אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היום קיבלתי את הצג LCD שהזמתי מארהיב , עכשיו קיבלתי את הצג ,פינים , וכבל שאני לא יודע לאן הוא הולך!! תמונה של הכבל (מצטער על האיכות): ועוד שאלה. קנית מארהיב גם 3 לדים אדומים (אולטרה ברייט) 5V וקנתי גם 3 נגדים של 1K אוהם (הזמתי 3 וקיבלתי 10....) איך אני יכול לחבר אותם לספק? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
לגשר הצפוני(בתוספת מאוורר 40 ממ או לכרטיס מסך (ליבה) אני מדבר מבחינת אפקטיביות וכדאיות כי יש לי רק אחד כזה. על הכרטיס מסך יש כבר סינק מקורי שעשיתי לו לאפינג והחלפתי משחה. איפה אתם הייתם שמים? ד"א אני מתכנן VDD MOD
-
- 2 תגובות
- 687 צפיות
-
-
נהרס לי המחשב ואני רוצה ללכת לתקן אותו בskypc עכשיו אך אני מוודא שהם לא יגלו שעשיתי אוברקלוק???
-
- 10 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אחרי שאני קונה מבנאדם שאבא שלי ביקש ממנו החלטתי לקחת את המארז CM690 ראיתי שיש שם אפשרות להוסיף מאוררים אז המינימום שאני אוסיף זה מאורר אחד. הוא עובד רק עם קולרמאסטר אז אם אפשר המלצה על מאורר וקירור למעבד של קולר מאסטר המארז : http://www.slg.co.il/shop/product_info.php?products_id=458 מה שבטוח שאני שם לפחות מאורר אחד בטופ. תודה לעוזרים וזה ממש דחוף לי.
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אוקי עשיתי OC דרך הביוס , שם ה cpu multiplier עומד על 9 וב CPU-Z על 6 , למה זה? כמו כן המטרה היא להגיע ל 3ghz יציב מה שלא נראה לי תהיה בעיה עם v1+p35-dsl+q6600 ... כמו כן הזיכרון הוא במהירות 800 לפני OC היה 667 ועכשיו 833 ... עצות יתקבלו בברכה... [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
עקבתי במדוייק אחרי ההוראות באתר שנתנו לי, הנה השרשור הקודם שלי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=265854.0 תחילה עדכנתי את הביוס לגירסא F5 וביצעתי הכל כפי שהוסבר במאמר, הגעתי עד לשלב שבו אמרו לי לראשונה לעשות ריסט ולגשת לביוס לשם שינויים, ניגשתי לביוס ושיניתי הכל כפי שהוסבר, שמרתי שינויים בביוס ויצאתי.. מאז המחשב עולה למסך הלבן של גיגבייט ואחרי 3 שניות עושה כיבוי למחשב לגמרי (לא ריסט), המחשב נדלק מעצמו מחדש ושוב מגיע למסך הגיגבייט ושוב כיבוי וזה נמשך ככה בלי סוף... (המחשב אינו מגיע לווינדוס, הוא נתקע בשלב ההתחלתי - המסך הלבן של גיגבייט). אינני מצליח להיכנס לביוס או ל-QFlash או לשום דבר אחר. אין לי מושג מה עשיתי שגרם לזה בדיוק, אולי העלאת המתח Vcore ל-1.35V (שה…
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
מערכת: לוח אם ASUS m2npv-vm מעבד AMD 4000 DUAL CORE AM2 . מארז מידי של ג'גהבייט. קירור: מעבד - מאוור רגיל שמגיע עם המעבד. ללא הוספת משחה (היתה שכבה כבר על ההטסינק) על המארז יש שני מאוורים 8 CM . התקנתי את הדריברים של קול&קוויט של אמד. ב IDLE אני מקבל טמפרטורה של 45 מעלות. במאמץ של ה CPU זה מגיע ל 60 ואפילו ל 64. לפי מה שקראתי זה חריג. (מה גם שאז המחשב מתחיל לקרטע, אפילו באנריל טורמנט [שנת 99] מבחינת טמפ' לוח אם - בסביבות ה 40 מעלות רוב הזמן יש למישהוא המלצות ? אולי להוסיף משחה טרמית ? (לא מרחתי בכלל כאשר התקנתי, כי מגיעה סטירפ של השכבה דבוק להטסינק... אשמח לשמוע הצעות..ו תודה כמובן לכולכם. לא בוצע OC כמובן RPM של המעבד - בסביבות ה 2400. זה המארז בסביבות ה 1200. ,תוספת…
