עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. המחשב שלי ממוקם בחדר שלי שממוקם מתחת לעליית הגג, מה שאומר חום נוראי בקיץ. בחורף, שום רכיב במחשב שלי לא עבר את ה-30 מעלות, ועכשיו, אתם עדים: http://shokata.co.il/files/82001401.bmp תמונות של המארז שלי שחשבתי שיועילו: המארז שלי מקדימה, כמו שאתם רואים למטה יש פסי אוורור (אין שם מאוורר): http://shokata.co.il/files/22912777.jpg צד שמאל של המארז שלי, וכאן אפשר לראות את החורים (גם פה אין מאוורר, אבל בתמונה הבאה תוכלו לראות משהו שאולי יועיל): http://shokata.co.il/files/70955847.jpg והנה דלת המארז שלי מבפנים, אין מאוורר בדבר הזה שתלוי עליו: http://shokata.co.il/files/60300289.jpg אם זה משנה, המחשב יושב בתוך הדבר הזה מתחת לשידה: http://shokata.co.il/files/79363951.jpg פנים המארז, נ…

• 30 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by hagaii,

שלום למומחים. בעקבות שני לוחות שרופים כאלה, עם אוברקלוק של C2D 6420 למהירות של 3.2 גיגה במתח של 1.475 וולט (שאר המתחים נשארו בAUTO ואני מניח שהם הדיפולט לכל רכיב ורכיב) רציתי לדעת האם מישהו נתקל בבעיה דומה של לוח שרוף? הלוח הראשון עבד 10 ימים לפני שנשרף. הלוח השני לא הצליח לעבוד אפילו 10 דקות. מדוע לוח נשרף בגלל אוברקלוק? האם זה עניין "שגרתי" באוברקלוק או שמדובר ברכיב (כלשהו) מקולקל? לפי מחקר שעשיתי באינטרנט לא מדובר במתח גבוה מידי למעבד, מה גם ושאר הרכיבים קיבלו מתח דיפולטי. כמו כן לא מדובר במהירות חריגה עבור מעבד קונרו ונתקלתי בהרבה פרסומים של אוברקלוקרים שהגיעו גם ל3.6 גיגה בקרור אויר. שאר הרכיבים הם זכרון 800 מה"צ של PQI, מגדל קרור של טוניק למעבד, כרטיס מסך אסוס 8800G…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. האם מישהו יודע מה הטפרטורה האופציונלית של הכרטיס הנ"ל? ואם הקירור שלהם שווה? אם לא אם יש אפשרות להחליף קירור אשמח לדעת?

• 4 תגובות
    • 488 צפיות
  4. Started by white_rider,

Hi I have the system listed in my profile. i wanted to preform a minor OC , i wanted to push the CPU to 2.7GHz and leave it that way 24 7. i did it, the temprature is 35 idle and 48 under load i didnt change the voltage, the RAM is running at 900MHz but its same thing when it was running at 800MHz. the proplem is, i can run 3dmark06 without a crash i worked in the computer for all almost all day that way the tempruture was okey the proplem is, i dont feel the system stable . if i run everest stability test i get some errors after 2 minutes while i get no error in SP2004. i ran a game it crashed after 4 minutes with artifacts on the screen and ATI vpu recover jumped saying…

• 8 תגובות
    • 734 צפיות
  5. שלום, יש לי מעבד P4 עם מאוורר פשוט של אינטל (שיש לו להב שבור). במארז יש עוד שני מאווררים, אחד מקדימה מכניס ואחד מאחורה מוציא. כשמזג האוויר התחיל להתחמם המאוורר התחיל להרעיש, וראיתי שכשהמאוורר מגיע ל 3000 RPM הוא מתחיל לעשות רעש מאוד חזק. ניקיתי אותו ואת ההיטסינק, ושימנתי אותו, אך זה לא עזר.. אני מניח שהגיע הזמן לקנות מאוורר חדש.. אני לא עושה ולא מתכוון לעשות אוברקלוקינג, ואני לא מעמיס על המחשב יותר מדי, אין משחקים, רק סרטים והרבה תוכנות פתוחות במקביל.. אז אני מבקש את עצתכם, איזה מאוורר לקנות? מדובר במעבד P4 1.7 (williamette), סוקט 478, והתקציב הוא דיי נמוך, כי לא נראה לי שצריך להשקיע יותר מדי בשביל מאוורר שקט עבור מעבד שלא אמור להתאמץ יותר מדי.. אז אשמח אם תוכלו להציע על…

• 7 תגובות
    • 615 צפיות
  6. Started by amitaiz,

המעבד שלי (PD 2.66) מתחמם מרגע הפעלת המחשב, כבר שמדליקים את המחשב הוא מתחיל מטמפ' 56 מעלות ועולה במהירית עד 70-71 ואז המחשב נכבה. המאוורר עובד כמו שצריך ונקי. מה יכולה להיות הבעיה. נ.ב לפני שבוע עשיתי עדכון לביוס(לוח אסוס p5vdc-mx) כיוון שלא יכולתי להתקין ויסטה ואחרי העדכון הכל עבר מצויין.

