עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בהמשך לנושא הזה. הגעתי ל-2.5GHz והצ'יפסט אכן מתחמם מאד ובבדיקה האחרונה הוא הגיע לכ-52 מעלות. החלטתי לקנות כמה אמצעי קירור זולים ושקטים לכל המחשב. לכרטיס המסך אני כבר נעול על Accelero וכל מה שנשאר הם המעבד והצ'יפסט של לוח האם. אשמח אם תוכלו להרכיב לי רכיבים עד 500 ש"ח(מובן שכמה שפחות, יותר טוב) ללא חריגות. הדרישות שלי הן קירור אקטיבי לצ'יפסט, משהו למעבד ואולי גם מאוורר 9 מ"מ לצד המארז ו-Arctic Silver 5 אם יכנס לתקציב. כרגע יש לי מאוורר 8 מ"מ שהוצאתי מתוך ספק ישן המודבק על הדלת בעזרת נייר דבק - לא בצורה חובבנית, אבל 9 מ"מ יספק ביצועים טובים יותר בכל מקרה.

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  2. היי , אני בדילמה , יש לי AMD 3200 939 וכרטיס 6600GT (שכבר כתבתי עליו בשירשור אחר). על הכרטיס יש קירור arctic cooler וכל שאר המחשב בתצורת stock. זיכרון 1GB של קינגסטון , כל זה במארז רגיל של 290 שקל :-) אני מעוניין לעשות OC למחשב ויש לי 2 אפשרויות : 1. קניית מארז גדול יותר (ה armor jr נראה לי מדליק) והתקנת bigwater למעבד (או ה 745...) 2. התקנת typhoon למעבד . החלפת מארז לגדול יותר תורמת גם לקירור , נכון ? מה התחזוקה הנדרשת בכל מערכת (בקרת מיים פעם בחודש ? ניקוי אבק כל שבועיים ? ) ומה יותר כדי / עדיף ? תודה רבה על העזרה .

3. Started by Sp_RuS,

SiSoftware Sandra Mainboard Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd. MP Support : 1 CPU(s) MPS Version : 1.10 Model : 6VTXE Version : 1.x Chipset 1 Model : Giga-Byte Technology VT82C694X Apollo Pro 133A System Controller Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus Front Side Bus Speed : 1x 100MHz (100MHz data rate) Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 1x 133MHz / 1x 133MHz תגידו, זה אומר שאני יכול לעשות לצ'יפסט OC עד 133? Memory Module(s) Memory Module 1 : M18E64S48HIG6 64MB 16x(4Mx8) SDRAM PC100-322-622 (CL3 up to 100MHz) גם לזה אני יכול לעשות OC? כדי לישר קו עם שאר הזכרונות? ולעשות אותו 133? Memory Module 2 : Transcend Information 256MB 16x(16Mx8) SDRAM PC133U-333-5…

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  4. Started by Yaron-Cohen,

שאלה הסמפרון אמור להיות עם FSB של 1600...נכון?? ובOC ממומלץ להישאר באיזור הזה??.. הלוח בעיקרון יכול לעשות 2000...זה לא מחייב שהמעבד יכול?. כי יש מצב שזה מה שמגביל אותי...כי אני ב278 ועל X4 (כלומר 1112) ועוד שאלה אם כבר פתחתי פה הודעה... יש מצב שמה שעוד מגביל אותי זה המתח של המעבד..?...הוא על 1.450 (מוגדר ככה בביוס)....בCPUz הוא קפיצות של בין 1.472 לבין 1.488 נורמלי? אם אפשר לענות לי על כל חמשת השאלות...(חפשו את הסימני שאלה) תודה רבה (אם יש טעויות כתיב זה לא שאני טיפש זה כי השעה 4 תתחשבו.)

