אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
שלום, לפני כמה ימים חבר עשה לי OC למעבד מ 2.4 ל 3.4 שזה בערך 42%, המחשב פועל בסדר גמור. (מפרט מחשב מימין) עכשיו השאלה היא אם אני יכול להגביר את ה OC ל 50% כלומר ל 3.6 בלי שאני אפגע יותר מידי במעבד ולא אגרום לו להתחמם יותר מידי, אם כן אודה למי שיוכל להסביר לי במדוייק איך אני עושה זאת. תודה רבה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 747 צפיות
-
-
ברשותי ה4670 של חברת sapphire,מדובר בגרסא הפשוטה ביותר עם הקירור ה"רגיל". http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=253 אז ככה מאחר והכרטיס קריר למדי - (כ30 מעלות רוב הזמן) גם כשמאוורר על מינימום במאמץ לא ראיתי את הכרטיס עובר את ה43 מעלות. מאחר ואין לי בעיה ולעלות את מהירוות המאוורר בשביל עוד כמה מעלות (הרעש לא מפריע לי) אז בכל אופן הנה השאלה : עד לאן אני יכול להגיע עם הכרטיס כדי להוציא ממנו את המקסימום מבלי להתפשר על יציבות http://img19.imageshack.us/my.php?image=4670t.jpg המפרט E6600 - עם קירור סטוק - לא מתכוון להאיץ אותו. ASUS P5B 2X1GB 667MHZ - לא מתכוון להאיץ. הספק - CHIEFTEC 550WATT
-
- 1 תגובה
- 747 צפיות
-
-
שלום, אני זוכר שבעבר מאווררי הסטוק של אינטל היו ידועים בזה שהם מאוד רועשים. אבל הבנתי שבמעבדים מסוג CORE 2 DUO המאוורר סטוק שקט למדי. אם המטרה היא רק מחשב שקט ככל האפשר, בלי אוברקלוקינג ובלי רכיבים יותר מדי חזקים שיוצרים חום רב מדי - האם יש צורך במאוורר יעודי שקט או שאפשר להסתפק בהחלט בסטוק? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
-
אחרי שעשיתי אוברקלוק למעבד +_ פתיחת ליבה רביעית אני מאוד מסוקרן לדעת מהן האפשרויות שעומדות לרשותי בקטגוריית Advance setting (או משו כזה)/ בקטגוריה זו פתחתי ליבה והגדרתי את המעבד כ-0 HYBRID . יש שם אופציה לבחור לכל מעבד (וירטואלי) כמה אחוזים נגיד core 0 - 2% core 1 - 2% core 2 - 2% core 3 - 2% מה ה- מינוס 2 % הזה אומר ? יש אפשרות לשחק עד ל- (-) 10 . או + 10 . *** ***כשפתחתי את הליבות האחוזים היו על (-)2% ועד היום אין לי עם זה בעיה .
-
- 0 תגובות
- 747 צפיות
-
-
יש לי מעבד E5300 והגעתי איתו לתדר של 3.21Ghz X13 איך שאני מעלה עוד קצת אז המערכת קורסת ואפילו לא מגיע לוינדוס ולא מראה כלום על המסך יכל להיות שהגעתי לטופ של המעבד אושזה קשור למתחים ואם כל מישהו יכל להסביר לי איך להעלות אותם (דרך אגב אני משתמש בקרור סטוק של המעבד)
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תמליצו לי על קירור איכותי ושקט(השקט חשוב לי) למעבד הנ״ל, בסכום שלא עולה על 140 שקל. יש לי 2 אופציות שחשבתי עליהן: tms.co.il/product/7946 tms.co.il/product/10525 אבל אם יש לכם איזשהי המלצה על משהו שיספק יותר את הצרכים שלי אשמח. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש עם מעבד 2600K ואני מחפש קירור מתאים שיעשה עבודה טובה ולא רועשת מדי. תקציב - עד אזור ה-150 ש"ח. תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
יש לי מחשב פשוט ודי בסיסי.. core 2 duo, 2 ג'יגה זיכרון וכ'ו.. והמארז הבסיסי. השימושים שלי למחשב זה מוזיקה, אינטרנט ומדי פעם סרטים. הדבר שמפריע לי זה הרעש- אני רוצה כמה שיותר להשתיק אותו. אני מחפש קירור מים בעד 500 שקל בקנייה מהארץ. ועד כמה זה יפחית את כמות הרעש ? תודה
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי, קודם כל,אני חדש כאן,ובכלל בנושא האוברקלוק. עשיתי אצלי אוברקלוק עם המעבד Q9400 של אינטל ל 3.0GHz. עכשיו,שמעתי מחבר שהספק בעייתי ויכול לקרות לו משהו,אז באתי לשאול אותכם. יש לי ספק 300W של HEC. עכשיו,יקרה משהו באוברקלוק איתו? אם לא הגעתי לפורום הנכון,אשמח אם תעבירו את האשכול במקום לתת אזהרה. שיהיה לכם יום טוב ושבת שלום.
