אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, לפני המשך הקריאה של הדיון הזה, מומלץ לגשת ל"מפרט מחשב" ולבחון את החלקים העיקריים של המחשב שלי שקשורים לדיון הזה (מעבד, לוח-אם, כרטיס מסך ומארז). לפני כשבוע בערך אני עשיתי נקיון של המארז שלי (לכלוך/אבק) וכמובן שהסרתי את הHSF מעל המעבד שלי. להפתעתי, כאשר החזרתי את הHSF למעבד, והדלקתי את המחשב, הטמפ' הכללית של המעבד עלתה בכ-7 מעלות. טמפ' לפני הנקיון: מצב המעבד: OCed to 133*15 on 1.675V IDLE: 35C Full Load: 38C טמפ לאחר הנקיון: מצב המעבד: OCed to 133*15 on 1.675V IDLE: 41.5/42C Full Load: 44C כמובן שמרחתי שוב ושוב את המישחה הטרמית על המעבד ועל הHSF (המישחה היא מסוג Artic Silver 3). אפילו ניסיתי לעשות קצת Lapping לHSF. לא עזר שום דבר. הטמפרטורה נשארה עיקשת ועמדה על 42 מע…
-
- 5 תגובות
- 746 צפיות
-
-
מישו יודע איפו להשיג בארץ? דרך אגב, אני צריך קירור פסיבי בשביל השקט (כן, שיניתי את דעתי בנושא) וזה אומר שאני לא מוסיף מאוורר, למישו יש אולי המלצה יותר טובה מזאת?
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
לאחר האשכול הקודם שפתחתי, הבנתי למה לא היו לי אופציות בביוס בכלל, הוא היה ביוס בן שלוש שנים כמעט. לאחר עדכון של 11 גרסאות ביוס, גיליתי את כל מה שהייתי צריך בשביל לעשות OC נורמלי למעבד. העלתי את המתח של המעבד ל1.4 ואת התדר שלו ל2300MHZ, והוא הגיע לטמפ' של 68C במקסימום מאמץ עם OCCT, קראתי שהטמפ' המקסימלית של המעבדים האלה היא 65C, ורציתי לדעת אם זו כרגיל הגזמה של יצרן כמו בדרישות ספקים לכרטיסי מסך לדוגמא, או שבאמת המעבד יטוגן לחלוטין בטמפ' הזו, ואם לא, בכמה אני יכול לעבור אותה?
-
- 5 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני צריך להחליט איזה גוף קירור אני מזמין. השיקולים שלי הם: צריך יכולת קירור טובה כמה שיותר(הולך לשמש ל-Core2 Quad) צריך להיות שקט. יש לי מחשב עם Zalman 7700AlCu עם קצב סיבוב מירבי. הייתי רוצה מאוור עם רמת רעש דומה. צריך לבוא ביחד עם מאוורר(לא כל מני הרכבות של חלקים שקונים בנפרד) קירור אוויר(לא רוצה צרות עם מים בתוך המחשב) אני לא יודע לאיזה גדלים ומשקלים הדברים האלה מגיעים, אבל זה צריך להיות משהו שלא ישבור את לוח האם אם מובילים את המחשב מורכב(גם לא בסיכוי קטן) מחיר הוא לא פרמטר משמעותי(אין לי בעיה לשלם אפילו עוד כמה מאות שקלים בשביל מוצר טוב, אבל רק אם הוא באמת טוב) בחירה טריוויאלית היא Zalman 7700Cu, כי אותו אני מכיר. השאלה היא האם אתם יכולים להמליץ על משהו בעל יכולת קירו…
-
- 8 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שבודקת את הטמפ' של הכרטיס מסך שלי {geforce fx 5200 128 mb} תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 745 צפיות
-
-
איך אפשר לדעת באם שווה משהו קרור מתכת נוזלית
-
- 9 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לאחר מעל חצי שנה שהמחשב שלי היה מושבת, אמרתי היום יאללה בוא ננסה לסדר אותו וואלה הצלחתי! ;D עכשיו יש לי בעיה שכבר הייתה ממזמן, במשחקים אחרי כמה דקות משחק המחשב נתקע.. אני כמעט בטוח שזו בעית חום אבל מה אני יכול לעשון בנידון (המפרט בצד)
-
