עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by davidbr,

ראיתי בכל מיני אתרים בכל שמוכרים Window Appliques שזה מעין מדבקות כאלו שמדביקים אותן על חלון (של מארז) זה יוצא אפקט של etched - חרוט. אפשר לקנות כאלה בארץ? (איפה?) הייתי מעדיף להכין את זה... ראיתי באתר קובץ אם הרבה תמונות שאפשר להדפיס, איך אפשר להדפיס את זה על נייר מדבקה ככה שזה ייצור את האפקט של החריטה? צריך להדפיס בצבע מסוים? תודה, דוד.

• 3 תגובות
    • 774 צפיות
  2. Started by JC_Denton,

יש לי AMD2600+ שני מאווררים גדולים ובכל זאת המחשב שלי כמעט כל הזמן על טמפרטורה של 80 מעלות כשהוא פתוח! כשהוא סגור זה כבר הגיע ל90,ונראה לי שגם אם אני ישים עוד 4 מאווררים זה לא יעזור.. עזרה תתקבל בברכה

• 7 תגובות
    • 774 צפיות
  3. Started by hagay21,

רכשתי 5 סוגים של מאווררי 120מ"מ ומולם העמדתי 5 סוגי 80 מ"מ והתוצאות שהגעתי אליהן היו שכל מאווררי ה 120 אכן דחפו יותר אויר כמצופה חלקם אף הרעיש יותר מן ה 80 (מי שחולק מוזמן לבוא למבחן שמיעה) אך התוצאה העיקרית של הניסוי הייתה כיוון זרימת האויר והמסקנה שהגעתי אליה היא שמאווררי ה 120 דחפו את האויר מן מרכז המאוורר לצדדיו בעוד שכל מאוררי ה 80 מ"מ דחפו לכיוון מרכז המאוורר לסיכום ה120 בנויים לקרר שטח רחב בעוד שה80 מ"מ ניראו יותר לשטחים ספציפיים או כיוון יותר מדויק המיבחן שעשיתי כלל הדלקת פצצת עשן של פורים על מנת לראות לאן זורם האויר

• 12 תגובות
    • 774 צפיות
  4. Started by sos!!!!!,

המפרט שלי רשום בפרופיל טמפ' במנוח 49 טמפ' במעמץ 65 (60-75% בדקתי ב iv כרטיס מסך 60 כול הזמן (המאוורר עובד יותר ליפעמים מקסימום שהגתי עם המאוורר 51% הטמפ' הכי גבואה שהיה לי זה 71 הדרייבר של ati מגיע עם תוכנת oc היא טובה ? זה הטמפרטורות ששבועה שעבר ניקיתי אותו עם קומפרסור

• 4 תגובות
    • 774 צפיות
  5. Started by TC,

שלום לכולם אני בעל לוח IS7-E שעליו מורכב P4 3.0C עם SLK800U וSF2 שפועל הכי מהר (רעששששש) המארז פתוח עכשיו ויש מאורר תקרה בחדר ..... בהתחלה שהרכבתי את ההיטסינק שמתי AS3 על המעבד וגם על ההיטסינק ... שכבה טיפלה עבה ... היה מינמום IDLE 46 .. (בזמן שה SF2 פועל הכי מהר) אמרו לי לדלל את השכבה .... דיללתי ונהיה יותר גרוע .. 48 IDLE .... אז ניקיתי את ההיטסינק והמעבד ושמתי את המשחה שבאה עם ה SLK800 (לבנה . טיפה דביקה ..) ועכשיו המעבד על 48 IDLE .. בPART LOAD 52-54 ועוד לא ניסיתי FULL LOAD . ואני ממש לא רוצה לנסות הSLK800 מורכב היטב (לפי החוברת) ושאני שם עליו יד , גוף הקירור לא חם בגרוש ....... כנראה הבעייה בתעבורת החום ממעבד לגוף הקירור רעיונות משיהו ????? זה דחוף .... אני לא ממש …

• 11 תגובות
    • 773 צפיות
  6. Started by lipa,

אם יש לי מאורר 1 אחורי במארז מה עדיף שיכניס אויר או שיוציא אויר? תודה

• 12 תגובות
    • 773 צפיות
  7. אני שם לב לכך שהמתח שאני קובע בביוס יורד ב 0.045V כאשר קוראים בדיקה ב cpuz למשל. הבנתי שיש דבר שקוראים לו vdrop ו vdroop, אז לפי מה שקראתי זה אומר שהלוח מעביר בתחלס מעט יותר מתח ממה שנקבע לו, אז אם אני מגדיר מתח 1.325V (שזה ה VID שלי) ובחלונות אני רואה שהמתח הוא 1.28V, מה זה אומר בעצם, שאני צריך להעלות יותר את המתח כדי לקבל את מה שהיצרן הגדיר למעבד שלי?

