עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by hellspawned,

שלום יש לי מארז מסוג foxconn tla 436. נכון לעכשיו, יש בו רק מאוורר 80 מ"מ שמוציא אוויר מאחור. לא משהו, אני יודע... ואם זה לא מספיק, אז הוא גם חסום בחלקו בגלל ה-big typhoon שעל המעבד. הרעיון שלי הוא להוסיף שני מאווררים למארז, אחד שיכניס אוויר קר מלמטה ואחד שיוציא אוויר חם מלמעלה. השאלות שלי הן כאלה: 1. למישהו יש הצעה למיקום טוב יותר? 2. איזה מאווררים מומלצים (חברה, גודל וכו')? 3. כמה הם אמורים לעלות? 4. לאן אני מחבר אותם? בלוח אם שלי (965p-s3) אין יותר מקום לחבר מאווררים חוץ ממה שכבר מחובר (מעבד, כ. מסך וההוא מאחורה). 5. מי שמכיר את המארז, יש מקום למאוורר 80 מ"מ מקדימה (מול ההארדיסקים). איך מגיעים אליו? ועוד משהו - רוב הכבלים שלי מסודרים ומקובצים ביחד. רק כבל …

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  2. היי, זה הפאנל: http://www.bench-house.com/tests/mainboards/chaintech/7njs/zenith_ אני מעוניין לצבוע אותו לשחור.... איך לצבוע? איך לסתום את כל הכניסות? איך לכסות את המסך הקטן הזה? תודה רבה רבה רבה מראש, ניר. נ.ב המסך הזה מציג קודים מהלוח אם... מישהו יודע איך להפוך אותו לצג טמפרטורה?

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  3. כידוע לכם המערכת שלי באובר קלוק עצום. אני צריך הצעה של עד 200 ~ שקל גג . צריך שקירור יגיע מהאתר : www.pch.co.il מטעמי נוחות ומחיר. עריכה: באפשרותי לקחת או sk-7 ויש לי sf2 בבית או את הוונטק או את הטורנדו של ארו קול ירדתי מהוולקנו 11 כי א הייתי מרוצה מ9

• 13 תגובות
    • 686 צפיות
  4. Started by ernieball,

שלום אני חדש פה כמו ששמתם לב..חח שלחו אותי לפה מפורום אחר... אני עורך סרטים בבית (מקצועי) ויש לי בעייה קטנה המחשב מתחמם מאוד והוא נתקע הרבה פעמיים (המחשב מוקדש רק לעריכה,אין עליו אינטרנט והתוכנות מקוריות). הכרטיס עריכה מתחמם מאוד והוא זה שגורם לתקיעת המחשב... מישהו יכול לעזור? איך אפשר לקרר אותו?? אם זה יעזור אז הנה המפרט הטכני שלו: P4 1700MHZ לוח אם ASUS P4S333(עם כרטיס מסך,רשת וקול מובנים) 512DDRAM 80GB IBM אלה בגדול הפרטים החשובים... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  5. Started by Arik.G,

שמתי לב שאני לא ישן טוב בלילה בגלל המחשב אז החלטתי לחפש מה עושה כל כך הרבה רעש. שמתי לב שהבלו אורב ממש רועש יחסית לגודל שלו אז ניתקתי אותו כי מילא הוא לא מועיל על הצ'יפ סט. והמאורר האחורי של המארז שהוא מאורר של Globe fan עשה המון רעש ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים שלו: 3000RPM 32.6DBA 39.8CFM אחרי שניתקתי אותו עדיין היה רעש אז בדקתי את הספק (HEC 300W) והיה בו בדיוק כזה מאורר אז החלפתי אותו במאורר ג'נרי אחר שהיה לי. עכשיו השאלה שלי היא האם המאורר הזה יספיק לספק או שזה מסוכן ואני צריך לקנות מאורר טוב יותר אבל שקט.

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  6. אני צריך מישהו שיוכל להסביר לי מה אומר כל דבר בביוס שלי ואיך אני יכול לשחק עם זה כדי להמהיר את המחשב שלי כמה שיותר זאת אומרת איך משפיע הratio על עבודת המעבד או על מהירותו ודברים כאלו . לדעת מה אומר שם כל דבר וכשאני מזיז אותו למעלה או למטה מה זה נותן ולמה למשל כשאני מגזים במשהו אז הwindows לא עולה דרך אגב ה bios שלי הוא pheonix awardbios הלוח שלי הוא chaintech zenith 7njs nforce 2 והזכרון שלי הוא סטיק אחד של 256Mb corsair 400Mhz 3200 cl2 אז אם מישהו מוכן לצאת למשימה ההירואית הזאת תודה רבה!!!

