אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
כרגע המחשב שלי במצב סטוק, אני רוצה להתחיל OC ולעשות את זה איתכם שלב, שלב.. יש לי קירור סטוק, זיכרונות 1024*2 667MHZ 5-5-5-15 איזה אפשרויות אני צריך לכבות לפני תחילת הOC? (יש את כל האפשרויות בביוס של הורדת המכפלה כשהוא ללא מאמץ או חום, או משהו כזה.. ) תודה לכם יאלללה נראה לאיפה נגיע, אני אופטימי ;D *ד"א הגירסה של הביוס שלי היא F4 צריך לעדכן?
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אתם יכולים לבדוק במפרט - אבל אני אתן לך לכם אותו כאן שוב: פנטיום 4 1500 זיכרון 256 RD-RAM כרטיס גרפי: G-FORCE 2 200 MX 64 MB האם כדאי לי לעשות אובר קלוק למעבד? האם כדאי לעשות אובר קלוק גם לכרטיס הגרפי? כמובן שלפני זה אני רוצה לקנות חתיכת מאוורר אימתני שיטיל את זעמו על המעבד החם..
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
קניתי TT Big typhoon ואחרי שהרכבתי אותו גיליתי שהוא לא נכנס לי למארז !!! גם אם איכשהו אני אצליח לדחוס אותו פנימה אז יישאר רווח של מילימטר בערך בין המאוורר שלו לדלת המארז, מה שמבטיח איוורור גרוע. חוץ מהבאסה שלא יסכימו להחליף לי אותו ושהלך כנראה הכסף, האם יש המלצות לגוף קירור טוב ושקט שלא יהיה כזה גדול ? אני לא מתכנן אוברקלוק משמעותי. תודה
-
- 12 תגובות
- 796 צפיות
-
-
מה פשר ההבדל בין הטמפרטורות של הליבות לבין טמפרטורת המעבד? תודה
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני לא מבים את זה... אנשים עם קירור אויר מחזיקים OC בדיוק כמו שלי עם אותה חומרה כמו שלי (ממש אחד לאחד!!) על מתח הרבה יותר נמוך לדוכמה אני עםQ9550 + EP45 UD3R על 4 GHZ עם מתח 1.408 וככה זה כלום בארץ לא ראיתי מישהו שהצליח לרדת עם המעבד הזה נמוך יותר מ 1.4 ב VCORE בחול אני רואה אנשים מבאים תמונות של OCקלוקים יציבים ל 4 GHZ+++ על 1.2-1.3 ?!?! ומי שעובד על 1.3 24\7 לא מרוצה מזה ושואל איך להוריד את המתח איך זה הגיוני בכלל ? הינה האשכול שראיתי את זה... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=205132&page=185 יש שם אנשים עם Q9550\Q9650 עומדים על 5 GHZ עם מתח מצחיק של 1.25 ובסדר עוד היתי מבין עם זה היה איזה לוח אקסטרים אבל זה אשכול רק של EP45-UD3 / EP4…
-
- 2 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום היתי רוצה לשמוע כמה דעות ואצות בקשר ה OC של מחשבי אני קונה מארז Dragon AX-01SLDW ALUMINUM CASE SILVER + חלון+4מאווררים+ספק אנטק 430V+מנורה כחולה לוח אם P4S533 Audio ASUS מעבד Intel P4 2.4 בקשר לזיכרון האם הלוח מתאים ל ddr 2700? אני גם רציתי לשאול האם TWICKING או משהו כזה יכול לפגוע בחומרה? שלכם FRIDGE . :AR15:
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום אני די חדש פה (פרום) אבל לא באתר טוב אז כך אני רוצה ליקנות קירור לכרטיס המסך שלי 6800LE ולוח אם ABIT AS8-V כי הוא מעמץ לפעמים עובר את ה 80 אז אני צריך קיור שיורד כמה מעלות נגיד 65 מעמץ? משהוא במחיר 170 שקל לא רועש מידי תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
איך הוא בOC? וראיתי באתר שלTT שהוא שוקל משהוא כמו 800 גרם!! זה לא נראה לי הגיוני מעבד northwood בסוקט 478 הbigtyphoon מתאים לו?
