אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
האם יש סיבה לקנות חומר אחר ממה שמגיע עם המאווררר או שהוא בסדר גמור? המחשב עדיין לא מורכב, מחכה לכל החלקים ואז אפשר יהיה להרכיב. המעבד הגיע TRAY בלי שום דבר.
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
ראיתי שיש פה מדריך להכין אבל זה קשה בשבילי מידי ואני רוצה לקנות צג LCD מוכן רק להרכיב אותו ולהשתמש בתוכנה CrystalFontz או בתוכנה אחרת שאפשר יהיה לרשום סתם לדוגמה "AVI" מבינים או שיראה איזה שיר מתנגן בווינאמפ על מה אתה ממליצים ? אם אפשר אז שיהיה אפשר לרשום בו גם בעברית לא חייב אם אין דרך וחייבים להכין ויש מישהו שמבין ויודע איך לעשות את זה ומוכן לעזור והוא מהצפון באיזור צפת-טבריה אז בבקשה שיגיד כי אני לא יודע איך עושים את זה
-
- 9 תגובות
- 802 צפיות
-
-
יש לי ראדון 9700 פרו של ספייר, עם גוף קירור של וולקנו 9 חתוך(חתיכה קטנה) ומאורר 60 על הליבה. מול הראדון יד SF2 שדוחף 75CFMקצת מעליו. והוא מקרר את אחורי הכרטיס.(כאילו שמסתכלים הוא מקרר מלמעלה את מה שרואים) אבל בכל זאת הזכרונות די חמים. אני לא יודע בדיוק את הטמפ' של הכרטיס. אז מה אתם אומרים? ??? הערכה עצמה עולה 70 שקל ואני גם צריך לחתוך את הצלעות עצמן. תודהההה ;D
-
- 10 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז ככה מעבד שלי כרגע עובד על 42 מעלות לוח על 35 ראוי לציין שהמארז פתוח והוולקנו עובד על המהירות הנמוכה ביותר שלו אני אפילו בבינוני לא יכול לעבוד.. הבאס שלי עדיין נתקע ב148 למרות הקרור (סתם זרקתי 120 שקל) והכי מעצבן שאם אני שם את המהירות להכי גבוה כולה הבדל של 2 מעלות אני מבקש תגובות , מענות
-
- 7 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היה לי מאורר שהגיע עם המעבד, המשחה טרמית שלו כנראה היתה ממש חזקה ושניסיתי להוציא את ההיטסינק הוא לא יצא אפילו שניתקתי את החיבורים שלו מהסוקט.. בקיצור אני מנסה מנסה מנסה, לא מצליחחחחח.. מנסה יותר חזק בוםםםםם, התשחרר עפתי קצת אחורה.. חפיף צמוד להיטסינק למטה היה מודבק המעבד.. :-/ בכל מקרה הוצאתי את המעבד הסתכלתי שלא חסרים פימים הנעילה הקטנה שלו על הלוח (המוט ברזל הקטן הזה) נשאר סגור!! אז עם משיכת המעבד לצדדים הוא התנתק מההיטסינק.. ניקיתי אותו מרחתי משחה חדשה פתחתי את נעילת הסוקט על המעבד.. הכנסתי את המעבד והכל והרכבתי את ההיטסינק החדש... איך אפשר לחסוך מקרים כאלה בעתיד והם המקרה הזה לדעתכם יכול להזיק או לפגוע במעבד עצמו (הוא כבר 3 ימים עובד בנתיים טוב, אבל אולי יש דברים שלא …
-
- 8 תגובות
- 802 צפיות
-
-
היי, אני מחפש קירור שיהיה שקט,הוא ישב על המעבד I5 3470. רצוי שלא יהיה גדול מאוד כי זאת מערכת ITX. שקט ככל האפשר,עד 200 ש"ח,ורצוי לחסוך כמובן.
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. אחרי שנים שלא ביקרתי פה הגיע הזמן למחשב חדש ואיתו כמה שאלות. הרכבתי מחשב עם המארז ANTEC Eleven Hundred . שמתי לב שיש בו המון פתחים אופציונליים למאווררים והשאלות הן כדלקמן? האם אני חייב SMART FEN בכדי לשלוט במהירות סיבוב שלהם? האם אפשר לחבר מאוורר פשוט לבקר שליטה במאווררים מדגם NZXT Sentry 2 ? ועל אילו מאווררים אתם ממליצים בגודל 120, שקטים ולא יקרים?
