עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בזמן שפתחתי את המחשב לנקות מאווררים שמתי לב שתושבת של המאוורר הולכת ליפול? איך אני יכול להדביק\לסדר את העניין? משחה תרמית תעזור? תודה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אני בתעות השארתי חתיכת צמר גפן על הליבה וכאשר עבדתי במחשב חמש דקות הוא היה ב 120 מעלות המעבד P4 1.6A האם האיתי יכול לפגום אותו??? והאם אם נכנס החומר של הסיליכון לתוך החור הקטן של הליבה בפנטיום 4 זה יכול לגרום נזק?

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. שללום, כמו שארתי יש מתח לליבה יש קירור יש הכל אבל אחרי 600MHZ לליבה מתחילים הארטיפקטים אם אני על 1.9V או 1.6V... תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור

• 4 תגובות
    • 543 צפיות
  4. Started by Satlan,

עשיתי OC ל2.6 עם 10 כפול 260 ומתח 1.5 .. עכשיו הרצתי PRIME95 והמחשב פשוט קופא כזה .. נתקע בקיצור מה עשיתי לא טוב ?

• 7 תגובות
    • 619 צפיות
  5. Started by bigkatan,

התקלקל לי המאוורר של המעבד... אני צריך המלצה למשהו סטנדרטי לא אוברקלוק וכאלה משהו פשוט לאחותי הקטנה מעבד e5200 אשמח להמלצות!!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. חנויות online עדיפות כי אני מאזור חיפה ואני לא מגיע למרכז יותר מדי תודה מראש

• 3 תגובות
    • 838 צפיות
  7. Started by marosa,

שלום לכולם רכשתי כרטיס מסך GIGABYTE 6600GT 128MB אך משום מה נראה לי שהוא חם יותר מדי (53 מעלות במנוחה ו80 במאמץ) האם הטמפ' הזו נורמלית?? (שאר המערכת קרה מאד, המעבד על 30 מעלות גם במאמץ).. כמו כן אני מרגיש שהכרטיס לא "סוחב" כמו שציפיתי, לדוג: בNFS-MW בכדי שהתמונה תזרום אני צריך להשאר על רזולוציה של 800X600 והגדרות תצוגה בינוניות... נ.ב הדרייברים עדכניים המערכת שלי היא: AMD 3000 VENICE, 1GB CORSAIR, GIGABYTE K8NF-9 אשמח לשמוע מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 466 צפיות
  8. Started by MiniMizer,

סוף סוף הצלחתי להתקין את ההארדקנו מבלי לשרוף/לקצר את המעבד ;D בעזרת חתיכה של סלוטייפ הדבקתי את החיישן שלו על צדו העליון של המעבד, כך שקצהו נוגע בליבת המעבד. הכל פועל והכל פועל בסדר. כאן מתעוררת הבעיה, למי להאמין? MBM (שלוקחת את המידע מהחיישן שנמצא מתחת למעבד, החיישן המובנה בלוח) מראה טמפרטורה של 51 מעלות צלסיוס. הארדקנו (שלוקח את המידע מהחיישן הנמצא מעל המעבד וקצהו נוגע בליבה) מראה טמפרטורה של 45 מעלות צלסיוס. השאלה היא למי להאמין? אני מודע לעובדה שהחיישן שנמצא מתחת למעבד לא נוגע ישירות בליבה והמדידה שלו לא הכי מדויקת בעולם, אבל מצד שני, גם החיישן של ההארדקנו לא נוגע כולו בליבה אלא רק הקצה שלו. עכשיו הטמפרטורה נעה בין 44.0 לבין 44.9, מבלי לעבור את הגבולות, וטמפרטורת גוף …

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by fire1ce,

שלום אני רוצה לדעת אך אני "קורא" את הנתונים. למשל מה יותר טוב יותר גבוה יותר נמוך, היחס שיותר טוב וכו... בקטגוריות הבאות: FSB:DRAM (מה היחס היותר טוב? ב OC או ללא OC) CAS# LATENCY RAS# to CAS# Delay RAS# Precharge Cycle Time (tras תודה!

