עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dmaster1984,

אני משתמש בתוכנה SensorsView Pro 2.1 חלק מהטמפ' שהיא מודדת היא SYS מה זה?? ומה זה AUX???

• 2 תגובות
    • 827 צפיות
  2. Started by giladsun,

היי לכולם , בביוס יש לי אפשרות או לסנכרן או להפריד בין התדירויות של ה-CPU וה-PCIE , יש גם אפשרות לנעול את ה-PCI על 33.3Hz . אם ה-PCIE לא מסונכרן למעבד (CPU,PCIE Async) המחשב לא עולה בכלל וצריך לאפס מהבטריה , אם הם מסונכרנים אני לא יכול לעבור את ה-269Hz למעבד כי ה-PCIE יעלה מ-120Hz ואז ה-SATA לא עובדים . נעילת PCI ל-33.3Hz לא משפיעה , וכל המדרגות מתח\ביצועים מבוטלות . אין שום כרטיסים בסלוטים כרגע , אני עובד על כ.מסך פנימי . עשיתי חיפוש , נתקלתי בהרבה התייחסות לנושא , אבל אפילו באתרים רציניים אף אחד לא מפרט יותר מידי על הפתרונות . מעבד Intel E2180 2GHz . לוח אם ASRock Conroe 1333-D667 R1 . ביוס מעודכן ואימפוטנטי

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  3. שלום, יש לי כרטיס HD4850 עם הקירור הסטנדרטי שאיתו הכרטיס שווק בהתחלה(הכי בסיסי שיש) לאחרונה שיחקתי ב GTA והמחשב נכבה עקב התחממות יתר של הכרטיס לאחר בדיקה של טמפ' הבחנתי שהכרטיס בזמן מאמץ עובד על כ 107 מעלות ובזמן מנוחה באזור ה 82-84 (מתחמם לאחר כמה דקות לטמפ הזו ללא הפעלה של תוכנות או נגיעה במחשב ) אשמח אם תמליצו לי על קירור שאוכל להחליף וכנראה גם משחה טרמית כבר על הדרך לקירור יותר טוב בתקציב של כ- 300 שח

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  4. מה קורה חברים?? :xyxthumbs: אז כך בימים אלה אני מבצע הזמנה מדנגר דאן וחשבתי עם כבר אז גם לקנות איזה פלטייה טובה לכרטיס מסך שלי 6800 אולטרה (בחתימה) נכון לעכשיו הוא מקרור עם קרור מיים והליבה עומדת על 38 במנוחה ו44 במאמץ באובר קלוק ל 493 וזיכרון 1440!! עכשיו אני רוצה לקנות פלטייה ויש לי כמה שאלות: 1. הבנתי שיש בעיה עם ה6800 אולטרה בטמפרטורות נמוכות אפשר לדעת באיזה טמפרטורות מדובר? 2. איזה פלטייה תהיה הכי טובה בשביל הכרטיס הזה? אני רוצה שיהיה באיזה 15-20 מעלות! חשמל לא חסר פה וגם לא הספוגים לאיטום מה שחסר לי זה איזה פלטיה כדי לי לקנות? העם 172 תהיהי חזקה מדיי?? ועם כן אז מה כדי? השמח לתגובות!! יחיאל

• 14 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by tomystein,

אהלן! יש לי מעבד 4 ליבות, 2.83 ג'יגה כל ליבה, והייתי שמח להעלות את התדר, לא בכמות מטורפת אלא משהו יעיל וצנוע. המפרט שלי: מעבד intel q9550 2.83ghz לוח אם gigabyte EP43-DS3L (אני יודע שיש לו חולשות) זיכרון kingston value 2gb 800MHZ X2, בקיצור 4G של 800 כרטיס מסך gigabyte ati hd4850 512mb מארז coolermaster elite 334, לא מאוד גדול אבל מאוד נוח ולא צפוף בכלל ספק coolermaster 600W exteme power מאוורר פולט אוויר החוצה בקרבת המעבד (חלק עליון), מאוורר מכניס אוויר בחלק התחתון של המארז. שאלות: 1. לאיזו מהירות הייתם ממליצים לי להגיע בתנאים הבאים: א. אני לא רוצה להפריז בקירור (קנייה של אמצעי קירור חדשים) ב. בהתאם לרכיבים הקיימים (ספק, לוח אם...) ג. לשמור על אורך חיי החלק…

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  6. Started by flatout,

כשה עשיתי oc למעבד אז הגעתי ל- 2.24 GH והיה כתוב לי amd athlon xp 3200 אבל כשהעלתי ל-2.31 המחשב עלה הכל עבד טוב אבל כשה ניכנסתי ליבדוק הוא כתב לי רק AMD Athlon האים זה אומר שיש בעיה כל שהי או שזה לא משנה

