עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by karpad,

מישהו יודע איפה אני יכול למצוא באזור כפר סבא חנות שמוכרת מאוורר טנדרבלייד 120 מ"מ עם לדים כחולים? תודה

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  2. אני לא מוצא אותו, אולי מישהוא כן יודע ?

• 13 תגובות
    • 768 צפיות
  3. שלום לכם. נרשמתי רק אתמול ורשמתי בפורום מודינג ועיצוב-והופתעתי לגלות את ידע המדהים של המשתמשים כאן. אז שאלה פרמטיבית לי אליכם האם רצוי לעשות אורבקלוק למעבד פנטיום 4 3.0? יש ברשותי קירור ביגטייפון והמעבד במנוחה כ35 מעלות ובעבודה ובחום הזהה לטמפ החדר היא כ41-42 גג. אם המאוורר האחורי על מהירות מירבית-בעבודה הוא על 34 מעלות!!! כן כן אתם רואים נכון. במידה ואחליף את מאוורר הביגטייפון שלי ל120 מ"מ של טרמלטייק סמארטפן-ואקרר אותו כמו שצריך לחצי מיום מלבד הלילה שאני ישן ולא ירעיש בחדר-הוא יתחמם מאוד? עלול להישרף? איפה צריך להתחיל ואיפה צריך להפסיק? עם איזו תוכנה עושים את כל זה? מה צריך לדעת קודם בשביל זה בכדי לא להרוס את המעבד או כל רכיב שרוצים לשפרו? תודה רבה מראש .

• 11 תגובות
    • 768 צפיות
  4. Started by shtrodel,

כמו שהכותרת אומרת מחפש קרור לכרטיס לא מעניין אותי רועש לא רועש רוצה הורדת טמפרטורה. תקציב : אין... SHOOT!

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  5. אני כמעט כבר קניתי את הנינג'ה ונרתעתי פתאום. יש לי לוח של אביט IC7-Max3 עם מעבד 2.6C HT. כרגע אני עם הקירור המקורי ללא משחה טרמית וללא OC. הטמפ' נעות בין 45 ל- 65 (מאמץ בקיץ). נראה לי שמשחה טרמית טובה תפטור לי את הבעיה של ההתחממות כך שאני לא בטוח אם כדאי להוציא 280 שקל על ה-HSF הזה. האם OC, על המפרט שלי עם נינג'ה, מצדיק לדעתכם 300 שקל (כלומר האם השיפור בביצועים מצדיק את ההוצאה)? ...המרטש

• 13 תגובות
    • 768 צפיות
  6. אהלן, אני קונה את המפרט הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=458390.0 בחנות (RSM) נגמר ה-Freezer 64 Pro והציעו לי ThermalTake Silent 1156 בתוספת 10 שקלים. השאלה שלי - האם המאווררים דומים ברמת השקט שלהם? אם לא, איזה מאוורר עדיף לי לקנות? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  7. Started by iSneak,

אהלן חברים, ניגש לעיניין, ניסיתי לעשות OC למעבד שלי (מהירויות סטוק: 266*9=2400). המטרה בגדול הייתה להגיע ל3.2GHZ, כאשר אני מוריד מכפלה מ-9 ל-8 ומעלה את הFSB ל400MHZ כדי שיעבוד עם הזכרונות ביחס של 1:1. הצלחתי להגיע ל375Mhz ל-FSB עם מכפלה 8. אחרי זה ניסיתי ישר ללכת על 400, והלך לי הלוח אם, שהייתי צריך להחליף. בדקתי את הסטפינג של המעבד, והוא אמור להגיע להרבה יותר מזה. מה לא עשיתי נכון שגמר לי את הלוח אם? יכול להיות שסתם הלוח אם היה פגום ואני יכול להמשיך להעלות? מה הצעדים הבאים שלי כדי לעשות אוברקלוק כמו שצריך? האם כיוונתי גבוה מדי למרות שהמעבד יכול יותר? תודה מראש. נספחים: 1. קירור - Arctic Freezer 7 Pro, טמפ' למעבדים בזמן מנוחה כ38 מעלות בממוצע. 2. כל מבדקי המאמץ שעשיתי אז …

