אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אוקי אז יש לי כמה שאלות - 1. שמתי לב שבביוס יש לי אפשרות לשנות את ה bus speed, אף פעם לא נגעתי בזה כי פחדתי. היום החלטתי לנסות והעברתי את זה ל 520 והתוצאה במבחנים של Sandra Lite קפצו פלאים אפילו יותר מכשהעברתי את הבאס מ 130 ל 170, אז מה זה בעצם ה bus speed? והאם אני יכול להעלות אותו עוד? (הכוונה, האם משהו יכול להגביל אותי במידה ואני אעלה אותו למהירות של 800?) 2. איך אני יכול להרים את הבאס של הזיכרון מבלי להעלות את מהירות המעבד? (כרגע אני עם מחלק של 3:4 או 4:3) עכשיו שאלות אחרות שלא ממש קשורות אלי - 3. למה מי שקונה מעבד FX הוא מוריד את המכפלה ולא מעלה? ז"א נגיד והמכפלה שהמעבד מגיע היא 20 אז בדר"כ אנשים מורידים את המכפלה ומעלים את הבאס אז למה לא להעלות את המכפלה ביחד עם הב…
-
- 6 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אז ככה: מעבד -2.4C לוח - GIGABYTE 8IK1100 מארז COMPUCASE 6A19 - שני מאוררים 120 אחד מאחורה אחד מקדימה קודם כל, משום מה אני יכול לקרוא רק את טמפרטורת המעבד למרות שיש לי עוד שני חיישנים על מאוררי המארז... זה כנראה עניין עם לוחות של GIGABYTE/ [glow=red,2,300]נעבור לעיקר:[/glow] טמפ המעבד במצב מנוחה ללא אוברקלוק נעה באזור ה32-37. בבדיקת מאמץ של PRIME95 הטמפ מתיצבת על משהו כמו 53-54. אין לי מושג מה לבדוק ואיך? למה זה מגיע לכאלה טמפ גבוהות?? יכול להיות שיש בעייה עם קריאת הטמפ אצל GIGABYTE.? יש לציין שאחרי אובר קלוק מ2.4 ל-2.8 יש שינוי של 2-3 מעלות במאמץ(56 תחת PRIME95)...לא יותר מזה... כך שברגע שהטמפרטורות יהיו נורמליות במצב רגיל אני יודע שאוברקלוק לא יהווה שום בעייה! מה הכוו…
-
- 7 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אז ככה עשיתי OC מ 1800MHZ עד 2000MHZ ובFSB היה לי 186MHZ אז העלתי אז זה ל206 לחצתי אישור ואז המחשב עלה וזה התחיל לצפצף לי ולא רצה לעלות הפעלתי מחדש הורדתי ב15 ל 190 ועכשיו הכל בסדר הטמפ של המעבד היא 49 ואמרו לי מותר עד 55 ולא יותר שזה מאוד גבולי יש למשהוא מושג למה זה צפצף ולא עלה לי והאם כדאי לי להעלות את זה בעוד 5 MHZ?
-
- 8 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום, אני חדש באתר ויש לי שאלה שבגללה הגעתי לפה אני לא מוצא אפשרויות OC בלוח ! :'( רשמתי את המפרט שלי בפרופיל הלוח זה : http://www.ecsusa.com/products/k7s5a_v3.html בBIOS מצאתי מקום ששם כתוב את פרטי המעבד שלי ויש אפשרות כזאת : 133\133 ואני יכול לשנות את כל אחד מהם מ133 ל100 וזהו ! איפו האפשרויות של מחפלה , באס.... ?! :'( תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 718 צפיות
-
-
היי לכולם! תודה רבה לכל חברי הפורום. בעזרת עצותיכם ועצות בפורומים נוספים ברחבי הרשת הצלחתי בסופו של דבר לבצע אוברקלוק מוצלח למעבד ה-AMD Barton 2500 שלי. הוא כרגע עובד ב-200x11=2.2Ghz שזהו למעשה AMD 3200. ה-Vcore על 1.65V וה-Vdimm על 2.63V. כמו כן ביצעתי אוברקלוקינג לכרטיס המסך של Sapphire Radeon 9600PRO ל-500/315 במקום 400/300. הלוח אם שלי הוא EPOX 8RDA3 plus ויש לי גוף קירור של זלמן CU6000 (כן, אני יודע שזה לא הכי טוב לאוברקלוקינג, אבל הוא שקט). טמפרטורת המעבד שלי במנוחה היא כ-46 מעלות ובעומס רב כ-56 מעלות. המחשב יציב ועובר את כל בדיקות Memtest86 ו-Prime96 במשך שעות. שאלתי היא...(תופים...) האם זוהי טמפרטורה סבירה? יש לי ארבעה מאווררים במארז: 1 מקדימה דוחף אוויר, 1 מאחורה…
-
- 0 תגובות
- 718 צפיות
-
-
בניתי ריליי שמחבר 2 ספקים ביחד, אחרי שהכל עבד פניתי לחלק האומנותי של מנורות ביקורת, אני לא ממש זוכר איזה נגד הולך ללד שמתחבר ל-220V ורק זה מה שחסר לי... (הלד הוא לד רגיל, לא אולטרא-ברייט) מישהו יודע?
