עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי לוח אם של אביט IC7-MAX3 והפאן של התעלה על הלוח, לצערי, מת!!!! [ ] משום כך, הוצאתי את כל התעלה כולל המאוורר מעל הלוח אם כי אני לא יכול להשאר ללא מחשב.. רציתי לדעת האם הלוח יישרף [מהתחממות יתר] ללא התעלה והמאוורר. בינתיים כיוונתי את ה ABIT EQ כך שיכבה את המחשב כשהטמפרטורה של הPWM תעלה על 50 [היא עכשיו על 38 (גלישה באינטרנט, איסיקיו ומסנג'ר) ופעם הייתה על 31 ופחות ] מה עושים? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 502 צפיות
  2. Started by yogev_k,

אהלן יש לי כפי שרואים במפרט את הלוח p5w dh deluxe. והמעבד הוא e6300. הוא מראה לי בדרייברים טמפרטורות גבוהות בשני דברים. יכול להיות שזה אותו הדבר כי לשניהם יש אותו טמפרטורה. לפעמים הוא מגיע ל-52. מישהו יכול להגיד לי מזה החלק הזה או הדבר הזה שמתחמם ועושה לי התראה בדרייוורים של הלוח... תודה לכל העונים. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 557 צפיות
  3. למשל כדי להוריד טמפרטורות וכל זה באמת צריך תדר 2d כזה גבוה?

• 0 תגובות
    • 420 צפיות
  4. Started by סער_שי,

תירגעו (המבין יבין). הם נתנו לי את זה לבדוק ואמרו שאם לא מוצא חן בעיני אז שאני אחזיר ואקבל חזרה ת'כסף. אז מ'כפת לי. קיצר - עבדתי על באס 420 אבל המאמץ המעבד הגיע אפילו ל-65 מעלות. עכשיו התקינו לי את ה-AVC (דגם עם 3 HEATPIPES) והוא לא עולה מעל ה-55. עובד על ממוצע 53 תחת SNM כשקודם הוא עבד על 60. שיפור לא רע, לא? כמה הנינג'ה היה נותן לי? וכמה BT? הלוח לא עולה מעל 38 מעלות (למרות שכשהרגשתי קודם הHEATSINK היה יותר חם מה-HEATPIPES של הקירור למעבד. מוזר? עכשיו אני לא מבין למה הוא לא עולה לי ל-430. מבחינת טמפרטורות הכל סבבה והוא יציב לחלוטין. ניסיתי לשחק קצת עם המתח (להעלות ללוח זה די פשוט - מדרגות קבועות), אבל למעבד יש הרבה מקום לוויסות ואני לא יודע על איזה ערך לשים אותו (נורמלי…

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  5. MotherBoard Asus P4P800 E - socket 478 חשבתי על זה: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=146&pr_name=7700 תקציב: עד 200 ש"ח יש לכם המלצות אחרות? יש לכם חוות דעת על הבחירה? תודה מראש

• 14 תגובות
    • 621 צפיות
  6. תיראו ניכנסתי ל BIOS ושם ראיתי שאני יכול להעלות את ה CPU פריקוונטלי ( משהו כזה ) עשכיו זה על 200 MHZ ויש לי שם להעלות אותו עד 400.. וגם את ה PCI משהו יש לי שם להעלות מ 100 לא זוכר עד לאיזה מספר.. קצור אני לא יודע ממש מה זה אז מישהו יכול לעזור לי ואולי זה ישפר לי ביצועים במחשב !??!?! עריכה - בדקתי ויש לי את הדברים הבאים : CPU FREQUENCY עכשיו הוא על 200 MHZ ואני יכול להעלות אותו עד 400 PCI CLOCK הוא על 100 אני יכול עד 150 K8 CPU CLOCK RATIO הוא על DEFAULT ואני יכול עד X9 1800 MHZ ROBUST GRAPHICS BOOSTER על AUTO ויש גם FAST ו TURBO בבקשה תעזרו לי

• 6 תגובות
    • 546 צפיות
  7. אני יודע שב-D805 הוא אוברקלוקר לא קטן, לכן לדעתי זאת האופציה הטובה ביותר באותו תקציב. עד עכשיו הייתי בטוח בקשר ללוח אם, אבל לאחר שבביקורת נאמר שיש "חומה" עד ל-300FSB, התחלתי לחשוד. הזיכרון שאני אשתמש בו יהיה כנראה סטיק אחד של 1GB במהירות 667MHz, אני אקח 2 סטיקים אם זה קריטי בשביל ה-OC ולא יפריע לשדרוג ל-2GB זיכרון. לאחר חיפוש קצר בגוגל, מצאתי אשכול מוזר ועכשיו אני לא יודע מה לעשות. אם כבר פתחתי אשכול על הלוח אם, האם יש משהו טוב יותר בתקציב של 550 ש"ח?

• 2 תגובות
    • 471 צפיות
  8. Started by ^Z^,

שלום אני מחפש בלוק קירור למעבד, כמובן קירור מים, עד 200 ש"ח עם אופציה לחריגה של לא יותר מ50 ש"ח. תודה, Zzzz נב : איך הבלוק של שגיא?

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by oamir1,

בהנחה שהוא ממש מעל המאורר של המעבד - כדאי לדחוף אוויר על המעבד או להוציא?

• 2 תגובות
    • 490 צפיות
  10. Started by oamir1,

http://www.planetnana.co.il/oamir1/P8220129.JPG http://www.planetnana.co.il/oamir1/P8220133.JPG http://www.planetnana.co.il/oamir1/P8220134.JPG http://www.planetnana.co.il/oamir1/P8220135.JPG חיברתי מאוורר קידמי שיכניס אוויר מבחוץ 8 ס"מ מאוורר אמצעי 12 ס"מ שיאוורר את לוח האם ועוד מאורר 8 ס"מ אחורי שמוציא אוויר חם החוצה בנוסף לרגילים למאורר על הכרטיס מסך (כמו המקורי שנשרף) 4 ס"מ למאורר מעבד ומאורר ספק כוח

• 2 תגובות
    • 543 צפיות
  11. Started by Ac1D,

שלום. הייתי כבר בטוח בעצמי שאני הולך להזמין את ה-ZALMAN 7000BAIcu, כשלפתע התגלה לי שלוח אם שלי לא תומך בו X: הייתי שמח אם תמליצו לי על קירור ל-Socket478. לא BT, ולא לעבור את ה-200. תודה.

• 4 תגובות
    • 482 צפיות
  12. היי, אני נמצא פה אצל חבר עם מחשב חדש, לוח של GIGABYTE ומעבד E6300. מישהו יכול להסביר בבקשה איך מרכיבים את הגוף קירור הזה? (מקורי של אינטל). אני מכניס את הקליפסים לחורים, מנסה לדחוף אותם כדי שיהיה קליק וזה פשוט לא נתפס... תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 468 צפיות
  13. Started by JellyBlast,

שלום, קניתי לא מזמן מחשב חדש עם 7600gt. המארז שלי הוא Antec Sonata II Piano 450W SmartPower 2.0 Case עם ביג טייפון. במארז יש רק מאוורר אחד של 120mm והביג טייפון חוסם אותו לגמרי. הכרטיס מסך מגיע לכמעט 70 מעלות במנוחה והוא קורס במשחקים. עכשיו רציתי לשאול מה האפשרויות שלי X_X? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 544 צפיות
  14. Started by ben_amitai,

אמרו לי שביגלל שהקונרו מיוצר בטכנולגית 65NM הוא לא מתחמם כל כך מהר אבל כשאני בודק את הטמפ' של המעבד בEVEREST הוא מראה לי 55-60 מעלות במנוחה (כשאני לא מפעיל כלום חוץ מהתוכנה) ובמאמץ הוא מגיע לפאקין 71!!! help אולי זה בגלל החום בימים האחרונים אני לא יודע אני רק יכול לקוות אני משתמש במאורר סטוק כיוון שהבנתי שאם אני יחליף קירור האחרויות תפוג נ.ב לפני כמה ימים עשיתי אוברקלוק אבל החזרתי אותו לסטוק (הטמפ' הם בסטוק)

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by peterg,

יש לי מחשב נייד HP compaq nx9030 בדקתי את הטמפ` של המעבד והדיסק קשיח ע"י SpeedFan וקיבלתי שהטמפ` של הHD היא 53 מעלות ושל המעבד 61 מעלות. וחוץ מזה המחשב עצמו די חם. השאלה שלי היא, האם אלו טמפ` נורמליות ? או שאולי כדאי לקנות "יחידת קירור למחשב נייד" או משהו בסגנון ? תודה לעונים.

• 5 תגובות
    • 448 צפיות
  16. Started by ras81,

שלום יש לי מערכת קירור מים שכוללת: 1 מיכל מים של 3 ליטר (קירור פסיבי) עם משאבה של 800L 1 רדיאטור 240 ממ 1 בלוק קירור APOGEE של SWIFTECH למעבד 1 בלוק קירור של SWIFTECH לציפסט. הטמפ' שלי נמוכות יחסית וחשבתי להכניס ללופ גם בלוק לכרטיס מסך לאור העובדה שאני לא הולך לOC מטורף אני לא חושב שיהיה בעיה עם זה. מה דעתכם בנושא? איזה בלוק לכ. מסך כדאי? איך כדאי לי לתכן את המערכת? כרגע הכל הינו בטורי כלומר מיכל-> רדיאטור-> מעבד-> ציפסט

• 4 תגובות
    • 474 צפיות
  17. Started by shovel_xxx,

טוב ככה אני רוצה בסוף ללכת על מאוורר אז למי מבין ה 2 יש קירור יותר טוב ?? ופחות רועש!?? ואם איזה אחד מהם אני יוכל לעשות OC יותר טוב !??! AMD 64 BIT 3000+

18. Started by yosside,

לפי מה שהבנתי ניתן להשיג ביצועים טובים יותר בקירור במידה ומחליפים מאוורר הגעתי להחלטה שברצוני לעשות כן. אני חושב על המאוורר הזה המאוורר מגיע גם עם קונטרולר יעודי מה דעתם?? אפשר לקנות משהו יעיל יותר (שיתן לי תוספת משמעותית בביצועים) ???

