עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by R_G,

אהלן! בקצרה: אשמח להמלצה על מאורר קדמי, רגיל וסטנדרטי, מחנות בב"ש שיהיה כמה שיותר שקט ואמין, תקציב גמיש (עד 100 ש"ח גמיש) מדובר על מארז+מאורר של cooler master בן שנה וחצי. בהרחבה וחפירה: המאורר הנוכחי שלי עושה מלא רעש.. פתחתי, ניקיתי אותו מאבק, שימנתי.. ועכשיו הוא עדיין מרעיש - פחות, אבל עדיין.. משהו כנראה נדפק אצלי בראש ואני כבר לא זוכר אם זה היה הרעש הרגיל שלו או לא.. מה שבטוח שזה מגיע ממנו (הפעלתי את המחשב בלעדיו ולא היה רעש בכלל) ושזה מפריע לי. לגבי תקציב - ראיתי ב-KSP (שונא את החנות אבל זה מה יש) שכל המחירים נעים בין 30 ל-100 שקל.. אז 100 זה זורם ואין בעיה גם אפילו קצת יותר, אם זה מאוור שיתאים (למרות שאני מניח שיש בטח מאוררים ב-60-70-80 שקל שיענו על הצורך שלי) המון …

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  2. Started by T_A,

יש לי בעיה מעצבנת אבל אני לא בטוח- יש לי P 2.2 400MHZ ועשיתי OC ל 2.75 (FSB 125 VCORE 1.75) עכשיו , הבעיה היא שיש לי מאוור SPARK 7 עם AS3 ובכל זאת הטמפ' מגיעות ל 67 זה הגיוני או שאני יפתח את כל המאוור ויחבר מחדש? נ.ב זה פועל כבר כמה חודשים

• 10 תגובות
    • 829 צפיות
  3. Started by orengore2,

שלום לכולם אני רוצה את דעתכם המקצועית. האם כדאי לעשות o.c ל9500gt של palit ג'יגה זיכרון? האם הוא יעבוד טוב יותר במשחקים? מערכת (הדברים החשובים): E8500 מסך 19' Samsung t190p רזולוציה 1600X1050 אם לא טעיתי משחקים: CoD5 Crysis וכדומה חשוב לדעת: הכרטיס כמובן לא מחובר לספק ואין לו מאוורר אלא רק צלעות קירור. עשיתי test עם התוכנה של nvidia על אובר קלוק ממש חלש וזה נתן אישור. מה דעתכם?

• 7 תגובות
    • 829 צפיות
  4. חבר'ה קראתי את המדריך בקשר לאילתור מאוררים עשיתי מה שאמרו.. לא עבד! אז ניסיתי לחבר את המאוור לחיבור חשמל בתוך המארז (כמו זה שמתחבר לכל הכוננים) חיברתי את זה ל חוט האדום והשחור הקיצוניים... וזה כיבה את הספק למישהו יש רעיונות איך לעזעזל אני יכול לחבר את המאוורר הזה? אולי לא חיברתי לחוטים הנכונים בספק או לא יודע מה!!

• 9 תגובות
    • 829 צפיות
  5. Started by idani1983,

האם משחת קירור של GIGABYTE תיהיה טוב לכרטיס מסך 7800GT תודה רבה

• 2 תגובות
    • 829 צפיות
  6. Started by L1ron,

שלום,לפני יומיים בערך עשיתי OC לכ.מסך שלי , 8500GT, ועקב חוסר ניסיון ,כנראה פשוט לא שמרתי את הOC ואח"כ ראיתי בGPUZ שהתדרים חזרו להיות המקוריים.. אח"כ ניכנסתי לשחק במשחק יריות (COUNTER STRIKE) , לא כבד..מספיק כרטיס מסדרה 6 בשביל להריץ אותו סבבה.. בכל מקרה החלו לי כל מיני דרופים ותקיעות מוזרות שכבר חוויתי פעם עם כרטיס מסך GEFORCE 2 במשחק הזה.. וזה לא קרא לי בעבר..מה הקטע?ולמה זה קורא בדיוק אחרי שנסיתי לעשות OC?תודה מראש

• 1 תגובה
    • 829 צפיות
  7. Started by zdeamir,

הכל מאד מפורט וברור לשם שינוי אבל... עם איזה ספק כח אתה מפעיל כל כך הרבה מאווררים? במארז פול-טאוור בדרך כלל יש ספק כח של 500 וט מה שמזכיר לי את הבדיחה על השטר החדש של 10000 שקל שיצא בקרוב- אבל לא לכל אחד יהיה. כדי להפעיל כל כך הרבה צרכני תשמל בתוך המארז חייבים ספק של 500 וט ספק חלש יותר יגרום למחשב לקרוס בשלב זה או אחר. לדעתי חשוב מאד לציין זאת. למרות הכל המאמר הוא טוב ומאיר עיניים.