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכולם ... אני רוצה לקנות את המוצר הבא : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_142&products_id=2302 ולקנות גם את זה (שימו לב שזה שני מאוררים של 120MM) : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2403 ומה שאני רוצה לעשות זה: * להחליף את המאורר האחורי הנוכחי של המארז שמוציא אוויר למאורר 120MM * לקחת את המאורר האחורי של המארז ולשים אותו מתחת לכרטיס מסך כדי שיקרר אותו * לקחת מאורר 120MM נוסף ולשים בקדמת המארז למטה שיכניס אוויר אז השאלות שלי הם : 1) איזה מאוררים לחבר למצב שקט ? 2) יש לכם איזה סידור אחר למאוררים ? אם כן תרשמו תודה .
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום. יש לי במחשב 5 מאווררים. רציתי לשאול אם קיים פאנל שאפשר לחבר אליו את הספק והמאווררים ושיהייה אפשר לחבר ולנתק איתו כל מאוורר שאני רוצה בכל זמן במקום כל פעם לנתק את המאוררים שאני צריך מהספק?
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
יש לי I7 920 0D לוח אם EX58 UD3R קירור מעבד: MUGEN 2 מארז: CM690 ספק: 650 W כרטיס גרפי: GTX 285 דיסק קשיח: 650GB כרטיס זיכרון: 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel 1333MHZ בתוך המארז יש שלושה מאווררים. עכשיו השאלה שלי היא האם המערכת מסוגלת לעשות OC? אני יודע שהלוח אם הוא לא הכי מתאים לOC אבל קראתי בכמה מקומות על הלוח אם הזה והUD3R עושה יותר אוברקלוק מUD4R ולא יכלת לרכוש כבר את EX58-EXTREME כי הוא היה קצת יותר מידי מעבר לתקציב.
-
- 6 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום רב.. קודם כל הציוד שלי: לוח MSI 915G COMBO, (מעבדי 775, 533 מהירות זכרון), מעבד P4 3.0Ghz 2MB_Cache, Windows Xp לפני שבוע התעוררתי בבוקר וגיליתי שהמחשב כבוי למרות שלא היתה הפסקת חשמל בלילה, לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות לאחר יומיים התופעה חזרה על עצמה, ושמתי לב שהמחשב נכבה ללא שום אזהרה מוקדמת, ניחשתי שזה מנגנון הגנה של המעבד בפני טמפרטורות גבוהות התקנתי תוכנה לבדיקת טמפרטורת המעבד ובאמת שמתי לב שהטמפרטורה גבוהה מאד! המעבד עובד במצב IDLE (ללא שום תוכנה ברקע) על 50 מעלות סלציוס פחות או יותר, ברגע שאני מנסה לאמץ אותו קצת (דחיסה בRAR לדוגמא) הוא מטפס דיי מהר לכוון ה 80 מעלות ואז מתחיל כל הבלאגן והמחשב כבה. בSETUP של המחשב, בHARDWARE MONITORING רואים פחות או יותר 73 מ…
-
- 14 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שמתי לב שאני לא ישן טוב בלילה בגלל המחשב אז החלטתי לחפש מה עושה כל כך הרבה רעש. שמתי לב שהבלו אורב ממש רועש יחסית לגודל שלו אז ניתקתי אותו כי מילא הוא לא מועיל על הצ'יפ סט. והמאורר האחורי של המארז שהוא מאורר של Globe fan עשה המון רעש ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים שלו: 3000RPM 32.6DBA 39.8CFM אחרי שניתקתי אותו עדיין היה רעש אז בדקתי את הספק (HEC 300W) והיה בו בדיוק כזה מאורר אז החלפתי אותו במאורר ג'נרי אחר שהיה לי. עכשיו השאלה שלי היא האם המאורר הזה יספיק לספק או שזה מסוכן ואני צריך לקנות מאורר טוב יותר אבל שקט.
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
יש לי את המפרט הבא: i7 920 - hiper 680w - p69 - mugen2 - 6 giga 1600 mhz 9-9-9-27 - gtx 295 - nzxt tempest case - 500giga wd אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד ולזכרונות (עם הכרטיס מסך כבר הסתדרתי) אני אשמח לקבל עזרה ממישהו עם נסיון בOC למעבד הזה כי הבנתי שזה קצת שונה ואני לא רוצה להרוס שום דבר...
