עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by pc student,

יש לי לוחאם חדש של gigabyte יש עליו מטג הנקרא sw1 האם זה מטג העושה oc ?

• 5 תגובות
    • 760 צפיות
  2. Started by amit123,

מישהו מוכן להסביר לי יך לעשות oc למעבד?(לא מצאתי במדריך,או שמצאתי אבל לא הבנתי...) ועד כמה אני אוכל להגיע עם קירור סטוק(ומה המעלות המומלצות במאמץ וללא מאמץ...) תודה.

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  3. Started by spike_staff,

לא מזמן מצאתי את התוכנה INTEL BURN TEST בGURU 3D ושם היה כתוב ש8 דקות עבודה של תוכנה זו זהות ל40 שעות של עבודת PRIME 95. השאלה היחידה האם זה באמת כך? תודה.

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  4. Started by ronen_pr,

יש לי AMD Athlon XP 2600 והמעבד שלי מתחמם. כרגע הטמפ' היא 55 מעלות אבל היא עולה כשהמחשב "מתאמץ". אני שוקל לקנות גוף קירור די מאסיבי, בעלות של בין 150-250 שקל. ראיתי שלפי המבחנים על דירוג הרעש ודירוג הקירור בפורום הזה - גופי הקירור הכי טובים (כולם בעלי רייטינג של מעל 9 וכל השאר מתחת ל-9) הם של חברת Thermalright ושמתי לב שגופי הקירור שלהם נראים קצת אחרת מגופים של חברות אחרות. שמתי גם לב שלא ניתן להשיג אותם ברוב החנויות בארץ. בארץ יש דווקא היצע גדול של חברת Themaltake, אבל משום מה במבחנים לא ציינו בכלל את גופי הקירור האלה. מה זה אומר? מי יותר טוב? מה כדאי לקנות? מקווה שתעזרו. תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 759 צפיות
  5. חשבתי לבנות מערכת עם המפרט הזה ובהמשך להוסיף כרטיס 4670: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤358 לוח אם: ASUS P5KPL-CM ¤274 זיכרון: KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL5 ¤115 מארז: ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATS PSU ¤466 מחיר סופי: ¤1213 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il אני מבין שבמערכת כזו אי אפשר לעשות אוברקלוק. אם אחליף את הלוח ללוח מבוסס P31 ואקנה את כרטיס המסך כעת, האם הספק וקירור הסטוק יספיקו לאוברקלוק?

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  6. Started by Idanp,

מה המתח המקסימלי הבטוח שאני יכול לתת לווינצסטר 3000 שלי? כרגע המעבד שלי עובד 7\24 על 1.55

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  7. Started by shlomibandit,

איזה טמפרטורה מומלצת שתיהיה עם כרטיס 7800 ג'י טי , על מקסימום סחיטה.. ?? כמו עם תוכנה שבודקת rthdribl או ati tool או משחק כבד מאוד מאוד?? 80-90 זה סביר או לא?

8. Started by junkqwe1,

יש לי בעיה עם טמפרטורת המחשב ! יש לי P4 2GHZ ולוח SR533 של GIGABYTE התקנתי תכנה לניטור החיישנים MBM 5 ויש לי קריאות משלשה חיישנים עכשיו.... הטמפרטורות כל הזמן קופצות ואפילו אני מקבל קריאות של 120 - מעלות ועוד דבר אחרון, איך אני מזהה איזה חיישן שייך למה ? תודה ???

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  9. Started by hilali-y,

מהי הדרך הכי טובה לקרר מעבד מיסוג פנטיום 4 חוץ מהדרך הרגילה והמקובלת. אני יודע שקיימים הרבה סוגים של קירור אך מה הכי יעיל?

• 2 תגובות
    • 759 צפיות
  10. Started by danik,

אני יודע שהנושא הזה כבר נתחן פה הרבה זמן... יש לי מעבד 1100 AMD בקרוב אולי אני ירצה לעשות לו OC והמאוורר שיש כרגע על המעבד לא מספיק כי במנוחה הטמפרטורה היא 55 מעלות ולפעמים ניכבה לי המחשב ביגלל זה... איזה מאוורר עדיף לקנות? אני מעדיף שיהיה שקט ושיקרר טוב... הציעו לי את המאוורר הבא ואמרו לי שהוא הכי טוב לזה... ZALMAN CNPS7000 מעבר לזה בדגם הזה יש תת דגמים.. איזה עדיף? והעם הוא שווה את הכסף? אולי יש משהו אחר? תודה מראש !!!

