עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי אפשרות בלוח אם לשנות את המכפלות , כרגע הוא על X10 וזה נותן לו 2GHZ הורדתי את הנעילה בביוס ושיניתי ל X11 וזה שינה ל2200MHZ עם מתח של 1.4V ..אבל:הוא מראה ששניתי אבל יש כאילו 2 מספרים שמראים -אחד את המקורי ואחד את החדש. ואחרי שמירה של השינויים זה לא משנה בכלל... ?? אני גם לא הבנתי את ההסבר שבנעוץ על ה L1 שנועל את המכפלות...זה בתוך המעבד או בלוח אם ? איפה זה נמצא?

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  2. Started by dlogan,

גם אם זה בפיירנייט 127 מעלות זה די הרבה זה בכלל הגיוני? כי ד"א אני גם לא מצליח להתקין דריברים וזה יתן הסבר די טוב לכך...

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  3. Started by fit3,

שלום אנשים טובים קניתי מאורר של AC FREEZER 7 ויש לי בעיה אני לא מצליח לחבר אותו על הלוח 775 שלי אפילו היה אצלי טכנאי ולא הצליח משהו מוזר במאורר כאילו הוא קטן בכמה מילמטרים בקיצור החלטתי להחזיר את זה לחנות lamir והם יזכו אותי על סך 140 שקל רציתי לדעת האם יש בלמיר מאוורר במחיר הזה שיכול לתת לי את אותו איכות ושקט כמו של AC? בתודה אמיר

• 9 תגובות
    • 717 צפיות
  4. איך קוראים לבן אדם שמתעסק עם נחושת ושאר סוגי הברזלים והאם אפשר לבקש ממנו שיכין לי צלעות לזיכרונות של הכרטיס מסך כי כבר הלכה לי היד מהמסור הידני

5. Started by rafi-s-,

מעבד 3500+ winchester 40 מעלות במנוחה או 3200+ venice 21 מעלות במנוחה איזה מעבד יגיע לי יותר רחוק? תודה ד.א. יש לי ביג טייפון בשביל לעשות אובר (הטמפרטורות למעלה עם קירור סטוק)

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  6. אני לא מרגיש בעיות תודה על העזרה

• 7 תגובות
    • 716 צפיות
  7. Started by dennis14,

המפרט שאני עומד לקנות הוא כזה: מעבד - INTEL E6300 1.86GHZ קירור למעבד - ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO לוח אם - GIGABYTE 965P S3 קירור ללוח - THERMALTAKE EXTREME SPIRIT 2 זכרונות - G.SKILL HZ 800MHZ/MUSHKIN XP2 800MHZ/ CELLSHOCK 800MHZ ספק - ENERMAX LIBERTY 400W מארז - SUNBEAM TRANSFORMER כרטיס מסך - SAPPHIRE RADEON X800GTO2/XPERTVISION GEFORCE 7600GS EXTREEM DDR3 אני מבקש הצעות שיפור למפרט לצורכי אוברקלוק גבוה יותר מבלי להוסיף יותר מדי כסף.

• 8 תגובות
    • 716 צפיות
  8. אני קונה את המארז המדובר ושמעתי הרבה תלונות על הרעש שלו. אך לא כמו רוב האנשים פה אני לא פנאט של שקט (ולכן אני לא הולך על המאווררים של AC) ואני רוצה מאווררים שקטים (אך לא חרישיים) שגם יהיו בעלי דחיפת אוויר טובה. חשבתי על המאווררים הבאים: 1) של 120 מ"מ - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6082 2) של 80 מ"מ - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2636 אני יודע שזהו מאוורר של 90 מ"מ אבל רשום שהוא מתאים גם לחיבור של מאוורר 80 מ"מ, זה נכון? אם אתם מסכימים עם הבחירה שלי אז תגידו, ואם לא תתנו הצעות אלטרנטיביות באותו תקציב. עוד שאלה שיש לי היא איך לכוון את המאווררים, אילו כדיי שיוציאו אוויר ואילו כדיי שיכניסו כדיי לקבל סירקולצייה טובה? המארז בא עם שלושה מאוורר…

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  9. לא מצאתי מידות/פרטים על המארז שלי - משהו גנרי של spl קיצר מדדתי מבחוץ מתמארז הוא 17 ס"מ +- והBT הוא 13 ס"מ בגובה אז רציתי לדעת אם זה לא יהיה בעיה אצלי (אל תשכחו שזה המידות בחוץ ושיש לי תלוח ומעבד שלוקחים קצת וזה...) אבל גם אם זה לא יעשה לי בעיה על הלוח 775dual -880 pro של אסרוק וגם אם זה לא יתנגש לי בספק

• 14 תגובות
    • 716 צפיות
  10. Started by MTKOL,

שלום לכולם, יש לי מעבד INTEL PENTIUM D 3.0 (דגם 930, של ה-2X2MB CACH, אם זה משנה משהו...), יחד עם קירור הסטוק של אינטל, והמעבד עובד על טמפרטורה של 58 מעלות ללא מאמץ... המאוורר עובד על בערך 2500 RPM...האם הטמפרטורה הזו הגיוננית?! בתודה רבה מראש! :s05:

• 12 תגובות
    • 716 צפיות
  11. Started by ran222,

רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק את הטמפרטורה של המחשב שלי? מה הטמפרטורה הממוצעת למחשב בימים האלה? ואיך אפשר לקרר אותו?