-
- 8 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אם כן, איזה שיפור יש ומה על קרור הזכרונות? שווה את ההשקעה? (בד"כ הייתי מחליף את הקרור למשהו בבניה/אלתור עצמי אבל הקרור STOCK קצת יותר מסובך מה גם שהוא מקרר את הזכרונות) ... אשמח לתגובות
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
המעבד לא מפסיק להפתיע, בעזרת מתאם התושבות Socket 479 to Socket 478 החדש של אסוס ובעזרת Pentium M 760 (2.00GHz) מקורר ע'י LN2 הגיעו לתדר המדהים של 3443MHz והתוצאה שהתקבלה בSuper PI 1Mb היא 21 שניות! שיא עולמי חדש. מקור: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59394&page=1&pp=25
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה לדעת איך אני אמור לנצל את כל המהירות של הזכרונות ע''י אוברקלוק ואם זה אפשרי ואיך עושים אוברקלוק עדין לזכרונות המפרט שלי הוא i5 gigabyte p55 ud3 bfg gtx275 oc 4gb ocz platinum 1333mhz cl-7 Seasonic S12II-500 Active PFC 500W antec three hundred שני מאווררים של אנטק עם בקרת מהירות אחד למעלה אחד מאחור ועוד שני מאווררים קדמיים של ac - artic cooling צירפתי תמונה של הביצועים ב 3dmark vantage הציון טוב לדעתכם ? תודה למגיבים! [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
יש דבר כזה ? בערך ב550, 600 גג. הנה שאר המפרט : AXP 2500 epox 8rda radeon 9600 pro תודה!
-
- 8 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אני שיניתי את המכפלה מ11 ל 11.5 ואחר כך ל12 מה עוד כשאי לשנות? יש לי בארטון 2500+ INFINEON 512 DDR 400 ASUS A7N8X-X הצעות? כל תשובה תתקבל בברכה...
-
- 13 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום !!! אני רוצה לעשות אוברקלוקרינג לכרטיס מסך ג'י פורס 4 טי איי 4200 עכשיו יש לי כמה וכמה שאלות 1.האם אני צריך לעשות לא מודינג 2.אם כן איזה !? 3.האם שווה לעשות אוברקלוקרינג לכרטיס מסך הזה כיאלו השיפור יהיה ניכר 4.אם מישהו עשה אוברקלוקרינג לכרטיס מסך הזה ויכול להביא לי המלצות 5.(אחחרונה) הייתי רוצה לקבל שמות של תוכנות לאוברקלורינג ו ותוכנות למדידת טמפרטורה
-
- 9 תגובות
- 718 צפיות
-
-
חברים יש לי מעבד 3800+ כפול, וכרגע אני על 10x240 יענו 2.4 גיגה הארץ עם 3X HTT עכשיו אני רציתי להעלות אובר ל2.6, אז שמתי 9.5 על 279 ומתח 1.45 .. עכשיו הוא עשה ריסט ומתי שהוא טוען את המחשב בקו הכחול של XP הוא נותן מסך כחול למה לעזאזל זה קורה ? ובטלתי את ה-COOLNQUIET
-
- 11 תגובות
- 718 צפיות
-
-
עכשיו רק נזכרתי לשאול אחרי שהזמנתי , אני חושב שראיתי איזה דיון שאמרו שהוא מתאים לPRO אבל אני לא יודע אם זה אומר שהוא גם מתאים לXT ?
-
- 14 תגובות
- 718 צפיות
-
-
יש לי שאלה אם אפשר לעשות OC ללוח אם של P7N SLI MSI ומעבד E7400 ויש גוף קירור על המעבד וספק כוח של 550W של CHIEFTEC אז השאלה אם אפשר ? =] תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 718 צפיות
-
-
האם זהו קירור האוויר הטוב ביותר למעבד? מישהו יודע מנסיון האם הוא רועש או שקט? כל חוות דעת עליו (מנסיון כמובן) תתקבל בברכה..
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
כולם אמרו לי שיש פה מדריכים איך עושים אובר קלוק למעבד אבל אני פשוט לא מצאתי מדריך כזה.(שהמדריך יכלול את כל התדרים שמדברים עליהם)
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
יש למישהו את הלוח הזה? אני לא משנה לי עד לאן הוא יגיע OC השאלה אם בכלל זה אפשרי כלומר אם יש בביוס אפשרות להעלות FSB מתחים לשנות מחלקים כי אני לא מוצא על זה מידע ברשת. המעבד כנראה יהיה E2140 אבל זה לא הנושא.
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
אני לא מתכוון למגירות קירור אלא (לפי מה שהבנתי שככה צריך לשים אותו) מתחת להארדיסק. אני רואה שבמארז שלי יש רווחים מקום שמחזיק את ההארדיסק ויש 4 מוטות אנכיים כלפי מטה עם מקום להברגה. שם צריך להבריג את המאוורר איכשהו או שבמקום אחר ?
-
- 4 תגובות
- 718 צפיות
-