אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
-
דבק חם יכול להיות דבר אלטרנטיבי במקום דבק טרמי או שזה ממש ממש ממש גרוע?
-
- 8 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי מעבד+לוח אם+זכרונות חדשים ורציתי לעשות להם OC. המעבד הוא Intel Q6600 2.4, הלוח אם הוא Gigabyte GA-P35C-DS3R, זכרונות של Corsair 667MHz 4GB. קראתי את המדריך באתר ולא ממש הצלחתי להבין איפה נמצאים כמה פונקצויות שצריך לבטל/להפעיל. בנוסף, אני לא יודע איך אני עושה שהיחס של fsb:dram יהיה 1:1. הצלחתי לעשות OC כך שהמהירות תיהיה 2.7 (300X9) ללא הוספת מתח והמערכת יציבה. כשניסיתי להעלות עוד (אני רוצה להגיע ל335X9) אז הביוס שיחזר את עצמו. אני אישית חושב שזה קשור לזכרונות אבל אני לא בטוח. לכן הייתי רוצה שתעזרו לי בבקשה בOC הזה כדי שאני אצליח להגיע למהירות שאני רוצה. בתודה מראש, שניר. =]
-
- 11 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אני לא מצליח לעבור את ה-3... העליתי מתח להכל הכי הרבה שאפשר. המעבד הזה יכול להחזיק עד 1.3625 .. ועדיין לא עושה לי פוסט ברגע שאני מרים תבאס מעל 400.. המכפלה היא 7.5 מה עוד אפשר לעשות?
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אני מתלבט בין הקירור השקט של זלמן עם שני צינורות היטפייפים לבין הקירור הדנדש כשהוא עשויי כולו מנחושת אני מחפש אחרי השקט והטמפ' הנמוכה שתאפשר לי מעט OC קליל ביותר .. יש לי ניסיון מעולה עם זלמן בקירור של המעבד ואני לא רואה שום סיבה לא להמשיך איתם ואם יש לכם הצעות נוספות אשמח לשמוע . 10Q!!! הקירור מיועד ל כרטיס מסוג FX5600....
-
- 9 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אני מנסה לעשות אוברקלוק למחשב שלי אבל אני די מסתבך בביוס, לוח האם שלי הוא GA-81915pl-G קראתי את המדריך שיש פה אך כמעט כלום לא רלוונטי לביוס שלי. למשל: לא מצאתי את האפשרות EIST או הגדרת מחלק הזכרון. בביוס של גיגהבייט יש תפריט מיוחד לאוברקלוק שנקרא m.i.t אבל אני לא מתמצא בו כלכך. בקיצור אני לא רוצה לשחק יותר מדי בהגדרות כי כבר איפסתי את הביוס פעמיים היום ואני מפחד להרוס משהו. אם יש למישהו לוח אם כמו שלי או התעסק עם הביוס הזה בעבר, אני אשמח לקבל עזרה. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למאוורים: אחד של 92MM לקידמת המארז(אם צריך אז 2) ואחד בשביל הaccelero s1 rev 2. בנתיים אילו הטמפרטורת: מעבד - 34 - 58. כרטיס מסך + accelero s1 - זמני עם המאוורר של הקירור STOCK של אינטל - 36 - 55 (במשחקים) בOCCT זה 66. רצוי שיהיו שקטים וזולים בדגש על שקטים. מה כדאי שתי מאווררים מקדימה או רק אחד (עד עכשיו יש לי רק 120MM של ANTEC על LOW מוציא) המפרט רשום בצד. תודה רבה וחג שמח. נ.ב. בבדיקת טמפרטורה לכרטיס מסך בOCCT מגיע ל67 אבל רוב הזמן 66. בקירור STOCK זה 80+ עם פי כמה רעש וביום קר.
-
- 4 תגובות
- 817 צפיות
-
-
היי משהו כאן יודע משהו על המשאבה Alphacool AP700 Centrifugal Pump ? היא אמורה לתת 720 lt/h, השאלה העיקירית, האם היא תספיק ללופ אחד של כ.מסך ורדיאטור משולש (בגובה 75 ס"מ ממנה)?
-
- 4 תגובות
- 817 צפיות
-
-
-
אני רוצה להכין חור למאוור בחלק העליון של המארז שלי יש לכם עצות איך לעשות את זה טוב? אני לא חושב שאני אוכל להשיג דרמל והשאלה אם אפשר לקדוח במתכת עם מקדח כוס?
-
- 9 תגובות
- 817 צפיות
-
-
הספק כידוע נמצא מעל המעבד והלוח אם, והוא פולט חום. והרבה. לאן ? החוצה ממנו. דבר ראשון - המאורר שלו אמור להוציא אוויר החוצה, או להכניס קר פנימה? וזה אמור להיות ממוקם ככה שזה נפלט החוצה, החום, ישירות על המעבד ? ומגיע עד לכרטיס מסך ש"מגן" על שאר הכרטיסים וכנראה זה מה שגורם לו להתחממות הזאת, כשאני לא משתמש בו(לא מאמץ פעילות רגילה של גלישה)? שלא נדבר על המעבד? ואם כל זה לא בסדר, או משהו אחד, מה אני אמור לעשות?
-
- 7 תגובות
- 817 צפיות
-
-
הורדתי את תוכנת הספיד פאן,ואשמח לקבל עזרה, ולדעת מה אומר כול אחד מהמעלות שהתוכנה קוראת. צירפתי תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
יש לי את המפרט בצד... יש לי ליד המעבד מין רצועות נחושת כאלה אין לי מושג מה זה... נראה לי גשר צפוני...(אני צודק?) זה רותח...אני לא יכול לגעת בזה יותר משניה... מה עושים במצב כזה? אני לא יודע מה יכנס לי שם כי יש לי ביגטייפון...
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום אני מאוד רוצה לעשות OC למעבד אחרי שאני רואה פה שאנשים לא מפחדים ומגיעים לתוצאות מאוד יפות וטובות... הייתי שמח אם מישהו יכול להסביר לי שלב שלב ולאט לאט כדי שהכל יהיה ברור.. ומה אני צריך בדיוק לשנות ומה לעשות... אני לא מצפה לעבור את ה-3.00GHz למרות שאני יכול יותר...הקירור שיש לי הוא 8700 של זלמן.. עכשיו זה המפרט שלי Q6600 P35C-DS3R 2 GIGA 800MHz G.Skill עכשיו אם מישהו יכול להסביר לי שלב שלב ומה לעשות בדיוק אני מאוד יודע לו על זה.. כי אני לא יודע במדוייק מה עושים אני יודע בערך ובגלל שאני יודע בערך אני לא רוצה לעשות שטויות... תודה על הקשבה וההבנה... אני יודע שיש מדריך באתר אבל מעדיף שמישהו יסביר לי תודה. !
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לעשות למעבד OC, אני קונה מחשב עוד חצי שנה ו מעוניין שמחשב ירוץ לי טיפה יותר טוב בזמ שנותר. השאלה שלי עד כמה אני יכול לעשות לו את ה OC מבלי לפגוע בו? המעבד בן ארבע שנים, פנטיום 4 - 2.4 GHZ . חשוב להגיד שאין קרור למעבד אז מה היחס של המהרת המעבד\טמפרטורה ? או שזה תלוי בכל מחשב? אני אשמח לקבל הפניות למאמרים או להסברים מפורטים שלכם פה, תודה.
-
- 1 תגובה
- 816 צפיות
-
-
כרגע הוא עומד על 3730 MHZ, במתח של 1.35, אני רוצה לעלות לפחות ל-4000. כרגע הטמפ' במנוחה היא על 38 מעלות ובמאמץ לפעמים מגיעה ל59. אני לא ממש מבין בזה ולא רוצה לשרוף משהו. ניסיתי לחפש פה בפורום לגבי מה עושים ולא ממש הבנתי\הצלחתי. המפרט שלי רשום מימין. הנה 2 תמונות מהBIOS. אשמח אם תעזרו לי. תודה.
-
- 10 תגובות
- 816 צפיות
-
-
מתי אני אקבל ביצועים טובים יותר, אם אני יוסיף יותר MHz למעבד או לFSB?
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
קודם כול תיאור קטן העלתי את FSB מ 133 ל 141 ואני עובד עם דלתות פתוחות ומקרר את כל המחשב עם ונטילטור "14 הרעש סביר לפני שהעלתי את FSB טמפ' היתה במנוחה 41 מעלות לאחר ההעלאה הטמפ' עלתתה ל48 מעלות. פשוט מאוד מה שעשיתי היות וההיטסינק שלי פשוט ,סטנדרטי, לקחתי פס מתכת מהחלק האחורי שלמארז המחשב [ מהפסים האלה שמאחור כשמסירים אותם כשמתקינים כרטיס מסך כרטיס מסך קול ועוד הכוונה היא למתכת הנישלפת שמחוברת עם בורג לגב המארז מול הסלוטים PCI AGP ]. ניתן לקחת מתכת אחרת ועדיף נחושת בגלל מוליכות החום שלה .מספיקה חתיכה בארוך של 10 ס"מ וברוחב של 1 ס"מ. חיברתי את הפס הזה עם בורג להיטסינק בין צלעות הקירור [לחלק התחתון שקרוב למעבד ] ,כך שבצד השני הוא תלוי באוויר כמו כנף של מטוס כשהחלק הרחב…
-
- 9 תגובות
- 816 צפיות
-
-
-
יש לי כרטיס מסך של ASUS GEFORCE 2 GTS 64DDR ואני הולך לעשות לו OC החלקים שקניתי הם: CRYSTAL ORB ARCTIC SILVER 3 וקרור לצלעות הזכירון ויש לי כמה שאלות 1. יש עוד משהו ששכחתי לקנות? 2. איך אני מתקין את ה-CRYSTAL ORB? 3. איך אני מתקין את הקרור לצלעות? וכן קראתי במדריך האתר והם לא מפרטים שם ממש.. אני חדש בעסק הזה ואני צריך קצת יותר פירוט... ותודה..
-
- 10 תגובות
- 816 צפיות
-
-
לאחר שקניתי את הציפטק אני צריך מאווררים חזקים מה דעתכם על זה :http://www.thermaltake.com/products/dcfan/smartFan2coolMod.htm ואיפה ניתן להשיגו או המאוורר המואר של אנטק המלצות נוספות התקבלו בברכה......
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
השתמשתי בתוכנה OOCT שיש עליה מדריך פה לבדוק את היציבות של האוברקלוק אחרי כמה דקות הופיע מסך כחול בו כתוב שיש לכבות את המחשב כדי למנוע נזקים. סך הכל כבר עברתי את הטמפרטורות האלה (55 מעלות בערך, אין סיכוי שזה הגיע ל-80 כדי שהתוכנה תפסיק) ולא קרה כלום, מישהו יודע למה זה קרה? יכול שהמחשב הגיע למצב מסוכן שלא קשור לטמפרטורה ובגלל זה נאלץ להכבות? תודה. (חבל שלא צילמתי את המסך הכחול, פעם הבאה )
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-
-
X-bit labs ערכו השוואה מרוכזת של 11 מאווררי 120ממ שקטים ויעילים.. זה אמור לתת פיתרון לכל השאלות שעלו בזמן האחרון בסגנון "איזה מאוורר הכי טוב לקירור שלי?" Roundup: 11 Fans for Two Super-Coolers and One System Case תהנו
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום. יש לי בעייה כזו. לאחר זמן מישחק או עבודה על המחשב, פתאום כול המסך ניהיה ציבעוני ולא ברור. ואני חושב שזה ביגלל שכרטיס המסך שלי מיתחמם בטרוף, אני נגתי בוא והלכה לי היד.(אני לא בטוח.) 1) מה אני צריך לעשות ? לשים קרור על כ.המסך ? (יש לי Radeon 9600XT 256MB ) 2) יש תוכנה או משהו שבודק לי את חום הכרטיס ? תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
I was asked to report on how well this CPU cooling works, since I bought it.. Well, it's great.. considering I really bad thermal grease, i work at 35c, and the AMd stock fan got me as low as 45c, so i'm please that's all
-
- 3 תגובות
- 816 צפיות
-