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
היי לכולם לפני חודש קניתי קירור למעבד ARCTIC FREEZER 13 הקירור מעולה ושקט ואני מרוצה ממנו. המחשב אצלי תקין וללא בעיות התחממות בדרך כלל אני לא עושה כיבוי מחשב אלה שם על מצב "שינה" אתמול החלטתי לכבות ולתת למחשב לנוח ושהדלקתי בבוקר גיליתי שהמאוורר של הקירור פועל ללא הפסקה על 100 אחוז מהירות ללא שום פקודות מהירות מהלוח . למרות שבביוס מצויין שכן. ניסיתי לשחק עם המחשב כדי להבין מה קרה אך כלום לא עזר לאחר שעשיתי שוב כיבוי למחשב הבעיה נפתרה והמאוורר חזק למהירות השקטה והנורמלית שלו. ואני נשארתי עם שאלה מטרידה, מה יכולות להיות הסיבות לזה? מפרט מחשב: i7 870 intel cpu cooler freezer 13 4 giga ram gtx 460 gpu
-
- 7 תגובות
- 746 צפיות
-
-
היי, אני קונה מחשב עם מארז Antec Three Hundred, כולל מאורר 14 ס"מ עליון ומאוורר 12 ס"מ אחורי. אני מתכוון לבצע המהרה ולצורך זה הוספתי קירור מעבד Scythe Mugen 2 Rev B. האם רצוי לשים גם מאוורר 12 ס"מ קדמי על ההארד-דיסקים ? אמרו לי שקצב הזרמת האויר פנימה צריך להיות מאוזן עם קצב הוצאת האויר, כך שאני לא יודע. תודה.
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
אני מעוניין לדעת אם מישהו יודע אם אפשר על הקירור המקורי להגיע מ 2.66 ל3.5GHZ איזה סטפינג טוב בשביל זה איזה תדר זכרונות צריך איזה לוחות הכי זולים מסוגלים? והאם זה אפשרי על מתח סטוק למעבד? כמו שעשיתי עם E6300 (מ 1.86GHZ ל3GHZ יציב, כרגע על 2.8GHZ כי זכרונות נשרפו והזכרונות השונים כרגע עושים בעיות) אתם בטח חושבים למה אני שואל את זה פשוט מאוד התסכלתי בדף הזה ונהדמתי http://www.pcgameshardware.com/aid,698761/Dragon-Age-Origins-CPU-benchmarks-75-percent-boost-for-quad-cores/Practice/ בדרך כלל אני אומר 3GHZ מספיק אבל נדהמתי שראיתי את הקפיצה בFPS בין הI5(או הI7 של אותו סוקט) לעומת הI7 920 שבתדר 3.5GHZ עד כדי כך גבוה?! וואו מה יש כזה צוואר בקבוק רציני? אז באיזה תדר הוא משתחרר לגמר…
-
- 6 תגובות
- 746 צפיות
-
-
טוב הגעתי ל3.8GHZ מעבד E8400 קירור THERMALRIGHT 120 ULTRA + מאוורר 1 עליו URL=http://www.siz.co.il/] יש לאן להמשיך? * לא עשיתי OC לזכרונות בכלל לא יודע אפילו איך Ocz 800MHZ 4G CL4-5-4-12 מי שצריך מפרט.. יש בצד <]
-
- 8 תגובות
- 746 צפיות
-
-
לכרטיס מסך שלי (PALIT HD4870 1GB SONIC) יש קירור כפול ו2 ביוסים, מה שמאפשר לי לעשות לכרטיס OC קליל מבלי לגרום לו להתחמם. על פי החברה בביוס הרגיל הכרטיס רץ באותם תדרים כמו שאר כרטיסי 4870 ובמצב הטורבו התדרים יותר גבוהים אבל לא משמעותית. החלטתי להחליף עכשיו את הכרטיס מסך למצב טורבו לראות את הנתונים ובכך ראיתי שלמעשה התדרים נשארו אותו הדבר פחות או יותר, רק מהירות המאווררים עלתה ל50% במקום 30% כרגיל. הסתכלתי פה: וראיתי שאני יכול גם לעלות את התדרים בעצמי, אז השאלה שלי אליכם, האם כדאי לי לאט לאט להעלות את התדרים של 2 הליבה והמהירות עד שאני אצליח להגיע למקסימום שהתוכנה נותנת לי או פשוט לא להתעסק עם זה? אני מעוניין לעשות OC קליל היות והכרטיס הזה הוא טוב לOC והקירור הכפול ש…
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אז ככה הזכרון הוא 6 גיגה דומינייטור של קרוסייר במהירות 1600 עכשיו אני לא סגור על איזה מהירות זה כרגע פועל כי כל מיני תוכנות מראות לי דברים שונים אני רואה שהלוח אסוס תומך ב 1333 במקסימום אבל זה לא נכון כי יש לו גם מצב של 1600 אבל אני לא בטוח איך להגיע אליו או האם אני כבר נמצא בו וגם בביוס יש איזה כמה מצבים של זכרון אין לי הרבה מושג בהם אשמח להחכים ממכם + יש איזו שורה אחת בוולטגים שהיא וורודה מה זה אומר? כי המספר עצמו הוא בטווח המותר וגם רציתי לשאול על האוברקלוק של המעבד עצמו כי הוא נשאר ב 2660 כרגע אבל משהו אחר עלה ל 3200 במקביל לזכרון מה זה המשהו הזה? והאם המחשב רץ ב 3200 כרגע? איך אני מעלה את המעבד עצמו ולמה המעבד רוקד וזז בין 1600 ל 2660 כל הזמן וגם הוולטג…
-
- 12 תגובות
- 746 צפיות
-
-
למען שיפור הסירקולציה ב CM690 שלי, דגש על שקט ושיאוורר כמו שצריך. בתודה!
