עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by fers,

אוקי אז יש לי היתלבטות רציתי לשתף אותכם. קודם כל מפרט : intel core 2 dou e7300 2.66 geforce 9800gt 512 3gb ram ddr2 800 לוח אם : g31 ms2l אוקי אז יש לי שלוש אפשרויות 1. ליקנות מעבד intel core 2 quad q9400 2.66 בלבד! 2. ליקנות מערכת קירור למעבד בסביבות ה 300-400 שקל מערכת קירור ממש טובה לעשות למעבד OC לכ 3.4-3.6ghz או יותר ניראה כבר וליקנות כרטיס מסך hd4890 1gb. 3. ליקנות תמעבד באפשרות ה1 ואחרי כמה חודשים טובים ליקנות תכרטיס באפשרות 2 או להפך אני לא ידוע מה לעשות. שתיים אם חריגה של 100-200 שקל נוספים שיש לי. מה אתם אומרים? השידרוג נועד למישחקים החדשים שאמורים לצאת ודרך אגב אם זה לא המקום המתאים כי לא ידעתי במה ליבחור תגידו לאיפה פשוט זה ניראה לי הכי קשור.

• 9 תגובות
    • 798 צפיות
  2. Started by jj516,

היי אנשים, קניתי מקרר קטן לחדר, בתוכו נמצא מאוורר 120 מ"מ רגיל אבל רועש במיוחד, אני מחפש לקנות מאוורר 120 מ"מ שקט במיוחד, או קיט עם קיים (אשמח להסבר גם איך זה עוזר) להשתיק אותו. יש הצעות?

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  3. Started by maormark,

יש לי לוח אם של אסוס p5gd1 ומעבד פרסקוט פנטיום 4 3000..סוקט 775 המעבד מתחמם לי ומגיע לי ל70 מעלות והמאוור של אינטל מגיע לי ל4500rpm רציתי לשאול אם זה יקרר יותר טוב ממה שיש לי http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=71&page=spec כי אני רואה שהמאוורר הזה מגיע עד 2000rpm ומפחד שאם אקנה אותו, המעבד יתחמם יותר ממה שיש לי, כי אולי המאוורר הזה מתאים למעבדים החדשים רק לסדרת הE.? מה דעתכם?? תודה מראש [br]פורסם בתאריך: 20.05.2009 בשעה 16:54:13 מישהו בבקשה?

• 10 תגובות
    • 798 צפיות
  4. Started by Jetway,

איך הלוח MSI X58 PRO ל- OC ? מה אתם אומרים עליו בכללי ? לא ממש הבנתי מה זה יחס 1:1 אשמח עם תסבירו לי.

• 12 תגובות
    • 798 צפיות
  5. Started by BandiT,

שלום. יש לי לוח אם של GIGABYTE GA-K8NF-9 אני לא יודע איך לחבר מאווררים, כלומר איזה מאוור לאיזה כניסה. אז ככה יש לי בלוח חיבורים ל 3 מאווררים.. CPU FAN SYS_FAN NB_FAN המאווררים שיש לי הם. 2 מאווררים של 12 ס"מ מאוורר 1 למעבד וזהו.. משהו יודע מה זה החיבור הזה NB_FAN? יש לו חיבור ל 2 פינים ולא ל 3 כמו SYS_FAN

• 12 תגובות
    • 798 צפיות
  6. יש לי לוח GIGABYTE - 945P-S3, יש שם חיבור למאורר: CPU_FAN SYSTEM_FAN סבבה. המאוורר CPU מחובר ל-CPU כמובן הSYSTEM FAN מחובר למאוורר האחורי עכשיו יש משהו מוזר, עכשיו שמתי לב יש לי גם מאוורר בדלת בצד לאן הוא אמור להתחבר בדיוק? נגיד אני רוצה לקנות עוד מאוורר ולהניח אותו בנקודה במארז - לאן אני אחבר אותו אם אין לי מקום? |:

• 10 תגובות
    • 798 צפיות
  7. Started by אור כהן,

שלום צוות HWzone. ברצוני לפרסם OC שעשיתי (בדיוק כמו הOC ל2 המחשבים שכבר העלתי למאגר). הבעיה היא שהמעבד בו אני משתמש לא קיים במאגר: מעבד הIntel ATOM N280, למען האמת, לא נראה כי מופיעים אף מעבדי ATOM במאגר ההמהרה. אשמח אם תוסיפו מעבדי ATOM למאגר ההמהרה, ואם לא אז לפחות את הN280, כדי שאוכל לפרסם את הOC שעשיתי במחשבי. בברכה, אור כהן.