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  8. Started by קלוקיי,

שלום, יש לי שאלה וגם בעייה לגבי קריאת הטמפ' של התוכנה : 3.00/RealTemp_2.70. עכשיו הבעייה היא בקריאת הטמפ' של התוכנה, שאיני יודע אם הקריאה נכונה, כי בגרסה החדישה ( 3.00 RealTemp), הטמפ' גבוהה בכ- 4 - 5 מעלות מאשר בגרסה- 2.70. לכן רציתי לדעת לאיזו גרסה מבינהם עליי להאמין בקריאת הטמפ'.. תודה.

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  9. יש לי קירור mugen 2 ומסיבה לא ברורה קורה לי הרבה פעמים שהמאורר שמותקן עליו מפסיק להסתובב בשלב כלשהו. אני פותח את המארז (בזמן שהמחשב עובד) ורואה את המאורר "מנסה" להסתובב, כלומר הוא עושה רבע סיבוב ונעצר, עוד רבע סיבוב ונעצר וכו".. מישהו יודע מה הסיבה או שנתקל בתופעה ? אגב, אין שם כבל או משהו כזה שמפריע לו להסתובב..

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  10. Started by yotamavi,

שלום לכולם, מבקש המלצות למאוררי 80MM למארז. חשוב לי שאחד יוכל להכניס אוויר, והשני להוציא, ושיהיו שקטים-חרישיים.

• 6 תגובות
    • 768 צפיות
  11. Started by mtao21,

שלום תקציב שלי עד 1000 ש"ח אני מעוניין לקנות קירור מים רציני. איזה חברה ומה כדי לי לקחת מערכת הקירור מים. ראיתי באתר גולדטופ. Zalman Reserator XT Liquid Cooling Silver זה יקר בכלל עלה 2400-2100 ש"ח מה מיוחד בו נראה לי שזה ביזבוז.

• 3 תגובות
    • 768 צפיות
  12. שלום יש לי בעיה עם המאוורר של המעבד (Athlon 64 4200x2, קירור סטוק), שהוא פשוט מסרב להגיע ל-RPM גבוה וכתוצאה מכך במשחקים כבדים המעבד מגיע לטמפ' גבוהה מדי ונכבה ניסיתי בהתחלה לשים בביוס על Smart Fan ואח"כ Manual Control עם ערכים הגיוניים כך שלפני שהוא נכבה שיגיע למקסימום מהירות, אבל פשוט מהרגע שאני מתחיל לנטר את הטמפ' וה-RPM הוא על 3500RPM, מפעיל תוכנות מאמץ כאלה ואחרות, 2 הליבות מגיעות ל-60-65 מעלות ששם כמובן אני מעדיף לעצור את התהליך, ובכל מקרה המאוורר עדיין על 3500RPM... אגב- אני יודע בוודאות שהמאוורר מגיע להרבה יותר כי הוא עבד בעבר על Athlon 64 3000+ שדווקא במעבד קריר יחסית כמו זה הוא הגיע ל-4.5-5K סיבובים לדקה.. למישהו יש רעיון ? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 768 צפיות
  13. Started by DrStyle,

הוספתי קצת לממורי וזה מוצא ריבועים כאלה אבל זה לא מסמן את זה כארטיפקטים להמשיך? לעצור פה? להוריד OC? תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 768 צפיות
  14. Started by irbaboon,

ניסיתי להריץ אותו והוא העלה לי בטירוף (יחסית) את הMEMMORY CLOCK וה GPU CLOCK, האם הכיוון שהוא עושה שווה משהו? אפשר להסתמך על זה לדעתכם? תודה.