- 6 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני חדש בזה ולא מבין כלום אבל מאוד רוצה ללמוד! אז הבקשה שלי היא שתביאו לי איזשהו מדריך או משהו כדי שאני יוכל לקרוא וללמוד אם אפשר אז בעברית
-
- 9 תגובות
- 745 צפיות
-
-
WORK3K Assembly and Tests, New Computer above 3000nis 1 ¤5 ATX450PNR FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC 1 ¤200 L192SD Fujitsu Siemens 19" LCD L19-2SD 5MS DVI 1 ¤1115 F2-6400CL4D-2GBPK G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK 1 ¤323 NX88T512HP Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling Overclocked Retail 1 ¤1248 OC I'm Instested in CPU Overclockin 1 ¤0 Q6600TBU Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Evercool Buffalo 1 ¤1358 SAGITTA223CM Raidmax Sagitta II Black 2x120MM ALL LED 23CM Side Fan NO PSU 1 ¤357 S203B Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20 1 ¤147 WD3200AAKS Western Digital 320Gb 16MB AAKS 1 ¤382 סה"כ…
-
- 6 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת האם בלוח הנ"ל - GA-8I945PL-G של GIGABYTE שמיועד למעבדי אינטל, יש אופציה הדומה לזו שקיימת בלוחות ששייכים ל-AMD עם אופציית Cool And Quiet. בנוסף, רציתי לדעת האם בכדי לדעת את הטמפ' של הלוח בלוח הזה, אני צריך להתקין את ה- XPRESS DRIVERS מהדיסק, או את ה-EASY TUNE?! תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 745 צפיות
-
-
ביום שיש אני מתחיל לבנות את הבלוק לכרטיס מסך ואני מחפש רעיונות לצורה של הבלוק.. מכיוון שקראתי במאמר בפיסי ספוט ששיטת וויט וואטר נחשב לאחת השיטות היותר יעילת לקירור המעבד חשבתי לנסול לבנות בלוק וויט וואטר לכרטיס מסך.. אם לא, אשמח אם תתנו לי רעיונות לקירור יעיל לכרטיס המסך. (שאני אכין להם מודל בסקאץ' אפ) אגב, הבלוק יהיה רק לליבה, לזכרונות אני אשים סינקים..
-
- 14 תגובות
- 745 צפיות
-
-
קבלתי את המחשב החדש שלי אני רוצה לקנות גוף קירור הכי טוב שיש למעבד שלי בשביל OC תקציב ללא הגבלה קירור אויר כיי טוב וגם עשיתי היום OC למעבד השתמשתי בתוכנה של הלוח הגעתי למהירות מעבד 2.7 ובזה הפסקתי כי לא רצתי לקחת סיכון אם הקירור שבא אם המעבד ועוד דבר האם יש תוכנה שאני יכול לעשות OC לכרטיס מסך
-
- 14 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב חדש לפני יומיים מעבד i7 2600 כרטיס מסך gigabyte geforce gtx570 שיקחתי BFBC2 MULTIPLAYER ואחרי איזה שעתיים של משחק יצאתי ובדקתי תמעלות עם התוכנה EVEREST המעבד הגיע ל35 והכרטיס מסך ל62 ואחרי איזה 4-3 דקות הכרטיס חוזר למצב הרגיל שלו 35 והמעבד 22-23 זה הגיוני? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שמתי לב שאני לא ישן טוב בלילה בגלל המחשב אז החלטתי לחפש מה עושה כל כך הרבה רעש. שמתי לב שהבלו אורב ממש רועש יחסית לגודל שלו אז ניתקתי אותו כי מילא הוא לא מועיל על הצ'יפ סט. והמאורר האחורי של המארז שהוא מאורר של Globe fan עשה המון רעש ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים שלו: 3000RPM 32.6DBA 39.8CFM אחרי שניתקתי אותו עדיין היה רעש אז בדקתי את הספק (HEC 300W) והיה בו בדיוק כזה מאורר אז החלפתי אותו במאורר ג'נרי אחר שהיה לי. עכשיו השאלה שלי היא האם המאורר הזה יספיק לספק או שזה מסוכן ואני צריך לקנות מאורר טוב יותר אבל שקט.
