עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני לא מצליח להבין מה הקשר בין שני הרכיבים, מישהו מוכן להסביר לי בקצרה ולהביא לי גם מאמר קצר על זה?

• 12 תגובות
    • 780 צפיות
  2. Started by bad-sector,

טוב אז יש לי שתי שאלות... קראתי איפה שהוא פה באתר שמישהו אמר שהוא מרח משחה תרמית על הגשר הצפוני וזה הוריד תמעלות ב5 מעלות, מה זה גשר צפוני ולאיזה רכיב זה קשור? ושאלה שניה: איך אני בודק טמפרטורה של כרטיס מסך ואיך אני יודע מה גבוהה ומה נמוך... תודה מראש...

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  3. Started by dardanadg,

שלום אנשים, לאחרונה עשיתי פילטרים למאווררים. השתמשתי בבד הזה שמשמש לכיסוי רמקולים של מערכות סטראו. השאלה היא אם מישהו יודע אם יש שיטה יותר טוב כי הבד הזה בטוח מסנן אבק אבל הוא מפחית משמעותית את הזרימה של האוויר מבחוץ. אה, ודרך אגב מי שחושב ששמתי את הבד מהצד הפנימי של המאוורר אז לא - שמתי אותו בדיוק בין המאוור לדלת של המארז תודה.

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  4. למישהו יש המלצות לפיתרון קירור קונבנציונלי ל P4 Willmate SOCKET423? ( לפחות אני חושב שזה 423 ). תקציב בערך 150- שקלים חדשים. תודה רבה

• 11 תגובות
    • 780 צפיות
  5. Started by ElemenTal,

1. המאוורר עובד ב RMP מוגבל. לא מזמן שאלתי לגבי מאוורר מארז ומאוורר המעבד שעובדים ב RPM נמוך ואמרו לי לשנות בביוס כל שזה יהיה ידני ואכן למאוורר של המעבד זה עזר אבל המאוורר של המארז לא. הוא אמור לעבוד ב 1200RPM (כמו כל שאר המאווררים) אבל הוא עובד ב 800RPM 2. בעט הדלקת המחשב אותו המאוורר נדלק כמה שניות מאוחר יותר מאשר כל שאל המאווררים במארז. 3. בעיה חדשה - לאחר ניקוי שעשיתי למאווררים, אותו המאוורר לא תמיד מצליח להדלק (להתחיל להסתובב). אני רואה שהוא מנסה להתחיל - עושה תנוע קטנה ונתקע. (לפעמים הוא כן מצליח) עזרה

• 14 תגובות
    • 780 צפיות
  6. שלום לכולם ותודה מראש לעונים, לאחרונה רכשתי את גוף הקירור הבא: http://www.scythe-usa.com/product/cpu/046/scnj2100-detail.html מחנות שלא אנקוב בשמה, מתחיל ב-K נגמר ב-P. רכשתי אותו כי עלתה טענה מצד המוכר שאפשר להשתמש בו כקירור פאסיבי. יש לי כרגע Arctic Cooler Freezer 7 pro, שמרעיש נורא(שומר את המעבד ב-50 מעלות בממוצע) ואני כבר רוצה קירור פאסיבי. יש לי מארז של Compucas 6A19 עם שני מאוררים של 120 מ"מ, הקדמי מכניס אוויר והאחורי מוציא. בימי הקיץ הללו אני גם משאיר את המארז פתוח. עד כמה אפקטיבי יהיה להשתמש גוף קירור הזה כפאסיבי? (אגב, אחד השיקולים הנוספים להשתמש בו כפאסיבי הוא שכאקטיבי, הוא פשוט לא נכנס לי במארז ).

• 8 תגובות
    • 780 צפיות
  7. Started by Bogy,

שלום לכולם, אחרי שהחלטתי שהמחשב רועש מידי, פינקתי אותו באיוורור חדש, וחשבתי שעל הדרך נעשה גם קצת OC. אציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למערכת, ואני (עדיין) לא הכי מתמצא בתחום. אז הממצאים בינתיים: FSB של 240 - המחשב מסרב לעלות (נתקע עוד לפני שמתחיל לעלות הWIN). FSB של 235 - המחשב עולה ונתקע אחרי הLoading של WIN. כשאני מעלה את המתח ב0.25 ל1.425 - עולה אבל לא יציב ונתקע. FSB של 230 - עם מתח רגיל (1.4) עולה אבל נתקע בבנצ'מארקים. עם מתח של 1.425 - יציב, מגיע לחום של 43 במאמץ. סה"כ זה לא שיפור משמעותי, והייתי רוצה להגיע ליותר. עצות/טיפים איך להמשיך? לוח אם - Gigabyte GA-K8NS-939, קיימים 2 זוגות של זכרונות (בתמונה בהמשך יש צילום של כל זוג), מעבד AMD Athlon 64 3000+. מפרט המחש…

