 , לוח אם ab9 pro מערכת הפעלה vista . יש תוכנה מצורפת ללוח אם בשם Guru , כשהפעלתי את התוכנה היא הראתה טמפ' עבודה (במצב מנוחה של המחשב) של 41 מעלות ל - cpu . 35 מעלות כללי וסימנה את המצב באדום עם הערת warning . האם יש בעיה עם הטמפ ? מה אמורה לדעתכם להיות הטמפ' במצב כזה עם מערכת כזאת? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  8. Started by bagetrek,

שלום , רציתי לדעת מה הטמפ' המומצעת של הארדיסק ! תודה לעונים , רק רציתי לציין שהארדיסק שלי נע בין הטמפ' 30 במצב הטוב ל- 35 - 43 גג ( האם 35 ומעלה זה יותר מידי בשבילו ? ) את הפרטים לגבי הארדיסק אתם יכולים לראות למטה ... | | | | | | | | | / | \ / | \ / \

• 6 תגובות
    • 719 צפיות
  9. Started by SuB,

האם אפשר לבדוק את הטמפרטורה במארז או רק של המעבד? ע"י איזה תוכנה עושים זאת ואיך? תודה!

• 7 תגובות
    • 719 צפיות
  10. תמונה אחת שווה אלף מילים:

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  11. http://www.anandtech.com/casecooling/showdoc.aspx?i=2941&p=1 לפי הסקירה הוא מדיח את ה-TUNIC TOWER מהתואר ה"HS הטוב ביותר" בגלל 3 סיבות. 1. ביצועי OC וטמפרטורות זהים או מעט טובים מה-TUNIQ 2. שקט משמעותי מה-TUNIC עבור אותם ביצועים/RPM/CFM 3. מסוגל להחזיק מעבדי קונרו ללא מאוורר (FANLESS) גם בעומס. הוא היחידי שבאמת מסוגל לכך (לחובבי השקט). עדיין, אליה וקוץ בה: * הוא בא ללא מאוורר ואת המאווררים הטובים והשקטים שנסקרו אי אפשר להשיג בארץ והם יקרים מאוד. * גם את ה-120 עצמו לא קל למצוא בארץ * אם נחליף ל-TUNIQ את המאוורר במאווררים דומים ככל הנראה נקבל תוצאות רעש דומות גם כן. כך שהיתרון האמיתי שנותר הוא ביכולת לעבוד FANLESS וזה לא יתרון מבוטל למי שרוצה מערכת סופר שקטה שרוב הזמן ע…

• 9 תגובות
    • 719 צפיות
  12. מה ההבדל ביניהם

• 8 תגובות
    • 718 צפיות
  13. Started by Philip,

יש לי לוח אם AsusP4B533-E עם תמיכה בזיכרונות 266. מעבד פנטיום 2.4B. אני על OC קטן עם באס של 150, אבל אני מעוניין להגיע הרבה יותר גבוה, אבל הזיכרונות שלי מגבילים אותי.. יש לי Transcend 512MB PC2700, בעיקרון הם תומכים עד 166Mhz, אבל משום מה תמיד אני נתקע ב 153, אני פשוט לא מקבל פוסט.... אני די משוכנע שזה הזיכרונות, מכיוון שראיתי אנשים עם לוח ומעבד זהים לשלי, והם הגיעו לבאס של 178 מינימום!!! אני מעוניין לקנות סטיק של 512MB שיעמוד בקצבים גבוהים, יהיה איכותי ואמין, אבל עדיף כמה שיותר זול. אני לא מעוניין בזול ביותר עם תוצאות גרועות, אלה באחד טוב שיעמוד בבאס גבוה במחיר זול..... אני יודע ש twinmos וגם winbond ואולי geil היקרים מומלצים והם זולים, אבל רציתי לדעת אם יש דגם …

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  14. באיזה אופציה לבחור בשביל אוברקלוק? תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  15. לוח asus p5ld2 מעבד pentium d 930 ספק ezcool j450w זיכרונות של CEON קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro אודה לעזרה

