אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
כפי שאני מבין יש צורך בזכרונות מהירים על מנת לבצע OC. האם יש גם דרישות לכרטיס מסך (פנימי וחיצוני) על מנת לבצע OC (למעבד ולזכרונות ולא לכרטיס המסך) :s05:
-
- 3 תגובות
- 441 צפיות
-
-
שתי הליבות על 54-55 כששום דבר חוץ מ חלונות ו ה TAT דולק... עריכה: אני מריץ S& M עכשיו ו ה LEVEL1CACHE נכשל..
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם מישהו ניסה לעשות OC בלוח הזה עם C2D6300? תוצאות ???
-
- 0 תגובות
- 426 צפיות
-
-
אני צריך כמה הבהרות לגבי טמפרטורות ותקינותם במעבד: לצורך העניין אני מאובזר במעבד E6400 של intel התקנתי עליו את המאוורר שהגיע איתו מהאריזה - מאוורר סטנדרטי ופשוט של intel היום החלטתי לבדוק את הטמפרטורות בהן הוא עובד. על פי easytune5 שקיבלתי באנדל עם הלוח אם gigabyte שלי במדור הpc health מורה לי התוכנה שהטמפרטורה שלו בעת שהמערכת עובדת היא 20-21 מעלות צלסיוס האם זו טמפרטורה תקינה כאשר אני *רק* גולש ויש לי ICQ דולק או לא ומהי הטמפרטורה שכאשר עוברים אותו מורגשת ירידה מוחשית בביצועי המערכת - זה מעניין אותי יותר מבחינת ההשפעה על משחקים ליתר דיוק. אשמח לקבל הבהרות ועצות על קניית מאוורר או קירור פאסיבי חדש אם צריך.
-
- 5 תגובות
- 566 צפיות
-
-
היי לכולם . אני צריך עזרה בבחירת מאורר 80 מ"מ שיהיה כמה שיותר חזק וכמה שיותר שקת (יופי לא משמעותי כלל). אני רוצה להרכיב אותו מלמעלה במארז, שיוציא אוויר חם למעלה. אני מרגיש שיש בזה צורך אך לא יודע אם 80 מ"מ זה יספיק או שעדיף 120 מ"מ מע' שיש לי עכשיו: מארז: CoolerMaster Centurion 534 ספק: Enermax Liberty 400W Active PFC אשר מוציא אוויר. כ. מסך: HIS ATI RADEON X1950PRO ICEQ3 VIVO 256 mb אשר גם מוציא אוויר מאורר שבא עם המארז (120 מ"מ) מורכב מקדימה למתה ומכניס אוויר מבחוץ על הHD מאורר Arctic Cooling Arctic Fan 12, אשר מורכב מלמעלה ומוציא אוויר מאורר Arctic Cooling Arctic Fan 12 נוסף, אשר מורכב בשלושה סלוטים תחתונים פנויים (שניים אחרים: R-CD וDVD) ומכוון על הזיכרונות…
-
- 2 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום לכולם; לאחרונה בעקבות הרעש הנוראי שיוצא מהמארז שלי, החלטתי לבצע שדרוג מאווררים; הספק שקט (liberty 400) לכרטס המסך יש קירור בסדר, והחלטתי להחליף את שני המאווררים שלי בשני מאווררים של AC (בעקבות 2 ת'רדים שפורסמו) השאלה היחידה שנותרה בעינה היא קירור למעבד, מה עדיף מבין השניים? חשוב לציין שOC הוא אופצייה, אבל לא שבירת שיאים, ושקט חשוב יותר. השאלה העיקרית היא האם שווה להוסיף 100 שקל בשביל הBT או הAC טוב מספיק? מה נותן יחס של עלות-שקט-ביצועים טוב יותר? תודה לעונים, רון
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי כ.מסך X1950PRO של חברת HIS וקיבלתי איתה את ATIOVERDRIVE כאשר הנתונים המופיעים שם הם: VPU CLOCK-621מתוך 627 MEM.CLOCK 740מתוך 790 כאשר בOC הגעתי לערך של 770 והרצתי את תוכנת 3DMARK06 קיבלתי ארטיפקטים על המסך לאחר 5 דקות של פעולה. התדר היציב שהגעתי אליו בOC הוא 763 בלי ארטיפקטים לאורך כל ההרצה של ה3DMARK06 פעמיים. השאלה שלי היא למה אי אפשר להגיע לערך יותר גבוה(האם הספק מגביל אותי-HEC350W)שאולי קצת חלש למערכת למטה?? או שאולי בכלל הכרטיס לא מסוגל פיזית להגיע לערכים כאלו גבוהים?? ועוד שאלה קטנה למה אי אפשר לשנות את הVPU CLOCK אפילו אם אני מריץ OC אוטומטי.. (ב770 במאמץ אני מגיע לטמפ' של 59 ובמנוחה ל42-3 האם זה סביר?)ושוב עם כ.מסך כזה מסיבי של חברת המהרות טו…
-