• 4 תגובות
    • 780 צפיות
  8. בס"ד שלום לכולם! מישהו מכיר כלי שמאפשר לי להעלות בקלות את מתח הליבה של 5970 בלינוקס? (כמו msi afterburner)

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  9. Started by tamir950,

יש לי מחשב P3 וכרטיס מסך GEFORCE 4000 MX ואני צריך לעשות OVER CLOCK כדי שאני יוכל לשחק במשחקים שהFPS שלי לפחות היה נורמלי אני לא יודע לעשות OC ואני מפחד לעשות לבד שלא ישרף לי המחשב...אז בבקשה תביאו לי מדריך לעשות OC למעבד ולכרטיס מסך תודה מראש לכולם

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  10. Started by קלוקיי,

שלום... עשיתי OC למעבד שלי ויש לי כמה שאלות. כרגע ה FSB הוא על 440 והמתח של המעבד הוא - 1.31 ותוך כדי המעבד עובר בדיקת יציבות ב - OCCT, עכשיו הטמפ' במאמץ נעה בין 58 - 64 שרוב הזמן הטמפ' היא - 60, עם קפיצות קטנות ל - 61,62,63,64 ... והמתח של הזיכרונות הוא 2.00, עכשיו רציתי לשאול אם הטמפ' בסדר.. כי אני לא רוצה שהמעבד יישרף או שייגרם נזק כלשהו... תודה לעזורים...

11. Started by Bessmertniy,

אז ככה קניתי את ה ALX 800 (יותר נכון קנו לי) והוא נראה ממש חמוד הוא ממש קטן!!!!! יותר קטן ההטסינק של spire הוא מאוד קטן... אז ככה עוד לא חיברתי אותו... ואני יודיע לכם עוד בהמשך איך הוא מקרר והכל. (איתו קניתי את ה vantec spectum UV 80mm )

• 11 תגובות
    • 780 צפיות
  12. Started by DJ_Yaniv,

צריך תוכנה ל OC לכרטיס מסך HD4870

• 9 תגובות
    • 780 צפיות
  13. Started by 3p,

אני קונה את המפרט הבא: אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB Cache 1180 1 1180 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-DS3 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 950 1 950 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB TwinMOS 570 2 1140 כרטיסי מסך? Sapphire (ATI) Price Units Total Radeon X1900GT 256MB, DDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI-E 1390 1 1390 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU) 240 1 240 ספקי כוח? Enermax Price Units Total Liberty ELT400AWT 400W 490 1 490 מה שאני צריך זה קירור גם שקט כמו דלת וגם טוב לשמש ל-OC. הבנתי שעל המעבד הכי טוב בשבילי זה ה-Big Typhoon אבל מה עם המארז והכרטיס מסך? תקציב ע…

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  14. Started by danieln9,

לכו לhttp://photos.walla.co.il/danieln9 http://photos.walla.co.il/danieln9

• 8 תגובות
    • 780 צפיות
  15. Started by idani1983,

האם משחת קירור של GIGABYTE תיהיה טוב לכרטיס מסך 7800GT תודה רבה

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  16. יש למשהו את הדגבר הזה שניתן בעזרתו להכין חור עגול למאוורר במארז (לשימוש במקדחה) ?? כי אצלי החום חוגג יש לי AX478 DELTA ולאחר שעה של משחק יש לי ממש סעונה במערז! הוא חום מאוד!!! כל הענין הזה! אני רוצה לעשות חור אחד למלא וחור אחד בצד ולחבר מאוורר 80/60mm בכל חור! בבקשה לכל מי שיש ויש לו אפשרות להקפיץ לי את זה לחיפה! אני מאוד אשמח :-) בדרך כלל נראה לי שלדבר הזה קוראים "מקדח כוס" תודה מראש רומן

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  17. Started by KoDkOd,

שלום, בזמן האחרון שמתי לב לזה הכרטיס מסך הפוך והמאוור מוציא את האוויר כלפי מטה ואוייר חם עולה למעלה אז השאלה אם האוויר החם לא חוזר לכיוון הכרטיס זה לא משפיע?

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  18. אני מחפש 80ממ שב7V או 5V יהיה שקט לחלוטין! אני רק רוצה להכניס אותו לספק כוח ככה שלא צריך שיהיה חזק במיוחד אבל חשוב שיהיה שקט לחלוטין! כמובן שדרוש 80ממ בצורה סטנדרטית (מרובע) ועדיפות למאורר עם מהירות קבועה ולא בעל פוטנציומטר. בנוסף למי שיש ניסיון עם הקירור לכרטיס מסך של זלמן (VF700), האם על מינימום (מוצהר 18.5) הוא שקט מאוד או שלגמרי אי אפשר לשמוע אותו? ושוב, חשוב מאוד מבעלי ניסיון שיש להם את המאוררים האלה, כי לקרוא מפרט יבש ו"לנחש" מה עדיף, גם אני יכול... רב תודות (:

