עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yoav9,

אני מתחבט אם יש דרך לשים על הכרטיס מסך מאוור של 60 מילימטר... כמו מתאם למעבד... לא יודע, זה נראה לי אפשרי... אפשרות נוספת זה לשים מאוורר נוסף על הזכרונות אבל אני לא חושב שזה ישנה משהוא... ?

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  2. Started by blabla600,

אני חושש שטפמרטורת המעבד וכרטיס המסך גבוהות מאוד.... של ה- cpu זה בין 48C - 52C, ושל הכרטיס מסך גם 45C-48C... זה הגיוני? את הטפמרטורה של הכרטיס מסך יש לי מהתוכנה של ATI (CATALYSE CONTROL CENTER... אז יש שם ATI OVER DRIVE.... ואת הטמפרטורה של המעבד (Phenom 955) מתוכנה שהורדתי CORE TEMP. עכשיו לפני כמה דקות גם הורדתי תוכנה מוזרה קצת בשם Motherboard 5, לא מצאתי בהגדרות את הלוח אם שלי אז נתתי משהו דומה ואחרי כמה דקות אני שומע אזעקה (שנראה כאילו זה בא מהמחשב עצמו ולא מהרמקולים) והודעה מהתוכנה הזאת שאומרת שהטמפרטורה של המעבד עברה את ה- 70C או משהו כזה.... אז מחקתי את התוכנה הזאת אבל עדיין התוכנה הקודמת מראה לי שהטמפרטורה היא רק בין 48 ל- 52... דרך אגב אפשר גם לשמוע את המא…

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  3. CORE I7 920 יש אוברקלוק ל 3600 ועבד יפה כבר תקופה אני כנראה אני יוריד בחזרה לאזור 3300 למה הטמפרטורה קופצת בצורה כזאת? הליבות כל אחת מראה טמפרטורה שונה וחלק קופצות מ 55 ל 65 ולפעמים 70 יש לי משחה טרמית ששמתי לפני איזה שנה אולי כדאי לי לרענן?

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  4. Started by iakovl,

אני לא בטוח שהת'ראד שייך לOC וקירור לגמרי, אך נראה לי שפה הוא יועיל יותר ראיתי שבדובים מוכרים את הCOOLWATER של קרוסאייר ב1.4Kוהבעיה היא שלי היא WTF ARE THEY THINK THEY ARE DOING בואו נראה את הלוגיקה שלי: BIGWATER של טרמלטייק : חו"ל - 150$בערך , ישראל - 600 ש"ח בערך , אין הפרש יחסית גדול COOLWATER : חו"ל 200$ , ישראל - 1400 ש"ח, איפה ההיגיון בזה? הפרש של 50$ בחו"ל הפך להפרש של 800 ש"ח בארץ, למה? מאיפה ? בלי קשר שהחומרה שיש ב COOLWATER טובה פי כמה משל BIGWATER שניהם מערכות למתחילים אבל יש הפרש פי 2+ במחירם בארץ לכן אני אומר WTF

• 11 תגובות
    • 758 צפיות
  5. Started by TomerPerez,

ברצוני לרכוש את המאוורר הזה:http://ksp.co.il/?select=.1066..186..172.&list=1&sort=3&glist=1&uin=13209&txt_search=&buy=&minprice=&maxprice= ראיתי שהוא מאוד שקט,הcfm שלו גבוה יחסית לrpm שלו אבל הלחץ הסטטי שלו נמוך,האם זה ישפיע על ביצועי במארז או שזה רק ישפיע אם אני אשים עליו רדיאטור? האם ישנן אלטרנטיבות אחרות וטובות יותר?

• 2 תגובות
    • 758 צפיות
  6. Started by iakovl,

הנה רשימת המתמודדים : AFB1212SHE AFB1212VHE WFB1212H WFB1212HE WFB1212HHE WFB1212M WFB1212ME מה שמצחיק הוא שיש כמה עם אותו שם אז לא כתבתי אותם אני צריך לדעת מה העדיף ביותר ביחס של CFM/DBA

• 11 תגובות
    • 758 צפיות
  7. Started by LinkTree,

שלום שלום, אמנם להמלצתכם הלכתי על 'WINBOND אבל כרגע אין אותם במלאי מה דעתכם על סמסונג (הם עולים שם יותר - כתוב Samsung Original Memory ) זה טוב ? אני הולך על XP2000 סטפינג AIUHB אפוקס 8RDA+ ללכת על שני ציפים או אחד (2X256 או 1X512) ? במהרה !! תודה !!

