אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
ראשית אף פעם לא עשית אוברקלוק אז רציתי לדעת אם מישהו יוכל להסביר לי איך לעשות לגבי המעבד והלוח האם. דבר נוסף רציתי לדעת עד בערך לאן אני יכול להגיע ישלי גם קירור MUGEN3 בנוסף רציתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי sapphire hd 7850 אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך לבצע OC לשניהם
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
ככה המעבד עשיתי לו OC 3K ואני רוצה להמשיך עם זה עד כמה שאפשר... וכרטיס מסך אצלי רותח מחום במנוחה...60 מעלות אז אני חייב לו קירור... התקציב שלי 500 ש''ח אפשר קצת לחרוג... תודה, רפי.
-
- 14 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעונים, לאחרונה רכשתי את גוף הקירור הבא: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/046/scnj2100-detail.html מחנות שלא אנקוב בשמה, מתחיל ב-K נגמר ב-P. רכשתי אותו כי עלתה טענה מצד המוכר שאפשר להשתמש בו כקירור פאסיבי. יש לי כרגע Arctic Cooler Freezer 7 pro, שמרעיש נורא(שומר את המעבד ב-50 מעלות בממוצע) ואני כבר רוצה קירור פאסיבי. יש לי מארז של Compucas 6A19 עם שני מאוררים של 120 מ"מ, הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. בימי הקיץ הללו אני גם משאיר את המארז פתוח. עד כמה אפקטיבי יהיה להשתמש גוף קירור הזה כפאסיבי? (אגב, אחד השיקולים הנוספים להשתמש בו כפאסיבי הוא שכאקטיבי, הוא פשוט לא נכנס לי במארז ).
-
- 8 תגובות
- 816 צפיות
-
-
-
קיבלתי היום את המאוורר הזה - כולו נחושת עם צינורות להעברת חום [כמו בלפטופים] אני חייב להגיד שהוא עושה את העבודה די טוב - אני לא עולה על 40 בשום מצב , אבל הרעש שלו נורא [אלא מה ציפיתי מדלתא] וחוץ מהבואינג הרגיל יש גם קולות חריטה מעצבנים... זה הגיע למצב שאני לא מרגיש כשאני מכבה את 5 המאווררים של המארז , פשוט לא שומעים את זה מרוב הרעש שהוא עושה ...
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשתף אותכם בסיפור שהיה לי עם הכרטיס מסך (HIS HD5770). שמתי לב שהכרטיס מרעיש בצורה מטורללת כאשר הוא מתחיל לעבוד, ישר על 100% במאוורר... אז בדקתי את הטמפרטורות והוא מגיע ל 100 מעלות תוך כמה שניות. (כאשר ב idle הוא ב 50) אז ניסיתי לנקות אותו, זה עזר בכמה מעלות אבל עדין נושק ל 100 ועובר אותו אחרי זמן מה. אז ניסיתי לשים משחה טרמית, שמתי לב שהמשחה שהייתה שם הייתה עדין רכה ולא מתפוררת, זה לא עזר. חיפשתי באינטרנט אם מישהו פתר את זה ומצאתי אחד שסיפר על זה שבעצם הקירור לא יושב טוב ובגלל זה החום גבוה, אז בדקתי ושמתי לב שבאמת אין ממש לחץ רציני על הקירור, חיפשתי דרכים להגדיל את הלחץ והבנתי שאם אני אגדיל את המרחק של הספייסירים זה יגרום ליותר לחץ על הקירור (אלו …
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
יש לי בעיה שהתחילה בשבוע האחרון , בזמן הדלקת המחשב הv1 מסתובב במהירות המקסימלית שלו , בבדיקה שעשיתי בביוס אכן הוא מסתובב במהירות המקסימלית (2000 rpm ) , לאחר restart המהירות חוזרת ל"נורמל" ( 850 rpm ) מישהו יודע איך ניתן לפתור את הבעיה המוזרה הזאת ? תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
האם מגיעה משחה טרמית עם מעבדים בגרסאת BOX ו\או בגרסת TRAY ? אני כנראה יקנה ATHLON3000 עם איגלו 7200 השקט, במידה ואין משחה טרמית שבאה עם המעבד, איזה מהבאים עדיף? (אני לא אוברקלוקר) http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=317
-
- 6 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, המיפרט שלי E6300 OCZ 800Mhz CL4 ABIT IB9 אני רוצה לשתף אותכם בדבר מוזר שקרה לי, ואולי גם אזכה לאיזה פיתרון ברשותי לוח אם של ABIT מסוג IB9 לפני איזה חצי שנה עדכנתי לו את הBIOS , אני לא זוכר לאיזה גירסה לאחרונה התעסקתי קצת עם OC , והצלחתי להגיע עם הIB9 לBUS 266@445 יציב המחשב היה מטוס, ובSUPER PI קיבל 18 שניות למגה. שזה ציון מאוד מכובד בהתחשב לזה שיש לי E6300. העיניים שלי גדלו אמרתי לעצמי שכדאי שאשדרג את הBIOS לגירסה 1.4 החדשה שיצאה. מאותו רגע מקולל שעידכנתי את הגירסה, אני לא מצליח לעבור את BUS 350 , וגם זה בלחץ ניסיתי לחזור לגירסאות הקודמות 1.2 1.3 1.3B ועם אף אחת מהם לא הצלחתי לעבוד את ה350, מה שמוזר זה שבגירסה שאיתה הצלחתי להגיע ל445 BUS , אני זוכר בוודאות שאפש…
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה וגם בעייה לגבי קריאת הטמפ' של התוכנה : 3.00/RealTemp_2.70. עכשיו הבעייה היא בקריאת הטמפ' של התוכנה, שאיני יודע אם הקריאה נכונה, כי בגרסה החדישה ( 3.00 RealTemp), הטמפ' גבוהה בכ- 4 - 5 מעלות מאשר בגרסה- 2.70. לכן רציתי לדעת לאיזו גרסה מבינהם עליי להאמין בקריאת הטמפ'.. תודה.
