עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הלוח הוא MSI NEO 4-F הקירור המקורי שעל הלוח רועש בטירוף

• 8 תגובות
    • 721 צפיות
  2. Started by orengreen,

שוב שלום! אני רוצה לעשות OC בפעם הראשונה בחיי... וזה קצת מפחיד... בכל מקרה, לוח האם שלי (ASRock P43Twins1600) מגיע יחד עם תוכנת OCTUNER להמהרה. התוכנה עובדת דרך ווינדוס, אבל אין לה מדריך טוב בכלל. 1. האם מישהוא מכיר את התוכנה ועבד איתה, מה דעתכם? 2. האם OC דרך ה-BIOS יותר\פחות כדאי \ לא משנה בהשוואה להמהרה דרך ווינדוס? 3. האם יש אילו צעדים מקדימים (שינויים ב-BIOS וכו') שצריך לעשות לפני שעושים OC דרך ווינדוס? בקיצור, אתם מבינים שאני NOOB מוחלט בקטע...אשמח לעזרה, עצות, או אם מישהוא מכיר מדריך טוב אונליין (חוץ מהמדריך של HWZONE... ) תודה!

• 7 תגובות
    • 721 צפיות
  3. Started by snoopdogg,

המערכת: AMD 64 3200+ CG MSI K8N Neo PT Crucial Ballistix 4000 512MB*2 Leadtek 6800GT ספק כח גנרי עם 18A ברייל של 12V תנאים: מארז של פוקסכון פתוח ת מאוורר 80MM שמוציא אויר (לא משמעותי כי המארז פתוח?) נקיתי את המאווררים של המעבד והכרטיס מסך, מארז עם שמן. כמו כן מרחתי AS5 על הליבה והזכרונות של הכרטיס מסך וסגרתי אותו בלי הפלסטיק המפורסם של לידטק. הכטיס מסך על דיפולט מאחר ואין לי כרגע ספק טוב. הוצאתי סטיק אחד של זכרון מאותה סיבה. טמפ' חדר של 22 מעלות בערך. OC ראשוני : core speed : 2311 multi: x 11 HTT : 210 Memory : 2,2,2,5 טמפ' Idle : NB = 40 CPU = 34 כרטיס מסך : Core : 51 Ambient : 37 הטמפ' של המעבד נבדקו באמצעות Core Center .

• 12 תגובות
    • 721 צפיות
  4. Started by gshhar,

http://www.pchardware.co.il/docs/pd318468362.htm האם הוא ילך עם ה-Thermalright SK-7 שיש לי? או עדיף את ה-SF2 ?

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  5. אין לי מושג מה לעשות עם זה, ראיתי שהמאוורר מחובר עם חוט חשמל בתוך הספק ואין אפשרות לפרק את זה, אני לא יודעת אם זה מסוכן להמשיך להשתמש בו ככה... (יש עוד 2 מאווררים בתוך המחשב) ואיך להחליף אותו... מה אמורים לעשות במצב כזה? [חשוב לציין שאני מחוברת וזקוקה מאוד למחשב כל הזמן ולשלוח לתיקון זו האופציה האחרונה...] תודה.

• 4 תגובות
    • 721 צפיות
  6. Started by desheh,

מה עדיף לקנות, 2X40 או 4X24?

• 8 תגובות
    • 721 צפיות
  7. למה צריך.כדאי Peltier בשביל מערכת קירור מים? למשל כמו זה:peltiER

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  8. Started by mosh18,

רציתי לשאול עד כמה טוב ה-BIG TYPHOON ובכמה אחוזים לערך הוא יהיה יותר טוב מהקירור סטוק?

• 5 תגובות
    • 721 צפיות
  9. שלום לכולם. יש לי את המפרט הבא : מעבד - XP1900 לוח - AN7 זיכרון - סטיק אחד של 512MB 3500 של קורסייר ואחד של טוונמוס 512MB 3200 קירור - SP94 עם מאוורר של אנרמקס 92 מ"מ אני עומד עכשיו על 173*11.5 שזה 2000MHZ והמחשב נתקע לי לפעמים. המתח של המעבד שלי שהעלתי אותו ל-1.688 וזה לא עזר אז העלתי עכשיו את ה-NB CORE VOLTAGE (זה המתח לצ'פסטק?) ל-1.65. עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות הלאה אם מה שהעלתי עכשיו לא יעזור (בזיכרונות לא נגעתי) וגם על לאן להגיע עם המתחים בלי לגרום נזק,איפה הגבול בכל תחום?

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  10. Started by fareedamr,

שלום רציתי לשאול בקשר ל lcd. עשיתי הכל לפי המדריך והכל עובד מצוין רק שקניתי בלי תאורה אחורית אבל זה לא הבעיה העיקרית . אז לפני כמה ימים חיברתי adsl של netvision אבל הבעיה היא שהlcd והמודם adsl-usb לא עובדים ביחד השאלה היא למה?ואיך מתקנים את זה?

11. Started by Las@Vegas,

שלום אני קניתי את הקירור הנ''ל. ויש לו משחה בתחתית מה עדיף להוריד ולשים אחרת או להשאיר.