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אני צריך להחליט איזה גוף קירור אני מזמין. השיקולים שלי הם: צריך יכולת קירור טובה כמה שיותר(הולך לשמש ל-Core2 Quad) צריך להיות שקט. יש לי מחשב עם Zalman 7700AlCu עם קצב סיבוב מירבי. הייתי רוצה מאוור עם רמת רעש דומה. צריך לבוא ביחד עם מאוורר(לא כל מני הרכבות של חלקים שקונים בנפרד) קירור אוויר(לא רוצה צרות עם מים בתוך המחשב) אני לא יודע לאיזה גדלים ומשקלים הדברים האלה מגיעים, אבל זה צריך להיות משהו שלא ישבור את לוח האם אם מובילים את המחשב מורכב(גם לא בסיכוי קטן) מחיר הוא לא פרמטר משמעותי(אין לי בעיה לשלם אפילו עוד כמה מאות שקלים בשביל מוצר טוב, אבל רק אם הוא באמת טוב) בחירה טריוויאלית היא Zalman 7700Cu, כי אותו אני מכיר. השאלה היא האם אתם יכולים להמליץ על משהו בעל יכולת קירו…
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
דיסק קשיח wd2500ks מה אפשר לעשות? יש מאוורר שמכניס עליו אויר והסירקוצליה במארז מצויינת, כל שאר הטמפרטורות מצויינות...
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-
-
יש לי בבית כמה מאווררים שסתם יושבים לי על המדף 2 TT של 130mm (הכתומים) 2 Arctic Cooling מדגם PWM של 120mm 2 זלמן 80mm 1 Coolermaster 90mm שפירקתי מהסטוק של הקירור שישב על הQ6600 (דווקא מאוורר חזק) ועוד 2 80mm ג'נריים. אבא שלי הביא לי חלון פרספקט אז אמרתי על הדרך נחבר גם אותם. כרגע יש לי במחשב 2 120 זלמן מקדימה שמכניסים TT 120 בגג שמוציא ועוד 120 ג'נרי מאחורה (אבל בדיוק היום הוא נשרף) תביאו עצות
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אז ככה: מעבד -2.4C לוח - GIGABYTE 8IK1100 מארז COMPUCASE 6A19 - שני מאוררים 120 אחד מאחורה אחד מקדימה קודם כל, משום מה אני יכול לקרוא רק את טמפרטורת המעבד למרות שיש לי עוד שני חיישנים על מאוררי המארז... זה כנראה עניין עם לוחות של GIGABYTE/ [glow=red,2,300]נעבור לעיקר:[/glow] טמפ המעבד במצב מנוחה ללא אוברקלוק נעה באזור ה32-37. בבדיקת מאמץ של PRIME95 הטמפ מתיצבת על משהו כמו 53-54. אין לי מושג מה לבדוק ואיך? למה זה מגיע לכאלה טמפ גבוהות?? יכול להיות שיש בעייה עם קריאת הטמפ אצל GIGABYTE.? יש לציין שאחרי אובר קלוק מ2.4 ל-2.8 יש שינוי של 2-3 מעלות במאמץ(56 תחת PRIME95)...לא יותר מזה... כך שברגע שהטמפרטורות יהיו נורמליות במצב רגיל אני יודע שאוברקלוק לא יהווה שום בעייה! מה הכוו…
-
- 7 תגובות
- 687 צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק 3@3.3 והטמפ' לא משתנת!!! (אפילו לא במעלה אחת!!!) זה ממש מוזר ואני לא מבין את זה, מישהו יכול לתת לי אולי תוכנה אחרת שתבדוק את הטמפ'? או שיסביר לי למה זה קורה??