• 7 תגובות
    • 716 צפיות
  12. Started by Little_Nigger,

נשרף לי הלוח אז הבאתי לבינתיים asrock p4i65 g צ'יפסט -Intel 865G ספק כח FSP 400 W וזיכרונות קינגקסטון 512X2 דואל 400 אהה וכמובן- קירור: SAMURAI השאלה אם אני אוכל לעשות OC חזק ?!?!

• 10 תגובות
    • 716 צפיות
  13. כל פעם שאני מנסה לעשות OC עם מחלקים הווינדוס מגיע לסיום הטעינה שלו... ולפני המסך של הwelcome הוא עושה ריסטרט המעבד הוא AMD 3200 VENICE והלוח הוא DFI LanParty Ultra-D המחלקים לא עובדים גם שהFSB על 200 מכפלה 10 ומחלק לא משנה איזה.. פשוט לא עולה.. רק עם default / auto / 1:1 הווינדוס עולה כמו שצריך בגלל המצב הזה אני לא ממש יכול לעשות OC אלה אם יש לי זכרון שמגיע לMHZ גבוה מאוד... מה שמאוד יקר כשרוצים 2GB מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיה ? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 716 צפיות
  14. Started by boom,

העליתי FSB ל 150 בלבד ומכפלה מקורית (11).. וישר דיברה הגברת מהלוח ואמרה- MEMOMRY TEST FAILD.. האם יש הגדרות מיוחדות שיש לתת לזכרון? ASUS A&N8X TBRED 1700 CORSAIR 333MHZ 256MB

• 8 תגובות
    • 716 צפיות
  15. Started by orrm,

שלום כולם, במחשב החדש שאני מקבל הייתי מעוניין שהקירור יהיה יעיל כמה שאפשר.... בזמן הגלישה כאן הבנתי שכמה דברים הם הכרחיים כדי שהקירור יהיה יעיל: מאוורים שלא רק מכניסים אוויר, אלא גם שניים שמוציאים (כמה שיותר מאווררים עדיף), היטסינק עם מאורר טוב עליו, כבלים עגולים (מומלץ)... המארז שיהיה במחשב החדש שלי הוא מתוצרת קולרמאסטר http://www.coolermaster.com/case/p200.htm מדגם ATC-200MX1. במארז הנ"ל יש ארבעה מאווררים, שניים מקדימה (מתחת להארד דיסקים) של 80 מ"מ אשר מכניסים אויר. אחד על תקרת המארז מוציא אוויר 80 מ"מ. ואחד בגב המארז גם הוא מוציא אוויר וגם הוא 80 מ"מ. מכיוון שאני מעוניין בשקט אני מחליף את כל המאווררים המקוריים שמגיעים עם המארז למאוררים מתוצרת VANTEC בדגם Steal…

• 8 תגובות
    • 716 צפיות
  16. Started by HeaT-SinK,

המאוורר הזה : http://www.aocusa.com/subhdd.asp?id=SBF-12B&id2=1&pt2=Cooling+Products&id3=5&pt3=System+and+HDD+Coolers&id4=16&pt4=System+Blowers&tl=HDD_SYS_TEMP 1. מאיפה שואב אוויר ? 2. על מה הוא עושה "פווו" (רוח) ? (התייחסו לפעולה שלו כשהו ב "BRACKET" כלומר מחובר לסלוטים ...)

• 11 תגובות
    • 716 צפיות
  17. Started by Episode-666,

אוקיי אז יש לי מחשב מעולה באמת חדש לגמרי אני לא אכנס לפרטים שלא תזילו ריר אני רק יגיד שמפאת חייתיותו הייתי צריך XASER בתור מארז וכן את החדש מביניהם הלבן שכחית את הדגם עכשיו.. בקיצור ולעניין בזמן גלישיתי נתקלתי ב קרור מים שם THERMALTAKE האם הוא טוב ? הם מציינים שיעבוד טוב במיוחד עם המארז למרות שאני חשוב שזה שטויות אבקש לשמוע את דעתם של המבינים בעניין תודה חברה

• 10 תגובות
    • 716 צפיות
  18. Started by Fire_Trooper,

אני יודע שבשביל לעשות אוברקלוק למעבד / כרטיס מסך וכו' צריך להוסיף כל מיני אמצעי קירור ודברים כאלה אבל עדיין לא הבנתי איך מבצעים את האוברקלוק עצמו? זה משהו בתוכנה? או שזה משהו שצריך לעשות פיסית במחשב עצמו? תסבירו לי בבקשה, תודה.

