אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי שמי עידן אני מבקש בבקשה עזרה לקרר את המארז הזה : Setto 1000 יש לי כרטיס מסך 260 gtx יש מצב שהוא עושה לי בלגאן ? כי זה קורה בזמן משחקים אין לי בעיה לקנות מאווררים מ KSP איפה שקניתי אותו רק שלא ישרף לי משהו נראה לי הוא לא מיועד לחום המארז הזה ( יש לו מאוורר אחד גדול ראיתי)
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
לאחר שהמחשב אשר הורכב למטרה של קליטת שידורי לוין ב - HD איכזב , כתבתי על הנושא : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=200297.0 ובהמלצת חברי הפורום שידרגתי ל : E6700 , P5W DH Deluxe . את החלקים הללו העברתי מהמחשב הקודם: Enermax 475W קירור למעבד של GLACIATECH IGLOO 5700MC CEON 667 1GB Nvidia 7900GT ניסיתי לבצע OC ע"י התוכנה אשר מסופקת ע"י ASUS ואני מתבייש לומר שעם הקונפיגורציה הנ"ל אני מגיע "רק" מ - 2.66 GH ל - 3.2 GH :-[ OC שכל מעבד "זב חותם" כמו ה - E6300 עוקף בסיבוב. האם מישהו מוכן להסביר להדיוט כמוני ובשפה פשוטה איך אפשר להשיג יותר ע"י טיפול בביוס ? אשמח אם בעל P5W DH Deluxe יוכל להדריך אותי צעד אחר צעד . תודה.
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
כי פשוט על הצ'יפסטק יש מעין קירור שמתחבר לצינורית. מה זה בדיוק ? אפשר לפרק את זה ?
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום,לאחרונה ראיתי לא מעט מאוררי AC שדוחפים המון אויר ביחסית לא הרבה רעש (50 דציבלים). לדוגמא לSUNON יש סידרה שלמה של מאוררי 254 על 89 שמוציאים 680-770 CFM. לכן אני שואל למה לי לא לשים מאורר אחד או שניים כאלו במארז ולא לדאוג יותר לעולם לקרור? עליי לציין שמבחינת הגדול אני יכול בקלות להסתדר(המאורר יהיה בחוץ ולא בפנים) כנ"ל לגביי ניקוי האבק וכנ"ל לגבי הרעש (אני עם סמארט פאן שפועל על הרמה הגבוהה ביותר וזה לא ממש מפריע לי) בקיצור כדאי?
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אז ככה אני מחפש למעבד גוף קירור שיהיה לOC בינוני המפרט הוא כזה מעבד E6400 לוח אם ABIT AW9MAX כרטיס מסך radeon x1950 pro 512mb Power Color אם קירור גדול עליו ומאוורר זכרונות שתי יחידות של ג'יגה (ביחד 2 ג'יגה) של Corsair עבים כאלה אם קירור מובנה עלו הכי יקר בזמנו ספק כח ספק כח Seasonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 האם יש קירורים טובים מ-2 אלה ל-OC? Arctic Freezer 13, Scythe Katana 4? המעבד רותח במאמץ בלי OC הוא על 100 לאחר 6 דקות בתוכנה OCCT והתוכנה עוצרת
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
או אלי משהו אחר עד 200 ש"ח?
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מפרט: AMD 1000 Epox 8KTA (אם אני לא טועה אני כמעט בטוח) 256 sdram - לא זוכר את החברה - יש אפשרות לבדוק? geforce 4 ti 4200 msi creative sound card live! wd 30 gb 7200 rpm wd 40 gb 7200 rpm midi atx אין לי ידע קודם באוברקלוקינג (גמו שאתם יכולים לראות ???) יש אפשרות לעשות אוברקלוקינג ולהגיע לתוצאות טובות? מה אני צריך לקנות/להוסיף/לשפר? תודה!
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מה יכול לגרום למעבד לעשות throttle? הטמפ' שלי מצויינות והחיישן לא משקר(וגם אם הוא היה אז לא היה מתבצע throttle כי הפעולה הזאת תלוייה במה שהחיישן קורא). אז מה עוד יכול לגרום לזה? ספק כוח החלפתי לפני שבוע לאנרמקס ליברטי 400W. אז זה גם לא זה בטח...
