עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום. אני מחפש מאוורר טוב ככזה שידחוף אוויר לתוך המארז [מאוור קדמי]. כאשר התחלתי לחפש, רק הסתבכתי. דבר ראשון שהופתעתי ממנו הוא המחיר. יקר! דבר שני, יש המון נתונים שונים - מהירות הסיבוב, אבל גם מדד של כמות האוויר ה"נדחפת". יש המלצה שתעזור לי קצת לצמצם את החיפוש? אולי מותג שכדאי להיצמד אליו, או מאוורר ספציפי? תודה מראש! הערה צדדית [ושאלה תאורטית]: במידה והייתם צריכים לבחור מאוורר יחיד למארז, היכן הייתם מתקינים אותו? כמכניס אוויר [קדמי], או מוציא אוויר [אחורי עליון]? תודה!

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  2. Started by amirsource,

שלום לכולם, אני פירסמתי במדור מפרטים את המפרט ואני מתכנן לעשות לו OC עכשיו השאלה שלי איזה קירור אני צריך למארז ולמעבד?. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤995 לוח אם: DFI LANPARTY DK P45-T2RS PLUS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤649 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1291 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤320 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK - זמין במלאי אחריות: שנה. מחיר: ¤125 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1000 CL5-5-5-15 - F2-8000CL5D-4GBPQ - זמין במלאי אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤296 מארז: N…

• 10 תגובות
    • 779 צפיות
  3. Started by Cyron,

שלום. אני מחפש מדריך כדי לעשות OC למעבד בעברית או אנגלית... תודה

• 10 תגובות
    • 779 צפיות
  4. Started by matizami,

בזמן האחרון המחשב שלי רועש . אני יכול אפילו לשמוע אותו במסדרון אם אין רעש בבית. פעם הוא היה ממש שקט שאפילו שהייתי מכבה אותו, לא הייתי בטוח שהוא מכובה כי פשוט לא היה רעש ממנו. ניקיתי את המאוורים בעזרת שואב אבק. אחרי שניקיתי, אחד המאוורים עשה רעש ממש חזק כאילו איזה טרקטור קטן מתרוצץ לי במחשב. בנתיים ניתקתי אותו כי אני לא יודע מה לעשות. חוץ ממנו עדיין יש רעש מהמחשב. אני לא יודע אם זה קשור לפה, אבל מדי פעם יש רעש מהארדיסק כאילו מתקינים משהו, או עושים איזה פעולה כמו פתיחת וינראר, וזה למרות שאין שימוש במחשב, או לפחות שימוש שמצריך עבדוה מאומצת של הארדיסק.

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  5. Started by solaric,

קניתי 2500k + mugen 2 ועשיתי לו OC ל4.3, כרגע אני לא זקוק לכוח עיבוד שכזה לכן ביטלתי את הOC. עכשיו המארז שלי מרעיש נורא, אפילו עם אוזניות ניתן לשמוע חלק מהרעש, העניין זה שאני פותח אותו והכל מסתובב חלק ואין רעש של משהו דפוק, פשוט רעש עמום אך חזק ואני חושד שהוא יוצא מהmugen 2, הבנתי שבתפעול נכון הmugen 2 יכול להיות שקט במיוחד אז נכנסתי להגדרות בביוס (לוח אם p67 ud3 b3 של gigabyte) ושמתי בהגדרות על PWG ובהגדרות של המאוורר מעבד על silent שזה שינה את הערך שם ל1.0 במקום 1.7 בPWG. העניין זה שאני עדיין שומע את הרעש המציק, האם יכול להיות שזה המארז? יש לי lancool k56 שבאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו והוא בנוי טוב שומר על טמפרטורות נמוכות אבל הרעש באמת חזק מעבר לרמה של 7/10.

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  6. Started by rafi-s-,

מחפש קירור מים יותר טוב מהקירור אוויר של Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 וה Thermalright VGA Cooler V1 עד 1000 ש"ח

• 10 תגובות
    • 779 צפיות
  7. אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו. מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ. חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.

• 7 תגובות
    • 779 צפיות
  8. Started by iakovl,

כל מוד שאתם מכירים תכתבו אותו ואם אפשר אולי גם אתר שיש בו מדריך לעשיית המוד.

