אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
ערב טוב, קניתי מאוורר חדש למעבד, בעיקר למטרת שקט, וכשאני מנסה להוציא את המאוורר הקיים משום מה אני לא מצליח. יש את הקליפס הזה שצריך להזיז ואז להוציא מהפינים האלה אחד למעלה ואחד למטה - מה שנראה ואכן פשוט. עשיתי את זה, הקליפס משוחרר לגמרי, אבל הגוף קירור לא יוצא ולא זז בכלל אלא נותן תחושה שהוא תקוע/דבוק מאחורה. אני מפחד למשוך חזק יותר בשביל לא לעשות נזק. יכול להיות שהגריז הדביק את הגוף למעבד או משהו? ושאלה נוספת - בכבל של המאוורר הקיים ללוח אם יש חיבור עם 4 פינים, ובמאוורר החדש יש 3. הוא עדיין מתחבר ועובד, למרות שבחיבור בלוח גם יש 4 פינים ואחד נשאר בחוץ. מה המשמעות של הפין האבוד הזה? נ.ב - תושבת AM2 אם משנה.. תודה!
-
- 2 תגובות
- 533 צפיות
-
-
אז ככה... המפרט שלי בצד (כן! 3.6 בקירור סטוק) ובניסיון לראות האם הטמפרטורות סבירות גיליתי כמה דברים מעניינים: הורדתי את הקופסא של החלקים (מי שנתקל באורורה יודע במה מדובר) וזה הוריד לי 3 מעלות במעבד, מעלה אחת במארז ו-2 בהרד דיסק. פתיחת דלת המארז העלתה לי שתי מעלות(!) בטמפ' של המעבד המאווררים של האורורה המקוריים על 100% והם חרישיים. להלן טמפרטורות במנוחה של 20 דקות(המינימליות שנרשמו): hdd:37c cpu:29c core0:21c core1:23c טמפרטורות במאמץ שעה ב-TAT(המקסימליות שנרשמו): hdd:38 cpu:69c core0:69c core1:67c שמתי לב שתמיד core1 קריר יותר במאמץ וחמים יותר במנוחה... למה? להזכירכם אני על 8*450 בלי eist\c1e
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
החלפתי עכשיו ספק אחרי שהקודם פשוט כנראה נשרף (האחים שלי משאירים לפעמים את המחשב דלוק הרבה זמן ולאחרונה המאוורר של הספק התחיל לעשות רעשים מחרידים), ואני מעוניין לדעת אם יש משהו שאני יכול לעשות כדי לנטר את המהירות של המאוורר. יש לי לוח a7v600-x של ASUS ואני משתמש בתוכנת asus probe המצורפת אליו, ומשום מה הוא לא מזהה את המהירות של המאוורר. דהיינו, הוא מזהה את המהירות מאוורר של המעבד, אבל לא של הספק. בדקתי, ואין שום ג'מפר קשור או חיבור נוסף לספק על הלוח. יש למישהו הצעות? בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם הבעיה היא שהזכרונות לא עובדים ביותר מ 220 mhz בשום תזמון אפשרי יש לי 2*512 ניסיתי אחד אחד וגם החלפתי אותם ועדיין אני לא מצליח לעבור memtest86 בשלום חשוב לציין שהמחשב ללא אוברקלוקינג בכלל כלומר הורדתי מכפלה אבל עדיין יש שגיאות בבדיקת הזיכרון המתח שניתן לזכרונות 2.8\2.85 ו htt הורד ל3 ול 2 הלוח עובד מצויין ב300 ביחס 3:2 יש משהו שפיספסתי?