• 12 תגובות
    • 827 צפיות
  7. אהלן חברס בעוד מספר ימים (אני מקווה) אני מקבל את המחשב החדש שלי שיגיע עם המארז השחור של קומפיוקייס (תמונה בסוף) עכשיו ככה , בתור היותי חובב כדורסל מושבע תכננתי לבצע רעיון מקורי וליצור דוגמא של הסמל של Air Jordan הרעיון הוא לבצע חיתוך ולהוסיף נורית אדומה ע"מ לגרום לסמל להיות בולט. העזרה שאני זקוק לה - א) כיצד מבצעים את החיתוך (איזה מכשיר) ב) באיזה חומר שקוף משתמשים כדי למלא את החלל שנוצר והיכן משיגים אותו בקיצור מה שאני שואל זה איך עושים את המודינג הזה של חיתוך המחשב ומהו החומר השקוף הזה ששמים במקום שעשיתי בו את החור והיכן משיגים אותו בנוסף רציתי לדעת מה דתעכם על הרעיון המארז ד"א

• 10 תגובות
    • 827 צפיות
  8. Corasiar 3200c2 256 rev 1.1 corsair 2700 512 c2 xtreme ddr 3000 512 xtreme ddr 2700 512 winbond 2700 512 BH-5 trancend 2700 256x2 הסיטים נבחנו בביתו של מישהו.. ולא כולם תפקדו כראוי לכן היום עושים זאת אצלי עדכנים בערב. הימורים? עכשיו אני רץ על 512x2 dual ddr ב170x2 = 350

• 5 תגובות
    • 827 צפיות
  9. Started by motiq,

פועל תמיד על max וזה מרעיש ומעצבן amd phenom II X4 945

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  10. יש לי שאלה... אני רוצה לקנות מאוורר חדש למעבד שלי, ובנתיים נראה לי שאני הלך על ה-: TT BT. הוא כמובן בגודל של- 120MM שזה טוב ( שקט יותר ), אבל זה יכול לעורר לי בעיה קטנה: במארז שלי וגם ככל הנראה במארז החדש שאני נתכוון לקנות יש / יהיה איירדאקט בגודל של 80mm שיוביל למאוורר של המעבד. זה לא יצור בעיות בגלל שהאיירדאקט קטן? האיירדאקט יעזור בכלל למרות שהוא קטן מידי? או שעדיף כבר לא לשים איירדאקט?

• 13 תגובות
    • 826 צפיות
  11. Started by sokran,

מעבד: INTEL DUAL CORE E6300 2.8GHZ לוח אם: GIGABYTE G31-ES2L זיכרונות: GEIL 3GB 1.8v כרטיס מסך: ATI HD3850 669@829 OC 770@950 ספק כוח: FSP 400W קירור למעבד: בערך פי שתיים מהקירור סטוק (עולה 80 ש"ח) אז ככה, ניסיתי לעשות OC למעבד. המטרה הייתה להגיע ל3.8GHZ עם מכפלה של 10.5, ככה שלאורך כל הזמן המכפלה 10.5. הניסיון לביצוע היה דרך נסיונות של להעלות כל פעם 5MHZ, בלי להעלות מתחים, לראות אם המחשב עולה ולחזור שוב. אחריי הניסיון השמיני בערך הOC עמד על: תדר למעבד: 345 מתח למעבד: 1.2937 (הגעתי בהתחלה עם 1.2812 ואז ניסיתי להוריד, המחשב התאפס ומאז הוא לא עולה במתח מתחת ל 1.293) תדר זכרונות: 2.0 (667 מול 680) מתח זכרונות: +0.2V המשכתי לנסות עד שהגעתי ל: תדר מעבד: 350 מתח למעבד: 1.318…

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  12. ביצעתי לזכרונות שלי (ניתן לראות את הדגם במפרט) אוברקלוק. הם היו על תיזמונים של 4-4-3-5 ב 800MHZ. שיניתי את התיזמונים ל 4-4-4-12 ב 960MHZ(כי כמובן זה לא עבד עם התזמונים בברירת מחדל וכמובן ששיניתי את המתח) האם זה באמת עדיף (בגלל שאומנם העלתי את התדר אך שחררתי קצת את התיזמונים). וכמה שיפור לטובה אמור להיות?

• 13 תגובות
    • 826 צפיות
  13. שלום, אני מחפש דרך לפתוח את המכפלה ב-Athlon XP 1600+ שלי. אני מעדיף שרק אנשים, שניסו את מה שהם מציעים וזה עבד להם יגיבו. הערה: בבקשה להפנות למקומות שמוכרים את החומרים הדרושים. תודה.

• 11 תגובות
    • 826 צפיות
  14. עשיתי למעבד AMD PHENOM II 955 3.2 אוברקלוק ל 4.1, ביטלתי בביוס שליטה אוטומטית על מהירות המאורר וגם שליטה אוטומטית על מהירות המעבד. לפני שביטלתי אותם ועשיתי את האוברקלוק, כשלא שיחקתי במשחקים כמעט לא שמעו את המאורר והמעבד ירד לאזור ה 1400GHz וצרך כולה 20-30W, עכשיו המאורר יחסית רועש[קירור SCHYTE MUGEN 2] והמעבד צורך כל הזמן 117W, גם כשאני סתם גולש באינטרנט או בכלל לא על המחשב וכולה הטורנט פועל. זה נראה לי די מוגזם הצריכת החשמל, בעיקר כשהמחשב שלי דלוק 24\7, או שזה לא משהו שאני ארגיש בחשבון החשמל? וגם זה לא יקצר את חיי המעבד בגלל שהוא עובד כל הזמן במאמץ מלא? שאלה אחרונה, מתח 1.44 זה נורמלי ולא משהו שיקצר את חיי המעבד?

