עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי מחשב חדש עכשיו אני מעוניין בקירור מים ממש טוב וחזק, עכשיו לא איכפת לי אם זה ערכה קנויה ומוכנה!! או ערכה בחלקים שאני יבנה!! אני רוצה שזה יתן לי תוצאה כמה שיותר אפקטיבית!!! צריך המלצה על מערכת קירור!! וגם הסבר מה חשוב ומה פחות חשוב במערכת קירור מים!!

• 10 תגובות
    • 768 צפיות
  2. Started by taotao,

שלום לכול חובבי הקירור אני צריך עצה פרקתי מאוורר מהספק הישן שלי סבבה עכשיו הורדתי שבלונות של גדלים שונים (60,80,92,120מ"מ) והוא לא מתאים לגודל של אף אחד מישהו יודע בדרך כלל איזה גודל הם? ועוד משהו יש לי את המארז מארז MIDI ATX 2432 http://www.bigcomputers.co.il/Product.asp?Pid=CASE2432&Cat2Cat1ID=5377&Cat2ID=0&aff=zap וככה הוא נראה מצד שני יש לו שתי פתחים העליון העגול זה מין תעלה כזאת "אגזוז" למאוור שמכניס אויר למעבד http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=CSCOMMA400W&Cat2Cat1ID=1435&Cat2ID=1769&aff=Zap http://www.e-net.co.il/product.asp?productid=3094 עכשיו יש לי מאוור אחד שמכניס אויר מקדימה אחרה הכפתור שמדליקים תמחשב ואחד מאחורה שמוציא אויר עכש…

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  3. שלום אני לא מבין ממש בכל העניין אבל מישהו די עזר לי להתחיל לעשות אוברקלוק למעבד אתם יכולים לראות את המפרט שלי במפרט שלי יש לי את הטווינמוס המעאפנים שמוכרים ב KSP אז אמרו לי להוריד את המהירות ל 333 כדי שהזכרונות לא יגבילו את המעבד קיצר הורדתי ל 333 ושמתי את התזמונים על 3-3-3-8 שמתי גם את ה HTT FREQUENCY על 5X והעלתי את המתח על המעבד 1.4->1.5 הצלחתי להגיע ל 235 כלומר ל 2588 שזה יהיה יציב ויבור בדיקת SUPER PI אבל כשאני מנסה להעלות ל 240 זה פשוט לא מצליח לעבור את הבדיקה ונתקע בהתחלה הנה תמונות מ CPU -Z מהאוברקלוק המקסימלי אליו הצלחתי להדיע לפי מה שהבנתי אני אמור להמשיך עם האוברקלוק בלי בעיות עד שהזכרונות לא מגיעים ל 200 מגה הרץ אבל זה פשוט לא הולך יש לכם עצות…

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  4. כבן אדם פרנואיד (אחרי שבעבר נשרף לי בורד של amd), הורדתי שלוש תוכנות לחיווי טמפ' מעבד: Realtemp, Coretemp ו-Hwmonitor. שמתי לב שכל תוכנה נותנת חיווי שונה לגבי טמפ' המעבדים. אז מי מהן המדוייקת ביותר? (אני מצרף קובץ בו אפשר לראות את ההבדלים בין התוכנות השונות) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 768 צפיות
  5. Started by Class889,

קודם כל השגתי מעבד E6300 במקום הE2180. עם המעבד הקודם העבודה היומיומית הייתה על 375*9 עכשיו עם המעבד הזה ממש פתחתי ללוח ולזיכרון תצורה. הצלחתי להפעיל את המחשב על 485FSB אבל מרוב החום הוא התכבה. אני כרגע עובד על 465 והכל יציב וחלק. אבל כשאני לדוגמא מפעילORTHOS הטמפ' במקסימום עולה ל78. כאשר שהטמפ' הרגילה היא 45 בערך. השאלה שלי היא כזו... האם זה בסדר טמפ' כזו גבוהה?? אני עובד עם טוניק חדש טוניק טאוור...

