אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום , הזמנתי לפני שבוע את ה P182 והוא אמור להגיע בימים הקרובים ויש לי כמה שאלות על הקירור שלו... 1.הוא מגיע רק עם 3 מאוררים ובלי מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה? 2.יש לי 8800GTS ואני לא מתכוון לשים קשיחים בכלוב העליון .. האם כדאי להוסיף עוד מאוורר על הכלוב? 3.איך כדאי לשים את הספק כח בשביל לא לפגוע באיורור , עם המאוורר כלפי מעלה או כלפי מטה ( יש לי ENERMAX LIBERTY 400W ) תודה.
-
- 13 תגובות
- 782 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות את מה שרושמים במדריך הנ"ל וכלום לא עזר עדיין רועש כמו טרקטור -קירור זלמן שמותקן על 8800GT .(יחסית רועש). הנה קישור לאתר :http://www.guru3d.com/article/article/449 בעיקרון הכתבה מתיחסת ל 8800GTS \ולא ל 8800GT . למישהו יש רעיון מה ניתן לעשות בנידון ?
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
זהו חברים. קיבלתי את המארז החדש שלי (Compucase Midi Tower Black) ואני מאוד לא מרוצה מהאוורור שלו. יש לי מאוורר 120 מ"מ מאחורה, מוציא אוויר, ויש לי מקום למאוורר 120 מ"מ ממקדימה, שיכניס אוויר כמובן. מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מאוורר 120 מ"מ פשוט (Gereric?)? אל תגידו לי לחפש בחנויות אלקטרוניקה, כי אין באזור שלי. תודה
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
ניתן לחרוג עד 200 ש"א אם זה נחוץ. מיועד לקרר E7400. לפני כן היה Arctic Freezer 7 LP. ששבק חיים לאחר שנה וחצי, המאורר מסתובב על מהירות נמוכה מאוד ונראה שמשהו מפריע לסיבוב שלו. לא מדובר באבק. ניקיתי את המאוורר בצורה יסודית והוא עדיין מסתובב לאט. (500RPM). לכן, אני מבקש המלצה לגוף קירור שיחליף אותו, אין צורך במשהו יקר או גדול מאוד, מכיוון שהמחשב לא הולך לעבור אוברקלוק. (אם כן, אז ממש קטן ולא משמעותי). כמו כן, אין לי אפשרות פיזית להרכיב גוף קירור גדול מכיוון שהמארז בו המחשב נמצא הוא ה Cm Elite 341. השקט חשוב, אך אין צורך שיהיה חרישי. (משהו כמו הפריזר 7 יהיה מצויין). יהיה נחמד אם הוא יגיע עם משחה טרמית מרוחה עליו. (אם לא, אשמח להמלצה על משחה טרמית טובה). החנות שממנה ארכוש היא…
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום קניתי לפני כחודש את המפרט הבא: לוח אם GA-MA78GM-S2H מעבד AMD AM2 5600X2 המאורר של המעבד הגיע באריזת box עם המעבד. משום מה יש תופעה של רעש די בולט (ומפריע) ממאורר המעבד. שיניתי את ההגדרות בביוס כך שהלוח ישלוט על מהירות המאוורר, ואכן אני מרגיש שהלוח שולט במהירות אבל הרעש בכל זאת בולט (המאורר פועל "בטורים" משתנים אבל די גבוהים). התיאשתי מהמאורר וקניתי גוף קירור של thermaltake למעבד. גוף הקירור מתאים למעבדי AM2 ומוצהר על האריזה שלו שהרעש שהוא מפיק הוא 18DBA. הבעיה שגם המאוורר הזה מאוד מרעיש (ממש לא 18dbm). מה עושים? "שיחקתי" עם ההגדרות בביוס (שמתייחסות לבקרת המהירות של המאורר) ושום הגדרה לא עזרה. יש רעיונות? אולי הלוח לא תקין?