• 3 תגובות
    • 718 צפיות
  16. עזרה דחוף! הפלסטיק שבצלעות קירור של המעבד נשבר! עכשיו המעבד יושב על 3 והוא חםםם! מה עושים! ??? אפשר לקנות רק פין כזה מבלי להחליף את כל הצלעות? הסבר: נכון כשמחברים את הצלעות קירור ללוח, אז צריך ללחוץ על 4 ה"ברגים" האלה. כל "בורג" כזה מורכב מ 2 פינים שנלחצים בלחץ מתחת ללוח וכך שומרים עליו מהודק. אצלי נשבר פין אחד מצד אחד, והמחשב המחשב יושב על 3 צדדים עם טמפ' של 41-55 יחסית במצב מנוחה...(כמו עכשיו) מה עושים!?? אפשר לקנות רק פין כזה מבלי להחליף את כל הצלעות? :bash: :s05: ??? --הוא מגיע ל55 רק במאמץ-- טמפ' ממוצעת היא 45-48

• 4 תגובות
    • 718 צפיות
  17. Started by Svartberg,

יש לי מארז ANTEC P180, הוא בא עם מאווררי TRICOOL, שלצערי די רועשים ביותר מ5 וולט. עברתי על רשימת מומלצים מפורום בחו"ל, ואני מאוד מעריך את ההמלצות, יש לי את הגלוב והוא ממש עובד פצצה יחסית לשקט שלו. אבל לצערי אני צריך לפחות 4 כאלה, ואני לא יודע איפה מוכרים כאלה : Papst 4412 Evercool / Titan 120mm Nexus "Real Quiet Fans" Globe S1202512L-3M AcoustiFan AF120CT Enermax 120mm Yate Loon 120mm Coolermaster SUF-S12 / A12025-12CB-5BN-L1

• 10 תגובות
    • 718 צפיות
  18. אני מכניס למארז cooler master cavalier 2 מעבד כנראה AMD 5000+ שהוא 2.6 GHZ ואולי עם אוברקלוק ל 3 (נקווה שהספק 300W עם 15A ב 12V יספיק). אני יכול לשים מאורר סטוק או ג'נרי אבל לדעתי הוא קצת ירעיש. אמנם המארז הוא לא מארז LOW PROFILE אבל אני לא בטוח שקירור כמו הפריזר 64 פרו יכנס שם (אולי כן אבל פשוט לא נראה לי). שמעתי על קירורים שקטים מתאימים כמו האיגלו (למרות שהוא נראה קצת מצ'וקמק מבחינת קירור) שדי זול. למישהו אוליי משהו להציע כולל מחיר ? כדאי לציין שגובה המארז כולו לפי המפרט הוא 13.5 ס"מ (לא יודע אם זה כולל רגליות או לא): http://www.pcper.com/article.php?aid=104&type=expert&pid=2

• 7 תגובות
    • 718 צפיות
  19. אני עוזזר למשתמש מהפורום להכין פאנבאס, אבל אני לא יודע כיצד לחבר את הלד. האם המתח נכנס משתי הרגלים הקיצוניות והאפס יוצא מהאמצעית?

20. Started by Polonian,

כמו שהכותרת אומרת, רציתי לדעת מהם הדרכים לקבוע איזה רכיב (לוח אם, מעבד או זיכרון) הוא הזה שמגביל את ה-OC. פשוט נתקעתי בfsb 215 (המקורי היה 200) ואני לא יודע איזה רכיב "האשם" בכך.

