אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
שלום ברשותי המעבד : 530J שזהו מעבד פנטיום 4 על תדר 3GHZ עם טכנולוגיית HT, בייצור PROSCOTT . שאני בודק בביוס הוא על 70 מעלות וגם המאוורר שלו רועש ! המאוורר שומן והגוף קירור הוברק לפני שבוע והבעיה ממשיכה ! לפי מה שקראתי והבנתי הבעיה היחידה היא סוף סוף להחליף את הגוף קיור הג'נרי מפאן של אינטל במשהוא יותר סביר. ראאיתי פה את ש AC7 PRO אבל הבנתי שהוא לא מאוד שקט ואני חייב שקט כי אני ישן עם החשב בלילה, האם יש משהו יותר שקט ממנו ? תודה רבה !
-
- 6 תגובות
- 533 צפיות
-
-
יש לי gigabyte geforce 6600 והטמפרטורות שלו עכשיו בקיץ הן: מנוחה:53 מאמץ:63 האם זה בסדר? הוא כרגע רק עם קירור פסיבי! אם זה גבוהה להוסיף מאוורר שמונים מעליו או מתחתיו? מה כדי יותר מעל או מתחת אם בכלל?
-
- 12 תגובות
- 639 צפיות
-
-
יש לי פה קירור סטוק של אינטל 775 ויש בתחתית שלו 3 פסים של משחה, למרוח אותה? להשאיר אוהת כמו שהיא? מה לעשות עם זה (אף פעם לא התקנתי קירור סטוק)
-
- 3 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז Aurora 570 silver ורציתי לדעת איך אני יכול לשלוט על המהירות של המאוורים ף על הטוניק והכטיס מסך שלי אני יודע איך. אבל איך אני שולט על ה 3 פאנים שיש לי ? תודה :>
-
- 2 תגובות
- 459 צפיות
-
-
יש לי E4300 שרץ כרגע על 2900MHZ עם קירור סטוק ומתח סטוק אני רוצה להחליף לקירור אוויר רציני כדי להמשיך עם האוברקלוק... מה אתם ממליצים לי ? עד 300 שקל עריכה : במנוחה הטמפ' היא 45-47 במאמץ מגיע ל 67 גג !
-
- 2 תגובות
- 433 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב עם המפרט הזה.. AMD Athlon 64 X2 DUAL-CORE 6000+ Socket AM2 ( ADX6000CZBOX GIGABYTE GA-M59SLI-S5 Socket AM2 NVIDIA nForce 590 SLI MCP ATX AMD Motherboard - Retail ATI RADEON X1950PRO EXTREME 512MB GDDR3 / 256 bit PCI-EXPRESS DUAL DVI / VIVO / HDTV(OEM - POWERED BY ATI) GeIL Esoteria 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory יש למישהו המלצה למערכת קירור למחשב כזה? אין בעיית תקציב, רק רוצה משהו שמתאים לצורכים של המחשב...
-
- 7 תגובות
- 526 צפיות
-
-
שלום, זה המפרט שלי: ASUS STRIKER EXTREME DUE 6700 ASUS 8800 768 MB BIG WATER 2 GIGA GSKILL C9 800MHZ אני מנסה לשנות בביוס ליחס של 1:1 ללא הצלחה כי הפוסט נתקע לי כל הזמן מי שמכיר את הלוח יש שם אפשרות לשנות לLINKED ואחריי זה לקבוע תדר FSB שהוא כרגע על 1066 והמכפלה היא על 10 מה אני צריך לשנות כדי להביא ליחס הזה? האם יש דרך אחרת? אני לא רוצה להשתמש בפונקציית האובר הקיימת תודה
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש במארז GIGABYTE AURORA 570 שלצערי, די רועש כשמחליפים לו מאווררים למאווררים חזקים. הצחיק אותי המאוורר שהיה במארז עצמו.. אתה מסובב אותו וההתנגדות שלו כל-כך חלשה.. הוא כזה מאוורר חלש, אבל טוב ביחס למאווררים ביתיים אחרים למחשב. לקחתי מאוורר תעשייתי (כאלה ששמים בשרתים) ושמתי אותו במארז והוא עושה יופי של עבודה... הוריד את כול המחשב באיזה 10 מעלות. הבעיה החוזרת היא איפוא, הרעש. המחשב רועש כמו מכונת קיטור ואני משתגע.. אני מחזיר את המאווררים המקוריים והטמפ' עולה לדברים שאני לא אוהב (62 כ.מסך, 4X מעבד, 48 כונן קשיח). אז, מה האפשרויות להשתיק אותו? האם לקנות משטח אקוסי + הפלסטיקים ששמים על האיוורור יעזרו במידה רבה או לא רציני? האם עדיף להחליף מאווררים למאווררים א…
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני הולך לקנות בשבוע הקרוב מחשב חדש, ואני רוצה לשים לו קירור מים אבל לא רוצה להזמין מחו'ל הוא שום דבר כזה אז עם מישהו יכול לעזור לי לחפש מערכת טובה מחנות מוקרת. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 537 צפיות