• 7 תגובות
    • 632 צפיות
  10. שלום, יש לי מחשב יחסית חדש עם לוח עם Intel GB33BU וCHIPSET גם של אינטל G33 מעבד C2D E6550. המחשב סבל במשך הרבה זמן מחום יתר ואני פשוט התעלמתי המקסימום שעשיתי בגלל שהייתי עצלן זה היה לפתוח את המארז וקחת מאוורר גדול(רגיל לא של מחשב) כיוונתי אותו למחשב וזהו זה עזר...יותר נכון כמעט עזר המחשב עדין היה עושה ריסט בזמן מאמץ מרוב חום! החלטתי לסדר את זה וקניתי 3 מאווררים נוספים(עכשיו יש 5) יחסית קטנים והתקנתי אותם אחד על הכרטיס זיכרון(הוא היה ממש מתחמם) ועוד 2 בתוך המארז שיקרר את המעבד הזיכרונות וכו'... הבעיה היא שהמחשב כבר לא כמו פעם אבל עדין מתחמם ולעושה לעצמו ריסט... חשבתי לנסות לשלוט את המיהרות של המאווררים אבל שום תוכנה(נסיתי 5 תוכנות) לא מצליחה בכלל לזהות את המאווררים ש…

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  11. אני רוצה לקנות כרטיס מסך של GIGABYTE 6600GT הנה קישור http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2617 ולאתר של גיגהבייט: http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-NX66T128VP.htm הכרטיס טוב בכללית והאם הוא טוב לאובר קלוק כי כתוב שיש לו קירור פאסיבי מה זה בכלל?

• 11 תגובות
    • 839 צפיות
  12. Started by a-gold,

מישהו מכיר את המאורר הזה? אני צריך המלצות עליו אם כדאי לקנות אותו? אם הוא שקט? ואם הוא ממקרר טוב? http://www.thermaltake.com/2005/dcfans/uvfan/green/a22767370.htm

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  13. אהלן, המפרט בחתימה, היום התווסף לו Twinmos Twister BH-5 512MB Pc 3200, ככה שעכשיו אני עומד על ג'יגה זכרון. בהתחלה, כשהיה לי רק את הסטיק של ה speed premium 512mb pc3500 סחטתי 2700 מה"ץ מהמעבד עם 250mhz בזכרון תחת 1T. כשהתגייסתי החזרתי הכל לסטוק כדי שלא תהיה איזו תאונה כשאני לא נמצא. ככה המצב היה שנה+. היום קיבלתי את עוד סטיק, וחשבתי לאמץ אותו קצת. העלתי באס ל270, מחלק זכרונות על 5/6 (כלומר 224), מכפלה 10. שמתי מאוורר 80 על המייצב מתח, והרמתי מתח זכרונות ל3.3. מתח מעבד הועלה ל1.425. אני עדיין מקבל כ35 שניות בסופר פאי למגה. איך, איך, איך זה יכול להיות, אם קיבלתי את אותה תוצאה עם סטיק אחד, בסטוק?! אני על דואל צ'אנל עם 1T, ואני לא מבין איך זה קורה. מישהו יכול לעזור? עריכה: הלי…

• 0 תגובות
    • 408 צפיות
  14. Started by kfir_dnd,

שלום, יש לי נייד די ישן (Compaq Presario 2500) עכשיו בנייד יש 3 מאווררים. אחד לא עובד בכלל, השני עושה המון רעש והשלישי עובד בסדר... עכשיו בחנות שממנה קניתי את הנייד אמרו לי שלא שווה לתקן כי לקנות חדש יהיה לי זול יותר... אז רציתי לשאול אם אתה מכירים מקום כלשהו שיוכל לעשות את התיקון במחיר סביר או מקום לקנות מאווררים חדשים + הסבר הרכבה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 448 צפיות
  15. Started by Svinka !,

הכותרת אומרת הכל... אין לי מושג איך מבצעים את זה ואשמח למדריך וקצת תמיכה... מפרט: Amd Athlon X2 Dual Core 6000+ +Zalman CNPS - 7500 - Alcu SI for AM2 8800GT OC BFG GA-MA69G-S3H 2X 1024 800Mhz Crosair DDR2 XMS Thermaltake TR2 RX 500Watt 12V 2.2 PFC אני רוצה לעשות OC קטן... עד 500MHZ גג... ניראה לי שזה יספיק.. הטמפרטורה של המעבד על 36 בערך... תודה.

• 3 תגובות
    • 658 צפיות
  16. הי. אני עומד לקנות מחשב נייד, ובעמודת הקירור יש לי אפשרות לבחור 2 אופציות: 1. משחת הקירור הבסיסית שבאה עם המעבד וכרטיס המסך. 2. משחת קירור עם הכותרת: IC Diamond Thermal Compound - CPU + GPU (Cools better than all Compounds). המשחה האיכותית יותר עולה תוספת של 25 דולר. שווה לשלם את זה? אני לא מתכנן OC או משהו בסגנון הזה. אשמח לעזרה.