• 1 תגובה
    • 798 צפיות
  8. Started by shay7629,

שלום, המיפרט שלי E6300 OCZ 800Mhz CL4 ABIT IB9 אני רוצה לשתף אותכם בדבר מוזר שקרה לי, ואולי גם אזכה לאיזה פיתרון ברשותי לוח אם של ABIT מסוג IB9 לפני איזה חצי שנה עדכנתי לו את הBIOS , אני לא זוכר לאיזה גירסה לאחרונה התעסקתי קצת עם OC , והצלחתי להגיע עם הIB9 לBUS 266@445 יציב המחשב היה מטוס, ובSUPER PI קיבל 18 שניות למגה. שזה ציון מאוד מכובד בהתחשב לזה שיש לי E6300. העיניים שלי גדלו אמרתי לעצמי שכדאי שאשדרג את הBIOS לגירסה 1.4 החדשה שיצאה. מאותו רגע מקולל שעידכנתי את הגירסה, אני לא מצליח לעבור את BUS 350 , וגם זה בלחץ ניסיתי לחזור לגירסאות הקודמות 1.2 1.3 1.3B ועם אף אחת מהם לא הצלחתי לעבוד את ה350, מה שמוזר זה שבגירסה שאיתה הצלחתי להגיע ל445 BUS , אני זוכר בוודאות שאפש…

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  9. שלום לחבר שלי יש qx9650 והוא רוצה לעשות oc כבד ביותר. איזה קירור כדאי לו לקחת מים,מאורר או משהו אחר? עריכה חברי שלי משוגע

• 4 תגובות
    • 798 צפיות
  10. Started by dmaster1984,

אני משתמש בתוכנה SensorsView Pro 2.1 חלק מהטמפ' שהיא מודדת היא SYS מה זה?? ומה זה AUX???

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  11. Started by mwalker03,

טוב , ראשית חיפשתי וחיפשתי בפורום לא מצאתי שום מדריך שמסביר איך לעשות את OC . קניתי במיוחד ת'מעבד הזה כי הבנתי שאפשר להגיע איתו למהירויות ממש גבוהות באוברקלוקינג טוב . יש לי מעבד AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE +3800 היזכרון שלי הוא 1 GB של PQI. כל המחשב עובד במהירות של 677MHZ הלוח אם שלי הוא AM2 של ג'יגה בייט . מיותר לציין שקניתי מאוור ענק בנוסף למאוררים הקיימים שבמחשב כדאי לעשות OC. השאלה היא איך אני עושה לו OC יעיל. כמו כן יש לי כרטיס מסך של ATI מסידרת 1600 שלי הוא ה XT . האם OC יעזור בשיפור הביצועים ?? אם כן איך אני עושה את ?? נ.ב אין לי הרבה ידע בזה אז אשמח למדריך ו הסבר מפורט כמה שיותר . אם אפשר לעשות את הכל רק עם תוכנות בלי להתעסק בהוצאת המעבד והחלפת רכיבים פיסית - מה …

• 2 תגובות
    • 798 צפיות
  12. אהלן וחג שמח כולם, החלטתי לשדרג מעט את המחשב שלי ואני מחפש גוף קירור טוב שיחזיק לי את המעבד שהוא p4 2400 שלו אני מעוניין לעשות OC. עכשיו התקציב הוא עד 200שקל 250גג. תודה לעוזרים ושיהיה לכם חג שמח

• 12 תגובות
    • 798 צפיות
  13. Started by Sweet_Tooth,

זה בקשר ל SMART FAN2!

• 5 תגובות
    • 798 צפיות
  14. שלום, אני מרכיב מחשב חדש שאני מעוניין שיהיה שקט יחסית. לכן אני כנראה אלך על הפרקטל R3. התכנון הוא מערך CF של 6870 ולכן אני הייתי רוצה לדעת איזה קירור להציב בו. אני מעוניין בהמלצה לקירור מעבד 2500K ל - OC של 4.1 בערך כהתחלה וכן איזה מאווררים (אם יש צורך בכלל..) כדאי להוסיף למארז (שמגיע עם 2 מאווררים בלבד - 1. קדימה 2. אחורה) מבלי לאבד יותר מדי את אלמנט השקט. תודה.

