עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני לא מצליח להבין מה הקשר בין שני הרכיבים, מישהו מוכן להסביר לי בקצרה ולהביא לי גם מאמר קצר על זה?

• 12 תגובות
    • 767 צפיות
  2. Started by m0sh,

שלום אני קונה בקרוב מחשב חדש athlon 64 3200+ עם מארז Chenbro Gaming Bomb שמגיע בלי מאווררים ורציתי לדעת כמה מאווררים אתם ממליצים שאני ישים שיהיה קירור טוב ולא רועש מידי מאוורר למעבד זה אחד והשאלה עוד כמה מאווררים ואיזה אני צריך לשים במארז עצמו... תודה

• 13 תגובות
    • 767 צפיות
  3. Started by Gil28,

ברשותי מעבד E6750 עם זיכרונות 800 value select של קורסייר... בתצורה 8*450 אני על מתח 1.45 יציב... ומה שמוזר טמפרטורות סבירות ביחס לקירור סטוק: מאמץ-64(!!!) הגיוני?

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  4. * מעבד Intel Core 2 Extreme QX9650 * קירור למעבד Zalman Reserator XT * לוח אם Intel DX38BT * זיכרון 4GB DDR3 1333Mhz * כרטיס מסך evga 8800GT S.S.C 512MB - שעבר המהרה והאצה * דיסק קשיח WD 320GB sata.2 16MBX 2 * מארז Zalman Z-MACHINE GT1000 * ספק כוח Zalman ZM1000-HP תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  5. Started by shumaher,

שלום, אני רוצה לקנות freezer 7 pro בשביל המחשב שלי. השאלה אם הוא יכנס? אם הוא יכנס ויתן ביצעוים יותר טובים מהסטוק המקורי של אינטל? (אני שואל אם הוא יכנס בכלל כי יש ליד מעבד סטוק של ציפסט והכול ממש צמוד) מפרט: intel Core 2 Duo e8200 GIGABYTE EX38-DS4 Kingston ValueRam 4 gb DDR 2 800 Seagate 320gb 7200rpm hec 500td psu 500W themaltake sopranoRS 101 vg7000BWS ------------------------------------------------ קירור: rear fun =2500+ rpm front fan = 800-1500 rpm processor FAN for intel CPU s775 (רגיל) כנירה מחליף ל freezer 7 pro עד כמה רחוק אני יכול להגיעה אם המפרט הזה??? תודה.

• 9 תגובות
    • 767 צפיות
  6. Started by Pingi,

שלום לכולם, אני מתלבט בין שני מאווררים של 120mm אחד למטרת קירור מארז Antec Sonata 3 והשני לקירור המעבד בשילוב עם ThermalRight Ultima 90. האחד הוא Xilence Case Fan 120mm והשני הוא Nexus Real Silent Case Fan 120mm. על פני נראה שה-Nexus מציע פתרון שקט יותר (שזה יותר חשוב לי) אבל בחנות המליצו לי יותר על ה-Xilence. תודה על העזרה. [br]פורסם בתאריך: 24.08.2008 בשעה 10:13:53 הבעיה נפתרה אחרי חיפוש מעמיק באינטרנט. מסתבר שיש, כמו תמיד, יותר מדעה אחת בנושא.אבל בסופו של דבר מסתבר שה-Xilence יותר שקט ויותר יעיל! אם מישהו מתלבט בנושא קנו Xilence! ;D יום טוב לכולם.

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  7. Started by Orillion,

יש לי את ה-8800GTS של ג'יגבייט שבא עם תוכנת ה-GAMER'S HUD שלהם. התוכנה אמורה לאפשר להעלות את ה-Voltage ל-1.2 וכך אפשר לעשות לו יותר OC. משום מה כאשר אני מתקין את התוכנה היא כותבת לי NOT SUPPORT YOUR VGA CARD. האם יש דרך\תוכנה אחרת להעלות את ה-VOLTAGE של הכרטיס?

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  8. היי חברים אני לא חושב שהעוצמה של המאורר שעל המארז שלי הכי חזקה כי יש ל שלוש שלבים יש לי מארז אנטק סונטה 3 אני מעוניין להגביר את המאוורר שלה להכי חזק איך אני עושה את זה? ד''א המאוורר זה אנטק טרי קולר 120MM

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  9. האם ההגדרה שבכותרת תקינה? רק פעם אחת קרס לי המחשב כשהרצתי PRIME על בדיקת הזכרונות. לאחר מכן הרצתי MEMTEST כל הלילה ולא היה ERROR אחד. מהו המתח הממומלץ למעבד הזה בתדירות כזאת? הלוח אם שלי הוא GIGABYTE EP45-DS3R בנוסף הטמפ' שלי במאמץ מגיעה לקצת פחות מחמישים מעלות (לא עובר את ה 48-49) והמאוורר שלי הוא ונדטה 2. האם יש מקום לעלות הלאה ל 3.8? תודה.