-
- 6 תגובות
- 796 צפיות
-
-
טוב אני כרגע על 3.2 עם המעבד הנ"ל, המפרט: Q9450 A-data vitesta 800mhz 4gb cl4 asus maximus formula tr ultra 120 ex @ 2XF3 אני מצרף תמונות של הOC. http://davieh.no-ip.org/pics/IMG_1943.JPG http://davieh.no-ip.org/pics/IMG_1941.JPG [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
היי, אשמח אם מישהו יזרוק פה קישור לBIOS טוב של הכרטיס הנ''ל עם העלאת מתח לליבה בלבד ולא לזכרונות על מנת לבצע OC לליבה (GPU) הכרטיס שלי הוא ה OWN DESIGN ולכן ביוסים רגילים לא עובדים עליו, ובקשר לקירור אין מה לדאוג, הGPU על 58C במאמץ תודה לעונים.
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום רכשתי לאחרונה 8800GTS Evga והדבר הזה רותח. ברגיעה כ 66 ובזמן משחק 77-80. המחשב משמש לעבודה/משחקים/שרת ווידאו/תחנת הורדות והוא דלוק 24/7. יש זרימת אוויר יפה במארז, שאר המכלולים בטמפרטורה רגועה לגמרי. ה GF6800GT שהיה מותקן קודם, היה על 55 ברגיעה. א - יש מה להיות מודאג? ב - האם כדאי לשדרג לו את הקירור ואם כן אז מה מומלץ? ג - התקנתי Rivatuner כדי להגביר את המאוורר שלו, אבל זה נמצא כבר על 100%. התקנתי גם Ntune אבל לא מצאתי שם שליטה על מהירות המאוורר. תודה איתי
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אז ככה מצאתי מארז של מחשב ישן פנטיום 1 חתחתי משם חלקים וחיברתי למחשב שלי הגבהתי את המארז ב 12 סמי הרמתי את הספק גם את 4 המגירות של 5.35 הורדתי ושמתי שתי מגירות שיהיה אפשר להעניס 2 מאווררים וגם דלת צדדית עשיתי מאורר טוב אז המודינג עדין לא מוכן(60 אחוז) תנו בבקשה תגובות אם זה יפה מה אפשר עוד לשפר????? http://photos.walla.co.il/garber5
-
- 3 תגובות
- 796 צפיות
-
-
הספק כידוע נמצא מעל המעבד והלוח אם, והוא פולט חום. והרבה. לאן ? החוצה ממנו. דבר ראשון - המאורר שלו אמור להוציא אוויר החוצה, או להכניס קר פנימה? וזה אמור להיות ממוקם ככה שזה נפלט החוצה, החום, ישירות על המעבד ? ומגיע עד לכרטיס מסך ש"מגן" על שאר הכרטיסים וכנראה זה מה שגורם לו להתחממות הזאת, כשאני לא משתמש בו(לא מאמץ פעילות רגילה של גלישה)? שלא נדבר על המעבד? ואם כל זה לא בסדר, או משהו אחד, מה אני אמור לעשות?
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לשאול אם קיימים ביוסים מתקדמים לכרטיסי מסך, למשל כמו הביוסים של TIC-TAC ל ABIT NF7 ביוסים שיביאו יכולת OC גבוהה יותר ?? אני צריך שהביוס יתאים ל ASUS 9800XT מישהו יודע ?? מכיר ?? שמע ??