-
- 14 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם! אז לפני שלושה ימים החלטתי להוציא את ההיטסינק של המאבד (INTEL P4 2.8GHZ) ולנקות אותו מכל האבק והלכלוך. לאחר שניקיתי אותו גם משכבת החומר התרמי הישנה, הרכבתי אותו בחזרה (ללא חומר תרמי חדש). כצפוי הטפרטורה של המאבד עלתה מאוד ונעה בין 59 ו-70 ורק עם דפדפן האינטרנט פתוח בלי תוכנות או משחקים אחרים. היום קניתי משחה תרמי של חברת EVERCOOL מסוג STC-01 (לצערי לא מצאתי משחה של ARACTIC SILVER). לאחר שלושה ניסויים (שמתי שכבה דקה ולא ממש השתפר... אחר כך שמתי שכבה קצת יותר עווה.. ואחר כך שמתי משחה גם על ההיטסינק עצמו) הצלחתי להגיע לטמפרטורה של 46 - 48 במצב מנוחה וכ-49 - 54 עם משחק כבד פועל. אז השאלה שלי היא האם הטמפרטורה הזאת גבוהה בהנחה שבימי קיץ אלה טמפרטורת החדר מאוד גבוהה?…
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
GeForce FX 5200 הישן לי אין לי מה לעשות איתו יש מצב לשדרג אותו (אוברקלוקינג) ??
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום כולם קראתי הרבה מדריכים פה בפורום וגם כן אני מבין מאוד טוב באוברקלוקינג רק שאלת המליון דולר! הרי היצרן לא סתם קבע את המהירות של המעבד\כרטיס מסך למהירות x ועצם זה שאנחנחו מעלים את המהירות אנחנו פוגעים בכרטיס \ מעבד למשל קחו מדף ברזל שאמור להחזיק 3 טונות שימו עליו 4 טונות תעקמו אותו ותקצרו את אורך החיים שלו כלומר חוזק החומר ככה זה גם עם מעבד שעובר אוברקלוק לא? ראיתי שמישהו אמר שזה מקצר משמעותית את חיי המעבד כי הסילקון בשבב נמס מהחום האם זה נכון? האם זה באמת מקצר את חיי המעבד\כרטיס מסך אפילו עם קרור קטלני?
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני קצת מסתבך עם החיפוש פה ולא מוצא בדיוק את מה שאני רוצה לקרוא. :-\ הם טובים/משתלמים? למה משמשים גופי הקירור הנוספים שמגיעים איתם? יש לי זיכרון סמסונג 400, עובד ב460MHZ אבל אני רוצה להגיע איתו ל-480. מפזרי החום יעזרו?
-
- 11 תגובות
- 742 צפיות
-
-
-
שלום, היום הלכתי להביא את המחשב החדש שלי מחנות ידוע במרכז לפי ההזמנה החנות אמורה הייתה לבצע בחינם OC למעבד Q9300 (משהו בסביבות 20-30% יותר ממה שהמעבד נותן במקור). אני התחלתי לעבוד על המחשב, להתקין את המערכת ותוכנות וכו' רק מהערב... אחרי שהכל מוכן ומותקן, רציתי לבדוק עד לכמה OC יש לי על המעבד. בדקתי ונאדה, המעבד נשאר בתול ללא OC!!! מה אתם אומרים? ללכת לחנות שיבצעו את ה-OC שהבטיחו? (העיניין שהשבוע אין לי זמן להגיע לחנות שלהם)... האם אוכל לבצע OC בעצמי מבלי לפגוע במעבד? או ב-מתח שהוא צורך וכו'? או יותר מכך, כדאי לי לבצע זאת? חוץ ממעבד קצת יותר מהיר, במה זה עוד יתרום למערכת שלי? הנה תמונה מ-EVEREST - המעבד עדיין על 2.5MHZ
-
- 6 תגובות
- 742 צפיות
-
-
חבר'ה יש לי שתיי שאלות, תודה מראש 1. המעבד שלי (P 4 1700) על 40 מעלות ב IDLE ועל איזה 55-60 בעומס :-/ האם זה הגיוני? 2. מה הטמפ' הרצויה של 440 MX (מעבד וזכרונות)
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-
-
אני צריך גריל למאורר 80 מ"מ. מישהו יודע היכן באזור ת"א ניתן להשיג כזה?
