עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אני עומד לקנות מחשב חדש עם מעבד I5 750 כרגע אני חושב על שני קירורים למעבד הזה: Scythe דגם Kabuto SCKBT-1000 או Scythe דגם Zipang SCZP-1000 האם שניהם ברמה מספיק טובה למעבד שכזה ונחשבים לשקטים(שזה חשוב לי)? שאלה נוספת - אני מתכוון לקנות מארז של COOLERMASTER CM590 שבאים עימו שני מאווררים. האם ניתן להסתפק בהם ועדיין לשמור על רמת קור סבירה ועל שקט? תודה.

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  2. אני מעוניין לרכוש את המאוורר שבכותרת והוא בא עם פוטנציומטר, אני לא רוצה להשתמש בפוטנציומטר עקב בעיות של נוחות וילד קטן שיכול לשחק עם זה, האם ניתן להפעילו ללא הפוטנציומטר ולתת ללוח האם לשלוט על הסל"ד שלו - יש לי אופציה בלוח האם לשלוט על המהירויות של המאוורר ע"פ קביעת טווחי מתחים בהתאם לטמפרטורות.

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  3. הכרטיס מסך שלי מתחמם יותר מדי ואני רוצה לדאוג לאקסטרה קירור למארז.. אני לא בטוח שזה מה שיעזור לי אז אני הולך לשמור על האריזות המקוריות טוב מאוד כדי שאני אוכל להחזיר. לא יודע כמה זה צריך לעלות.. אני מוכן למתוח את זה עד 400 ש"ח לשניהם ביחד. תוכלו להמליץ לי על מאווררים טובים למארזים ולכרטיסי מסך ולתת לי קישור למקום שמוכרים אותם (עדיף בזול, מן הסתם)?

• 10 תגובות
    • 770 צפיות
  4. השאלה אם אפשר לשלוט על ה-RPM שלו :ם יש איזו תוכנה שעושה את זה ?

• 8 תגובות
    • 770 צפיות
  5. Started by edoson,

אני מתכנן לחבר שלושה מאוררים 12V למארז. אחד מקדימה תחתון מכניס אוויר (במארז אין חורים מקדימה, לחורר? או שאוויר עדיין יכנס?) אחד על הדופן מכניס אאויר על הלוח ואחד מאחור עליון ליד הספק מוציא אוויר. הבעיה היא שקיבלתי את המארז ללא מאווררים ואין לי מושג לאן לחבר את החשמל... אני ממש מפחד להגלות חוטים מהחוטים של ההארדיסקים (למרות שתאורטית לא אמורה להיות עם זה בעיה) ראיתי שיש מתאם כזה שמתאים לחיבור חשמל כמו בהHD (איך קוראים לחיבור כזה?), איפה אפשר לקנות אותו? בקיצור הצעות הערות ועזרה מאנשים שהתעסקו עם זה בעבר יתקבלו בברכה עריכה: עכשיו ראיתי נושא שנפתח לא מזמן בנושא. אין צורך להסביר בקשר לחשמל. אבל שאלה אחרת: 1. הסידור של המאווררים טוב? 2. הוספה של 3 מעבדים לא תעיק על הספ…

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  6. Started by eSLC,

אל איזה קירור אתם ממליצים למעבד חשבתי על ה- ZALMAN CNPS5100-Cu אני יודע שהוא מתאים ל-AMD אבל למעבדי AMD ו-P3 יש את אותו הסוקט.(תקנו אותי אם אני טועה) התקציב שלי הוא עד -100 ש"ח. אני מתכנן OC דיי כבד.

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  7. בחלק האחורי של המארז, החל שהחלפתי למשטח פרספקס (למי שזכור, הייתה פה הודעה), הכנתי מקום למאוורר 120מ"מ שיוציא את החום מהמארז דרך הרדיאטור. המאוורר - מאוורר 120מ"מ, שפועל על 230V, מאוורר רצחני במיוחד, עוקף את הדלתא על בטוח....! טכניקות - על שולי המאוורר - במקום בוא הוא בא במגע עם משטח הפרספקס, הדבקתי פסי גומי/ספוג, זה ששמים על המשקוף כדי לאטום את הדלת. וזה בכדי לצמצם את הוויברציות המופקות ע"י המאוורר.

