אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
לפני חודש קניתי מחשב עם מעבד Athlon Xp 2200+ שנועד ללמוד איך לעשות OC. כיום המחשב מת, מאחר והמעבד הוא BUILDIN וה-BIOS לא תומך בשינוי ה- MULTIPLIER ניסיתי לשנות את המכפלה פיזית ע"ג המעבד. חיבורי הL1 היו שלמים ולא נחתכו ע"י לייזר לכן מה שנותר (לפחות כך חשבתי) הוא לשנות את המכפלה (פתיחת וסגירת מעגלים ב-L3). כרגע המחשב נדלק המאווררים מתחילים לעבוד הCD חושב ושם זה נעצר, מסך לא מקבל כלום הביוס לא עולה וכמובן גם הWINDOWS. יש דרך חזרה??? השינוי שניסיתי לבצע הוא לנתק את המעגל השני משמאל בחיבורי L3 כך שאני אקבל: : C : : : המקור הוא- : C : C : :=פתוח C=סגור
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות לו OC ואני רוצה לדעת מה הצפי של המהירות. הנה המפרט: Intel Core 2 Quad Q9400 2.66GHz Nvidia Geforce 9800GT 1GB GDDR3 INNOVISION MSI P43 2GB DDR2 800MHz Kingston 320GB 16MB SATA2 Hitachi LCD SAMSUNG 20" 1600X900 Tech 450W EZCOOL
-
- 9 תגובות
- 742 צפיות
-
-
קניתי אותו כבר OVERCLOCKED עד 780MHZ בGPU ו1000MHZ בMEMORY עכשיו סתם העליתי 20MHZ בשניהם לבדוק בקיצור אין שום שינוי בטמפ' והכל טוב, יש עוד משהו חוץ מזה שצריך לבדוק שהכל בסדר? במאמץ זה מגיע גג ל55C כדאי להמשיך? עד כמה? ובאיזה תוכנות אני יוכל לעבור את ה820 כי בCCC זה המגבלה תודה
-
- 10 תגובות
- 742 צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס 6600GT לAGP של חברת PNY, כבר מעל לחצי שנה והחלטתי לעשות עליו אוברלוק ולהתקין גוף קירור אני רוצה לקנות את הקירור של זלמן שנקרא VF700-Cu - הרעש לא מפריע לי מצאתי את הקירור פה במחיר טוב: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11472 עכשיו מצאתי בדיוק באינטרנט אתר שסיקר אוברלקוק לכרטיס כמו שלי בדיוק, גם PNY וגם את אותו קירור שאני מעוניין לקנות VF700-Cu פה הסיקור: http://www.skenegroup.net/fi/artikkelit/6600gt_leadtek_pny.1 עכשיו אותו אתר התקין את הקירור ועשה אוברקלוק מ 500 ליבה 900 זיכרונות [אפקטיבי] ל550 ליבה ו 1100 זיכרונות [אפקטיבי] הוא שיפר ה3DMARK05 ככה: [אגב התוצאה שהוא קיבל ללא אוברקלוק זהה לתוצאה שלי בחורף\בקיץ ללא אוברקלוק] 1. הוא …
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מהן העלויות של OC ובסופו של דבר האם זה משתלם כלכלית ? לדוגמא: אני מתלבט בין קנייה של E6600 או E4300 שאותו אמהיר למהירות של 2.4 ג'יגה הרץ. השאלה היא האם את החסכון בעלות המעבד אני אשלם בחשבון החשמל ?