-
- 1 תגובה
- 742 צפיות
-
-
זוכרים את הכתבה באתרינו על הקירור הנוזלי החדש של BIGWATER? מערכת ה BIGWATER היא המערכת החדשה של TT לקירור נוזלי וכמובן שמציגה המון שיפורים בנושאים הבאים : -צינורות איכותיים יותר שלא צורכים קפיצים -בלוק מים חדש שמציג איכות גימור גבוהה ופיטצ'ר מדהים של מנורה כחולה שמאירה את הבלוק ויוצרת אפקט מדהים ויפיפה של בלוק מואר. -משאבה שקטה מאוד ואיכותית הכוללת בתוכה לד כחול והחסרון בה הוא שהיא לא הכי חזקה [120 ליטרים לשעה] אך שקטה מאוד! -רדיאטור ענקי בגודל של 120 מילימטר ומאורר שקט וחזק שדוחף בעוצמת מקסימום עוצמה של 93 אפסיאם ובשקט מדהים של 21 דציבל בלבד! -קונטרול פאנל קטן כמו בכל ערכת קירור של TT. אני אישית קונה את זה.. מה איתכם? נ.ב. הקישור http://www.xtremecomputing.co.uk/review.p…
-
- 13 תגובות
- 742 צפיות
-
-
מפרט-e6600 זכרונות gskill 2048 800 לוח אם gigabyte ga965p ds3 אוקי העלתי תfsb שלי ל320 מ266 הטמרפטורות שלי במנוחה 43-45 שהפעלתי משחק כבד (test drive ultimate) המעלות קפצו ל52-53 גג לא עובר את זה גם אם כמה תוכנות כמו איסיקיו ועוד כמה בסגנון הנה תמונה מהcpuz http://tinypic.com/fullsize.php?pic=676f1op יש לי כמה שאלות האם המתח הזה מספיק ?? האם הטמפרטות טובות?? עשיתי שהמאוררים של המחשב שלי יעבדו על 800 פלוס rps משהו כזה אני חושב זה טוב או שזה מעט מידי או יותר מדי.. תודה לעוזרים אגב טמפרטורות בדקתי בCore Temp
-
- 13 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לכולם התחילה לי בעיה שלא הייתה לפני. לפני שבוע בערך העלתי את המהירות ל 2400MHZ 11X218 והכל היה עובד סבבה ועכשיו זה לא עובד לי יציב אפילו על 215... ולא שיניתי כלום הכל נשאר כמו שהיה !! הדבר היחיד שהשתנה זה שהמחשב עשה עדכון אוטומטי של משהו שקשור למעבד. זה קשור יכול להיות שזאת הבעיה ?? אני יזכיר שהמעבד שלי לו עובד את ה45 מעלות במאמץ... המעבד שלי הוא AMD +2800 הלוח הוא GIGA-BYTE 7NNXP והזכרונות הם GEIL 512X2 3500 CAS 2 ULTRA ( וניסיתי זכרונות זהים של CORSAIR ואותו הדבר בדיוק הגייל היו אפילו קצת יותר מהירים בלי אובר קלוקינג )
-
- 11 תגובות
- 742 צפיות
-
-
השגתי לאחד שלי מחשב עכשיו יש שם FX5200 שאין לו מאורר אלא פלטת קירור כזאת .. והיא לא תפוסה טוב , הכרטיס מגיע ל65-70 מעלות , נגעתי בו ואפשר להכין עליו חביתה בקטע רציני . עכשיו יש קירור זול לקנות לו ? לא מעוניין לקנות לו כרטיס חדש חרם על הכסף , מריץ לו פיפא גנרלס וכל המשחקים הקלים .. אממ ויש לי 2 קירורים של מעבדים , אם אני יחבר אותם וישים אותם על הכרטיס מסך זה יוריד אותו באיזה 15 מעלות ? אם יש פתרוונת אחרים אשמח לשמוע , תודה ויום טוב אריק .