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  8. Started by mtomy,

שלום לכולם רציתי לדעת מה חום המעבד שלי,אז הורדתי 2 תוכנות: 1)AIDA 32 2)Motherboard Monitor 5 משום מה כל אחת מהתוכנות מראה לי משהו אחר לגמרי ה AIDA מראה לי 32 בעוד ש MBM מראה לי 50 . משהו יודע איזו אחת מדוייקת יותר ? או אולי תוכנה אחרת שהיא נותנת נתונים נכונים בתודה מראש על כל תשובה טל

• 11 תגובות
    • 770 צפיות
  9. שלום לכולם ושבת שלום כרגע אני משתמש בתור רמקולים בריסבר ישן של JVC וזוג רמקולים מעץ גדולים שמפיקים צלילים מדהימים וחזקים. יש רק פס אחד בלבד במכשיר שמתאר את עוצמת המוזיקה בלדים שלו וחשבתי לי לתומי על דרכים לשפר אותו! כאמור אני מרכיב בימים אלו תצוגת LCD מגניבה וחשבתי לחבר אותה ולמקם אותה יפה ברסיבר בשביל שישמש גם בתור אורגן תצוגה למוזיקה ברסיבר תודו שהרעיון יפה! הביצוע זה הבעיה פה! אין לי שום בעיה לחבר את התצוגה למחשב עצמו אבל המחשב נמצא כמטר מהמחשב והכבל מדפסת מגיע מהרסיבר למחשב אבל המולקס לא כי הוא קצר אז יש דרך להאריק אותו אולי בכדי להאריך אותו אל הרסיבר? או שאפשר לחבר את המתחים שלו בכלל לרסיבר עצמו הרי גם לו יש ספק כח משלו וכבלים משלו , זה אפשרי? בעל ביצוע? אני ממש חם ע…

• 10 תגובות
    • 770 צפיות
  10. למטרות Overclocking כמובן. הלוח הוא Abit AN7 ואני משתמש בקירור של Volcano 7+ תודה.

• 12 תגובות
    • 770 צפיות
  11. טוב אז ככה יש לי מעבד AMD ATHLON XP 1600 עליו מותקן וולקנו 6CU+ אני שהתקנתי אותו לא מרחתי חומר טרמי על המעבד ועל הHSF כרגע המעבד עומד על 52 מעלות השאלה היא האם זה הורס את המעבד שלא השתמשי בחומר טרמי? אמרו לי שזה פטאלי להתקין HSF ללא חומר טרמי רציתי לדעת האם אני צריך לרוץ ומיד למרוח חומר טרמי

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  12. אני רוצה לקנות את המוצר הבא http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=2423 אני צריך לדעת אם הוא יתאים לי ללוח, האם הוא בא אם חיישן ? מה זה Firewire והאם זה מוסיף לי עוד 2 יציאות usb בנוסף ל -2 שקיימות לי תודה אם זה לא כדאי/לא יתאים לי ללוח ובכלל לרכיבים מה כדאי לקנות בכסף ?

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  13. Started by Nitro Viper,

מישהו יכול לתת לי הסבר איך להשתמש בתוכנה?

• 8 תגובות
    • 770 צפיות
  14. כמעט כל סרט שאני מנסה לראות, הוא נתקע מסיבה שונה, בשני תוכנות שונות. חום מעבד עומד על 67, יכול להיות שזה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  15. ואם מברשת וצבע אז איזה סוג של צבע ואם ספריי איזה סוג של ספריי תודה!!

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  16. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=338003.0 זה חזר לי. יש פה כמה שאולי יזכרו אני ממש צריך את העזרה שלכם. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 770 צפיות
  17. Started by Animor,

שלום, קניתי אתמול את ה-CM 690, אשר מגיע עם 3 מאווררים: Front :120 mm Blue LED fan x 1, 1200 rpm, 21 dBA, Rear : 120 mm standard fan, 1200 rpm, 21 dBA, Top : 120 or 140 mm fan x 2 (optional), Bottom : 120 mm fan x 1 (optional), Left: 120mm fan x 2 (one is optional)-up to 140mm fans הבעיה היא שהמאווררים האלה רועשים מדי עבורי. רק לצורך השוואה, ה-BIG TYPHOON VX שלי מוציא16DBA 21DBA זה כמעט פי 2 רעש מ-16DBA. לכן, אני מעוניין להחליף את המאווררים למשהו שקט יותר. לא אכפת לי אם הם יהיו קצת פחות יעילים ממה שהגיע עם המארז, אבל חשוב לי שהם יהיו שקטים ושלא יתפרקו אחרי חודשיים. 1. מה כיוון המאווררים הנוכחיים (אויר פנימה או אויר החוצה)? 2. האם ניתן לקנות מאוורר עם פילטר נגד אבק? 3. ה…

• 5 תגובות
    • 770 צפיות
  18. עוד לפני שאני מתחיל באובר קלוק רציני יש לי כמה שאלות ששאלתי בט'רד סופר פי ואמרו לי פתוח נושא חדש. שאלות: עד כמה המעבד מסוגל עם טיוניק טאוור? איזה מתח צריך לכל תדר? עד איזה תדר הזיכרונות G.skill 4GBPQ CL5 800 Mhz מסוגלים להגיע? תוצאות מירביות בנתיים: http://img60.imageshack.us/img60/158/411ghzaa6.jpg על המתח שבתמונה שיחקתי COH ומהחשב קרס.

