אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני עומד לקנות מחשב חדש עם מעבד I5 750 כרגע אני חושב על שני קירורים למעבד הזה: Scythe דגם Kabuto SCKBT-1000 או Scythe דגם Zipang SCZP-1000 האם שניהם ברמה מספיק טובה למעבד שכזה ונחשבים לשקטים(שזה חשוב לי)? שאלה נוספת - אני מתכוון לקנות מארז של COOLERMASTER CM590 שבאים עימו שני מאווררים. האם ניתן להסתפק בהם ועדיין לשמור על רמת קור סבירה ועל שקט? תודה.
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהחלטתי שהמחשב רועש מידי, פינקתי אותו באיוורור חדש, וחשבתי שעל הדרך נעשה גם קצת OC. אציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למערכת, ואני (עדיין) לא הכי מתמצא בתחום. אז הממצאים בינתיים: FSB של 240 - המחשב מסרב לעלות (נתקע עוד לפני שמתחיל לעלות הWIN). FSB של 235 - המחשב עולה ונתקע אחרי הLoading של WIN. כשאני מעלה את המתח ב0.25 ל1.425 - עולה אבל לא יציב ונתקע. FSB של 230 - עם מתח רגיל (1.4) עולה אבל נתקע בבנצ'מארקים. עם מתח של 1.425 - יציב, מגיע לחום של 43 במאמץ. סה"כ זה לא שיפור משמעותי, והייתי רוצה להגיע ליותר. עצות/טיפים איך להמשיך? לוח אם - Gigabyte GA-K8NS-939, קיימים 2 זוגות של זכרונות (בתמונה בהמשך יש צילום של כל זוג), מעבד AMD Athlon 64 3000+. מפרט המחש…
-
- 4 תגובות
- 801 צפיות
-
-
-
טוב אז ככה, נהרס לי מאוורר הצד של המארז NZXT APOLLO כנראה דפקתי אותו באחד מהנקיונות שלי שהוצאתי את דלת המארז, לא ברור לי איך אבל הוא נהרס... הוא לא נדלק, וניסיתי חיבורים שונים בספק. אז אני צריך מאוורר צד עם לד כחול, מאוד חשוב לי השקט, והמאוורר הקודם היה מאוד מאוד שקט, בכלל לא שמעתי אותו. ועל הדרך אני חשבתי גם להוסיף מאוורר לקידמת המארז, ושוב, מאוד חשוב לי שיהיה שקט, המאוורר האחורי של האפולו שמוציא אוויר גם לא ניתן לשמיע ואני רוצה עוד אחד כזה שלא ניתן לשמוע. גודל המאווררים הוא 120, אם יש 140 טוב אז יהיה נחמד.. שמתי עין על המאווררים הבאים- עם לד: http://tms.co.il/product/4513 http://tms.co.il/product/4512 אחד מהם, כי זה יהיה יפה יותר מאור כחול רגיל בצד המארז, אני רק לא יודע…
-
- 6 תגובות
- 801 צפיות
-
-
היה לי אחד שהתקלקל (לא נשרף P: ), קיבלתי חדש שגם נפתחו לו כל הצינורות, אבל אני לא יכול לעשות OC! ניסיתי לסגור את הצינורות ולנסות לעשות אבל לא הלך. מה שקורה זה שהמחשב קורס אחרי כמה שניות במשחק אם זה OC ממש קל (20 מגה הרץ), ביותר מזה המסך מתחיל להבהב יותר ויותר מהר עד שאני כבר לא רואה את הווינדוס בכלל... ואז צריך למחוק את הדרייברים ולהתקינם מחדש עצות מישהו? תודה מראש (כמובן שזה לא הספק כי הרי עם הקודם הצלחתי).
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
חבר'ה קניתי כרטיס מסך של XFX ATI HD4870 1G עכשיו שאלה הטמפרטורה של הכטיס נעה בין 72 - 75 מעלות זה בסדר? או שצריך להוסיף קירור? והאם זה קשור לספק כוח? יכול להיות שהוא חלש מידי? בבקשה חבר'ה מזל לא באלי שילך לי הכטיס.. תודה מראש באמת תודה מראש לעוזרים!
-
- 9 תגובות
- 801 צפיות
-
-
שלום אתמול בלילה אני וYOT החלטנו לעשות מוד ולגרום למחשב שלי להיות יותר קריר ושקט גורמי הרעש העיקריים הם המאוורר שעל הדלת ששורק בגלל שהחור שלו יותר מידי קטן והוולקנו 6 CU שעל המעבד כיוון שהמאוורר שעל המעבד יוחלף רק כאשר אני יקנה את הוואנטק שיגרום למחשב יהיה הרבה יותר שקט אך בינתיים החלטנו להשתיק את המאוורר על הדלת! יוט הביא מאוורר של ספק שהיה לו והתחלנו בעבודה! ראשית ראינו שאין איפה לחבר את המאוורר שYOT הביא אז פשוט חיברנו את החוטים למולוקס על 12V הדלקנו את המחשב המאוורר עבד !! חיברנו אותו מאחור ישר מתחת לספק וליד המאוורר שעל האיציק תמונה: http://planet.nana.co.il/alonnyot/images/152814pic1.jpg אחר כך פנינו למאוורר שעל הדלת! הברגנו אותו החוצה וחשבנו איפה אפשר לתקוע אותו לב…
-
- 1 תגובה
- 801 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש P4 2.6Ghz , שאני פותח את סנדרה היא מראה לי שהטמפרטורה של המעבד הוא 127 מעלות (צלסיוס),ניסיתי להפעיל את cpuidle ושום דבר עדיין על 127 מעלות לא משתנה,יכול להיות שהסנסור של המעבד פגום או משהו כזה? המאוורר שעל המעבד עובד מצד שני,שאני פותח את AIDA32 הוא לא מראה לי את הטמפ של המעבד רק של משהו שנקרא Aux (מישהו יודע מזה?)