-
- 7 תגובות
- 742 צפיות
-
-
המאוורר התחיל לעשות רעשית משונים לפעמים מפסיק לפעול לפעמים מסתובב לאט..ניסיתי קצת לשחק איתו אבל לא משהו רציני ולא עזר מה אתם ממליצים לעשות? דרך אגב: האם בגלל זה אני מקבל הודעת שגיאה לעיתים כשאני משחק על VPU Recover? אני לא יודע למה אבל אני מרגיש כאילו הדריברים החדשים של ATI לא מיטיבים עם הכרטיס מסך שלי..משום מה גם יש מין קירטועים כאלה בסרטים/משחקים כאילו מין חיתוכים כאלוזה דומה בתמונה אבל קצת שונה קשה להמחיש)
-
- 9 תגובות
- 742 צפיות
-
-
היי! יש לי מחשב: P4 2.8 HT 800Hz Abit AI7 Samsong 512Mb 400Hz 1 channel NVIDIA GeForce4 MX 440 (כן, הבנתי, הוא קצת חלש) מארז פשוט עם תוספת מאווררים (2 מקדימה מכניסים, אחד מאחורה -גדול- מוציא, אחד מלמעלה מוציא) ואני מעוניין לעשות OC. - אגב אני מאלה שעושים את זה בשביל לראות לאן המחשב שלהם יכול להגיע(ואז לחזור למוטב... ). יש לי תוכנה של הלוח אם שנקראת uGURU, שאיתה אני פשוט מגדיל את הFSB מ-200 צפונה, ואחרי איתחול אני מקבל מהירות חדשה. כמה שאלות: 1. איך המחשב שלי לOC, והאים יש רכיבים חלשים שיכולים לפגוע בתהליך הOC ? 2. הבנתי שיש דרכים נוספות לOC חוץ מלהגדיל את הFSB כמו להגדיל את מהירות המכפלה, את מהירות המעבד עצמו, ואת הזכרון. איך ניתן לעשות זאת(תוכנות נוספות)…
-
- 5 תגובות
- 742 צפיות
-
-
-
שלום כולם, במחשב החדש שאני מקבל הייתי מעוניין שהקירור יהיה יעיל כמה שאפשר.... בזמן הגלישה כאן הבנתי שכמה דברים הם הכרחיים כדי שהקירור יהיה יעיל: מאוורים שלא רק מכניסים אוויר, אלא גם שניים שמוציאים (כמה שיותר מאווררים עדיף), היטסינק עם מאורר טוב עליו, כבלים עגולים (מומלץ)... המארז שיהיה במחשב החדש שלי הוא מתוצרת קולרמאסטר http://www.coolermaster.com/case/p200.htm מדגם ATC-200MX1. במארז הנ"ל יש ארבעה מאווררים, שניים מקדימה (מתחת להארד דיסקים) של 80 מ"מ אשר מכניסים אויר. אחד על תקרת המארז מוציא אוויר 80 מ"מ. ואחד בגב המארז גם הוא מוציא אוויר וגם הוא 80 מ"מ. מכיוון שאני מעוניין בשקט אני מחליף את כל המאווררים המקוריים שמגיעים עם המארז למאוררים מתוצרת VANTEC בדגם Steal…
-
- 8 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום בקרוב אני קונה כרטיס מסך חדש ורציתי לשים לו קירור ורציתי לשאול מה יותר חשוב קירור ה chipset או ה memory??? אני לדוגמא יכול לשים רק קירור על הזיכרונות ולהשאיר את הקירור הרגיל שבא אם הכרטיס... והייתי רוצה לדעת אם זה בכלל יעזור לי? בקיצור איזה קירור יותר חשוב... לדוגמא ל http://www.pchardware.co.il/docs/pd-863974324.htm?AffiliateID=zap אין מקום לקירור זיכרונות האם זה טוב? (מטרה OC תקציב על 150 שקל.) הכרטיס יהיה כנראה 9500np שיכול לקבל softmod. (חחח איזה מצחיק בדיוק כתבתי איזה כרטיס מסך אני יקנה ואז אחרי שסיימתי לכתוב ראיתי את השאלה שלך) ;D
-
- 10 תגובות
- 742 צפיות
-