עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by fit3,

שלום אנשים טובים כמה שאלות לי אליכם 1) מה ההבדל בין המשחה arctic silver 5 ל arcting cooling mx thermral compund ומה עדיף מבינהם?? 2) איך המאורר ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro PWN יש לי מעבד פרסקוט 3GHZ והמעבד עומד בין 55 ל 60 מעלות במנוחה האם המאורר של ARCTIC יוריד לי את הטמפ" ואם כן בכמה בערך?? והאם AC יותר שקט מהמאורר של אינטל?? 3)האם האתר www.lamir.co.il בטוח בשביל לעשות הזמנות דרכו??? בדרך כלל אני מזמין מנעה אבל המאורר של AC יותר זול ב 15 שקל באתר של למיר אודה מאוד לאשים שיוכלו לעזור לי

2. שלום לכולם, לפני כשנה קניתי מחשב חדש (לפי המלצה שקבלתי כאן באתר - AMD 2500, 512MB, AN7 וכו'), שעובד כמעט מושלם. הבעיה היחידה היתה, כמעט מההתחלה, אזעקה שהיתה מושמעת מדי פעם מלוח האם, בעקבות ירידת מהירות הסיבוב של אחד המאווררים. לוח האם המדובר הוא AN7, והמאוורר הוא זה של ה-NB. לאחרונה האזעקה הפכה קבועה - פירקתי את המאוורר, שימנתי אותו, והוא עלה מסביבות 1000 סל"ד למעל 5500. היום, יומיים אחרי הטיפול, חזרו נפילות המהירות. הוא עדיין עובד לא רע רוב הזמן, אבל יש לי הרגשה שלא כדאי לי לסמוך עליו יותר מדי. מבירור קצר באינטרנט הבנתי שהמאוורר הזה, שמגיע יחד עם לוח האם, הוא די דפוק ונוטה לעשות צרות. נראה לי שהגיע הזמן להחליף אותו. אני לא הולך לעשות OC למעבד, והמחשב שלי לא עובד קשה מדי.…

• 14 תגובות
    • 747 צפיות
  3. Started by pazer005,

דיברתי אתכם פה לאחרונה על כך שהמחשב שלי עושה רעש וצריך להשתיק אותו כי הוא נמצא באולפן. לאחר הרבה ניסוי ותהייה, הגעתי למסקנה שהבעיה היא לא המאווררים של המארז ולא זה שעל המעבד. גם אחרי שהשתקתי אותם לגמרי והורדתי להם לגמרי את המהירות המשיך הרעש. לכן הגעתי למסקנה שזה הכרטיס מסך. הכרטיס הוא Redeon HD 4890 (או 4870, לא זוכר...) כשאני מוריד לו את אחוזי האוררור שלו ל-40 אחוז הוא נהיה שקט בצורה מטורפת. הטמפ שלו מגיע לאזור ה-85 מעלות. העניין הוא שאתמול הרצתי איזה סרט במחשב, ופתאום המחשב קרטע, סגר את המסך ומפה זה רק ריסטרט. בעברית, כנראה שהוא התחמם יותר מדי. לכן השאלה שלי היא מהי מהירות המינימום שאני יכול לשים עליו את המאורר.

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  4. Started by cohenha,

שלום לכולם יש לי שאלה האם זה בסדר שלוח האם שלי מתחמם ל50 מעלות ככה גם המעבד לוח האם שלי הוא של אסוס דגם: P5LD2

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  5. אהלן אנשים אני חדש בתחום ההמהרה ואשמח לעזר בכם לפני שאני עושה משהו. יש לי את המפרט הבא: Asus p5qc intel q8200 crosair xms3 1333mhz 7-7-7-14 X2 Segate 1TB Raid0 Ati HD4650 כרגע עשיתי super pi וקיבלתי 21 מה עושים כדי לקבל 16 ? ;D תודה מראש לכל העוזרים.

• 11 תגובות
    • 747 צפיות
  6. Started by gshhar,

http://www.pchardware.co.il/docs/pd318468362.htm האם הוא ילך עם ה-Thermalright SK-7 שיש לי? או עדיף את ה-SF2 ?