• 5 תגובות
    • 479 צפיות
  19. Started by Chura,

היום הזמנתי את הGskill 2GBHZ אבל יש כמה דברים שלא ברורים לי, אשמח אם תעזרו. נגיד המעבד על 500 באס, אז אני רוצה להגיע ל500 בזכרונות עם תיזמונים הכי טובים אז... : 1. קודם אני מתחיל להעלות את הזיכרונות או המעבד ? 2. אני קובע תיזמונים ומתח ומעלה תדר? ונגיד הגעתי למקס' מה עכשיו לשנות, מתח או תיזמונים ? 3. ראיתי שיש תוכנה שקובעת תיזמונים בWINDOWS, האם הם נשמרים לאחר ריסטרט ? ואיך אני יודע אם הזיכרונו מסוגלים ? 4. במידה והגעתי ל500, איך אני יודע מה התיזמונים המינימלים, כלומר ההדוקים ביותר למתח הנ"ל ? תודה ומצטער על ההצפה :-) חן

• 2 תגובות
    • 419 צפיות
  20. Started by Ido.K,

חבר הציע לי אותו מה אתם אומרים!?

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  21. Started by arieltan,

אני עומד לקנות מחשב חדש ורציתי לדעת איזה מאווררים איכותיים למעבד מתאימים לסוקט החדש של AMD מסוג AM2 התכנון שלי הוא כמובן OC קל בעתיד, וסכום באשור ה-200 ש"ח

• 3 תגובות
    • 425 צפיות
  22. מפרט מחשב: מעבד: Intel Pentium 4 2.4Ghz לוח-אם:Asus P4V800D-X כ.מסך: Gecube Radeon9550xt 256mb 128 bit המאוורר והגוף קירור של המעבד הוא הסטוק שקיבלתי איתו החלפנו כמה פעמים את המשחה כי פתחתי את המאוורר והטמפרטורה עומדת על 44-48 במנוחה וכמעט 60 במאמץ והתוכנה שאני בודק איתה את הטמפ' היא : asus probe. שקיבלתי עם הלוח אם. על איזה גוף קירור אתם ממליצים כאשר התקציב עומד על 200-250 ש"ח. בבקשה עיזרו לי!!!

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  23. Started by bezadon,

אני שוקל לעשות אוברקלוק למעבד הקונרו e6300 שאני מתכוון לקנות ולהעלות את ביצועיו לאלו של אחיו הגדול ה e6400. כמו שהבנתי אם אני עושה אוברקלוק זה מסיר את האחריות על המעבד. השאלה היא - האם הם אומרים את זה בתקווה שלא נעשה את זה , או שיש להם את האמצעים לבדוק האם באמת בוצע אוברקלוק במעבד או לא. נ.ב - על הדרך אני שואל - מה אתם אומרים על הקירור המקורי של מעבדים אלו ? יש מה להחליף אם אני מתכוון לעשות אוברקלוק קטן ולא רציני ?

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  24. פתחתי את המחשב ועשיתי לביוס CLEAR (עם סכין). הסרתי את הסכין כמובן ואיתחלתי את המחשב. הכל טוב ויפה, הביוס חזר ל-DEFAULT. שוב שיניתי את ההגדרות ושמרתי (F10). המחשב נכבה ואיתחל, אבל עם ההגדרות הרגילות. כל פעם שאני משנה משהו ושומר, הוא מכבה את עצמו, וחוזר עם ההגדרות המקוריות. עדכון: מוזר, עכשיו זה עובד. מקודם זה היה כאילו הייתה איזו בעיה עם הג'מפר, כאילו הוא מחובר כל הזמן (למרות שהלוח היה פתוח וראיתי ששום דבר לא מחבר אותו (גם את החיבור עשיתי עם סכין שאח"כ הסרתי)), ולכן כל פעם חוזר ל-DEFAULT. ועכשיו משום מה זה עובד. 1. למה זה קרה? 2. האם CLEAR CMOS מחזיר אותו לגרסא המקורית של הביוס או לגרסא שעידכנתי ב-FLASH?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by D-Bang,

הרכבתי את המעבד על הלוח הנ"ל שמתי קירור של AC, פריזר 7 פרו בEVEREST (וגם תוכנות אחרות) רשום לי: Core 1/2: 47c (בBIOS כ 42 מעלות) CPU: ~65c mother bord: 48c GPU (7600GT): 55c HD (samsung): 37c אני מניח שCPU זה הNB (לפחות לפי הBIOS). רציתי לדעת אם הטמפ' האלה תקינות? בדגש על הNB ה 60+ נראים לי קצת מוגזם...

• 1 תגובה
    • 440 צפיות

דיונים חדשים בפורומים