אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אין לי מושג מה לעשות עם זה, ראיתי שהמאוורר מחובר עם חוט חשמל בתוך הספק ואין אפשרות לפרק את זה, אני לא יודעת אם זה מסוכן להמשיך להשתמש בו ככה... (יש עוד 2 מאווררים בתוך המחשב) ואיך להחליף אותו... מה אמורים לעשות במצב כזה? [חשוב לציין שאני מחוברת וזקוקה מאוד למחשב כל הזמן ולשלוח לתיקון זו האופציה האחרונה...] תודה.
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני הולך לקנות את ה tide water של טרמלטייק ורציתי לדעת כמה דברים 1.האם הקירור הזה מתאים לכרטיס מסך שלי ? 2.האם זה יתאים ללוח אם שלי מבחינת גודל הכוונה שלא יחסום לי את הsata ? 3.בגלל שהמערכת הזאת לא באה עם קירור לזיכרון מה אני יכול לעשות והאם זה קריטי שאין קירור על הזכרונות כי אני יכול לקנות את הקירור לזכרונות אבל אם איי פעם תהיה בעיה עם הכרטיס אני צריך להחזיר את הקירור המקורי כידי שתהיה לי אחריות ואז אני לא יוכל להוציא את הקירור של הזיכרון ואני לא יוכל להחזיר את הקירור המקורי? 4. האם זו מערכת טובה? אם ברצונכם לדעת על המערכת שלי תיסתכלו במפרט
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שבת שלום . כבר הגעתי ל4097 עשיתי חצי שעה בדיקה עם ORTHOS ו SP2004 לא הייתה בעיה , העלתי ל4197 ואז עשה שגיאה אחרי כמה שניות , התחלתי להוריד ורק ב3897 לא הייתה בעיה , מאז אני לא מצליח לעלות חזרה מעל מה שיש עכשיו . המעבד על מתח של 1.45 , עומד על 43 מעלות במנוחה ו57 ככה בבדיקות , נעלתי את ה PCI-E ל100 , את הגשר הצפוני ל1.25 , והזכרונות על AUTO . יש לכם רעיון מה הבעיה ? וקיבלתי 13700 ב3DMARK06 זה טוב ? הנה תמונה : http://www.zix.co.il/viewer.php?id=376675264.JPG
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אז ככה בהנחה שיש לי את הלוח אם הכי מתאים הזיכרונות הכי מתאימים מארז מקורר היטב ספק חזק ואיכותי בקיצור כל מה שצריך לאוברקלוק טוב ממש בגבול היכולת של קירור אוויר.. אמרו לי שאם ה ac freezer 7 rev.2 שלי אני לא אגיע ליותר מ3.4 משהו כזה וגם זה המעבד יהיה רותח... השאלה שלי היא באיזה סכום אני אוכל להביא קירור שייתן למעבד שלי להגיע ל4.0 וישאיר את המחשה בטמפרטורות סבירות.. אשמח להמלצות. תודה. (התקציב הוא פשוט מקסימום ביצועים בכמה שפחות כסף.. תודה)
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
יש לי מסך של lg בצבע בז' מזעזע!!! בא לי לצבוע אותו, אז באיזה צבע?
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
למרות שהשינוי בטמפ' לא קיצוני, אחרי הכל כאן זו ישראל ולא מזרח סיביר אך בכל זאל יש שינוי, וניהיה קר, ובלילות ובבקרים כבר מרגישים את זה. הגיע הזמן לפתוח את האייקון של סנדרה שהעלה אבק בפינת הדסקטופ במהלך הקיץ, מרוב ייאוש לראות את הטמפ' עולות ועולות ולקוות לקצת בשורות טובות ! למרות שרובנו בילינו את רוב הקיץ עם מזגן (או שזה רק אני ?!) לפעמים קשה להבדיל, אבל אם נזכרים באותם רגעים חמים, שאפשר לקבל חום מלראות את המעבד ב-57 מעלות במאמץ אז השינוי ניכר בהחלט. אמנם אני לא גר בפסגת החרמון, או אפילו בירושלים,אלא במרכז הארץ אבל יש ירידה, וגדולה יחסית. ירידה של כ-5-6 מעלות (!) למעבד במאמץ, ו-4-5 מעלות (!) ללוח. אז, כיצד השפיעו הטמפ' של החורף על המערכת שלכם ? עריכה - התלבטתי אם לשים את זה…
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום אני קניתי את הקירור הנ''ל. ויש לו משחה בתחתית מה עדיף להוריד ולשים אחרת או להשאיר.
