עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by r1plet,

שלום, כידוע לי, לוח האם שלי (MSI G31M3-F) הינו mATX במחיר נמוך יחסית ונורא משתלם, וזאת חוץ מעובדה אחת שלא ידעתי עליה עד אחרי קניית לוח האם - הBIOS לא מאפשר העלאת VCORE כמעט בכלל, כל שהOC המקסימלי היציב לו אוכל לצפות ינוע בין 3.5-3.6GHZ (תקנו אותי אם אני טועה) כרגע במארז הקטן והג'נרי (אייבורי+מבצע 22"+מחשב ב2200 ) שלי יש מאוורר קדמי להכנסת אוויר, Arctic Cooling Alpine 7 Pro לקירור המעבד, ומאוורר שהוצאתי מקירור המעבד במחשב הישן, שלCOOLER MASTER מאחורה, להוצאת אוויר. כרגע ע"פי אוורסט ALPINE מסתובב על סביבות ה2100RPM וה-COOLER MASTER מגיע ל2400RPM פחות או יותר. המחשב ללא פעילות רבה, טמפ' בסקרין כאן - http://i175.photobucket.com/albums/w144/ripzombie/screenie.jpg הרבה פרט…

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  2. 4053 נ"ק ב 3DMark05. בסטוק קיבלתי כ3800. אני עכשיו על 560 לGPU ו1215 לזכרונות.. יש לאן לעלות? האם יש סיכוי שהכרטיס יישרף ללא התראה מוקדמת? כרגע מכוונים עליו 2 מאווררי 80MM מוחזקים בסלוט PCI... מה אתם אומרים? אגב, אחרי ששמתי מאוורר גם על הזכרונות, הא"ק הוחזר ל445MHZ 2-2-2-5 1T. נדב.

• 9 תגובות
    • 775 צפיות
  3. שלום, אני מחפש המלצה לגוף קירור איכותי ולא רועש למעבד, תחילה חשבתי ללכת על ה AC 7 xTreme לאור המלצות וביקורות שקראתי. אך לאחר שקראתי באשכול הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=397030 הבנתי שהוא לא כזה מומלץ... אז האם AC 7 פריזר זו הבחירה המומלצת? ההבדלים בינהם באמת זניחים? או שמא יש קירור אחר בטווח של 100-180 שקל שעדיף ללכת עליו? אגב המעבד שלי הוא גם כן 9450 ללא oc. תודה

• 10 תגובות
    • 775 צפיות
  4. Started by DorHD,

אהלן, אחרי שאני רואה אנשים שמגיעים ל-4.5+ למעבד,החלטתי להתחיל לנסות לעשות OC ל-Q9300 שלי. ברשותי לוח X48-DS4,הסתכלתי על ה-M.I.T בביוס נראה פשוט למדי. הבנתי שאני צריך לבטל כמה פונקציות בביוס כמו C1E,EIST וכו... לשאלות : 1.בקרוב אני מקבל את המאוורר ל-TR TRUE 120 שלי כרגע הטמפ' עומדת על 50-60 כמובן שזה לא סביר,מה תיהיה הטמפ' לאחר הוספת המאוורר (בערך) 2.האם לעשות OC זה רק להעלות על הבאס,להוסיף מתח כשצריך, ולבדוק יציבות או שיש מה לעשות את הטיימינג של הזיכרונות ? 3.מה ה-MAX CLOCK למעבד הזה ? 10x לעונים...

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  5. מצאתי פרויקט מודינג מדהים באיזה אתר בחו"ל, הם לקחו מארז Chieftec Full Tower עשו לו צביעה, צבעו כל חלק כולל הספק כוח, שמו מסך LCD, בנו מערכת קירור מים {המיכל מדהים}, פתחו חלון ענק בדלת בעזרת הדרמל, טוב חבל שאני מספר לכם הכל, הנה הקישור: {מדהים, אני רוצה גם} פרויקט על 20 עמודים הנה כמה תמונות למי שאין זמן לראות את כל הפרויקט: ======= מישהו יודע היכן בארץ ניתן לקנות את ה-Dermel המקורי?