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  19. =-=-=-=-=-=- עזרה -=-=-=-=-=-= תראו אני רוצה להוסיף מאוורר נוסף למארז שלי יש לי אחד מקדימה של 80 מ"מ והספק שמוציא אוויר וגם עוד מאוורר אחד של 80 מ"מ מאחורה שמוציא אוויר ואני רוצה להוסיף עוד מאוורר יש לי עוד חור מוכן למאורר של 60 מ"מ מאחורה או שאני יקדח מלמעלה ויוסיף מאוורר של 80 מ"מ דרך הגב המארז שלי בכלל לא חם והוא דלוק בלי סוף מאז שחיברתי מאוורר מאחורה של 80 מ"מ אז מה כדאי לי שאני יוסיף של 60 מ"מ מאחורה או שאני יקדח מלמעלה ויוסיף של 80 מ"מ =-=-=-=-=-=- עזרה -=-=-=-=-=-=-

20. Started by ABG,

אני לא מצליח להפעיל אותו מסך12 אינצ עם קונקטור מוזר כמו של סקאזי ובלי כניסה למתח חיצוני http://planet.nana.co.il/gilila/ABG/PICT0001%2EJPG http://planet.nana.co.il/gilila/ABG/PICT0007%2EJPG http://planet.nana.co.il/gilila/ABG/PICT0008%2Ejpg

• 5 תגובות
    • 716 צפיות
  21. Started by UVnet,

יש לי פנטיום 2.8GHZ על Asus P4S8X עם 512 MB זכרון (DDR 333) וכרטיס מסך Radeon 9700 Pro של ATI . כמה אני צריך לצפות שיצא לי ב 3DMARK2001 SE?

• 2 תגובות
    • 716 צפיות
  22. קניתי קריסטל אורב ואני מעוניין לדעת באיזו צורה יש להצמיד אותו או לקרב אותו לכרטיס מסך כדי שהאורב יקרר אותו בצורה מקסימלית ואילו חלקים בכרטיס מסך הם הכי נחוצים לקירור ? כרטיס המסך הגוסס שלי , GEFORCE 2 MX 400 , החלטתי לעשות לו אוברקלוקינג ורציתי לדעת מה הפוטנציאל של האוברקלוקינג, כלומר עד כמה אפשר להמהיר אותו ואם כבר לאיזה כרטיס בתיאוריה הוא יכול להשתוות ? כמו כן האם אוכל למצות את מלוא פוטנציאל האוברקלוקינג שלו עם הקריסטל אורב?

• 3 תגובות
    • 716 צפיות
  23. Started by rtr,

טוב אחרי הגדלת ה OC לMHZ 2500 הטמפ' עומדת על 53 מעלות ועכשיו עוד חורף אז חשבתי להחליף קירור ואני לא יודע איזה !? יש 4 אפשרויות [glow=red,2,300]Thermaltake PIPE101 CL[/glow] + מאוורר 80 40CFM (יש לי כבר ) אין לי מושג איך זה יהיה [glow=red,2,300]Thermaltake SilentTower [/glow] המחיר שלו הוא הMAX שאני מוכן לשלם ביצועים סבירים שקט אבל מגושם ומכוער [glow=red,2,300]Thermaltake POLO 735 [/glow] המאוורר האולטימטיבי ?! לא יקר לא גדול גם שקט כשרוצים וביצועיסטי כשצריך -- יש חסרונות ? יהיה על MAD ומטה כל הזמן [glow=red,2,300]ZALMAN CNPS7000B-ALCu[/glow] או אולי זה המאוורר האולטימטיבי ?! שקט יפה ביצועיסטי אבל דיי גדול יהיה על MAX RPM תמיד כל הHSF האלה לא יעבור את ה 30 DB מי מ…

• 10 תגובות
    • 716 צפיות
  24. שלום לכולם, יש לי בעיה קשה של אוורור מעבד Prescott 2.8E. המעבד נמצא על 60 מעלות ב-Idle (אינטרנט בעיקר) ומגיע בקלות ל-75 מעלות כאשר אני מפעיל משחק מחשב (Unreal למשל). נסיון פתרון ראשון קניתי Heatsink חדש: Thermalright SLK-948U והוספתי מאוורר חדש: Vantec Stealth 92mm (וזאת כי הרעש של המאוורר המקורי מאוד הפריע לי ורציתי מאוורר שקט) הנסיון נכשל! הטמפ' לא השתנו בהרבה. וירדו מ-65 מעלות ב-IDLE ל-60 מעלות. לצערי לא ייחסתי חשיבות למארז שקניתי, ורכשתי מארז די בעייתי מבחינת אוורור. הקובץ המצורף מכיל שרטוט של המארז ממבט צידי אשמח אם מישהו מכם יוכל להמליץ לי על דרך לאוורר את המארז ולקרר את הטמפ' שלו למומלצת (55) בעת מאמץ. יש לי את הכלים הנדרשים לשפץ את המארז אם יש צורך…

• 13 תגובות
    • 716 צפיות
  25. Started by icebreak,

זה AMD 3000 שרץ על 2200, ה CHIPSET סביר ? מה הגבולות שלו אמורות להיות ? והשאר גם בסדר? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 716 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.