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  7. Started by Jack_g,

ראיתי ברשת כמה דגמים של הגוף קירור הזה slk800U slk800A מה ההבדל בין השניים ויש בכלל את ה EXTREME גם .

• 8 תגובות
    • 686 צפיות
  8. Started by Ido.G,

היי. קודם כל מפרט: Athlon ThunderBird B 1400Mhz ECS K7S5A Ver.1 256SDRAM PC133 (השבוע אני מקווה שה PC2700 של Spectek שהזמנתי יגיע). Volcano 7+, low speed (טמפ' Load היא 58 מעלות פלוס מינוס). בקיצר, זה דיי מעצבן אותי שאני עובד על באס של 100 (כאמור- גירסה B של המעבד....). להעלות את ה FSB זה לא ממש בעיה, אבל הבעיה היא שזה חרא של מעבד ל OC ולכן חייבים להוריד את המכפלה. אבל- אין כל אפשרות לשינוי המכפלה בלוח הזה, ולכן האפשרות היחידה היא ע"י מוד למעבד. ראיתי את זה: http://www.ocinside.de/index_e.html?/html/workshop/socketa/socketa_resistors.html לא הבנתי בדיוק את זה. את המצב שבו אני צריך לחבר גשר הבנתי (קו רצוף). אבל לא הבנתי מה ההבדל בין מתי שאני צריך להפריד את הגשר…

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  9. הנה לינק לכתב מצויינת בנושא: http://www.mods4me.com/reviews.php?op=showcontent&id=18

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  10. אין מה להוסיף.

• 10 תגובות
    • 686 צפיות
  11. אחרי הOC ל3.3 המחשב פשוט לא עולה הנורה על המסך מהבהבת לא רואים כלום ולא שומעים מן קריסה כזאת מה אני עושה כדי לעבור את ה3.3? יש לי תכנונים ל3.7 ואנ רוצה לממש אותם! ואיך אני אעשה זאת בלי לעבור את ה3.3??? :-\ :-\ :-\

• 10 תגובות
    • 686 צפיות
  12. Started by danieln9,

שלום כחלק מתיכנון בנייית הHTPC אני רוצה רדיו וניגון דיסקים בלי שהמחשב יהיה דלוק ראיתי את המחשב של MSI והבנתי שזה אפשרי (גם בלי ליראות את המחשב של MSI) ואני זוכר שהייתה חדשה באחת מן אתרי החומרה הישראלים על CDROM בעל מסך LCD ורדיו רציתי לדעת אם מישהו יודע של איזה חברה הCD היה ואם אפשר איזה קישור בתודה דניאל נורמן.

• 5 תגובות
    • 686 צפיות
  13. הרדאון של מתחמם מאוד,וריציתי לקרר אותו,אז אמרו לי לקחת מאוורר ולפוצץ אותו באוויר-וכך עשיתי ;D לקחתי volcano 6 רק המאוורר,שהוא חזק מאוד יחסית למאוררים אחרים,ושמתי אותו ליד הפאנלים האלה מברזל אפשר לשבור(כמו של הכרטיס מסך והכרטיס קול) כדי שיוכל לקחת אוויר מבחוץ. ועכשיו הוא בזווית שהוא מפציץ את הכרטיס מסך באוויר,השאלה היא האם לא כדאי לי לעשות מודינג קטן עם חור בדלת ולעשות שהמאוורר יפציץ או יוצא אוויר מהכרטיס מסך??? אני יודע שמודינג יעזור השאלה היא האם להעיף עליו אוויר או לשאוף ממנו את האוויר החם??? למי שרוצה לדעת מדובר ב- GIGABYTE R9700 PRO

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  14. אז ככה ראיתי את הוולקנו 9 והנתונים שלו הם 75.7 CFM at 4800 rpm שזה חתכית זרימת אויר והוא לAMD רציתי משהוא דומה למעבד אינטל והטוב ביותר שאני מוצא הוא VANTEC VP4-C7040 5600 5600 RPM 35.5 CFM למה כאלו הבדלים למה אני לא יכול למצוא משהוא מקביל לTHERMALTAKE רק לפנטיום 4 ? או שאולי יש איזו ערכה למוד שאני יוכל לחבר את הTT לפנטיום 4 ? בתודה מראש DEMULTI

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  15. Started by idofr,

אחים שלי היייי תגידו אם המעבד שלי חסום לOC אז זה אומר שאני בכלל לא יכול לעשות OC או שאני עדיין יכול לבאס ואבל לא למגה הרץ

• 8 תגובות
    • 686 צפיות
  16. Started by 1nstall,

היי :D רציתי לדעת אם אפשר לחבר את השולט של המאווררים לצד המארז במקום איפה שהכוננים כי לא נישאר לי מקום איפה שהכוננים תודה מראש לעוזרים

