אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
לקוח מוואלה דמיינו שיש לכם מחשב שהמעבד שלו רץ במהירות שעון של 7Ghz. סיימתם להזיל ריר? יופי. אז מסתבר שגם אתם יכולים לגרום למעבד פנטיום לרוץ במהירות מסחררת שכזו וכל מה שאתם צריכים זה מערכת קירור שמשתמשת בחנקן נוזלי. קצת קשה לדלות את הפרטים המדוייקים כיצד הוא עשה זאת, אבל בחור יפני פרסם בבלוג שלו הוכחות ל-OverClocking המוצלח שלו, שגרם למעבד לרוץ במהירויות שעון באיזור ה-7Ghz. ניתן להבין שהוא השתמש במעבד Pentium 4 670 Prescott אשר ישב על לוח אם מסוג ASUS P5WD2 עם שני כרטיסי זיכרון מסוג CORSAIR PC2-5400UL בעלי 512 גיגה בייט כל אחד. על המעבד הוא הרכיב מערכת קירור מיוחדת המשתמשת בחנקן נוזלי כדי לשמור את טמפרטורת הליבה של המעבד בתחום הנורמלי. התוצאה? המעבד רשם מהירות שיא של 7132.…
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הלוח המתוכנן הוא Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2. המוגן יפריע לזיכרונות ?
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
http://computers.walla.co.il/?w=/4/775831 לא יודע אם להאמין זה לא הגיוני כזאת קפיצת טכנולגיה!! 256 MB זיכרון רק למעבד!!! 1TB RAM!!! 2T איכסון!!! תראו גם את זמני התגובה של הזיכרונות פשוט זה יטוס אין היגיון... מה עם כל חברות האיכסון הזיכרונות והמעבדים? זה לא הגיוני כי אם זה נכון החברה הזאת פשוט תמחץ את אינטל וAMD ועוד חברות רבות בשנים בודדות... מה אתם חושבים?
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
המחשב שלי לוהט אז החלטתי לקנות לו קירור חדש ולהחליף לו את המשחה הטרמית ואין לי מושג איזה משחה לקנות מה הכי טוב??
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
צילום של הלוח: זה המפרט שלי: מאוורר silverstone fm123 שמגיע ל 110cfm בשיא. עם thermalright extreme ultra 120. Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR ASUS blitz formula Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory Dominator Airflow Fan (בדקתי את הגרסה שקיבלתי ומדובר בצ'יפים של מיקרון D9 D9GMH) SilverStone ST60F Strider 600W Modular Power Supply SLI Certified ATX Seagate Barracuda SATA 250GB 16MB ST3250410AS Evga8800GT Thermaltake Tsunami window Arctic Cooling MX-2 זאת תמונה לאן המעבד הגיע בשיא (לא יציב כמובן): הבעיה מתחילה שאני מנסה לייצב את האוברקלוק בתוכנות שבודקות עומס (orthos , occt , prime95 , s&m) אני רגיל לעבוד עם …
-
- 7 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבצע OC לכרטיס מסך שלי gtx 260 216sp,עכשיו אני יכתוב את השלבים ותגידו לי אם זה נכון או לא: אני ניכנס לתוכנה rivatuner ומעלה בcore clock כל הזמן בקפיצות של 10MHZ,ואני מעלה גם בshader clock בקפיצות של 3-4 אם אני לא טועה. אחרי כל העלאה אני ניכנס אצלי לATITool ועושה בדיקה של ארטאפקטיים של 10 דקות~ ואני עושה גם 3-5 לופים אצל 3dmark05 (אם אני לא טועה שזאתי התוכנה). אחרי שאני רואה שהמצב תקין אני מעלה עוד עד שאני מגיע לגבול שלי. אם יש לכם משהו להגיד אני ישמח לישמוע! (מי שרוצה יכול לכתוב לי איך הוא עשה לכרטיס שלו). ועוד משהו,בזמן הOC אני מפעיל את המאוור שעל הכרטיס על 100% (כרטיס של gainward קירור כפול),ואחרי הOC אני מוריד כי זה רועש,זה לא יציג לי פתאום טמפ' גב…
-
- 12 תגובות
- 760 צפיות
-
-
בשעה טובה קניתי כרטיס מסך 6800GT עכשיו אני מנסה לעשות OC לכרטיס וכשאני מעלה אותו לרמה של 6800U שאמור ליהיות בטוח ב-100% אז נתקע לי התמונה בבדיקה ואחרי 10 שניות זה ממשיך לעשות את הבדיקה ניסיתי להחזיר את ההגדרות לברירת מחדל והרצתי עוד פעם בדיקה וזה עוד פעם נתקע לי ל-10 שניות וממשיך למה זה קורה? בפעם הקודמת עשיתי פירמוט למחשב וזה הסתדר לי אז מה הבעיה עכשיו אפילו עם ההגדרות הרגילות של הכרטיס זה עושה לי תקיעות