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב החדש הגיע...חתיכת ביצועים וכל זה. אבל יש בעייה בכרטיס מסך. הוא דיי חזק, אבל גם מתחמם דיי מהר. כתוצאה מהחום נוצר במשחקים מן "קטיעות" קטנות מידי כמה שניות. כשאני בודק את הטמפרטורה שלו אחרי משחק כבד, זה מגיע בקלות ל85. על מנוחה זה 60. אין לכרטיס מסך מאוורר. רק היט סינק דיי רציני של גיגהבייט. הוא רותח יותר מקומקום. אז חשבתי להחליף לו את הקירור לפסיבי. תנו לי בבקשה המלצות לקירור שיתאים לכרטיס, עד 200 ש"ח. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 745 צפיות
-
-
נתחיל עם הרעשנים: 2 X http://www.jameco.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?langId=-1&storeId=10001&catalogId=10001&pa=227901&productId=227901&keyCode=PDF 4x http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1165&ID=1733#Tab1 זה נשמע כמו משהו ממריא (מה שהמון אנשים אומרים לי) אני עם rehubus ככה שאפשר להשתיק אותם אבל אז הם לא עושים הרבה בכל מקרה החלטתי להחליף אותם ל4 120 יותר שקטים וחזקים (1 לגוף קרור 3 למארז) הם מסודרים בצורה שאחד למעלה אחד למטה והשלישי יהיה מקדימה למטה ויכניס ויפזר אוויר על הכרטיס מסך (מה שגם התחתון עושה) מצורפת תמונה להמחשה חשבתי על המאוררים האלה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1819 למרות שאלה h…
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
דרישות: 80 מ"מ. שקט כמה שאפשר. ביצועים טובים. חיבור דרך הלוח אם.
-
- 14 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איפה אני בודק טמפרטורה של 9800XT? עם יש תוכנית מסוימת בדקתי באופציות של הכרטיס אין שם כלום תודה לכול מי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
מדובר בSLI 9600GT של חברת Twintech ובמעבד Q6600 כרטיסי מסך בסטוק: 700@950@1750 מעבד בסטוק: 2400Mhz בהתחלה עשיתי OC של 740@1100@1850 והמעבד היה על 3503Mhz וקיבלתי ב3DMARK06 כ16,603 רציתי מאוד לעבור את ה17,000 אבל שום דבר לא עזר את המעבד לא הצלחת לעלות אז עיגלתי אותו ל3510Mhz אבל את הכרטיסי מסך הצלחתי להרים ל780@1210@1950 ובמקום לעבור את ה17,000 ביג טיים.... מה התוצאה הכי גבוהה שקיבלתי? 16,911(אחרי המון פעמים) אגב, עם הOC הראשון לכרטיסי מסך, העלתי את הPCI בביוס מ100 ל105 ואת הOC הגבוה שעשיתי אח"כ זה עם 100 בPCI כי אני חושב שזה גם מה שמנע ממני להרים את תדר הכרטיסים בכל מקרה, יש למישהו הסבר? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני צריך מאוורר פשוט ושקט לcore2dou 775 שלי. לא מחפש שום ביצועים מיוחדים, לא עושה אוברקלוק. חשוב שיהיה שקט ולא מזמזם
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום, אתמול החלפתי את הקירור סטוק של המעבד שלי ל Scythe Ninja PLUS. ישנו שיפור ניכר בטמפ' ואפילו קצת הזוי הטמפ' של המעבד במנוחה עם OC ל 3.4Ghz היא 16~ מעלות מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 745 צפיות
-
-
אני יקנה בקרוב מחשב חדש לגמרי מבוסס AMD A64 3500+ Winchester DFI LanParty UT Ultra-D וחשבתי לקנות אחד משני הקירורים הבאים: 1. TT BigWater שעולה 535 שקל 2. Zalman 7000B-Alcu Led שעןלה 192 שקל 3. Thermalright XP-120 + Thermaltake Thunderblade 120MM Blue Led שעולים 364 שקל כמו שהבנתם אני מחפש יופי וביצועים דיי טובים יכול מאוד להיות שאני יעשה לו אוברקלוק נחמד (לא שבירת שיאים או משהו בסגנון) התקציב שלי הוא עד בערך 550 שקל מקסימום 650 בטופ מה מאלה אתם ממליצים ואם לא על אלה אז על מה? חשוב לי שיהיה יפה דרך חלון צד ושלא יעשה רעש של מסוקים ממריאים לי בתוך המארז
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
היי אני גר ליד תל אביב ורציתי לשאול איפה אני יכול לקנות צג LCD כפי שהשתמשו פה במדריך. ועוד שאלה אם יש לי צגד LCD רחב ממערכת הסטריו השינה שלי האם ניתן להשתמש בו? ועוד שאלה קטנה איך אני מחבר את הכל ליציאה הסריאלית ולא ליציאת המדפסת?
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום כחלק מתיכנון בנייית הHTPC אני רוצה רדיו וניגון דיסקים בלי שהמחשב יהיה דלוק ראיתי את המחשב של MSI והבנתי שזה אפשרי (גם בלי ליראות את המחשב של MSI) ואני זוכר שהייתה חדשה באחת מן אתרי החומרה הישראלים על CDROM בעל מסך LCD ורדיו רציתי לדעת אם מישהו יודע של איזה חברה הCD היה ואם אפשר איזה קישור בתודה דניאל נורמן.
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-