אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
לא הבנתי אף פעם את הקטע של האוברקלוקינג, הרי מערכת קירור סבירה לכרטיס מסך, נגיד כזאת עם מים, עולם כ-200 שקל לא? אז האוברקלוקינג שתעשו עם הקירור הזה, לא ייתן בדיוק אותם ביצועים כמו כרטיס מסך באותו תקציב כולל הקירור?
-
- 8 תגובות
- 583 צפיות
-
-
אהלן. מה קורה? המחשב שלי, קצת ישן, נקנה לפני כמעט חמש שנים, ומאז שידרגתי אותו פה ושם. כרגע המעבד הוא את'לון XP (פאלומינו) 1600+ (מהירות ליבה 1.4), 512 מגה זיכרון (אחד של 2100, נקנה עם המחשב, ועוד אחד של 3200), כרטיס המסך הוא ג'יפה 6600 של גיינוורד, ולוח האם של ג'יגהבייט, הצ'יפסט KT600. מפה לשם, החלטתי לעשות אוברקלוק למעבד. אני מודע לזה שאם אני אעשה אוברקלוק אני אצטרך להחליף את אחד הזיכרונות (ה2100 של מושקין איטי מדי, לא יעבוד עם באס גבוה יותר). המכפיל של המעבד הוא כרגע 10,5 והמטרה היא להביא אותו לסביבות ה 1.6-1.65 ג'יגה, מכפיל של 12 או 12,5. על המעבד יש משחה טרמית שנמרחה היטב לפני שנה, מאוורר שכבר נוקה ושומן, ומסתובב על 4700 סל"ד. כמו כן, יש עוד מאוורר בחלק התחתון של המ…
-
- 0 תגובות
- 360 צפיות
-
-
-
שלום יש לי קירור למעבד 7700CU והוא עובד על 1740~ סל"ד. רציתי לדעת אם אפשר לגרום לו לעבוד יותר מהר (אני רוצה לעשות OC קל למעבד). הקירור בא עם זה: http://shop.keyhansystems.com/images/7700cu.gif לפי מה שהבנתי בעזרת זה אני יכול לשלוט על המהירות..אז נגעתי בזה קצת ועדיין המהירות לא השתנתה. תודה לעוזרים ;D
-
- 19 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, אני התחלתי להתנסות עם אוברקלוקינג קצת, קראתי פה באתר ובעוד אתרים על הנושא. יש לי במחשב מעבד של AMD Athlon 2500+ ולוח אם של abit NF7-S. היום החלטתי לנסות את זה אז בינתיים העלתי את הFSB שלי ל185. הבנתי שאפשר להעלות אותו די בקלות ל200 בשביל להביא את המעבד לרמה של 3200 אבל בינתיים אני לא רוצה להגזים כי אין לי קירור רציני או משהו, ואני לא רוצה לפגוע במעבד או במשהו אחר לפני שאני מברר פה כמה דברים. אז ככה: דבר ראשון, יש לי תוכנה די בסיסית שאומרת לי את הטמפ' של המעבד. יש איזו דרך או תוכנה שאני יוכל למדוד בעזרתה את הטמפ' של המעבד במאמץ? דבר שני, כל מה שעשיתי בשביל להעלות את המהירות שעון זה להגביר את הFSB. יש לי גם את המכפיל פתוח במעבד המסויים הזה. יש סיבה טובה גם לשנות אותו …
-
- 0 תגובות
- 414 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש בקרוב מאוד כרטיס מסך GeForce 7950 GX2 של XFX. אחרי חיפוש ארוך לא הצלחתי למצוא פיתרון קירור שתומך רשמית בכרטיס, פרט לפיתרון מוזר של חברת EGVA שמגיע עם הכרטיס שהם מייצרים, מישהו מכיר אולי פיתרון קירור כלשהו שכן תומך ? לא ממש משנה כרגע אם זה מבוסס מים או לא .... האם מוצר שתומך ב7900GT/GTX יתאים? תודה
-
- 11 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד פרסוקט 3 ghz ולפני שבוע החלפתי גוף קירור ל-arctic cooling freezer 7 pro. הייתה לי בעיה להתקין אותו חזק על לוח האם והוצאתי והכנסתי אותו איזה 20 פעם. כתוצאה מכך אני חושב שחלק מהחומר הטרמי ירד או נפגם. רציתי לשאול אם מריחה של משחה טרמית תוריד לי כמה מעלות ואם כן איזה משחה מתאימה לי? (כרגע הטמפ' היא 42-45 מעלות במנוחה) ראיתי את המחשה הזאת בנועה היא די זולה ואני חושב שהיא מתאימה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4406
-
- 1 תגובה
- 448 צפיות
-
-
לפני ששמתי מאוורר חדש למעבד והוספתי שתי מאוורים למארז הטמפ' של המעבד הייתה 75-79 מעלות... שמתי את כל הדברים האלה(ש Nihility עזר לי מאוד מאוד לשים את המעבר של המעבד וגם את שני המאווררים) ועכשיו הטמפ' של המעבד היא 45-51 מעלות... עכשיו המחשב עובד הרבה יותר חלק...... ושום תודה רבה רבה ל-Nihility....