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  10. שלום לכולם אני יכול להשיג דרך חבר מחירים של דילר על הגופים הבאים Thermaltake BigTyp 120 VX Thermaltake Volcano V1 Thermaltake DU ORB (CL-P0464) cpu cooler השניים האחרונים אני לא בטוח שהם נכנסים למארז,אבל בואו נצא מנקודת הנחה שכן כמו כן הומלץ לי בעבר על http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3944 שאותו אני לא יכול להשיג דרך החבר אבל הוא עדיין יותר זול מהאחרים גם אחרי "ההנחה" אני כרגע עם קירור סטוק שעומד על 55 מעלות במנוחה ולפעמים יותר..במשחקים המחשב רותח אני לא רוצה לגרום נזק איזה מהם הכי מומלץ? ואיזה הכי שקט..אני פשוט לא יכול לסבול מחשב רועש תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  11. Started by ralf7253,

טוב אחרי הרבה זמן שלא החלפתי משחה טרמית למעבד הוא נדבק להיטסינק ואני מפחד לשבור משהו. (גם ככה הוא יצא מהתושבת בעצמו ללא הרמה של הידית בתושבת AM2) אין נזק נראה לעין. אני מרענן משחה עקב התחממות ל60 מעלות בIDLE אז וויתרתי על בדיקות מאמץ. יש רעיונות להפרדה בזהירות?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  12. Started by WinnerLine,

אז ככה אני רוצה להחליף קירור ואני מתלבט בין ה- ‏Freezer 7 Pro ל- ‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎ מה בידיוק ההדבל לא הבנתי ... מישהו יוכל לעזור לי פה ? בקיצור מה הכי כדי לי לקחת מבין שתיהם...

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  13. היי אנשים אני מנסה לעזור לידידה עם בעיות שהמחשב עושה לה.. הרצתי Memtest והמחשב נכבה לאחר 5 דק'. אני לא בטוח בקשר לסטפינג של המעבד, שכחתי לשים לב לזה. בכל מקרה זה המפרט: לוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev 2.0 עם כרטיס מסך מובנה כרטיס מסך פעיל GeForce 7200 כונן קשיח 160GB SATA צורב DVD IDE ספק כח ג'נרי 500W מארז ATX עם מאורר 80 מ"מ אחורי ב-1400RPM בדקתי טמפ' וראיתי שהיא באזור ה-70 מעלות בביוס, שמתי אזהרה על 80 ו-90 מעלות וכמובן שהוא ציפצף. ניסיתי להחליף לקירור סטוק של מעבד AMD אחר שלא השתמשתי בו, ניקיתי ומרחתי AS5, הגוף קירור בקושי מתחמם לפני שהמחשב נסגר. מה שמוביל למסקנה שהגופי קירור לא יושבים טוב על המעבד - מה עושים במקרה כזה?

14. שלום קניתי מחשב חדש על בסיס i5 2400 ו 560Ti במארז V3 של טרמלטק עם מאוורר 12 סמ שקט יש לי עוד מאוורר 12 סמ שקט ו 8 cm עם PWM וכמובן עוד אחד של הקירור למעבד. מסתבר שאין לי מספיק חיבורים לכל המאווררים האלו. האם ואיפה אפשר להסיג מפצל כך שעל חיבור sys fan אחד יחוברו 2 מאווררים? האם עדיף לקנות כבר בקר שישלוט על כולם? כאמור חשוב לי ביותר השקט ומצד שני כרטיס המסך חזק ומתחממם ולכן מרעיש. האם הוספת מאוורר (שקט) בצד תעזור? מוכן להשקיע עד 200 ש"ח ורק בב"ש

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  15. Started by ghreg,

אני עים HAF 912 plus אים מישו יודע מאיפה אפשרי לרכוש פילטר נגד אבק לדלת 120 או 140 מ"מ

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  16. Started by digitalseeker,

יש לי מארז http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1502 עכשיו יש לי בצד מאוורר שמאיר באור כחול - נחמד הכל טוב ויפה. יש לי גם אור כחול בתוך המארז (הוספתי) מישהו מכיר אתר שמוכר גרילים בגודל 12MM שאני אוכל להחליף את הגריל של המאוורר שיש לי בצד (זה סתם רשת לבנה) ?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  17. Started by Hatori_Hanzo,

היי, רכשתי שילוש חדש: מעבד-AMD FX 8350 לוח-GIGABYTE GA990XA-UD3 זכרון-G.SKILL 1866MHZ בהדלקה ראשונית הכל בסדר,אח"כ..חוויתי קריסות כל כמה דקות,אמרתי אולי משהו בהרכבה,עברתי על הכל,בקיצור אחרי כמה וכמה בדיקות גיליתי שסטיק אחד של הזכרונות דפוק,נשארתי עם סטיק אחד של 4GB(אין בעיה בסלוטים של הזכרונות בדקתי,הסטיק השני דפוק) ,לבינתיים הכל תקין כולל אתמול בבוקר שהיה יום חם(הבית היה סגור חום איימים בלי מזגן טמפרטורות בשמיים),התחלתי להריץ בדיקה של פריים95,יצאתי לעבודה(ללא אוברקלוק כמובן הכל במהירות סטוק) עד לחמש בערב כשחזרתי,אמרתי לעצמי אם המחשב שורד את זה הכל תקין פלוס פלוס בשאר המערכת.חזרתי הביתה היה לוהט ישר הדלקתי מזגן..אני בא למחשב וואלה שרד הפריים95 עדיין רץ ברקע.שמחתי מא…

