אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
טוב ,אז המחשב האחרון שלי היה AMD 1700 tb 0.13 אם אתם זוכרים אותו , אלוף באובר קלוק עבדתי איתו שנתיים בלי בעיות על 2100מגה הרץ (הוא במקום 1446) עכשיו , אני מחפש לקנות אי אמ די 64 , ורציתי לדעת יותר לגבי האובר קלוק (כל הסיפור עם הצבא והכלא בחודשים האחרונים , הוציא אותי לגמרי מהעסק הזה) השאלות הם ככה : 1) המכפלה של האי אמ די (במקרה שלנו amd 3500 939 newcastle) פתוחה או נעולה? (שינוי דרך הביוס) 2) כמה FSB המעבדים האלה פועלים? , כאילו יש לי כרגע Corsair 512 3200 , שאני יודע שזה מתאים למעבדים שהם עד FSB 200 אז בעצם אם המעבד הזה הוא 200 , אני לא יוכל לעלות את הבאס... כי הזכרון שלי לא יתמוך , זה נכון? אני זוכר המעבד הקודם שלי היה על 133X11 במקור , והעלאתי את הבאס …
-
- 10 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת עם קיימת תוכנה ובה אפשרות לבצע רישום טמפ' מעבד LOG FILE לאורך זמן ?
-
- 4 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום לכולם . נכנסתי לאתר Zigzag2000 , וראיתי שם פעם ראשונה דבר כזה קירור למוסטפים . משהוא יכול להסביר אם זה ממש מועיל ל OC ? ומה התפקיד שלהם בכללי ?(משהוא עם מתח נכון?)
-
- 4 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשב הנוכחי לפני 5 חודש, והכל היה בסדר עד לפני שבוע שבדקתי טמפ' עם speedfan וראיתי שמאוורר אחד הפסיק לעבוד. כשקניתי את המחשב בדקתי בהתחלה עם ספידפאן, שלוש מאוררים עבדו, הראשון השני והרביעי. השלישי הראה על 0 RPM עכשיו רק השניים הראשונים נותנים קריאה,כמו שתראו בתמונה שצירפתי מה עושים במצב כזה? תשימו לב שהטמפ' עולה.. תודה לעוזרים.. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 741 צפיות
-
-
-
לפני כחצי שנה קניתי את המחשב ההנ"ל: AMD Athlon 64bit 3000 chaintech sk8t800- בין היחידים עם הלוח המחורבן הזה. a- data 512mb msi 9800pro wd 80 gb לאחרונה שמתי לב לכיבויים לא רצוניים של המחשב סתם ככה. וזה לא שהוא סגור במארז וחנוק, המארז הוא thermaltake v7000d בעל 5 מאווררים על המארז!!! באמת שלא ציפיתי לכיבויים אלה וניסיתי כל אנטיוירוס וכל אנטיספייור בעולם ואני עובד עם פיירוול מובנה של הראוטר. והכיבויים נעשים 95% במשחקי כמו hl2 וגם ב-colin mecre rally(איך שרושמים את זה). הגעתי למסקנה שזה טמפרטורת המעבד או הכרטיס מסך ושמתי לב שאני עושה טיפה אוברקלוק לכ.מסך יש ריסטרט אוטומאטי. אז למה אני פשוט לא בודק את הטמפרטורה של הכ.מסך או של המעבד ורואה מה גורם לזה??? כי על הל…
-
- 26 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהו יודע מה לעשות ? ???