-
- 4 תגובות
- 587 צפיות
-
-
שלום. הזמנתי כרטיס X1800GTO מנעה מחשבים. של חברת C3D עם קירור של ARCTIC COOLING. קראתי בפרומים של XS שניתן לפתוח את הצינורות לכרטיס ולהמהיר אותו ע"י צריבת ביוס של גרסת ה XL. הבעיה זה למצוא מדריך אשר יסביר איך לצרוב את הביוס נכון, ולמצוא את הביוס המתאים. אשמח אם מישהו יוכל לספק לינק למדריך כזה. כמו-כן אם מישהו יודע מה הזמנים של הזכרונות על הכרטיס של C3D אני אודה לו מאוד אם יגיד לי. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
איך מתבצע ה O.C ? האם גם בו ניתן לפתוח יותר צינורות? או שה O.C רק ברמת תוכנה ליבה וזיכרון?
-
- 3 תגובות
- 463 צפיות
-
-
gigabyte טוענים שהתוכנה הזאת יכולה להקטין את צריכת החשמל של המעבד ובכך להקטין את פליטת החום שלו, במקביל היא גם מקטינה את מהירות המאוורר של המעבד. הדוקומנטציה שלה ממש ממש גרועה ואני לא מוצא מידע ברשת. המטרה שלי זה שכאשר המחשב לא נמצא תחת עומס, הוא יעבוד לאט יותר ואז אני אוכל להנמיך את המהירויות של כל המאווררים שלי, זה בעיקר ללילה אבל גם לא יזיק שקט כשאני כותב אי-מיילים. הפעלתי את I-cool, דבר ראשון שקרה זה שהמאוורר של המעבד הפסיק לעבוד (זלמן 9500) והאזעקה של הלוח אם התחילה לצפצף (קל לבטל, אבל אני רוצה לכוון את המהירות שלו ל-1300, שזה המינימום המומלץ). דבר שני, לא קרה כלום. בדקתי עם CPU-Z ואין שום שינוי במהירות שעון או במתח שיוצא למעבד. אין שום פרמטר בתוכנה לשליטה על המאוורר…
-
- 5 תגובות
- 603 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/product/DCfan/Combo/a2330/a2330.asp עולה 60 שקל בksp בחיים לא ראיתי אותו במקרה גלשתי להנאתי באתר KSP ופיתאום ניתקלתי בו. מה אתם אומרים עליו? תגלית? יש למישהו ניסיון איתו? שווה משהו? אני רוצה ליבנות קירור לHDD וזה חביב ביותר :]
-
- 5 תגובות
- 758 צפיות
-
-
-
יש לי גוף קירור של מעבד לא בשימוש, אפשר כמה הצעות פשוטות לשימוש שיועיל? וכרגע במעבד שלי יש מישחה טרמית ישנה וגם איזה מדבקה על הגוף קירור שלא ניראה שעושה את העבודה, אם אני ינקה את כל העסק באציטון בלי לשים מישחה טרמית אחרי, זה יכול לעזור במשהו?