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  12. Started by kipi25,

שלום, איפה בביוס נמצאת האפשרות להוריד את מכפלת המעבד? יש לי את גרסת הביוס האחרונה - 0804. תודה מראש 8)

• 5 תגובות
    • 721 צפיות
  13. Started by lmlm,

זה http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.asp?idx=198 או זה http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=3823 יש הבדל גדול ? הבדלים? תודה

• 5 תגובות
    • 721 צפיות
  14. Started by Demagh,

היי, החלטתי שלא התעללתי בכרטיס שלי מספיק, אבל משום שהוא כבר מתחיל להיות לא יציב בגלל שכנראה חסר לו קצת מתח, הגעתי אליכם לחפש שיטות להעלות את המתח שלו, בלי לצייר עליו בעיפרון כמו מטומטם. התוכנה היחידה שנראה שעובדת גם עם וויסטה וגם עם הכרטיס היא ATI TRAY ROOLS, שנותנת לי את האפשרות להגיע עד למתח של 1.158. כל תוכנה אחרת (כמו AMD GPU CLOCK ו- RIVATUNER) מסרבות להכיר בכרטיס שלי ו\או במערכת ההפעלה. עכשיו, ב-ATT יש אפשרות ליצור פרופיל מתחים מותאם אישית. הבעייה היא כשאני עושה את זה המחשב שלי עושה "גררררררררר" ואז מרסטט. מה שבעצם מביא אותי ל BIOS FLASHING, וישר לוקח אותי צעד אחורה כי למיטב הבנתי הדבר היחיד שזה עושה הוא להוריד את מגבלת השעונים מ-CCC, מה שלא כ"כ מפריע לי, אלא מגבלת …

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  15. Started by Emms12,

או קי אז ככה... אני רוצה לקנות מערכת קירור מים למחשב החדש שאני עומד לקנות... המפרט: Dfi lanparty UT sli-d/ultra-d (לא סגור על זה) AMD athlon 64 3700 San-Diego בקשר לכרטיס מסך אני לא סגור עליו אבל כנראה או 7800GTX או 6800GT תלוי ברווחים מהבר מצווה ביום חמישי ;D... אני צריך קירור לכל המערכת (מעבד, כרטיס מסך וציפסט....) ויש לי 400$ להשקיע בזה ואני יכול לקמבן משלוח מחו"ל דרך חבר.... תודה מראש

• 8 תגובות
    • 721 צפיות
  16. Started by crazydiamond,

בחודשים האחרונים כשאני משחק במחשב אני רואה כל מיני ארטיפקטים שמופיעים בזמן המשחק ופעולת אלט טאב וחזרה למשחק מבטלת אותם לכמה דקות וחוזר חלילה יש לכרטיס גוף קירור דק מאוד ועליו מאוורר המאוורר עובד אך אין קירור לזכרונות אם אני אדביק על הזכרונות RAM SINKS זה ישפר לי את המצב והארטיפקטים יעלמו? מותקנים לי דרייברים מעודכנים והכל עובד בסדר הבעיה היא רק במשחקים

• 11 תגובות
    • 721 צפיות
  17. Started by Satlan,

אהלן! אני מעוניין להחליף את הקירור אוויר שיש לי במעבד לקירור מים חדש, ואין לי המון תקציב (600 שקל).. ובכן, קראתי בפורום המלצות, סכמות של קירורי מים ויש לי מספר שאלות! קודם כל - לקחתי את המפרט הנ"ל מהסטיקי: רדיאטור: ThermalTake 12cm CL-W0002 3/8" משאבה טבולה: Atman AT-104 2m 2000lph 3/4" בלוק: ThermalTake CPU Water Block CL-W0010 3/8" צנרת: השקייה פשוטה 3/8" מיכל: דלי/אקוואריום עם מספיק מקום למשאבה מתאם: 3/4"-->3/8" (למשאבה) מהדקים: 3/8", 5 מהדקים נוזל קירור: American Eagle 5 Liter משחה טרמית: Arctic Silver 5 והינה השאלות: 1)משאבה.. מה זה אומר טבולה? עקרונית.. לא מצאתי את הדגם, אז לקחתי את זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id…

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  18. Started by ed1,

יכול להיות מצב שאני מוריד מתח למעבד (כי הוא חם מדי למרות שלא באובר קלוקינג) מ-1.7 ל-1.5 (כמו שכתוב שצריך להיות כברירת מחדל של ה-1700+ XP Thoroughbred) עושה איתחול ואז המחשב לא יעלה יותר ואין אפשרות להעלות חזרה את המתח כי אפשר לשנות רק מתוך הוינדוס עם תוכנת easy tune (שבאה עם הלוח GA-7VKML )? זה כבר קרה למישהו? מה עושים במצב כזה?