• 9 תגובות
    • 747 צפיות
  7. Started by dorlevi2,

שלום, אני צריך המלצה למאורר או יחידת קרור... או משהו שייסדר תא בעיית ההתחממות שלי... יש לי כרגע 3 מאוררים 120 mm : 1 מקדימה 2 מאחורה ועוד אחד על המעבד (גם 120 ממ) (הדגם של המאורר של המעבד הוא: Scythe SCINF1000 INFINITY AM2 SUPPORT) (הדגם של המארז שלי הוא: Gigabyte GZ-FSCA1-ANB AURORA Tower Aluminum 3x120mm blue led) עד לפני חודש (בערך) הטמפ שלי היו תקינות בזמן האחרון שמתי לב שהטמפ שלי גבוהות: 71לכרטיס מסך 53לוח אם מעבד 34 (זה תקין אבל זה היה יותר נמוך ) המפרט שלי: מעבד: e6600 לוח אם: 965P-DS3 כרטיס מסך: 8800 GTS 512 MB איך אני מסדר את זה? (ניקיתי את המחשב.....פעמיים הוא נקי!!!)

• 6 תגובות
    • 747 צפיות
  8. צילום של הלוח: זה המפרט שלי: מאוורר silverstone fm123 שמגיע ל 110cfm בשיא. עם thermalright extreme ultra 120. Intel Q6600 Retail - G0 Stepping SLACR ASUS blitz formula Corsair DHX XMS2 Dominator Dual 2048MB PC8500 DDR2 1066Mhz Memory Dominator Airflow Fan (בדקתי את הגרסה שקיבלתי ומדובר בצ'יפים של מיקרון D9 D9GMH) SilverStone ST60F Strider 600W Modular Power Supply SLI Certified ATX Seagate Barracuda SATA 250GB 16MB ST3250410AS Evga8800GT Thermaltake Tsunami window Arctic Cooling MX-2 זאת תמונה לאן המעבד הגיע בשיא (לא יציב כמובן): הבעיה מתחילה שאני מנסה לייצב את האוברקלוק בתוכנות שבודקות עומס (orthos , occt , prime95 , s&m) אני רגיל לעבוד עם …

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  9. Started by nico,

יש ברשותי את הכרטיס כ3 חודשים תמיד הייתי על אובר ל 390 לליבה ו380 לזיכרונות... (אובר קטן לדעתי עדיין לא עשיתי אחד רציני כי חיכיתי שאני יחליף קירור ועדיין לא עשיתי את זה...) עכשיו כשאני משחק ועושה את הOC הרגיל יש לי ארטיפקטים.. מה שמוזר זה שהם לא כמו ארטיפקטים רגילים כאלה שברים שחורים על המסך אלה כמו עמודים לבנים כאלה לאורך של המסך. אחרי שזה לא נפסק החלפתי DRIVER מ 4.9 ל5.11 עדיין עושה אותה בעייה. סיבות שחשבתי אליהם למה כן ולמה לא: בעיית חום: לא נראה לי. למה? כי הייתי על האובר הזה יציב בקיץ ועכשיו חורף ואני בלי חימום ויותר קר בחדר. בעיית מתח: אני על ספק 250W גנרי (של KSP..) עכשיו מה שמוזר למה הייתי על הOC הזה יציב באותם תנאים אם אותו ספק ועכשיו אני כבר לא? טוב חב…

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  10. Started by DorM,

אחרי שאני קונה מבנאדם שאבא שלי ביקש ממנו החלטתי לקחת את המארז CM690 ראיתי שיש שם אפשרות להוסיף מאוררים אז המינימום שאני אוסיף זה מאורר אחד. הוא עובד רק עם קולרמאסטר אז אם אפשר המלצה על מאורר וקירור למעבד של קולר מאסטר המארז : http://www.slg.co.il/shop/product_info.php?products_id=458 מה שבטוח שאני שם לפחות מאורר אחד בטופ. תודה לעוזרים וזה ממש דחוף לי.

• 6 תגובות
    • 747 צפיות
  11. אני לא מתכוון למגירות קירור אלא (לפי מה שהבנתי שככה צריך לשים אותו) מתחת להארדיסק. אני רואה שבמארז שלי יש רווחים מקום שמחזיק את ההארדיסק ויש 4 מוטות אנכיים כלפי מטה עם מקום להברגה. שם צריך להבריג את המאוורר איכשהו או שבמקום אחר ?

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  12. Started by liav25,

שלום לכולם. במארז שלי יש מאוורר 24CM גדול בצד ומאוורר 80 מאחורה. חוץ מזה בספק יש מאוורר 120MM שמוציא אוויר לכיוון תכולת המארז (למטה הכוונה). אני רוצה להחליף מאוורר לספק, עד כמה חשובה דחיפת האוויר במקרה הזה ? האם מאוורר של 30 CFM ומטה יספיק ? בנוסף החלטתי כרגע ללכת על COOLER MASTER LONGLIFE כמאוורר לגב המארז, אני מעדיף לא ללכת על הNOCTUA P12 או S12 בגלל שלCOOLER MASTER יש 69CFM עם 19 דציבל לעומת הנוקטואה P12 שהוא 54CFM ל19 דציבל או לעומת הS12 שהוא 48CFM לעומת 17 דציבל. כנראה אני אשתמש באיזושהי תוכנה או במשהו אחר כדי להוריד את המהירות של הLONGLIFE ככה שהרעש יהיה קטן יותר אבל בכל זאת הוא ישאר בטווח ה50-55 CFM. הערות ? כדאי להחליף מאוורר לספק או שזה לא מומלץ ? יש לי ספק ג'נר…

• 3 תגובות
    • 747 צפיות
  13. המאורר שיש שם היום מרעיש כמו טרקטור, מישהו יודע היכן להשיג גוף קירור מתאים בשביל להחליפו?

