עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ofsher,

שלום לכולם רציתי לדעת אם מישהו ניסה פעם אוברקלוק עם הרכיבים האלה - או לפחות עם הלוח הזה? amd venice 3200 gigabyte k8n-sli twinmos 2x512 cl 2.5 400 mhz אני רוצה אולי לנסות, אבל לעשות שימוש בקירור סטוק ולא לשנות משהו ... אז לא אובר עצבני אבל כן משהו שידחוף את המערכת בצורה שאני ארגיש... 25 אחוז תוספת נשמע סביר? הבנתי שיש בעיות עם הלוח הזה באובר... ה - FSB לא עובר 215 דרך הביוס... אבל הבנתי שיש כאלה שהצליחו... מישהו שמבין יכול להסביר? דרך אגב - הספק 400 של HEC תודה!

• 4 תגובות
    • 408 צפיות
  2. היי , שמתי לב שהמאוור של הרדיאטור לא עובד (למזלי לא קרה למחשב כלום) , פרקתי את הרדיאטור מהמארז עם המאוורר , הדלקתי את המחשב והמאוורר מסתובב כמה שניות ומפסיק , מסתובב ומפסיק וחוזר חלילה... ניסיתי להחליף את חיבורי החשמל , לא עזר. פרקתי את המאוורר מהרידאוטר (המרכז של הרוטור היה חם , בדיוק מעל המנוע) עשיתי "פוו" להעיף אבק שהיה על הרדיאטור והמאוורר... חיברתי חזרה ונכון לעכשיו הוא עובד... אבל אני מפחד שהוא יפסיק שוב.... האם התופעה מוכרת ? מה כדאי לעשות ? בתכל'ס לא עשיתי O/C ככה שיכול להיות שמיותר שיש לי את המערכת במחשב , אבל זה בלאגן לפרק אותה (וןחוץ מזה , אין לי איפה לאחסן אותה כרגע ואני לא חושב שירצו לקנות אותה מכיוון שהTyphoon יותר פופולארי היום...) אז מה אתם ממליצים לעשות…

• 2 תגובות
    • 506 צפיות
  3. http://seattlepi.nwsource.com/local/283716_coolchips04.html זאת כתבה על מערכת מיזוג למעבד שבאה כחלק מהמעבד. "מזגן" בגודל של 0.33 שערה של אדם שיהיה משולב במעבד. עובד על קורונה דיסצ'ארג'. לא הצלחתי להבין אם מדובר על זרימת אוויר או זרימה של יונים והם לא ציינו כמה אפקטיבי זה יהיה. מעניין מאוד.

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  4. קניתי היום את ה-ARCTIC COOLING FAN 8 וגם את ה-12. את ה-8 חיברתי ללוח אם כרגיל, והוא עובד מצויין. אבל לא נשאר לי מקום, אז את ל-12 פירקתי את הראש וחיברתי ידנית לחיבור מולקס. המאוורר כמובן עובד אבל אני חושש משום מה שזו לא המהירות המקסימאלית שלו, האם ייתכן כי באמת הייתה ירידה בביצעיו של המאוורר? והאם ידוע למישהו אם יש לי אפשרות לשלוט על זה? (או שזה רק אם הוא מחובר ל-3 פינם בלוח אם?) תודה דרך אגב, ה-12 חובר ידנית בהפרש פוטנציאלים של 12V (אדום לצהוב ושחור לשחור).