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 1500 מה"צ, והמאורר שלו מאוד רועש. אני יודע שהוא המאורר הרועש כי ניסיתי לנתק אותו, להדליק את המחשב לשניה, לבדוק אם עדיין יש רעש ולא היה. למי שלא הבין, אני סובל מבעית רעש חזק של מזגן שיוצא מהמארז שלי והוכחתי שזה ממאורר המעבד, וכעת אני צריך להחליפו. אז בבקשה המליצו לי על מאורר בלבד (בלי גוף קירור) למעבד פנטיום 4 1500 מה"צ, אחד שקט וטוב וזול. אגב, שימון המאורר לא נלקח בחשבון, כי אני מפחד שיהיה קצר. תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
תשמעו אני רוצה להוסיף עוד 4 מאווררים למחשב על הגג של המארז יש לי את הכל את המאווררים מקדח הכל! עכשיו מה הבעיה אין לי מוסג איך לתת להם מתח , חשמל... מישהו יודע איך אני יכול לתת ל4 מאווררים את המתח שהם צריכים תודה רבה רבה
-
- 11 תגובות
- 782 צפיות
-
-
האם זה נכון לפי מה שאני מסיק מהרשימה הזו?? (קצת לא מעודכנת) http://images.tomshardware.com/2005/11/21/the_mother_of_all_cpu_charts_2005/cpu_history_big.gif
-
- 7 תגובות
- 782 צפיות
-
-
-
שלום , ברשותי שניי סלוטים של זכרונות של חברת GEIL http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=35 על המפרט שלהם רשום כפי שאתם יכולים לראות את התיזמונים הבאים : 2.5-3-3-6 בעיקרון הבעיה שלי היא שכשאני מגדיר בביוס את התיזמונים שלהם אני מקבל חוסר יציבות במחשב וכשאני אומר חוסר יציבות אני מתכוון למהירות תגובה לא אחיד ואיטי + חלונות עולים לאט ולפעמים וינדוס לא עולה (וגם הודעות שגיאה מסויימת בעת הטעינה). בביוס כרגע הם מוגדרים על "AUTO" וב-EVERSET רשום שהם על 2.5-4-4-8 (חשוב להזכיר שאני ב-T2) זה בהחלט הניסיון האחרון שלי לשאוב ממכם עזרה בנוגע לתיזמונים שכן דיברתי על זה המון את הלוח שלי אפשר לראות במפרט ואני מאמין שעם רצון טוב אני יצליח לתזמן אותם כמו שצריך ואף לשים אותם על T…
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
רקע: לא התקנתי שום מאוורר נוסף, ואני לא בטוח כמה מאווררים יש לי... אני חושב שאחד באיזור של הכרטיסים ואחד בדופן הקדמי של פנים המארז. הורדתי את MBM, ורציתי לדעת מה הטמפרטורה האומפטימלית של CPU ומארז (כשלא עושים כלום, בזמן משחק/משהו מאמץ אחר וכו') תודה
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
מישהו יודע אולי איפה אני מוצא טמפרטורה נורמלית של PENTIUM D? דגם 930...
-
- 10 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם, התחדשתי היום בכרטיס הנ"ל , ד"א אני ממש אוהב אותו ;D, פועל פיקס. בכל אופן, רציתי לדעת אם למישהו יש כרטיס דומה ,אפילו לא חייב של MSI והוא ביצע אוברקלוק ,אז היתי שמח שישתף אותי בתוצאות ,לכמה אפשר להגיע בערך... הספק שלי הוא טוב וכל שאר המפרט אחלה אז רק בשביל לדעת כמה אשפר ללכת ... תודה מראש. ליאור.
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך 8600GT ובמאמץ הוא מגיע לשבעים מעלות. אני לא יודע אם זה בסדר אבל בכל זאת הייתי רוצה לקבל חוות דעת מאחרים. אני מחפש גוף קירור טוב לכרטיס שלי (אולי עם לאוברקלוק). פתרון לזמן קצר. אני עדיין לא מוכן לקנות כרטיס חדש... (אני מחכה ל4870X2) נ.ב - אני מודה לטי אם אס שהקשיבו לבקשתי והוסיפו אפשרות נוספת של כרטיס מסך באתר
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
יש לי PII 667MHZ בדקתי בביוס והטמפ' של המעבד היא: 43C-45C ושל המערכת 33C פלוס מינוס. הטמפ' גבוהות מידי ? מה כדאי לעשות בנידון ?, שמתי לב שעל המאורר שעל ההיטסניק יש הרבה אבק, האם ניקיון שלו יעזור במשהו ? והאם טמפ' גבוהות יכולות לגרום למחשב לעבוד באיטיות ?
-
- 5 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מכיר את הקירור של AC חשבתי על הפריזר אקסטרים גרסה 2. מה המלצתכם אני יוצא בשעה הקרובה לקנות
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
א. מה עושים בכלל לעזאל ב. הכרטיס מסך שלי זה וודו 4 4500 זה יעשה שיפור כלשהו!??!?! ג. מה עושים בכלל לעזאל?? HELP
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
כרגע אני "מחפש" קירור למעבד כאילו אני די סגור אבל אחרי בירור נוסף (כרגיל) קצת נכנסתי לבלבול ולא מבין את הנתונים שהAC מביא לנו. המעבד שאני רוצה לקרר זה Intel® Pentium® 4 Processors 511 CPU Speed: 2800 GHz Bus/Core Ratio: 21.0 Bus Speed: 533 MHz L2 Cache Size: 1 MB Manufacturing Technology:90 nm Package Type: LGA 775 Thermal Design Power: 84W Thermal Specification: 67.7°C כנראה שגם אחרי החלפה לא יהיה OC לפחות ממש לא רציני. הטמפ' המקסימלית שמגיע המעבד כרגע זה 63C והבעיה שהוא רועש אז אני רוצה להרגיע אותו :-). לתכלס חשבתי ללכת על הALPHINE 7 או על הALPHINE 7 PRO לא ממש מבין איך הPRO יכול להיות יותר קטן ממנו כל משקל ב200G ולהביא ביצועים יותר טובים. אבל זה התמונות …
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
איך לוח האם Asus P6T ל- overclocking ? תודה לעוזרים...