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  14. לא מתוכנן אוברקלוק. חשוב שיהיה שקט ככל האפשר. וכמובן שגם חשוב שיהיה מקרר יעיל ואיכותי.

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  15. הי יש לי כרטיס מסך: LEADTEK GEFORCE 7800GT. המאוורר שלו הוא בסטוק ( המקורי שבא עם הכרטיס ). מהיא הטמ"פ הממוצעת, הסבירה והמומלצת שאמורה להיות לכרטיס עצמו בשעת: 1) מנוחה ( כמעט ללא פעולה בכלל )? 2) עבודה קלה על המחשב כמו גלישה בכמה אתרי אינתרנט + שמיעת מוסיקה + עבודה ב- word? 3) בשעת מאמץ סבירה במשחקים קלים באונליין ( כמו GUNZ ), או משחקי ספורט( כמו NBA 06 )? 4) בשעת מאמץ די גדולה במשחקים כבדים כמו FEAR / DOOM3 או משהו אחר? בנוסף... יש לי את האפשרות לבחור את: "ערך סף של האטת ליבה" ( הסף של הטמ"פ של הכרטיס מסך ), איזה טמ"פ לשים? ודבר אחרון ( שהוא די דומה לשאלה הקודמת ) מהיא הטמ"פ המינימלית שתפגע לי במשהוא במחשב אם הכ…

• 6 תגובות
    • 747 צפיות
  16. Started by desheh,

שלום לכם אנשים! יש לי רעיון למוד שאני מתכנן, למרות שהוא לא *הכי* מקורי שבועלם... אני הולך לחרוט את השם של המארז שלי על החלון, ועוד איזה ציור. עכשיו לעניין - השאלה שלי היא: אני מתכנן לעשות את זה עם דרמל (יש לי אחד כבר..), אז איזה ראש אני צריך, והאם אני צריך לעבוד במהירות נמוכה (5K RPM)? תודה לכל העונה, ומומלץ תשובות מאנשים שעשו את זה..

• 8 תגובות
    • 747 צפיות
  17. Started by avidan28,

שלום ראיתי את הגוף קירור הזה במדור יד שניה.הנה האתר שלו ... http://www.swiftnets.com/products/mcx6400-V.asp הגוף הזה יחודי בכך שהוא מתיישב על תושבת מיוחדת שיושבת בגב הלוח ולא על הפינים הרגילים בצידי הסוקט.הבעיה היא שהוא לא בא עם הברגים ועם הקפיצים הדרושים להרכבה.אני מניח שאפשר לאלתר ברגים וקפיצים שזה ידרוש קצת חיפוש.השאלה שלי האם מישהו נתקל בבעיה דומה והאם הגוף הזה כדאי ??? ואיפה אפשר להשיג קפיצים וברגים חליפיים תודה רבה מראש.

• 1 תגובה
    • 747 צפיות
  18. Started by omerby,

אני רוצה לעשות אוברקלוק אבל הטמפרטורה של המעבד שלי היא 40 במנוחה ו55 במאמץ ואני מפקד להאיץ כי אז הטמפרטורה כבר תהיה גבוה מדי ויש סיכון לנזק. לכן אני צריך עצות לקירור מארז זולות יש לי מארז simmbada master L עם חלון ויש לי מאוורר אחד שמכניס אוויר ושניים שמוצאים וממש לא בא לי על קידוחים אבל אם אין ברירה אני אעשה את זה. המאדר בורד הוא via 266E ואני רוצה להאיץ אותו וצריך עצות.

