אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
מאוורר 70mm של המעבד (מאוורר רגיל של אינטל) מרעיש - לא חזק במיוחד אלא שומעים כזה שהוא עובד. אני פתחתי אותו ואני משמן ומנקה את האבק (הוא לא מלוכלך בצורה משמעותית) מקווה לטוב (ולשקט) 1. מה עוד אני יכול לעשות כדיי שיעבוד בשקט ? 2. איזה עוד פתרונות קירור למעבד יש במארז שבו הספק מקביל ללוח אם ? פנטיום 4 1.7GHZ סוקט 478
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
תמיד הייתי עוושה אוברקולק עם לוחות אם של ג'יגבייט או אסוס עכשיו יש לו לוח DFI Lanparty ut-x48-t2r עכשיו אני ניכנס לcmos וכול הגדרות שם רשומות אחרת לשנות FSB הצלחתי אבל בכול הקשור לVoltage דיי הסיתבחתי אם למי יש תלוח הנל והוא יכול לעזור לי אני ישמח תודה יוני.
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני זקוק למאוורר שקט אך איכותי ובעל ביצועים טובים בשביל מעבד core 2. התקציב 200 שקל. תודה מראש !
-
- 11 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אהלן, חשבתי לחבר למעבד תעלת אוויר שבראשה עומד מאוורר ג'נרי 80 MM,ובתחתיה עומד המעבד עם מאוורר ויחידת קירור סטוק, דבר שכזה מומלץ? המעלות יצנחו בצורה משמעותית או שמא זה סתם שטויות? יצא לי להביט באתרים בחו"ל,וככל הנראה ישנם מספר לא מבוטל של אנשים שעושה זאת,אך כמובן יש כאלו שמתנגדים - מה דעתכם? זהו דיון פתוח לשאלות נוספות לגביי תעלות אוויר, נ.ב ,מאיזה חומר מומלץ להכין תעלה - רדיד אלומיניום בפנים (כידוע אלומיניום שומר על קור) ומבחוץ חומר אחר? כל מה שיעזור נשמח לשמוע. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אם אני שומר על טמפרטורה נמוכה למעבד אז לתת לו מתח גבוה (1.7-1.8V) זה מסוכן למרות שהטמפרטורה טובה?
-
- 13 תגובות
- 731 צפיות
-
-
http://hardforum.com/showthread.php?t=854977 אני צחכה לראות תוצאות, מעניין מה יהיה השינוי. אני אהבתי מאוד את הגרסה הראשונה אבל לא היו לה יתרונות ממשיים מול הקירור המאסיבי המסופק עם החברות הרציניות של 6800 כגון אלבטרון לדטק... שימו לב שהם סיפקו הפעם כריות דבר לזכרונות מה שלא היה מקודם.
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אוקי השאלה היא: האם הכרטיס החדש של ATI 4870 מתחמם מעל המידה המומלצת? ואם כן איך אוכל לשפר את מצבו ( על ידי איזה חומרה אשר עליי לקנות?) כי בידיוק הזמנתי מחשב חדש עם הכרטיס המדובר. ושאלה נוספת: האם אפשר לעשות לכרטיס המדובר אוברקלוקינג כדי להגביר את תפוקתו? אם כן האם יש מדריך ? או מישהו נחמד אשר יועיל לעזור לי ? תודה מראש אלירן, משתמש חדש באוברקלוקינג וחומרה.
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם טמפרטורת המחשב ! יש לי P4 2GHZ ולוח SR533 של GIGABYTE התקנתי תכנה לניטור החיישנים MBM 5 ויש לי קריאות משלשה חיישנים עכשיו.... הטמפרטורות כל הזמן קופצות ואפילו אני מקבל קריאות של 120 - מעלות ועוד דבר אחרון, איך אני מזהה איזה חיישן שייך למה ? תודה ???
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
הQ6600 שלי על לוח P35-DQ6 במארז TT-Armour עם TT BIG TYPHOON VX (במפרט המצורף) בOC ל3.6 על 400FSB הכל טוב ויציב ועובר את כל הבדיקות רק שטמפרטורת הלוח בזמן מאמץ (בעיקר בזמן משחק) מגיעה ל47-48 מעלות (מעבד 45-46C) כשבכלל נראה לי הרושם שהטמפרטורה של הלוח שלי גבוהה ב5-6 מעלות ממה שצריך גם במצב רגיל (מעבד 25C לוח 34C) למרות שלמגע כל הבפנים של המארז עושה רושם הרבה יותר קר ממה שהסנסור קורא, נראה לי שיכול להיות שאו שהסנסור מושפע לרעה מהחום של כרטיס המסך או שיש שם איזו בעיית הצטברות חום אחרת. בכל זאת מדובר בלוח עם קירור שאמור היה לספק תוצאות טובות יותר. יש למישהו רעיון מה הסיבה? ועד כמה הטמפרטורה הזאת חריגה בלוחות האלה.