• 9 תגובות
    • 759 צפיות
  11. Started by BeNzZy-BoY,

אני עומד לסיים לבנות את הפאן קונטרול שאני עובד עליה כבר שבועיים !! סיימתי להלחים את כל הנגדים והכל וחוררתי את הפאנל של המארז , עכשיו אני בא להכניס את הלדים לתוך הבית לד שלהם והם נכנסים כרגיל.. עכשיו כשאני בא להכניס עליהםפ את הסוגר הזה לבית לד זה בקושי נכנס ולפעמים זה אפילו הורס לי את הבית לד... רצית לדעת אם יש דרך אחרת לנעול את הלדים בתוך הבית לד כדי שהם לא יצו החוצה??? בתודה בנצי

12. Started by frogman,

היי ושלום לכולם.... ברצוני לדעת מה עדיף לקנות בכדיי להגיע לאוברקלוק מקמסלי ויציב בסידרת הכרטיסים 8800 GTS 320 אני עומד לקנות אחד הכרטיסים האלה והפעם לעצמי.... אין צורך לציין שהכוונה לעשות לכרטיס אוברקלוק מקסימלי ויציב השאלה מה עדיף לקנות כרטיס עם OC של היצרן ואז לעשות לו OC עד המקסימום או לחילופין כרטיס ללא OC בכלל? על הפרק http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=320-P2-N817-AR&family=23 אשמח לחוות דעת מיקצועית...

• 13 תגובות
    • 759 צפיות
  13. Started by bebers,

טוב אז אחרי נסיונות רבים ומרובים עשיתי OC גדול יחסית למעבד שלי E7200 עם הלוח P5Q ככה: שמתי את הFSB על 400 *9.5 cpuV -1.362 pll-1.6 termintaion - 1.32 NB-1.34 Dram - 1:1 dramV - 2.1 fsb strap - AUTO הבדיקה ב S&M הייתה יציבה אחרי שעה + כשבדקתי ב OCCT הווינדוס קפא והפעיל את עצמו מחדש, ניסיתי ככה 3 פעמים ולא עבד. הטמפ' במאמץ מגיעות כבר ל61 מעלות שזה גבוהה לדעתי , לא?! (הקירור זה EXTREME של ARCTIC COOLING) האם אני צריך להעלות עוד מתחים? :s05: תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  14. מעבד E2160 זכרונות ‏2x1GB OCZ Reaper HPC Edition‎ לוח אם ‏P5KC s775 1333Mhz, Intel P35, 4xDDR2, 2xDDR3, 2xPCI-E‎ ספק ‏Liberty ELT620AWT 620W‎ קירור ‏Zalman CNPS9500 LED‎ כרטיס מסך ‏HD 2600 XT 256MB GDDR4 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E‎ המעבד על 3.29 יש למישהו המלצות איך ממשיכים מכאן??? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  15. שלום, ברצוני להחליף מאווררים למארז. כרגע יש לי אחד מקדימה שמכניס אוויר ואחד מאחורה שמוציא אוויר. כביכול ברצוני להרכיב סטאפ של מאוורר קדמי מכניס, מאוורר אחורי מוציא, ומאוורר צדדי מוציא/מכניס בהתאם לקירור כ. המסך. אני מחפש סט של שלושה מאווררים עד 80 ש"ח לא חובה שיהיו שקטים במיוחד אך רעש מוגזם גם הוא מיותר. לא חובה עם LEDים אבל גם זה יכול להיות נחמד. ;D - ושאלה שנייה על הדרך, עם הכרטיס INNO3D GTX260 FREEZER X2, שקירורו כביכול לא בדיוק לוקח אוויר ומוציא את כולו מחוץ למארז בלי לחמם אותו (קרור דומה לגרסאת ה DUAL SONIC HD4870 של PALIT) http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1723 האם כדאי לכוון את המאוורר בדלת המארז שיוצא אוויר, או שיכניס אוויר? תודה רבה מראש!

• 1 תגובה
    • 759 צפיות
  16. שלום לכולם, לפני כשנה קניתי מחשב חדש (לפי המלצה שקבלתי כאן באתר - AMD 2500, 512MB, AN7 וכו'), שעובד כמעט מושלם. הבעיה היחידה היתה, כמעט מההתחלה, אזעקה שהיתה מושמעת מדי פעם מלוח האם, בעקבות ירידת מהירות הסיבוב של אחד המאווררים. לוח האם המדובר הוא AN7, והמאוורר הוא זה של ה-NB. לאחרונה האזעקה הפכה קבועה - פירקתי את המאוורר, שימנתי אותו, והוא עלה מסביבות 1000 סל"ד למעל 5500. היום, יומיים אחרי הטיפול, חזרו נפילות המהירות. הוא עדיין עובד לא רע רוב הזמן, אבל יש לי הרגשה שלא כדאי לי לסמוך עליו יותר מדי. מבירור קצר באינטרנט הבנתי שהמאוורר הזה, שמגיע יחד עם לוח האם, הוא די דפוק ונוטה לעשות צרות. נראה לי שהגיע הזמן להחליף אותו. אני לא הולך לעשות OC למעבד, והמחשב שלי לא עובד קשה מדי.…

• 14 תגובות
    • 759 צפיות
  17. אני רוצה לבצע אוברקלוק למעבד, וקראתי בפורום ואת המדריך, ועדיין , לא כ"כ הבנתי מה לשנות, ואני לא רוצה לגרום נזק על ההתחלה.. יש לי P3 933 ולוח אם של SHUTTLE דגם AV18E, זיכרון 256 @133MH . בדקתי ספרון של הלוח אם והבנתי איפה נמצאים כל הג'אמפרים שקשורים, אבל לא הבנתי מי מהם צריך להזיז, ומה בדיוק לשנות בביוס כדי להתחיל להעלות את מהירות המעבד בהדרגה.. ד"א, טמפ' מארז : 32C מעבד: 38C אשמח לעזרה! אילון.