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
למטרות Overclocking כמובן. הלוח הוא Abit AN7 ואני משתמש בקירור של Volcano 7+ תודה.
-
- 12 תגובות
- 802 צפיות
-
-
טוב אז ככה יש לי מעבד AMD ATHLON XP 1600 עליו מותקן וולקנו 6CU+ אני שהתקנתי אותו לא מרחתי חומר טרמי על המעבד ועל הHSF כרגע המעבד עומד על 52 מעלות השאלה היא האם זה הורס את המעבד שלא השתמשי בחומר טרמי? אמרו לי שזה פטאלי להתקין HSF ללא חומר טרמי רציתי לדעת האם אני צריך לרוץ ומיד למרוח חומר טרמי
-
- 2 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני מנסה לעשות אוברקלוק לחבר שלי , מעבד pentium 630 @3000 לוח אם של MSI NEO2 זיכרונות 1.5 GB 400MHZ OCZ קירור נחמד מקורי של אינטל. המחשב פשוט לא נותן לי, המכפלה זה 200X15 כשאני מעלה 3 ואז עוד אחד ועוד אחד ,אפילו רק עד 5 - 6 המחשב נתקע בפוסט. והטמפ' בסדר גמור ,מנוחה 38-40 מזה יכול להיות?
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז ככה..(זה הולך להיות ארוך).... עשיתי OC ל3.5..(באס של 235)..בגלל שלא היה לי מאוורר שמחובר לחיבור 3 פינים של המעבד.. הלוח לא נתן לי לעלות מתח יותר מ1.45V... הוספתי מאוורר..(SILENT WHEEL)... אבל עדיין שאני מדליק את המחשב הוא אומר לי שהבדיקה של המאוורר של המעבד נכשלה..(כנראה בגלל שהוא מסתובב על 1200/1300RPM)...זה מציג את הRPM באדום בביוס..(כנראה זה לא מספיק לו או משהו..). יש למישהו מושג אולי אם אפשר לבטל את זה.. מצאתי בביוס אופציה שנקראת CPU INTERNAL THERMAL CONTROL יש אולי קשר לעניין?? בעיה שנייה.. עדכנתי את הביוס ל1009..(האחרון שיצא).. הצלחתי להגיע ל4GHZ..(באס של 270).. אבל אז שהדלקתי מחדש את המחשב הופיע לי משהו עם של הביוס BAD CHECKSUM ואז הוא מתחיל לחפש לחדש את הביוס …
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מדי ואני רוצה לדאוג לאקסטרה קירור למארז.. אני לא בטוח שזה מה שיעזור לי אז אני הולך לשמור על האריזות המקוריות טוב מאוד כדי שאני אוכל להחזיר. לא יודע כמה זה צריך לעלות.. אני מוכן למתוח את זה עד 400 ש"ח לשניהם ביחד. תוכלו להמליץ לי על מאווררים טובים למארזים ולכרטיסי מסך ולתת לי קישור למקום שמוכרים אותם (עדיף בזול, מן הסתם)?
-
- 10 תגובות
- 802 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך X800XT ואני יודע שאפשר לעשות לו וולטמוד בשביל להעלות את המתח של הכרטיס ובכך להגיע לאובר קלוק יותר גבוה... עכשיו, בדקתי בביוס וראיתי שגם שם אני יכול לתת יותר מתח לכרטיס מסך, האם הפעולה תהיה אותה פעולה כמו הוולטמוד?
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לשתף אותכם בסיפור שהיה לי עם הכרטיס מסך (HIS HD5770). שמתי לב שהכרטיס מרעיש בצורה מטורללת כאשר הוא מתחיל לעבוד, ישר על 100% במאוורר... אז בדקתי את הטמפרטורות והוא מגיע ל 100 מעלות תוך כמה שניות. (כאשר ב idle הוא ב 50) אז ניסיתי לנקות אותו, זה עזר בכמה מעלות אבל עדין נושק ל 100 ועובר אותו אחרי זמן מה. אז ניסיתי לשים משחה טרמית, שמתי לב שהמשחה שהייתה שם הייתה עדין רכה ולא מתפוררת, זה לא עזר. חיפשתי באינטרנט אם מישהו פתר את זה ומצאתי אחד שסיפר על זה שבעצם הקירור לא יושב טוב ובגלל זה החום גבוה, אז בדקתי ושמתי לב שבאמת אין ממש לחץ רציני על הקירור, חיפשתי דרכים להגדיל את הלחץ והבנתי שאם אני אגדיל את המרחק של הספייסירים זה יגרום ליותר לחץ על הקירור (אלו …
-
- 1 תגובה
- 802 צפיות
-
-
-
עשיתי סיכומים , לגבי כל מה שאני קונה , ונשאר לי עוד 100-150 ש"ח שאני יכול להוציא אותם על קירור נוסף למעבד . על מה אתם ממליצים ? ושלא יהיה רועש מדי .