-
- 8 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום עד היום לא נגעתי בOC ואני אשמח קצת לדעת איך מי למה וכמה לפני שאני רוכש, שאני אדע יותר טוב. נגיד ואני אוכש מעבד E6600 אז איזה זיכרונות אני צריך בשביל OC טוב ? מגה הרץ גבוה ותיזמון גבוה או מגה הרץ נמוך ותיזמון נמוך ? 667 : 3-3-3-12 \ 800 4-4-4-12 ? מה זה קשור מכפלה וכדומה ? אשמח לעזרה :-)
-
- 0 תגובות
- 475 צפיות
-
-
תראו את זה http://www.formulapc.net/modules/xoopsgallery/cache/albums/album08/Ceb_001.sized.jpg ממש אהבתי את הרעיון להפוך את הלוח חוץ מזה יש חנות בארץ שמוכרת את הדבר הזה?
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
יש לי מחשב MSI 915G combo-fr intel P 4 3000 MSI rx600xt Samsung SATA 80 GB ceno DDR 400 256*2 Enermax NoiseTaker v1.3 370W מנוחה: לוח אם 40-45 מעבד 46-52 הארד דיסק 38 מה אתם אומרים כדי לי לעשות אובר קלוק למעבד? ואם כן של כמה? יש לי מאוורר שקט מאוד אבל לא מחברה כל כך מוכרת של AVC
-
- 2 תגובות
- 491 צפיות
-
-
-
אני רוצה להשקיע על מאוורר טוב למעבד עכשיו אני יודע שהמאוורר שיש לי עכשיו אמור לצאת על הצלע קירור והמאוורר שאני יקנה אמור לבוא עם צלע קירור עכשיו פיקתי את המאוורר שיש לי עכשיו ואני רואה שהצלע קירור דבוקה ממש חזק למעבד..... מישהו יכול לעזור לי איך אני הולך להחליף מאוורר??
-
- 16 תגובות
- 990 צפיות
-
-
אני יכול להוריד ממנו את המאוורר אם יש לי מארז סופר לבוני או P180 של אנטק כי יושב בול מאחוריו מאוורר 120MM אז זה נראה לי מזה מיותר וגם מעליו מושך אוויר הספק של אנרמק ליברטי ומעבד יהיה או 6400 או 6600 (קונרו) מה אתם אומרים
-
- 3 תגובות
- 477 צפיות
-
-
רק אחרי שקניתי אותם ידעתי שהם יכולים רק' להוציא אוויר ולא להכניס.. אז חשבתי שאולי אני אוכל לשים אותו מהצד החיצוני של המארז בשביל שיכניס, האם כדאי לי? יש לי רק חיבור אחד של השלוש פינים שהמאוורר מתחבר אליו ויש לי 2 מאווררים, אני יכול לקנות אולי בחנות מחשבים משהו שיתחבר ללוח שאני אוכל לחבא את המאוורר/מתאם מה3 פינים(זכר) למולקס?
-
- 8 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אז ככה, אני קונה מחשב חדש עוד חודש, וכבר סיכמתי על איזה כרטיס מסך אני אלך , אני אקח את סגנו של הX1900XTX , נו אותו שם פחות X אחד בסוף , עכשיו השאלה שלי היא עם שווה לקחת XT עם קרור לא של היצרן ולעשות לו אוברקלוק (איך זה מבחינת מחיר האם זה שווה?) או פשוט לקחת XTX? והאם עם קרור STOCK אפשר להביא XT למהירות של xtx?
-
- 7 תגובות
- 599 צפיות
-
-
בקרוב אני קונה מארז ואני צריך 2 מאווררים של 120 שמכניסים אוויר ו2 מאווררים של 80 שמוצאים אוויר איך אני יודע אם מאוור מוציא אוויר הוא מכניס אוויר?
-
- 13 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שאלה פשוטה, איזה מהשניים עדיף? והאם Scythe NINJA Plus מגיע עם מאוורר עליו? יש קירור יותר משתיהם עד 350 שקל ככה?
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת בערך מה רמת הרעש של המאורר המקורי של AMD. אני יודע מנסיון עם ה805 שהמאורר של אינטל קצת מרעיש.. אני מאוד רוצה מחשב שקט אבל כבר אין לי תקציב למאורר תודה רבה קובי. המארז הוא 6A21.
-
- 2 תגובות
- 482 צפיות
-