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
התוכנה הזו מורידה את טמפרטורת ה-CPU בכ-2-3 מעלות תוך הפחתת מהירות הסיבוב של מאוורר המעבד - מה ש-Cool'n'Quiet של AMD אמורה לעשות אבל מסתבר שזו של גיגהבייט עושה עבודה טובה יותר. האם יש עוד שהגיעו למסקנה הזו? האם יש דבר כזה שני חיישנים שמודדים טמפרטורות באיזורים שונים במעבד? משום שמ-Speed Fan אני רואה שיש חיישן טמפ' של מעבד וגם טמפרטורה Core. באוורסט מופיעה רק טמפרטורה של מעבד ולא Core. כאשר טמפ' ה-CPU בספיד פאן עולה עקב מאמץ גם ה-Core עולה. למשל במצב מנוחה CPU = 22 (כן טמפ' נמוכה באופן מוזר אבל יש מזגן בחדר), אז Core = 39, ואילו במאמץ CPU = 33, ו-Core = 46 אם יש קשר הדוק ביניהם עם עליות בטמפרטורה האם זה אומר שאכן יש חיישן שמודד טמפ' ממש בליבת המעבד ואילו ב-BIOS מופיע טמפ' ש…
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
טוב אז אני מתכנן לקנות מחשב ל oc כבד, עכשיו אחרי שכבר חרשתי על ה6a19 והתכוונתי לשים שם 2*120 mm של tt הגירסאת ה "טנדרבלייד" הזאתי שמפיקה 71 cfm ו21 dba כל אחד, וזה טוב כמארז שאפשר לשים 2 של 120 אך גיליתי שהוא דיי קטן וצר, ולא נוח, אז עכשיו אני רוצה להחליף ל 6919 שמגיע כנראה עם 120 mm כלשהו שאותו אני לא יכול להחליף כי אין לי כסף, ועוד אני אשים 2Xsf2 כלומר יהיה קצת רועש אבל לא נורא אז יהיה sf2 וגם על המעבד יהיה לי sf 2 על sp 97 הקטע שזה עכשיו עולה יותר כסף אבל זה ממש שווה את זה מבחינת נוחיות המארז אז השאלה האם הביצועים יהיו שווים לאלו של ה 2*120 mm?
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות חלון שקוף למארז שלי.... זה פשוט כמה שזה נשמע? כלומר רק צריכים לחתוך כגודל החלון ולחבר עם ברגים ואומים?...... איך אתם(האנשים שיש להם חלונות במחשב D: ) עשיתם את זה? והאם תוכלו לפרט מאיזה חומרים... תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
חזרתי עם תשובות יש לי 2 מאוררים על המארז של 0.14A של colorful ומאורר אחד על המעבד של 0.23A של intel יש מה להוסיף?
-
- 0 תגובות
- 741 צפיות
-
-
-
מה זה הטמפרטורה של המעבד היא 55 במנוחה והדביק כתבו שה Northood לא אמור לעבור את ה 45 במאמץ ואצלי זה 55 במנוחה!! החלפתי תמשחה הטרמית וזה לא עזר הוספתי עוד מאוורר למארז וזה גם לא עוזר מה אפשר עוד לעשות?? עזרה דחוףף
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
כותרת .... אני מנסה עלשות OC דרך הדריור(משום ששאר התוכנות לא עובדות לי של OC) לכ.מ וכול פעם שאני עושה TEST או OK וכ'ו זה מחזיר לי לסטוק למה? ד''א ניסיתי אם ATITOOL לא עובד התוכנה RIVE TUNER לא עבד מראה שהדריור חוסם או משהו זה...... יש עוד תוכנות לOC לכ.מ? בנהתים אני עמדיף דרך הדריור אז תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
האם יש עדיפות כלשהי לסוג האוברקלוק? , לעולות את המכפלה? או לעלות את הבאס? - הליבה הרביעית של המעבד נפתחה.
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
צריך להיות משהו חזק ל OC למעבד... C2D 1.8 אני צריך לשאוף איתו לאיזור ה 3.0-3.4 אפשרי? בתקציב של 300 ש"ח.. תגידו יש צורך בקירור לכונן קשייח ולזכרונות? --------------------------------------------------------------------------------------- הנתונים של המחשב שיכולים להיות חיונים בבחירת המאווררים: מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 674 לוח אם : ABIT IB9 ¤ 562 זיכרון : OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-15 - PLATINUM REVISION 2 - OCZ2P800R22GK ¤ 800 כרטיס מסך : XFX PCI-EX GeForce 8800GTS XXX EDITION 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - PV-T80G-GHD9 - RETAIL ¤ 1780 מארז : NZXT APOLLO w/o PSU ¤ 390 ספק כוח : HEC WIN 550 - 550W - 20/24 PIN …
-
- 4 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אני יודע שפתחתי על זה תרד לפני יומיים אבל ניזכרתי שיש את הסוניק טוואר שאף אחד לא הגיב עליו ואמרו לי שהוא יותר טוב מהביג טייפון ואני לא יודע אם הוא יותר טוב מהנינגה מה אתם אומרים???