• 5 תגובות
    • 768 צפיות
  15. Started by Bogy,

שלום לכולם, אחרי שהחלטתי שהמחשב רועש מידי, פינקתי אותו באיוורור חדש, וחשבתי שעל הדרך נעשה גם קצת OC. אציין שזאת הפעם הראשונה שאני עושה OC למערכת, ואני (עדיין) לא הכי מתמצא בתחום. אז הממצאים בינתיים: FSB של 240 - המחשב מסרב לעלות (נתקע עוד לפני שמתחיל לעלות הWIN). FSB של 235 - המחשב עולה ונתקע אחרי הLoading של WIN. כשאני מעלה את המתח ב0.25 ל1.425 - עולה אבל לא יציב ונתקע. FSB של 230 - עם מתח רגיל (1.4) עולה אבל נתקע בבנצ'מארקים. עם מתח של 1.425 - יציב, מגיע לחום של 43 במאמץ. סה"כ זה לא שיפור משמעותי, והייתי רוצה להגיע ליותר. עצות/טיפים איך להמשיך? לוח אם - Gigabyte GA-K8NS-939, קיימים 2 זוגות של זכרונות (בתמונה בהמשך יש צילום של כל זוג), מעבד AMD Athlon 64 3000+. מפרט המחש…

• 4 תגובות
    • 767 צפיות
  16. Started by sokran,

אני מחפש 2 מאווררים 80MM למארז עד 80 ש"ח. רעש לא מהווה פרמטר, מצידי שירעישו כמו גנרטור ויעשו עבודה טובה- להוציא כמה שיותר חום.. תודה.

• 6 תגובות
    • 767 צפיות
  17. יש לי מחשב שנקנה לפני 4-5 שנים, להלן המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 524, 3052 MHz (23 x 133) לוח אם: Asus P5S800-VM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) כרטיס מסך: SiS 661FX (32 MB) אם יש צורך בעוד משהו תגידו עכשיו, במשך החורף הכל בסדר אבל בימים חמים אחרי חצי שעה של שימוש הוא מייצר רעש נוראי. אז אמרתי את זה לטכנאי שלי, הוא ניקה את כל האבק מרח פה ושם אבל כלום לא השתנה, מה שגרם לי לחשוב שצריך להחליף את מערכת הקירור. עכשיו לשאלה שלי: בהנחה שאני לא מחפש שקט אלחוטי אלא משהו סביר, ובהנחה שאני קצר במזומנים, כמה יעלה מאוורר חדש? (אם זה בכלל מה שדרוש) בכל מקרה, אשמח לפירוט על מה ניתן לעשות ואם אפשר גם מחירים. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 767 צפיות
  18. Started by Hatori_Hanzo,

היי, רכשתי שילוש חדש: מעבד-AMD FX 8350 לוח-GIGABYTE GA990XA-UD3 זכרון-G.SKILL 1866MHZ בהדלקה ראשונית הכל בסדר,אח"כ..חוויתי קריסות כל כמה דקות,אמרתי אולי משהו בהרכבה,עברתי על הכל,בקיצור אחרי כמה וכמה בדיקות גיליתי שסטיק אחד של הזכרונות דפוק,נשארתי עם סטיק אחד של 4GB(אין בעיה בסלוטים של הזכרונות בדקתי,הסטיק השני דפוק) ,לבינתיים הכל תקין כולל אתמול בבוקר שהיה יום חם(הבית היה סגור חום איימים בלי מזגן טמפרטורות בשמיים),התחלתי להריץ בדיקה של פריים95,יצאתי לעבודה(ללא אוברקלוק כמובן הכל במהירות סטוק) עד לחמש בערב כשחזרתי,אמרתי לעצמי אם המחשב שורד את זה הכל תקין פלוס פלוס בשאר המערכת.חזרתי הביתה היה לוהט ישר הדלקתי מזגן..אני בא למחשב וואלה שרד הפריים95 עדיין רץ ברקע.שמחתי מא…

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  19. Started by ralf7253,

טוב אחרי הרבה זמן שלא החלפתי משחה טרמית למעבד הוא נדבק להיטסינק ואני מפחד לשבור משהו. (גם ככה הוא יצא מהתושבת בעצמו ללא הרמה של הידית בתושבת AM2) אין נזק נראה לעין. אני מרענן משחה עקב התחממות ל60 מעלות בIDLE אז וויתרתי על בדיקות מאמץ. יש רעיונות להפרדה בזהירות?

