אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
1) יש אפשרות להגביר את קצב מאוורר ה CPU בעוד יותר ? כרגע הוא על 100 אחוז בביוס אבל רק 2100 RPM ! ואני חושב שבגלל זה,שהCPU שלי תמיד על 45-52 ( AMD 3200 VENICE) קירור IGLOO 7200 2)ניסיתי בביוס לשנות למתוח יותר את האובר קלוק סתם לראות לכמה אני אגיע כרגע אני כבר כמה זמן ב 2400 יציב . ניסיתי למתוח עוד קצת אז העלתי מ מתח 1.425...ל 1.450 למעבד זכרונות לא נגעתי וגם צ'יפ שיניתי מ 166 ל 150 (זכרונות) השארתי X 10 מכפלה כמו שהיה תמיד ושיניתי מ HTT X 4 ל X 3... כי גם ב X4 לא עזר ..... זכרונות 3-3-3-7 מה עוד אני יכול לעשות ? כבר הורדתי את הזכרון מ 200 ! ה DEFAULT ל 150 בשביל להמשיך הלאה ... זה הגבול שלי אז ? כי הוא לא יציב ב 2500 או שהוא דופק מסך כחול אחרי 5 דקות או ש 3DMARK קורס…
-
- 4 תגובות
- 704 צפיות
-
-
הטמפרטורה שלי היא בסביבות החמישים האם זה נורמלי? הלוח שלי הוא: GA-8I945PL-G כמובן של GIGBYTE אני חושב שזה גבוהה אבל לא בטוח מה אתם אומרים? אם זה גבוהה איך פותרים את זה?
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אני ב3 גיגה, בלי לשנות מתח הרצתי אותו שעה וחצי בערך אבל אז שמעתי צפצופים חחחח שחכתי להפעיל את המאוררים ורובם היו על חלש מאוד והמעבד הגיע ל 58 מעלות (אופסי..) אבל זה כמעט שלא בגלל האובר זה בגלל שכל המאוררים היו על מינימום... לא ניסיתי להעלות מעבר ל3 כי אני לא יודע אם כדאי..
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להוסיף מאוורר למארז (6A12) וראיתי כמה של זלמן וכו'.. רציתי שתביאו לי המלצות למאוורר 120mm עם חיבור לספק כח (יש דבר כזה נכון? או שהם מתחברים רק ללוח אם?) ועדיף עם תאורה (לא חייב..) וגם חייב להיות שקט. (כמובן שיגיע עם ברגים והכל..) התקציה הוא 120 ש"ח. ועוד משהו.. תיראו יש לי מאוורר אחד מאחורה למעלה ועוד מקום למאוורר מקדימה (איפה שכפתורי ההדלקה..) למטה..(כמובן יש שם כניסת אוויר.. חח למרות שהיא לא ניראת הכי טובה..). הפתחי אוורור נמצאים בדלת (צד שמאל למטה..) כמובן שיש לי מאוורר לכ.מסך ולמעבד אם זה קשור.. רציתי לדעת האם זה בסדר לשים עוד מאוורר מקדימה למטה או שזה לא יתן לאוויר החם לצאת או שהסירקולציה לא תיהיה טובה או משהו כזה..והאם בכלל זה יקרר משהו או שזה …
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אז כמו שרשום בכותרת אני תקוע בבאס 182 (התחלתי מ166) עכשיו כל פעם שאני מעלה יותר מזה אפילו אם זה מגה הרץ אחד הווינדוס לא עולה עוד לפני שהוא מתחיל לטעון אותו הוא עושה ריסט. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? תודה מראש לכל העוזרים
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
ראיתי פה מערכות יפות ומקוריות, והסתבר לי שיש לי הרבה חומרים שימושיים בבית שיכולים לקצר לי משמעותית את השלמת הבניה. תודה, נ.ב לא, לא ירדתי מנושא קירור האויר. פשוט אני רוצה לעשות הערכת מצב מחודשת.