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  8. זה אני shlomo_l @ בבקשה תעזרו לי @@ עשיתי O/C למעבד שלי דרך הביוס עשיתי 133X47 או 33 לא זוכר והמחשב נדלק לי אבל המסך בצבע שחור נשאר בבקשה תעזרו אולי יש איזה כפתור שמחזיר את ההגדרות בחזרה איפה גם נמצא הבטריה של הביוס או של הלוח @@@@ בבקשה תעזרו לי @@@@

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  9. Started by עינב,

שלום רב ... אז ככה היום בניתי FANBUS למרות שלקח לי 5 שעות (ואני אפרט למה ).. אז הוא שולט על 5 מאווררים , יש לו שניי לדים אחד ירוק מהירות של 7 V , ולד אדום מהירות של 12V . נעזרתי במדריכים של האתר (hwzone) , כל הכבוד לכם על ההזבר ... אבל יש לכם בעיה אחת במדריך שכדיי שתתקנו .. בעיה רצינית שאם היא לא תתוקן כל FANBUS שיורכב בדיוק איך שרשום במדריך שלכם לא יפעל , וזה למה הקטבים הפוכים במחשב ... משמעותו שהחוט השחור במחבר ליד הצהוב הוא ה+ , והצהוב הוא ה- . ובמדריך שלכם כותב לעשות בדיוק ההפך . אז תשנו את המדריך שלכם , כי הוא לא מדויק . דרך אגב טמ"פ מעבד 28 מעלות , טמ"פ לוח 25 מעלות .... הפרויקט הזה הוא לא הסוף יש לי עוד הרבה רעיונות לשיפור והוספה .. בקרוב מאוד אני אצלם א…

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  10. Started by EyalRDT,

שלום לקראת האביב המתקרב אני חושב להרכיב במחשב שלי קירור מים מאחר ובימי אביב חמימים ובייחוד בימי קיץ רותחים הטמפרטורה של כרטיס המסך שלי מגיעה לרמה מדאיגה(עם קירור פאסיבי) וכל המאוררים במחשב מתאמצים ועושים רעש של דינוזאור בשעת מצוקה. וכן יש לי סירקולצית אויר טובה ומאוררים די טובים. השאלות שלי הן אלו 1.האם קירור מים יתאים למארז שלי מסוג Gigabyte Triton 2.האם ההרכבה והפירוק(במידה ואני מחליף רכיבים במחשב) מסובכת במיוחד? יש לי ניסיון טכני וכבר הרכבתי מחשבים מאפס ללא תקלות(לרוב) 3.מהי העלות של פיתרון קירור מים כולל(לכל המחשב) אני מדבר על פיתרון קירור איכותי שלא יתקלקל במהירות והכי חשוב מבחינתי שלא ירעיש כמו הדינוזאור זצ"ל.

• 9 תגובות
    • 773 צפיות
  11. Started by 1nstall,

.

• 6 תגובות
    • 773 צפיות
  12. מצטער על האיכות הלא כל כך גבוהה , הנוקיה שלי היא יותר סלולרי מאשר מצלמה . אז ככה . יש את זה : הוא מגיע בלי קירור למייצבי המתח שלו . וזה רע . הדברים האלה מתחממים בטירוף . לא מתאים לי . אז ... ו .... השאלה היא מה קורה כשאני מחבר את הדבר הזה לחשמל ? הסינקים חוברו עם דבק של silver . מוליכים ... אלומיניום ... קיצרתי את כולם ואני פוחד , כי אני לא זוכר מה החיבור האחורי של מוספט עושה ולאן הוא מוביל בכלל .

