עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מעבד 2.4 ואני רואה לעשות OC, העלתי את ה FBS מ133 ל150, המעבד עלה ל2.7, Bus Speed עלה מ533 ל600. את הזיכרונות השארתי על AUTO וגם הם עלו מ133 ל 150. שאני עובד אם המחשב העכשיו הכל עובד חלק והטמפ' נשארה כל 27. איך אני יכול לדעת עד לאיזה מהירות המעבד והזיכרונות יכולים להגיע(בלי הוספת מאוררים) ושהמערכת תישאר יציבה? רציתי לדעת גם אם אני צריך להוסיף מתח למעבד אז אם כן תגידו לי... מפרט: CPU: Intel 2.4 MotherBoard: Gigabyte 8IEX Memory: SpekTek DDR PC2100 256MB X 2 יש לי את המאוורר שבה עם המעבד ועוד מאורר אחד מוציא אוויר מאחורה.. תודה מראש

• 6 תגובות
    • 727 צפיות
  2. Started by ZacNaboot,

יש לי מעבד של amd athlon xp 2400+ מתי שהוא לא מתאמץ אז הוא בין 45 ל-47 מעלות ומתי שהוא מתאמץ הוא בין 51 ל-53 והמהירות של המאוורר היא בין 4300 ל-4450* * מה שמפריע לי זה הרעש וגם הרבה אמרו לי שזה לא טוב תמליצו לי על משהו טוב בשביל לקרר את זה זה הלוח אם שלי (הוא דגם ישן) http://www.ecsusa.com/products/l7vmm2_11.html תודה לכל העוזרים נ.ב. אחים שלי אני יודע שיש לי לוח אם זוועתי במיוחד. נסו לעזור במקום לבאס אותי

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  3. Started by Jules Winnfield,

מפרט בצד. מה בדיוק צריך לעשות? לא הכי זוכר... -העליתי את הFSB והקפצתי את המתח ל1.5V בקירור סטוק (כרגע המחשב פועל ללא מארז כך שהסירקולציה מצויינת) -הורדתי את הHT LINK ל 800 (לוח תומך ב1000) -נעלתי PCI-E ל100 -הורדתי את תדר הזיכרונות והעליתי מתח ב0.100V שחכתי משהו? עכשיו כמה שאלות. מה הטמפרטורה המומלצה ללוח אם? האם הספק (350W) יסחוב בכלל את הOC או שלא כדי לנסות בכלל (2 קשיחים+4870HD) מה אומר ה ERROR בOCCT הנ"ל תודה רבה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  4. ביטלתי EIST וC1E ואחרי שאני מעלה את זה מCPUZ "Rejected by CPU-Z 1.51" בדקתי לפני זה וזה אישר יש הסבר למה?

• 5 תגובות
    • 727 צפיות
  5. אם שאני עושה OC בלי לשנות את המכפלה ( כי אני לא יכול ) גם הזכרונות מואצים ? המפרט שלי כזה : Amd 64 bit 3000+ 1810mhz @2097mhz Gigabyte ga-k8nsc-939 256x2 A-data 333mhz geforce 2 gts 32mb כמו שאתם רואים עשיתי כאן OC פשוט . פשוט העליתי מ 200mhz bus speed TO 233mhz bus speed ז"א העליתי ב 33 מגההרץ עכשיו התכלתי ב SISOFT SANDRA וראיתי שם כמה דברים : א' כל המחשב דלוק כבר כמה ימים והוא גם במאמץ 60% מהיום מכיוון שאני הופך סרטים ל DVD .. ב' הטמפ' של המעבד היא 42-46 מעלות שאני זוכר בדר"כ 33-39 מעלות ... האם אני עדיין בגדר הנורמה ? ג' וזה גם השאלה של הנושא - בחלק של הזכרונות ראיתי שכתוב ככה : שימו לב לקובץ המצורף .. האם זה אומר שהזכרונות עובדים על 380mhz במקום 333 ? מה עוד אפשר לש…

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  6. תודה

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  7. Started by liranss,

יש במחשבי שתי מאווררים לא כולל מאוורר של מעבד וכרטיס מסך המאווררים פועלים הרבה ומצטבר עליהם אבק דרך שמונע את קירורו התקין של המחשב. אנא מכם איך אוכל לנקות וכך יהיה יותר קר?