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  18. Started by Bogy,

שלום לכולם, אחרי שהחלטתי שהמחשב רועש מידי, פינקתי אותו באיוורור חדש, וחשבתי שעל הדרך נעשה גם קצת OC. אציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למערכת, ואני (עדיין) לא הכי מתמצא בתחום. אז הממצאים בינתיים: FSB של 240 - המחשב מסרב לעלות (נתקע עוד לפני שמתחיל לעלות הWIN). FSB של 235 - המחשב עולה ונתקע אחרי הLoading של WIN. כשאני מעלה את המתח ב0.25 ל1.425 - עולה אבל לא יציב ונתקע. FSB של 230 - עם מתח רגיל (1.4) עולה אבל נתקע בבנצ'מארקים. עם מתח של 1.425 - יציב, מגיע לחום של 43 במאמץ. סה"כ זה לא שיפור משמעותי, והייתי רוצה להגיע ליותר. עצות/טיפים איך להמשיך? לוח אם - Gigabyte GA-K8NS-939, קיימים 2 זוגות של זכרונות (בתמונה בהמשך יש צילום של כל זוג), מעבד AMD Athlon 64 3000+. מפרט המחש…

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  19. Started by sokran,

אני מחפש 2 מאווררים 80MM למארז עד 80 ש"ח. רעש לא מהווה פרמטר, מצידי שירעישו כמו גנרטור ויעשו עבודה טובה- להוציא כמה שיותר חום.. תודה.

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  20. יש לי מחשב שנקנה לפני 4-5 שנים, להלן המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 524, 3052 MHz (23 x 133) לוח אם: Asus P5S800-VM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) כרטיס מסך: SiS 661FX (32 MB) אם יש צורך בעוד משהו תגידו עכשיו, במשך החורף הכל בסדר אבל בימים חמים אחרי חצי שעה של שימוש הוא מייצר רעש נוראי. אז אמרתי את זה לטכנאי שלי, הוא ניקה את כל האבק מרח פה ושם אבל כלום לא השתנה, מה שגרם לי לחשוב שצריך להחליף את מערכת הקירור. עכשיו לשאלה שלי: בהנחה שאני לא מחפש שקט אלחוטי אלא משהו סביר, ובהנחה שאני קצר במזומנים, כמה יעלה מאוורר חדש? (אם זה בכלל מה שדרוש) בכל מקרה, אשמח לפירוט על מה ניתן לעשות ואם אפשר גם מחירים. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  21. ??? ??? ??? ??? ??? ???

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  22. Started by cKb,

שלום חברים, מאז התקנתי את הוולקנו 7 על המעבד, לילותיי טרופים. גם ככה יש לי 5 מאווררים במארז, ועכשיו עם הוולקנו, אני מרגיש כמו בשדה תעופה. לפני כן הייתי נרדם עם מוזיקה. עכשיו זה או מחשב כבוי, או נדודי שינה. מה עושים ? האם יש איזשהו חומר שאפשר לצפות בו את המארז כך שיהיה שקט יותר? יש הצעות אחרות? מחכה לתגובות, cKb

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  23. טוב אז אני תמיד מנסה לדחוף את הכרטיס מסך to the limit ... Leadtek Ti4200 128MB אז עם הזכרון של הכרטיס מסך הגעתי ל 600 ואין תופעות לוואי . עכשיו הCORE בא במהירות 250 שאני כבר עובר את ה265 אני מתחיל לראות תופעות לוואי והגרפיקה מתחילה להתעוות .. טוב חשבתי שכרטיס כנראה מתחממם וזה הגבול שלו ... אך עליתי על משהו מוזר שאני לא ממש מבין את הקשר ביניהם . יש לי זכרון פנימי : Samsung M3 68L3223CTL-CB3 280ECE00 256MB 8x(32Mx8) DDR-SDRAM PC2700U-2533-700 (CL2.5 upto 167MHz) (CL2 upto 133MHz) זה לפי Sandra . עכשיו הבאס רץ על 120 והזכרון על RATIO 2.66 והוא עובד בתדר של 320MHz . אז ניסיתי להוריד את הרטיו ל 2.00 והזכרון עבד על 240MHz .. עכשיו ניסיתי לעשות אובר קלוק ל CORE והגעתי ל 3…

• 11 תגובות
    • 767 צפיות
  24. ארצה לדעת כמה מאוררים אני יכול לשים בלוח ואיזה מארז מומלץ (לא יותר מ350 ש"ח )

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  25. הצלע קירור הגדולה שלי לכרטיס מסך זה צלע קירור ממערכת סטריו שפירקתי. מחשב הוא פנטיום 3 800 ללא OC בגלל שיש לי לוח של אינטל :-[ יש תאורה של לדים בתוך המארז רק שגלל הפלאש לא רואים את זה!

• 4 תגובות
    • 767 צפיות

דיונים חדשים בפורומים