• 7 תגובות
    • 775 צפיות
  6. יש לי את המאורר הנ"ל יש לו מספר אופציות לכיוון מהירות המאורר 1. עוצמה מלאה. 2. מכני/ידני ע"י Adjustable fan speed control 3. אוטומטי ע"י טמפ' המעבד בהתקנת חישן בין המעבד לגוף הקירור עובד בטמפ' שבין 20-55 מעלות צ'. יש לי מספר שאלות לגבי חיבור החישן למעבד א. כאשר אני חיברתי את החישן למאורר, המאורר עבד בעוצמה מלאה לפחות לפי הרעש שהשמיע - מדוע המאורר עבד בעוצמה מלאה עם הנתונים על הטמפ' של המעבד מראים בין 23-30 מעלות??. ב. בדף המוצר : http://www.thermaltake.com/product/DCfan/VR/standard/a202829/a202829.asp יש אזהרה לגבי הפעלת לחץ על החישן שמחברים בין המעבד לגוף הקירור, יש לי קירור למעבד: Thermaltake Ruby Orb II - http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p03…

• 14 תגובות
    • 775 צפיות
  7. Started by maverick,

קניתי לא מזמן מאורר לקירור הדיסק בקשיח. הוא אמנם עושה את העבודה אבל מרעיש מאוד. יש למישהו מושג על מאורר שעושה את העבודה אבל בשקט?

• 6 תגובות
    • 775 צפיות
  8. Started by bad-sector,

מי טוב יותר?

• 7 תגובות
    • 775 צפיות
  9. Started by subarel,

הגעתי עד באס 453 במתח 1.3625... זיכרונות על 905Mhz ב 2.1.. (זה המקסימום שהלוח נותן.. ) ואז הכטיס מסך עבד רק על 4 ביט.. משהו כמו 16 צבעים.. למה זה קורה? - נעלתי תדר ל 100 אני עובד עם המדריך הזה: http://secure.ncix.com/forumpost/displaythread.php?threadid=1257318 וזה: http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core2Duo-Overclocking-Guide-v1-ftopict197995.html CPU-Z http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=176022 בראל. כל מה שניסיתי לא עזר.. לא עובר באס 465... בכל מקרה אני מרוצה..

• 9 תגובות
    • 775 צפיות
  10. Started by chaikr,

שלום לכולם וחג פסח שמח, יש לי כבר למעלה משנתיים את ה4850 (האמת שאני לא זוכר את החברה...) עם קירור סטוק והוא משגע אותי מבחינת הרעש שהוא עושה במנוחה. גם כשלא פועל שום דבר כבד (אינטרנט, PDF וכ"ו) הטמ"פ של הכרטיס היא 83 מעלות והמאוורר נמצא על 36% פעולה. מאוד מפריע לי רעש שבא מהמחשב. השאלה היא האם יש פיתרון קירור שיבטיח לי שקט בזמן עבודה משרדית? לרוב אני בא פעם בשבועיים הביתה וכשאני בא אני צריך ללמוד ולכן אני צריך קירור שהוא באמת שקט שיאפשר לי ללמוד מהמחשב הזה ולא מהלפטופ ולא קירור שיתן לי קצת יותר שקט... לא עשיתי OC וגם לא מתכנן. רעש בזמן משחקים זה משהו מקובל ולכן זה לא שיקול אשמח מאוד לדעת מה האפשרויות שלי (אם בכלל...) תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  11. Started by orel13orel,

מיועד ל 775 סוקט E8500 שאר המערכת היא מקומבינות ;D משאבת אקווריום רדיאטור של אופנוע מיכל מים שמיועד לדלק טיסנים

• 5 תגובות
    • 775 צפיות
  12. אני צריך הצעה לשני מאווררים שקטים ויעילים של 120MM למארז. אחד מקדימה ואחד מאחורה. פתח היניקה של המאווררה קידמי יהיה פתוח ללא מסננים. אני לא רוצה לשמוע מאווררים ממרחק של מטר.ו

• 11 תגובות
    • 775 צפיות
  13. Started by prozaq,

שלום לכם חברים ! יש לי את ה AR775 HEAT-PIPE קרוב ל3 שנים בערך והוא הפסיק לעבוד לפני איזה שנתיים בערך ומשום מה לא היה אכפת לי כל כך יש לי כרטיס מסך HD 4850 ובשביל שהמחשב לא יקרוס לי כל דקה העלתי את האחוז של המאוור של הכרטיס והרעש מבשל לי את המוח ! אז אני רוצה לגרום לקירור לעבוד ואין לי מושג איך לעשות את זה ... יש הצעות ? תודה !