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד (Athlon 64 4200x2, קירור סטוק), שהוא פשוט מסרב להגיע ל-RPM גבוה וכתוצאה מכך במשחקים כבדים המעבד מגיע לטמפ' גבוהה מדי ונכבה ניסיתי בהתחלה לשים בביוס על Smart Fan ואח"כ Manual Control עם ערכים הגיוניים כך שלפני שהוא נכבה שיגיע למקסימום מהירות, אבל פשוט מהרגע שאני מתחיל לנטר את הטמפ' וה-RPM הוא על 3500RPM, מפעיל תוכנות מאמץ כאלה ואחרות, 2 הליבות מגיעות ל-60-65 מעלות ששם כמובן אני מעדיף לעצור את התהליך, ובכל מקרה המאוורר עדיין על 3500RPM... אגב- אני יודע בוודאות שהמאוורר מגיע להרבה יותר כי הוא עבד בעבר על Athlon 64 3000+ שדווקא במעבד קריר יחסית כמו זה הוא הגיע ל-4.5-5K סיבובים לדקה.. למישהו יש רעיון ? תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 816 צפיות
-
-
יש לי מחשב שנקנה לפני 4-5 שנים, להלן המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 524, 3052 MHz (23 x 133) לוח אם: Asus P5S800-VM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) כרטיס מסך: SiS 661FX (32 MB) אם יש צורך בעוד משהו תגידו עכשיו, במשך החורף הכל בסדר אבל בימים חמים אחרי חצי שעה של שימוש הוא מייצר רעש נוראי. אז אמרתי את זה לטכנאי שלי, הוא ניקה את כל האבק מרח פה ושם אבל כלום לא השתנה, מה שגרם לי לחשוב שצריך להחליף את מערכת הקירור. עכשיו לשאלה שלי: בהנחה שאני לא מחפש שקט אלחוטי אלא משהו סביר, ובהנחה שאני קצר במזומנים, כמה יעלה מאוורר חדש? (אם זה בכלל מה שדרוש) בכל מקרה, אשמח לפירוט על מה ניתן לעשות ואם אפשר גם מחירים. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 816 צפיות
-
-
לכו לhttp://photos.walla.co.il/danieln9 http://photos.walla.co.il/danieln9
-
- 8 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אהלן אנשים! מישהו יודע אם לCoolerMaster Centurion 532 יש הכנה למאוורר בחלק העליון של המארז? אני רוצה להחליף את המארז שלי ואני יודע שזה מארז טוב, השאלה אם יש לו הכנה למאוורר הכי חשוב בערך במארז... דבר נוסף, האם המארז מגיע עם ספק כח ואם כן אז איזה? אם יש לכם הצעות אחרות למארזים אשמח לשמוע... תודה מראש...
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מאוורר עם לוח קירור דומה לזה http://di1.shopping.com/images1/pi/7f/9f/5f/28070958-260x260-0-0_Thermaltake+Thermaltake+TR2+M12+P4+copper+CPU+cool.jpg אשר נסגר באמצעות סוגרים כאלה http://www.geeks.com/imageshare/3/150x150/367A-soft.gif כיצד פותחים את הסוגרים האלה? תודה!
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
יש לי את האופציה הזאת בביוס תחת קטגורית PC HEALTH חיברתי ג'מפר על הלוח שיפעיל את האופציה הזאת מה זה עושה מישהו יודע?!? Reset case open status on next boot מה זה אומר??