• 8 תגובות
    • 779 צפיות
  9. Started by Chura,

היי, רכשתי מארז זה : CoolerMaster Media 260 (RC-260). שגובהו כ8.9 ס"מ סך הכל, כלומר יש בערך כ6-6.5 ס"מ לקירור למעבד. מה דעתכם ? המליצו לי על AC Freezer 7 LP שנראה נחמד, לדעתי גם אחד הזלמנים יכנס, לא ? אשמח לעזרתכם. חן

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  10. Started by rony1880,

היי רציתי לדעת אם הקירור הזה שקט וטוב? http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/ocz_vendetta_cpu_cooler/1

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  11. 6800le http://www.doomedpc.com/drupal-4.5.2/?q=/node/9 6200 פה התמונות הראשונות לא טובות אבל זה לא יפגע במדריך עצמו לפתיחת צינורות http://www.doomedpc.com/drupal-4.5.2//?q=/node/20 6800nu http://firingsquad.com/hardware/geforce_6800_unlocking/page2.asp אם למישהו יש אפילו בעברית מדריכים כלשהם כאלו שיביא לכאן או מדריכים באנגלית שונים בנוגע לזה 8)

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  12. Started by eladbu,

שלום לכולם ברשותי 4פ 512 מ ולוח 875 של גיגהבייט שאלתי היא האם שינוי דרך הביוס של cpu host clock freq שכרגע עומד על 200 אפשרי לשינוי ניתן עד 350 וכיצד זה משפיע????? ועוד דבר agp/pci/src עומד כרגע על66.33.100 ניתן להעלות אותו עד 96.48.105 האם רצוי???? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  13. שלחתי אי-מייל לאפוקס ושאלתי אותם בקשר לבעיה של ה200 FSB, ושאי אפשר לאפס את הביוס. הנה התשובה: This problem was a long time ago when you upgrade to the last BIOS version than the problem is solved right away and it will never happen again. Probably your board already has a later BIOS version than the ones which caused this issue. Best Regards,

• 10 תגובות
    • 779 צפיות
  14. שלום לכולם....אז ככה יש לי בעיה שהמאוורר של הכרטיס מסך משמיע רעשים מוזרים מאוד והוא חורק... יש לי כרטיס מסך geforce 4 mx440 של leadtek חשבתי אולי שהבעיה היא הספק כי יש לי יחסית הרבה דברים צורכים חשמל...2 הארדיסקים, 3 מאווררים 2 סדידירומים כונן דיסקטים וכרטיס קול AUDIGY שיש לו פאנל קדמי שדורש חשמל.... תודה לעוזרים....

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  15. אתמול הרכבתי עבור חבר מערכת Xp 2500+ עם לוח לידטק Nforce 2 מדגם ישן ושמתי לב כי ביצועי הזיכרון שלו תחת סנדרה טובים יותר משלי למרות שאני תחת בס של 200 לעומת 190 שהרצתי אצלו. בנוסף תזמוני הזיכרון שלי טובים יותר (6332 לעומת 6332.5). החלטתי לחקור את הבעיה. בהתחלה חשבתי שאולי הזיכרונות לא מזוהים כ Dual channele אבל בדיקה בזמן הפוסט העלתה שהלוח דווקא עובד ב Dual. קראתי את המדריך למשתמש וגיליתי שקיימת אופציה בביוס תחת תפריט Soft mod שנקראת CPU Interface כבריררת מחדל האופציה הזאת מבוטלת (Disabled) בביוס יש הסבר ש Disabled משמש על מנת להשיג מקסימום יציבות ו Enabled משתמש בתזמוני Over clocking. העברתי את האופציה ל Enableed והניקוד לזיכרון בסנדרה עלה ב 240 נקודות - כ 10% תוספת, גם …

• 8 תגובות
    • 779 צפיות
  16. Started by zippobuyer,

אם כן, הכיצד?

• 2 תגובות
    • 778 צפיות
  17. אני משנה שם את האחוזים אבל לא קורה כלום,למה ? אולי בגלל שיש לי ויסטה ? ויש לי עוד שאלה,אני ורצה להחליף קירור למעבד בגלל שכרגע הוא ממש רועש,אם אני אחליף לפריזר 7 אני ארגיש בשינוי ? תודה.

• 8 תגובות
    • 778 צפיות
  18. Started by albert,

שלום לכולם, ניום הוצאתי את המאוורר מהספק של המחשב הישן שלי ורציתי לשים אותו במארז. קראתי כמה מדריכים איך להכין אותו והצלחתי. אבל יש בעיה אחת - אני רוצה לחבר אותו לתחתית המארז ואין לי מושג איך! אני יודע שאפשר גם מאחור ובדרך כלל יש שם כבר מקום אבל אני רוצה שהוא יהיה מול הכרטיס מסך. איך אני מחבר אותו לתחתית המארז? אני לא רוצה להתחיל לקדוח חורים למטה, יש דרך אחרת? כמו להדביק עם צלוטיפ או משהו כזה? תודה לכולם מראש .