• 1 תגובה
    • 775 צפיות
  14. קודם כל, שלום לכולם!!! אני מסתכל בנושאים השונים ומנסה לקבל את התמונה המלאה, אך לא כל כך מצליח. האם מישהו בפורום יכול להסביר בהרחבה ובפירוט מהו over clocking??? איך עושים את זה, האם זה מסוכן, איזה דרישות צריך ועוד... תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 775 צפיות
  15. Started by bad-sector,

מישהו שמע\מכיר את המוצר הזה? http://www.thermaltake.com/products/heatsink/ductingMod.htm קראתי איפשהו שהוא מוריד טמפרטורה בצורה לא רעה בכלל... אם יש מישהו שמכיר\יש לו אני אשמח לשמוע דעה או לראות תוצאות של מישהו שרכש את המוצר... תודה מראש..

• 8 תגובות
    • 775 צפיות
  16. Started by Nirkaw,

שמתי לב, שאפילו במנוחה הכרטיס מסך מגיע ל48 מעלות, אבל זה לא בגלל שהוא "פתאום" מתחמם אלא בגלל שהוא לפעמים פשוט לא נח. כשאני נכנס לGPU-Z אני רואה שכל הCORE CLOACK MEMORY CLOACK SHADER CLOCK נמצאים על המקסימום במקום להיות על נמוך ולתת לכרטיס לנוח ובגלל זה הוא מגיע ל48-49 מעלות. ולא, אני לא במשחק, אני פשוט באינטרנט, ידוע לכם למה? אם לא הבנתם תגידו לי אני אסביר שוב מחדש. אני כמעט בטוח שזה קשור גם לOC שעשיתי. ביצעתי את הOC בתוכנה MSI AFTERBURNING אם זה קשור.

• 4 תגובות
    • 775 צפיות
  17. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום. אחרי קריאה של הרבה מדריכים וכתבות באתר החלטתי לפתוח משתמש בשביל לשאול כמה שאלות. קודם כל, לפני כמה ימים החלפתי את הE6300 שלי בQ6660 עם Arctic Cooling Pro 7. (אם הייתי עושה יותר מחקר קודם הייתי קונה אולי את הBig Typhoon). היום החלטתי להעמיק באפשרויות של Overclocking למעבד. דבר ראשון ראיתי שהMultiplier בBios הוא X7, שיניתי לX9. השאלות: 1)מהי הסיבה שהMultiplier בביוס היה X7 ולא X9 כברירת מחדל? (לא, הSpeedStep לא פעיל). 2)הבעיה מעלה בי כמה שאלות - קודם כל, עד כמה מומלץ לעשות Overclocking כדי לא לדפוק את הראם? האם הוא יכול להתחמם יותר מדי וכו'? הוא לא גם פאקטור במשולש של המתח טמפרטורה ותדר? המחשב מיועד בכדי להפעיל כמה משחקים(אותו המשחק פעמיים …

• 6 תגובות
    • 775 צפיות
  18. שלום ! אני רוצה לשדרג את הקירור של המעבד שלי ויש מבחר עצום אני כבר הרבה זמן לא התעדכנתי אשמח לשמוע הצעות ולקבל קצת הכוונה על מי יותר מתקדם היום ויותר טוב וכמובן השקט ביותר ! מסגרת ההשקעה באיזור 350 ש"ח +\- תודה !

• 7 תגובות
    • 774 צפיות
  19. Started by yahavon028,

רציתי שתמליצו לי על קירור טוב לציפסט. ראיתי את הקירור ZM-NB32J של זלמן ורציתי לשאול אם הוא טוב ואם אתם יודעים אולי על קירורים אחרים טובים יותר. סתם שתדעו אין לי מקום לברגים רק לדבק... תודה מראש

• 14 תגובות
    • 774 צפיות
  20. שלום לכם.. אני מעוניין לקנות מערכת קירור מים למעבד שלי.. נמאס לי מהרעש של המאווררים אם מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על משהו טוב.. או של zalman או של טרמלטק.. אני אשמח... שהמחיר לא יעבור את ה 1000 ש"ח.. תודה ויום טוב.

