אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני קצת חדש בתחום, קראתי הרבה בפורום וחיפשתי מדריכים ופורומים אחרים בגוגל ולא קיבלתי תשובות מספקות. ברשותי מעבד ישן AMD 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB כרטיס מסך Sapphire HDy3650 DDR3 512 הורדתי ATITOOL 0.27 וכרגע התדרים הדיפולטיים הם: Core 722MHZ ו-Memory 693MHZ. קראתי שמישהו הצליח להעלות ל-CORE: 850Mhz MEM: 990Mhz. כשהעלתי את הcore ל-830 וMEM ל-900, בדיקת הארטיפקטים לא העלתה בעיה אבל כששמרתי ועשיתי Set Clock המסך די נתקע והחליף צבעים. א. איך אני אמור לבדוק באיזה תדרים הכרטיס יציב? ב. לא ראיתי אפשרות לקבוע את אחוזי המאוורר. למישהו יש עצות? תודה!
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אז ככה, אני מכרתי את המחשב הקודם שלי (כולו חוץ מהמעבד) ואני קונה הכל חדש... אלו החלקים הרלבנטים שאני קונה: OCZ VENDETTA 2 OCZ REAPER 1066 LANPARTY DK X48-T2RS שני 4850 PCP&C 610W CM 690 Scythe ULTRA KAZE 120x38mm 2000RPM - ימוקם מעל המעבד (מעל לפליטת אויר של ה-OCZ VENDETTA 2) ככה תראה הסיקרולציה שלי: אז? מה אתם אומרים? לאן אני יגיע איתו? ועוד שאלה... שאני שם את באס הזיכרונות גבוה יותר מהבאס של המעבד, זה תורם במשהו? ממש ממש תודה רבה לכל העונים!!! נ.ב - לא לדאוג שהחלקים יגיעו אני יעדכן...
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום רב, להלן המפרט שלי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black כרטיס גרפי Gainward GTX260 216P GOLDEN SAMPLE צורב ASUS DRW X22 SATA DVD מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כח Corsair CMPSU-550VXEU 550W קרור למעבד Scythe Mugen מבחינת מיקום מאווררים,הורדתי את המאוורר של הדלת וכל השאר נשארו במקומם. הייתי מעוניין כרגע לרכוש עוד 2 מאווררים ובכך לשפר את כיסוי האוורור במארז. לאחר מספר ביקורות שקראתי,לא מצאתי יחס של עלות/תועלת טוב יותר בדגם מצ"ב: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=25945 - 1200RPM http://www.pandas.co.il…
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי לוח אינטל dx79si מעבד 3960x ורוצה לנסות כלי אוטומטי. בגרסה של ה XTU Intel® Extreme Tuning Utility Intel® XTU אין את האופציה autotuning שאגב היתה בגרסאות הקודמות אך לא נתמכות ע"י הלוח הזה. האם יש כלים אחרים שיתנו לי אופציה אוטומטית לאוברקלוק. ראיתי למשל : ASRock Z68 Extreme7 Gen3Asus P8Z68 DeluxeGigabyte Z68XP-UD5MSI Z68A-GD80האם אפשר ואיך תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
בתמונות רואים איזה מעבד יש לי ואיזה זיכרון (יש לי שני סטיקים) ואיזה לוח אם. גם צירפתי מהירות מאוורר וטמפרטורות (יש לי מאוורר די טוב) אני יכול להגביר קצת את המעבד? [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
קודם כל השגתי מעבד E6300 במקום הE2180. עם המעבד הקודם העבודה היומיומית הייתה על 375*9 עכשיו עם המעבד הזה ממש פתחתי ללוח ולזיכרון תצורה. הצלחתי להפעיל את המחשב על 485FSB אבל מרוב החום הוא התכבה. אני כרגע עובד על 465 והכל יציב וחלק. אבל כשאני לדוגמא מפעילORTHOS הטמפ' במקסימום עולה ל78. כאשר שהטמפ' הרגילה היא 45 בערך. השאלה שלי היא כזו... האם זה בסדר טמפ' כזו גבוהה?? אני עובד עם טוניק חדש טוניק טאוור...
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
עשיתי oc למחשב לאחר מכן שיחקתי עם התיזמונים של הזיכרון.. יצאתי מהbios ומאז המחשב השתגע... הוא בהתחלה כתב לי שהביוס לא טוב ומאז המחשב לא מתכבה ולא מדליק מסך.. וכל חצי דקה הוא עושה כמה צפצופיים ניסיתי להוציא תמחשב מהחשמל ולהוציא תבטריה של המחשב וזה לא עזר... איך אני יכול להפעיל תמחשב חזרה ?