• 5 תגובות
    • 727 צפיות
  8. Started by ScreameR,

אנשים אני צריך עזרה... אני לא יודע איפה לתקוע תספק!!!! אין לי מקום באייסקיוב... חשבתי להצמיד אותו אבל זה דפוק... ועוד שאלה עד כמה אני יוכל להמהיר P1? אני רוצה לעשותלו אוברקלוק רצחני.. אני מוכן לשים עליו כל גוף קירור

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  9. שלום, המערכת שלי קיום היא E6300, GIGABYTE GA-965P-S3, DDR2 667,7800GT, ENERMAX 500, BT,AC ביצעתי אוברקלוק לעבד שלי E6300 1.86.... ל - 3.00 מכפיל 7 באס 429. DDR 852~ הסיפור הוא ככה: בהתחלה אצל חבר שלי שעזר לי מאוד היה לי במחשב אוברקלוק של 3.15 באס 450 מכפיל 7 DDR 900וכשהגעתי אלי פשוט הוא לא קיבל את האוברקלוק והוא היה פשוט נדלק (הייתי לוחץ מדליק אותו) לא כלכך מגיב פשוט מסך שחור רגיל והיה מצפצף כאלה ציפצופים לזמן קצר מאוד ופשוט ממשיך ככה עד לכיבוי בכח אחרי הכיבוי פשוט עוד DISABLE לאוברקלוק ושוב הייתי צריך לעשות לו ENABLE לשנות כמה דברים SAVE... ושוב הציפצופים עד שהשארתי על 3.00. למרות שאצל חבר שלי הוא עמד על 3.15אם כל הבדיקות יציבות והכל... עד שהבנתי שאני לא כל כך יכול לעבו…

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  10. Started by Koby,

היי אני קונה לוח GIGABYTE DQ6 עם מעבד INTEL CORE 2 DUO E6600 רציתי לקנות לו את ה BIG TYPHOON של THERMALTAKE אבל אז עשיתי בירור וראיתי שהוא לא מתאים ללוח הזה על איזה גוף קירור אתם ממליצים? ד"א אגב אני קונה מזיגזג אז הגוף צריך להיות משם תודה רבה

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  11. מעבד P4 1.8A, Asus P4T-E זכרונות rdram של Samsung. ניסיתי להעלות את ה-FSB ל-133, בריסט המחשב כלל לא עלה ורק צפצף לו בנחת. סגרתי את המחשב ל-2 דקות פתחתי והוא התאפס לבד ללא צורך באיפוס הביוס. מדוע זה קרה? למה לא ניתן להעלות עוד ה-FSB??? העליתי את ה-FSB ל-120 קיבלתי מהירות של 2159 MHz. החום עלה בממוצע ב-2 מעלות סה"כ. הרצתי את prime95 למשך שעתיים עם ובלי O/C. בלי O/C טמפרטורת המקס' שהמעבד הגיע אליה הייתה 45 מעלות, עם O/C (כאשר FSB=120) הטמפרטורה המקסימלית הייתה 47 מעלות. יש סיבה להוסיף קירור נוסף, או שבעלייה כזאת אפשר לעבוד בנחת? קיים OC נפרד לזכרונות? תודה על המדע.

• 4 תגובות
    • 727 צפיות
  12. יש לי TUNIQ TOWER ובמצב צנוחה הוא מוגבל לסביבות ה 900RPM. במצב הזה בבקר מאחורה הוא נמצא באמצע, אם אני מסובב אותו אחורה אז הוא מגיע למינימום של 300RPM כאשר לפי היצרן המינימום בכלל זה 1000RPM. אם אני מסובב אותו מעבר לחצי לא קורה כלום. גם במצב מאמץ שהוא מגיע לי ל 1500RPM, מאחורה זה עדין באמצע, והוא לא עובר לי את ה 1500RPM גם אם מאחורה אני מסובב עד הסוף. (מאמץ: Q6600 ב 100% בכל ליבות). אז דבר ראשון אני רוצה להעביר את זה למצב ידני, כך שאפילו במצב מאמץ הוא לא יפעיל אותו לבד - ידני לגמרי. (DS3L) דבר שני אם אפשר להעביר אותו למצב ידני, אני רוצה לבדוק אם אני אוכל לעבור את ה 1500RPM - אולי יש משהו אחר שמבקיל גם את זה ? תודה לעוזרים טל