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם! מישהו מכיר כלי שמאפשר לי להעלות בקלות את מתח הליבה של 5970 בלינוקס? (כמו msi afterburner)
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום, המיפרט שלי E6300 OCZ 800Mhz CL4 ABIT IB9 אני רוצה לשתף אותכם בדבר מוזר שקרה לי, ואולי גם אזכה לאיזה פיתרון ברשותי לוח אם של ABIT מסוג IB9 לפני איזה חצי שנה עדכנתי לו את הBIOS , אני לא זוכר לאיזה גירסה לאחרונה התעסקתי קצת עם OC , והצלחתי להגיע עם הIB9 לBUS 266@445 יציב המחשב היה מטוס, ובSUPER PI קיבל 18 שניות למגה. שזה ציון מאוד מכובד בהתחשב לזה שיש לי E6300. העיניים שלי גדלו אמרתי לעצמי שכדאי שאשדרג את הBIOS לגירסה 1.4 החדשה שיצאה. מאותו רגע מקולל שעידכנתי את הגירסה, אני לא מצליח לעבור את BUS 350 , וגם זה בלחץ ניסיתי לחזור לגירסאות הקודמות 1.2 1.3 1.3B ועם אף אחת מהם לא הצלחתי לעבוד את ה350, מה שמוזר זה שבגירסה שאיתה הצלחתי להגיע ל445 BUS , אני זוכר בוודאות שאפש…
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז ככה קניתי את ה ALX 800 (יותר נכון קנו לי) והוא נראה ממש חמוד הוא ממש קטן!!!!! יותר קטן ההטסינק של spire הוא מאוד קטן... אז ככה עוד לא חיברתי אותו... ואני יודיע לכם עוד בהמשך איך הוא מקרר והכל. (איתו קניתי את ה vantec spectum UV 80mm )
-
- 11 תגובות
- 802 צפיות
-
-
לכו לhttp://photos.walla.co.il/danieln9 http://photos.walla.co.il/danieln9
-
- 8 תגובות
- 802 צפיות
-
-
-
יש לי מעבד 820פנטיום D, עם גוף קירור מקורי. רניתי לו גוף קירור IGLOO5700, שמגיע כבר עם חומר תרמי עליו. 1. איך אני מנקה את החומר שנשאר דבוק על המעבד ? 2. איזה טמפ נחשבת נורמלית , בזמן מנוחה ומאמץ? (ללא OC, ועם OC). 3. באיזה טמפ זה נחשב "מסוכן" ? תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום רציתי שתמליצו לי קירור למעבד AMD Athlon 64 2800 משהוא שיעבוד טוב במחיר סימלי זה די דחוף ותודה מראש
-
- 5 תגובות
- 802 צפיות
-
-
הכל מאד מפורט וברור לשם שינוי אבל... עם איזה ספק כח אתה מפעיל כל כך הרבה מאווררים? במארז פול-טאוור בדרך כלל יש ספק כח של 500 וט מה שמזכיר לי את הבדיחה על השטר החדש של 10000 שקל שיצא בקרוב- אבל לא לכל אחד יהיה. כדי להפעיל כל כך הרבה צרכני תשמל בתוך המארז חייבים ספק של 500 וט ספק חלש יותר יגרום למחשב לקרוס בשלב זה או אחר. לדעתי חשוב מאד לציין זאת. למרות הכל המאמר הוא טוב ומאיר עיניים.
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אני רוצה להכין חור למאוור בחלק העליון של המארז שלי יש לכם עצות איך לעשות את זה טוב? אני לא חושב שאני אוכל להשיג דרמל והשאלה אם אפשר לקדוח במתכת עם מקדח כוס?
-
- 9 תגובות
- 802 צפיות
-