-
- 7 תגובות
- 687 צפיות
-
-
יש לי את המארז: https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=1621 שבא עם מאורר אחורי 92ממ שמוציא אוויר כתוב שלמארז יש אפשרות להוסיף מאורר 80ממ קידמי, אבל כל החלק הקידמי חסום (יציאות USB, AUDIO...) 1. האם יש טעם להוסיף מאורר? 2. לאיזה כיוון צריך להיות המאורר? תודה
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
לא הכי גדול..סתם משהו נחמד כזה.. הם יהיה עם לוח אם p4c800 delux ומעבד אינטל 2.0 גיגה הרץ (בתקווה להגיע ל3.0 -2.8 ) *עוד דבר אחד זה שהזיכרונות בלי אוברקלוק ירוצו לא על 400 מגה הרץ,הם ירוצו על 266 או 333 בגלל המעבד ככה שהם לא יהיו בעומס בלי אובר ואולי קצת עם אובר.. מארז מאוורר יש וסינק למעבד עדיין סטוק ועוד מעט יהיה קירור חדש לא יודע עדיין איזה..
-
- 14 תגובות
- 687 צפיות
-
-
יש את המארז של צנברו (מארז מעולה ! ונוח ביותר !) אבל הוא לא בידיוק מאוורר ביותר (עד 90 מ"מ מקדימה ו 120 מ"מ אחורה ) אני בכל מיקרה רוצה יותר . מבלי לכער את אותו (כלומר בלי מאווררים מכניסים בדלת ) טוב אז נישאר הגג אבל משם עדיף להוציא אוויר אבל יהיה רק 90 אחד שמכניס ושני 120 שמוציאים ... אפשרי ? יעיל ? ואז ניזכרתי בויכוח (פה קוראים לזה ת'רד ;D) שקראתי שאפשרי לקרר את המחשב אפילו טוב יותר רק אם מאווררים מוצאים כי הם יצרו תת לחץ והאוויר בעצם ישאב מכל מקום במארז (גם האבק ישאב מכל החדר ... :'( ) אז למה אני שואל אם אני זוכר את זה ? כי אני לא זוכר/יודע אם מישהו ניסה ואיך זה עבד . ועוד דבר אחרון איפו אני יכול לימצוא נתונים על ה 120 מ"מ שמגיע איתו ?
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
שלום יש לי לוח אם של ASUS דגםP4P800-VM + מעבד קליריון 2.4 איזה תוכנת אוברקלוק יש בשבילו??
-
- 9 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אולי זו שאלה טיפשית אך לא מצאתי אותה בחיפוש. האם ה- SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM (שמותקן אצלי כרגע על Q6600) יתאים לתושבות החדשות של מעבדי i7 או i5?
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
היי יש לי i5 2300 ואני רוצה לעשות לו oc. המהירות הרשמית שלו לפי speccy היא 2800 אבל אני לא בטוח שזה ככה במציאות... איך אני בודק? והשאלה הכי חשובה- איך עושים oc למעבד? בתודה, עידן.