• 10 תגובות
    • 758 צפיות
  8. Started by xcalibur,

יש לי את הבורד הזה: XFX 780I ואיתו מגיע המאוורר המעפן הזה: http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2008/04/04/plata/inbox6.jpg עד כמה שיצא לי להבין אני יכול להחליף אותו בכל מאוורר 60MM שיש היום בשוק מישהו ממליץ על משהו ספציפי? תודה

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  9. ה FULLTOWER של SUPERTALENT בלי ספק, ב480 שקל בלבד, נראה לי מחיר דיי טוב קניתי השבוע ספק אז אני בכל מקרה לא צריך ספק אחר כדאי ללכת עליו? כמו ששאלתי בטופיק איך הוא מבחינת זרימת אוויר איפה המיקום של המאוררים, אם יש לו בגג או משהו איך הוא מבחינת נוחות ובכלל בכלליות למי שיש את המארז הזה מוזמן להגיד לי יתרונות\חסרונות תודה. ** אם אפשר שזה יהיה ממקור ראשון (בעל המארז או מישהו שהתעסק איתו יותר מ3 שניות) ולא משמועות או דעות היגיון וכאלה **

• 12 תגובות
    • 758 צפיות
  10. Started by motaboy,

לחבר שלי יש AMD 3800 שכבר הספיק להמיס קצת מהפלסטיק של התושבת שלו אחרי שהוא פועל כבר תקופה ב100 מעלות (חבר שלי מטורף, הוא לא מקשיב לי). המאורר והצלעות הן stock. יש מספיק משחה (אפילו גלשה קצת לצדדים). במארז מקדימה יש מכניס אוויר ומאחורה מוציא. למה מתחמם כל כך עם הstock?

• 10 תגובות
    • 758 צפיות
  11. Started by B0necrack3R,

היי חברה.. יש לאחי מחשב המבוסס על AMD XP1800, לוח GYGABYTE KT400 ,256DDR ו LEADTEK GFORCE TI 4200. . המחשב ללא שום אוברקלוקינג אך הוא מתחמם כמו לא יודע מה!!! במנוחה טמפרטורת המעבד שלו היא על 70~ וטמפרטורת הגשר הצפוני היא 45-55~ המחשב מרעיש מאוד וניתן להבחין בשיבושי עבדוה איתו כמו שהוא נתקע במשחשקים וכאילה.. המארז עצמו הוא חם מאוד גם כן! אמצעי קרור עכשויים: מאוורר 80 - דוחף אויר היטסינק מקורי על המעבד של AMD מרעיש מאוד!!! מאורר והיטסינק על הגשר הצפוני. אני חושש שאם ימשך כך המצב המחשב פשוט ישרף בקרוב!! מאוד אשמח אם תציעו לי פתרון קרור תקציבי שקט ומועיל (אני לא מתכנן שום OC!) תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 758 צפיות
  12. Started by Atom,

ברשותי ה4670 של חברת sapphire,מדובר בגרסא הפשוטה ביותר עם הקירור ה"רגיל". http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=253 אז ככה מאחר והכרטיס קריר למדי - (כ30 מעלות רוב הזמן) גם כשמאוורר על מינימום במאמץ לא ראיתי את הכרטיס עובר את ה43 מעלות. מאחר ואין לי בעיה ולעלות את מהירוות המאוורר בשביל עוד כמה מעלות (הרעש לא מפריע לי) אז בכל אופן הנה השאלה : עד לאן אני יכול להגיע עם הכרטיס כדי להוציא ממנו את המקסימום מבלי להתפשר על יציבות http://img19.imageshack.us/my.php?image=4670t.jpg המפרט E6600 - עם קירור סטוק - לא מתכוון להאיץ אותו. ASUS P5B 2X1GB 667MHZ - לא מתכוון להאיץ. הספק - CHIEFTEC 550WATT

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  13. Started by elerock,

שלום ברצוני לעשות OC לכ.מסך שלי הדגם הוא 8800GTS 320MB הכרטיס הוא G80. הכרטיס מקורר ע"י DuOrb של TT ולפיeverest הטמפ' הוא: 37 GPU 42 GPU Diode 37GPU Ambient הטמפ' במנוחה. אין לי בעיות סרקולציה במארז ואין לי רכיב העובר את ה 45 מעלות. אם זה משנה המעבד הוא AMD Triple Core 8450 עם OC קטנטן ל2.4GHZ. הזיכרון הוא 4GB של A-Data מסוג Viseta Extreme. יש לי RivaTuner אבל אני לא יודע איך להשתמש בא. הקלוקים לפי התוכנה הם: CORE 513 Shader clock 1188 Memory 792 תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  14. Started by gil_k,