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  19. Started by bigshow,

המאורר הקטן שנמצא על הלוח אם שלי מתחיל לעשות רעש חזק אפשרי לשמן אותו כמו במדריך או שכדאי כבר להחליף אותו ? :-\

• 8 תגובות
    • 779 צפיות
  20. שלום המערכת מעבד E2180 לוח גיגה בייט P35-DS3L קירור פריזר 7 זיכרונות gskill 800mhz 2gb PK ספק 400W TRT של HEC בקיצור שמתי את תדר ה PCI על 100 העליתי באס ל 300 (שהבנתי שממש לא גבוה ליכולות של הלוח והמעבד) מכפיל זיכרון על 2.5 כלומר תדר 750 טמפרטורות אני באמת לא יודע כי לא יודע איך בודקים גם מאמץ וגם טמפרטורות יחד אבל מאמין שלא גבוהות יש קירור טוב (מארז P182 עם עוד מאוורר לכיוון הכרטיס מסך) ה ORTHOS קורס אחרי שעה וכמה דקות ואלו השורות האחרונות של הלוג 1:FATAL ERROR: Rounding was 0.48828125, expected less than 0.4 1:Hardware failure detected, consult stress.txt file יכול להיות שצריך לעלות מתח למעבד כל כך מוקדם? ואם כן כמה לעלות ואם לא מה עוד יכול להיות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 779 צפיות
  21. בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי את הצאקרה שלי, תיק תק הרכבתי הכל ואז נפלו פני ואמרתי לעצמי "מטומטם איך לא בדקת מה העובי של המאוורר 250 מ"מ". הקיצר אין מצב להשאיר את הטוניק ואת המאורר בתוך המארז, מה שחשבתי לעשות זה להרכיב את המאוורר מחוץ למארז עד כמה זה נראה לכם יעיל ? בלי המאוורר צד (250 ממ) הטמפרטורות הן : מעבד 42-47 לוח 37 כ.מסך 35 הטמפרטורה בחדר 28 . מה לעשות ?

• 11 תגובות
    • 779 צפיות
  22. ברשותי 8800GT עם קירור מקורי. כשקיבלתי אותו הטמפ' היתה 48-50 מעלות במנוחה. עכשיו במנוחה הטמפ' שלו היא 67!!! התוכנה לניטור כרטיס המסך שלי היא ASUS SMART DOCTOR, , כשאני מנסה להגיבא את מהיורת המאורר, לא קורה דבר. פירקתי את הקירור, והכל נראה בסדר. לא היה אבק. מה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 779 צפיות
  23. Started by scribe,

סוף סוף לקחתי את המחשב הישן (פנטיום אחד מהמחסן בעבודה של אבא שלי לפני כמה ימים גיליתי לראשונה את כל הקטע של המודינג ו"נחשפתי" לעולם החומרה אני עכשיו יתחיל להתעלל במחשב הישן :AR15: :AR15: ללמוד כמה דברים (דרך ניסיון) אולי לעשות חלון במארז (מארז פיצפון פעם רצו לעשות את המחשב כמה שיותר קטן) למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות במחשב הישן הזה??? אני יודע שכמעט אי אפשר לעשות איתו כלום הוא שווה ל$#@ אבל אולי יש לכם רעיון? נ.ב לכל מי שרוצה לתת לי עצות בכלל למודינד מוזמן בכיף ;D ;D ;D

• 6 תגובות
    • 779 צפיות
  24. ראיתי שיש פה מדריך להכין אבל זה קשה בשבילי מידי ואני רוצה לקנות צג LCD מוכן רק להרכיב אותו ולהשתמש בתוכנה CrystalFontz או בתוכנה אחרת שאפשר יהיה לרשום סתם לדוגמה "AVI" מבינים או שיראה איזה שיר מתנגן בווינאמפ על מה אתה ממליצים ? אם אפשר אז שיהיה אפשר לרשום בו גם בעברית לא חייב אם אין דרך וחייבים להכין ויש מישהו שמבין ויודע איך לעשות את זה ומוכן לעזור והוא מהצפון באיזור צפת-טבריה אז בבקשה שיגיד כי אני לא יודע איך עושים את זה

• 9 תגובות
    • 779 צפיות
  25. Started by Omerole,

AMD64 3500+ WC OCZ EL PE 2-3-2-5 1GB )512X2( ANTEC 1080+TPOWER 430 WD 160GB SATA GIGABYTE X800XL SILENTPIPE GIGABYTE GA-K8NXP-9 אני על קירור אוויר (3 מאווררים במארז,אחד על המעבד וקירור פאסיבי לכ"מ). לא חייב משהו מופרז מדי,ושלא יתחון לחלקים האוממלים ת'צורה,אני צריך לסחוב את המחשב הזה עוד שנתיים וחצי. יש המלצות לתוכנות,וקצת בבסיסי,אני לא הכי מתמצא בנושא אבל מאוד רוצה להתחיל. תודה לכולם

• 14 תגובות
    • 779 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.