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  6. Started by nuctornal wisdom,

יש לי 8800 GTX OC 2 של BFG, במנוחה 68 ובמאמץ מגיע ל 82 אני חושב שזה קצת גובה, מה אפשר לעשות? המארץ נקי מאבק יש מאוורר אחד שמכניס ושלושה שמוציאים.

• 11 תגובות
    • 768 צפיות
  7. שלום, אני שוקל לאחרונה לקנות מערכת קירור מים מחו"ל (בגלל המחיר והמבחר). קראתי את הסטיקי על מערכות קירור מים ודי התעניינתי במערכת הבאה (שדורגה לפי הבנתי כטובה ביותר שם) : יש לי רק בבקשה מספר שאלות (אני לא מתמצא בקירורי מים) : 1. האם תוכלו להציע שיפורים למערכת הנ"ל בעלות של עד 100$ נוספים ? 2. האם המערכת הנ"ל אמורה להיות טובה (או קרובה) למערכות קירור גז קיימות? 3. האם עדיף לחכות ליציאתה לשוק של מערכת קירור הגז TT Xpressar החדשה שהוכרזה בתערוכה בטיוואן במקום לקנות קירור מים? 4. מי שהתנסה בזה או יודע - כמה צפוי לעלות משלוח של כזה דבר ובאיזו חברת משלוחים הייתם ממליצים? 5. חנות מומלצת בחו"ל לרכישת מערכת שכזו? 6. עצות\רעיונות בכיף....

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  8. Started by smoke1,

יש לי את המערכת הבא לוח אם GA-8I945PG-HR מעבד INTEL D805 קירור ZALMAN CNPS-770ALCU כרטיס מסך GIGABYTE 7660 GT 256MBPCIE מארז+ספק A-TOP X-BLADE עכשיו שאני מריץ משחק או את התוכנה 3DMark05 או 3DMark06 יש לי פריזים קטנים בתצוגה של המשחק הורדתי הדריביר החדש ביותר של NVIDIA לא עזר ואני בOC קטן ביותר 140FSB במקום 133FSB שזה OC של 5%(2801MHZ במקום 2660MHZ) למשהיו יש ראיון מה הבעיה? תודה

• 11 תגובות
    • 768 צפיות
  9. ניתן לחרוג עד 200 ש"א אם זה נחוץ. מיועד לקרר E7400. לפני כן היה Arctic Freezer 7 LP‎. ששבק חיים לאחר שנה וחצי, המאורר מסתובב על מהירות נמוכה מאוד ונראה שמשהו מפריע לסיבוב שלו. לא מדובר באבק. ניקיתי את המאוורר בצורה יסודית והוא עדיין מסתובב לאט. (500RPM). לכן, אני מבקש המלצה לגוף קירור שיחליף אותו, אין צורך במשהו יקר או גדול מאוד, מכיוון שהמחשב לא הולך לעבור אוברקלוק. (אם כן, אז ממש קטן ולא משמעותי). כמו כן, אין לי אפשרות פיזית להרכיב גוף קירור גדול מכיוון שהמארז בו המחשב נמצא הוא ה Cm Elite 341. השקט חשוב, אך אין צורך שיהיה חרישי. (משהו כמו הפריזר 7 יהיה מצויין). יהיה נחמד אם הוא יגיע עם משחה טרמית מרוחה עליו. (אם לא, אשמח להמלצה על משחה טרמית טובה). החנות שממנה ארכוש היא…

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  10. שלום קניתי לפני כחודש את המפרט הבא: לוח אם GA-MA78GM-S2H מעבד AMD AM2 5600X2 המאורר של המעבד הגיע באריזת box עם המעבד. משום מה יש תופעה של רעש די בולט (ומפריע) ממאורר המעבד. שיניתי את ההגדרות בביוס כך שהלוח ישלוט על מהירות המאוורר, ואכן אני מרגיש שהלוח שולט במהירות אבל הרעש בכל זאת בולט (המאורר פועל "בטורים" משתנים אבל די גבוהים). התיאשתי מהמאורר וקניתי גוף קירור של thermaltake למעבד. גוף הקירור מתאים למעבדי AM2 ומוצהר על האריזה שלו שהרעש שהוא מפיק הוא 18DBA. הבעיה שגם המאוורר הזה מאוד מרעיש (ממש לא 18dbm). מה עושים? "שיחקתי" עם ההגדרות בביוס (שמתייחסות לבקרת המהירות של המאורר) ושום הגדרה לא עזרה. יש רעיונות? אולי הלוח לא תקין?