-
- 8 תגובות
- 741 צפיות
-
-
הקדמה קצרה, לפני כשבוע בערך המחשב השתגע לי כל הפעלה של סרט הייתה עושה לי ריסט , נכנסתי לריבה במדריך שמצאתי באתר שלכם (תודה רבה) שמתי אותם על 100% ואין יותר ריסטים ברוך השם , עכשיו השאלה אם זה לא דופק את המחשב שהמאוררים על 100% קבוע הטמפרטורה עדיין גבוהה, אבל זה לא עושה לי ריסטים , חשבתי שאולי זה בגלל הקיץ המטורף ועוד חודש זה יעבור. לסיכום זה פיתרון ? או שעדיף להוסיף עוד מאוררים. תודה
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
היי לכולם אני צריך תכונה פשוטה לעשות OC למעבד E6600 אני רוצה להאיץ ל3.4MHZ בOC אז למישהו יכול למצוא תכונה פשוטה וקלה לOC \ בתודה לעוזרים ;D
-
- 11 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שוחררה הגרסה החדשה לבדיקת הכרטיס מסך שלכם, תוכלו להוריד אותה מהדף הבא http://www.geeks3d.com/20090703/furmark-1-7-0-the-bad-boy-of-graphics-cards-utilities-is-back/
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום חברים רציתי להתייעץ אתכם לפניי שאני קונה ( אולי עוד היום) , מה דעתכם על הקירור הזה ראיתי מספר מאמרים שאומרים שהוא טוב ולעומת זאת אחרים שאמרו שהוא בינוני וכשהוא מסתובב במהירויות גבוהות הוא רועש. היום הטמפרטורות שלי במעבד E6300 עם לוח DQ6 הם : מנוחה מעבד 44 במאמץ 50 מעלות +- ( ENCODING , GAMES) רק בבדיקה של אורטוס המעבד מגיע לחום גבוה יחסית ממוצע של 62. מה דעתכם בכמה ישפר הפריזר את המצב? האם לדעתכם הפריזר שקט יותר מהאורור המקורי שמגיע מאינטל כשהוא פועל ב 2500RPM ? (לדעתי האינטל דיי שקט בדואו2) תודה
-
- 8 תגובות
- 741 צפיות
-
-
1) איזה לוח אם יותר טוב לאוברקלוק - ABIT IS7, ASUS P4P800 או שיש בכלל לוח אחר יותר טוב משניהם? 2) כדאי לקנות היטסינק למערכת אינטל לאוברקלוק כבד מאוד או מספיק להישאר עם הרגיל? 3) יש הבדלים ביכולות אוברקלוק של מעבדי ה800MHZ FSB? לדוגמא ה2.6 יותר טוב מה2.8? 4)איזה סטפינג הכי טוב לאוברקלוק במעבדי ה800MHZ FSB?
-
- 7 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום אחרי שעידכנתי את הביוס לגרסת F8 אני לא מוצא איפה נועלים את תדר הPCI מישהו יודע?
-
- 5 תגובות
- 741 צפיות
-
-
לאחר OC הכי יציב שיכולתי ו10 סיבובים של 3DMARK03 הגעתי לתוצאה מדהימה!! 4000 נקודות ב 3DMARK 2003!! http://service.futuremark.com/compare?2k3=1337794 אז מה אתם אומרים ? ;D
-
- 8 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אתמול התקנתי את הקירור הזה ורציתי לשאול אם זה בסדר שהוא לא מכסה את כל הפלסטיק השחור כמו כל מאורר רגיל ? זאת אומרת המעבד עצמו מכוסה לגמרי אבל לא הפלסטיק שמסביבו וזה נראה קצת מוזר.. עוד שאלה זה אם זה בסדר שהתקנתי אותו כשהוא פולט חום מול המאורר שמוציא אוויר מאחורי המארז ופולט קור מול הזכרונות..
-
- 9 תגובות
- 741 צפיות
-
-
-
האם במעבדים חדשים אתם שמים סיליקון גריז בין המעבד למאוורר או שהחומר האפור שמגיע בד"כ עם המאוורר מספק אתכם ? אני מתכוון בדר"כ למעבדי אינטל שמגיעים עם מאוורר מקורי של אינטל. והאם אחרי פירוק של המעבד ו/או החלפת לוח עדיין לא צריך לשים סיליקון ? אם התשובה הקודמת היא שזה מספיק . תודה
-
- 3 תגובות
- 741 צפיות
-