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  15. קיבלתי היום וולקנו 7 + החשמל של הוולקנו מאוד מוזר ולא ברור לי יש שלוש שקעים, אחד גדול לבן שיש לו רק אדום ושחור ואחד קטן שמתחבר ללוח אם שיש לו רק חוט צהוב ועוד אחד שיוצא מהמאוורר וגם אמור להתחבר ללוח אם, ולא יוצא מהמפסק מהירויות כמו הקודמים. למה הם משמשים?

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  16. Started by Voodude,

יש לי מארז Compucase 6A-19 עם שני מאווררים של 120 ממ שמסודרים ככה: 1. מאוורר למטה מקדימה שמכניס אוויר (ליד הכלוב של הכונן הקשיח) 2. מאוורר בהתקן שיש מאחורה שמוציא אוויר. יש לי עוד מאוורר של 80 ממ שאני רוצה להוסיף בתוך הכלוב של הסידירומים ולחבר בעזרת אזיקונים. השאלה היא: א. האם הוא צריך להוציא או להכניס אוויר. ב. האם יש לכם מיקום יותר אפקטיבי בשבילו שלא דורש קידוחים ובלאגנים. עריכה: ההגיון שלי אומר לשים אותו שכביכול יכניס אוויר (הצד הזה במארז סגור) ולמעשה ידחף את האוויר החם לכיוון הפתח מאחורה - מה דעתכם?

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  17. Started by צומפי,

זה קורה בעיקר באוברקלוק , כאשר אני במצב אוטומטי בביוס או ב100Mhz אז הוא ננעל על X1 . הדרך היחידה שאני יכול להתגבר על כך היא על ידי הגדרת הPCIE בביוס ל105MHz. האם יש פיתרון יותר טוב?

• 6 תגובות
    • 798 צפיות
  18. אני ב97 מעלות... מה נחשב מעלות נורמליות ל ? p4 2.8 שאלה נוספת על הדרך... בeverest טמפרטורות הכרטיס מסך מופיעות ב sensor<computer ? או במקום אחר? אם כן אז אני יבין שלכרטיס מסך שלי אין חיישן...(הוא ישן לגמרי..). וביגלל זה הוא לא מופיע? תודה ...........

• 10 תגובות
    • 797 צפיות
  19. צריך להמהיר לחבר שני מחשבים זהים עם Q6600 על לוחות Gigabyte GA-965P-S3, מארזי צ'יפטק. מקווה להביא אותם לאיזור ה-3.5Ghz לעבודה 24/7. מכיוון שאני מכיר את הלוח והקירור המחורבן שיש לצ'יפסט אני מניח שמעבר לקירור חלופי למעבדים, אצטרך להחליף גם את הקירור לצ'יפסט. מבחינת הקירור למעבד, חשבתי על ה-Tuniq Tower 120 בעקבות ההשוואה של HardOCP: http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQwMiwxNCwsaGVudGh1c2lhc3Q= את ה-Tuniq אני יכול לקנות ב-250 ש"ח וללא צורך במשלוח. ה-Thermalright Extreme יקר מדי ולא זמין מספיק, ולכן הערך לכסף שלו לא מצדיק את האקסטרא השקעה לדעתי. ה-V1 גם יקר יותר וגם מציג ביצועים פחות מוצלחים, למרות שאינו דורש פירוק של לוח האם, בכל מקרה אצטרך לפרק את הלוח…

• 8 תגובות
    • 797 צפיות
  20. Started by nizan33,

שלום אני מקווה שזה המקום הנכון אם לא אני ממש מתנצל! בקיצור, בתוכנה שבדקתי ראיתי שהטמפ' של המעבד היא 48-50 מעלות במנוחה והמהירות של המאוורר שעליו היא 2721 אני חושב שזה ביחידות מידה של RPM חשבתי שזה יותר מדי ואני לא ממש יודע כמה זה במאמץ, אני חושב שהרבה יותר.. אני רוצה להגביר את מהירות המאורר כי ראיתי פה אנשים עם טמפ' ממש נמוכות ומהירות מאורר משהו בסגנון 6000 גם אם אני לא אוכל להגיע כל כך רחוק, מישהו מוכן להסביר לי איך להגביר את המהירות של המאורר? זה המאוורר המקורי של אינטל שבא יחד עם המחשב, לא החלפתי.. מעבד: Inter Pentium 4 Northwood mPGA-478 voltage: 1.4xx-1.5xx תודות רבות!