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. שלום, הזמנתי מחשב מורכב שכולל: מעבד-E6600 לוח אם- ABIT AB9 PRO כרטיס מסך - GF8500GT זכרון-2G של G.SKILL הרדיסק-250G של WD צורב DVD אני לא עושה OC המארז סונטה 2 מגיע עם מאוורר אחד, והשאלה שלי האם אני צריך להוסיף עוד מאוורר מקדימה או שזה יספיק? אם התשובה היא כן, מה מומלץ? (אני קונה בנעה) תודה

• 27 תגובות
    • 925 צפיות
  8. מעבד 6600 עם מאוורר הסטוק, ( אינטל) עובד במנוחה ובלי אובר, על כ- 40 מעלות היום, באובר באס 320 על 9 מגיע ל -49 מעלות בלי מאמץ והכל על אוטו' בכמה מעלות לערך הוא יוריד את הטמפ' עם הטוניק ד"א טמפ' אלו האם הם סבירות ונורמליות ?

• 1 תגובה
    • 435 צפיות
  9. Started by BlackB,

שלום, אני לא בדיוק מחפש OC אלא יותר לדעת אם בעיה שנראה לי שפתרתי במחשב נגרמה באמת ממה שאני חושב שזה. המפרט שלי הוא מעבד E6600 ל"א ASUS COMMANDO ספק LIBERTY 400W זכרונות 4X1GB) TWISTER 800MHZ, סה"כ 4GB. מע"ה XP PRO X64 יש גם דיסקים קשיחים, צורב וכ. מסך כמובן. הסיפור הוא שהלוח אם הזה בהפעלה ראשונה הראה לי רק 3GB והכל עבד טוב במצב הזה, אבל אז שמתי לב במנואל שישנה אופציה שנקראת MEMORY RE-MAP ב-BIOS ואומרים להפעיל אותה רק כאשר משתמשים במע"ה 64BIT, לאחר שהפעלתי המחשב באמת זיהה 4096MB וכך גם מע"ה אבל זמן קצר לאחר מכן תוכניות החלו להיתקע ואי-אפשר היה לסגור אותן אפילו מהTASK MANAGER ובנוסף לא יכולתי לכבות את המחשב בצורה סדירה אלא רק באמצעות כפתור הPOWER. אחרי המון המון משחקים ובל…

• 0 תגובות
    • 456 צפיות
  10. Started by arkadur,

כחלק מהפרוייקט שלי התקנתי את קירור המים בחרתי במשחה הטרמית של זלמן- STG1 ביומיים הראשונים התוצאות היו לא רעות (מעבד באזור ה29-32 ) וצ'יפסט באזור ה40 (שיפור של 15 מעלות מהסטוק) לגבי הGPU, אין לי מושג, אין לו חיישן (6600) מזה כמה ימים שהטמפ' עלו בכמה מעלות, המעבד יושב על 33, והצ'יפסט על 44 בערך.. גם כאשר המאווררים דוחפים אוויר במלוא העוצמה האם ההפרשים הם עקב החום הכבד?, או שבאמת המשחה מזייפת? אשמח לשמוע דעתכם בעניין

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  11. Started by xtx,

יש לי gts הטמפרטורה שלו במנוחה היא 63 מעלות ניראה לי שזה גבוה האם הטמפרטורה שלו בסדר או שהיא גבוה מ הנורמה?

• 8 תגובות
    • 587 צפיות
  12. חיפשתי באינטרנט ומצאתי Thermalright HR-03 Plus הנה ביקורת http://www.pcper.com/article.php?aid=381&type=expert&pid=1 עוד ביקורת http://www.ocia.net/reviews/thermalrighthr03plus/page1.shtml

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  13. ראו תמונה. יש לי 120 מקדימה. 92 מאחורה ו70 על הHD. יש גם מקום בצד ל 80 אבל אני שונא 80 ואני לא רוצה להרוס את המארז כי הוא בן חצי שנה. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 535 צפיות
  14. יש לי לוח אם GIGABYTE 965P-DS3 והקירור הישן שלי ת'רמלטייק סיילנט לא מתברג לסוקט בגלל מיצבי המתח שעל הלוח. לכן אני זקוק להמלצה על קירור שלבטח יתאים ללוח אם הספציפי הזה וכמובן מה שכתוב בכותרת. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 452 צפיות
  15. ראיתי דלתות של מארזים עם מאווררים בגודל של 25CM. נראה לי יפה ונראה לי שזה גם מקרר יופי. אז חשבתי, מהיכן ניתן להשיג כזו דלת? ועוד דבר, חשבתי על מוד: לקנות פוליגל(כמו בריסטול עבה) ולעשות בו חור למאוורר 12CM ולחתוך אותו בגודל של הדלת של המארז ושים למשך הקיץ. נשמע טוב? יש לי מאווררים של 12CM שאני לא צריך אז חשבתי על משהו כזה. אני לא רוצה לקדוח או לעשות נזק למארז שלי כי הוא בן חצי שנה. יש לי 1 של 12 מקדימה. ו92 מאחורה. עריכה: שמתי לב לאלה שקונים קרטון וצובעים אותו ושמים אותו במארז ועושים לו חלון. לא הבנתי למה לא עם פוליגל?