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
-
בחודשים האחרונים כשאני משחק במחשב אני רואה כל מיני ארטיפקטים שמופיעים בזמן המשחק ופעולת אלט טאב וחזרה למשחק מבטלת אותם לכמה דקות וחוזר חלילה יש לכרטיס גוף קירור דק מאוד ועליו מאוורר המאוורר עובד אך אין קירור לזכרונות אם אני אדביק על הזכרונות RAM SINKS זה ישפר לי את המצב והארטיפקטים יעלמו? מותקנים לי דרייברים מעודכנים והכל עובד בסדר הבעיה היא רק במשחקים
-
- 11 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אפשר לראות במפרט את כול הפרטים. הקטע הוא כזה: העלתי באס ל 300 ,ולא שיניתי את המחלק של הזכרונות והמחשב עלה (ועבר 15 דקות ב PRIME95) , ככה שיוצא שהזכרונות היו על 900 MHZ (כשבסטוק הם 800).[ בהתחלה (לפני הבדיקה) ניסיתי לשנות את המחלק ככה שהם יהיו גם על 800 אבל אז הוא קרס לפני POST. זה בטוח ככה? אין מה לדאוג? פשוט תמיד חשבתי שיותר בטוח א הזכרונות ישארו על התדר סטוק שלהם. אבל אם זה לא עובד ככה אז אני מתאר לעצמי שהכול בסדר. אפשר לשפוך ממש טיפה אור על הנושא של הזכרונות? (כי מכול מה שקראתי הבנתי שהתדר אמור להישאר סטוק)
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אהלן! אני מעוניין להחליף את הקירור אוויר שיש לי במעבד לקירור מים חדש, ואין לי המון תקציב (600 שקל).. ובכן, קראתי בפורום המלצות, סכמות של קירורי מים ויש לי מספר שאלות! קודם כל - לקחתי את המפרט הנ"ל מהסטיקי: רדיאטור: ThermalTake 12cm CL-W0002 3/8" משאבה טבולה: Atman AT-104 2m 2000lph 3/4" בלוק: ThermalTake CPU Water Block CL-W0010 3/8" צנרת: השקייה פשוטה 3/8" מיכל: דלי/אקוואריום עם מספיק מקום למשאבה מתאם: 3/4"-->3/8" (למשאבה) מהדקים: 3/8", 5 מהדקים נוזל קירור: American Eagle 5 Liter משחה טרמית: Arctic Silver 5 והינה השאלות: 1)משאבה.. מה זה אומר טבולה? עקרונית.. לא מצאתי את הדגם, אז לקחתי את זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id…
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
טוב. אני אתחיל עם סיפור רקע ארוך ובסוף אגיע לפואנטה. יש לפי פנטיום 4 2GHZ, לוח אם GIGABYTE 8IEX (מהתומכים לא רשמית ב333) וזכרון ג'נרי של 333 אשר עובדד בברירת מחדל כ266. היום כשהשתעממתי החלטתי שאני אתחיל בנסיון אוברקלוקינג כדי לראות עד כמה אני יכול במצב בסיסי ללא קירור נוסף. בעבר כבר עשיתי נסיונות של להעלות ל2.2 שהצליחו סתם כדי לעבור את ה10,000 ב3DMARK. קודם כל כיביתי את המחשב אחרי חודשיים רצופים של פעילות ( פחות איזה 3 ימים של מנוחה) והחלטתי לעשות נקיון אבק. המאוורר בדלת היה לבן מרוב האבק בתוכו, תחתית המארז נראה כמו טירת רפאים עם אבק בצורות קורי עכביש. בקיצור הוצאתי את כל הכרטיסים, ניקיתי אותם קצת, הוצאתי גם את ההיטסינק כדי לנקות גם אותו וראיתי שיש מין משהו מרוח בינו …