• 12 תגובות
    • 735 צפיות
  5. Started by bora-aa,

חחח בלי OC בלי כלום 5700VE כרטיס ישן איך התוצאה

• 14 תגובות
    • 735 צפיות
  6. Started by R@mi,

7800GT אני לא יודע מה נסגר אבל אחרי OC של 70 MHz לליבה מתחיל להיות לי ארטיפקטס. הטמפרטורה שלי בשיא המאמץ של הכרטיס ברינדור HDR כבד במיוחד + הפעלת ATI TOOL זה 55. כרגע מתח הליבה עובד על 1.4V האם כדאי להעלות אותו ל 1.5 V ? כמה שיפור ב OC זה יתן ? ומה איך אני משפר את התזמונים של הכרטיס מסך? תודה. והכוונה שלי לעשות VMOD דרך צריבת ביוס, שנה הבאה אני אנסה VMOD פיזי. עוד שאלה: אני רוצה לשפר את ה OC שלי על אוויר, אבל יש לי בעיה שהזיכרונות מגבילים אותי, ממה שהבנתי ה UCCC 549 של SAMSUNG מאבדים יכולת ככל שנותנים להם יותר מתח וכרגע הם על 2.75 V עכשיו יש לי עליהם קירור אז לא ממש בעיה נושא הקירור שלהם, בקשר למה שאני יכול לעשות כדי להוציא מהם עוד ביצועים ? כרגע הזכרונ…

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  7. Started by tgen,

יש לי geforce 6800 POV במנוחה הוא על 53 ובמאמץ על 70 זה טמפרטורות סבירות??? ודרך אגב, בתוכנה everest הוא מראה לי טמפרטורה שונה - פחות 5 מעלות מהטמפרטורה שרשומה בהגדרות הכרטיס אז ה Everst מזייף?

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  8. Started by THE FOX,

מעבד: 3200+ ווניס אמצעי קירור: Arctic Cooling Freezer 64 Pro הטמפרטורות סבירות? או שכדאי לחשוב על קירור אחדר למעבד? תוספת של עוד 150MHZ-100MHZ למעבד תתן משהו במשחקים? או שאפשר להישאר עם זה? 8) *לאחר הOC ל 2.5 GHZ בדקתי ומשחקים רצים יותר חלק איזה קירור ציפסט הכי מומלץ? מיקום הציפסט הוא כמו בלוחות DFI NF4.

• 12 תגובות
    • 735 צפיות
  9. Started by tomerzhr,

המאורר בלוח אם נהרס והפסיק להסתובב לי ואני מחפש חנות בדרום שניתן להשיג מאורר כזה המאורר הוא של לוח K8 Neo MSI הנה תמונה (זה מוקף בעיגול לבן)

• 11 תגובות
    • 735 צפיות
  10. Started by rafi-s-,

מחפש קירור מים יותר טוב מהקירור אוויר של Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 וה Thermalright VGA Cooler V1 עד 1000 ש"ח

• 10 תגובות
    • 735 צפיות
  11. Started by R_G,

אהלן! בקצרה: אשמח להמלצה על מאורר קדמי, רגיל וסטנדרטי, מחנות בב"ש שיהיה כמה שיותר שקט ואמין, תקציב גמיש (עד 100 ש"ח גמיש) מדובר על מארז+מאורר של cooler master בן שנה וחצי. בהרחבה וחפירה: המאורר הנוכחי שלי עושה מלא רעש.. פתחתי, ניקיתי אותו מאבק, שימנתי.. ועכשיו הוא עדיין מרעיש - פחות, אבל עדיין.. משהו כנראה נדפק אצלי בראש ואני כבר לא זוכר אם זה היה הרעש הרגיל שלו או לא.. מה שבטוח שזה מגיע ממנו (הפעלתי את המחשב בלעדיו ולא היה רעש בכלל) ושזה מפריע לי. לגבי תקציב - ראיתי ב-KSP (שונא את החנות אבל זה מה יש) שכל המחירים נעים בין 30 ל-100 שקל.. אז 100 זה זורם ואין בעיה גם אפילו קצת יותר, אם זה מאוור שיתאים (למרות שאני מניח שיש בטח מאוררים ב-60-70-80 שקל שיענו על הצורך שלי) המון …