-
- 8 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם. עקב טמפ' גבוהות במיוחד של המעבד (כ60+) לאחר שנה שאני נמצא עם המחשב הנוכחי ללא שום מאוורר במארז (מלבד המאוורר שעל ההיטסינק מעל המעבד), החלטתי לפנק את עצמי ואת המעבד בקניית 2 מאווררים חדשים. אני מחפש אחר 2 מאווררים, האחד ימוקם בחזית והשני מאחור, שנייהם 80mm. היות ואני מעודכן בקשר למכיר של המאווררים כיום בשוק לא החלטתי מה יהיה התקציב שאני מוכן להשקיע בקניית המאווררים, אבל בעקרון אני מחפש אחר משהו שיעשה את העבודה במינימום מחיר. מודה מראש מקרב לב
-
- 10 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אתחיל עם מפרט: AMD 3800X2 1950PRO Sapphire 1G 667 2 מאווררים ג'נרי 120MM אוקי, אז לא מזמן אחד המאווררים במארז שלי התקלקל, ומאז כשאני מנסה לשחק במשחקים, הדריבר של הכרטיס מסך נותן לי הודעת: VPU Recover. עד כמה שהבנתי זאת כנראה בעיית התחממות... אז בדקתי טמפרטורות: בזמן מנוחה- 73 מעלות. בזמן משחק- סביב ה-95-104. בשעת הקריסה- 105 מעלות. אני מתאר לעצמי שהטמפרטורות האלה לא בסדר, אבל בכל זאת הייתי רוצה את חוות דעתכם עליהן.. איך נחשב האיוורור של Sapphire לכרטיס מסך שלי? ד"א, המאוורר שהפסיק לפעול זאת המאוואר הקדמי... עד כמה הוא משפיע על טמפרטורת הכרטיס מסך (בכל יש מרחק בין המעבד (או איך שלו קוראים לזה, זה ש-ATI מייצרת) לבין המאוורר..) כמו כן, בקרוב אני עומד לרכוש מאוורר חדש, אז בין…
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש, Phenom 2 X3 720 עם PowerColor ATI Radeon 4850. יש לי מספר שאלות לגבי המארז והמאווררים הבאים: Scythe Slip Stream SY1225SL12M 120mm 1200rpm, יחידות 2 ₪76 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=527 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Hec CompuCase 66RC black ללא ספק כוח, יחידות 1 ₪186 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1309 1. האם הם יהיו שקטים יחסית? 2. האם יעמדו בפתיחת הליבה ברביעית (אם וכאשר) ו/או OC צנוע לכל היותר (מכפיל בלבד, בלי לגעת במתח)? 3. האם יש המלצה לרכיבים אחרים בערך באותו תקציב (או לכל היותר עם חריגה קלה)? תודה.
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום המעבד שלי הוא P4 3.0 והמאורר מקרטע קצת . בתוכנה של ASUS רשום שהוא לא עובד בכלל ומהבהב לי שם משהו . לפעמים כן ולפעמים לא. תמונה של המחשב והמאורר תוכלו למצוא בחתימה שלי למטה. האם אפשר לדעת את המידה של המאוורר כי אני רוצה לחליף אותו , או אולי לקנות סינק חדש + מאורר של זלמן או משהו . בתודה, כפיר.
-
- 14 תגובות
- 704 צפיות
-
-
מישהו יודע האם המאוורר הבא יתאים ל Q6600 המאוורר הוא של חברת COOLER MASTER דגם Cooler S775 Cmaster ICT-925P הנה לינק מצורף http://www.logicpc.co.il/heb/DetailWind.aspx?id=60.00;10283 או שהמאורר של ARCTIC COOLING עדיף עליו בהרבה http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=262
-
- 6 תגובות
- 704 צפיות
-
-
לאור בעיית המחתים לליבה בלוח שלי P4C800 והחלטתי לנבות כמה דברים לאחר שקראתי שהורדת ה HT במעבד מייצבת קצת את המתח לליבה וכך אוכל להגיע ל קלוק יותר גבוהה .... עכשיו מה אתם אומרים להגיע לקלוק גבוהה בלי HT או לקלוק נמוך עם HT ?
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה אחרי שאני OC לE4300 אני בודק טמפ' עם CORETEMP ובדיקת מאמץ עם INTEL BURN TEST אחרי שהגעתי לבאס 285 הטמפ' במאמץ לא עברה את ה62 והכל היה יציב. אחרי כמה ימים שעשיתי הפעלה מחדש המחשב נכבה והOC התאפס. הורדתי את הבאס ל270,כמובן שהתוכנה עברה בהצלחה והטמפ' הייתה מצוינת(לא עברה את ה58) ואחרי כמה ימים שעשיתי הפעלה מחדש הOC שוב התאפס. מתח למעבד לא הוספתי,PCIE נעול על 105 מחלק 1:1
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
בלוח אם שלי (ראו חתימה) הצ'יפסט יושב בדיוק מתחת לכרטיס מסך ומחמם אותו (65 מעלות במנוחה, השיא שלו 92 מעלות), אני רוצה לפתור את הבעיה אבל אני לא כל כך יודע איך, הפתרון הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו (חוץ מלהזיז את הצ'יפסט) זה לחבר מאוורר או שניים בדיוק מעל הכרטיס מסך (מתחתיו אין מקום כי יש לי שם כרטיס טלוויזיה), כלומר, מעל חריץ ( PCIE (X1.. עכשיו לשאלות: 1) אפשר לקנות מאוורר שיתחבר שם? אם כן אז איפה וכמה זה יעלה? 2) אתם חושבים שזה יעזור? 3) יש פתרון יותר טוב? (אבל לא יקר או מסובך מידי) תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-
-
טוב אז ככה הקיץ קרב ובא והמאוורים שלי בקיץ עובדים לא טוב מידי ולא גרוע מידי ושקטים חשוב לציין שקיבלתי אותם עם המארז אז הנה המארז שלי...כפי שאתם רואים כרגע החום של המעבד 38 והארדיסק עומד בין 28-31 וכרטיס מסך במנוחה 58 חשבתי גם על קרור Arctic Cooling Accelero S1 +2 120mm מה שאני צריך 3 מאוורים שקטים: האחורי שיוציא Scythe 120mm MINEBEA 1600rpm חשבתי על הקידמי שידחוף לארדיסק בינתיים לא יודע והאמצעי שידחוף אוויר ל4850 שיקרר לי אותו בקצת חשבתי על Nanoxia FX12 120mm אם יש משהו יותר איכותי תתקנו אותי כסף לא בעיה עוד 10 שקל יותר או פחות לא משנה לי וגם בכיוונים תקנו אותי למה אני לא ממש מבין הקנייה תתבצע בפוקס פי סי תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 704 צפיות
-
-
היום כשהשתמשתי בתוכנה הנ''ל הפיירוול הודיעה לי שהתוכנה יוצרת קשר עם האינטרנט ויכולה להוות סיכון למחשב שלי... (אגב הורדתי מהאתר הרשמי) דעתכם?
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
הקדמה קצרה, לפני כשבוע בערך המחשב השתגע לי כל הפעלה של סרט הייתה עושה לי ריסט , נכנסתי לריבה במדריך שמצאתי באתר שלכם (תודה רבה) שמתי אותם על 100% ואין יותר ריסטים ברוך השם , עכשיו השאלה אם זה לא דופק את המחשב שהמאוררים על 100% קבוע הטמפרטורה עדיין גבוהה, אבל זה לא עושה לי ריסטים , חשבתי שאולי זה בגלל הקיץ המטורף ועוד חודש זה יעבור. לסיכום זה פיתרון ? או שעדיף להוסיף עוד מאוררים. תודה
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
הזמנתי קירור ZALMAN VF700 AlCu VGA COOLER מהאתר www.,יש לי כמה שאלות 1.מורידים את המשחה הטרמית עם כמה אחוז אלכוהול ועם צמר גפן? (כמה האחוז אלכוהול צריך?) 2.זה לא מסוכן ככה להשתמש באלכוהול על הליבה? זה לא מוליץ חשמל יגרום לכרטיס להשרף? 3.איפה שמים את האלכוהול קודם? על הצמר גפן ואז מנקים? או על הליבה טיפה ומנקים? 4.כמה אלכוהול צריך? הרבה או טיפה? 5.המשחה הטרמית שבאה עם הקירור לבין משחה טרמית כמו MX1 יהיה הבדל משמעותי? כי אין לי עוד כסף גם למשחה חדשה. 6.ששמים את המשחה הטרמית שמים במרכז הליבה ועם מה אני מנגב את זה על כל הליבה וגם כמה משחה צריך?,אם לא שמתי טוב את המשחה אני צריך לנקות ולשים שוב?