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
השאלה בכותרת תקציב של בערך 150 ש"ח. שקט זה דבר חשוב בשבילי. כרגע המועמד זה Arctic-Cooling Freezer 7 Pro יש המלצות נוספות?
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום, אני כבר כמה שבועות קורא את הפורום וגם קראתי את כל המדריכים באתר לאיך בעצם עושים OC. למרות כל הנ"ל אני עדיין לא מצליח מתוך אלה ללמוד ממש על הקשר בין המתח על המעבד למהירות, שינוי קבועים, מהירות באס.. יחסים, זכרונות... בקיצר יש לי ממש סלט בראש ??? :-\ אני מחפש מדריך או כתבה או כל דבר שיעזור לי להבין מה לעזאזל נכתב פה בפורום... אודה לכל מי שיגלה מעט סימפטיה לאוברקלוקר WANNA BE ויעזור לי להדביק את פערי הידע.
-
- 9 תגובות
- 746 צפיות
-
-
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2512
-
- 14 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אני לא בטוח שהת'ראד שייך לOC וקירור לגמרי, אך נראה לי שפה הוא יועיל יותר ראיתי שבדובים מוכרים את הCOOLWATER של קרוסאייר ב1.4Kוהבעיה היא שלי היא WTF ARE THEY THINK THEY ARE DOING בואו נראה את הלוגיקה שלי: BIGWATER של טרמלטייק : חו"ל - 150$בערך , ישראל - 600 ש"ח בערך , אין הפרש יחסית גדול COOLWATER : חו"ל 200$ , ישראל - 1400 ש"ח, איפה ההיגיון בזה? הפרש של 50$ בחו"ל הפך להפרש של 800 ש"ח בארץ, למה? מאיפה ? בלי קשר שהחומרה שיש ב COOLWATER טובה פי כמה משל BIGWATER שניהם מערכות למתחילים אבל יש הפרש פי 2+ במחירם בארץ לכן אני אומר WTF
-
- 11 תגובות
- 746 צפיות
-
-
שלום רב, כפי שניתן לראות בתמונה למטה, התוכנה SpeedFan מזהה לי המון טמפ' במחשב.... רציתי לדעת רק מה היא Temp3 שזה מינוס 48 מעלות, מה זה Local Temp שזה 40 מעלות, מה זה Remote Temp שזה 8 מעלות ומה זה ה-Temp1 למטה של ה-38 מעלות... בנוסף יש בפי שאלה חשובה: כפי שניתן לראות בצד שמאל למטה, ניתן לשלוט על מהירות המאווררים 1 ו-2, 1 הוא של המעבד, בו איני נוסע, 2 הוא של המאוורר שמתחת לספק, שאותו אני שם על 5% כשאני הולך לישון וזה באמת עוזר ומאיט אותו קצת. הבעיה היא שאין שם 3, המאוורר שמכניס אוויר בקידמת המארז... רציתי לדעת איך אני יכול לשלוט על אותו מאוורר כדי להשקיט אותו גם. תודה רבה http://forums.ort.org.il/files/175/2206910/1598722.PNG
-
- 9 תגובות
- 746 צפיות
-
-
האם רצויי לשים קירור למעבד 6400 כשלא עושים OC ? כי אני מתכוון לקנות את המארז החדש של ג'יגה בית ארורה שעומד להגיעה לארץ אם כן איזה מאוורר כדיי לשים ועדיף מאוורר כמה שיותר זול שיהיה שקט במיוחד
-
- 9 תגובות
- 746 צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק לכרטיס מסך ... ומחקתי תתוכנה אבל ה OC לא נמחק ... אני לא יודע מה עושים הכרטיס מתחמם מאוד .. איך אני מאפס ת OC ? ... הורדתי שוב תתוכנה והכל שם כמו חדש ... אי אפשר להחזיר למצב הקודם תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 746 צפיות
-