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
שלום לקוראי הודעה זו האם אבק בתוך המארז מחשב יכול להוריד מביצועי המחשב הכוונה היא כזו לפני שנה קיבלתי תוצאה ב 3DMARK06 של 12000-12800 נקודות היום אני מקבל 9000 נקודות האם היצתברות אבק יכולה לגרום לירידת ביצועים שכזו ? {אני שולל וירוסים כי תוכנת האנטי וירוס שלי לא מוצאת כלום גם ה SPYBOOT] אם לא מה יכול להיות הבעיה? בברכה ארז
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
קניתי לפני כשבועיים מעבד 2500K i5 + קירור scythe mugen 2 ולוח אם p67 של גיג'ה בייט. כשלקחתי את המחשב מהחנות אמרו לי שכבר עשו למחשב אוברקלוק מכיוון שראו שכל הרכיבים מתאימים. בכל אופן המעבד באופן רגיל עובד על 3.3 והוא עשה לו אוברקלוק דרך הביוס ל4.3 ואמר לי שהוא יציב ואין לי מה לדאוג. הורדתי את התוכנות CPU-D וEVEREST כדי לבדוק את הנתונים. אז מה שקרה זה שהEVEREST לא מזהה את מהירות הליבה והוא מראה לי 3.3 בעוד שהCPU-D מראה לי 4.3. טמפרטורת המעבד הרשומה בEVEREST למעבד היא 32 -34 מעלות למעבד ו25 ללוח אם. האם טמפרטורה זו סבירה? האם יש סיבה שאני אבטל את האוברקלוק על מנת לשמור על אורך החיים של המעבד מכיוון שאין לי צורך בו כרגע? באילו יישומים אני ארגיש הבדל כאשר יש אוברקלוק? ושאלה …
-
- 1 תגובה
- 687 צפיות
-
-
שלום לכולם. הכ.ס שלי שהוא 8800GTS 512MB עם קירור סטוק, בזמן מנוחה עומד על 75 מעלות |: זה מטורף.. תראו תאכלס בחדר שלי חם בטירוף גם כי הוא קטן ויש בו הרבה מכשירים(3 מודמים, ממיר, טלוויזיה, המחשב עצמו - והחדר ממש קטן, ובלי קשר חם בחוץ אז בכלל). אבל בכל זאת - 75 מעלות? כאילו המעבד עומר על 55-60 במנוחה שזה אני מבין אותו באמת חם בטירוף.. אבל 75 במנוחה זה כבר מטורף. הייתה לי בעיה בעבר עם הטמפ' גם של המעבד והטמפ' היו על 80+ בזמן מנוחה, הסתבר בסופו של דבר שלא התקנתי טוב את הAC FREEZER 7 PRO טוב, כי אני קניתי והתקנתי טוב.. ואחד הברגים לא היה מחובר כי הוא נשבר וזה מה שגרם לבעיה.. אז קניתי אותו מאורר חדש(בגלל בורג מסריח אחד). אבל הפעם יש קירור סטוק וזה לא קשור.
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-
-
המעבד תוקע אותי בהרבה משחקים חשבתי אולי אם נעשה לו אוברקלוק יעזור במשהו . עכשיו רציתי שתביאו ליהסבר קטן והאם זה שווה בכלל את המאמץ ואם צריך לקנות משהו קירור משחות כל זה תמליצו (לא משהו יקר)
-
- 9 תגובות
- 686 צפיות
-
-
מדובר על המפרט שמופיע בצד ימין. כרגע אני בOC של 3.4GHz עם מתח ביוס של 1.3875 כאשר הטמפ' במאמץ חוצות את ה60 מעלות. אני מעוניין לסחוט מהמעבד עוד. הבעייה היא שאני כבר נמצא בטמפ' מאוד גבוהות. כרגע יש מאוורר בקדמת המארז שמכניס אויר. מאוורר בודד על הTRUE120 ומאחורי הקירור יש מאוורר אחורי שמוציא את האויר. בשביל להמשיך את הOC אני אצטרך להוריד משמעותית את הטמפ', לכן חשבתי להוסיף מאווררים. אני אוכל להוסיף מאוורר על הTRUE120 ועוד איזה מאוורר איפשהו על אחת דפנות המארז. השאלה היא האם זה שווה את המאמץ הכספי והפיסי, האם שני המאווררים יכולים לגרום לשיפור ניכר בטמפ'?
-
- 9 תגובות
- 686 צפיות
-
-
יש לי מאוורר קדמי ואחורי. עדיף שהמאוורר החזק יותר (עם היותר RPM) יהיה מקדימה או מאחורה? עד כמה שאני מבין הכי עדיף שהם יהיו אותו הדבר, אבל בהנחה שבכל זאת יש לי שניים שונים. לא מצאתי תשובה לזה במדריך על הסירקולציה... תודה!
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
יש לי E7200 2.53GHz וHD4870 עם ספק SeaSonic 400W . אני רוצה לעלות את המעבד ל3GHz לפחות ,השאלה היא אם המערכת מתאימה לOC . מה דעתכם ? כדאי לעשות ? הספק יחזיק את המערכת ?
-
- 4 תגובות
- 686 צפיות
-