-
- 4 תגובות
- 537 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת איזה מתחים אפשר להגדיר בביוס לפני שזה נהיה מסוכן - איזה מתח ל CORE ואיזה מתח ל DRAM.. יותר חשוב לי לדעת מאיזה מתח זה נהיה מסוכן ולא ממש איזה מתח להגדיר.. חוץ מזה יש לי בעיה שהעלאה של ה FSB מתחילה בשגיאות בכרטיס קול (הקול עם רעשים מוזרים) והעלאה נוספת פשוט לא מאפשרת למחשב לעלות... הייתי שמח אם מישהו יכול להסביר איך אפשר למשוך את הבעיה של הכרטיסים, כדי להעלות יותר FSB. המפרט:(P4 1.54 (14X110 לוח אם MS-6529 זכרון SDRAM 384MB כרטיס קול OB
-
- 2 תגובות
- 464 צפיות
-
-
מבקשק חוות דעת טמפרטורות במצב מנוחה C&Q לא פעיל Power schems : Home \ Office Desk CPU FAN 100% (אני עוד צריך להוסיף מאוורר קידמי למארז + דלת עם מאוורר 250mm ) http://goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19100&catid=878 [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 524 צפיות
-
-
-
סליחה על השאלה אבל אני לא כל כך הבנתי לפי המדריך לאוברקלוקר באתר
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש לבן דוד שלי קירור למעבד 2500 XP הכי פשוט שיש המלצתם לי על Thermaltake TR2 M3 CPU Cooler for AMD Athlon XP אבל מכייוון שאין להם את זה (לא מייבאים יותר את החלק הזה) אני צריך למצוא משהו אחר מה דעתכם על CollerMaster CP5-6J31C-01 CPU Cooler for AMD אם יש הצעות אחרות, טובות יותר זה יהיה מעולה המחשב ללא OC כך שבאמת צריך מאוורר פשוט אני מחפש מהאתרשל LogicPC כי משם אני מזמין גם את שאר החלקים ( לוח אם, זכרונות ומעבד) תודה
-
- 5 תגובות
- 467 צפיות
-
-
היי חברים קראתי בעיון את המלצותיכם ב"מפרטי המחשבים" השונים ונתקלתי בהמלצתכם לגבי מעבד ברטון 2500+ "מובייל" (נייד) כמעבד המועדף למחשב המיועד לאוברקלוק . שאלתי היא מדוע דווקא מעבד למחשבים ניידים והאם זה משנה לגבי "ברטון" רגיל. ובכלל האם אין היום בעיה לבצע אוברקולק למעבדים הללו כי אמרו לי ש-AMD "סגרו" אותם ב"מכפלות". אשמח לקבל תשובות מקצועיות בברכה צביקה
-
- 8 תגובות
- 535 צפיות
-
-
עשיתי OC לe4500 שלי עכשיו יש בעיה יש לי שתי אפשרויות ב PCIE Frequency אחת ASYC שהיא נועלת את התדר ל100mhz ואחת SYC שאני לא יודע מה היא עושה עכשיו הבעיה אם אני עובר ת 220mhz אם האפשרות ASYC מופעלת הלוח מאפס תהגדרות בביוס ושאני שם SYC אני יכול להמשיך תOC לכמה שבא לי עכשיו אני לא יודע מה לעשות אם זה בטוח לשים תכרטיס מסך על SYC שלא יהרס לי.. תודה לעוזרים הלוח אם שלי gigabyte ga-945gcmx-s2 rev6.6 bios ver F5 זכרונות 1gbx2 kingston 667mhz cl5
-
- 3 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום לכולם מה טווח העבודה האפקטיבי מבחינת חום למעבד E6600 ?
-
- 0 תגובות
- 451 צפיות
-
-
שלום לכם הכרטיס שלי הוא: leadtek 6800gs pci-e 256mb ורציתי לשאול מה הטמפרטורה הכי גבוהה שאפשר שתיהיה לו בעבודה רגילה(אינרנט ואיי סיי קיו על וויסטה) כי שהקירור שלו על 50% הוא מרעיש לי, ואני רוצה להוריד אותו ל25% ככה שיהיה שקט. תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום, אני לקראת הרצת מספר בדיקות לווידוא אמינות המערכת. מדובר במעבד Q6600 עם אוורור של BigTyphoon 120 VX וכן בלוח אם P5K-E. כרגע, כאשר לא נעשה כל שימוש במחשב הטמפרטורה של המעבד היא 47c והלוח 29c, והמאורר של המעבר נע ב 1970RPm, האם אילו נתונים סבירים? כמו כן, ברצוני לדעת מהי הטמפרטורה המסוכנת עבור הרכיבים הנ"ל, שבשום אופן אין להגיע אליה? *הרכיבים שוכנים במארז Gigabyte Aurora 570 עם 3 מאוורי 120mm.
-
- 54 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
לגמרי יציב (orthos +SPI+ TAT ביחד מעל 30 דקות) dimm overvoltage +.2 (2.0v) g(mch) overvoltage +.1v cpu voltage 1.3500v ב40-43 idle וב 55-58 בload כאשר מאוורריי מארז על 990/1300 ומאוורר CPU על 2200/3000 האוורור ב CS718 נראה יעיל להפליא בגלל הווינד טנל יש הפרדה מוחלטת בין טמפ מעבד לטמפ שאר המארז כלומר בעומס ספציפי על המעבד המארז כמעט לא מתחמם וההיפך כאשר רק הGPU נטחן טמפ המעבד כמעט לא מושפעת http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=167615 והמלצות בקשר לאיפה למקם את חיישן הטמפ של הלוח....