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
נעלם לי את התרד הקודם עקב זה שעניתם לי בתרד הקודם ואני לא מבין על איזה תרד קודם אתם מדברים יש לי רק עוד תרד אחד פתוח שהוא בקשר לבעית התחממות המחשב נייד מסוג HP והתרד הזה בכלל מדבר על מאוורר120MM למחשב נייח ככה שאני פותח את התרד הזה שוב ב עקבות מודינג שאני עושה למחשב הישן שלי אני רוצה לקנות מאוורר 120MM לד כחול חדש הדרישות שלי שחוץ מזה שהוא יהיה איכותי שיהיה גם יפה ויזואלית וזול יחסית אני בנתיים חשבתי על הדגם הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=36_69_1052&products_id=32927 הבנתי שזו סידרה טובה ואיכותית ומסירטונים ביוטיוב הוא יפה הבעיה שלו זה המחיר שיחסית יקר לי כי הפרויקט כבר מתחיל לעלות לא מעט ה…
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי E7200 2.53GHz וHD4870 עם ספק SeaSonic 400W . אני רוצה לעלות את המעבד ל3GHz לפחות ,השאלה היא אם המערכת מתאימה לOC . מה דעתכם ? כדאי לעשות ? הספק יחזיק את המערכת ?
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי AMD 2000 לוח אם ג'יגבייט KT400 VAX,נכנסתי לביוס לבדוק טמפ' והטמפ' של המעבד שלי היא בסביבות ה-57-60 ושל המערכת(האם הכוונה היא ללוח?) היא בערך 40. יש לי וולקנו 7 פלוס ומארז Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W . האם עלי לדאוג? זה נראה לי גבוה לא? האם כדאי לי להוסיף עוד מאוורר מקדימה?(בלכתובת הבאה יש תמונה של המארז שלי מקדימה,זה נראה לי כמו מקום לעוד מאוורר לא?) מה זה יתן לי? http://www.pchardware.co.il/assets/own/front_18.jpg
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
טוב אז כככה קניתי מחשב לפני חודשיים + - ... וקיבלתי באמת GF 7600gt עכשיו יש עליו בלוק שחור בגודל כל הכרטיס שרשום עליו Silent Pipe II חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי קירור דומה לזה! כל הסילנט פייפ בעולם נראה לי שונים משלי מה זה?!?@ בקשה תעזרו לי הנה תמונה שלי (בלי להתיחס למודינג שאני עשיתי...רק שימו לב לבלוק השחור מתחת לכרטיס מסך ...כמה שאפשר לראות והנה סילנט פיפ 2 כמו שהוא בכל העולם =\
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
-אוויר,מים,גז לא משנה לי כלכך -יביא את המעבד במנוחה ל30-25 מעלות מקסימום -קטן וקומפקטי יחסית -אפרופו גז, איפה מוכרים כזה בארץ? עם אחריות וכו'?