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  8. Started by davidbr,

ראיתי בכל מיני אתרים בכל שמוכרים Window Appliques שזה מעין מדבקות כאלו שמדביקים אותן על חלון (של מארז) זה יוצא אפקט של etched - חרוט. אפשר לקנות כאלה בארץ? (איפה?) הייתי מעדיף להכין את זה... ראיתי באתר קובץ אם הרבה תמונות שאפשר להדפיס, איך אפשר להדפיס את זה על נייר מדבקה ככה שזה ייצור את האפקט של החריטה? צריך להדפיס בצבע מסוים? תודה, דוד.

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  9. Started by MoRtZkInG,

אני רוצה להכין חור למאוור בחלק העליון של המארז שלי יש לכם עצות איך לעשות את זה טוב? אני לא חושב שאני אוכל להשיג דרמל והשאלה אם אפשר לקדוח במתכת עם מקדח כוס?

• 9 תגובות
    • 829 צפיות
  10. יש לי מאוורר מארז של GLOBE FAN עם חיישן טמפרטורה: http://www.globefan.com/12025.htm לפי הSPECS באתר הCFM של המאוורר שלי היום (2300RPM בד"כ) הוא 75~. אני רוצה לנתק את חיישן הטמפרטורה כך שהמאוורר יעבוד כל הזמן על מספר הסיבובים המירבי. הורדי את המדבקה שעליו וראיתי שהכבל של החיישן מולחם למעגל המודפס. האם ישנה אפשרות לבטל את חיישן הטמפרטורה בלי לגרום לכך שהמאוורר יפסיק לעבוד? תודה מראש לעוזרים...

• 6 תגובות
    • 829 צפיות
  11. אהלן חברה יש לי מארז עם 5 מאווררים: מאוורר אחד בפאנל הקדמי של המארז (UBER CHAKRA) מאוורר אחד בפאנל הצדדי של המארז (UBER CHAKRA) מאוורר אחד בכרטיס מסך (EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED) מאוור אחד בספק כוח (LIBERTY 400) מאוורר אחד למעבד (FREEZER 7-PRO) שאר המפרט הוא Q6600 עם לוח אם GIGABYTE P35-DS3L ו-2GB RAM של GSKILL. המארז עצמו חרישי לחלוטין, חוץ מהקירור למעבד FREEZER 7-PRO, שבמהירות 1000RPM לוחש, אבל לפעמים עולה ל-1500 עד 2500 RPM שזה ממש חזק. ניסיתי לפני מספר שבועות לעשות בBIOS PWM אבל זה לא עשה את מה שרציתי. אני רוצה את האפשרות להחליש את המאוורר בלילה כשאני הולך לישון כי הרעש החלש הזה, כן אני יודע שהוא חלש, מפריע לי. התקנתי SPEEDFAN הלכתי לפי המדריכים, הוא מזהה לי 2 מאו…

• 0 תגובות
    • 828 צפיות
  12. Started by erbrt,

כרגע הוא עומד על 3730 MHZ, במתח של 1.35, אני רוצה לעלות לפחות ל-4000. כרגע הטמפ' במנוחה היא על 38 מעלות ובמאמץ לפעמים מגיעה ל59. אני לא ממש מבין בזה ולא רוצה לשרוף משהו. ניסיתי לחפש פה בפורום לגבי מה עושים ולא ממש הבנתי\הצלחתי. המפרט שלי רשום מימין. הנה 2 תמונות מהBIOS. אשמח אם תעזרו לי. תודה.

