עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני רוצה לעשות פאן באס. התחלתי לקדוח חורים בפאנל ורציתי לדעת את זה טוב. אז... זה טוב? קדחתי מספיק חורים? אחד לללד ואחד למפסק זה טוב?? http://planet.nana.co.il/gazu/fan%20bus/2.jpeg

• 14 תגובות
    • 763 צפיות
  2. היי עכשיו כשהחורף מראה את פניו.. הייתי מעוניין להדליק את המזגן בזמן שהמחשב דלוק - 1) האם המזגן על טמפ' של חימום, תגרום לחימום יתר של המחשב? ואם לא באופן דרסטי בסביבות כמה? מה מומלץ? 2) האם חיבור של מזגן 1. משו כ"ס עילי בנוסף למחשב על שקע אחד - יגרום עומס? זה כל מה שמחובר שם - מלבד המודם שגם מחובר. שאלה נוספת - לגבי ברקים: האם בזמן ברקים וסערות חזקות כמו עכשיו בזמן כתיבת ההודעה, מומלץ לכבות את המחשב והמודם מהקיר? תודה

• 10 תגובות
    • 763 צפיות
  3. Started by hck,

היי! יש לי מחשב: P4 2.8 HT 800Hz Abit AI7 Samsong 512Mb 400Hz 1 channel NVIDIA GeForce4 MX 440 (כן, הבנתי, הוא קצת חלש) מארז פשוט עם תוספת מאווררים (2 מקדימה מכניסים, אחד מאחורה -גדול- מוציא, אחד מלמעלה מוציא) ואני מעוניין לעשות OC. - אגב אני מאלה שעושים את זה בשביל לראות לאן המחשב שלהם יכול להגיע(ואז לחזור למוטב... ). יש לי תוכנה של הלוח אם שנקראת uGURU, שאיתה אני פשוט מגדיל את הFSB מ-200 צפונה, ואחרי איתחול אני מקבל מהירות חדשה. כמה שאלות: 1. איך המחשב שלי לOC, והאים יש רכיבים חלשים שיכולים לפגוע בתהליך הOC ? 2. הבנתי שיש דרכים נוספות לOC חוץ מלהגדיל את הFSB כמו להגדיל את מהירות המכפלה, את מהירות המעבד עצמו, ואת הזכרון. איך ניתן לעשות זאת(תוכנות נוספות)…

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  4. מעבד e8500 זכרוןocz 4gb pc2-8000 לוח אם p35Ds3l המעבד הגיע ללא בעיה ל4 גיגה הרץ, 422*9.5. טמפרטורה סביב 40 מעלות בשימוש אינטרנט ומסמכים(לא התקנתי משחקים עדיין). ההגדרות שהגדרתי בביוס: ddr2 overvoltage +0.3 pcie overvoltage +0.2 fsb overvoltage +0.2 g(MCH) overvoltage +0.2 cpu voltage 1.3 עשיתי משהו לא בסדר(חוץ מזה שעשיתי אוברקלוק כשאני לא מבין בזה שום דבר..).

• 8 תגובות
    • 763 צפיות
  5. Started by iganon,

אני רושם מבית של חבר שלי.. עשיתי OVERCLOCK בלי לקרוא על זה מספיק.., הקלוק עבד לי.. יש לי AMD1800 והוא שינה ל1900... ואז ניסיתי לשנות את הVOLTAGE כי אמרו לי שצריך לשנות גם אותו.. ועשיתי את זה על 2.000 כי בסאנדרה אמרו שהV של המעבד היה 1.60 עכשיו כשאני מפעיל את המחשב הכל עובד, המאווררים מסתובבים והכל נראה בסדר, אבל המסך של המחשב פשוט לא עולה, הוא נשאר שחור.. כשחיקיתי עוד קצת והדלקתי גם את הרמקולים כדיי לשמוע אם הWIN עולה.. לא שמעתי. מה אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 763 צפיות
  6. Started by Mr Gadget,

