עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by din707b,

יש לי לוח אם אסוס על מארז COMPUCASE על הלוח יש אפשרות לחבר את המאוורר של המארז כך השמהירות שלו ושל מאוורר המעבד תשתנה בהתאם לטמפרטורה עומס עבודה וכו'. כשאני מחבר את המאוורר של המארז ללא שימוש בתוכנה (מסיר את הדרייבר) אז הוא פועל מהר ולא בעיה אך באמצעות התוכנה הנ"ל אני מקבל כל הזמן הודעות על הפסקה מוחלטת של פעולת המאוורר לסירוגין (לפעמים עובד לפעמים לא עובד בכלל -0. האם למישהו יש מושג מה יכול להיות מקור הבעיה? הכל נראה תקין. המאווררים תומכים לחלוטין בתקן שבחיבור המיעוד על הלוח (3 פינים)

• 1 תגובה
    • 406 צפיות
  2. לעומת מעבד בסטוק.. כלומר, לדוגמא אם המעבד נשאר באותה טמפרטורה שהוא בא כסטוק אבל הוא מואץ בגלל קירור טוב?

• 3 תגובות
    • 567 צפיות
  3. Started by The_Byter,

למעבד 2.4 ו2.6. תודה !

• 9 תגובות
    • 699 צפיות
  4. Started by bluz,

היי, לפני כמה שבועות (אולי חודש) פתחתי נושא אודות קירור המארז (בגלל מעבד). הסרקולציה של המארז היא: -שני מאווררים 80 מ"מ מכניסים אוויר מצד המארז -מאוורר 120 מ"מ מוציא אוויר בטופ -מאוורר 80 מ"מ מוציא אוויר מאחורה (חדש ונלקח מספק ישן) קודם כל חשבתי להוסיף 120 מקדימה מכניס אבל בשביל זה צריך לעשות חורי אוורר בפאנל העליון -> בפסח אני אבדוק מה אפשר לעשות. עכשיו בקשר לחיישן.. הוספת המאוורר מאחורה הורידה את הטמפרטורות בכ4-5 מעלות לכל הרכיבים, ורק במעבד יש הבדלים של 2-3 מעלות. הבעיה העיקרית היא שהמעבד על 65-70 מעלות ללא מאמץ, ובמאמץ הוא מגיע לעד 89 מעלות (!!!) ומה שאני רוצה לשאול: איך אני בודק שהבעיה באמת במעבד, ולא בחיישן? ואיפה אמור להיות בBIOS מידע על טמפטורה?

• 3 תגובות
    • 451 צפיות
  5. אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואני לא יודע איך, אין לי שום תוכנות ושום כלום. צריך את עזרתכם. תודה.

• 18 תגובות
    • 901 צפיות
  6. טוב.. אחרי הOC: CPU Properties: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 2449 MHz (7 x 350) CPU Alias Allendale CPU Stepping B2 Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 Original Clock 1866 MHz Min / Max CPU Multiplier 6x / 7x Engineering Sample No L1 Code Cache 32 KB per core L1 Data Cache 32 KB per core L2 Cache 2 MB (On-Die, ASC, Full-Speed) Multi CPU: Motherboard ID P5B CPU #0 Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86G…

• 1 תגובה
    • 387 צפיות
  7. מה יכולה להיות הבעיה של מעבד פנטיום D שעובד במצב IDLE ב80 מעלות לפני ואחרי החלפת גוף קירור מקורי של אינטל.... סטפינג גרוע?... או בעיית חיישן?...

• 4 תגובות
    • 616 צפיות
  8. Started by dany_tab,

אני מתלבט בין 2 מאווררים שהם אותו דבר במחיר והנתונים שלהם בערך אותו דבר. מישהו יכול לעזור? מצורתפ התמונה שלהם עם נתונים.

• 2 תגובות
    • 472 צפיות
  9. Started by UNDERDOG,

http://www.vr-zone.com/?i=4816 [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 773 צפיות
  10. לפי המפרט שיש לי והקירורים המתאימים, האם כדאי לעשות?? אני מרגיש באיטיות של המעבד מכיוון שה-XP לא יודע לסנכרן טוב בן שתי הליבות.. תודה.