• 14 תגובות
    • 759 צפיות
  18. מה יכול לגרום למעבד לעשות throttle? הטמפ' שלי מצויינות והחיישן לא משקר(וגם אם הוא היה אז לא היה מתבצע throttle כי הפעולה הזאת תלוייה במה שהחיישן קורא). אז מה עוד יכול לגרום לזה? ספק כוח החלפתי לפני שבוע לאנרמקס ליברטי 400W. אז זה גם לא זה בטח...

• 14 תגובות
    • 759 צפיות
  19. איך יכול להיות שמאוורר כזה: שזה CoolerMaster Jet 7 CPU Cooler, מסתובב במהירות של עד 3500RPM לעומת המאוורר המסכן שלי שבא אם המארז שלפי התוכנה aida 32 מסתובב ב-4561RPM?!?!

• 7 תגובות
    • 759 צפיות
  20. Started by NiMo1771,

עשיתי אוברקלוק ל2500K מ3.3GHZ ל4.5GHZ בשביל 24/7 (בשביל בנצ'מרק הצלחתי להגיע ל4.9 ;D ) המעלות טובות (גג 65 מעלות בזמן משחק) והמתח גם די בסדר (1.332V) השאלה היא האם כדאי למשוך עוד 100-200MHZ? וכמובן עוד קצת מתח.. השימוש היחידי שלי זה משחקים ב1920*1080, התוספת הזאת בכלל תשפיע?

• 4 תגובות
    • 759 צפיות
  21. שלום לכולם. יש לי מארז שקט מאוד יחסית למארזים בשוק...TT-SVIKING ויש לציין שהוא בולם רעשים באופן סביר מאוד.. השאלה שלי היא האם יש אפשרות להגדיר או לקנות פיזית את הפוטנציומטר של הVX ולהרכיב לBT הרגיל משום שאני רוצה להוריד את טמפ' המעבד שלי.. והוא פועל לי בסטוק שלו על 1328RPM כפי שמצויין ע"י ASUS-PC PROBE2 והMB עומד על 34-35 מעלות.. המעבד עומד על 38-43 במאמץ..והמעבד הוא D840 3.2..האם יש אפשרות כזו להעלות לו את המהירות.. שאלה נוספת היא האם יש אפשרות במארז הנ"ל להתקין קירור להארדיסק משום שיש לו את המתקנים הצדיים שמלביש אותו ללא ברגים..ואם כן אפשר המלצות. תודה מראש למגיבים.

• 11 תגובות
    • 759 צפיות
  22. Started by maazg,

שלום.... אפשר להסביר מזה OVERCLOCK? ואיך זה מתבצע? תודה רבה... .

• 5 תגובות
    • 759 צפיות
  23. Started by MoSQuiTo,

אני יודע שיש אפשרות להדליק את המחשב על-ידי לחיצה כפולה על המקש השמאלי בעכבר... עכשיו השאלה היא איך מגדירים זאת???

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  24. הטמפ' של המעבד עכשיו היא 39-41C במאמץ של 50% בערך האם זה נורמלי פחות או יותר ביחס לטמפ' החדר והסירקולציה במארז שלי במארז יש מאורר 120 אחורי שמכניס אויר מאורר 120 קדמי שמוציא אויר XP90 על המעבד + מאורר 92 ג'נרי מאורר מקורי MSI על הצ'יפסט מאורר מקורי על הכ. מסך LEADTEK 6600GT 2 מאוררים בתוך הספק כח ENERMAX וזהו נראה לי... ועוד שאלה יש מישהו שהרכיב XP90 על לוח אם דומה msi k8n neo4 platinium אם כן האם הוא יכול לצרף תמונה של איך זה נראה בסיום ההרכבה כי אני לא בטוח איפה הצד הארוך יותר בא אצלי הוא מכסה את 2 החיבורים של הזיכרון כרגע ורציתי לדעת אם ככה זה אמור להיות

25. שלום, יש לי לוח אם של גיגא באייט , עם מעבד אנטל 2.6 מיגא הרץ / 800 , זיכרון 512 דואל צ'אנל. אין לי בעיות קירור בכלל , יש לי ספק כוח שקט מאוד של HEC 300 ואט אין מאוורים במארז , על המעבד יש כרגע גוף הקירור של זלמן cnsp7000p-u שהוא גם שקט. ז"א , שיש 2 מאווררים פועלים במארז , של הספק כוח , ושל המעבד -של זלמן . ברצוני לשדרג גוף הקירור של המעבד למשו פאסיבי ללא מאורר - ראיתי כל מיני של TT אני לא יודע עד כמה זה מוצלח , אבקש ממכם להצעות תקציב 250 - 300 ש"ח, ויש לציין שאני לא הולך לעשות אובר קלוק לא למעבד ולא לשום דבר אחר. פשוט רוצה שקט מוחלט תודה לכל המגיבים...

• 11 תגובות
    • 759 צפיות

דיונים חדשים בפורומים