• 10 תגובות
    • 828 צפיות
  13. Started by orenvfx,

היי לכולם לפני חודש קניתי קירור למעבד ARCTIC FREEZER 13 הקירור מעולה ושקט ואני מרוצה ממנו. המחשב אצלי תקין וללא בעיות התחממות בדרך כלל אני לא עושה כיבוי מחשב אלה שם על מצב "שינה" אתמול החלטתי לכבות ולתת למחשב לנוח ושהדלקתי בבוקר גיליתי שהמאוורר של הקירור פועל ללא הפסקה על 100 אחוז מהירות ללא שום פקודות מהירות מהלוח . למרות שבביוס מצויין שכן. ניסיתי לשחק עם המחשב כדי להבין מה קרה אך כלום לא עזר לאחר שעשיתי שוב כיבוי למחשב הבעיה נפתרה והמאוורר חזק למהירות השקטה והנורמלית שלו. ואני נשארתי עם שאלה מטרידה, מה יכולות להיות הסיבות לזה? מפרט מחשב: i7 870 intel cpu cooler freezer 13 4 giga ram gtx 460 gpu

• 7 תגובות
    • 828 צפיות
  14. Started by AleXus-,

שלום. יש לי בעייה כזו. לאחר זמן מישחק או עבודה על המחשב, פתאום כול המסך ניהיה ציבעוני ולא ברור. ואני חושב שזה ביגלל שכרטיס המסך שלי מיתחמם בטרוף, אני נגתי בוא והלכה לי היד.(אני לא בטוח.) 1) מה אני צריך לעשות ? לשים קרור על כ.המסך ? (יש לי Radeon 9600XT 256MB ) 2) יש תוכנה או משהו שבודק לי את חום הכרטיס ? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 828 צפיות
  15. בגלל מכפלת המעבד שלי (e6300), אני צריך תדר גבוה לזכרונות כדי שכל המערכת תהיה בOC גבוה (היעד - באיזור ה3500mhz). היעד הזה אומר שאני צריך זכרונות שיוכלו לתת לי 1000mhz אפקטיבי. חשבתי ללכת על זכרונות בתדרים של 1066mhz אבל אני לא בטוח שהם יתאימו ללוח אם שלי (GB 965p-ds3) שתומך ב800mhz לכל היותר, והם יחסית יקרים לתקציב שלי (שהוא עד 350 ש"ח לזכרונות). יש כמה מועמדים שנכנסים במסגרת התקציב שלי: 1. Geil DDR2 2048MB 800MHZ CL4 Black Dragon Dual Channel Kit http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=16 2. MUSHKIN DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel HP Series CL4-4-4-12 EPP (אגב, מה זה אומר שהם EPP?) http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=280 3. Geil DDR2 2048MB 800MHZ 1GX2 Dua…

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  16. שלום, קירור למעבד- עשיתי oc למעבד והוא כרגע עומד על 3.3GHZ והתחיל להיות חם במאמץ(קירור סטוק) האם הקירור למעבד -ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME מתאים גם לoc בינוני בסביבות 3500+ האם הוא שקט? בחרתי דווקא קירור הזה כי שאר הקירורים שראיתי המלצות עליהם -גדולים מדי -(בגובה) ולא יכנסו למארז. אם יש למישהו המלצות אחרות עד 13 ס"מ -בכבוד.. קירור לכרטיס מסך- נשבר לי המאוורר בכרטיס- Palit GeForce 9800 GT איזה קירור מומלץ במחיר של 100- 200 חשוב לי שקט, אך יש לציין שהמארז ללא זרימת אויר טובה אז לא נראה לי שקירור פסיבי יעבוד. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 828 צפיות
  17. הכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מדי ואני רוצה לדאוג לאקסטרה קירור למארז.. אני לא בטוח שזה מה שיעזור לי אז אני הולך לשמור על האריזות המקוריות טוב מאוד כדי שאני אוכל להחזיר. לא יודע כמה זה צריך לעלות.. אני מוכן למתוח את זה עד 400 ש"ח לשניהם ביחד. תוכלו להמליץ לי על מאווררים טובים למארזים ולכרטיסי מסך ולתת לי קישור למקום שמוכרים אותם (עדיף בזול, מן הסתם)?