• 4 תגובות
    • 718 צפיות
  21. מישהו יודע האם המאוורר הבא יתאים ל Q6600 המאוורר הוא של חברת COOLER MASTER דגם Cooler S775 Cmaster ICT-925P הנה לינק מצורף http://www.logicpc.co.il/heb/DetailWind.aspx?id=60.00;10283 או שהמאורר של ARCTIC COOLING עדיף עליו בהרבה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=262

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  22. Started by liranman,

אני מתכוון לקנות את AMD ATHLON XP 1700 0.13 Micron !!! + FAN למחשב חדש שלא מתוכנן בו OC בכלל. אני מתלבט בין מארז COMPUCASE Midi Tower CI-6A19 BLACK HEC 300 + USB שעולה 353 ש"ח + היטסינק למעבד: VANTEC AeroFlow VA4-C7040 AMD שעולה 168 ש"ח. סה"כ: 521 ש"ח או מארז 3R SYSTEM NEON Light Silver + Big Window ב - 400 ש"ח (שהוא הרבה יותר יפה מהקודם) + ספק HEC 300ART WATT PSU ב - 188 ש"ח ולהסתפק במאוורר המקורי של AMD. סה"כ: 588 ש"ח אני חוזר ומדגיש - לא מתוכנן OC, אפילו לא הקטן ביותר. מה כדאי לי? האם המערכת לא תתחמם יותר מדיי? אגב, כרטיס המסך הוא ATI RADEON 9500 PRO, ולא מתוכננת קנייה למאוורר לכרטיס מסך וכמובן לא OC.

• 5 תגובות
    • 718 צפיות
  23. Started by לוח שנה,

שלום, התקנתי קירור סטוק של אינטל שקבלתי עם הE7200 והתקנתי על לוח של MSI ישן עם תושבת 775 (תומך במעבדים עד D820), עכשיו הקירור יוצא קצת לחוץ, כאילו הוא גבוה מהלוח וקצת מעגל אותו. מה אתם אומרים להשאיר את הקירור או לפרק?

• 4 תגובות
    • 718 צפיות
  24. Started by OmerNeu,

שלום לא מזמן קניתי את המחשב שכתוב לי במפרט עם המעבד הנ"ל בידיעה שאני מתכנן OC זהו הפעם הראשונה שאני עושה OC ויצא לי לקרוא את המדריך באתר. על פי OCCT כאשר אני מסיים בדיקה אז המצגות האחרונות כתוב לי CPU IS TOO HOT בזמן שבשאר המצגות כתוב לי STABLE (המצגות האחרונות מראות את העמבר ממצב נח למאמץ בדקות הראשונות לכל ליבה) ובספידפאן בטמפ' מראות ציור של להבה, האם אני אמור לחשוש מזה? ולמה יש הפרש של 10 מעלות בין realtemp לבין speedfan and occt? אשמח לדעת מה גבול החום שהמעבד יכול לסבול בלי חששות ודרך אגב למי שלא קרא את המפרט אני עם פריזר פרו (המאזדה 3 של הקירורים) ועוד שאלה איך אני גורם להפריזר לא תמיד יהיה בסל"ד מקסימלי (שיהיה שקט יותר במנוחה) תודה רבה עומר [attachment deleted by ad…

• 6 תגובות
    • 718 צפיות
  25. טוב אז החלטתי לקנות את ה Thermaltake 120 mm THUNDERBLADE X 2 לקירור הרדיאטור והשלב הסופי והאחרון הוא משאבה - 1. איזה נתוני משאבה אני צריך, מערכת עם רדיאטור של פיאט פונטו (יותר קטן משל אופנוע תתפלאו) אחרי שיפוץ, בלוק קירור של DD, וכרגע מתוכנן OC רק למעבד, שתיגמר האחריות על הכרטיס מסך אני מתכנן גם OC לכרטיס מסך (אולי אני אתפתה לפני זה )... עכשיו מאחר ואני לא מתכנן להחליף משאבה כל שבוע אני צריך נתונים שיספיקו לשני הדברים (כרטיס מסך + מעבד) - כמה ליטרים לשעה?? 2. הרדיאטור והמיכל יהיו רחוקים מהמארז, השאלה היא האם אפשר להאריך את חוטי החשמל של המאווררים עם חוטי חשמל רגילים דקים כאלה של רמקולים? תודה מראש...

• 0 תגובות
    • 718 צפיות

דיונים חדשים בפורומים