אוקיי המפרט שלי כזה: E6600, GB 965P-DS3 Rev 3.3, 2X1GB 667Mhz, Scythe NINJA Plus. אני על מתח 1.365~ לפי הביוס, באס 366, המעלות במאמץ 100% ב TAT מגיעות ל 67-68, זה סביר? בלי מזגן בחדר.. במנוחה זה 44-46 מעלות. עם מזגן זה היה היום בבאס 350 במתחים רגילים על 38~ מעלות במנוחה ו 59~ מעלות במאמץ מלא ב TAT. המעלות סבירות יחסית לקירור? אני עם המאוורר סטוק של הגוף קירור, במארז יש מאורר אחד מקדימה, בצד ומאחורה, NZXT Apollo.. וכדאי לי להוסיף עוד מאוורר על הקירור? תודה מראש לעונים.

• 11 תגובות
    • 758 צפיות
  15. Started by Eviljelly,

כרגע יש לי בעיה שמחשב מאתחל את עצמו עקב טמפ מעבד גבוהה .. הכל התחיל כשמד של אינטל הצביע על טמפרטורה של 88 מעלות וניגשתי לבדוק את הבעיה שהתבררה כרגל שבורה במאוורר בכל מקרה הבעיה תוקנה אך המחשב עדיין מאתחל את עצמו ומציג טמפ מעבד של קרוב ל 170 ... יכול להיות שניקוי של המשחה הטרמית והחלפתה יפתרו את הבעיה או שמדובר בבעיה אחרת ??

• 11 תגובות
    • 758 צפיות
  16. Started by Titan777,

שלום, יש לי מארז Tagan CS-EL Diablo עם 2 מאווררים שכלולים במארז - 25 ס"מ מקדימה שמכניס אוויר ו-35 ס"מ בצד שגם כן מכניס אוויר. בנוסף לזה שמתי מאחורה מאוורר Thermaltake I-Flash 120MM שיוציא אוויר. עכשיו לי זה נראה שיש בעיית לחץ אוויר במארז כיוון ששני מאוורים בגודל 25 ו35 ס"מ מכניסים אוויר ורק מאוורר 12 ס"מ מוציא. השאלה המרכזית שלי היא - מה הקירור/סידור מאווררים הכי טוב שאפשר לעשות במארז? חשבתי לעשות מוד כזה, לחתוך 2 ריבועים למעלה במארז ולשים 2 מאווררים שיוציאו אוויר חם לחתוך ריבוע(ים) בתחתית המארז ולשים מאווררים שידחפו אוויר פנימה להוסיף מאוורר סלוט בין הכרטיסי מסך(יש לי SLI) שיוציא אוויר חם החוצה ובדלת הקידמית להוציא את כל המלבנים האלה של הוספת כונן כי אני לא צריך ולשים שם…

• 9 תגובות
    • 758 צפיות
  17. Started by ISmile4U,

הובכן אנ ממתין שהמחשב שלי יכנס פה לגלריה אבל בכל אופן הוא גם עלה כבר לאינטרנט לאתר שלי. בואו ותיראו [כן אני יודע שהתמונות לא הכי טובות שבעולם אבל זה מה שמצלמת אינטרנט יודעת לעשות] http://www.htl.co.il/mycomputer/ אגב כן יש הרבה מחשבים יפים ומיוחדים מימנו פה ובכלל אבל בכל זאת פריק מחשב אני או לא אז זמנו של המחשב שלי גם הגיע

• 7 תגובות
    • 758 צפיות
  18. שלום, כאמור הטמפרטורה במעבד נעה בין 52-70 מעלות. מדובר במעבד פרסקוט 3ghz מסדרה 530, סוקט 775. תקציב: 200-250 ש"ח. אני לא מבין גדול אך אישית אני נוטה יותר לכיוון הפריזר 7 או 13 או בכלל האם מספיק זול יותר כמו katana 3? תודה, גיל.

• 8 תגובות
    • 758 צפיות
  19. Started by KoDkOd,

טוב הבנתי שנהיה חם וזה משפיע על הטמפ' במארז אבל לא ממש אמרתם מה עושים קירור מים אני לא יכול למצוא פה ...אני גם לא רוצה...! אז מה כן אפשר לעשות לקנות ? ואני לא רוצה סתם איך למה אני רוצה עצות פיתרונות בבקשה

• 0 תגובות
    • 758 צפיות
  20. סתם לידע כללי. כי אני לא ממש מרוצה מהמאוורר שנמצא עכשיו על המעבד שלי (שהוא 0.18 שמאופיין בספימפטום ההתחממות). באותה הזדמנות אני אשחיל עוד שאלה: האם שווה לי להשקיע עוד 55 ש"ח כדי לקבל את המעבדים החדשים של AMD עם מאוורר והיטסינק ש"מומלץ" על ידם? או שכל מאוורר והיטסינק סביר יעשו את העבודה באופן סביר (בהנחה שOC לא יבוצע).