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
הייי יש לי כרטיס מסך nvidia GeForce 2 100\200 mx ורציתי לעשות עליו oc כי אני רוצה שזה יעבוד יותר טוב במשחקים... אז ככה אני רציתי לעשות עם התוכנה riva tuner אפשר נכון ?? בקיצר ברירת מחדל של הכרטיס זה: Core Clock---175 MHz Memory Clock----166 MHz אני יודע כרטיס מעפן אבל עוד כחצי שנה פחות אני קונה כרטיס חדשדש בקיצור רציתי לשאול בכמה כדאי לי להגדיל את ה MHZ? ד"א הרכבתי על הכרטיס מאוורר 8.0 סנטימטר אז אפשר להעלות קצת יותר,החום של כרטיס המסך מגיע ל 36 בלי מאמץ/עם מאמץ אני לא יודע לבדוק חחח
-
- 13 תגובות
- 731 צפיות
-
-
-
=]שלום רב, יש לי שאלה קניתי היום מחשב חדש. (מדובר בלוח אם ASUS H67M MICRO, כרטיס מסך : PALIT GTX 550TI , מעבד I5 2500) בלוח אם יש סלוט אחד לכרטיס מסך PCI express 2 2 סלוטים של PCI express (שאחד מהם מוסתר על ידיה כרטיס מסך) ואחד נוסף שנמצא ממש מתחת לכרטיס מסך. (וסלוט נוסף של PCI רגיל). השאלה: ברצוני לקנות כרטיס טלוויזיה : AVer3D CaptureHD אשר בלע חיבור PCI express. בדקתי ויהיה אפשרות לחבר אותו לסלוט הפנוי אך זה יצא ממש מתחת למאוורר של הכרטיס מסך. יש לציין שמדובר בכרטיס לא גדול כך שלא יחסום לגמרי את המאוורר. והבנתי מאתרים שונים שהמאורר הזה מכניס אוויר ולא מוציא אוויר, כך שהכרטיס שאני רוצה לשים לא היה בסכנה של חום הייתם ממליתצים לי להוסיף את הכרטיס הזה? או שזה מסוכן מדי?? תו…
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום. שמעתי שוולט מוד מעלה fps ורציתי לשאול.. איך עושים את זה ומה הסיכונים ומה זה בכלל? תודה
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
Frontier AURORA Midi Tower Front USB 2.0 300W Black Case w/Transparent Butterfly-Window http://www.pch.co.il/docs/pd-1000773500.htm פשוט הוא זול ומאוד יפה לפי דעתי ,רציתי לדעת אם הוא טוב-את הספק אני מחליף ב- w350 של tsunami. ואיך אני יכול לדעת כמה מאווררים ואיפה אפשר לשים לו,כי יש אחד יותר זול ממנו של אותה חברה ואפשר לשים לו 2 מאווררים בקידמת המארז. תודה!!
-
- 11 תגובות
- 731 צפיות
-
-
-
חבר שלי מחפש קירור לכרטיס הזה למישהו יש המלצות? עד 300 שקל
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
Sparkle Geforce 4 MX440 Gpu: 250@300 Memory: 333@400 Cpu: Celeron 2400@2880 System Clock: 100@120 System Bus: 400@480 הרצתי את ניד פור ספיד אנדר גראונד.. ותחלס לא ראיתי הבדלים בגרוש.. עכשיו הטמפרטורות של הכרטיס מסך בזמן עבודה (בדקתי אחרי שעה וחצי המקסימום שהם הגיעו אליו, הם לא היו על הטמפרטורה הזאת בכל זמן העבודה רק במאמץ CPU : 46 GPU : 44 Mem : 42 מה אתם אומרים על זה שאין הבדלים בביצועים, ומה אתם אומרים על הטמפרטורות תודה.
-
- 10 תגובות
- 731 צפיות
-
-
או לשאוף אוויר החוצה מצלעות הקירור??
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
המחשב לא בOC, הטמפ, של המעבד היא 45 מעלות כאשר הפעלתי את CPUBURN ל10 דקות, טמפ, המעבד עלתה ל58 מעלות... האם זה בסדר? או שמא אני צריך לדאוג?