• 4 תגובות
    • 773 צפיות
  13. ה-"asus ti 4600" הגיע אליי חדש באריזה עם "היטסינק" שהתנתק בזמן ההובלה מהכרטיס. האם יש לשים חומר טרמי חדש בין הצ'יפ להיטסינק ? או שאני יכול פשוט לחבר חזרה את ההיטסינק לכרטיס על החומר הטרמי הישן? אודה לכם מאד על עזרתכם.

14. Started by ScreameR,

לא היה לבעל החנות נגדים אבל אני יחזור עליו.... השאלות הן כמה עולה נגד ואיזה נגד אני צריך... האם אפשר לקחת נגד אחד ולחבר את כל 6 הלדים דרך חוט של פלוס אחד וחוט של מינוס אחד מהספק?

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  15. שלום לכולם! בהיותי משותת באתרי חנויות מחשבים בעת חיפוש אחר קירור ל מעבד שלי (Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore) מצאתי קירורים שמתאימים למעבדי Athlon64 3200+ המעבד שלי הוא Athlon64 3600+ X2 DualCore השאלה שלי האם קירורים המתאימים למעבדי Athlon64 3200+ יתאימו למעבדי Athlon64 3600+ X2 DualCore למרות שה-Socket הוא AM2 בתודה!

• 12 תגובות
    • 773 צפיות
  16. Started by alice in chains,

איזה מערכת קירור אתם ממליצים לי למחשב שלי ושהיה קל להרכבה. יש לי פנטיום 3 500MHZ באס 100HZ - מנהלה - למה כל הרווחים האלה ?

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  17. כותרת... הטמפ' במאמץ 55 ברגיל 42, אבל זה לא אומר כי אני עומד להחליף קירור, לא למשהו רציני מדי אבל ממה ששמעתי הוא טוב (ושקט תודה לאל!) לאיזה רמה נראה לכם אני יכול להגיע, 7800GT?? (הלוואי!) וזה משנה איך אני עולה?(קודם ליבה, אח"כ זכרונות או 10 10 כל פעם או לאיודעמה) איך אתם ממליצים? וגם רציתי לדעת איזה בדיוק תוכנות טובות יש לבדיקת טמפ', 3DMARK 06 מספיק טוב? דרך אגב.. אני מתכנן לעשות את הOC דרך Coolbits אם זה משנה.. תודה לעוזרים! וסליחה על זה שיש לי הרבה שאלות, אני פשוט לא רוצה לשרוף משהו.. עריכה: לא קשור, אבל איך אני כותב את המפרט שלי?? לא מצאתי בשום מקום.

• 7 תגובות
    • 773 צפיות
  18. Started by feint,

שלום, ברשותי מעבד AMD Athlon 2500+ ללא OC לוח MSI KT4AV הטמפרטורה של המעבד כיום היא 64 מעלות. מחפש דרכים טובות וזולות יחסית להוריד את הטמפרטורה לסביבות ה 40 מעלות. אשמח לקבל עצות,מחירים ומקומות שאפשר לרכוש מהם את הציוד הדרוש.

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  19. יש לי: ABIT NF7 AMD ATHALON XP 2500 512MB PC3200 (2X256MB) MIDIATX JNC H7650 BOND בהתחלה היה לי רק מאוורר 80MM על הגג, 80MM מאחורה מוציא וזהו. עכשיו אתמול אבא שלי ואני עשינו קצת מודינג במארז: מיקמנו מאוורר 120MM על הגג (הוספנו חורים בשבילו וכו') מאוורר 80MM מקדימה מכניס מאוורר 80MM מאחורה מוציא מאוורר 120MM על הדלת בערך מול המעבד מכניס עכשיו, לפני כל זה טמפ' המעבד הייתה בערך 42 במנוחה, אבל אחרי שהוספתי את המאווררים הטמפ' נשארה אותו הדבר ואפילו עלתה במעלה אחת או שתיים. עכשיו, בקשר לחוטים במארז אז עיגלתי אותם והכנסתי את כבלי הספק כוח ב-"SLEEVING" (לא ממש SLEEVING, פשוט צינורות מפלסטיק שמאוד דומים ל-SLEEVING, קצת רחבים יותר). בכל זאת החוטים קצת מבולגנים, אבל רק קצת (לא משהו …

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  20. Started by redti,

הפעלתי את הauto tune בati overdrive והוא קבע לי אוברקלוק אוטומטי די מטורף.. 1158 לזכרונות 690 לליבה המאורר על 80% קצת מרעיש אבל אפשר לסבול את זה זה עבור HD4850 SAPPHIRE הגרסת stock במאמץ של 96% הזכרונות מגיעים ל78 מעלות והליבה ל76 בערך ? במנוחה הזכרונות על 52 מעלות והליבה 48 להשאיר את ההגדרות האלה או שקצת מסוכן? אתם מכירים תוכנה או שיודעים על פונקציה בלוח אם שאני יכול לעשות שהמאורר יפעל על 80% אוטומטית כאשר הכרטיס עובר את 65 מעלות?

21. Started by Nihility,

קניתי מחשב חדש, השקעתי בהכל חוץ ממארז ועכשיו אני תקוע עם מארז זבל... Pentium D 930, Geforce 7900GT, 2x1GB RAM דיסקים קשיחים: 80gb western digital , 320GB WD 3200KS המחשב הנוכחי רועש כמו מקסחת דשא, אני יושן איתו בחדר (מנסה לפחות, זה ממש רועש). ההארד דיסק, המעבד, וכרטיס המסך מתחממים יותר מידי לטעמי תחת עומס. אני מחפש מארז קר ושקט בתחום מחירים סביר (<1000). אין טעם לגרום לי להזיל ריר על משהו שאני לא יכול לקנות, טוב אולי רק קצת... חשוב לי, קירור אקטיבי להארד דיסק. מאווררים גדולים שאפשר להריץ לאט, נתיב אויר טוב למעבד ולכרטיס מסך. רצוי מפלדה כדי לספק יותר בידוד לקול, בידוד אקוסטי להארד דיסקים. אם יש גם בקר למאווררים, לא יזיק. אני חשבתי בכיוון של CS-718 Enermax אבל ע…

• 7 תגובות
    • 773 צפיות
  22. Started by idos100,

זה קורה לפעמים בכרטיס מסך שלי וזה מחשב חדש מלפני חודש ולפעמים הוא עושה רעש כזה כיאול המאוור מתנגש קצת בתומכים שלו ואז נגעתי בו קצת וזה הסתדר אבל עדיין מידי פעם זה קורה משיהו יודע למה זה ? איך מסדרים את זה? זה קרה לעוד מישהו?

• 8 תגובות
    • 773 צפיות
  23. Started by ארקדי גאיידמק,

אני רוצה לעשות OC לכרטיס הזה הוא של אסוס דגם V9520 עד כמה אני יכול להגיע איתו? יש עליו קירור פסיבי 40-42 מעלות במנוחה. איך אני מתחיל לעשות את זה?

• 10 תגובות
    • 773 צפיות
  24. Started by dotan922,

קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש, יש לי את הקירור הזה למעבד: http://mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=6288 כרטיס מסך: SPARKLE 260GTX ללא אוברקלוק מעבד: E8400 @ 3000Mhz, 3450Mhz לא נגעתי במתחים, זה עדיין על 1.125 אבל זה יציב מארז Thermaltake Soprano שני 12CM, אחד קדימה ואחד אחורה ומאוורר 92MM בחלון צד אלה הטמפ' במנוחה: מעבד 42 מעלות כרטיס מסך 52 מעלות טמפ' במאמץ: מעבד 50-54 מעלות כרטיס מסך: 78-84 תלוי במשחק אלו הם טמפ' סבירות? גבוהות מדי? לאיזה טמפ' זה אמור להגיע ברגיל? אם גבוהה מדי איך אפשר לפתור הבעיות? ד"א הקירור למעבד הוא אחד המפלצות תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 773 צפיות
  25. Started by amisha,

מה אתם אומרים להשקיע בקירור אויר או שלחסוך את הכסף לכרטיס חדש ? יש למישהו רעיונות ? מהו הסף של החום של הליבה הזו ? מישהו פעם ניסה לעשות עליו OC ? עם איזו תוכנה עושים לו את ה OC וגם משאירים לו את ה OC קבוע ?

• 10 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.