• 5 תגובות
    • 774 צפיות
  21. Started by CoPyCaT,

האם באמת לוחות של ABIT מראים טמפרטורות גבוהות יותר מלוחות אחרים? הטמפרטורה של המעבד שלי היא 53 מעלות במצב מנוחה. נמדד ב-Motherboard Monitor 5 האם זה נורמלי או גבוה מדי? מדובר על מעבד 2.8 בלי OC בינתיים בלוח ABIT IC7

• 12 תגובות
    • 774 צפיות
  22. Started by Wreckovski,

דבר ראשון, אני רוצה רק לוודא.. ה-Si-97 החדש מיועד לסוקט A, נכון? כלומר אינו מתאים על 754? שאלה קצת טפשית, אבל אני מוכרח לוודת בכל אופן, חיפשתי השוואות עיקריות בין ה-XP90 וה-XP120, ואני לא מבין מה עדיף. מצד אחד, ה-XP120 נותן אפשרות למאורר 12מ"מ, בזמן שה-XP90 מורכב מיותר גוף קירור מה-XP120. אני לא יודע מה לבחור, בעיקר בגלל הפרש המחיר. ההפרש הוא אדיר, ואם זה לא מצדיק את עצמו, אז למה? בכל אופן, המטרה העיקרית שלי זה אוברקלוק לנניח.. 2300 מגה הרץ, אולי 2400, למעבד שלי. (ניתן לראות בחתימה שלי, ואלה מכם שעצלנים מכדי להסיט את העיניים: AMD Athlon 64 3000+ Newcastle 754) תודה רבה

23. אני בירידת המחירים קונה את המעבד הזה ואת שלי מוכר או עושה OC רציני. עכשיו אני רוצה קירור טוב שהטמפרטורות במאמץ לא יעברו את ה-50 מעלות או מקסימום 60 מעלות. עכשיו אני מעוניין לעשות OC למעבד הקיים שלי E6600, יש לכם המלצות מדריכים עידכוני ביוס טובים בישביל זה, בבקשה עזרה!! צריך פשוט הסבר על מחלקים, מתחים מומלצים. חשוב לציין שהזמנתי קירור טוב, עוד שבוע הוא יגיע אליי. הטמפרטורה שלי. במנוחה: Cpu-1: 25 Cpu-2: 27 במאמץ: Cpu-1: 50 Cpu-2: 50 תודה מראש לעוזרים!!

24. נפלתי על זכרון חייה !!!! Twinmos שלי על 1:1 מביאים בראש כמו גדולים !!! 242x14 242x14 Pcmark02 242x14 Pcmark02 + Turbo גדולל אדוםם ועכשיו להפתעה הגדולה ! 243x14 243x14 Pcmark02 + Turbo ועוד פעם סלחו לי שפתחתי עוד אשכול פשוט אני מאוד שמח מהתוצאות

• 6 תגובות
    • 774 צפיות
  25. היי כולם, דבר ראשון אני חדש בפורום פה (האמת הרבה זמן בHWZONE פשוט התעצלתי לפתוח משתמש ) יש לי כמה שאלות. הבנתי שיש חודש הבא תחרות אוברקלוקינג בהוד השרון. אני יודע לעשות אוברקלוקינג הרעיון הוא שאני לא מכיר את הסצינה של התחרויות. המעבד שאני עושה עליו אוברקלוקינג הוא E2160 (ישן, אבל כיף). כל השאלות שלי מתייחסות למקצה של אחוזי שיפור: השאלה הראשונה שלי היא עד כמה זה ריאלי להגיע עם מעבד כזה לתחרות? שאלה שנייה זה - הקירור שבו משתמשים במקצה הזה- מוגבל? אפשר נניח להגיע עם חנקן נוזלי\קירור שאני יצרתי? אנשים אשכרה עושים את זה בתחרויות בארץ? כלומר המנצחים - בד"כ הם עם חנקן נוזלי\קרח יבש או שהם עם קירור רגיל במקצה הזה? ושאלה שלישית ואחרונה! - האוברקלוקרים בד"כ באים עם חומרה…

• 2 תגובות
    • 774 צפיות

דיונים חדשים בפורומים