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אהלן חברה יש לי מארז עם 5 מאווררים: מאוורר אחד בפאנל הקדמי של המארז (UBER CHAKRA) מאוורר אחד בפאנל הצדדי של המארז (UBER CHAKRA) מאוורר אחד בכרטיס מסך (EVGA 8800GT 512MB SUPERCLOCKED) מאוור אחד בספק כוח (LIBERTY 400) מאוורר אחד למעבד (FREEZER 7-PRO) שאר המפרט הוא Q6600 עם לוח אם GIGABYTE P35-DS3L ו-2GB RAM של GSKILL. המארז עצמו חרישי לחלוטין, חוץ מהקירור למעבד FREEZER 7-PRO, שבמהירות 1000RPM לוחש, אבל לפעמים עולה ל-1500 עד 2500 RPM שזה ממש חזק. ניסיתי לפני מספר שבועות לעשות בBIOS PWM אבל זה לא עשה את מה שרציתי. אני רוצה את האפשרות להחליש את המאוורר בלילה כשאני הולך לישון כי הרעש החלש הזה, כן אני יודע שהוא חלש, מפריע לי. התקנתי SPEEDFAN הלכתי לפי המדריכים, הוא מזהה לי 2 מאו…
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
היי , אני מתכנן לשים מחשב במזנון בסלון ולסגור אותו שם (אולי לפתוח פתח אחורי קטן לספק ). השאלה שלי , מה הדרך הטובה ביותר לקרר מחשב (P4) הסגור בארון עץ , מארז MIDI עם כונן DVD אחד ו 2 כוננים קשיחים של 160GB כל אחד. המחשב משמש כ HPTC ונשלט על ידי מקלדת ועכבר אלחוטיים. את התמונה הוא מעביר לטלויזיה. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
-
-
החובבן זה אני ואני מבין ויודע את הבסיס במריחת המשחה הטרמית אבל כמו שאני יודע בכל דבר דרוש נסיון אז אולי אם אתם יכולים לתת לי כמה טיפים טובים ואזהרות כשאני מורח את המשחה הטרמית? תודה רבה רבה לכ העונים ;D
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
יש לי 6800LE של pov קירור סטוק דיי טוב עם 12x1 6vp Core 320.625MHz Mem 742.500MHz 56c במנוחה 61c אחרי מאמץ עכשיו אני רוצה להגיע לפחות למהירות של 6800 רגיל .. מישהו יכול למור לי מה המהירות שלו כי חיפשתי קצת ולא מצאתי נתונים רגילים לפני OC.. מישהו עשה OC לכרטיס דומה ויכול לתת לי עצות עד איזה מהירות להגיע עם אותו קירור? האם נחוץ גם לעשות FLASH לביוס של 6800 רגיל ? או שאין צורך ,ואם כן איך בדיוק עושים את זה?
-
- 12 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אז ככה. בשעה טובה הגיע הSK-7 לחנות מסויימת ב180 ש"ח ללא מאוורר. אני צריך איזה שני מאווררי מארז טובים ושקטים, אולי עוד אחד לשים מול הריידון ומאוורר לSK-7?. יש גם את הSLK800 באותה חנות ב250 ש"ח ללא מאוורר. אז ככה: SK-7=180NIS WITHOUT FAN SLK800=250NIS WITHOUT FAN מה עדיף? המארז זה ENERMAX FS-710B, טמפ' נוכחיות הן בסביבות ה45-50 למעבד וסביבות ה45-48 ללוח. אני צריך המלצות על מאווררי מארז. GREY METTER המליץ לי על הVANTEC STEALTH, אז אני חושב לקנות איזה 2-3 של 120MM ואני צריך עוד מאוורר להיטסינק(איזה MM הSK-7 יכול?) תודה.
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
בחנות TMS נעשה לי אוברקלוק למחשב ללא שביקשתי על ה2500k + mugen 2 כרגע מהירות הליבה היא 4.3 בעיקרון בדקתי טמפרטורות הכל יציב תמיד גם בבדיקת מאמץ ונראה בסדר. העניין זה שמהירות הליבה תמיד על 4.3 על אף שהבנתי שזה יותר בריא למערכת כשהמחשב משנה את מהירות הליבה לפי הצורך. אז הבנתי שיש הגדרת EIST שעוד משהו בנידון, מה המשמעות שלה? יש לי עוד כמה הגדרות שכולן disabled: cpu enhanced halt c3/c6 state support cpu thermal monitor cpu EIST function Bi-directional prochot האם חלקן אמורות להיות על enabled? האם זה ידאג שתדר הליבה ישתנה לפי הצורך?