-
- 12 תגובות
- 801 צפיות
-
-
טוב אחרי הרבה זמן שלא החלפתי משחה טרמית למעבד הוא נדבק להיטסינק ואני מפחד לשבור משהו. (גם ככה הוא יצא מהתושבת בעצמו ללא הרמה של הידית בתושבת AM2) אין נזק נראה לעין. אני מרענן משחה עקב התחממות ל60 מעלות בIDLE אז וויתרתי על בדיקות מאמץ. יש רעיונות להפרדה בזהירות?
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
הוספתי קצת לממורי וזה מוצא ריבועים כאלה אבל זה לא מסמן את זה כארטיפקטים להמשיך? לעצור פה? להוריד OC? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 801 צפיות
-
-
-
אהלן אנשים! מישהו יודע אם לCoolerMaster Centurion 532 יש הכנה למאוורר בחלק העליון של המארז? אני רוצה להחליף את המארז שלי ואני יודע שזה מארז טוב, השאלה אם יש לו הכנה למאוורר הכי חשוב בערך במארז... דבר נוסף, האם המארז מגיע עם ספק כח ואם כן אז איזה? אם יש לכם הצעות אחרות למארזים אשמח לשמוע... תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 801 צפיות
-
-
ארצה לדעת כמה מאוררים אני יכול לשים בלוח ואיזה מארז מומלץ (לא יותר מ350 ש"ח )
-
- 10 תגובות
- 801 צפיות
-
-
יש למשהו את הדגבר הזה שניתן בעזרתו להכין חור עגול למאוורר במארז (לשימוש במקדחה) ?? כי אצלי החום חוגג יש לי AX478 DELTA ולאחר שעה של משחק יש לי ממש סעונה במערז! הוא חום מאוד!!! כל הענין הזה! אני רוצה לעשות חור אחד למלא וחור אחד בצד ולחבר מאוורר 80/60mm בכל חור! בבקשה לכל מי שיש ויש לו אפשרות להקפיץ לי את זה לחיפה! אני מאוד אשמח :-) בדרך כלל נראה לי שלדבר הזה קוראים "מקדח כוס" תודה מראש רומן
-
ראיתי בכל מיני אתרים בכל שמוכרים Window Appliques שזה מעין מדבקות כאלו שמדביקים אותן על חלון (של מארז) זה יוצא אפקט של etched - חרוט. אפשר לקנות כאלה בארץ? (איפה?) הייתי מעדיף להכין את זה... ראיתי באתר קובץ אם הרבה תמונות שאפשר להדפיס, איך אפשר להדפיס את זה על נייר מדבקה ככה שזה ייצור את האפקט של החריטה? צריך להדפיס בצבע מסוים? תודה, דוד.
-
- 3 תגובות
- 801 צפיות
-
-
ברצוני לרכוש שתי מאוררים בגודל 200 ממ,ברצוני שהמאוררים יהיו חזקים כלומר מוציאים אוויר בצורה מעולה, שהיו שקטים ומחברה מוכרת,איזה אפשרויות עומדות בפני מבחינה זו?המטרה של שתי המאוררים היא להוציא אויר מה ההבדל העקרוני של מאורר במהירות גבוהה ואיכותי?לבין מאורר במהירות נמוכה ואיכותי כאשר שניהם כמעט עולים אותו סכום?אני רוצה מאורר בגדול שיהיה מהיר אבל שקט או שעדיף פחות מהיר למשל 700 RPM אבל שקט? עד כמה יש הבדל בין מאורר מהיר לפחות מהיר? ובנוסף באיזה מהירות מומלץ שיהיה המאורר האחורי של הכונן שמוציא אויר,זאת אומרת מה המהירות הכי "איכותית" שמומלצת למערכת חמה יחסית?במקרה שלי מאורר בגודל 140,ואיזה מאורר וסוג מומלץ למאורר בגודל כזה ובאיזה מהירות? בתודה. : ובנוסף האים המאורר הזה מומלץ …
-
- 3 תגובות
- 800 צפיות
-
-
כותרת* אני בודק בתוכנה EVEREST תמעלות ונראה כאילו שהמעלות של הלוח אם תקוע זה על 32 תמיד רק מתי שאני מכבה תמחשב שאני הולך לישון פותח אותו המעלות 28 . אחרי שאני נכנס למשחק ויוצא המעלות נשארות כל הזמן על 32 גם שאני לא עושה כלום יש תוכנה אחרת או דרך לבדוק אתזה יותר באמינות?