• 2 תגובות
    • 727 צפיות
  13. היי כרגע יש לי את הדרגון orb 3 שמסתובב ב7600rpm ואכן עושה את העבודה ... מ68c במאמץ ירדתי ל50 העניין זה הרעש הבלתי נסבל .. ראיתי באחת החנויות הקטנות את הeverlast cud-725 ... נראה טוב השאלה היא כזאת : בגלל הרעש אני רוצה להחליף למאוור יעיל ושקט האם זהו זה? אם לא איזה כדאי? תודה מראש לכולם

• 1 תגובה
    • 727 צפיות
  14. Started by nivster,

יש לי לוח ASUS A7V 266E עם צי'פסט VIA KT266/300 או משהו כזה, ומעבד AMD Athlon 1700XP יש לי גם: Geforce2 MX400, מומהר ל-220/362 זכרונות של סמסונג 2x256, שלושה דיסקים של IBM, סה"כ 220 ג"ב, שני כרטיסי רשת של 3com 10/100 PCI, כרטיס קול משנת 2000 ٍSBLive Platinum, צורב של HP, CD של LG 4 שאלות לי, בהמשך: 1. האפשרות לשנות מכפיל בביוס פתוחה לי, אבל לא משפיעה. בדקתי בג'מפרים ואני ב-JumperFree גם במכפיל וגם בבאס. למה המכפיל לא עובד? 2. המחשב מסרב לעבור מעבר ל-150 בבאס, ב-145 ה-3DMark2001SE נתקע במבחן השני בסדרה. ב-141 המחשב יציב והכל בסדר. למה אני לא יכול לעבור את ה-141? 3. הציון של המחשב ב-3DMark2001SE הוא בסביבות ה-3200, איפה צוואר הבקבוק? 4. מה זה T-Bred? קיצור של Thorog…

• 10 תגובות
    • 727 צפיות
  15. אהלן אנשים... אתמול עשיתי את הOC הרציני הראשון שלי [חופשה לפני בגרות = עודף זמן פנוי = דפיקת מחשבים]... אני עם מעבד קונרו E6600 2.4 בסטוק, הגעתי איתו ל3.6 שזה שיפור של 50 אחוז... הייתי צריך להעלות לו את המתח מ 1.3375 ל 1.55 עד שהצלחתי לייצב אותו למשך כמה שעות בלי שיקרוס או יתחמם יותר מדי... טמפרטורה מקסימלית שהגיע אליה 69 מעלות לליבות בOCCT וב CoreTemp [לא טמפרטורת מעבד!] וזה כשהמקסימום 85 מעלות...גם די חם, אבל בגדר הסביר למאמץ עם קירור כזה [זלמן 7500AlCu] ... תדר הBUS הועלה מ266 ל400... העלתי את המתחים של ה FSB ב+0.1 ול MCH ב+0.1, והנה התוצאה... סופר פאי 1M ב14 וחצי שניות... אה ודבר מוזר, הייתי עם המעבד הזה על תדר של 3.2 [33אחוז שיפור] עם הוספה של 0.05V למעבד [סופי 1.387…

• 9 תגובות
    • 727 צפיות
  16. אם אני לא טועה אז אני אמור לעשות סופטמוד. אני לא יודע מה זה ובטח שאני לא יודע איך עושים את זה. אם אני יעשה את זה אני לוקח איזה סיכון שהרטיס יהרס, או שבכל מצב יהיה אפשר להחזיר את המצב לקדמותו? עכשיו אליכם: אתם יכולים להסביר לי איך אני עושה את זה? ד"א הליבה של הכרטיס היא R360. עריכה:------------------ איך אפשר לשכוח? תודה מראש לכל העוזרים! עריכה שנייה:----------------- הסופטמוד הזה יוריד לי את האחריות על הכרטיס?

• 12 תגובות
    • 726 צפיות
  17. Started by roeiw,

זה הגיוני שהזכרון שלי Hynix 512 MB D43 400Mhz בתיזמונים של 3.3.3.8 יעבדו על 2.3.3.5 בלי בעיות ללא הוספת מתח?

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  18. Started by Elad_m,

דיסק קשיח wd2500ks מה אפשר לעשות? יש מאוורר שמכניס עליו אויר והסירקוצליה במארז מצויינת, כל שאר הטמפרטורות מצויינות...