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
טוב, אולי אתם זוכרים הודעה שלי מלפני איזה שבועיים - שלוש... בכל מקרה החלטתי לקחת את המעבד שלי עד הקצה שאני יכול, והצלחתי לקחת את הפנטיום 4 2.4 ג'יגהרץ רק עד ל2800 (או שזה כן נחשב הרבה?), אחרי זה אני מקבל תקיעה שאני מנסה להעלות בדיקה למעבד בסנדרה. הזכרונות שלי הם לא משהו, יכול להיות שהם דווקא הגורם התוקע ולא המעבד? הלוח שלי הוא ABIT SR7-8X עכשיו אני מחפש טיפים או כל דבר אחר כדי לשפר את התוצאות, איזה היטסינק (יותר טוב מהמקורי..) יתאים לי לSocket 478 או בכלל, כל דבר שיכול להפוך את האוברקלוקינג ליותר מוצלח... תודה מראש, Ameralis Zaiir שמתנסה סוף סוף באוברקלוקינג רציני. עריכה: בקשר להודעה הראשית, שאני בטוח שתפנו אותי אליה, רשום שם שמומלץ Volcano 7+ ותקנו אותי אם אני טועה אבל ה…
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אם אני מחבר אותו בלי הפאן באס הוא פועל על מקיסמום תמידי? כי הפאן באס לא מתאים למארז שלי ולמה הוא עובד לי על 1650 RPM הכי גבוה ועל 700 הכי נמוך זה לא אמור 1000 הכי נמוך ו2000 הכי גבוה דרך אגב טמפ במנוחה 31 במאמץ 44
-
- 4 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אחרי שביצעתי הזמנה על מחשב מIQPC , גיליתי שנגמר להם הTuniq Tower , ולפי מה שהבנתי מדובר בבעיה שלא תפתר בקרוב. השאלה היא מה אני יכול לקחת מהם במקומו ? איך הScythe Ninja Rev B למשל? מעניין אותי מבחינת רעש וביצועים. או שאולי שווה לחכות חודש + בשביל הטוניק?
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
לא מתוכנן אוברקלוק. חשוב שיהיה שקט ככל האפשר. וכמובן שגם חשוב שיהיה מקרר יעיל ואיכותי.
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
יש באתר מדריך לזה ובעיקרון זה למעבד ורציתי לשאול 2 שאלות 1 יש מצב שאיזה שהיא חנות תעשה איתי טראייד אין על הג'יפה 4 128 די די אר 440 אם אקס שלי...? 2 המריחה שבמדריך זה גם על כרטיסי מסך נכון?
-
- 6 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול בקשר ל lcd. עשיתי הכל לפי המדריך והכל עובד מצוין רק שקניתי בלי תאורה אחורית אבל זה לא הבעיה העיקרית . אז לפני כמה ימים חיברתי adsl של netvision אבל הבעיה היא שהlcd והמודם adsl-usb לא עובדים ביחד השאלה היא למה?ואיך מתקנים את זה?
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
אז ככה לקחתי מחשב פנטיום 3 והוצאתי את המאוורר מהמעבד עם הקילפסים[המחברים בין הגוף קירור למאוורר] לקחתי את הקליפסים וחתיכתי אותם ככה שנשאר רק העמוד המחבר בין המאוורר לגוף קירור ללא התופסנים ואז הדבקתי אותם בעזרת דבק מהיר עמיד לחום גבוה. לקחתי את ה geforce 4 mx 440 64mg שהיה על 300/270 mhz הגעתי לבסוף ל 400/375 כאשר ממוצע פריימים לשניה הוא 6.486 בתוכנה AquaMark3 שלפני האוברקלוק הוא היה באזור ה4.1 ואני מרוצה מעצמי, יש לי שאלה איפה אני יכול לבדוק באינטרנט איזה מהירות פריימים בתוכנה AquaMark3 יש לכל כרטיס מסך?
-
- 11 תגובות
- 760 צפיות
-
-
ממה שאני מבין אז מה שנקרא צ'יפסט הוא בעצם שני שבבים עיקריים: הגשר הצפוני והדרומי (תקנו אותי אם אני טועה, כי אני לא ממש מבין טוב באלקטרוניקה של הדברים). על לוח האם אלה שני השבבים הבאים בגודלם אחרי המעבד. עכשיו, תמיד אני רואה ששמים קירור (מאוורר, HEATSINK וכ"ו) רק על הגשר הצפוני והשאלה שלי היא למה ? האם הגשר הדרומי בהכרח מתחמם הרבה פחות ? אם אני מתכנן אוברקלוק עצבני שכנראה יעלה את מהירות הבאס בדי הרבה אז הרי גם הצ'יפסט יצטרך קירור יותר טוב. במקרה כזה האם צריך להשקיע ולקרר גם את הגשר הדרומי או שרק לשפר את הקרור הקיים של הגשר הצפוני ? או בקיצור, האם הצ'יפסט שלי יהפוך לצ'יפס...