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם! בעזרת השם עוד מעט אני קונה מחשב חדש. המיפרט שלו הוא פחות או יותר כזה: 1 Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,088 ש"ח 1 Asus P4P800 Deluxe 818 ש"ח 2 Kingston 256MB 400Mhz PC 3200 C2.5 721 ש"ח 1 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD - קירור לכונן קשיח : SPIRE HD05040B FlowCooler 681 ש"ח + 70 ש"ח 1 ATI Radeon 9800 Pro 128MB DVI/TV/2H AGP Video Card Retail 1,864 ש"ח 1 Audiotrak Maya 7.1 Sound Card 511 ש"ח 1 Aopen DVD 16x48 Retail + Software 197 ש"ח 1 ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח 1 Thermaltake TT420APD 2-fan APFC 375 ש"ח 1 Sam…
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
אהלן וחג שמח כולם, החלטתי לשדרג מעט את המחשב שלי ואני מחפש גוף קירור טוב שיחזיק לי את המעבד שהוא p4 2400 שלו אני מעוניין לעשות OC. עכשיו התקציב הוא עד 200שקל 250גג. תודה לעוזרים ושיהיה לכם חג שמח
-
- 12 תגובות
- 816 צפיות
-
-
טוב אז אני תמיד מנסה לדחוף את הכרטיס מסך to the limit ... Leadtek Ti4200 128MB אז עם הזכרון של הכרטיס מסך הגעתי ל 600 ואין תופעות לוואי . עכשיו הCORE בא במהירות 250 שאני כבר עובר את ה265 אני מתחיל לראות תופעות לוואי והגרפיקה מתחילה להתעוות .. טוב חשבתי שכרטיס כנראה מתחממם וזה הגבול שלו ... אך עליתי על משהו מוזר שאני לא ממש מבין את הקשר ביניהם . יש לי זכרון פנימי : Samsung M3 68L3223CTL-CB3 280ECE00 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2700U-2533-700 (CL2.5 upto 167MHz) (CL2 upto 133MHz) זה לפי Sandra . עכשיו הבאס רץ על 120 והזכרון על RATIO 2.66 והוא עובד בתדר של 320MHz . אז ניסיתי להוריד את הרטיו ל 2.00 והזכרון עבד על 240MHz .. עכשיו ניסיתי לעשות אובר קלוק ל CORE והגעתי ל 3…
-
- 11 תגובות
- 816 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת מחפש קרור לכרטיס לא מעניין אותי רועש לא רועש רוצה הורדת טמפרטורה. תקציב : אין... SHOOT!
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
* מעבד Intel Core 2 Extreme QX9650 * קירור למעבד Zalman Reserator XT * לוח אם Intel DX38BT * זיכרון 4GB DDR3 1333Mhz * כרטיס מסך evga 8800GT S.S.C 512MB - שעבר המהרה והאצה * דיסק קשיח WD 320GB sata.2 16MBX 2 * מארז Zalman Z-MACHINE GT1000 * ספק כוח Zalman ZM1000-HP תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 815 צפיות
-
-
קניתי אתמול את הSF2 הראשון שלי (מזל"ט עצמי לי ) חיברתי אותו מתחת לספק, חיברתי את הבורר שלו לחור שעשיתי במפרץ 3.5'' (כמובן אחרי שהארכתי לו את הכבלים כי מה שמגיע לא בדיוק ארוך מספיק....) והפעלתי. איזה רעש..... אני לא מצליח לעבוד איתו על מעל 2500 סלד בלי להשתגע (חיברתי גם דלתא 92 ממ בקדימה של המארז דרך מפסק 3 מצבים..) אני לא יודע אם במהירות כזאת הואר שווה משהו :-/ דבר שני, הוצאתי כבר את המאוורר 80ממ הגנרי שקיבלתי עם המארז והחלטתי לבדוק מי האבא והאמא שלו ומי הוא בכלל... אז ככה מאוורר 80ממ של tricod (שזאת חברת בת של CODEGEN שהמארז שלי והספק שלי הם שלה.... כמה מפתיע), דגם spdm8025s . בגוגל כמעט ולא מצאתי כלום על הנתונים של המאוורר חוץ מהתמונה המצורפת (גם באתר של CODEGEN…
-
- 9 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום! כבר ביצעתי הזמנה של מחשב חדש עם מערך CF של שני כרטיסי מסך HD4870. שמעתי שהכרטיס הזה לוהט וראיתי שהרבה לוקחים לו קירור, בעוד שאני מתכנן על 2 כרטיסים טענה זאת מעוררת בי דאגה כי אני לא מתכוון לצלות סטייקים והמחשב לא מתוכנן להוות תנור חימום לחורף.. אז השאלה שלי היא האם כדאי לקחת בנוסף קירור לכרטיסי המסך, אם כן אז אזה הכי מומלצים מבחינת רעש וקירור?.. הרעש פחות חשוב כמובן. אם אפשר עם לדים ^^ המחיר לא משחק פה תפקיד. ורציתי לציין שהמארז שלי הוא Thermaltake Armor+ VH6000BWS והוא מצוייד במאורר של 23 ס"מ צדדי שלפי מה שראיתי בתמונות הוא מכוון לכרטיסי המסך. בבקשה תענו מהר כי כבר ביצעתי את ההזמנה.
-
- 7 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום במה כרוך OVERCLOCKING של GF4 MX 440 של LEADTEK 64 MB ומה יהיו תוצאותיו?
-
- 6 תגובות
- 815 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בדבק חם במקום משחה טרמית בשביל לחבר סינקים על הזכרונות בכרטיס מסך ?!?
-
- 11 תגובות
- 815 צפיות
-