-
- 7 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אהלן יש לי את הכרטיס והכל טוב חוץ כמובן מהרעש של המאוורר שלו.. אני מעוניין להחליף לו את הקירור למשהו יותר שקט, חשבתי על twin turbo pro של AC ראיתי שאפשר להשיג אותו בזיגזג ב 151 ש"ח. איך הוא? יש המלצות נוספות? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אסוס K8N-VM בתוכנה EVREST יש לי בסנסור טמפ' אתה שהיא AUX ובאחת התוכנות של אסוס של הלוח אם זה מראה לי את אותה טמפ' אבל עם השם PWR!! משהו יודע מה זה ה PWR הזה??? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שוחררה הגרסה החדשה לבדיקת הכרטיס מסך שלכם, תוכלו להוריד אותה מהדף הבא http://www.geeks3d.com/20090703/furmark-1-7-0-the-bad-boy-of-graphics-cards-utilities-is-back/
-
- 5 תגובות
- 704 צפיות
-
-
טוב אז ככה המשאבה זה הדבר היחידי שנשאר לי כדי להשלים את הקירור מים שלי (הבלוק של הCPU, הוזמן מפנדס, יגיע בקרוב מחול למי שמתעניין, DD TDX TOP BRASS ) בקיצור ידי אינה משגת משאבה איכותית אבל היום ביקרתי באיזו חנות (סתם על הדרך) ונתקלתי במשאבות שנראות מבטיחות למדי אפילו ראיתי מפלצת של 5000 ליטר לשעה החברה נקראת ATMEN או ATMAN, מישהו מכיר אותה? שמע עליה? כדאי לקנות? להתרחק? ואם מישהו יודע היכן ניתן להשיג ENHIM, וכו' אני מאוד אשמח
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
-
-
אז ככה כמובן אחד היתרונות הבולדים של הGURU של ABIT זה יכולת הOC בזמן הריצה (וזו יכולת מאוד נוחה) עכשיו הבעיה היא שאני עושה OC תוך כדי ריצה והוא מבצע את הפעולה מייד ואפילו אפשר לראות את זה בCPUID עכשיו הקטע הוא שאני מתחיל מחדש את המחשב או מנתק לגמרי את המשתמש ההגדרות המקוריות חוזרות ואז כאילו שלא עשיתי OC אני חושב שזה בעיה בביוס אבל בכול אני רוצה את דתעכםמה אפשר לעשות
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
היי חבר'ה, בדיוק הזמנתי את החלקים האלה למערכת קירור מים, האם המערכת הזאת תיהיה מספיק טובה? קניתי בלוק רק למעבד, השאלה היא, האם המערכת תיהיה מספיק חזקה בישביל גם הכרטיס מסך, ואם כן, איזה בלוק מומלץ ל BFG GEFORCE 7800GTX. Swiftech CoolSleeves 500 Black Ice Xtreme II Dual 120mm Radiator Breeze Miniature Hose Clamp 7/16 in. to 25/32 in. Panaflo 120x38mm Ultra High Speed X2 Tygon 1/2in. ID 5/8in. OD Ultra Soft Vinyl Tubing Swiftech MCP655 12v DC Pump MCRES-525 Reservoir STORM Extreme Performance Universal CPU water-block HydrX Coolant Fitting: Flush or Fill T assembly for 1/2in. OD lines Fitting: 1/2in. barb to 3/8in. NPT - Part # A6-8 (set of 2) שאלה נוספת, זאת…
-
- 2 תגובות
- 704 צפיות
-
-
ה- Gigabyte GA-7VAXP VIA KT400 אוו ה-EPOX EP-8K9A2+ KT 400 וההבדל בניהם הוא 100-120 שקל אז כדי לקנות את ההפוקס ולהוסיף 100 שקל? הוא יהיה שווה את זה?
-
- 8 תגובות
- 704 צפיות
-