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  19. Started by genyagilin,

ובכן לאחר עבודה של כשנה על המעבד החלטתי שאני רוצה קצת להמהיר אותו (רק ל3.0 ) ובכן , אני רץ על לוח האם של MSI ושמו X48C PLATINUM וזהו לוח בעל אפשריות אוברקלוקינג נחמדות, הבעיה שלי היא שאני פשוט לא מבין מה הולך לאן משום שזאת הפעם הראשונה שאני מתעסק בזה. יש לי מאורר של GYGABITE על המעבד (אני לא זוכר תדגם אבל בזמן קנייה היה שווה כ370 שקלים לכן אני בטוח שהוא יעשה תעבודה) וכמו כן זיכרון REAPER של OCZ במהירות 800MHZ (4-4-4-12( אשמח אם אחד ממכם אשר התעסק בOVERCLOCK לכרטיס עוד לפני כן יוכל לתת לי טיפים בנוגע להגדלת מהירות הFSB של המעבד ובכללי מה לעשות.

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  20. Started by Elite_Sniper,

איך אני בודק טמפרטורה ומזה טמפרטורה טובה?

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  21. טוב. אני אתחיל עם סיפור רקע ארוך ובסוף אגיע לפואנטה. יש לפי פנטיום 4 2GHZ, לוח אם GIGABYTE 8IEX (מהתומכים לא רשמית ב333) וזכרון ג'נרי של 333 אשר עובדד בברירת מחדל כ266. היום כשהשתעממתי החלטתי שאני אתחיל בנסיון אוברקלוקינג כדי לראות עד כמה אני יכול במצב בסיסי ללא קירור נוסף. בעבר כבר עשיתי נסיונות של להעלות ל2.2 שהצליחו סתם כדי לעבור את ה10,000 ב3DMARK. קודם כל כיביתי את המחשב אחרי חודשיים רצופים של פעילות ( פחות איזה 3 ימים של מנוחה) והחלטתי לעשות נקיון אבק. המאוורר בדלת היה לבן מרוב האבק בתוכו, תחתית המארז נראה כמו טירת רפאים עם אבק בצורות קורי עכביש. בקיצור הוצאתי את כל הכרטיסים, ניקיתי אותם קצת, הוצאתי גם את ההיטסינק כדי לנקות גם אותו וראיתי שיש מין משהו מרוח בינו …

• 6 תגובות
    • 721 צפיות
  22. Started by גיבסון,

Compucase 6a19 with two 120mm fans. אלו המאווררים שבאים עם המארז. אי אפשר להגיד שממש מרגישים שהם דוחפים אוויר בצורה רצינית ב 1500RPM. צריך להחליף או שאפילו משהו יותר רציני ב 2500RPM לא ממש יקרר בארצנו החמה? גיבסון

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  23. Started by HeaT-SinK,

עשיתי OC קטנטן AXP 2500+@3200+ א. אחרי הOC הטעינה של הווינדוסלוקחת יותר זמן ... זה מצב נורמלי ? (אחרי שהפס הכחול זז לוקח יותר זמן מבעבר) ב. התמתח לפי הביוס הוא 1.7 האם מתח כזה ( גבוה או לא לפי שיקולכם) נורמלי לOC כזה קטן ? ג. שיניתי תזמונים שלהזכרונות ל2 מאפיינים ל CAS ולRAS (משהו כזה) המחשב לא היה יציב אז העליתי תמחתח ל2.7 . עד מתי סביר להעלות (שהם לא ישרפו או משהו כזה) ? ד. בביוס יש לי לשנות יחסים הכי נמוך אצלי זה 3\3 אבל יש דבר כזה "BY SPD" זה אומר 1:1 ?

• 9 תגובות
    • 721 צפיות
  24. שלום לכולם, טוב אז אני בעיצומו של ה-OC הראשון שלי אי פעם ועד עכשיו הולך לא רע בכלל... אני כרגע ב-3.3ghz, הבאס על 475mhz. לא העלאתי עדיין שום מתחים כי הכל יציב למראית עין, אז הטמפ' עלתה רק בכמה מעלות (25-27 במנוחה, במאמץ בדר"כ נשארת בסביבות ה-40). אני בודק יציבות עם s&m ועם משחקים כבדים (f.e.a.r וRIDDICK שניהם על הגדרות MAX גם הספקתי להריץ כמה דמואים כבדים כמו GOTHIC3,COH,DMOM&M ואחרים-כולם על הגדרות הכי גבוהות). קודם כל, אני רוצה לשאול אם זה הגיוני שהגעתי לתדר כזה גבוה יחסית (שיפור של 78% מהתדר המקורי) בלי להעלות מתח והמערכת עדיין יציבה...? בבדיקות עם הS&M (מבחן ארוך במאמץ 100%) יש לי מייד שגיאה בבדיקת הL1 cache אבל זו שגיאה כרונית שקיבלתי מהתחלת ה-OC כ…

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  25. Started by Ac1D,

המעבד בחתימה. אני מעוניין להוציא אותו ואני רואה שיש שתי קליפסים לבנים מכל צד. לאחר שאני מרים אותם.. לא הבנתי מה אני צריך להרים. אשמח לתגובות.

• 1 תגובה
    • 720 צפיות

דיונים חדשים בפורומים