• 11 תגובות
    • 778 צפיות
  19. Started by LazyCat,

עשיתי OC למערכת הבאה: AMD Athlon 64 X2 5000+ Asus M2A-VM Transcend 2GB DDR2 667 5-5-5-15 השינוי היה תוספת מתח לזיכרון 1.8+ והמתח למעבד הוא 1.45@1.3 שינוי מהירות הבאס 225@200 התוצאה היא 2.6GHz@2.95GHz. הכל עובד יציב, אבל המעבד חם מידי כ- 62 מעלות במאמץ (קירור סטוק). מה אני יכול לשנות כדי להוריד את מעלות המעבד (ניסיתי להוריד מתח למעבד, אבל אז המחשב קורס)?

• 6 תגובות
    • 778 צפיות
  20. Started by nitzanzb,

למרות שאני מניח שלא יהיה בעיה גדולה למצוא רכיבים אלקטרוניים כמו לדים, נגדים וכ' ובהחלט שלא תהיה בעיה עם כבלים שונים, מה לגבי הדברים היותר נדירים? מסכי LCD למשל, מישהו פה שאל על מקום לקניית מסכי LCD בחיפה וקיבל 4 חנויות מתוכן רק לאחת יש ברשומות, אך אין במלאי כרגע. חנויות און ליין שמוכרות ציוד שכזה אני בטוח שיש כמו זבל אבל קיימות מספר שאלות. 1. האם קיימת אחת בתחומי הארץ (שהמשלוח לא יהיה מחו"ל) 2. אם היא מחו"ל האם היא עושה משלוחים לארץ? כבר מצאתי אחת באוסטרליה שעושה משלוחים לאוסטראליה וניו זילנד בלבד. 3. עלות דמי משלוח לעומת מחיר רכיב, קצת מגוחך לשלם 20$ משלוח בשביל לד שעולה 3$ נכון? ואני מניח שפה אני בא בהצעה די מעניינת, יתכן למנהל הפורום או האתר אם יחליט לאמץ אותה, מה שבהח…

• 6 תגובות
    • 778 צפיות
  21. Started by Y.k,

רציתי לדעת מאיזה חומר הכי כדאי לקנות את הגוף קירור? כי שמתי לב שמנחושת זה הכי יקר ואני רוצה שיהיה הכי טוב שאפשר .. כסף זה לא בעייה למה המחיר של הגוף קירור הוא די נמוך. תודה מראש

22. מחפש מאוורר חדש ל775 ללא OC שיהיה שקט, תקציב: 100~ כמה שיותר זול אהה, וכמובן לינק למוזר בחנות (עדיף כמה שיותר קרוב לירושלים) תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 778 צפיות
  23. Started by ben389,

שלום, יש לי מכשיר GAME GEAR ישן שכבר לא עובד וחשבתי לקחת לו את המסך ולשים אותו במארז בתור מסך נתונים. יש לי כמה שאלות של מתחיל בנושא: התאורה של המסך היא נורה כלשהיא שעובדת במתח גבוה (מצורפת תמונה) השאלה היא איך מפעילים את כל העסק הזה במחשב והאם זה אפשרי בכלל? ממה שראיתי המסך מחובר ע"י כבל פלאט של 68 גידים (התאורה נפרדת) ע"י איזה בקר שולטים בזה? האם כדאי להתעסק עם התאורה המקורית או שכדאי לחשוב על פתרון אחר? רעיונות והצעות יתקבלו בברכה.

24. Started by xs_106,

שלום אני חדש בקהילה שלכם, כך שעם הנושא לא במקום - תעבירו. יש לי מס' שאלות לגביי מעבד AMD המחשב שלי עובד תקופות ארוכות ברציפות (שבועיים, שלוש) כרגע המעבד שלי עובד ב 75.9 C, העם זה נזק לטווח ארוך בשבילו? העם זה בכלל מזיק למחשב לעבוד כל כך הרבה? יש לי כרגע מאוורר של SPIRE שקניתי ורק צריך להתקין. העם זאת בעיה להחליף מעבד לבד? על מה להקפיד לבדוק שלא יישרף לאחר החלפה? תודה.

• 9 תגובות
    • 778 צפיות
  25. Started by amirn,

לשימוש עם מעבד AMD XP1800 ראיתי בחנויות (כמו זיגזג) רק גריז טרמי תודה

• 5 תגובות
    • 778 צפיות

דיונים חדשים בפורומים