-
-
מעבד: C2D E6300 לוח אם: Asus P5B
-
- 0 תגובות
- 411 צפיות
-
-
החלפתי את הקירור הג'נרי. בנוסף ,החלפתי את שני מאווררי ה-80CM . משחה טרמית היתה כבר על הקירור ובחנות אמרו לי שלא צריך להוסיף כי כבר יש. במנוחה הטמפ' היו מעבד-48 כ.מסך 52 עכשיו המעבד-46 כ.מסך 59 מה שכן,אין רעשים כבר מהמארז אבל על זה לשלם מעל 200 ש"ח? עוד דבר,אולי אני צריך לשנות את מהירות סיבוב המאוורר ב AC ? אם כן,איך עושים זאת. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אני צריך אותו לOC למעבד E4300. אני כרגע על מעבד סטוק של אינטל על 2.97 ג'יגה לליבה. ואם יש המלצות אחרות שייכנסו לי בתוך המארז אשמח לקבל. תודה רבה
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שאני עם מזגן בחדר זה 45 מעלות הCPU (מזגן מיני מרכזי זה לא כזה קר בחדר) ויש לי 991RPM לפי everst במאוורר של המעבד. זה אומר שהמאוורר לא טוב וצריך להחליף? צירפתי את המפרט והמעלות לפי everest צולם ביום חם בלי מזגן :-| [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 533 צפיות
-
-
אני מתכנן לבצע בזמן הקרוב OC למחשב שלי (מפרט בצד). קראתי לא מזמן על מישהו ששרף את לוח האם שלו (P5B אאל"ט) כי השאיר את המתחים על Auto וכתוצאה המתחים עלו אוטומטית עם התדר (משהו בסגנון, תקנו אותי אם אני טועה). בכל מקרה, אמרו לו לנעול מתחים על ערכים מספריים ששווים למתח הסטוק שהרכיבים עובדים בהם. בדקתי ב-BIOS, ויש אפשרות לקבוע ערך מספרי רק למעבד. לכל שאר הרכיבים (זיכרון, PCI-E, צ'יפסטים) אפשר לשים Normal או Over Voltage. מן הסתם, normal נותן את המתח סטוק. השאלה שלי היא אם הוא שקול ל-Auto או שזה כמו ערך מספרי קבוע? כלומר, אם אני אעלה את הבאס, המתחים לרכיבים יעלו או שיששארו קבועים? תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 610 צפיות
-
-
הייתי חייב להגיב על זה מכיוון שזה נושא חשוב לכל אוהבי השקט שמתי לב לזה שנועה מביאים עכשיו דברים של Scythe ועוד איזה דברים http://noacomp.co.il/Category.asp?q=+Scythe צריך לברר מתי יהיה במלאי
-
- 2 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום לכולם. המארז שלי קצת חם מאז שנכנסו לתקופת הקיץ ( אפשר כבר להגיד קיץ לא? ), ואני רוצה להחליף מאוררים ( גם בגלל רעש... ) חשבתי על אלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_2068&products_id=12668 ניראת חבילה דיי משתלמת, יש כאן 6 מאוררים 80 מ"מ ( תקנו אותי אם אני טועה ), דחיפת אויר סבירה, והשאלה שלי לגבי השקט - האם הם שקטים? 24.4 דציבלים לא ניראה לי הכי שקט, והייתי מעוניין לקנות משהו שקט ( ביום זה לא מפריע, בלילה זה כן... ) יש לי כרגע במארז 4 מאוררים ג'נרים, אחד למעלה מוציא אויר ( שאין לי שמץ של מושג איך להוציא אותו להחליף... ), אחד מאחורה מוציא אויר, ועוד 4 עם לדים בצד המארז מכניסים אויר לכיוון הכ. מסך. אני רוצה ( יותר נכון דיי צריך ) להוסיף מאו…
-
- 17 תגובות
- 936 צפיות
-
-
אהלן. חיפשתי תשובות לנושא הזה בפורום ולא מצאתי, אז פתחתי טרד חדש. אני מתחדש עם E6600, לוח 965P S3, הכל מקורר מים (מעבד, צ'יפסט, מסך), ומתוכנן אובר רציני לכל מה שאפשר (הייתי עושה גם לSATA אם הייתי יכול..) השאלה היא בנוגע לזכרונות. אני לא יודע איזה תדר עדיף לי. 667? או 800? שהרי הבנתי שעדיף אולי 667 כדי להגיע אחרי אובר למחלק 1:1, אבל התאוריה עוד לא מובנת לי. מישהו יכול להסביר איך זה עובד? מה התדר והמכפיל של E6600, ואיך זה מסתדר עם התדר של הזכרונות ועם המחלק? ומה ההשלכות באובר? השאלות שלי הם לגבי התאוריה והתדרים, ולא לגבי זכרונות של חברה מסויימת או אחרת. תודה!