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  19. Started by matvey99,

שלום לכם , הרבה זמן כבר לא יצא לי להגיב פה בפורמים אוקי אז ככה , יש לי מחשב שקניתי אותו לפני שנה + בערך ל OC נטו המפרט הוא C2D E4300+TUNIQ TOWER GA-965P-DS3 2GB TWINMOS TWISTER 800MHZ BFG 8800GTS 320MB ENERMAX LIBERTY 400W ANTEC P182 כפי שאתם רואים המחשב שלי מצויין ל OC גם מבחינת חומרה וגם מבחינת קירור. הבעיה שלי היא כזאת , כשאני מבצע OC הביצועים שלי במשחקים יורדים מאוד ( משהו כמו 5 - 10 FPS ב COD4 ) בעוד שלפני ה OC המשחק פעל חלק על ההגדרות הכי גבוהות. יש לציין שלפעמים כשאני מנסה לעשות OC המשחק פועל מצויין אבל זה מקרה חריג ומוזר כי כשאני מנסה אחרי זה לעלות עוד את ה OC המשחקים מתחילים שוב להיתקע בעוד שלפי CPU-Z ה OC עבר והוא עומד על ה GHZ הרצוי לפי קביעת ה OC…

• 6 תגובות
    • 747 צפיות
  20. שלום. יש לי כרטיס LEADTEK A6600GT AGP שאחרי כמה נסיונות המהרה בתוכנה, הצלחתי להריץ אותו באופן יציב במהירות של 575 MHZ מעבד ו 1000MHZ זכרון הכרטיס במקור רץ על 500\900 עד כו רק העליתי את מתח ה AGP_VDQ מ 1.5 ל 1.6V עכשיו עי עריכה של הBIOS של הכרטיס ניתן לשנות את מתח ה GPU מ 1.4V עד ל 2V לכל היותר. אני כמעט בטוח שאם אעלה את מתח ה PGU אוכל להגיע למהירות גבוהה יותר מ 575 עכשיו השאלה: האם יש כלל לגבי העלאת מתח ה GPU יחסית להעלאת המהירות? זה אם אני מבצע נגיד 20% OC אז בכמה אחוז יש להעלות את המתח? תודה למשיבים

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  21. Started by yakirsh4,

נעלם לי את התרד הקודם עקב זה שעניתם לי בתרד הקודם ואני לא מבין על איזה תרד קודם אתם מדברים יש לי רק עוד תרד אחד פתוח שהוא בקשר לבעית התחממות המחשב נייד מסוג HP והתרד הזה בכלל מדבר על מאוורר120MM למחשב נייח ככה שאני פותח את התרד הזה שוב ב עקבות מודינג שאני עושה למחשב הישן שלי אני רוצה לקנות מאוורר 120MM לד כחול חדש הדרישות שלי שחוץ מזה שהוא יהיה איכותי שיהיה גם יפה ויזואלית וזול יחסית אני בנתיים חשבתי על הדגם הזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=36_69_1052&products_id=32927 הבנתי שזו סידרה טובה ואיכותית ומסירטונים ביוטיוב הוא יפה הבעיה שלו זה המחיר שיחסית יקר לי כי הפרויקט כבר מתחיל לעלות לא מעט ה…

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  22. Started by 3pac,

יש לי E7200 2.53GHz וHD4870 עם ספק SeaSonic 400W . אני רוצה לעלות את המעבד ל3GHz לפחות ,השאלה היא אם המערכת מתאימה לOC . מה דעתכם ? כדאי לעשות ? הספק יחזיק את המערכת ?

• 4 תגובות
    • 747 צפיות
  23. שלום וערב טוב אני עומד לקבל השבוע את ה9600GT של גיגהבייט (לא בטוח איזה קירור פסיבי או אקטיבי) והייתי רוצה על ההתחלה לבצע בו אוברקלוק. עד עכשיו הקירור היחידי שמתאים לו במחיר סביר הוא הAccelero S1 Rev.2 שעולה 110 שקל. השאלה היא אם הוא יקרר מספיק את הכרטיס מסך בשביל אוברקלוק או שיש פתרונות יותר חזקים. שאלה נוספת - יש לי ספק כח של THERMALTAKE - TR2 של 420 וואט..האם הוא יחזיק את הכרטיס או שחלילה אני אצטרך להוציא סכום נוסף ? תודה רבה וערב טוב

• 5 תגובות
    • 747 צפיות
  24. יש לי לוח של ASUS ?M2N-SLI Deluxe AM2, 570SLI, DDRII 800, 2xPCI-E? עם ציף של NVIDIA 570SLI זה גורם מגביל \עוזר , לא משנה ...?

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  25. תראו את התמונה פה: http://www.fps.co.il/Files/1165958643.jpg זה הביוס בכל מקרה אני רוצה לעלות מתח כי הזיכרונות לא רוצים לסחוב יותר מ667 , הSM נתקע בבדיקה ה3 וצריך לעשות ריסט בקיצור לדעתי זה הDIMM השאלה כמה לעלות? תודה רבה

• 9 תגובות
    • 747 צפיות

דיונים חדשים בפורומים