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-
-
קניתי אתמול את הSF2 הראשון שלי (מזל"ט עצמי לי ) חיברתי אותו מתחת לספק, חיברתי את הבורר שלו לחור שעשיתי במפרץ 3.5'' (כמובן אחרי שהארכתי לו את הכבלים כי מה שמגיע לא בדיוק ארוך מספיק....) והפעלתי. איזה רעש..... אני לא מצליח לעבוד איתו על מעל 2500 סלד בלי להשתגע (חיברתי גם דלתא 92 ממ בקדימה של המארז דרך מפסק 3 מצבים..) אני לא יודע אם במהירות כזאת הואר שווה משהו :-/ דבר שני, הוצאתי כבר את המאוורר 80ממ הגנרי שקיבלתי עם המארז והחלטתי לבדוק מי האבא והאמא שלו ומי הוא בכלל... אז ככה מאוורר 80ממ של tricod (שזאת חברת בת של CODEGEN שהמארז שלי והספק שלי הם שלה.... כמה מפתיע), דגם spdm8025s . בגוגל כמעט ולא מצאתי כלום על הנתונים של המאוורר חוץ מהתמונה המצורפת (גם באתר של CODEGEN…
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-
-
הוא החל להרעיש לכדקה מרגע הדלקת המחשב, פירקתי אותו, ניקיתי כמו שצריך. עכשיו יש זרימת אויר טובה אבל יש רעש מסוג חדש, הוא אמנם חלש, אבל אני לא מבין מה יכול להיות המקור שלו.
-
- 12 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מערכת A64 ולעשות לה גם OC כרגע יש לי בארטון 2500 עם OC דיי גבוהה אבל נשבר לי כבר מקירור אוורי כל הזמן רעש והמון מאווררים אז החלטתי לקנות מערכת מים. לפי מיטב ידיעתי ישנן מערכות פנימיות וישנן חיצוניות מבחינתי זה לא ממש משנה איזו מערכת העיקר שהיא תהיה בטוחה ותתן ביצועים טובים יותר מגופי קירור של THERMALRIGHT למשל ה SP למינהם. התקציב לא יותר מ800 שקלים אבל עדיף כמה שיותר פחות. תודה.
-
- 11 תגובות
- 800 צפיות
-
-
יש ברשותי לוח: לוח Intel BOXDX58SO ומעבד Intel Core i7 920 אני מעוניין הוסיף קירור מדגם: ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro האם הקירור הזה מתאים להרכבה על הנ"ל? בשום מקום לא מצוין שכן,אבל מצד שני לא מצאתי פתרונות קירור אחרים שבהם כן מצוין
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-
-
אני לא מצליח להבין מה הקשר בין שני הרכיבים, מישהו מוכן להסביר לי בקצרה ולהביא לי גם מאמר קצר על זה?
-
- 12 תגובות
- 800 צפיות
-
-
הקירור עושה בעיות ואני לא מיתכוון להחליף כרטיס בזמן הקרוב...אז על איזה קירור אתם ממליצים לי..?! משו שיהיה טוב ולא יותר מ150-200 שקל!
-
- 12 תגובות
- 800 צפיות
-
-
ברשותי כרטיס מסך: leadtek px 8800GT-512MB הורדתי את התוכנה שבודקת טמפרטורה: GPU-Z.0.1.7 כאשר אני מדליק את המחשב הטמפרטורות שלי הם: PCB - 46.5c GPU-49.8 לאחר שאני משחק cod4 במשך יותר משעה הטמפ' הם: GPU- 67c PCB-63.8c וה-rpm: 883 שאני מפעיל 3dmark06 הטמפ': GPU-68c PCB-65c וה-rpm: 942 בכל אופן לדעתי הטמפרטורות נורא גבוהות,שאני מדליק תמחשב כבר ה- GPU על 49 מעלות זה הגיוני?? בכל אופן פתחתי את הפוסט כי אני חושב שהחום גורם לי לבעיות בביצועים של הכרטיס. היום למשל שחקתי cod4 במשך שעה והמשחק עבד חלק בלי שום בעיות,אבל לאחר שעה היה קטע שכאילו המשחק נמצא ב- pause של שניה וחצי ואז המשחק המשיך לרוץ חלק. בכל אופן גם ברזולוציה 1600x1200 המשחק עובד לי חלק בלי קרטועים, למרות שיש לי מסך ש…
-
- 7 תגובות
- 800 צפיות
-
-
http://www.cpuidle.de/downloads.php אני עם 3 ג'יגה @ 3.4 נורת' ווד ועם קירור סטוק והמעבד לא עובר את ה47 כדי שהתוכנה תוריד טמ''פ תכנסו ללשונית START UP ותסמנו את OPTIMIZE CPU\CHIPSET ו את RUN ON WINDOWS START UP ושיעברו ה30 יום אז רק תתקינו את התוכנה עוד פעם ....
-
- 9 תגובות
- 800 צפיות
-