• 4 תגובות
    • 797 צפיות
  21. Started by The Ball,

יש לי כרטיס מסך של ASUS GEFORCE 2 GTS 64DDR ואני הולך לעשות לו OC החלקים שקניתי הם: CRYSTAL ORB ARCTIC SILVER 3 וקרור לצלעות הזכירון ויש לי כמה שאלות 1. יש עוד משהו ששכחתי לקנות? 2. איך אני מתקין את ה-CRYSTAL ORB? 3. איך אני מתקין את הקרור לצלעות? וכן קראתי במדריך האתר והם לא מפרטים שם ממש.. אני חדש בעסק הזה ואני צריך קצת יותר פירוט... ותודה..

• 10 תגובות
    • 797 צפיות
  22. Started by Pika007,

כרטיס המסך הראשון הרציני שלי, ה X800GT, עבר היום את ה OC הראשון שלי ;D אחד השיקולים בקנית הכרטיס מהתחלה היה אם הוא OCer טוב, ככה שאני אוכל להחזיק בו לאורך זמן בלי להוציא סכומי עתק. החלטתי לקנות X800GT כי הוא מוציא תוצאות טובות בהרבה מה 6600GT והבדל המחיר היה בדיחה הלכתי על Powercolor בגלל הקירור החביב העובדות- הכרטיס עלה לי 1120 ש"ח מהירות ליבה בסטוק- 475 מה"ץ מהירות זכרונות בסטוק- 490 מה"ץ ועכשיו *פם פם פם* עם קירור הסטוק של הכרטיס, פתחתי את ה ATI tray tools ועשיתי Find max gpu כאמור. 490- עובר חלק. 495- עובר חלק. 500- עובר..... 520.... עובר...... 540....... עובר..... 560...... עובר........ ב 587 כבר החלטתי שמספיק להיום, השארתי אותו לבדוק ארטיפקטים ל 10 דקות, חזרתי, ואין…

• 10 תגובות
    • 797 צפיות
  23. Started by orends,

שלום, אני מבין במחשבים, בחומרתם, באוברקלוקינג ועוד אך עכשיו אני רוצה להתחיל לעסוק במודינג. אז ככה, אני יתחיל בפשוט. יש לי מכסה 5.25 ואני רוצה לשים בו נורות בצבעים מסוימים. (קטנות כאלה...) עכשיו, אולי לעשות גם מתג למשהו או להדלקת הנורות בוכיבויים (אולי כל אחד נפרד) אולי אפשר לעשות מן אנימציה כזאת בינהם כלומר, אחד נדלק אחריו השני והשלישי וככה זה חוזר... ויש מתג שמשאיר אותם דלוקים כרגיל. אני לא ממש מבין איזה נורות לקנות? רגילות קטנות כאלה? צריך בית נורה או לא? איך מחברים אותם לחשמל? דרך הספק או דרך ספק קטן משלהם? תודה מראש! אורן

• 1 תגובה
    • 797 צפיות
  24. Started by lmlm,

תקשיבו, הגעתי ל2.4GHZ באוברקלוק מ2.13( 300X8 אני יודע עלוב) אבל בסטוק אני עושה ב06 כ4200 נקודות ועכשיו רק 3800. ניסיתי להחזיר הכל מחדש וזה עדיין 3800? מה יכול להיות הבעיה? משהו?

• 7 תגובות
    • 797 צפיות
  25. Started by AleXus-,

שלום. יש לי בעייה כזו. לאחר זמן מישחק או עבודה על המחשב, פתאום כול המסך ניהיה ציבעוני ולא ברור. ואני חושב שזה ביגלל שכרטיס המסך שלי מיתחמם בטרוף, אני נגתי בוא והלכה לי היד.(אני לא בטוח.) 1) מה אני צריך לעשות ? לשים קרור על כ.המסך ? (יש לי Radeon 9600XT 256MB ) 2) יש תוכנה או משהו שבודק לי את חום הכרטיס ? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 797 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.