• 10 תגובות
    • 828 צפיות
  18. Started by huber,

http://www.gsm-international.com/ זה אתר שמוכר מארזים שעברו מודינג. האיכות מדהימה ויש לנו מה ללמוד

• 0 תגובות
    • 828 צפיות
  19. Started by CybeR_CoM,

קראתי הרבה מאוד מדריכים ואני רואה שכמעט בכל אחד יש משהו שונה. פעם נגד 100 אוהם פעם אחד של 10K פעם לחבר אותו פה פעם לחבר אותו שם ובסופו של דבר לכולם זה עובד ורק אני לא מבין איך לחבר את זה בכלל ;D בקיצור: יש את השרטוט הזה שיש בו 2 נגדים שאני לא מבין למה הם משמשים והאם אפשר לוותר עליהם זה מופיע פה באתר במדריך LCD זה מעוד מדריך כפי שאתם רואים.. יש הרבה שוני בין כל השרטוטים האלה. אני אשמח אם מישהו יעזור לי ויעשה לי קצת סדר פה לפני שאני מתעצבן ( מרוקאי מה : ) עוד שאלה: אפשר לחבר את הLCD ללא נגדים בכלל? ואם לא אז למה בעצם משמש כל נגד והאם אפשר לוותר על אחד מהם לפחות?..

20. Started by Bessmertniy,

http://www.xtremesystems.org/modules.php?op=modload&name=Seviews&file=index&req=showcontent&id=29&page=3 מישהו יודע איפה ניתן להשיג את חומר הפלא הזה???? תראו איך הוא מול ה 3! ב5 פחות מ ה 3!!! וואו מכובד!!

• 12 תגובות
    • 828 צפיות
  21. Started by MoshikoY,

שלום, ברשותי מחשב עם מעבד AMD ATHLON 64 X2 4400+ עכשיו בתקופת הקיץ חם לו בבית, ואני צריך פתרון קירור טוב יותר כי המחשב נכבה לסירוגין. המחשב לשימוש בייתי בלבד, ללא גרפיקה ואוברקלוקינג. אשמח לקבל המלצה לפתרון קירור שקט, לא יקר במיוחד ושיעשה את העבודה תודה, מושיקו

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  22. Started by MoSQuiTo,

מצאתי ספק כוח ח-ד-ש אבל שהקופסא שלו עקומה... (אולי בגלל זה זרקו את הספק ואז כבר אפשר לסדר משהו....) איך אני יכול לבדוק אם הספק הזה עובד....

• 11 תגובות
    • 828 צפיות
  23. Started by orlupo,

איך אני יודע אם הלוח אם שלי תואם עם ה-Silent Tower או לא? בתודה מראש

• 10 תגובות
    • 828 צפיות
  24. הי, אני שוקל לקנות את המערכת הזו: מעבד Intel Core 2 Duo E7500 Tray ¤532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7500ay לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H ¤352 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39360 כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB ¤274 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1115 זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 ¤200 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23720 מארז ללא ספק Antec Fusion Remote Black ¤858 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=FUSION-BLACK-R ספק כח Antec EarthWatts 380W ¤278 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=EA-380 קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 7 Pro ¤66 כמות…

• 11 תגובות
    • 828 צפיות
  25. מערכת קירור מים סגורה עבור מערכות Mini-ITX? מעכשיו זו כבר לא פנטזיה מערכות קירור מים מתחילות לחדור אל המיינסטרים של עולם המחשוב, לאט אבל בטוח – בין פתרון ה-BXTS13X של אינטל בכבודה ובעצמה לבין כרטיסי ה-Radeon Fury X, התחושה היא שמערכות אלו הבשילו להיות פשוטות ונוחות יותר לשימוש עבור הצרכן הממוצע (פחות או יותר), ללא צורך בתחזוקה מסובכת או בידע מתקדם כלשהו. מי שמצרפת עתה הצעה מעניינת חדשה לקטגוריה הצומחת הזו היא Corsair, אשר מתיימרת להיות היצרנית הראשונה שמציעה מערכת קירור מים סגורה למעבדים עבור מערכות Mini-ITX קומפקטיות, בעזרתו של ה-Hydro H5 SF. המערכת הייחודית של החברה כוללת יחידת רדיאטור שלא צריך לעגן במקומו של מאוורר 12 או 14 סנטימטר במארז – אלא מתי…

• 0 תגובות
    • 828 צפיות

דיונים חדשים בפורומים