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  16. Started by EviLeader,

שלום לכולם.. הנה הטמפרטורות שלי: --------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------ Sensor Properties: Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h) GPU Sensor Type National LM89 (NV-I2C 4Ch) Motherboard Name Gigabyte K8NF / K8N Pro-SLI / K8NS / K8N-SLI / K8N Ultra / K8NXP Series Chassis Intrusion Detected Yes Temperatures: CPU 63 °C (145 °F) GPU 69 °C (156 °F) GPU Diode 80 °C (176 °F) GPU Ambient 61 °C (142 °F) WDC WD1600JB-…

• 4 תגובות
    • 673 צפיות
  17. אני מביא את אחד משלושת המעבדים הנ"ל כרגע ה 6600 שלי רץ על טמפ' גבוהות... בסביבות 40 מעלות IDLE על טוניק (ועם ה OC על 51 IDLE) אתמול התקנתי לחבר מחשב עם ה 6320 ולו היו טמפ' לעיניין... הגעתי ל 2800 מ"ה בלי בעיה והטמפ' במנוחה לא עברו את ה 35 אז לחזור לשאלה המקורית, איזה מהמעבדים הנ"ל הכי עדיף לי מבחינת טמפ' ?

• 12 תגובות
    • 740 צפיות
  18. קניתי מחשב, שהמפרט כולל את ה AMD4800X2 , השאלה היא האם כדאי/צריך לקנות קירור למעבד?

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. הי, האם אפשרי לחבר במקביל יותר ממאוורר יחיד על הקונקטור של המאוורר למארז? א - העניין הוא שמבחינת מתחים לא תהיה בעיה, לא אמורה להיות בעיה מבחינת הספק, נכון? ב - מן הסתם זה יחרפן את המדידה של המהירות בפועל של המאוור, יה יכול לפגוע במשהו? (ואם כבר, לא מצאתי לזה תשובה, אבל איך תכל'ס הוא מבצע את המדידה של ה-RPM? מישהו יודע איך הסנסור הזה עובד?)

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  20. Started by liordavid,

איך מתבצע OC לזיכרונות ? יש כמה נתונים - תיזמונים, תדר, FSB.... איך מתקשר הכל אחד לשני ? מה הקשר לחלוקב שווה ביחס למעבד.... מעוניין להבין לפני ביצוע OC.

• 0 תגובות
    • 618 צפיות
  21. מהטמפ' עבור המעבדים 4800+, E6420 וP4PRESSCOT 2.8GHZ. (כן אני יודע שהרמה של P4היא שואפת ל-0 לעומת שני האחרים, אך אני שואל זאת מכיוון שיש לי עכשיו את המעבד הזה, והמאורר עושה רעש כמו לא יודע מה, ןאני רוצה להנמיך את המאורר, 6000RPM זה קצת הרבה לא?

• 3 תגובות
    • 494 צפיות
  22. Started by Nitzan88,

אני מחפש מאוורר שקט למעבד AMD Athlon XP 2400+ שיעשה את העבודה ויקרר

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  23. Started by Baz34,

ראיתי בלא מעט אתרים בנושא OC שאת תדר ה-PCIE נדרש לקבע ב-102M דווקא ולא 100M , כמו כן ראיתי שהייתה המלצה להעלות את מתח ה-PCI ב-+0.1V .שאלתי: האם באמת נדרש לקבע את התדר ב-102M והאם אין סכנה לכרטיס מסך בתיקון המתח (הכרטיס שלי : EVGA 8800GTS 320 SC) תודה למתייחסים

• 2 תגובות
    • 483 צפיות
  24. Started by inon007,

היי, קניתי מחשב חדש עם מעבד E6300 ולוח אם ASUS P5B. איך אני מבצע למעמד OC דרך הביוס? ואיך אני יכול לשמוע שאני לא אהרוס אותו, והאם אני צריך לקנות מאוורר מיוחד בשביל זה או שהמאוורר המקורי מספיק? תודה.

• 1 תגובה
    • 506 צפיות
  25. אבקש חוות דעת וגם נימוקים אם אפשר גם איזה שקט יותר ואיזה מוריד יותר טפרטורה.

• 6 תגובות
    • 576 צפיות

דיונים חדשים בפורומים