אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
מעבד AMD שעובד ב333FSB לא מנצל את רוחב הפס של הזיכרונות שעובדים בדואל DDR במהירות333 כי תאורטית הרוחב פס של הזיכרונות הוא 666MHZ. עם אני יעלה להמעבד(XP+2400) את הבאס ל200(400FSB), ואשאיר את הזיכרונות במהירות 333MHZ במצב DUAL CHANNELזה יגרום למעבד לנצל יותר רוחב פס(שתאורטית יהיה 666MHZ), ויתשווה למעבד שרץ בבאס 200 עם זיכרון במהירות 400MHZ במצב של SINGLE CHANNEL, נכון?
-
- 8 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום לכולם, אז הקיץ הגיעה (מלפני הרבה זמן +-) ואני רוצה לקנות מערכת קירור מים חזקה שתאפשר לי גם קצת הוספת תוספות (כמו בלוק לכרטיס מסך). המפרט רשום למטה D: התקציב הוא נע בין 100 ל-200 דולר (לא כולל משלוח). אני כרגע מחפש באתר XOXIDE, הוא אמין ? תודה מראש !!
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
למעבד I3-540, נחוץ קירור שקט ככל הניתן (לא יבוצע OC). חשבתי על Arctic Freezer 7 Pro Rev.2, או על Scythe Katana 3. (המחשב יושב במארז SONATA III) איזה משניהם יותר שקט? האם יש מעבד אחר שעליי לקחת בחשבון? (בטווח המחירים הנ"ל) תודה.
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
מערכת קירור מים סגורה עבור מערכות Mini-ITX? מעכשיו זו כבר לא פנטזיה מערכות קירור מים מתחילות לחדור אל המיינסטרים של עולם המחשוב, לאט אבל בטוח – בין פתרון ה-BXTS13X של אינטל בכבודה ובעצמה לבין כרטיסי ה-Radeon Fury X, התחושה היא שמערכות אלו הבשילו להיות פשוטות ונוחות יותר לשימוש עבור הצרכן הממוצע (פחות או יותר), ללא צורך בתחזוקה מסובכת או בידע מתקדם כלשהו. מי שמצרפת עתה הצעה מעניינת חדשה לקטגוריה הצומחת הזו היא Corsair, אשר מתיימרת להיות היצרנית הראשונה שמציעה מערכת קירור מים סגורה למעבדים עבור מערכות Mini-ITX קומפקטיות, בעזרתו של ה-Hydro H5 SF. המערכת הייחודית של החברה כוללת יחידת רדיאטור שלא צריך לעגן במקומו של מאוורר 12 או 14 סנטימטר במארז – אלא מתי…
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
יש לי שאלה שעדיין הדעות חלוקות עליה כמה שחפשתי בפורום לא מצאתי תשובה ברגע שאומרים לא ממומלץ לעבור את הטמ"פ 61 מעלות למעבד קורנו למה מתקוונים למעבד או לליבה אז כמה מותר למעבד וכמה מותר לליבה מבחינת טמפרטורה ומה לא ממומלץ לעבור כאשר עושים O.C תודה
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום! קניתי P2X4 955 (שאר המפרט בצד) המאורר שמגיע איתו מרעיש לאללה, אפילו יותר מהראדאון עם 100 %. אני צריך המלצה לקירור למעבד, קירור שיתן לי אפשרות לעשות OC יציב למעבד אך רמת הרעש לא תעלה לרף שניקרא "רעש"(דגש על שקט). לפני זה היה לי CORE QUAD Q6600 עם FREEZER 7 PRO, הקירור לא מתאים לתושבת AM3 לצערי ולא הצלחתי להרכיב את המאוורר שלו על הקירור הנוכחי. מארז ANTEC300 עם מאוורר אחד למעלה, אחד מאחורה ואחד בצד.
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אהלן, היום החלטתי לבדוק קצת את הטמפ' במחשב, בסך הכל הרוב נראה תקין.. הנה פירוט מלא: הלוח אם נושק ל50 מעלות (44-47) המעבד 30 מעלות (כל ליבה 40-52) הכרטיס מסך 55 מעלות (במנוחה) הארדיסקים 30-40 מעלות (הסמסונג 30, הWDC 37 והסיגייט 39) המעבד והכ. מסך לא עברו OC מה שהכי מדאיג אותי כרגע זה הטמפ' של הלוח אם שגבוהה מידי לדעתי וגם הסיגייט והWDC שחמים מידי דעתכם? **את המפרט המלא אפשר לראות בצד..