17. אז כמו שרשום בכותרת אני תקוע בבאס 182 (התחלתי מ166) עכשיו כל פעם שאני מעלה יותר מזה אפילו אם זה מגה הרץ אחד הווינדוס לא עולה עוד לפני שהוא מתחיל לטעון אותו הוא עושה ריסט. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה? תודה מראש לכל העוזרים

18. יש לי שאלה קצרה * תנו לי בבקשה לינק\או שם של התוכנה הטובה ביותר לאוברקלוקינג וגם קצת אולי הסבר מהיר ואזהרות קטנות

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  19. Started by בררר,

מישהוא מוכן להסביר את המושגים: FSB DRam Clock ratio Spd Dram frequency CPU ratio Spread spectrum CPU Vcore תודה לכל מי שעונה

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  20. Started by HellBoY,

שלום לכולם, אני מעוניןן לרכוש את הxp 120 ורציתי לדעת אם באמת כדאי לי. אני לא עושה OC וגם לא ממש מתוכנן. אוליי קטן מאוד. הטמפרטורות שלי: מנוחה-34-39 מאמץ-43-47. כדאי? ואם כן אתם יכולים לפרט במה זה יעזור לי?

• 9 תגובות
    • 686 צפיות
  21. אני משתמש המון המון באתר הזה והוא מאוד מוכר (וחשבתי שגם אמין) אבל היום ראיתי את התמונות האלה וכמו שאתם יכולים להבין לפי הבדיקה הSPARK 7 עובר בקצת את הAX478 של טרמלרייט + הסמארט פאן שוחד?! ;D

• 11 תגובות
    • 686 צפיות
  22. Started by nirko,

קניתי את ה - alx-800 ורציתי לדעת בשביל מה המדבקה הקטנה? (פד טרמי..?) קיבלתי גם גריז טרמי איתו... המדבקה במקום הגריז או ביחד..?

• 3 תגובות
    • 686 צפיות
  23. Started by Choice,

כשאני מעלה באס אפילו ל200 המחשב לא נדלק וצריך להוציא את הג'אמפר של הCMOS חשבתי שהבעיה היא בתזמונים אבל מסתבר שכשאני מעלה את הבאס התזמונים משתנים אוטומאטית ל2-3-3-7 שזה בסדר לפי מה שהבנתי. עוד בעיה שנתקלתי בה היא: שמתי לב שהלוח שלי פתח את המכפלה של המעבד אבל לא ניסיתי לשנות אותה, אבל לפעמים הלוח כאילו מוריד או מעלה את המכפלה של המעבד (אני בודק ורואה מהירויות שונות בזמנים אחרים) איך אפשר לשים קץ לתופעה הזאת? המפרט: AMD AthlonXP 2500+ (Barton) EPoX 8RDA3+ PMI 512mb 2-3-2-6 DDR400 על המעבד יש לי ALX-800 עם מאוורר של ואנטק, ובכלל המארז של טמלטייק עם 5 מאוררים אז אין בעית קירור.

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  24. Started by poltergeits,

שימו לב אנשים יקרים למפרט שלי בחתימה עכשיו קחו בחשבון שאין למחשב הזה 4 חודש לפי מה שאני מרגיש זה שהוא עובד פשוט מצויין . עכשיו למען האמת מסקרן אותי כמה אפשר למתוח את גבולות הביצועים שלו אז הייתי רוצה שתאמרו לי אם יש כאן פוטנציאל טוב לאובר קלוק "בריא" תודה מראש

• 11 תגובות
    • 686 צפיות
  25. קניתי מחשב חדש: P4 3000 512K Abit IC7-G 2* A-DATA 512 MB DDR 400 WD 160 GB S-ATA Thermaltake Silent PerwPower 420W Active PFC Chenbro Xpider - עם מאוורר אחד מאחורה של 120MM כשאני בודק ב- AIDA 32 את הטמפ' במחשב שלי זה מה שאני רואה: MotherBoard : 42 CPU : 57 AUX : 34 ואני לא עושה שום אוברקלוקינג והמחשב שלי לא עושה כלום, חוץ מזה שאני באינטרנט ובאימיול. יכול להיות שהתוכנה מראה לי טמפ' לא נכונות? (לא נראה לי כ"כ..) מישהו מכיר את המארז שלי ויכול לייעץ לי? יש בקדימה מקום לעוד מאוור 80MM, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך נגישות לבחוץ כי יש שם את קדמת המארז ואם אני שם מאוור 80 אז איך כדאי לעשות זאת? כך שימשוך אויר לתוך המארז ותהיה זרימה או להיפך שגם הוא יוציא?

• 8 תגובות
    • 686 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.