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
השתמשתי בתוכנה OOCT שיש עליה מדריך פה לבדוק את היציבות של האוברקלוק אחרי כמה דקות הופיע מסך כחול בו כתוב שיש לכבות את המחשב כדי למנוע נזקים. סך הכל כבר עברתי את הטמפרטורות האלה (55 מעלות בערך, אין סיכוי שזה הגיע ל-80 כדי שהתוכנה תפסיק) ולא קרה כלום, מישהו יודע למה זה קרה? יכול שהמחשב הגיע למצב מסוכן שלא קשור לטמפרטורה ובגלל זה נאלץ להכבות? תודה. (חבל שלא צילמתי את המסך הכחול, פעם הבאה )
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב עם מארז שיש בו קירור מים חשבתי על זה :http://www.thermaltakeusa.com/product/Chassis/fulltower/armor_lcs/ve2000bws.asp הוא עולה 1230 בTMS ואני רוצה לדעת בערך כמה מעלות יהיה המעבד E8400 עם הקירור הזה ? האם המארז משתלם ? ומה יותר עדיף(מבחינת ביצועים):http://tms.co.il/product/4789 עם גוף קירור למעבד : http://tms.co.il/product/4815 ומאוורר למעבד : http://tms.co.il/product/5010 וגם שני מאוררים למארז : http://tms.co.il/product/1683 וכל זה יוצא : 736 ש''ח לעומת המארז של Tt שעולה 1229 עם כל הקירור +מאווררים אז מה עדיף ? מה יקרר יותר ? ומבחינת מחיר/תועלת מה עדיף ? תנו המלצות/ביקורות על המוצרים הנ''ל
-
- 13 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני מדבר על החום של חלקים במחשב בזמן מנוחה לוח אם- 45-49 C מעבד- 35 C (זה לא זז בכלל לא למעלה ולא למטה) AUX- 6 C (מזה הדבר הזה?) הארד דיסק-46 C האם זה בסדר? האם יש אפשרות לעשות לזיכון RAM אובר קלוקינג? ואיך אפשר לבדוק את החום של הכרטיס מסך?(אני משתמש בתוכנה אוורסט) תודה מראש לכול העוזרים!
-
- 6 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום, קירור למעבד- עשיתי oc למעבד והוא כרגע עומד על 3.3GHZ והתחיל להיות חם במאמץ(קירור סטוק) האם הקירור למעבד -ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME מתאים גם לoc בינוני בסביבות 3500+ האם הוא שקט? בחרתי דווקא קירור הזה כי שאר הקירורים שראיתי המלצות עליהם -גדולים מדי -(בגובה) ולא יכנסו למארז. אם יש למישהו המלצות אחרות עד 13 ס"מ -בכבוד.. קירור לכרטיס מסך- נשבר לי המאוורר בכרטיס- Palit GeForce 9800 GT איזה קירור מומלץ במחיר של 100- 200 חשוב לי שקט, אך יש לציין שהמארז ללא זרימת אויר טובה אז לא נראה לי שקירור פסיבי יעבוד. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
-
-
אני רוצה קצת להיתעלל במארז של המחשב הישן שלי המטרה לצבוע את כולו בשחור מראה (חלק) ושבצד המארז יהיה חתוך " INFECTED MUSHROOM " ושהוא יזהר בכחול אחריי שאני ישים איזה לד . רציתי לשאול האם כדאי שהאותיות שאני חותך האם כדאי שהם יהיו רק בעליי קוים ישרים ....או שהם יכולים להיות גם מעוגלים ואז זה בטח מצריך דיוק של ממש. אם מישהו יכול להביא לי איזה שבלונה יפה של האותיות אני ישמח ......כי היחיד שמצאתי זה זה INFECTED MUSHROOM ועם איזה מכשיר כדאי לחתוך?
-
- 7 תגובות
- 795 צפיות
-