-
- 8 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך מהיצרן PALIT הדגם הוא: Nvidia GeForce 8600 GT 256MB עקבתי אחרי הטמפרטורה שלו זמן ממושך והוא עמד על ה50 מעלות כאשר אין מאמץ, ועל 62 מעלות כאשר יש מאמץ. ניקתי את פנים המחשב מאבק לפני שבוע והכל היה בסדר, גם לאחר הניקוי הוא נתן את הטמפרטורות הרגילות שלו. היום ראיתי שהטמפרטורה קפצה ל80 מעלות כאשר אין מאמץ. כיבתי ופתחתי את המחשב, ניקתי שוב מאבק (למרות שהיה ממש קצת, כי עבר שבוע מאז שנקתי אותו) וכשהפעלתי ראיתי שהוא עדיין על ה80 מעלות כאשר אין מעמסה על הכרטיס. הפעלתי משחק כבד וראיתי שבזמן מעמסה הכרטיס הגיע ל95 מעלות. המחשב לא כבה מעצמו ולא הציג לי שום הודעת שגיאה (בינתים..) אני פונה אליכם לעזרה: ממה החריגה בטמפרטורות נובעת? האם המצב חמור ודורש טיפול כ…
-
- 8 תגובות
- 731 צפיות
-
-
תראו שאני קונה מעבד אני מקבל מאוורור נילווה? אני רוצה לקנות איוורור Thermalright XP-120 for Intel Pentium 4, AMD® Athlon64/FX and Opteron וא) מאיפה אני משיג מאוורור 120mm או 80mm ב) האם הוא תומך בלוח msi platinum 2 תודה
-
- 13 תגובות
- 731 צפיות
-
-
דיברתי אתכם פה לאחרונה על כך שהמחשב שלי עושה רעש וצריך להשתיק אותו כי הוא נמצא באולפן. לאחר הרבה ניסוי ותהייה, הגעתי למסקנה שהבעיה היא לא המאווררים של המארז ולא זה שעל המעבד. גם אחרי שהשתקתי אותם לגמרי והורדתי להם לגמרי את המהירות המשיך הרעש. לכן הגעתי למסקנה שזה הכרטיס מסך. הכרטיס הוא Redeon HD 4890 (או 4870, לא זוכר...) כשאני מוריד לו את אחוזי האוררור שלו ל-40 אחוז הוא נהיה שקט בצורה מטורפת. הטמפ שלו מגיע לאזור ה-85 מעלות. העניין הוא שאתמול הרצתי איזה סרט במחשב, ופתאום המחשב קרטע, סגר את המסך ומפה זה רק ריסטרט. בעברית, כנראה שהוא התחמם יותר מדי. לכן השאלה שלי היא מהי מהירות המינימום שאני יכול לשים עליו את המאורר.
-
- 1 תגובה
- 731 צפיות
-
-
הלוח הוא MSI NEO 4-F הקירור המקורי שעל הלוח רועש בטירוף
-
- 8 תגובות
- 731 צפיות
-
-
היי לא יצא לי מעולם להתעסק עם קירור מים רציתי לדעת אם צריך לתחזק אותו ? חוץ מניקיון יש עוד משהו שצריך לעשות? תודה.
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
טוב אני די חדש בזה... (עד עכשיו עבדתי רק על P4 עם קירור סטוק) הלוח הוא Epox 8rda3+ (לא יודע גרסה מדויקת, אם זה משנה משהו) מארז CI-6A19 עם 2 מאווררים 120 מ"מ (אחד מכניס אחד מוציא) זכרון PQI 512MB PC3200 טמפ' נוכחיות של מעבד - 49 במנוחה, 57 במאמץ (משחקים) - לפי ה-nvtool הכוונה זה להרים אותו ל-3200+ ולהשאיר אותו שם, ושיהיה יציב ! הבנתי שאין בעיה לעשות את זה עם 2500+ - זה נכון ? רצוי קירור שקט (כרגע, עם קירור סטוק, צריך ממש לקרב את האוזן למחשב בשביל לשמוע שהוא עובד... ואני מעדיף שהמצב יישאר דומה). תקציב - באיזור ה-200 ש"ח, אפשר לחרוג קצת אם זה באמת משהו איכותי. אגב, כמה מאוורר בדלת של המארז יעזור ? (הפתח למאוורר הגיע עם תעלת אוויר, כדי לזרוק אוויר שנכנס ישר על המעבד, אני חוש…
-
- 13 תגובות
- 731 צפיות
-