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
הורדתי את התכונה ובדקתי את הטמפ' ובאתי לשאול אם זה בסדר..? http://img465.imageshack.us/img465/908/10jy.jpg
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
80 גיגא 7200 סאטא ותודה
-
- 13 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי 6800LE של pov קירור סטוק דיי טוב עם 12x1 6vp Core 320.625MHz Mem 742.500MHz 56c במנוחה 61c אחרי מאמץ עכשיו אני רוצה להגיע לפחות למהירות של 6800 רגיל .. מישהו יכול למור לי מה המהירות שלו כי חיפשתי קצת ולא מצאתי נתונים רגילים לפני OC.. מישהו עשה OC לכרטיס דומה ויכול לתת לי עצות עד איזה מהירות להגיע עם אותו קירור? האם נחוץ גם לעשות FLASH לביוס של 6800 רגיל ? או שאין צורך ,ואם כן איך בדיוק עושים את זה?
-
- 12 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום אני מחפש קירור שקט וטוב למעבד שלי, לצערי קירור מים הוא יקר מאוד (אלא אם אני הולך על אחד זול של 500 שקל - שהרוב אומרים שהוא לא שווה), אז איזה קירור הכי טוב, קראתי פה הרבה על הזלמן אבל הוא כבר ישן לא? לא עדיף משהו חדש יותר? משהו של HEATPIPE? אשמח לעזרה תודה
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אהלן... אחרי שנה שיש לי את הכרטיס, אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק... אחרי שחיפשתי כרטיס מסך חזק יותר (שמשלב VIVO) ופשוט לא מצאתי משהו שמשתלם לי, אז החלטתי לסחוב עם מה שיש לי עוד קצת, הרי זה כרטיס מצוין... קצת התקשיתי למצוא דברים בנושא משום מה.. אני יודע שצריך לצרוב BIOS לא נעול לכרטיס שלי, אבל איך? ואיזה? (מדובר ב ATI OEM Raden 9500Pro עם זכרונות של infineon) אשמח לקבל עזרה או מדריך! תודה
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אז סוף סוף אחי נתן לי את הHARDCANO5 שלו במתנה על זה שעזרתי לו לבנות פאןבאס, ועכשיו שאלה. אני רוצה לחבר את החיישן של ההארד קנו למעבד שלי, כדי לבדוק אחת ולתמיד את החום האמיתי של המעבד שלי כי יש לי לוח של אביט (IS7). אבל אחי כבר באמת לא יודע איפה הוא שם את המדבקות הטרמיות. אז השאלה היא אם כל סלוטייפ פשוט יכול לעשות את העבודה? ורק עוד פיסת מידע שגיליתי. שבוע שעבר שאלתי כאן אם אפשר לחבר את המפסק 3 מצבים (H\L\M) של ההארדקנו למאוורר אחר חוץ מה40MM הגרוע (5CFM חחחחח) שלו. אז פתחתי היום וגיליתי שכן. המאוורר והמפסק למעשה מופרדים ביינהם. למאוורר יש חיבור 3 פינים שיכול להתחבר ללוחאם, ומהמפסק יוצאים מספר כבלים: 1. שקע 3 פינים שהולך למאוורר שרוצים לשלוט עליו 2. שקע 4 פינים (מולקס) נקבה…
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת לאיזה fsb החברה פה הגיעו עם הלוח הזה המכפלה לא ממש משנה ועוד שאלה על הדרך..... אני נותן למעבד שלי נגיד 1.65 ובwinbond זה זז בין 1.65 ל 1.63 ככה זה קופץ בפריים יש לי 2600+ M אני לא מצליח להיות יותר מ8 שעות ב230 משהו הצליח יותר?
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני מצטער אם הנושא לא מתאים (שם או לפורום) אבל זה נראה לי המקום הנכון אז ככה, הבעיה שלי כפי שרשמתי היא טמפ' גבוהות מאוד ללוח המפרט שלי: Abit KD7A צ'יפסט VIA KT400 טמפ' בין 40-50 מעלות תלוי במהירות המעבד AMD AXP 1800 (כרגע בDC ל1500 בגלל הטמפ' לוח) יושב על 38-39 מנוחה ו42-45 עבודה Gyro 400w PSU + Codegen 300w PSU ה300 וואט רק בשביל המאוררים Gainward Geforce FX5200 TASK 9980L + 6x80mm Fans Asus 50x Ricoh 8x הבעיה הרצינית היא שברגע שאני מגיע לטמפ' 45 מעלות (לא משנה איך האפשרות של הטמפ' בביוס מוגדרות) הוא מפסיק לעבוד שימנתי וניקיתי את כל המאוררים (לפי המדריך) ללא הועיל :-[ מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי להוריד רכיבים בשביל לייצב את הספק (11.86) בערך ה12+ בשביל שיתחמם פחות ולא …
-
- 10 תגובות
- 728 צפיות
-
-
טוב ככה.... יש לי מחשב בבית פנטיום 2 400 מגהרץ כנראה 100*4 שיניתי בביוס משהו במקום 100 ל133 משהו כזה אבל בקפיצות... 133 זה המקסימום שהוא נתן... עכשיו עד לפני 133 (אני לא זוכר מזה היה) המחשב עלה בסדר.. אבל עכשיו בשהעלתי ל133 הוא לא מעלה שום דבר אני לוחץ על הלחצן והמחשב נדלק לא מופיע שום דבר ! ואני מפחד ששרפתי משהו! :'( איך אפשר להחזיר ל100 במקום 133 זה אפשרי? בקשה תעזרו לי....