-
- 2 תגובות
- 419 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה חודשים קיבלתי את מפלצת ה - OC שבניתי במהלך תקופה ארוכה [ראו מפרט] ובתקופה האחרונה החלטתי שהגיע הזמן להתפרע ... אז התחלתי לחקור ולהתעניין. הייעוד שלי הוא להגיע למהירות מעבד של כ - 4GHz. בעיקרון הבנתי איך עובד העניין אך נתקלתי בכמה סימני שאלה. עכשיו אני ב - 385 [bus speed] * במכפלה 9.0 = 3,465MHz במערך 1:1, כלומר ה - FSB של הזכרונות על 385 ב - DUAL שזה 770MHz. יש לי את ה - SUPERTALENT 2048MB(1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-8 - OC MEMORY + HEAT SINK - T800UX2GC4 בגוף קירור הכחול [צ'יפים D9GCT] . עכשיו המעבד על 1.450V . והזכרונות על מתח של 2.25V . והכל מוגדר בביוס לפי מדריך זה : http://iopanel.net/forum/showthread.php?t=74 אבל חסרים לי כמה נתונים או שאני לא יודע מה…
-
- 10 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום לכולם.. מאז שהגיע הקיץ אני לא יכול לשחק באף משחק כי המעלות אצלי נהיו מטורפות.. בחורף הכל עבד בסדר אבל עכשיו שאני נכנס למשחק נגיד טסט דריב אחרי 5 דקות כל המחשב נתקע ונהיה על המסך קווים מוזרים כאלה בצבעים ירוק כתום וחייב לעשות ריסטרט.. ועוד משהו שחשוב לציין זה אף פעם לא קרה לי אני החלפתי לוח ומעבד לבד בערך לפני 4 חודשים וכל התקופה שהיה קר שיחקתי במשחקים חדשים על הכי גבוה בלי שנתקע והתחמם יותר מידי.. אבל עכשיו שהגיע קיץ אני מנסה לשחק בכל משחק וזה נתקע אחרי כמה דקות ועושה צבעים מוזרים על המסך.. ניסיתי להוסיף מאוררים על הכרטיס מסך הוספתי עליו בחלק האחורי גם קירור קטן וגם מאורר והוספתי בחלק הקידמי שלו עוד מאורר ועדין המעלות שלו מטורפות ואי אפשר לשחק זה המעלות: http:…
-
- 24 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מתכנן לרכוש את ARCTIC SILVER 5 (חשוב לי שהיא לא תהיה מוליכה, כדי להמנע מטעויות), כיצד מורחים את המשחה, מבחינת כמות, טכניקה, וכו' ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אז ככה: מחשב: מעבד p4 2.0ghz northwood מכפלה 20 לוח אם sis 648fx-a כרטיס מסך geforce 6200 inno3d 256mb זיכרון 2x256 pc3700 ללא קירור נוסף (ג'נרי) ביוס פיניקס גירסא 6.0 אני חייב לדעת איך לעשות אוברקלוקינג למעבד,כ.מסך וזיכרון! תודה ענקית ענקית למי שיסביר לי!! מס' אייסיקיו(למי שחושב שיהיה יותק קל להסביר) 264542801
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היום אני משחק לי לתומי ב האף לייף פתאום המשחק קורס וCCC 7.4 מראה לי הודעה שהכרטיס הגיע לתמפרטורה גבוהה מאוד ועליי לבדוק האם כל המאוררים עובדים . אכן בדקתי וכל המאוררים עבדו .(יש לי COMUCASE 6A19 ) אהה כמעת שחכתי הכרטיס הוא מסוג X1800XT 512MB של GIGABYIT הוא נמצא בבעלותי פחות משנה המעלות של הכרטיס הגיעו ל 90+ בזמן המשחק ובזמן שאני כותב הוא נמצא על 75 יש לציין שאני מנקה פעם בשבוע את המארז מאבק ואני בחדר עם מזגן. השאלה היא האם כדאי לממש אחריות או שכבר עדיף להזדכות עליו ולהביא איזה 8800GTS חמוד בתוספת קטנה יחסית
-
- 27 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכוון לבנות מארז (לצורך העניין הוא יהיה מעץ) שיתאים בדיוק לחדר שלי. אבל בגלל החום התוכניות שלי טיפה השתשבו שכן המעבד מתחיל לקרטע כשהוא מגיע ל50 מעלות (PD 915) לעומת 43 שהוא היה בחורף. אז חשבתי לבנות את המארז בכל זאת אבל להשאיר אותו בלי גג או לחלופין לעשות שעל הגג יהיה מאוורר 25MM (כמו ששאתי בפורום אלקטרוניקה ומודינג) המארז שאני אבנה יהיה משתי קומות: קומה תחתונה: ספק כוח, HD וספק כוח. קומה עליונה: לוח אם (שוכב). אז מה אתם אומרים ? ד"א הצד הימני של המארז יהיה עם 3 מאוורי 80MM (אחד מכניס אוויר קר לHD ולספק כוח, והשניים האחרים בקומה של הלוח אם כדי להכניס אוויר קר למעבד).
-
- 6 תגובות
- 554 צפיות
-
-
מישהו יודע אם אפשר לכוון את המהירות של המאווררים במארז הזה? אם כן, איפה?
-
- 0 תגובות
- 381 צפיות
-