• 3 תגובות
    • 497 צפיות
  5. שלום, אני הולך לקנות כרטיס גרפי: ATI Radeon 9800 Pro 256-bit interface AGP עוד לא יודע אם זה יהיה 128MB או 256MB (זה ב EBAY) ראיתי שם גם פרסום להיטסינק לזכרונות (לא יכולתי לשים את הלינק אז בבקשה תכנסו ל-EBAY ותחפשו "ATI Radeon X1800 X850 9700 9800 X800 "Pro XT BGA Ramsink כמו שאתם רואים, זה בערך $1 לכל היטסינק. רציתי לשאול: 1. מה דעתכם על ההיטסינקים האלה? 2. האם כדאי לקנות כמה כאלה לזכרונות של הכרטיס? 3. אני הולך לעשות OC לכרטיס עם ATITOOL, האם ההיטסינקים ישפרו בהרבה את זה? 4. מה דעתכם על הכרטיס הזה מבחינת יכולות OC? 5. שמעתי שלא כדאי לקנות את ה-XT בגלל שהוא כמו PRO אחרי OC. האם זה נכון? האם אפשר לעשות OC משמעותי ל-XT? תודה!

• 7 תגובות
    • 576 צפיות
  6. שלום לכולם הזמנתי E6300 עם לוח GIGABYE DS3 וזכרונות TwinMos 667 1GB הזולים (600 ש"ח). אני מתכנן OC בעתיד אבל לא צריך להגיע הכי רחוק- רק שיהיה בסביבות באס 400~ אפשר גם קצת פחות או יותר בכל מקרה- ראיתי שהמלצתם פה למישהו לקחת במקומם את ה CORSAIR VALUE 667. אני לא יודע מה ה CL של ה TWINMOS או ה CORSAIR ואניח לא יודע מה הדגם המסויים שלהם אבל הם עולים 100 ש"ח יותר מה TWINMOS. אפשר להגיע לבאס שציינתי עם הזכרונות שלי? לעלות ל CORSAIR? או לעלות ל 800MHZ (קפיצה גדולה במחיר אלא אם הולכים על הפשוטים ביותר ואז זה אותו הדבר אבל צריך להזמין מחנות אחרת ולשלם משלוח וכו'). המחשב מגיע מחר זקוק לתגובות במהירות תודה

• 6 תגובות
    • 480 צפיות
  7. Started by bilbo,

הי. מה דעתכם על הקיט החדש הזה? http://www.thermaltake.com/product/Liguid/Upgrade/cl-w0103/cl-w0103.asp אך נחשבת המשאבה הזאת? בהנחה שאיני מעוניין ב EXTRIM COOLING אלה בהחלפת מערכת האויר שלי בקרור מיים. ובהנחה שיש לי כבר את מערכת BW שלמה .. ובהנחה שהC2D הוא מעבד קריר

• 5 תגובות
    • 616 צפיות
  8. Started by esaly,

אהלן! אפשר לקבל קצת הסברים לגבי OC ל7600GS EXTREME של LEADTEK.. האם הוא שווה? איך מבצעים אותו? תודה מראש על התגובות...

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  9. Started by סער_שי,

הטמפרטורות מצויינות - כל החלקים פושרים להפליא. +0.2 מתח ל-MCH (שאין לי מושג מה זה... מה דעתכם?) +0.2 מתח ל-FBS 1.45 ל-CPU לא עולה מעל 435. למה? ניסיתי להעלות מתחים - מעבד:1.5, FBS +0.3... לא מזיז לו, הוא קורס וחוזר להגדרות המקוריות. הצעות?

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. EVEREST ו-EASY TUNE של הלוח טוענים שהמעבד מתחמם מאוד אבל הגוף קירור שלו פושר. מתחמם רק קצת יותר מהסטוק. האם יש מצב שהקירור לא מחובר טוב ולכן לא מוליך את החום? או שהתוכנות טועות?

• 19 תגובות
    • 973 צפיות
  11. Started by esaly,

אהלן! אפשר לקבל קצת הסברים לגבי OC ל7600GS EXTREME של LEADTEK.. האם הוא שווה? איך מבצעים אותו? תודה מראש על התגובות...