• 6 תגובות
    • 770 צפיות
  19. חברים אני צריך את עזרתכם. השאיפה היא ביצועים טובים יותר בשעת משחקים כבדים. אילו הרכיבים של המחשב שלי: NVIDIA geforce 8800GTS 640 intel core 2 cpu 6600 2.40GHz זיכרון 2MB 667Mhz לוח אם Gigabyte GA945 משהו... אם זה קריטי תגידו לי ואתאמץ יותר לדעת מהו הדגם המדוייק... עשיתי את בדיקת מעלות בתוכנה ATITOOL והממצאים הם כלהלן: במצב רגיל 67 מעלות ובמצב של מאמץ ע"י בדיקת הארטיפקטים זה התייצב על 86 מעלות. מה עליי לעשות כדי לשפר ביצועים בעת משחקים כבדים? הבנתי שאפשר להעלות את מהירות המאוורר של כרטיס המסך ואז להמהיר את כרטיס המסך, נכון הדבר? אם כן, איך עושים את זה? ואם לא, מה בכל זאת באפשרותי לעשות כדי לשפר את הביצועים, תוך שמירה על יציבות המערכת? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 770 צפיות
  20. Started by lharpaz,

היי, יש לי כרטיס מסך 6600GT. הכרטיס בן שנתיים וחצי, והאמת שחשבתי על שדרוג, אבל בחודשים הקרובים הוא כנראה ימשיך לשרת אותי (ואולי אח"כ יעבור למחשב אחר). בחודשים האחרונים המאוורר של כרטיס המסך התחיל לעשות רעשים מוזרים. הטמפ' של הכרטיס תקינות, אבל אני חושש שהמאוורר כבר בסוף ימיו ושהוא ישבוק. השאלה היא איזה מאוורר / קירור חלופי זמין לכרטיסים כאלה? (והאם בכלל שווה להשקיע במאוורר חדש כל עוד הנוכחי עובד...) תודה מראש

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  21. או שרק תוכנות כמו prime 95 מתאימות לכך?

• 12 תגובות
    • 770 צפיות
  22. Started by dardanadg,

שלום אנשים, לאחרונה עשיתי פילטרים למאווררים. השתמשתי בבד הזה שמשמש לכיסוי רמקולים של מערכות סטראו. השאלה היא אם מישהו יודע אם יש שיטה יותר טוב כי הבד הזה בטוח מסנן אבק אבל הוא מפחית משמעותית את הזרימה של האוויר מבחוץ. אה, ודרך אגב מי שחושב ששמתי את הבד מהצד הפנימי של המאוורר אז לא - שמתי אותו בדיוק בין המאוור לדלת של המארז תודה.

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  23. Started by Saggitarius,

ערב טוב לכולם! בעזרת השם עוד מעט אני קונה מחשב חדש. המיפרט שלו הוא פחות או יותר כזה: 1 Intel Pentium 4 2.8Ghz C 800Mhz 512K Box 1,088 ש"ח 1 Asus P4P800 Deluxe 818 ש"ח 2 Kingston 256MB 400Mhz PC 3200 C2.5 721 ש"ח 1 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD - קירור לכונן קשיח : SPIRE HD05040B FlowCooler 681 ש"ח + 70 ש"ח 1 ATI Radeon 9800 Pro 128MB DVI/TV/2H AGP Video Card Retail 1,864 ש"ח 1 Audiotrak Maya 7.1 Sound Card 511 ש"ח 1 Aopen DVD 16x48 Retail + Software 197 ש"ח 1 ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server 619 ש"ח 1 Thermaltake TT420APD 2-fan APFC 375 ש"ח 1 Sam…

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  24. Started by zgd,

טוב, זה המצב: בשבועיים האחרונים המחשב שלי סבל מתקיעות חוזרות ונשנות ולאחר בדיקות גיליתי כי הגורם לכך הוא חום המחשב... המפרט הוא כזה: P4 1.8A ASUS P4B266-C Radeon 9700 Pro by Sapphire Maxtor 60GB 512 266mhz (מוגבל ע"י לוח האם) ומארז של simbadda מהדגם הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_689&products_id=2971 המממ... אוקי, אז חשבתי על להחליף גם HSF וגם להוסיף מאווררים... כעיקרון עכשיו יש את ההיטסינק המקורי על המעבד, ויש מאוורר אחד על ספק הכוח(חובה כמובן), ואחד מקדימה מול לחצני ההפעלה... בנוסף יש חור נוסף למאוורר מתחת למעבד (אבל לא מורכב עליו מאורר) רציתי מס' המלצות מכם בקשר לסרקולציה יעילה: 1)איפה כדאי לי להוסיף מאווררים? יש לכם המל…

• 9 תגובות
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים