אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני בונה מחשב והוחלט על מאווררים בגודל 92 מ"מ. האחורי - אשר סמוך למעבד, יהיה TT Silentcat. הבנתי מצורתו שכמאוורר מארז הוא יכול רק להוציא אוויר מן המארז. באיזה מאוורר עלי לבחור שיכניס אוויר למארז? אין צורך ב-CFM גבוה, איך הרעש חייב להיות נמוך ככל האפשר. תודה מראש, פטאליקו.
-
- 21 תגובות
- 949 צפיות
-
-
היי לכולם. רציתי לדעת האם מיקום המאווררים שלי מהווה סירקולציה טובה. כמובן שייתכן.אני מצרף ציור כדי שיהיה קל להסביר על מה מדובר. מתנצל מראש על חוסר הכשרון! הריבוע הגדול זה המארז. הריבוע האדום זה לוח האם. העיגולים הכחולים הם מאווררים. וכיווני החצים מראים האם הם מושכים או מכניסים אוויר. כמה הערות:בספק יש מאוורר אחד אנכי.יש חץ שמוביל אל חוץ המארז, אבל זה פשוט נעשה בזכות חורי האיוורור והמוורר 12CM של הספק שמושךלמעלה והחוצה. ישנו עוד מאוורר על המעבד מן הסתם שמכניס אוויר. לא ציירתי אותו כדי שלא יהיה בלאגן. ודבר אחרון - המאוורר הגדול שאתם רואים באמצע הוא למעשה על דלת המארז. המאוורר הזה עדיין לא נקנה ואני כאן כדי להתייעץ איתכם איזה מאוורר לקנות, והאם המיקום הזה טוב בשבילו. המאוורר…
-
- 4 תגובות
- 600 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק קטן עם תוכנה של GIGABYTE של הלוח אם שלי, עם אני לא תוהה easytune עכשיו, המהירות של הFSP תקועה על 201.0MHZ, ניסיתי להוריד דרך התוכנה ללא הצלחה, ובBIOS רשום שזה על 200. וככה שרואים שעשיתי אוברקלוק.. אני צריך לשלוח אותו למעבדה ואני לא יודע מה הם יעשו עם זה, למישהו יש מושג ? ועוד משהו, קניתי מKSP והיה מדבקות על המארז שאם אני יוריד אות אז האחריות תפוג .. והיתי חייב לנקות אבק אז מישהו יודע מה יעשו לגבי זה ? עריכה: קניתי משחה טרמית AS5, ואני לא יודע ממש איך למרוח .. פשוט לשים כמות קטנה באמצע המעבד ולמרוח על כולו ? אני זוכר שפעם היה פה מדריך ואני לא מוצא אותו ..
-
- 1 תגובה
- 428 צפיות
-
-
הבעיה היא כזו ...כאשר אני באובר קלוק... (הכל יציב אגב בדקתי עם כל התוכנות ניטור ל OC )כאשר אני באובר קלוק אמנם מספר הפריימים במשחקים מראה על יותר ו3DMARK גם אבל הביצועים פחותים מאשר אני מבטל את האובר קלוק (מעבד AMD 3000) רואים את זה בעיניים בבירור ! בעיקר ב FPS כמו QUAKE 4 BF2 FEAR ! ...התזוזה נהיית יותר איטית ,שוב,בניגוד לזה שבמספרים עצמם (ה FPS) יותר גבוה . איך זה הגיוני הדבר הזה ? כרגע ביטלתי את האובר קלוק עד שאני יבין איך זה הגיוני ...
-
- 7 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום אני עובד כרגע על P4 630 3000@3260 במתח סטוק FSB 218. אם אני עולה עוד טיפה המחשב לא מאתחל. מישהו כאן אמר לי שאני צריך לעלות עוד מתח. הבעיה היא שאין אצלי בביוס אופציה שנועדה להעלות למעבד מתח אלא רק PCI-E VOLTAGE ומתח זיכרונות. מה לעשות?
-
- 2 תגובות
- 396 צפיות
-
-
http://anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2822
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להדק (ככה כותבים?) את התיזמונים של הזיכרונות שלי. איך עושים? Twinmos 667MHZ CL5 512X2 לוח DFI 975X
-
- 8 תגובות
- 615 צפיות
-
-
מעבד Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2x1MB Cache לוח אם Gigabyte GA-945P-S3 Intel 945P Motherboard זכרונות DDR2 512MB 667MHZ Cl5 Twinmos x2 דיסק קשיח SEAGATE 80GB 7200RPM SATAII 8MB צורב דיוידי NEC ND-3550A Black x 16 Bulk DVD±R/RW כרטיס מסך X1900GT 256MB, DDRIII 2xDVI, VIVO, PCI-E מה אתם אומרים על המפרט? צריך עזרה במציאת מארז וספק כוח... תקציב ביחד 500 פלוס מינוס ואולי קירור למעבד ולכרטיס מסך...תקציב 250 חשוב שהקירור יהיה יחסית שקט...לא שקט מוחלט אבל שלא יגזים תודה מראשש
-
- 18 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום קניתי מנועה מפרט אבל כנראה הם עישנו משהו ושלחו לי sapphire 1900xt בנפרד וקירור באריזה בנפרד במקום הבנאדל שהם מרכיבים עם connect 3d אוקי אז....... זה מסובך? או שזה לא מסובך כמו שמרכיבים למעבד של המחשב? אם אפשר תשובות מהירות כי אני בהרכבה, תודה
-
- 10 תגובות
- 707 צפיות
-
-
-
למה לעזאזל? אני צריך לנקות את הmx-1 למרוח שוב מחדש? ואיך זה שהוא עובד מהר והכל ולא קורה כלום אם זאת באמת הטמפרטורה, ראיתי את הטמפרטורה הזאת בEASYTUNE של ג'יגהבייט ובלוח אם
-
- 8 תגובות
- 656 צפיות
-
-
הי יש לי מעבד Athlon XP 1800+ כל פעם שהדלקתי אותו הוא נתקע, נכנסתי ל BIOS והורדתי את ה Frequency שלו עד שהוא הפסיק להיתקע הורדתי את התוכנה FreshDiagnose כדי לראות מה המעלות של המעבד והוא נתן את הנתונים הבאים: CPU: 78 c Motherboard: 44 c Power\ Aux: 74 c הסתכלתי תוך כדי על המהירות שרץ המאוורר של המעבד והוא על 4900rpm בערך (קצת יותר) הבעיה היא בקירור המעבד או בקירור של הספק? (או אולי שניהם) תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 475 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לקנות מאוורר צדדי (דלת) למארז שיכניס אוויר כדי להגביר את זרימות האויר בתוך המארז ולהוריד את הטמפרטורה של המעבד ושאר חלקי המערכת. על איזה מאוורר אתם ממליצים? תודה!
-
- 8 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז של קומפיוקייס 6A19 יש מאחורה מאוורר גדול 12 סנטימטר איפה אני יכול לחבר את התקע 3 פינים שלו כדי שהוא יעבוד? החיבור של הsys fan תפוס על ידי הזלמן של הכרטיס מסך בקיצור שאני מוסיף עוד מאווררים איפה לעזאזל אני מחבר אותם
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הקירור של הצ'יפ.אבל מה שקורה זה ש"החכמים" ב-GB לא חשבו שאם יש כרטיס ארוך אז הוא יושב בדיוק(!!) על הצ'יפ! השאלה שלי היא האם יש פיתרון?ומה קורה אם ח"וח הוא ישרף?מה אז?
-
- 4 תגובות
- 536 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם זה בסדר לשים אותו במגירה הכי תחתונה או שצריך לשים אותו בערך באמצע כדי שלא שלא יתחמם יותר מדי? בגלל שאם אני שם אותו למטה אז הוא ממש צמוד לרצפה של המארז (בערך ס"מ)
-
- 2 תגובות
- 470 צפיות
-
-
שלום אני מורח כרגע mx-1 על E6300 קונרו עכשיו, המשחה הזאת מאוד מאוד קשה, ניסיתי למרוח עם ניילון על האצבע אבל זה נראה כאילו המשחה נדבקה לניילון והליבה פשוט הפכה לגוון אפור-שחור עם מין משהו כזה עליה אבל לא ממש משחה נוזלית כזאת, כי המשחה הזאת סופר קשה מישהו יכול לומר לי אם זה שיש כמו כיסוי פיצי כזה של אבק אפור כזה, זה מספיק? או שאני צריך איך שהוא לגרום למשחה להשתטח כמו בarctic silver? מקודם הרכבתי לכרטיס מסך גוף קירור אבל שם המשחה של זלמן היתה קלה למריחה וממש היתה משחה על הליבה
-
- 10 תגובות
- 834 צפיות
-
-
יש לי 9550 ואני רוצה לעשות לו VMOD, הבאתי תתמונה שלו ואיזה מדריך אבל לא הבנתי מה אני צריך לעשות תעזרו לי בבקשה http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=131139 עד כמה להגיע בזיכרון מבלי להרוס אותו? הוא עכשיו על סטוק 195 ויש לי צלעות קירור על הזיכרונות. בנתיים הגעתי ל460 בליבה שבסטוק הוא 324 עם קירור סטוק(צלעות) ושמתי עליו מאורר אפשר להגיע ליותר או שעדיף שלא?
-
- 6 תגובות
- 843 צפיות
-
-
הצ'יפסט חם. חם אש. המעבד קר. קצת יותר מטמפ' החדר. הוא כנראה מסוגל לרוץ קדימה הרבה יותר אבל הלוח מעכב אותו. הבעיה: לא רוצה לפרק את הלוח מהמארז כדי להתקין, וכל הקירורים לצ'יפסט דורשים זאת. הצעה: להרכיב על ההיטסינק הקיים מאוורר 40מ"מ. הבעיה: אין שום מקום להבריג אותו. פתח לתקווה: הוא מחובר בברגי פלסטיק מאוד בולטים שעליהם אפשר אולי ללפף איזה כבל אלומיניום או משהו בסגנון כדי לקשור את המאוורר. מעשי? בכמה מעלות (פלוס מינוס, מניסיון) יכול מאוורר כזה להוריד? הצעות אחרות? תודה!