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-
-
היי לכולם! תודה רבה לכל חברי הפורום. בעזרת עצותיכם ועצות בפורומים נוספים ברחבי הרשת הצלחתי בסופו של דבר לבצע אוברקלוק מוצלח למעבד ה-AMD Barton 2500 שלי. הוא כרגע עובד ב-200x11=2.2Ghz שזהו למעשה AMD 3200. ה-Vcore על 1.65V וה-Vdimm על 2.63V. כמו כן ביצעתי אוברקלוקינג לכרטיס המסך של Sapphire Radeon 9600PRO ל-500/315 במקום 400/300. הלוח אם שלי הוא EPOX 8RDA3 plus ויש לי גוף קירור של זלמן CU6000 (כן, אני יודע שזה לא הכי טוב לאוברקלוקינג, אבל הוא שקט). טמפרטורת המעבד שלי במנוחה היא כ-46 מעלות ובעומס רב כ-56 מעלות. המחשב יציב ועובר את כל בדיקות Memtest86 ו-Prime96 במשך שעות. שאלתי היא...(תופים...) האם זוהי טמפרטורה סבירה? יש לי ארבעה מאווררים במארז: 1 מקדימה דוחף אוויר, 1 מאחורה…
-
- 0 תגובות
- 727 צפיות
-
-
בניתי ריליי שמחבר 2 ספקים ביחד, אחרי שהכל עבד פניתי לחלק האומנותי של מנורות ביקורת, אני לא ממש זוכר איזה נגד הולך ללד שמתחבר ל-220V ורק זה מה שחסר לי... (הלד הוא לד רגיל, לא אולטרא-ברייט) מישהו יודע?
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט מחשב שלי : Intel® Pentium® D CPU 3.00GHz 64Bit THERMALTAKE BIGTYPHOON PQI TURBO DDR2 667MHZ 2048MB DUAL CHANNEL 4-4-4-12 Asus 975X P5WD2-E Premium Ati Radeon X1900XT 512MB 2 WD Raptors 74 Giga Sata 2 connected as RAID 0 1 WD 80 Giga IDE 2 WD 250 Giga Sata 2 NEC DVD BURNER ENERMAX LIBERTY 620W COOLERMASTER Stacker 830 למי שמכיר את המארז יודע, שיש לו בצידו דלת עם הכנה ל-4 מאוורים נוספים, סה"כ כרגע יש לי במארז : שני מאוורים של 120ממ מקדימה שמכניסים אוויר, שני מאוורים של 120ממ בצד המארז שמכניסים אוויר, ומאוורר אחד 120ממ מאוחרה שמוציא אוויר, כמובן יש את המאוורר שעל ה-BT שיושב על המעבד, ומאוורר על הכרטיס מסך. המעבד שלי, איך שאני מדליק את המחשב, נמצא על 55 …
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-
-
עשיתי oc למעבד 11% וגם לכרטיס מסך עכשיו שאני מריץ את ה 3dmark05 זה נתקע לי האם זה בגלל שהעלתי יותר מדיי באוברקלוק (12% שניהם) והקירור לא מספיק טוב או בגלל שעשיתי גם אוברקלוק למעבד או בכלל משהו אחר? תודה...
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום לכולם ... אני רוצה לקנות את המוצר הבא : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_142&products_id=2302 ולקנות גם את זה (שימו לב שזה שני מאוררים של 120MM) : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=2403 ומה שאני רוצה לעשות זה: * להחליף את המאורר האחורי הנוכחי של המארז שמוציא אוויר למאורר 120MM * לקחת את המאורר האחורי של המארז ולשים אותו מתחת לכרטיס מסך כדי שיקרר אותו * לקחת מאורר 120MM נוסף ולשים בקדמת המארז למטה שיכניס אוויר אז השאלות שלי הם : 1) איזה מאוררים לחבר למצב שקט ? 2) יש לכם איזה סידור אחר למאוררים ? אם כן תרשמו תודה .
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
-
המעבד לא מפסיק להפתיע, בעזרת מתאם התושבות Socket 479 to Socket 478 החדש של אסוס ובעזרת Pentium M 760 (2.00GHz) מקורר ע'י LN2 הגיעו לתדר המדהים של 3443MHz והתוצאה שהתקבלה בSuper PI 1Mb היא 21 שניות! שיא עולמי חדש. מקור: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=59394&page=1&pp=25
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
יש דבר כזה ? בערך ב550, 600 גג. הנה שאר המפרט : AXP 2500 epox 8rda radeon 9600 pro תודה!
-
- 8 תגובות
- 727 צפיות
-