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  12. אז ככה אני עומד בפני החלטה...להחליף את המאוררים שיש לי במחשב...2 לסיילט וייל....השאלה האם אני ארגיש בהבדל... האם הוא באמת 16DBA...כי אני רוצה להחליף את המאורר האחורי ושל הBT... הקטע הלא הגיוני זה שהמאורר של הBT בדיוק עם אותם נתונים רק שהוא 120... אפשרות נוספת היא המאוררים האלו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1319_2083&products_id=13409 אבל האפשרות הזאת יקרה יותר כי היא עולה 150 ל2 מאוררים בעוד שהסיילט וייל עולה לי 100 ל2 מאוררים.. ובאפשרות הזו אני קונה 3 מאוררים כי יש אפשרות ללד...ואז יוצא לי 240 ל3 מאוררים... בקשה תעזרו לי...

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום, ברשותי המארז Foxconn TH-230. הוא זהה מבחינת מבנה למארז פה: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/foxconn-cases_2.html בכל מקרה, יש לו רק מאוורר 120mm אחד. אני מעוניין שיצא יותר אוויר מהמארז. אפשרות אחת היא מאורר 120 חזק יותר. הבעיה- כמעט כל מאוור טוב יותר (בא עם המארז מאורר דיי סביר, של פוקסקון) כנראה ירעיש יותר. אני בהחלט לא מעוניין בזה. אם יש מאורר שאתם יודעים שכן מוציא הרבה אוויר ביחס לרעש שלו- אודה אם תציינו אותו. למרות שלא נראה לי שיהיה הבדל גדול, לא? האפשרות השניה שראיתי היא מאורר שמוציא אוויר דרך הפתח של חריצי ה PCI. http://www.evercool.com.tw/products/sb_f1.htm האם הפתרון הזה מומלץ? למישהו יש נסיון איתו? אודה על כל תשובה.

• 2 תגובות
    • 620 צפיות
  14. Started by a_beilis,

אני רוצה להתחיל לעשות oc למחשב שלי... איך אני עושה את זה ואיך אני יודע אם המערכת שלי יציבה אחרי הoc? חיפשתי מדריכים אבל לא הבנתי כלום... בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 377 צפיות
  15. Started by esaly,

שלום!! הבנתי שאם עושים OC לLEADTEK 7600GS ופתיחת צינורות אפשר להגיע ל7600GT... האם זה נכון?? איך עושים לו OC ואיך פותחים לו צינורות? הכל עם תוכנה?

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  16. אני מנסה לעשות OC ויכול להיות שאני לא מבין נכון את התגובות של המחשב כי אני לא ממתין ונותן לו לנוח אחרי ששיניתי הגדרות... יוצא למשל שהגדרות שבהם הצלחתי לעשות BOOT - בניסיון חוזר הן נכשלות. האם זה עלול להפריע ומה הדרך הכי נכונה ובטוחה לשנות הגדרות?

17. Started by Chura,

עכשיו אחרי שהזמנתי כבר את רוב המחשב יצא לי לעצור רגע ולחשוב... למה לי OC ? הרי המחשב יעבוד מהר עם או בלי OC, אז ?

• 25 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. זה היתחיל כאשר התקנתי גירסה חדשה של SpeedFan 4.29 (זה התוכנה שאני משתמש בדר"כ) ומאז אני רואה קריאה חדש בשם CORE. למה להרבות במילים אם יש תמונה. אגב הטמפ' הגבוה של 71 מעלות היא של הלוח וזה תיקני אז אין צורך להיכנס לפניקה ;D

• 3 תגובות
    • 467 צפיות
  19. Started by si,

יש לי את גוף הקירור המקורי של AMD והוא רועש. אני מחפש גוף קירור לפי הקריטריונים הבאים: 1. שקט- חשוב שיהיה שקט כמה שיותר. 2. קירור לא פחות טוב מהקירור המקורי של AMD- קירור באותה רמה יספיק. 3. מחיר נמוך. אני לא מתכנן OC. תמליצו לי על גופי קירור מ-ksp ומנועה. המבחר ל-AM2 לא גבוה. תודה לעוזרים. נ.ב. גוף הקירור http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3975 מתאים ל-AM2?