אני כרגע ב OC של 2GHZ@2.5GHZ מהירות BUS 125*4@100*4 עכשיו היחס בין המעבד לזיכרון כרגע הוא על אוטומטי(לוח של ASUS P4S533-E) והזיכרונות הם Micron PC2700 איזה יחס עדיף לעבוד עם הזכרונות? והאם יש למישהו אתר שמסביר על היחס בין המעבד לזיכרון מתי צריך להגדיל להקטין וכו'... תודה

• 12 תגובות
    • 763 צפיות
  7. Started by telzur,

איזה נזקים יכולים לקרות למחשב שלי אם תהיה תקלה באוברקלוקינג

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  8. Started by CroCoDile,

שלום שלום, נתקלתי בבעיה קלה. רכשתי זה עתה מערכת קירור למעבד מדגם evercool buffalo, אך למאוורר זה מחבר בעל שלושה פינים בעוד שחיבור ה- cpu cooler בלוח האם שלי, gigabyte ga-ep43-ds3l, הוא בעל ארבעה פינים ולכן אינו מתאים. האם אפשר, רצוי וכדאי לחבר את המאוורר לחיבור שלושה פינים אחר על לוח האם ולא לחיבור המיועד לקירור המעבד? ומהו חיבור ה-power fan שיש על לוח האם? ההאם הוא מתאים לחיבור מאוורר למעבד?

• 2 תגובות
    • 763 צפיות
  9. Started by d.c.n,

שלום, רציתי לדעת עם הסירקולציה של הכונן שלי תקינה הכנסת אוויר והוצאת אוויר ועם יש לתקן או להוסיף משהו בכונן... העלאתי תמונה על מנת להמחיש לכם: *קובץ מצורף וגם הייתי רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד AMD 965 עד 200 ש"ח(להשתמש בכל התקציב) שלא יהיה רועש כמובן במאמץ כמו הסטוק קירור שמקבלים ביחד עם המעבד. תודה ושבוע טוב [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  10. Started by Mr Gadget,

היום קיבלתי את הזיכרונות למזלי אך הופתעתי די לגלות כי הזיכרונות שיש ברשותי הם Single Sided ואני לא מבין למה.... קצת נתונים שיש על האריזה: 8L12864AL1065.8FE5 CL 1118Z WB בהמשך נראה למה הם מסוגלים נקווה שלא יאכזבו(ואני עדיין לא יודע איזה ציפ' יש שם) עריכה: לצערי CPU-Z מזהה כי הזיכרון הוא PC-6400 משום מה למרות שהיזכרונות בוודאות PC-8500 כנראה בעייה בתוכנה מסתבר שהרבה סובלים מזה: http://www.edgeofstability.com/images/x38lt/8400/445x9/445x9_333x800_3d06_l.jpg ויש לו זיכרון : 2x1GB OCZ PC2 9200 Reaper האם למישהו יש את אותם זיכרונות והוא הצליח לעשות איתם OC ? לפני שנחזיר אותם

• 0 תגובות
    • 763 צפיות
  11. Started by coolspot,

אני כבר הרבה זמן מחפש תוכנת המהרה שתומכת בכרטיסי matrox אבל אני לא מוצא האם קיימת חיה כזאת בכלל ?

• 5 תגובות
    • 763 צפיות
  12. אני אבריג את המאוורר על הדלת הצדדית. מאוורר ופתרון קירור Zalman ZM F1 Retail או AF8025 PWM 80MM FAN תודה חבר'ה -------- עריכה: האם מאווררים אלו עם חיבור 3 פין ללוח M?

• 6 תגובות
    • 763 צפיות
  13. יש לי כרטיס 9600XT עם 256 מגה של powercolor (חברה לא מוכרת, מה לעשות)... הורדתי היום את התוכנה ATi Tray Tools והרצתי אותה שתמצא לי את המהירות המרבית של הליבה והזיכרון... לאחר בדיקה היא העלתה לי את הליבה מ-500 ל-536 ואת הזיכרון מ-200 ל-213... התוכנה אמרה לי שזה המקסימום שהכרטיס שלי יכול אפילו שהמעלות שלו קבועות על 26, בנוסף, לאחר ה-oc הרצתי את ה- 3DMARK 2005 ובאמצע כל המסך נהיה מטושטש, החזרתי ל-Deafults ועשיתי ריסטרט... עכשיו הכל בסדר, אבל מישהו מוכן להסביר לי למה הכרטיס עושה את הבעיות האלה, אפלו שהטמפ' שלו נמוכות יחסית.

14. Started by rtr,

טוב אחרי הגדלת ה OC לMHZ 2500 הטמפ' עומדת על 53 מעלות ועכשיו עוד חורף אז חשבתי להחליף קירור ואני לא יודע איזה !? יש 4 אפשרויות [glow=red,2,300]Thermaltake PIPE101 CL[/glow] + מאוורר 80 40CFM (יש לי כבר ) אין לי מושג איך זה יהיה [glow=red,2,300]Thermaltake SilentTower [/glow] המחיר שלו הוא הMAX שאני מוכן לשלם ביצועים סבירים שקט אבל מגושם ומכוער [glow=red,2,300]Thermaltake POLO 735 [/glow] המאוורר האולטימטיבי ?! לא יקר לא גדול גם שקט כשרוצים וביצועיסטי כשצריך -- יש חסרונות ? יהיה על MAD ומטה כל הזמן [glow=red,2,300]ZALMAN CNPS7000B-ALCu[/glow] או אולי זה המאוורר האולטימטיבי ?! שקט יפה ביצועיסטי אבל דיי גדול יהיה על MAX RPM תמיד כל הHSF האלה לא יעבור את ה 30 DB מי מ…

• 10 תגובות
    • 762 צפיות
  15. Started by frodo,

יש לי מעבד AMD2000,וולקנו 7 פלוס ומארז Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case שבא עם מאוורר אחד. הטמפ' של המעבד שלי נעה סביב ה-57-60(ועוד בחורף ,יש לזכור-בקיץ עלול להיות שינוי ממוצע של כ-15-20 מעלות!!). יש לי מקום לעוד מאוורר מקדימה של 120 מ"מ ואני מחפש משהו טוב אבל באמת טוב שיוריד לי את הטמפ' כמה שיותר,אני רוצה שיהיה שקט,ואם יש אפשרות אז עם וסת למהירות. מה אתם יכולים להציע לי? והאם אני יכול בנוסף גם לשים בתוך המארז עוד מאוורר קטן שפשוט יעמוד על ריצפת המארז,זה אמור להועיל אפילו בקצת לא?

• 8 תגובות
    • 762 צפיות
  16. Started by nadavP3,

חבל לחם על הזמן לקחתי מקום רישון ב 3dmark 2003 לradeon900 בגלל זה http://service.futuremark.com/compare?2k3=997175 זו התוצא החי גדולה ל RADEON 9000 http://forums.nana.co.il/popup/openfile.asp?FileName=Message3142274_.jpg

• 6 תגובות
    • 762 צפיות
  17. Started by arpa,

יש לי לוח אם ASUS P4C800-E Deluxe באותה כרטיסיה של האוברקלוקינג בביוס יש לי עוד אפשרות שנקראת Performance Mode כרגע היא עומדת על Auto אבל יש לי אפשרות גם ל Standard וגם ל Turbo השאלה שלי היא מזה הטורבו הזה ובמה זה ישפר לי את הביצועים

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  18. Started by dyn,

שלום, לפני כמה ימים ביצעתי OC למעבד, אך משום מה ה OC התבטל לי והמעבד חזר לקדמותו. מכיוון שכל הההגדרות בביוס התבלגנו שם, רציתי לדעת אם יש אפשרות דרך הביוס לאתחל אותו כך שכל ההגדרות יחזרו ל default כמו שהיה לפני ה OC. תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  19. Started by pyaniv,

שלום, קודם כל, אני רוצה להודות לכולם על העזרה (גם מפורום תצוגה וגרפיקה). הייתה לי בעיה בבנצ'מארקים עם FX5900XTV והיא נפתרה בשעה טובה ! עכשיו לשלב הבא... מעולם לא ביצעתי OC לשום רכיב במחשב. אני מעוניין להמהיר את המעבד וכרטיס המסך. איפה להתחיל ? האם חובה לקנות מאווררים / ציוד קירור כלשהו ? המערכת שלי : AMD 2500+ Eopx 8RDA3+ Samsung 512 MB Win XP SP1 DirectX 9.0c Albatron FX 5900XT שוב תודה !

• 10 תגובות
    • 762 צפיות
  20. טוב אז ככה יום חמישי קיבלתי ת'מארז והמאווררים עם קטודות של סנבים... המארז היה מצוין הכול עבד בו כמו שצריך אגב כשהתקנתי את המאווררים של סנ בים הם עשו רעש כמו של ספק כוח (קניתי שניים וזה נשמע כמו 2 ספקי כוח) יש לכם איזו שהיא עצה בשבילי כדיי לעצור ת'רעש? דרך אגב המאווררים מכניסים אוויר זה אמור להיות ככה לא? הנה פירוט על הקירור של המארז - שני מאווררים מאחורה מוציאים אוויר חם, מאוורר בדלת מכניס אוויר ושניים שעושים רעש מקדימה שמכניסים אוויר... תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 762 צפיות
  21. Started by ben_amitai,

היום כשניקיתי תמחשב גיליתי שנשרף לי המאוורר סטוק של המארז, אני מחפש עכשיו מאוור, חשוב לי שהיה שקט. הבנתי שיש דבר כזה מאוור שמוצי ומאוורר שמכניס אוויר, איך אני יודע מה זה מה? אהה ואני מחפש מאוור 120מ''מ עד כ 50 ש''ח רצוי מהחנויות PANDAS IVORY או KSP עריכה: כדי להקל עליכם הנה קישורים לחנויות שאני מחפש מהם: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera http://ivory.co.il/category.asp?catcode=554

• 4 תגובות
    • 762 צפיות
  22. Started by a1a1a1a,

כשאני מדליק את המחשב, המאווררים עושים רעש חזק מאד ולא קבוע. בדרך כלל אני לא מכבה את המחשב, רק עושה stand by שאני הולך לישון, יכול להיות קשר?

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  23. מה הוא בדיוק עשה שם ל5700 אולטרה או משהו כזה יש מצב להסבר קצר וקולע? http://www.overclockers.com/tips1151/index02.asp

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  24. שלום לכולם. לא מזמן הזמנתי בלוק קירור של זלמן וצינור 3/8. עכשיו הצינור נכנס במחבר אבל יש במחבר את החלק שאמור להיכנס לצינור לפני שאני מחבר אותו ואז הוא מתברג אבל הוא לא נכנס כי הקוטר של הצינור עבה מידי. איזה מידה אני צריך לצינור עלמנת שייכנס במחבר שבא עם הבלוק ? שמי שלא הבין צירפתי תמונה שמוקפת בעיגול של שני המחברים שהצינור עבה מידי בשבילם. אגב יש בתמונה עוד שני מחברים שבהם לא צריכה לבוא הברגה מלמעלה אלא רק להכניס את הצינור וזהו אבל אני מעוניין להשתמש באחרים.

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  25. Started by yoav9,

קיבלתי עוד כסף (הכסף מהמכביס, LOL, מי שזוכר בכללי...) בקיצור אני יכול עכשיו לקנות 3 קתודות!!!!!! (וואו) או לקנות שתיים ואז לקנות Ide עגולים... (גם כן נחמד...) או שבכלל לעשות משהו אחר... למישהו יש המלצות???? קשה לי...

• 6 תגובות
    • 762 צפיות

דיונים חדשים בפורומים