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
ביטלתי EIST וC1E ואחרי שאני מעלה את זה מCPUZ "Rejected by CPU-Z 1.51" בדקתי לפני זה וזה אישר יש הסבר למה?
-
- 5 תגובות
- 760 צפיות
-
-
כנסו לקישור הבא, דף המוצר של בלוק מים. בסוף הדף מוצג ספק כח מיוחד, ובאמצע הדף בערך יש צילומים של הבלוק שממנו יוצאים שני חוטים - שחור ואדום. למה צריך חשבל בבלוק ?!?!?!? תודה רבה מראש !!!! http://www.swiftnets.com/products/mcw462.asp
-
- 9 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הייתי מעוניין ללמוד כיצד לעשות OC, ומודינג למחשב, יש באתר מדריכים שיכולים ללמד אותי?
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף קירור לכרטיס מסך הבעיה שאין לי מושג איזה בידוק.. http://www.xpcgear.com/01gp3n809ar.html זה הכרטיס מוכן להשקיע עד 300 שקל תודה לכל העוזרים!
-
- 10 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום! אני יודע שכדי להתקין את הפריזר 64 לא צריך לפרק את הלוח.. ומה בנוגע לפריזר 7? (אינטל) האם הוא יתאים לP4 2600? צריך לפרק תלוח בשבילו? צודהה
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
קניתי קירור נחושת לזכרונות. יש עליהם מדבקה. אם אני אדביק על הסטיקר של האחריות זה ייקרע אם אני אנסה לנתק את הדבק, אם חס וחלילה יקרה משהו ואני ארצה להחזיר לתיקון \ החלפה. חשבתי לחתוך את המדבקה רק בחלק של הסטיקה וככה להשאיר אותו לא מודבק אבל יש שם צ'יפים ואני חושש שהם יגבילו אותי ואז לא עשיתי כלום בעצם. דעתכם? הצעות?
-
- 11 תגובות
- 760 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן רכשתי כרטיס מסך GIGABYTE 8600 GT עם 512 בזיכרון. השתמשתי ב RIVA TUNER בכדי לעשות OC והשגתי ככה: Core Clock - 709 Shader Clock - 1602 Memory Clock - 542 וגם האמת ששכחתי את הערכים המקוריים אני יודע, מטומטם מצדי... רציתי לשאול, מה היא הטמפ' המומלצת ואיזה מספר לא כדאי לעבור או להגיע אליו? עד איפה אני יכול לעשות OC לכרטיס בצורה מומלצת? ואיך המספרים עד עכשיו :s05: טמפ' במנוחה 62-67 מעלות (יום ולילה) ובמאמץ 73-78 הדגם המדויק: GV-NX86T512H קישור לאתר יצרן: http://www.giga-byte.com/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2604 בתודה מראש, קובי
-
- 8 תגובות
- 760 צפיות
-
-
כן כן כן! EPOX שלחו לי לנסות את הBIOS הראשון בעולם!!!! יחודי ל EPOX שמתקן את בעיתה חום בלוח מבוסס SIS645 !!! וזה עובד!! המעבד שלי עכשיו לא כמו קודם ב 58C אלה ב 40C לאחר אוברלוק מ 1.6A ל 1.9A כתבו לי לעשות עוד משהו לא הבנתי מה זה תסבירו לי בבקשה: I am apology for the delay, we have solution for it, first upgrade your BIOS with the attach, and second you need to remove the capacitor C3 to 1uF, if you have problem to do it,
-
- 3 תגובות
- 760 צפיות
-
-
הוא יעשה משהו? מדובר בHDD WD 80GB 8Cache 7200RPM
-
עשיתי OC קטנטן AXP 2500+@3200+ א. אחרי הOC הטעינה של הווינדוסלוקחת יותר זמן ... זה מצב נורמלי ? (אחרי שהפס הכחול זז לוקח יותר זמן מבעבר) ב. התמתח לפי הביוס הוא 1.7 האם מתח כזה ( גבוה או לא לפי שיקולכם) נורמלי לOC כזה קטן ? ג. שיניתי תזמונים שלהזכרונות ל2 מאפיינים ל CAS ולRAS (משהו כזה) המחשב לא היה יציב אז העליתי תמחתח ל2.7 . עד מתי סביר להעלות (שהם לא ישרפו או משהו כזה) ? ד. בביוס יש לי לשנות יחסים הכי נמוך אצלי זה 3\3 אבל יש דבר כזה "BY SPD" זה אומר 1:1 ?
-
- 9 תגובות
- 760 צפיות
-