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  12. Started by liav12,

אהלן, אני מנסה לעשות OC למעבד הנ"ל אבל לא מצליח לא משנה מה אני עושה, בעבר היתי יכול, והיה לי מדריך מכאן אבל אני לא מוצא אותו שוב. הנתונים של הנייח: E4300 במהירות סטנדרטית ספר של אנרמקס PRO 82+ לוח אם GIGABYTE 965S3 כרטיס מסך 6770 רציתי לדעת את ההמלצות ל VOLT שצריך לעשות ולכייל בשביל שיעבוד נורמלי, ניסיתי כרגע לעשות: מכפלה 9 MHZ 333 נותן כמעט 3GHZ אני מפעיל את המחשב מחדש ועושה אישור ואז המחשב עושה רסטארט. שמתי את הזכרונות על X2 שיעבדו על 667MHZ כי אני לא מעוניין במשהו מפלצתי מדי. המעבד על מתח 1.31 בעבר היה על 1.25 המלצות הארות הערות?

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  13. Started by pergola,

גם בCPU-Z וגם בטאסק מנג'ר של ווינדוס 8 אני רואה שהתדר נשאר קבוע גם אם למערכת אין צורך בכל כך הרבה מאמץ. זה משהו שקשור לאחת מ3 האופציות בביוס: Cpu TM Func/C1E TM Func/Intel Speed Step או אולי לתדר זיכורנות שאותו שינתי מAuto ל 667mhz. אני בטוח שזה קשור לאחת מהאופציות הללו, כיוון שרק לאחר ששינתי אותם לDisabled, התדר נשאר קבוע ולא ירד. האם זה אמור להיות ככה? האם זה מזיק? מה לשנות? תודה.

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  14. Started by nirt,

פעם ראשונה שאני רואה. סופסוף אפשר לדעת איזה משחה הכי טובה http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermal-interface-roundup.html

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  15. Started by fkvatr,

יש לי לוח אם של אינטל: DG31PR חדש לחלוטין! אני בודק חם בין ב BISO ובין ב WINDOWS עם התוכנה EVEREST בדקתי עם כמה גרסאות וחם הלוח מגיע ל 75 מעלות!! המעבד E4400 מגיע ל 30 מעלות. הקטע המוזר חוץ מזה שהלוח חדש לגמרי והכל מחובר במקום בדוק!! אני נוגע בלוח לכל מקום שאני מצליח להגיע והלוח קר!! ממש קר! יש פה למישהו הסבר?

• 5 תגובות
    • 735 צפיות
  16. Started by TopSound,

הזמנתי מחשב חדש עם מעבד Intel Core 2 Duo E7500 ואני מתלבט אם לשדרג את הקירור ל-Arctic Cooling Alpine 7 Pro. האם הקירור הנ"ל יתן לי משהו שהקירור Stock לא יתן? האם יהיה שיפור בביצועים? (לא מתוכנן OC) מלבד השקט האם יש שיפור משמעותי כלשהו בהחלפה של גוף הקירור? תודה.

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  17. צהריים טובים.. אני משתמש במעבד amd5200 מהדור הישן (אני חושב ה 90 nm, לא יכול לבדוק בcpuz כי דפקתי תמעבד בoc פעם) ואני רוצה לשדרג את הקירור רק בשביל שקט (לא מתוכנן שום oc). בכללי אני כנראה אקנה בksp וראיתי שם שני דגמים שמתאימים לתקציב שלי- שניהם של ac. הראשון: Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan ב120 שקל השני:Freezer 64 LP CPU Fan ב שקל95 . בכללי אני רוצה לשמוע מה דעתכם כי אני בכיוון של ה64LP כי לפי הנתונים היבשים יש לו חצי מכמות הרעש של הfreezer7 (מופיע 0.4 sone לעומת 0.8 sone), והוא אמור לעמוד בעומס חום. מה דעתכם? (אגב המארז הוא של TT עם מאווררים שקטים אני די בטוח שמה שגורם לרעש הוא המאוורר box) תודה!