• 0 תגובות
    • 672 צפיות
  20. Started by סער_שי,

1. האם יש דבר כזה דרייברים של גוף קירור (למעבד)? או תוכנה ששולטת במהירות של המאוורר שלו? כל ניסיון לשלוט בו דרך הביוס או התוכנה של הלוח - לא עובדים. הוא פועל על דעת עצמו (הוא כן מגביר מהירות במאמץ, אבל לא מספיק לטעמי). 2. האם טמפ' של 45 מעלות לקונרו במצב מנוחה (כלומר - רוב הזמן) היא בטוחה מספיק למעבד הזה, או בכלל? לא מבחינת יציבות אלא מבחינת בריאות המעבד. מצחיק שבביוס הוא נותן להעלות מתחים בהדרגה, כל פעם מוסיף קצת, עד שזה מגיע ל-1.6, ואז יש קפיצה ל-1.8 ולא עלייה בהדרגה. כאילו - מכאן והלאה זה מדרון מאוד חלקלק, חביבי - או שאתה קופץ או שאתה נשאר

• 3 תגובות
    • 421 צפיות
  21. Started by chubakon,

שלום, אני רוצה לברר עם זכרונות Kingston 667 pc2-5300 - x 2 שכל אחד עלה 350 ש"ח שווים משהו ואם טובים ל oc? יש לי עוד מצב להחליף...

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Nihility,

כל כך חם למחשב המסכן שלי... לא משנה כמה קירור אני נותן לן, בלי מזגן הוא פשוט חם. אני קורא את כל האתרים של הסקנדינבים האלה ואיך ש 10C- מחוץ לבית שלהם וכל מה שהם עושים בשביל לקבל קירור סופר חזק זה להוציא צינור מחוץ לבית... מה איתנו? אפילו קירור באנג אי אפשר לעשות פה בגלל הלחות לא רק למחשב חם, גם לי!! הוא עובד כל הלילה ומחמם לי את הצורה. תחשבו על זה, מחשב הוא פשוט אידיאלי לחורף. גם מחמם, וגם נשאר קר. במיוחד הnetburst האלה

• 7 תגובות
    • 568 צפיות
  23. הצלחתי להגיע ל-430 אחרי שהעליתי את המתח של המעבד ל-1.418 (ב-1.400 הוא הצליח להעלות את חלונות אבל קרס כל הזמן). כל שאר המתחים בסטוק. הטמפ' של כל החלקים היא טובה בהחלט (הוספתי מאוורר 92מ"מ על הצ'יפסט עצמו - מאוד יעיל, ועוד 40מ"מ על הזכרונות). המחשב הצליח לעשות BOOT על באסים יותר גבוהים אבל לא הצליח להעלות חלונות. בגלל שהטמפרטורות טובות יש לי הרגשה שהעניין קשור למתחים. שיחקתי איתם אבל לא הצלחתי לייצב כי אני לא יודע מה חוסם אותי. אני לא יודע לאיזה חלק אני צריך להעלות את המתח, ובכמה. אשמח להצעות.

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  24. Started by mazoneli,

קראתי כאן שמישהו הגדיל את ה CACHE של המעבד שלו ע"י ציור עם טוש כסף ע"ג המעבד, לא כ"כ הצלחתי למצוא את זה מישהו יכול בבקשה לכוון אותי לשם ? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 567 צפיות
  25. Started by Wheel,

ההיטסינק שבא לי עם המעבד בא ביחד עם איזה thermalgrease זול אז החלטתי לנקות אותו בשביל לשים AC5 השתמשתי באלכוהול שתיה ופיסת בד עכשיו אחרי הניקוי ההיטסינק נהיה קצת שחור ואני מפחד שעשיתי משהו לא נכון האם זה נורמלי או שהוא אמור להראות לבן אפור לגמרי על כל ההיטסינק? תודה

• 2 תגובות
    • 545 צפיות

דיונים חדשים בפורומים