- 8 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אז אז אחרי שאיתי גילה לי בסוד שהכרטיס שלי לא באמת תקול ניסיתי קצת OC עם ATITOOL והגעתי לתוצאות הרשומות בכותרת.. בהחלט נחמד! 555 מגהרץ לליבה; 890 לזכרונות במקס' אבל בגלל תקיעות קטנות פה ושם הורדתי ל-825. בינתים הכל יציב, ATITOOL רץ קרוב לשעה.. אבל זה חו"ח לא מספיק לי ולכן אני מחפש המלצות לוולטמודים (Voltmods) שיעזרו לי להעלות את התדירות הן לליבה והן לזכרונות. המלצות? לינקים? משהו? תודה ויום טוב! D:
-
- 87 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
אז הסיפור הוא כזה כשקיבלתי את המחשב (מפרט בצד) הטמפרטורות היו בסביבות 45 במנוחה ואחרי OC 55-60 במנוחה לאחרונה שמתי לב שהוא מתחמם יותר מדי במנוחה 70-80 מעלות אז ניקיתי אותו וביטלתי OC והוא עדין לא ירד מ-65 מעלות שזה ממש גבוה אז חשבתי קצת ועלה לי רעיון ,פירקתי את השרוול למעבד מהדופן של המארז וחיברתי מאורר שמכניס אויר בינו לבין הדופן ככה שאויר קר מבחוץ נזרק ישר על המאורר של המעבד התוצאה היתה די מדהימה הטמפרטורה ירדה ל 30 מעלות במנוחה עכשיו המאורר הזה היה די חזק 3500RPM ו 40 דציבל שעשה רעש נורא ככה שבתור פיתרון קבוע אני צריך מאורר אחר השאלה היא איזה מאוורר לקנות, האם יש הבדל בין המאוררים שמוכרים בחניות או שכל מאורר ב 20 שקל יעשה את העבודה? אמרו לי שמאורר 30 דציבל לא ירעיש,…
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
לאחר בדיקה, במצב מנוחה - טמפ' הכרטיס היא 70 מעלות! הכרטיס (בתמונה) אינו מגיע עם מאוורר, המאווררים היחידים שיש לי במחשב (שהוא חדש אגב וגם הכרטיס בערך כחודשיים אצלי) זה על המעבד, המאוורר הפנימי הזה שיש בכל מחשב והמאוורר של הספק כוח כמובן. עדכון דרייברים גם לא ממש עזר, הטמפ' עדיין 70 מעלות במצב מנוחה (ואין תוכניות גרפיות שפועלות ברקע). מה אני יכול לעשות כדי לפתור את הבעיית חימום הזאת של הכרטיס ?! [attachment deleted by admin]
-
- 41 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי לוח אם 865G7MFשל Foxconn העלתי את המעבד מ3@3.8 ושאני עושה יותר הוא מכבה לי את המחשב. זה בעיה של מתח? ואיך אני מעלה מתח כי אין לי אפשרות בביוס. תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 616 צפיות
-
-
במפרט הנ"ל עשיתי למעבד שלי OC של 15% מ3.2 ל3.6...זכרונות עלו בתדר ל400 בDC וזה על מתח של 1.36(קבוע לי בAUTO)..דבר ראשון האם לשנות את המתח..?? דבר שני זכרונות סמסונג (2של 512)פועלים במקור על 1.85וולט ואני העלתי אותם ל1.9 כאשר הם עובדים על 400.. נגיד והם בתווח פעולה של בין 733ל800איזה מתח צריך להיות?? תודה למגיבים.שבת שלום.
-
- 5 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות שני מאווררים חדשים למארז (6AR6-AL). המאווררים שקיבלתי איתו מרעישים לי מידי. המפרט הוא 965P-S3, E6700, עם FSB333, ו-DDR2 1G ב-667. על המעבד יש AC7. האפשרויות שראיתי הם : AC AF12025 מקדימה, ו- Arctic Fan 12 מאחורה (הבנתי שאי אפשר להרכיב אותו מקדימה). סה"כ 90 ש"ח בנעה. או : 2 מאווררי ThermalTake : Silent CAT 12CM. סה"כ 140 ש"ח. לפחות לפי הפרסום, המאווררים של TT יותר שקטים 2*16dB וב-AC זה 23.5dB + 24.5dB. אני יודע שבאתר מרבים להמליץ דווקא על ה-AC. אז על מה אתם ממליצים לי ? אפשר גם פירמות אחרות. אין צורך בלדים.
-
- 4 תגובות
- 504 צפיות
-
-
האם כל הגרסאות המומהרות (כגון 8800GTS שהולך חזק היום) מקצרות את חיי הרכיב ? אם כן אז זה משמעותי ? ויש לי עוד שאלה, אם יש לי לוח מעפאן של אינטל ואני שם עליו כרטיס מומהר הכרטיס יעבוד כמו שצריך, כי זה כאילו אני עושה אובר לא ?