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  19. Started by raz002,

אני זקוק למאוורר שקט אך איכותי ובעל ביצועים טובים בשביל מעבד core 2. התקציב 200 שקל. תודה מראש !

• 11 תגובות
    • 726 צפיות
  20. ערכתי חיפוש נרחב בפורום, ולא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלה (מצאתי תשובות שונות ). השאלה פשוטה פשוטה למדי, והתשובה צריכה להיות מספרית (או טווח מספרים) 1. מהי הטמפרטורה המומלצת למעבדי AMD, קרי : עד איזה טמפרטורה של המעבד, אני לא צריך לדאוג ? 2. מהי הטמפרטורה המומלצת למעבדי INTEL, קרי : עד איזה טמפרטורה של המעבד, אני לא צריך לדאוג ? ושאלת בונוס 3. האם יש דרכים נוספות לקירור פרט להוספה/שינוי מאווררים על המארז/מעבד, מישחה טרמית, עיגול כבלים ?

• 9 תגובות
    • 726 צפיות
  21. Started by ברק,

http://hardforum.com/showthread.php?t=854977 אני צחכה לראות תוצאות, מעניין מה יהיה השינוי. אני אהבתי מאוד את הגרסה הראשונה אבל לא היו לה יתרונות ממשיים מול הקירור המאסיבי המסופק עם החברות הרציניות של 6800 כגון אלבטרון לדטק... שימו לב שהם סיפקו הפעם כריות דבר לזכרונות מה שלא היה מקודם.

• 3 תגובות
    • 726 צפיות
  22. אוקי השאלה היא: האם הכרטיס החדש של ATI 4870 מתחמם מעל המידה המומלצת? ואם כן איך אוכל לשפר את מצבו ( על ידי איזה חומרה אשר עליי לקנות?) כי בידיוק הזמנתי מחשב חדש עם הכרטיס המדובר. ושאלה נוספת: האם אפשר לעשות לכרטיס המדובר אוברקלוקינג כדי להגביר את תפוקתו? אם כן האם יש מדריך ? או מישהו נחמד אשר יועיל לעזור לי ? תודה מראש אלירן, משתמש חדש באוברקלוקינג וחומרה.

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  23. יש לי לוח msineo2 platinum מעבד amd 3000 venice אני נוסע לארה"ב וורוצה לקנות זכרונות שנוכל לעשות איתם אוברקלוק מה אתם ממליצים תקציב-עד 150 $ תודה 8)

• 13 תגובות
    • 726 צפיות
  24. Started by ^oz,

שלום לכולם, שוטטתי לי ברחבי פורום נוכרי בנושא overclocking כשנתקלתי בתוכנה בשם easytune4 שנותנת ממשק מתוך הwindows ל אוברקלוקינג. ולי יש לוח אם מעפן שאין אפשרות לאוברקלוק , לא מהביוס ולא על ג'אמפרים בלוח (לא למעבד ולא לבאס), התקנתי אותה, וחוץ מזה שהמעבד נעול (שזה הגיוני כי עוד לא פתחתי לו את המכפלה) אני יכול לשנות את כל הערכים (!) - fsb;pci;agp הכל- כמובן שזה הרבה יותר חובבני מo\c "רציני" יותר דרך הביוס או דרך הלוח אבל זו תוכנה נחמדה לחבר'ה שנדפקו (כמוני) שאין להם אפשרות לאוברקלוקינג בכלל. :'( לינק:http://www.giga-byte.com/home/eztune4/et4_index.htm

• 5 תגובות
    • 726 צפיות
  25. Started by איאן טראוט,

שלום, יש לי התלבטות קטנה... אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי, אבל אני לא ממש מבין מספיק בקירור כדי לעשות את ההחלטה לבד... אז ככה, לפי ביקורות באינטרנט, הFreezer 7 הוא לא רע, וגם בגודל הוא מתאים לי כי הוא לא מפלצתי כמו רוב הקירורים של Zalman. אבל, האם הוא באמת מומלץ, או שיש משהו בתווח מחירים הזה שיכול להתאים לי יותר ומה ההבדל בינו לבין הFreezer 7 Pro REV.2? יש לי מעבד Inter Core2Dou E6300. תודה רבה, איאן

• 3 תגובות
    • 726 צפיות

דיונים חדשים בפורומים