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  11. שלום לכולם הימים מתחממים, ושמתי לב לאחרונה שהכרטיס מסך עולה באש.... המאוורר מסתובב 60% מהמהירות המקסימאלית שלו, וזו ההגדרה ברירת המחדל.. איך משנים את מהירות המאוורר ? או לאוטומט? שהוא יסתובב מהר יותר כשצריך וכשלא - אז הוא ירד לבד.... יש דרך ? הקירור הוא קירור סטוק רגיל של ASUS [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 768 צפיות
  12. הוספתי 3 מאווררים למחשב אחד למטה שמכניס אוויר אחד באמצע שמכניס אוויר ואחד למעלה במאונך שמוציא אוויר למעלה אני מצרף תמונה של סידור המאווררים שלי תגיבו ותמליצו לי מה לשנות ומה בסדר וזה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  13. זאת המקלדת הראשונה שראיתי שעשו בה שילובי צבעים. מסביב יש כחול ומבפנים זה כסף (בתמונה זה נראה קצת לבן) יש כל מיני עיוותים שלא רואים פה כמו בועות ובליטות בחלק הכחול (מפני ששכחתי שצריך לצבוע מרחוק ובמקום זה הצפתי 3 שכבות של מים, וגם נדבקו קצת עיתונים) אבל חוץ מזה אני מרוצה. בקרוב אני אצלם תמונות ממצלמה רצינית ואעלה לגלרייה

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  14. Started by matanyaniv,

אני רוצה לעשות שבלונה על המארז. כניראה שתהיה לי אפשרות לחתוך את השבלונה במדפסת שבלונות מקצועית וראיצי לשאול אותם אם יש לכם ציור יפה(אפשר גם קצת מסובך) שאני יוכל לעשות ממנו שבלונה. בנתיים חשבתי על אחד מאלה: 1. כאוס 2. ביוהאזארד-הסמל של האטום 3. השמש הזאת:

• 9 תגובות
    • 768 צפיות
  15. אורך צינרות כולל-4 מטר. אורך הרדיאטור-38 ס"מ. רוחב הרדיאטור-25.5 ס"מ. גובה הרדיאטור-2.3 ס"מ. הרדיאטור ישמש לקירור מים. שאלות: 1.עם כמה מאוררים לקרר את המפלצת? איזה מאוררים? 2.הרדיאטור יוכל להחזיק את "scotty" ואת athlon64 בטמפ' מכובדת? (לפי המידות שלו) (עם מאוררים שעליהם תמליצו לי) הצינורות עשויים מנחושת והדפים מאלומיניום (fins) 3.איזה משאבה צריך בשביל 4 מטר של מים? מגבלת הרעש היא 45dB

• 9 תגובות
    • 768 צפיות
  16. Started by Efi_k,

מישהו יודע היכן אפשר להשיג בישראל את ה enermax multifuntion panel http://www.enermax.com.tw/uc-006tm1.htm תודה.

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  17. Started by carock,

כותרת..

• 9 תגובות
    • 768 צפיות
  18. Started by Mr.Pepo,

שאלה נובית אבל אני לא מצליח לברר איך משתמשים בתוכנה הזאת מישהו יכול לעזור לי?

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  19. הבנתי שבשביל OC טוב צריך זיכרונות 800, אם יש לי 533 ? זה ישפיע בכלל ? עם הלוח P31DS3L אני אוכל להגיע ל 2.8 ? אפשר גם אולי לעשות קצת אובר לזיכרונות אבל כל הזיכרונות יהיו VALUE פשוטים, זה משנה ? בקיצור מה שאני שואל זה האם יהיה אפקטיבי לקנות עוד ג'יגה זיכרון, להחליף את הלוח ל- P31DS3L ולהחליף את המעבד ל E2180 בידיעה שאם אני לא עושה OC המעבד מגביל אותי.

