עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי לוח 965P-S3 של ג'יגהבייט וזכרונות DDR2 900MHZ 4-4-3-15 SLI EDITION של OCZ... עד לא מזמן הייתי בטוח שיש אי תאימות בין הלוח לזכרונות משום שלא יכולתי לעבוד ביותר מ800MHZ. אחרי ששוטטתי קצת באינטנרט ובדף המוצר של הזכרונות הבנתי שהם עבדו במתח נמוך מדי (1.8V) ביחס למתח שבו הם אמורים לעבוד (2.1V). (אני עדיין לא סגור על זה לגמרי אבל זה נראה לי מאוד הגיוני לנוכח התוצאות...) בעקבות זה העליתי את המתח ב0.3V, לאחר מכן הזכרונות עבדו יופי ב900MHZ... אחרי שהבנתי שאין לי ממש מה לעשות עם זכרונות ב900MHZ החלטתי שאני יוריד את התדר אבל גם את התזמונים... כעת אני עובד ב712MHZ עם תזמונים של 3-3-3-5!!! (המעבד עדיין על 3.2GHZ משום שלא רציתי להעלות לו מתחים...) האם זה סביר שאני יוכל לעבוד בתזמ…

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  2. שלום, יש לי את הכרטיס והקירו הנ"ל והוספתי לו מאוורר 120 השאלה שלי אם המאוורר אמור להכניס או להוציא האוויר?

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  3. Started by idanashh,

איזה לוח טוב ל O\C ל AMD אני לא צריך משהו מיוחד אני רוצה לפחות שיגיע מ1400 מגה הרץ ל1600 נ.ב יש לי רק 600 שח ללוח

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  4. Started by gabbay,

בהתחלה הזמנתי את ה MUSHKIN PC3500 אבל אמרו לי שהקוסיאיר 3200LL יותר טוב אז החלפתי מה נכון? אם אפשר להביא גם השואות

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  5. Started by 1tanai,

אני לא יודע מה זה OC

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  6. אני שוקל לעשות אוברקלוקינג למעבד שלי Intel P4 2 GHZ 512 K Chace. בעל לוח אם ASUS P4T-E בזמן עבודה רגיל לפני אוברקלוקינג הטמפ' של המעבד שלי הוא 39 מעלות ושל הלוח אם 29 רציתי לדעת אם בטמפ' כאלה אפשרי לעשות אוברקלוקינג? ואם לא אז יש לי שאלה אחרת אם אני אעמיד את המחשב שלי מתחת למזגן שיכול ממש לקרר אותו טוב ולעשות אוברקלוקינג תוך כדי הקירור של המזגן ולאחר שהמחשב עובד טוב לאחר האצת המהירות ע"י האוברקלוקינג עם המזגן להחזיר אותו למצב רגיל שבו קירור בלי מזגן ובעצם הטמפ' של המחשב תעלה אז זה ידפוק לי משהו או שהמחשב כבר רגיל למהירות ולא יקרה כלום?

• 7 תגובות
    • 717 צפיות
  7. הוולקנו 11, דעתי: המוצר הנ"ל הוא בסה"כ וולקנו 7+, עם Smart Case Fan 2. מה שבעצם הופך אותו למושלם, כי אין לו את הסינק אלומיניום המסריח של הוולקנו 9, ויש לו את הסינק נחושת המצויין של הוולקנו 7+, אני מאמין שיהיו שיצועים טובים... http://www.thermaltake.com/products/heatsink/v11.htm ---------------------------------------------------------------------------------- המוצר השני שאני רוצה לדבר עליו, הוא בעצם המארז החדש שלהם! אני כמעט בטוח שכל המודרים כבר שמעו על מארזי ה-Xaser II של Tt, אשר הם בעצם היו הגרסא שלהם למארז של צ'יפטק/צ'מינג/אנטק/השם יודע. הפעם, הם הוציאו גרסא מדהימה של אותו מארז (Xaser III), אשר לפי דעתי לא מזכירה בגרוש את את המארזים הקיטצ'יים האלו (אמרתי כבר, ציפ…

• 7 תגובות
    • 717 צפיות
  8. Started by shibby15,

אני מתכנן לעשות O/C לכרטיס מסך הבא שלי, זה אומר שאני צריך להשקיע גם בלוח לO/C או שאין שום קשר??

• 5 תגובות
    • 717 צפיות
  9. Started by ranyr,

אם אני קונה מאורר שעובד ב5000 rpm ב50 db ו100 cfm ואני מוריד אותו ל 4000 לכמה רעש אני יכול לצפות ולאיזו דחיפת אוויר???