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז HEC שהגיע עם מאורר 120 של HEC שעושה לא מעט רעש. אין רעש של ויברציות או משהו - רק של אוויר. אני מחפש פיתרון זול לבעיה. האם מאורר פשוט של זלמן כמו זה יעשה את העבודה או שאולי אפשר לעבור למאורר 80, או שאין ברירה וצריך לקנות מאורר עם שליטה על המהירות ? יש לי מעבד AMD Athlon II X4 ואני לא מעמיס על המחשב משחקים וכדומה. תודה
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת עם הסירקולציה של הכונן שלי תקינה הכנסת אוויר והוצאת אוויר ועם יש לתקן או להוסיף משהו בכונן... העלאתי תמונה על מנת להמחיש לכם: *קובץ מצורף וגם הייתי רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד AMD 965 עד 200 ש"ח(להשתמש בכל התקציב) שלא יהיה רועש כמובן במאמץ כמו הסטוק קירור שמקבלים ביחד עם המעבד. תודה ושבוע טוב [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
יש לי 8800 בי אף ג'י או סי 2 ואחרי שאני משחק הרבה זמן הוא מתחיל קצת לקרטע בגלל התחממות,יש מצב שהמאוורר לא פועל על מאה אחוז?
-
- 10 תגובות
- 705 צפיות
-
-
חיברתי אותם ללוח אמ לחיבור של ה 3pin והם בקושי מסתובבים, נראה לי אני פוו וזה יותר חזק מה עושים? פגם בייצור או משהו אחר?
-
- 9 תגובות
- 705 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הכוס הזאת שיושבת על דלת המארז מול המעבד מפריעה לסירקולציה? והאם היא גורמת לקצת יותר התחממות בגלל שזה מפריע לאיורור???
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
עשיתי OC לכרטיס 7600 של לידטק בעזרת עיפרון והוא כרגע נמצא על 750 למעבד 850 לזכרון הכל רץ יפה ויציב אבל יש לי כמה שאלות שאני לא מבין קודם הבנתי שהOC כזה למעבד צריך להיות יחסית משמעותי ב 3DMARK והוא הוסיף רק 500 נק' בארך בכל אופן הבעיה היא יותר מטרידה היא שאחרי שהמחשב דלוק איזה שלוש ארבע ימים הפעלתי את ATITOOL בשביל לבדוק אותו שוב אחרי תקופה של עבודה רצופה והקובייה מסתובבת בטיקים כאילו משהוא לא בסדר גם כשאני מוריד לתדירות הרגילה אבל כשאני מריץ 3DMARK הכל עוב חלק יחסית הATITOOL מסתדר רק אם אני עושה ריסתי למחשב למשהוא יש מוסג למה זה?
-
- 7 תגובות
- 705 צפיות
-
-
-
שלום אנשים, אחרי למידה ארוכה והתייעצות הזמנתי לפני שבוע מערכת עם המפרט הבא: D-TEK FuZion v2 CPU Waterblock - 1/2" Laing D5 Vario/Swiftech MCP655 MCP655 Inline 12V DC Pump Swiftech SmartCoils 625 (for 5/8" OD Tubing) - UV Ocean Blue Swiftech MCRES-MICRO Hi-Flo Reservoir Wire Sleeving Kit - UV Blue Logisys 12" Dual Cold Cathode Kit - UV 36" SATA II Cable Blue w/ Locking Latch and One 90° End Swiftech MCR-320 "Quiet MCR320-BLK 1 60.99 Barb Type = 1/2'' D-Tek High-Flow Power" Series Radiator - (+ 4.00) Black Swiftech MCB-120 "Radbox" Radiator/Fan Housing Rev. 2 - Black 120mm Scythe …
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
היי חברים. המחשב שלי הוא מחשב יחסית ישן אולם המאוורר (המקורי) של המעבד עושה רעש מעצבן, לא משנה כמה אני מנקה אותו (ואני מנקה פעם בחודשיים). אני מבקש המלצה למאוורר טוב (המעבד שלי מתחמם מהר משום מה) ושיהיה שקט לחלוטין (זה חשוב!) - רק קירור אוויר. התקציב אינו מגבלה, אולם אשמח לקבל המלצות בכל דרגות התקציב. אבקש חברות מוכרות וידועות ולא כל מיני 'חברות נישה' מפרט מקוצר: פנטיום 4 , 3.00GHz . לוח אם: GIGABYTE GA-81945P-G, Socket775 (יש לי כ. מסך ישן יחסית עם קירור פסיבי ואין לי קירור על הצ'יפסט שבלוח אם - כך שיש מספיק מקום) תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 705 צפיות
-
-
הבנתי למה המהירות של הזכרונות עולה - גם למעבד וגם לזכרונות יש את אותו ה FSB, ברגע שמעלים את ה FSB - שניהם עולים (ותלוי מה היחס לזכרונות) עכשיו, מה הקשר ללוח אם, למה הלוח אם עובר OC ?
-
- 14 תגובות
- 705 צפיות
-
-
יש לי TUNIQ TOWER ובמצב צנוחה הוא מוגבל לסביבות ה 900RPM. במצב הזה בבקר מאחורה הוא נמצא באמצע, אם אני מסובב אותו אחורה אז הוא מגיע למינימום של 300RPM כאשר לפי היצרן המינימום בכלל זה 1000RPM. אם אני מסובב אותו מעבר לחצי לא קורה כלום. גם במצב מאמץ שהוא מגיע לי ל 1500RPM, מאחורה זה עדין באמצע, והוא לא עובר לי את ה 1500RPM גם אם מאחורה אני מסובב עד הסוף. (מאמץ: Q6600 ב 100% בכל ליבות). אז דבר ראשון אני רוצה להעביר את זה למצב ידני, כך שאפילו במצב מאמץ הוא לא יפעיל אותו לבד - ידני לגמרי. (DS3L) דבר שני אם אפשר להעביר אותו למצב ידני, אני רוצה לבדוק אם אני אוכל לעבור את ה 1500RPM - אולי יש משהו אחר שמבקיל גם את זה ? תודה לעוזרים טל
-
- 2 תגובות
- 705 צפיות
-
-
-
הבאתי את הסקר מכמה סיבות עיקריות: 1. אני חושב שהוא יוכל לעזור לאלו שבנינו שעומדים לפני רכישת כרטיס חדש ומתלבטים לגבי ה GTO2 ...אחוז הצלחת ה O.C לעד היכן ניתן להגיע איתו והאם הוא בכלל קנייה כדאית ומשתלמת גם לעוד שנתיים שלוש. 2. האם צריך לחשוב גם על החלפת קירור הסטוק שלו כדי להגיע איתו רחוק ( דבר שצריך לקחת בחשבון לפני הקנייה ). 3.החלפת אינפורמציה בין אלו שיש להם כבר את הכרטיס ורוצים לדעת היכן הם עומדים ביחס לאחרים ( אולי שווה לשנות משהו ). לי הכרטיס עם O.C ל XTPE ודיי קריר אני חושב, 38 במנוחה ו 60 במאמץ אני בקירור הסטוק אולי לפי הסקר כאן אחליט להחליף למשהו אחר.
-
- 3 תגובות
- 705 צפיות
-
-
יש לי לוח אם אנטיזכן ואי אפשר לעלות שם מתחים.(הלוח שלי ממש מיוחד אפילו באתר של החברה אין אותו OCTEK) הלוח דגם: P4X266A/E - 8233 יש לי פנטיום 1.7 עם ליבה של וילמט ואני רוצה לעלות לו מתח אני באובר של 2.04 הטמפ שלו במאמץ 42 לפי אוורסט וניראה לי שאי אפשר להעלות עוד בגלל שאין לו מספיק מתח אז איזה תוכנות יש בשביל להעלות מתח דרך הוינדוס??? ד"א המתח ב-CPU Z הוא 1.760
-
- 6 תגובות
- 705 צפיות
-
-
חברה אני צריך עזרה קטנה, יש לי לוח אם MSI 975X PLATINUM POWERUP EDITION אני מנסה לעשות OC למעבד ואני לא מצליח, אלה הנסיונות שהיו לי עד כה, ללא העלעה מתח - FSB 311MHZ - אין בעיות עם המעבד והוא מגיב מצוין, ואת זה עשיתי דרך מערכת ההפעלה עם תוכנה שמגיעה בדיסק של הלוח, ככה שלא היה צריך להתאמץ יותר מידי. ברגע שניסיתי לעלות ל - FSB 325 אם דרך הביוס ואם דרך אותה תוכנה של הלוח, המחשב נתקע (אם זה דרך מערכת ההפעלה) או לא נותן תצוגה (אם זה דרך הביוס). ניסיתי להעלות מתח לאט לאט (0.1V) בכל פעם אבל שום דבר לא עוזר, אני לא מצליח לעבור את ה - 305MHZ, ואני יודע שהלוח מסוגל כי עם מעבד E6300 הגעתי ל - FSB 350MHZ בלי בעיה בכלל. אגב, אני משתמש בקירור T.TAKE BT VX. יש לי ספק כח של 500W עם הספק…
-
- 7 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אני חדש בכל התחום הזה של oc אני רוצה לעשות oc קל עם קירור סטוק המפרט: מעבד פנטיום IIIe 1ghz לוח אם trigem cognac כרטיס מסך על לוח אם מארז טרנס עם כל המאוורים מקסטור 80 גיגה המחשב הוא ממחשב hp כבר בנוי משנת 2000 והוא בא עם me אבל הוא עם xp זיכרון 190 שדרגתי מ128 חשבתי אולי להעלות ל1.1 לדעתכם אפשרי עם קירור סטוק
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
אני מחפש מאורר 80MM עם לדים ב40 שקל בערך... אני שם 2 ואני צריך משהו שרק יוציא אוויר למארז קטן ולא משהו רציני... מה עדיף מבין אלה? (או אולי יש אחרים?) http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3077 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6185
-
- 14 תגובות
- 704 צפיות
-
-
שלום לכולם. המאוורר של הכרטיס שלי (7800GT) משום מה מסתובב על 100% איך אני יכול להשתיק אותו .. הוא עושה הרבה רעש ניסיתי עם RIVATUNER זה השתיק אותו בדיוק ל 5 שניות ואז הוא חזר שוב ל 100% ד'א הכרטיס של לידטק והוא עומד על 38 מעלות מנוחה .. 50 מאמץ תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 704 צפיות
-