-
- 2 תגובות
- 657 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מערכת ל OC (AXP 2100 TBRED B EPOX 8RDA CORSAIR PC3200CAS2( ואני מתלבט באיזה היטסינק לבחור??? אני נוסע לניו יורק עוד שבוע ואולי אני אקנה שם. יש הצעות? אני חשבתי או: SK7 AX7 ללהישאר עם הוולקנו 7 פלוס (הוא יהיה טוב לעמוד בבאס 190 ? על מדיום)
-
- 6 תגובות
- 681 צפיות
-
-
היי כולם, קניתי מחשב חדש, הנה המפרט: amd 2400+ epox 8rda+ xtreme ddr 256 MB pc2700 X2 radeon 9700 pro (היה חסר במלאי, אז כרגע שמו לי leadtek ti4200 וביום שני יביאו לי את הרדאון 9700 של איי טי איי במחיר של הג'יגה בייט) עכשיו, אין לי הרבה מושג באובר קלוק.... הסתכלתי בביוס וראיתי שהלוח אכן הצליח לפרוץ את המכפלה! הבעיה היא שאין לי מושג מה זה אומר המכפלה... וכו' אז רציתי שתגידו לי בבשה איזה אובר קלוק מומלץ לי לעשות? משהו ממש ממש לא רצחני שלא יסכן את המערכת שלי! אבל שיראה שיפורים בביצועים... הטמפ' של המעבד אחריי 3 שעות של עבודה היא 36-37 מעלות... זה טוב נכון? אז עם הטמפ' האלה... כמה אני יכול להעלות את המכפלה (כרגע זה על defult אז אין לי מושג כמה זה צריך להיות...) ובכמה להעלות א…
-
- 5 תגובות
- 684 צפיות
-
-
נכנסתי לביוס והפכתי את המהירות במקום ל2400 ל MANUAL והוספתי עד מגה הרצים עד למצב שכשיו זה מופיע כ2555 השאלה היא האם זאת באמת המהירות אני מקבל אותה גם MBM וגם כשאני בודק בSYSTEM מופיע לי 2.4 ושורה למטה 2.56 הטמ כרגע נורמלית מעבד 33 והלוח 27 האם אני יכול להמשיך?? כי פעם כהעלתי את זה למקסימום אני חושב 400 הופיעה לי מהירות של 1900! מה ההצעות שלכם?
-
- 2 תגובות
- 571 צפיות
-
-
שלום, כבר זמן מה אני עובד על תוכניות למארז שקוף, את המארז עצמו אני מתכוון לבנות בפסח. יש לי כמה שאלות (1) הבנתי שאת המארזים האלה בונים מחומר הקרוי פרספקס, איפה אפשר להשיג אותו ומה מחירו? (2) האם אפשר לבנות את המארז מחומר אחר שקל יותר להשיג? (3) איך חותכים את הפרספקס? האם עם מסור דיסקית או שמסור חשמלי יספיק? בתודה מראש, עומר.
-
- 1 תגובה
- 852 צפיות
-
-
Ok, I am using the next rig: 2.4C + Vantec Aeroflow + AS5 ABIT IC-7 Mushkin Black lvl 1 512 X 2 CH-5 And i want to OC my CPU to 3.0 so i am gonna increas the bus to 250.. now to the question... I am windering if i should use devider of 5:4 which gives the memories 200 (Same like default) or can the memory hold 1:1 ? What do you think can they hold speed of 250 ? Thnx a lot !
-
- 10 תגובות
- 951 צפיות
-
-
http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_ultra_5-silver_thermal_compound http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1420
-
- 4 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי הטמפ' של ה readon hd4670 1000mb שלי בזמן מנוחה היא באיזור ה41 מעלות כאשר הactivity 0% והfan speed הוא 3% זה לא מוגזם לכרטיס מסך בעת מנוחה? הבנתי שיש אפשרות שליטה מוגדרת על הfan speed, אך בנוסף הבנתי שזה יכול להזיק, למשל במצב שקבענו את הfan ל50% ובעת משחק נגיד הוא דורש יותר - אז הוא לא יעלה מעבר. ובכלל, כל מה שקובעים ידנית קבוע - לא קורץ לי מדיי. קצת מלחיץ אותי העסק מאחר וכבר קיבלתי blue screen פעם אחת במשחק וסביר שזה היה הכרטיס הזה, כי כל השאר נראה תקין (כולל בדיקות זיכרון וכו) יכול להיות שהעובדה שהמסך של 24 אינטש משפיעה על ההתחממות בidle? על כל פנים - אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר את הכרטיס טוב, או ממי שיש לו אותו גם. וגם הסברים קלים לא יזיקו תודה רבה מראש לכ…
-
- 5 תגובות
- 639 צפיות
-
-
?
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
מישהו יודע איפה מוכרים דרימילים בישראל ? אני מאזור הצפון...