• 11 תגובות
    • 758 צפיות
  21. Started by roi.amitay,

אז קיבלתי סוף כל סוף את המחשב החדש (מפרט בצד). OC למעבד בדרך התחלתי עם OC לכ. מסך שצריך עפ"י מה שכולם אומרים להגיע לOC יפה חשוב לציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למשהו כרגע אני משתמש בתוכנה שמקבלים עם הכ. מסך Catalyst Control Center הבאתי את הכרטיס בשלב ראשוני למהירות של XT אבל הבעיה היא שאני לא יודע מה הטפ' המומלצות ובאיזו תוכנה להשתמש כדי לבדוק טפ' (אני מאמין שמה שיש ב Catalyst זה לא נכון לגמרי) ובאיזו תוכנה לבדוק את הכרטיס תחת עומס. כרגע הכרטיס עומד על 56 מעלות במנוחה (לא יודע איך לבדוק תחת עומס) תודה מראש

• 10 תגובות
    • 758 צפיות
  22. יש לי מעבד: INTEL P4 2.40GHz A 512k היה לי מארז MIDI ATX והרסתי אותו בטעות, אז קניתי MIDI ATX אחר: http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=CSVAR8016W&Cat2Cat1ID=1435&Cat2ID=0 המארז החדש שקניתי יצא קטן מהרגיל. אני יודע שמארזי MIDI ATX לא ממש גדולים, אבל החדש שקניתי מאוד קטן. קניתי אותו בלי ספק כוח ד"א. במארז הישן טמפ' המעבד הייתה 26 במנוחה ו-31 במאמץ. במארז החדש הטמפ' של המעבד היא 30-35 במנוחה ו-40-43 במאמץ!!!!!! בשני המארזים אני שמתי רק מאוורר 80 MM אחד שמוציא אוויר מאחורה. מה אני יכול לעשות כדאי להוריד את טמפ' המעבד? אין לי כסף, ובגלל זה אני לא יכול לקנות מאוורר טוב יותר למעבד או מארז אחר. אני גם לא אתחיל לקדוח חורים במארז, ולקנות גרילים וכו' כי אני עומד למכור א…

• 10 תגובות
    • 758 צפיות
  23. שלום. יש לי מארז טראנספורמר וכמו שאתם יודעים הוא רועש אז החלטתי להחליף לו מאווררים. מאוורר חמישי איכותי כבר התקנתי ובעצם נשארו לי להחליף ארבעה, הנה המאווררים שרציתי למקם בדופן המארז שלי: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4897 אמרו לי שזה מאוורר טוב והזמנתי אותו אבל בנעה היה רק אחד כזה במלאי ולכן אני זקוק לעוד מאוורר של 80 מ"מ שיוכל להכניס אוויר ושיהיה שקט במיוחד. על מה אתם ממליצים? אפשר את זה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6187 או http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6192 הם מאווררים איכותיים ומתאימים לטראנספורמר? אם יש לכם משהו יותר טוב אז כמובן תגידו, תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 758 צפיות
  24. Started by dor31,

למישהוא יש מידע על חנות שאפשר לקנות בה נגדים לדים ומתגים לפאן באס בת"א תודה.

• 7 תגובות
    • 758 צפיות
  25. בגלל בעייה שחוזרת על עצמה אצלי במחשב לאחרונה (פרטים כאן: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=126172.0) החלטתי לבדוק את הטמפ' של הכ.מ. שלי במצבים שונים בהתחשבות בשני פרמטרים: - מארז (פתוח/סגור). - מזגן (פתוח/סגור). כלומר, השפעת טמפ' החדר על המחשב. הנה הממצאים החשובים (כל הטמפ' הנתונות הן בהתחשב בכך שהכרטיס מסך במצב מנוחה): - כשהמארז פתוח והמזגן פתוח הטמפ' היא כ 55c. - כשהמארז פתוח אך המזגן סגור הטמפ' עולה עד לבממוצע 60c. - כשהמארז סגור אך המזגן פתוח הטמפ' היא 62c. - כשהמארז סגור והמזגן סגור הטמפ' נעה בין 63c - 65c. מידע חשוב נוסף: - הכרטיס, nVidia 6800GT של חברת Leadtek. - מאווררו של הכרטיס נוקה מאבק באופן שטחי, נבדק ונמצא עובד. - מאווררו של הכרטיס מ…

• 14 תגובות
    • 758 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.