-
- 5 תגובות
- 728 צפיות
-
-
כשאני מריך מבחן סיבולת (torture test) בפריים 95 אז במנהל המשימות הוא מראה לי שרק 50% מהמשאבים של המחשב מנוצלים ? זה אמור להיות ככה או שזה אמור להיות 100% ? המפרט בחתימה.
-
- 13 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אז ככה ! ניסיתי לקרוא איך לעשות OC למחשב כלשהו, הבנתי בערך שמדובר בVOLT 'ים ובמהירות לוח או משהו כזה, הורדתי תסיסופטסנדרה הזאת, שתגיד לי מה המעבד שלי - אבל מה עושים??? ואיך אני יודע לכמה לשנות תמתח או מה זה ה FSB??? ואל תגידו שיש איזה מדריך, כי אין פה כלום! הכל כללי מידי... תעזרו בבקשה.
-
- 5 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לעשות אוברקלוק למחשב שלי... מפרט: AMD Athlon XP 1900+ Gigabyte 7AVXP nVIDIA GeForce 440 MX 256 RDRAM Windows XP Professional Linux Mandrake 8.2 (בקרוב FREEBSD) אגב, החלפתי את המעבד המקורי של AMD בגלל שנשברה לו כנף באיזה מעבד די זיפט שבנוי לאינטל (אני חושב). יש לי שני מאווררים במארז - אחד בספק, ואחד נוסף מתחת לספק. הטמפרטורה נכון לעכשיו היא: CPU A TEMP - 57 SYSTEM - 40 אגב, מהם הסיכונים הכרוכים בהמהרה? האם זה יכול להיגמר בשריפה של המעבד שלי? האם יש תוכנות שמונעות התחממות יתר של המחשב/מעבד? ממה אני צריך להזהר? האם כדי להחליף את קירור המחשב לקירור מים? אם כן, האם זה מסובך להתקין את זה (אני לא ממש מפחד לגשת למחשב.. יש לי ידע בחומרה), מה צריך לעשות (פחות או יותר)…
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מפרט: amd 2400 volcano 6 fan GB 7vaxp geofrce 4 ti4200 3*hd 3*cd-rom הטמפ נעה בין 54-58 מעלות (ואולי יותר) האם צריך להוסיף מאוורר ואם כן איזה מומלץ, אני לא רוצה למלא את המארז במאווררים, אני רוצה אחד שיעשה את העבודה כמו שצריך תודה
-
- 12 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש לי FG4MX440 עם DDR כל פעם שאני עושה אוברקלוק עם התוכנה שמתווספת לדרייברים של NVIDIA ואחר מכן עושה ריסט האוברקלוק מתאפס ניסיתי גם עם GFORCE TWEAKER או משהו כזה ולא הצלחתי (אותה בעיה). איך אני מסדר את זה??
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני מתכוון לרכוש בקרוב מערכת קירור מים-ככל הנראה של EMP או DangerDen. שתיהן מגיעות רק עם בלוק למעבד. יש טעם להוציא עוד 250 שקל ולרכוש גם בלוק לNB ? האם זה יביא לשיפור משמעותי? נאמר ויש לי כסף לרכישת עוד בלוק אחד - מה ישתלם לי יותר, בלוק לNB או לכרטיס מסך ?
-
- 12 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני יודע שעל הקטודה שלי (הנאון הארוך) אני לא מסוגל להסתכל ישר בעיניים כי זה מסנוור אז איך אפשר להסתכל על הקטודה העגולה שיש על המאורר ?
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
יש מחשב עם מעבד AMD ATHLON 1700 עם לוח אם של MSI NFORCE עכשיו לפי דעתי שניהם מתחממים יותר מדי המעבד מגיע כמעט תמיד לחום של 65 מעלות והלוח אם מגיע לחום של 45-50 מעלות לקחתי את המחשב למעבדה שיבדקו אותו ואמרו לי שהוא לא מתחמם וככה זה צריך להיות האם באמת זה צריך להיות ככה ? נ.ב במחשב יש שתי מאווררים אחד על המעבד והשני על המארז מה לעשות ?
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני צריך כדי לסיים את הבאי באס שלי........ נמאס לי שכל הזמן נקרעים לי חוטים מישהו מכיר איזה חנות באזור המרכז???
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-