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  10. מה לדעתכם גוף הקירור האיכותי למעבד (ביצועים/מחיר) ביותר למארז שוכב גובה 14.7 ס"מ (ברוטו).

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  11. Started by omerz90,

בעוד כמה ימים אני הולך לקבל את המחשב שהזמנתי בחלקים ואני זקוק למשחה טרמית עד 50 ש"ח. חשבתי לקנות את הMX-3, מה אתם אומרים עליו?

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  12. Started by asaf556,

שלום. עשיתי OC ל AMD 425 שלי וכרגע הוא עומד על 3300 בלי תוספת מתח בטמפ מקסימלית אחרי שעה של מעמץ על 43 מעלות זה בסדר כי זה נראה לי בדיוק הזמן לעצור

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  13. שלום לכולם. יש לי את 965 amd ואני רוצה לעשות לו oc עכשיו לפי מה שהבנתי בגלל שהוא עם מכפלה פתוחה אפשר לעלות לו רק את המכפלה אבל זה מעלה את התדר בקפיצות יחסית גדולות דבר שיכול להיות קצת בעייתי כשרוצים להגיע לoc המקסימלי אז השאלה שלי איך אני יכול להתגבר על הבעיה יש אפשרות להוריד את המכפלה ולשנות את ה fsb או שיש דרך אחרת או שאפשר לעשות למעבדים כאלה oc רק על העלת המכפלה. זו תיהיה הפעם הראשונה שאני עושה oc.

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  14. Started by Guy950,

היי, אתם יכולים לראות את המפרט שלי בצד, אני יודע שהלוח אם הוא מאוד גבולי לOC אבל זה לא כ"כ משנה לי, אני רוצה לעשות OC קל. המעבד שלי (הQ9550) עובד על 2.8GHZ ואני רוצה לעשות לו OC קל לסביבות 3-3.2GHZ. והבעיה שיש לי עכשיו קירור סטוק, הוא מעולה, במנוחה הטמפרטורה היא 40 מעלות ובמאמץ היא עולה ל55 מעלות, לא משהו רציני. אבל הקירור לפעמים מרעיש וזה מעצבן אותי כי זה מפריע לי להתרכז אז מישהו יכול להמליץ לי על קירור מעבד עד 300 ש"ח מהחנות www.p-see.co.il? חשבתי על: http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=185 או על http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=938 למרות שהקירור הזה חורג הרבה יותר מהתקציב שלי אבל אמרו לי שהוא דווקא טוב..

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  15. שלום לכם.. עשיתי OC לכרטיס המסך שלי Geforce 8600GT אלו הם נתוני הסטוק טמפ' מנוחה: 48c - 54c Core Clock: 540Mhz Shader Clock: 1188 Memory Clock: 400Mhz אז ככה.. העלתי את תדר הליבה ל 620Mhz ואת תדר הזיכרון ל 410Mhz הכרטיס הגיע ל83 מעלות אחרי כמה דקות של מאמץ אבל לא עשה שום בעיה אלה אני הפסקתי אותו(מפני שחששתי שהכרטיס ינזק). יש לציין שאני עם קירור הסטוק של החברה Twin Tech תמונה של הכרטיס: תמונת מסך: העלתי את התדרים עוד טיפה ליבה: 650 זיכרון: 420 ואחרי בערך דקה של מאמץ התחילו הבהובים כאלו מוזרים במסך והייתי חייב לעשות ריסטרט למחשב בכדי לגרום להפסקתם.! יש לציין שהטפ' לפני ההבהובים לא הגיעו ליותר מ 80 מעלות במאמץ.. רציתי לדעת מה פשר ההבהובים והאם הטמפ' …

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  16. אני רוצה לעשות oc למעבד ואני רוצה לקנות קירור טוב וחזק ל i7 שאני יוכל להגיע איתו ללפחות 3 3.2 ghz והטמפ תיהיה על מקסימום 55 בfull תודה רבה המחיר 250 300 גג המפרט בצד תגידו לי אם משהו יגביל אותי או לאיזה ghz אני יכול להגיע בלי הרבה בעיות

• 5 תגובות
    • 717 צפיות
  17. אני מרכיב מחשב שישב בסביבה מלאת אבק ומעוניין להרכיב את המערכת כך שיהיה לחץ אוויר חיובי כדי למנוע כמה שיותר כניסת אבק. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=207166 מדובר על AMD Athlon II x2 250, לוח-אם Gygabyte 800GM-D2H, ללא כרטיס מסך נפרד. חשבתי על המארז הבא: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8533 Antec TwoHundred הוא בא עם שני מאווררים: 140mm מלמעלה ו-120mm מאחור. האפשרויות הן: 1. להפסיק את המאוורר האחורי ולהתקין מלפנים (מאחורי הפילטר הקיים) מאוורר עוצמתי. 2. להשאיר את המאווררים המוציאים ולהתקין מלפנים 2 מאווררים מכניסים. 3. להוסיף מאוורר מכניס + פילטר מהצד. האם יש מצב שהאפשרות הראשונה תספיק לקרור המפרט הנ"ל? אם לא, איזו מהאפשרויות האחרות עדיפה? האם יש מאר…

• 4 תגובות
    • 717 צפיות
  18. שלום , עשיתי לאחרונה OC ל-E8400 אבל הוא לא מראה לי במערכת הפעלה שישנו אוברקלוק ולאחר עשיתי OC ל-E8400 נכנסתי לביוס כדי לאמת שלא אבד , עשיתי ל3.6 עכשיו אני רואה בביוס שזה 3.6 ובתוכנה Cpu-Z אני רואה שזה 3600Mhz אבל רק במאמץ כלומר שפועל משחק או סרט HD , אין לי בעיה של קירור. שאלה 1 : למה הוא לא מראה לי את האוברקלוק במערכת הפעלה? שאלה 2 : למה הוא מראה לי את האוברקלוק בתוכנה , רק במאמץ של המעבד?

• 3 תגובות
    • 717 צפיות
  19. זה שעשיתי OC של 33% זה בהכרח אומר שיהיה לי שיפור של 33% ? עד כמה זה משמעותי מלבד הנקודות בBENCHMARKים ? אני שואל ברצינות , אני עשיתי OC סתם לכיף ת'אמת. האם זה פותר את המשתמש לקנות מעבדים חדשים יותר ? האם זה כל ההבדל במעבדים מאותה קבוצה (זתומרת לי יש דו ליבתי , אז בקבוצת דו ליבתי) - המהירות ? (ופרוטוקול SSE4)

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  20. שלום! האם ניתן לבצע overclock למעבד מסדרת ה U של אינטל? תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  21. איך אני יכול לעשות אוורקלוגינג - עם איזה תוכנה, לכרטיס: nvidia geforce 4 4000 128 mb ddr ואיך אני יכול לדעת מה הטמפרטורה שלו?

• 14 תגובות
    • 717 צפיות
  22. אני זוכר שהיה אבל לא זוכר את החברה והכל..אפשר לינק? ועוד שאלה,זה יתאים ללוח ABIT NF7-SL? הזכרון הוא Mushkin 1GB 2x512MB XP4000 2-2-2 Redline והוא צריך בין 3.3ל 3.5 וולט. הלוח יעמוד בזה? והבנתי שהזכרון צריך קירור אקטיבי..נדאג לזה.

• 13 תגובות
    • 717 צפיות
  23. Started by dahaka,

אז ככה המערכת שלי היא כזאת: E6400 ABIT AB9 KINGSTONE 2GB 800MHZ רציתי לדעת עד כמה אני יכול להגיע אם המעבד זה? יש לי קירור סטוק ד.א

• 8 תגובות
    • 717 צפיות
  24. שלום לכולם (: יש לי את הפריזר 7 פרו והאמת דיי מרוצה ממנו. לאחרונה הוא התחיל לעשות רעשים מוזרים, אמרתי בטח שימון יעזור... שימנתי את המאורר, היה בסדר, בלילה כיביתי את המחשב. אחרי שהדלקתי אותו בבוקר, הרעש חזר... וככה זה קרה לי כבר 4 פעמים, שום דבר לא עוזר חוץ מלהוציא אותו ולשמן אותו.... מה עושים? האם אפשר לממש אחרויות במקרה הזה? נ.ב היום מרוב עצבים על זה הבאתי כמה מכות למחשב ( חזקות ) והקירור התפרק מהתושבת שלו ( הייתי צריך להרכיב אותו מחדש, עוד יותר מעצבן )

• 12 תגובות
    • 717 צפיות
  25. Started by telzur,

איזה נזקים יכולים לקרות למחשב שלי אם תהיה תקלה באוברקלוקינג

• 2 תגובות
    • 717 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.