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  20. Started by WinnerLine,

אז ככה אני רוצה להחליף קירור ואני מתלבט בין ה- ‏Freezer 7 Pro ל- ‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎ מה בידיוק ההדבל לא הבנתי ... מישהו יוכל לעזור לי פה ? בקיצור מה הכי כדי לי לקחת מבין שתיהם...

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  21. היי אנשים אני מנסה לעזור לידידה עם בעיות שהמחשב עושה לה.. הרצתי Memtest והמחשב נכבה לאחר 5 דק'. אני לא בטוח בקשר לסטפינג של המעבד, שכחתי לשים לב לזה. בכל מקרה זה המפרט: לוח אם Gigabyte GA-M61PME-S2 Rev 2.0 עם כרטיס מסך מובנה כרטיס מסך פעיל GeForce 7200 כונן קשיח 160GB SATA צורב DVD IDE ספק כח ג'נרי 500W מארז ATX עם מאורר 80 מ"מ אחורי ב-1400RPM בדקתי טמפ' וראיתי שהיא באזור ה-70 מעלות בביוס, שמתי אזהרה על 80 ו-90 מעלות וכמובן שהוא ציפצף. ניסיתי להחליף לקירור סטוק של מעבד AMD אחר שלא השתמשתי בו, ניקיתי ומרחתי AS5, הגוף קירור בקושי מתחמם לפני שהמחשב נסגר. מה שמוביל למסקנה שהגופי קירור לא יושבים טוב על המעבד - מה עושים במקרה כזה?

22. האם ההגדרה שבכותרת תקינה? רק פעם אחת קרס לי המחשב כשהרצתי PRIME על בדיקת הזכרונות. לאחר מכן הרצתי MEMTEST כל הלילה ולא היה ERROR אחד. מהו המתח הממומלץ למעבד הזה בתדירות כזאת? הלוח אם שלי הוא GIGABYTE EP45-DS3R בנוסף הטמפ' שלי במאמץ מגיעה לקצת פחות מחמישים מעלות (לא עובר את ה 48-49) והמאוורר שלי הוא ונדטה 2. האם יש מקום לעלות הלאה ל 3.8? תודה.

• 7 תגובות
    • 767 צפיות
  23. שלום לכולם אני יכול להשיג דרך חבר מחירים של דילר על הגופים הבאים Thermaltake BigTyp 120 VX Thermaltake Volcano V1 Thermaltake DU ORB (CL-P0464) cpu cooler השניים האחרונים אני לא בטוח שהם נכנסים למארז,אבל בואו נצא מנקודת הנחה שכן כמו כן הומלץ לי בעבר על http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=3944 שאותו אני לא יכול להשיג דרך החבר אבל הוא עדיין יותר זול מהאחרים גם אחרי "ההנחה" אני כרגע עם קירור סטוק שעומד על 55 מעלות במנוחה ולפעמים יותר..במשחקים המחשב רותח אני לא רוצה לגרום נזק איזה מהם הכי מומלץ? ואיזה הכי שקט..אני פשוט לא יכול לסבול מחשב רועש תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 767 צפיות
  24. שלום קניתי מחשב חדש על בסיס i5 2400 ו 560Ti במארז V3 של טרמלטק עם מאוורר 12 סמ שקט יש לי עוד מאוורר 12 סמ שקט ו 8 cm עם PWM וכמובן עוד אחד של הקירור למעבד. מסתבר שאין לי מספיק חיבורים לכל המאווררים האלו. האם ואיפה אפשר להסיג מפצל כך שעל חיבור sys fan אחד יחוברו 2 מאווררים? האם עדיף לקנות כבר בקר שישלוט על כולם? כאמור חשוב לי ביותר השקט ומצד שני כרטיס המסך חזק ומתחממם ולכן מרעיש. האם הוספת מאוורר (שקט) בצד תעזור? מוכן להשקיע עד 200 ש"ח ורק בב"ש

• 2 תגובות
    • 767 צפיות
  25. Started by ghreg,

אני עים HAF 912 plus אים מישו יודע מאיפה אפשרי לרכוש פילטר נגד אבק לדלת 120 או 140 מ"מ

• 1 תגובה
    • 767 צפיות

דיונים חדשים בפורומים