17. Started by m0tek,

שלום חברים וחברות , אני עובד על פנטיום 4 - 1500 , עם לוח של אינטל D850MV בכל מקרה , יש לי מותקן כרגע VOLCANO 7+ HSF ,הכל טוב ויפה - חוץ מהרעש שיש לי בחדר. זה לא יאומן. (כשהוא עובד על MEDIUM זה מוות..אז אתם לא רוצים לדעת מה זה HIGH) הבנתי ש הוולקאנו 9 , גם בא עם מנורות שיכולות להיות דווקא מוד נורא נחמד , וגם פחות מרעיש , השאלה אם הוא שווה תהשקעה ומישהו כאן שמע תהבדלים? ע ז ר ה? =)

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  18. דבר ראשון אני רוצה להגיד שאני ממש ממש אוהב את האתר שלכם...אני מבקר פה כל יום ורק עכשיו נרשמתי....כי אני באמת רוצה להיות חלק מהקהילה! עכשיו לשאלה שלי....יש לי מאוורר של כרטיס מסך ישן שלי (החיבור שלו הוא 3 פינים אבל ממה ממה קטנים...) עכשיו יש לו 3 חוטים ואני רוצה חבר אותו ללוח האם שלי או לספק בשביל שהוא יפעל (אני צריך אותו כי אני רוצה לבנות כמו מקום קירור לכונן הקשיח שלי...). אני רוצה לשים אותו מקדימה, אתם יודעים איפה שיש סלוט לכונן פנוי עם הפלסטיק הזה....אז שם. אתם חושבים שזה מאוורר חזק מספיק בשביל לקרר קונן קשיח? ואם המאורר לא מספיק חזק...איזה מאוורר כן יעשה את העבודה...אבל אני צריך שהוא יהיה 4 סמיטימטר...מוכרים דבר כזה?

• 7 תגובות
    • 786 צפיות
  19. יש לי את ה 7600GT של לידטק והמאוורר על הכרטיס טיפה מרעיש,ריציתי לדעת אם ניתן להוריד את הסל"ד של המאוורר לפחות כשאני לא משחק? נסיתי עם תוכנת fanspeed אך לא נראה לי שהיא בכלל מזהה שיש לי מאוורר על הכרטיס.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by omerha,

שלום מתלבט בין כמה אופציות, ואני לא יודע אם ההוצאה כדאית. פחות מעניין אותי רעש (במפתיע) ויותר ביצועים מתלבט בין כמה סוגים בהבדל מחיר משמעותי Deepcool GAMMAXX400 Coolermaster hyper 212 evo 2 Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler Special Edition for AM4 מנסה להבין אם יש הבדל ושווה לקנות יקר יותר או שזה סתם מיותר

21. Started by G-BOY10,

הנה תמונה מתוכנה שקיבלתי עם הלוח אם שלי (Asus P4T-E) יש לי מעבד של Intel 2.0 GHz 512K Cache האם טמפ' כזאת לא גבוהה מדי?? יש לי את המאוורר CPU הרגילה של INTEL ועוד מאוורר 80 מ"מ למטה מקדימה שדוחף אוויר ואחד באמצע בצד האחורי 80 מ"מ שמוציא אוויר בבקשה תגיבו תודה!!!

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  22. Started by OR007,

יש לי מעבד 667MHZ. הטמפ' הנוכחית שבדקתי עכשיו לאחר מאמץ זה 49/37 יכול ליהות שהדבר הזה פוגע בביצועים של המחשב ? מה הטמפ' הנורמליות שצריכות ליהות ? ומה לעשות כדאי להוריד אותם ?

• 24 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. השאלה בכותרת, יש הבדל של 13 שקל (80 שקל עלות ז"א ) על הUV ועוד שאלה, האם ניתן לקנות מסנני אבק למאוררי מארז בארץ? בחו"ל הדבר נפוץ אבל בארץ עוד לא ראיתי.. (אם מישהו מאחת החנויות קורא את זה, ויהיה אפשרות להביא לארץ, תביאו, אני בטוח שיהיה לזה ביקוש)

• 0 תגובות
    • 410 צפיות
  24. שלוםן רב, אני מחפש מסך כמו במדריך הזה. אי אפשר לשיג כאלה בבאר שבע, ויש לי הזדמנות ליסוע לתל אביב. האם אתם מכירים חנות שבה יש מסכים כאלו (זה דיי דחוף)? בתודה מראש, עדי רובין.

25. Started by the ultimate,

היי כמו שרשום במפרט בצד, יש לי מעבד 820 של אינטל ולוח 945PSN של אינטל. שמעתי על אנשים שאמרו שלא ניתן לבצע OC בלוח של אינטל. האם זה נכון? יש דרך לעקוף את זה? עד כמה כן אפשר לבצע OC? כמו כן, רציתי לדעת מהי אופצית ה-BURN IN שבביוס. תודה מראש לעוזרים

• 8 תגובות
    • 573 צפיות

דיונים חדשים בפורומים