-
- 6 תגובות
- 782 צפיות
-
-
זאת הכתבה שפירסמו כאן לא מזמן.... http://hwzone.co.il/articles/oc_buyer/ (אגב...אני אחד שלא אוהב ליקרוא הרבה אבל הכתבה הזאת היתה נורא מעניינת.. ) אז הלכתי והרכבתי לעצמי את המערכת : Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX ש"ח 430 Scythe Kama Cross ש"ח170 A-data 4GB DDR2 PC6400 800MHZ CL4 ש"ח485 Gigabyte GA-EP35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 ש"ח460 Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail ש"ח895 Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS ש"ח270 LG GH22NP20 2MB Cache IDE 22X DVD±R DVD Burner - OEM ש"ח129 Enermax Liberty 400W Active PFC ש"ח 343 Antec Three Hundred The Versatile Case ש"ח299 סה"כ: 3,481 ש"…
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכולם וחנוכה שמח ..... מכיוון שהמאוורר בקירור של הכרטיס מסך של האחים שלי הפסיק לעבוד אני מחפש קירור טוב וזול שיעשה את העבודה. הכרטיס הוא מדם ATI RADEON 9600 XT של ספייר. תודה רבה לכל העוזרים.....
-
- 9 תגובות
- 782 צפיות
-
-
קניתי לאחרונה מחשב חדש.. אחרי כל ההתקנות והדברים החשובים, הורדתי את תוכנת EVEREST כדי לבדוק טמפ' ופרטים על המערכת.. וסתם עיינתי לי שם.. הבעיה היא, שראיתי שהזכרונות שלי רשומים שם כ667 ולא כ800 כמו שביקשתי בחנות. הזכרונות הם של קינגסטון, ואמורים להיות HYPER-X.. לא כתוב שם הדגם, רק שזה שלהם. (פתחתי את המארז וראיתי שהם KHX6400D2/1G - וכתוב באתר שלהם שהם באמת 800) למה הם עובדים ככה ? איך אפשר לגרום להם לעבוד כמו שהם אמורים ? אני לא מתכוון להוציא מהם את המיץ באוברקלוק. רק לקבל את מה ששילמתי עליו, לא יותר ולא פחות. הלוח שלי הוא evga 680i והמעבד הוא E6600 שאלתי גם בפורום לוחות, מעבדים וזכרונות. אבל שם אף אחד לא הואיל בטובו לעזור לי. תהיתי אם אתם תרצו. אני מצטער אם זה לא בדיוק קשו…
-
- 11 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום, כבר פירסמתי את השאלה הזאת בנושא אחר שלי ביחד עם שאלה מרכזית אחרת. לא קיבלתי תשובה, כנראה אף אחד לא ראה את השאלה. יש לי מארז Antec sonata II והוא בא עם מאורר 120MM מאחורה. המאורר די רועש וכתוב על הקופסא של המארז שיש לו 2\3 מודים. Silent mode, gaming mode. נראה לי. עכשיו, איך אני משנה את המודים? חיפשתי בגוגל, לא מצאתי >.<". תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 782 צפיות
-
-
היי, אני עומד לקנות מחשב חדש בקרוב, המעבד יהיה Intel i5 3570K. האם Scythe Mugen 3 מספיק לקרר את המעבד כמו שצריך? האם הוא שקט? האם כדאי לקנות עוד מאוורר אחורי בנוסף? אם כן איזה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אז קיבלתי סוף כל סוף את המחשב החדש (מפרט בצד). OC למעבד בדרך התחלתי עם OC לכ. מסך שצריך עפ"י מה שכולם אומרים להגיע לOC יפה חשוב לציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למשהו כרגע אני משתמש בתוכנה שמקבלים עם הכ. מסך Catalyst Control Center הבאתי את הכרטיס בשלב ראשוני למהירות של XT אבל הבעיה היא שאני לא יודע מה הטפ' המומלצות ובאיזו תוכנה להשתמש כדי לבדוק טפ' (אני מאמין שמה שיש ב Catalyst זה לא נכון לגמרי) ובאיזו תוכנה לבדוק את הכרטיס תחת עומס. כרגע הכרטיס עומד על 56 מעלות במנוחה (לא יודע איך לבדוק תחת עומס) תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 782 צפיות
-