-
- 10 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לקנות E6400 לעריכת וידאו (ללא כרטיס) בחנות אחת אמרו לי שאין צורך בקירור בשניה המליצו לי על ZALMAN CNPS8000 או אם אני לחוץ על BIG TYP 120VX 1) האם נחוץ קירור? (מארז HEC 6AR6) 2) איזה מבין השניים יספיק? בתודה מראש, יהודה
-
- 3 תגובות
- 418 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש ואין בו מאווררים ואני רוצה להוסיף אתה יכולים להמליץ לי על מאווררים וכמה מאווררים צריך בשביל מחשב כזה המפרט: Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb BOX Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU BFG GeForce 8800 GTS 320MB PCI-E OC VERSION HEC Win550 550W 20/24PIN NEC AD-7173 Dual Layer DVD±R/W/DL 18X LabelFlash Black Bulk G.Skill 1GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 5-5-5-15 F2-6400CL5D-1GBNQ Seagate Barracuda 250GB 3.5 7200Rpm 16MB SATA II ST3250620AS Microsoft® Compact Optical Mouse 500 U81-00008 Microsoft® Comfort Curve Keybrd 2000 B2L-00007 Gigabyte GA-965G-DS3 Intel G965 LGA 775
-
- 9 תגובות
- 533 צפיות
-
-
איך אפשר לברר? בתמונה פתחתי גם S&M להעמסה. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 827 צפיות
-
-
הכרטיס מיסוג-EVGA e-Geforce 8800GTS KO SUPERCLOCKED PCX 320MB
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה מוזרה עם הכרטיס מסך יש לי כרטיס Asus EN6200 הפעלתי עליו כמה משחקים ומה שקורה זה שאחרי 5 דקות המחשב מבצע restart (זה קורה בכמה משחקים שונים) ניסיתי להתקין את התוכנה למעקב על הטמפ' של הכרטיס rivatuner ומדי פעם במהלך המשחק עברתי להסתכל על הטמפ', התוכנה הראתה במאמץ מקסימלי טמפ' של 75 מעלות. יש לציין שהכרטיסים מדגם EN של asus מגיעים ללא מאוורר אלא עם גוף קירור מתכתי בלבד. מה עושים במצב כזה? האם צריך להוסיף מאורר על הכרטיס? או שאני אלך לחנות שממנה קניתי את הכרטיס ואקח כרטיס אחר? תודה
-
- 0 תגובות
- 414 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק (מפרט בצד) ל3GHZ ולא יציב הנה תמונה של הנתונים הטמפ' בסדר המתחים נראה לי בסדר אחרי דקה בOCCT כתוב Crashed הDram ferquncy (אם כותבים ככה) על 200 MHZ הכי נמוך איך מייצבים את העסק?? וממשיכים הלאה עד 3.4-3.6 זה היעד שלי
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
האם הם נותנים יותר רוח? האם הם קלים יותר( זה בכלל משנה...) האם הם עושים פחות רעש? איפה אפשר לקנות כאלה? שמתי לב שיש כאלה שנראים כמו מאוורר רגיל אך להבים שלהם מאלומיניום. יש כאלה שהכל אלומיניום ויש כאלה שהלהבים שלהם יותר צריך ואז יש יותר מהם כמו בתמונה. ויש כאלה של 140ממ. איפה הם נכנסים במארז? יש מקום ל 120ממ לא? ומה הקטע של אלא שאפשר להוריד להם את הראש של הציר ויש להם 16 להבים ועושים פחות CFM? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 884 צפיות
-
-
48 מעלות במנוחה, 55 מעלות במאמץ. הסינק הוא אינטל מקורי (שפועל על 800 RPM) , מארז מאוורר. אני יודע שהRPM נמוך, אבל הוא לא היה עובר פעם את ה43 במנוחה על אותה מהירות. המאוורר שעל הסינק לא מחובר לשום פוטנציומטר אלא ישירות ללוח האם. אז 2 שאלות: טמפ' נוראית שמצריכה סינק חדש? למה הRPM נמוך כלכך?? תודה מראש =)
-
- 23 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קירור מעניין ונמוך כנראה למחשבי סלון [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
אז ככה בערך לפני מספר שבועות הכרטיס שלי ניהיה חם בטירוף,אבל מה שמוזר שהטמפרטורה של הכרטיס בסדר והליבה רותחת,כרגע במצב מנוחה, הליבה היא על 71 והטמפרטורה הכללית של הכרטיס מסך היא 42, בזמן מאמץ הטמפרטורה של הליבה הגיעה ל100 וגם קיבלתי הודעות הזהרה,בזמן הזה פתחתי את המחשב נגעתי בכרטיס ולמרבה הפלא הוא היה מעט חמים,לא משהו מיוחד. השאלה מה דעתכם? עניין של משחה תרמית וההעברת החום מהליבה לגוף הקירור או אולי סנסור דפוק? או שיש לכם רעיון אחר אשמח לייעוץ ולתגובות שכחתי לציין שאין קבלים שמפריעים למאוררים של הכרטיס מסך,ויש לי מאורר של זלמן איזור ה80 ממ ממש קרוב לכ"מ שמוציא אוויר.
-
- 4 תגובות
- 600 צפיות
-
-
מה לעשות יש לי צ'יפ סאט של נבידיה Nפורס 4אולטרה מה אפשר לעשות די דחוף לי כדי לדעת אם מסוכן מה שהולך פה!
-
- 6 תגובות
- 625 צפיות
-