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב דבר ראשון, מפרט: AMD Athlon 2X 4000+ קירור Stock. זיכרון: 1GB 667MHZ. לוח אמ: M2a-vm HDMI של Asus. זה HTPC כך שהמארז הוא לא ענק, אבל גם לא פצפון. סתם שיעמם לי קצת אז נכנסתי לביוס והסתכלתי שם, מברר מה לעשות ואיך. העלתי קצת את המתח (מ-200 ל-215) והתדר של המעבד עלה (מ-2.1 ל-2.26 בערך..). עכשיו, אני מניח שאם אני מעלה בתדר כזה קטן, אין צורך לשנות מכפלות או מתחים. אבל אם אני רוצה לעשות OC רציני יותר, אני יודע שצריך להעלאות מתחים, לשנות מכפלות ולהעאלות את התדרים כמובן. איך אני יודע מתי? ואיך אני אדע "לא להגזים"? אני לא באמת יודע מה לעשות.. וקראתי מאמרים בפורום ואת המדריכים באתר. ואיך אני בכלל יודע מתי (ואם בכלל) צריך לגעת בזכרונות..? ד"א, מלבד המאוורר סטוק…
-
- 1 תגובה
- 536 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן בעל מאוורר 80mm קדמי רועש, והייתי רוצה להחליף אותו באחד שקט יותר. המאוורר הזה הוא המאוורר היחידי במארז (חוץ מהקירור של המעבד והספק כמובן). התקציב הוא עד סביבות ה50 ש"ח, כי אין טעם להשקיע יותר מדי במחשב הזה. מפרט המחשב: P4 2.6Ghz Northwoord 1G RAM 6600GT עם קירור פסיבי עריכה: מצאתי את המאוורר הזה http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=17766 כדאי ללכת עליו?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על איזה טמפרטורות יכולה להיות סכנה למעבד? AMD 3000+(754)
-
- 1 תגובה
- 490 צפיות
-
-
שלום לכולם. הטמפ' של ההארדיסק שלי היא 52 מעלות,גבוה נכון? יש לי מארז CM 532 עם מאוורר 120 אורגינל מקדימה והHD יושב בתוך המגירה המיועדת. יש עוד 120 מאחורה של TT שעובד על 5V בגלל הרעש להוצאת אוויר. +2 *80 בספק. אני חושב שיש לי איזה 15 מעלות מיותרות על ה-HD ואני לא בטוח איך להוריד אותם,אני לא יודע איך להעלות את הסל"ד של ה120- הקידמי. כבלים מסודרים,אין אבק,שאר הטמפ' די טובות: כ.מ.-38-40 CPU-אחרי OC ל-3.32 35-39 מעלות. זהו פחות או יותר ממתין לייעוץ.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1380 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1297 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1520 לוח P43 של גיגהבייט, E5200 מעבד מצויין עם יכול OC מדהימות וזיכרונות 800 של G.Skill עם יכול OC טובות. המערכת תשמש לפיתוח, הרצת שרת WEB לבדיקות, הרצת שרת אורקל/MYSQL. מערכת ההפעלה תהיה OSX למי שמכיר. הדיסק שיהיה הוא בגודל של 250GB SATA2 שזרוק לי בארון... וכרטיס המסך יהיה ככל הנראה אחד מאלה: HD3850,HD2400XT, ATI 2600 תודה רבה על העזרה. אם יש אפשרות גם להוסיף קירור לצי'פסט במחיר הזה אז טוב מאוד.
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
או קיי השאלה שלי היא כזאת במחשב שלי יש לי מעבר של אינטרל פנטיום 3 800 מג"ה נכנסתי לביוס והטמפ' שלו בערך על ה30 זה הרבה? זה קצת? מה הטמפ' הממוצעת במחשב בלי OC? האם יש לי בסיס טוב לOC?
-
- 10 תגובות
- 703 צפיות
-
-
בוקר טוב. יש לי בעיה מטרידה, המאוורר של המעבד הוא בעל הצתה מאוחרת. מדובר ב-P4 Prescott על -ASUS P4S800D ולפעמים שאני מפעיל את המחשב הוא נתקע במסך פתיחה, אחרי כמה כיבוי כולל של המחשב והפעלה מחדש הוא מתחיל לעלות וזורק הודעת שגיאה "OVERCLOCKING FALIED". בדקתי את העיניין על איזה OC לאזעזל הוא מדבר, וראיתי שה-RPM של המאוורר של המעבד נמוכה (2200 RPM) אבל לאט לאט עם הזמן המהירות עולה עד ל-4000 ואפילו יותר. המחשב עבר ניקוי מבפנים, התווסף לו מאוורר אבל עדיין פעם בכמה זמן אני מקבל את הודעת השגיאה הנ"ל. מה ניתן לעשות ע"מ שהמאוורר יתחיל את הפעולה שלו ישר על RPM גבוה וכך ימנה מימני את העצבים של לכבות ולהפעיל מחדש את המחשב כל פעם. שאלה נוספת שלא ממש קשורה לבעיה: המעבד לא בעבודה מואמצת …
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הזמנתי מחשב חדש עם מעבד E8400 וביקשתי Arctic cooling alpine 7 pro ומתחברר שרשמו לי גרסה רגילה שמתאימה ליותר לוחות אם (שעולה גם דולר יותר משום מה) האם ההבדל קריטי בשביל שאעשה מאמצים לשנות את ההזמנה? תודה למגיבים
-
- 7 תגובות
- 700 צפיות
-