• 4 תגובות
    • 735 צפיות
  18. Started by yaron2009,

שלום. המפרט הנוכחי שלי הוא: לוח אם: MSI 945GM3-F מעבד: E2140. זיכרון: 1G 533 כרטיס מסך: MSI R4830 ספק: HEC 500W. מאחר ולוח האם ישן ותומך בעד 2G זיכרון ב 667 MHZ אני שוקל להחליף ללוח אם אחר ואז לבצע OC למעבד. הרעיון הוא לעשות מה שאפשר עם הקירור הנוכחי כי אם אני מתחיל להוציא כסף על קירור אני כבר אחליף מחשב (ואני לא ממש רוצה). השאלות שלי הן: האם אפשר וכדאי לעסות OC עם המפרט הנוכחי? ולכמה אוכל להגיע בערך? במידה ואני מחליף MB, איזה מומלץ (הכי זול שאפשר)?

• 10 תגובות
    • 735 צפיות
  19. Started by Alexkmr,

אותו המחיר מה עדיף לקחת? פשוט אין את AC7PRO במלאי בפוקס הציעו לי גם את OCZ Vendetta CPU Cooler ב120. למעבד 5200 כולל OC

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  20. Started by orel13orel,

מיועד ל 775 סוקט E8500 שאר המערכת היא מקומבינות ;D משאבת אקווריום רדיאטור של אופנוע מיכל מים שמיועד לדלק טיסנים

• 5 תגובות
    • 735 צפיות
  21. Started by HeaT-SinK,

2 מאווררים בצד מכניסים + 2 מאווררים בגג מוציאים + אחד מקדימה + אחד מאחורה (כולם 120 ס"מ) יתנו נאי מניח טמפרטורות יותר נמוכות מאשר 1 בצד 1 בגג אחד מאחורה ואחד מקדימה ... ההפרש יהיה זניח או ניכר ?

• 9 תגובות
    • 735 צפיות
  22. הלוח http://www.asus.com.tw/mb/socket478/p4s333/overview.htm# אני רוצה לעשות oc למעבד אבל בביוס אני מוגבל אני יכול להעולת את המהירות במכפלות גבוהות.... המכפלה הנמוכה יותר לא ניתנת לשינוי!!! השאלה שלי עם זהקשור ללוח, הכוונה לאיזה ג'מפר שצריך להוציא , או שזה הביוס שלי קצת ישן ולא מעודכן????? משהו מוכן להסביר לי איך: Extreme Overclocking ASUS P4S333 offers robust overclocking options to maximize your system performance. Easy DIP Switch or Jumperfree overclocking from BIOS. Flexible CPU Core Voltage Adjustments in 0.05V increments over defaults Accurate 1MHz adjustments of system-bus-frequency up to 200MHz (i.e. front-side-bus up to 800MHz) Adjustable VIO memory voltage…

• 3 תגובות
    • 735 צפיות
  23. Started by Gohan,

המעבד שלי לא עובר את ה52 מעלות , atlonxp1800+ כדי לי להחליף את הינסטיק והמאורר ? תודה.

• 5 תגובות
    • 735 צפיות
  24. Started by GoRillAz,

אחרי שסיימתי וההכל איך אני מחבר את זה ל"אדמה"... סיימתי לבנות אותו ואני מת לראות כבר איך הוא פועל (אם בכלל אני מאוד מקווה שכן). אגב התמונות לא הכי עוזרות כי האיכות לא משהו אבל התרשים עזר מאוד אני מדבר על זה: http://www.hwzone.co.il/modding.php?file=fanbus_2.php בבקשה אם תוכלו לענות לי על השאלה הראשונה אני יודה לכם מאוד!!!

• 7 תגובות
    • 735 צפיות
  25. Started by yot,

זהו חברים. קיבלתי את המארז החדש שלי (Compucase Midi Tower Black) ואני מאוד לא מרוצה מהאוורור שלו. יש לי מאוורר 120 מ"מ מאחורה, מוציא אוויר, ויש לי מקום למאוורר 120 מ"מ ממקדימה, שיכניס אוויר כמובן. מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מאוורר 120 מ"מ פשוט (Gereric?)? אל תגידו לי לחפש בחנויות אלקטרוניקה, כי אין באזור שלי. תודה

• 2 תגובות
    • 735 צפיות

דיונים חדשים בפורומים