• 26 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Refaelo,

שלום לכולם אני מעוניין לעשות OC למעבד החדש שקניתי אני מעוניין לדעת אם יש איזהשהוא מדריך טוב ,(אני לא כ"כ מתמצא ב-OC מלבד OC פשוט שעשיתי לכרטיס מסך דרך תוכנה) דבר נוסף אם יש מישהו שיש לו מערכת דומה לשלי ועשה OC ההיתי שמח לשמוע לאן ניתן להגיע

• 1 תגובה
    • 517 צפיות
  12. שלום אנשים, פרסמתי מפרט של מחשב שאני קונה באפריל (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=244543)... דברים קטנים השתנו - אבל עדיין אני רוצה לעשות OC: 1) למעבד (E6600) ללפחות 3.5GHz יציב 2) לזכרונות - Corsair... לא תהיה בעיה אני מניח - מה גם שהם עם הHeatsink שלהם שלפי TomsHardware מספיקים ביותר גם לOC. 3) לדאוג שהכרטיסי מסך (בעיקר ה-Quadro) יעבדו בלא הפרעות עקב חימום. התנסיתי עד עכשיו עם מאווררים (פשוטים - לא פירמות או towers למיניהם) והחלטתי שאני רוצה לנסות להרים את המחשב הזה עם קירור מים. המארז הוא כמעט בטוח ThermalTake Armor - אז יש לו כבר כמה מאוורריםי גדולים וחורי איוורור על המארז שמספקים זרימת אוויר טובה. קראתי את הסטיקי על מפרטים של קירורי מים לפי תקציבים ויש …

• 11 תגובות
    • 604 צפיות
  13. Started by UNDERDOG,

http://www.vr-zone.com/?i=4823 קוראים לו 8700 ויש לו צינורות בנוסף למבנה הרגיל [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 399 צפיות
  14. Started by esaly,

אהלן חבר'ה! אני מעוניין להמהיר את המפרט שמצויין בתחתית.... אשמח לעזרה...

• 13 תגובות
    • 651 צפיות
  15. שלום אני קונה מחשב "מנועה מחשבים" ואני מחפש קירור למעבד .זה המפרט: Intel Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4Mb Box Abit AB9 PRO G.Skill DDR2 667MHZ DUAL CHANNEL 2048MB 5-5-5-15 WD 320GB 7200RPM 16MB SATAII leadtek GeForce 8800 GTS 640MB PCI-E CREATIVE X-Fi Platinum ASUS DRW-1814BLT DVD-RW X18 LIGHTSCRIBE SATA GIGABYTE 3D Aurora 570 BLACK/SILVER ENERMAX LIBERTY 400W Dell 20'' LCD Dell 2007WFP 16MS Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speaker System רציתי את ה FREEZER 7 PRO אבל אין אותו עכשו מה שאני מחפש זה קירור למעבד שיקרר טוב ושיהיה מאוד שקט **לא עושה OC ואין סיכוי שאני אעשה **

• 18 תגובות
    • 811 צפיות
  16. Started by Stigmata,

היי חברה, אני די חדש בנושא ההמהרות אבל זה נורא מרתק אותי. בכל אופן ולעניינו: המעבד כאמור AMD 1800 XP בכל אופן קרה לי דבר נורא מוזר לי אבל אולי לא כזה מוזר לכם בכל אופן ברגע ששיניתי בביוס את הCPU CLOCK שעמד על 100 MHZ ל166 אז בכל התוכנות המעבד מזוהה כAMD 2600 XP ועובד במהירות של 1.9 מבחינת חום הוספתי שתי מאווררים של THERMALTAKE והחום עלה אבל לא בצורה דרסטית במאמץ מגיע ל40 מעלות רציתי לשאול אם האובר קלוק המוזר הזה הצליח בכלל? ומה פשר השינוי במעבד? תודה רבה על העזרה. קבלו תיקון אחרי כמה בדיקות ומישחקים התוצאה שהיתקבלה ממעבד AMD 1800 XP היא [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 489 צפיות
  17. שלום אנשים,קניתי את הגוף קירור הזה,הוא מגיע עם משחה מרוחה במקום ומוכנה,קניתי גם ARCTIC SILVEQ 5? אז רציתי לדעת אם כדאי לנקות המשחה ולשים את הסילבר 5. ובנוסף איך לעשות את זה בלי לפגוע בגוף קירור. תודה אנשים!

• 9 תגובות
    • 645 צפיות
  18. Started by vipic,

שלום חברים. ניסיתי לעשות OC באמצעות המדריכים שכאן, וכל מה שיצא זה שאיך שיצאתי מהביוס המחשב כבה. ראיתי במאגר ההמהרה נתונים לא רעים של OC ל 930D (תמונה מצורפת) אז... איך אני מגיע למצב דומה? ;D הנה הנתונים של המחשב שלי: Mainboard : MSI 945P/G Neo-F (MS-7176) Chipset : Intel i945P Processor : Intel Pentium D 930 @ 3000 MHz Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2-SDRAM ) OCZ EL DDR2 PC2-5400 / 667MHz / Gold Gamer eXtreme / XTC Edition Video Card : Nvidia Corp GeForce 7600 GS Hard Disk : WDC (250 GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B ATA Device DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B ATA Device DVD-Rom Drive : DH1725B BHO951U SCSI CdRom Device DVD-Rom…

• 6 תגובות
    • 540 צפיות
  19. בדקתי עם התוכנה סנדרה וזה מראה לי power \ aux temperature : 70.0C,158.0 F זה יותר מיידי או שהתוכנה משקרת? או שהמחשב שלי בצרות? הלוח אם 25 מעלות מעבד 28מעלות

• 4 תגובות
    • 893 צפיות
  20. שמעתי את זה בכמה פורומים, יצא למישהו לנסות את זה? אני יודע שמקובל לקבע את ה PCI-E על 100 בשביל OC אבל האם נראה בכל זאת שיפור?

• 8 תגובות
    • 567 צפיות
  21. Started by stingeR-,

אז אחרי שהדיון הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=217029.0 שקע לו כבר מזמן במעמקי הפורום, החלטתי לפתוח אחד חדש לצורך עידכונים מרעישים! אז, לפני שבוע עשיתי גם מוד מתח לזיכרונות, כרגע הכרטיס יציב לגמרי למשחקים במהירויות : 670/1850 ויציב ל3dmark על 734/2042 מכיוון שאני מוגבל מעבד, הלכתי אתמול לחבר וחיברנו כל קירור אפשרי מחוץ למחשב על מנת לקרר את כל העסק... אז אלו התוצאות מאתמול, צפו לתוצאות גבוהות הרבה יותר עם מעבד אחר שכרגע בתכנון.. : http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1473739 [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  22. Started by Nihility,

למישהו יש מושג איך מבררים את תדר הPCI-E אם הוא לא מופיע בביוס? בביוס זה מכוון ל AUTO כי אחרת זה מסרב לעשות POST. יש לי את EVEREST אבל אני לא מוצא את זה שם כמו כן בתוכנה שהגיע עם הלוח P945 של גיגהבייט יש PCI-E אבל לא מופיע שם כלום... תודה על העזרה, ניהיליטי עריכה: תוכנה בשם clockgen יודעת להראות את הטמפרטורה. הBIOS קבע את ה PCI-E אצלי ל112 שזה בסדר מבחינתי

• 2 תגובות
    • 589 צפיות
  23. איך אני מפרק אותו, יש שני לחיצים קפיציים קטנים בצד, אבל לא קורה כלום שאני לוחץ עליהם האם בכלל צריך לשים משהו במקום, או שזה שם בשביל היופי? (אם כן אז איפה אני קונה מאורר חדש ללוח גיגה בייט והאם צריך דבק חדש?) תודה!

• 1 תגובה
    • 514 צפיות
  24. Started by royk50,

E6300@3150 bios vcore 1.28 stress vcore (everest) 1.25 default vcore :1.325 משהו שיחק עם זה לראות כמה אפשר לרדת ולהשאר יציב ? ולשאלה למה - בגלל שהטמפ יורדת זה למה עוד שאלה לדעתכם יהיה שינוי בבצועים כל עוד יציבות נשמרת ?

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  25. היי, מעולם לא עשיתי OC והייתי רוצה לקנות מחשב אם יכולות OC, קראתי כל מיני פוסטים ומאמרים כאן והגעתי למספר מסקנות, הייתי רוצה לדעת אם מה שהבנתי נכון או לא. הערות: 1. דר"א כל שמות המושגים נלקחו מ-CpuZ 2. בגלל שיש יחס הפוך בין תדר למהירות, אני אדבר לפעמים במהירות של רכיב ולפעמים בתדר של רכיב אבל המשמעות הינה אותו דבר. אז קודם מספר מושגים: Bus Speed - התדר הראשי שבו "מדברים" כל הרכיבים במחשב. FSB - אני לא בדיוק סגור מה הוא אומר אבל הוא תמיד פי 4 ממהירות הבאס... (הסבר מישהו?) Multiplier - המכפלה שבה צריך להכפיל את מהירות הבאס בכדי לקבל את מהירות המעבד. Memory Frequency - התדירות האפקטיבית של הזיכרון שלך, ערך זה הינו חצי מהתדירות ה"מפורסמת" של הזיכרון. FSB:DRAM - בניגוד למה שש…

• 6 תגובות
    • 616 צפיות

דיונים חדשים בפורומים