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
כלומר איזה סטפינגים AMD בדרך כלל מספקת ? המחשב שלי עדיין באקסלנט מחכה להחלפת מעבד AXP1900+ הסטפינג שלו היה AGNGA (ההכי טוב) המעבד שלי נשלח לחוץ לארץ ויחליפו לי אותו מה הסטפינג שאני צפוי לקבל ? יש סיכוי שאני אקבל את הסטפינג ההכי גרוע ASKGA ? AMD מייצרת עדיין סטפינגים גרועים ? או שהיא מייצרת רק סטפינגים טובים עד ההכי טובים ? זה חשוב לי כדיי שירד "עול" מליבי.
-
- 8 תגובות
- 733 צפיות
-
-
צריך המלצה למארז וקירור שיחזיקו לי מעבד כפול ליבה. משהו שיהיה יפה וטוב ושיכלול גם ספק עד 1000 שקל אפשרות חריגה אם שווה את זה
-
- 5 תגובות
- 525 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך MSI Geforce 4 Ti 4200 128MB ואני רוצה לדעת, אם אתם יכולים להעריך, עד כמה בערך אני אגיע עם הזכרונות באוברקלוק? (כמובן שעם קירור נורמלי וצלעות קירור לזכרונות).
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש: P4 2.4B 512Mb DDR GF4 4600 צורב CD-ROM 2 כוננים קשיחים 3 מאווררי מארז ג'נרים ומתכוון לבצע OC בהתחלה חשבתי על ENERMAX 350W אבל אמרו לי שהוא יהיה גבולי לOC לכן חשבתי על משהו יותר רציני, אחרי בדיקת מחירים ראיתי את ה HEC 475DVD 2 fan Low-Noice Power Supply ב500ש"ח שהוא יותר זול ומספק יותר הספק יחסית ל ENERMAX 430W שעולה 640ש"ח 1) האם זה נכון ש350W יהיה גבולי לOC? 2)והאם בחירה ב-HEC נכונה? שאלה בנפרד ראיתי שבCHIEFTECH יש הכנה למאווררים לכוננים הקשיחים האם גם לENERMAX יש הכנה כזו
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי מישהו מכיר אולי קונפיגורציה טובה למעבד כמו שלי ? ישבתי כל הלילה אתמול ולא הצלחתי להגיע אפילו לFSB של 267 שלא נדבר על יותר (למרות שאני יודע שהמעבד מסוגל) נתתי לו אפילו 1.6V והוא עדיין עושה בעיות. שאלה נוספת היא - כאשר כיוונתי את הFSB ל250 הכל עבד מצויין, הווינדוס עלה ותיפקד נהדר, אפילו החום לא עבר את ה33 , ואז כאשר אני עושה כיבויי או ריסטרט המחשב נתקע וחוזר להגדרות המקוריות (ללא OC ) - יש למישהו מושג ממה זה נגרם ? INFO: קירור: zalman 9500 לוח אם: Gigabyte 8i945P-G זכרונות: corsair PC5300 667Mhz Dual (512x2) תודה תודה
-
- 9 תגובות
- 818 צפיות
-
-
המודינג הבא שלי הולך להיות כזה: אני לוקח מארז AT ישן, שוכב (מאלו שנפתחים עם דלת כזאת לכיוון למעלה (למי שזוכר מפעם) והופך אותו (בעזרת ג'קסון, דרמל וכמה שעות פנויות) למארז ATX לכל דבר, עם חלון גדול בדלת למעלה, אוורור חכם, באי באס, ואני אף שוקל להוסיף צג LCD. הייתי רוצה את עזרתכם בכמה דברים: 1. איפה אני משיג באזור ראש העין- פ"ת חלקים אלקטרוניים בזול? (צג LCD, לדים אולטרא ברייט, מפסקים, נגדים וכדומה). 2. את הפאנל הקדמי של המארז אני רוצה לשנות. הפאנל הנוכחי כולל מפסקים של AT שלא מתאימים ללוח אם ATX. לכן החלטתי לשנות כבר את כל הפאנל. וכאן נוצרה הבעיה. חשבתי בהתחלה לעשות את הפאנל ממתכת או אלומניום, אבל חומרים אלו, קשה לעבוד איתם ולחתוך בצורה מדויקת. ואז עלה הרעיון השני, לעשות את…
-
- 6 תגובות
- 860 צפיות
-
-
Thermaltake BigTyp 120 VX או ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 92mm אני לא מעוניין בקירורים אחרים רק בין שניהם, כי אני ממש לא רוצה להוציא את הלוח אם בשביל ברגים, רק להוציא קירור ישן ולהכניס חדש.
-
- 5 תגובות
- 579 צפיות
-
-
הציעו לי אותו במחיר מוזל במקום ה arctic cooling freezer 7 pro, כדאי?
-
- 2 תגובות
- 617 צפיות
-
-
הנה תוצאות האוברקלוק לכרטיס מסך שלי: http://img109.imageshack.us/my.php?image=18yv.jpg מה דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 553 צפיות
-
-