• 8 תגובות
    • 768 צפיות
  20. www.TMS.co.il או www.ksp.co.il וכמה אמורה לעלות ההתקנה שלו הכוונה אם צריך לפרק רק את הדלת הצדדית שלו או שצריך לפרק את כל המחשב כולל את הלוח אם ולהרכיב את זה מחדש.... אם זה אפשרי שיהיה TT ( שמעתי שהם הכי טובים ) ושיהיה צלעות קירור אין לי ממש אפשרות לעלות בתקציב... ה-150 שקל לא כוללים את עלות ההתקנה תודה רבה מראש ברק. עריכה: המפרט: מעבד E6750 לוח אם: ASUS P5LD2 ספק 400W HEC

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  21. Started by solaric,

קניתי 2500k + mugen 2 ועשיתי לו OC ל4.3, כרגע אני לא זקוק לכוח עיבוד שכזה לכן ביטלתי את הOC. עכשיו המארז שלי מרעיש נורא, אפילו עם אוזניות ניתן לשמוע חלק מהרעש, העניין זה שאני פותח אותו והכל מסתובב חלק ואין רעש של משהו דפוק, פשוט רעש עמום אך חזק ואני חושד שהוא יוצא מהmugen 2, הבנתי שבתפעול נכון הmugen 2 יכול להיות שקט במיוחד אז נכנסתי להגדרות בביוס (לוח אם p67 ud3 b3 של gigabyte) ושמתי בהגדרות על PWG ובהגדרות של המאוורר מעבד על silent שזה שינה את הערך שם ל1.0 במקום 1.7 בPWG. העניין זה שאני עדיין שומע את הרעש המציק, האם יכול להיות שזה המארז? יש לי lancool k56 שבאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו והוא בנוי טוב שומר על טמפרטורות נמוכות אבל הרעש באמת חזק מעבר לרמה של 7/10.

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  22. Started by rafi-s-,

מחפש קירור מים יותר טוב מהקירור אוויר של Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 וה Thermalright VGA Cooler V1 עד 1000 ש"ח

• 10 תגובות
    • 768 צפיות
  23. Started by itaysk,

מישהו יכול לתת לי קישור למדריך לבניית מקלט\שלט פשוט ? תודה

• 1 תגובה
    • 768 צפיות
  24. אני לא מומחה ב OC ולכן העלתי את המתח למעבד והשארתי את כל הנתונים שאני לא מכיר על AUTO. מסתבר שבלוחות של GIGABYTE (שלי EP43-DS3L) ההגדרה הזו לא שקולה להגדרות ברירת מחדל אלא משתנה עם שינוי נתונים אחרים. העלאת המתח למעבד VCORE גררה בלא ידיעתי גם העלאה במתח PLL ו MCH. לא ניתן אפילו לראות בביוס את הערך האוטומטי שהלוח משתמש בו. רק לאחר התקנת תוכנת הניטור של הלוח EASYTUNE, ניתן לגלות שהמתחים עלו. מסתבר שמתח PLL של 1.7 לא בריא למערכת (E5200) ועכשיו אני מקווה שלא נגרם נזק משבועות של שימוש במתחים גבוהים מהמומלץ. חשוב לשנות את ההגדרות לערך הרצוי או להגדיר NORMAL אבל לא להשאיר על AUTO במיוחד ב OC.

• 7 תגובות
    • 768 צפיות
  25. Started by HORADRiM,

שלום לכולם, רציתי לשאול 2 דברים: 1. האם הדרך היחידה להפיק עוד ביצועים מזכרונות שהם מעל 400Mhz ב Dual DDR (לפנטיום 4 800Mhz FSB) היא ע"י Overclock ל FSB? 2. האם אני צריך זכרונות מיוחדים כדי שיעבדו במצב Dual DDR או שאני רק צריך לוח שיתמוך בזה? (ואם התשובה היא שצריך זכרונות מיוחדים - אז האם יש זכרונות כאלה מעל 400Mhz?)

• 3 תגובות
    • 768 צפיות

דיונים חדשים בפורומים