-
- 4 תגובות
- 460 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לעשות OC למעבד שלי (מפרט בפרופיל). קראתי קצת באינטרנט על איך לעשות OC למעבד אז את העיקרון נראה לי שהבנתי . יש לי מספר שאלות לפני שאני מתחיל: אחרי שאני אעשה את הOC באיזה תוכנה להשתמש בשביל לבדוק יציבות של המעבד? האם אני צריך להשתמש במחלקים או שהזכרונות שלי (corsair value select) יכולים להסתדר אם המהירות הנוספת? ללוח שלי אין מד טמפרטורה אז האם הOC יכול לגרום לו להתמם ואם כן איך אני אדע שהוא לא מתחממם יותר מדי? לאיזה מהירות סופית נראה לכם שאני אגיע? תודה רבה על העזרה אם יש לכם איזה שהם עצות או טיפים בבקשה תגידו, אשמח לכל עזרה.
-
- 5 תגובות
- 483 צפיות
-
-
שלום לכולם, בימים אלו אני קונה מחשב חדש ומקריאה בפורומים וכתבות נגלתי לעולם ה oc. יש לציין שאף פעם לא עשיתי oc וזה נראה לי דבר קצת מסובך, אך אני לומד את הדבר, קורא פה וקורא שם והשאלה שרציתי לשאול אתכם היא כזאת הבנתי שכאשר מבצעים oc החום עולה וצריך אמצעי קירור נוספים, השאלה שלי היא כזאת אם אני עושה oc פשוט ולא גדול אם הקירור שמגיע עם החלקים שקניתי מספיק ואם לא אז מה חסר ומה צריך ויהיה חכם להוסיף Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz 2Mb Box GIGABYTE GA-965P-DS4 LGA775 G.Skill DDR2 800MHZ DUAL CHANNEL 1024MB CL 5-5-5-15 CONNECT3D Radeon® X1900 XT 512MB GDDRIII with DVI-I VIVO+ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER דבר שני שלא כל כך הבנתי אם אני oc לחלק אחד בלבד האם אני חייב לעשות oc לכל ה…
-
- 12 תגובות
- 856 צפיות
-
-
http://www.scythe-eu.com/products/cpu/ninja_plus/scnj-1000P.php http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm http://www.tuniq.com.tw/Cooler%20Info/Tower-120.htm יש את הנתונים באתר של כל קירור אבל אני לא יודע מה מהם גובה רוחב ועומק
-
- 3 תגובות
- 494 צפיות
-
-
לפי התוכנה של הלוח (DS3) - הוא לא מתחמם מעל 38 מעלות. אבל כשאני נוגע בגוף קירור לו (סטוק) הוא חם מאוד, ולפי אינטואיציה כנראה יותר מ-38 (אלא אם הטמפרטורה של הצ'יפ עצמו נמוכה מהטמפרטורה של גוף הקירור. תגידו לי אתם). אני קונה קירור למעבד כדי לבדוק אם הוא יכול להגיע יותר רחוק (כי כרגע בבאס 420 הוא מתחמם מאוד, עד ל-65). אבל ייתכן שמה שעוצר אותי זה הצ'יפסט (ואז אצטרך להגדיר מתח). אמרו לי לשים מאוורר מולו, ויש לי מקום על המארז (6A21), אבל אמרו לי פעם שלהוסיף מאוורר צידי זה לא עוזר בכלל. מה דעכם? והאם יש קירור מומלץ לצ'יפסט, שקל להתקין? (הסטוק זה קירור פסיבי HEATSINK, בצבע זהב).
-
- 12 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום הזמנתי את הזיכרונות, ואני חושב על קירור בשבילהם, לא יזיק :-) חשבתי על 2 מאוורים של AC 80 מ"מ, אבל לא מסתדר לי קיבוע נורמלי בשבילהם... האם יש קירור טוב לזיכרונות ? חשוב שהוא יהיה שקט... בעיה נוספת היא שיש לי נינגה, והוא טיפה עולה על הזיכרונות אני חושב, יש מצב ?
-
- 37 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי מארז סופרטלנט (שאני מאוד מרוצה ממנו ד"א) והוא עם 5 מאווררי 80MM ג'נריים לחלוטין. אז אלו השאלות שלי 1) כמה רעש בערך עושה מאוורר 80MM ג'נרי? (בדציבלים) 2) אם אני אחליף את כל המאווררים האלה במאווררי AC של 80MM שהם 20-21 דציבל, יהיה הבדל ניכר ברעש? 3) המאוורר הזה, אמרו לי שהוא רק מוציא/מכניס ואני לא זוכר איזה מהם. הוא רק מוציא או רק מכניס? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900 תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 492 צפיות
-