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  15. Started by Master-Chipsets,

גוף הקירור http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0200/cl-p0200.asp שמיועד במקור ל939 יוכל להתאים לאינטל 478?

• 6 תגובות
    • 826 צפיות
  16. Started by pc student,

פעם ראיתי בגלריית המודינג שלכם משהו הניראה כמו מאוורר למעבד שעומד על הצד אתם יכולים לבדוק?להסביר לי מה זה?

• 9 תגובות
    • 826 צפיות
  17. Started by red-x,

המאוורר של הספק כוח התחיל להרעיש (גם אחרי שניקיתי הכל מאבק). מה עוד אני יכול לעשות? איך אני יכול לבדוק שהספק לא מתחמם יתר על המידה? תודה (מצטער על שאלות ה-NOOB)

• 1 תגובה
    • 826 צפיות
  18. והמעבד לא באוברקלוק תודה

• 18 תגובות
    • 826 צפיות
  19. Started by House M.D.,

לחצו להגדלה. הכרטיס מסך נמצא במנוחה. תראו את ההבדל בין הליבה והזיכרון לבין השיידרים! במאמץ, הליבה והזיכרון על 50 מעלות והשיידרים על 75 מעלות... האם הטמפרטורה של השיידרים חשובה? ולמה כזה הבדל משאר כרטיס המסך? בתוכנה GPU-Z מופיע אותו חיישן עם אותה בעיית התחממות. נ.ב. בתמונה המעבד מקודד סרט אז אל תתיחסו לטמפרטורה שלו.

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  20. Started by yanivbes28,

מעוניין לעשות אובר קלוק ללוח אבל אני לא מוצא את האפשרות בביוס זה קצת מוזר לי היה לי לוח של אסוס ישן אז לא היתה לי בעיה לעשות אובר קלוק כי הוא היה נוח ואפשר למצוא את כל האפשריות אבל כאן אני לא מוצא כלום אם משהו מכיר את הלוח ויודע איך אפשר לעשות את זה אני מודה לו מאוד

• 5 תגובות
    • 826 צפיות
  21. Started by Idan-h,

יש לי כרטיס GF4 MX של Inno3d (אני יודע שהחברה לא משו). אם אני לא טועה הכרטיס הוא SE למרות שהדרייבר ושאר התוכנות מזהות אותו כMX רגיל. אני חושב ככה כי המהיריות שלו הן: ליבה -250. זכרון -332. יש לי קובץ REG שבעזרתו אני מוסיף ערך OC לדרייבר של NVIDIA ובאמצעותו אני יכול להעלות את הליבה והזכרון. כמה אני יכול להעלות לזכרון ולליבה בלי סיכון גדול מידי? לא יודע אם זה קשור אבל הנה הטמפ' של המחשב במנוחה: לוח -32 33. מעבד - 35-38, אם יש מזגן אז 33. ולשאלה - האם הGF4 MX שלי הוא 128Bits? הגיוני? הזה מידע עליו מאוורסט: Memory Bus Properties: Bus Type DDR Bus Width 128-bit Real Clock …

• 10 תגובות
    • 826 צפיות
  22. Started by SuBeX,

קראתי את מה שיש בפורום וגם במקומות אחרים, אבל אני עדיין לא סגור על זה? וגם שמתי לב שמחקו את ההשוואת קירור לכ. מסך.... אני משער שמעדכנים את זה עכשיו... לכן אני אשאל, מה הקירור הכי טוב לכ. המסך שלי? 9600XT כמובן. אני מעוניין לעשות לו OC עד שאני אשדרג את המחשב גרוטאה שלי... ;D תודה מראש... כמו כן אני אשמח לדעת מה הטמפ' המשוערת שלו ללא OC עם איוורור סטנדרטי ותקין?

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  23. Started by Big_White,

הלוח קצת ישן אבל עובד כמו שצריך... המאורר של הצ'יפסט התחיל להרעיש והחלטתי שאני מפרק אותו כדי לשמן (ובדיוק כמו AC הם עשו מאורר שלא מתפרק) בסוף הוא נשבר לי איזה תחליף יש לדבר הזה? של טרמלייט אני חושב אבל אני לא מוצא את הדגם.... תודה.

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  24. Started by Rhx,

שלום,עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך והתחלתי מהסטוק 900/500 , תוצאת סטוק 2935 , אוקיי אז ככה התחלתי העלתי את הליבה ל550 והעלתי את הזכרונות ל910 910/550 וקיבלתי 3028 , אוקיי המשכתי ל 920/550 קיבלתי 3042 ראיתי זה יציב , המשכתי ל 930/550 וקיבלתי 3044 לא משהו כלכך אבל בכל זאת , המשכתי ל940/550 קיבלתי 3053 , המשכתי ל 950/550 וקיבלתי תוצאה יותר נמוכה מהקודם ב4 נקודות קיבלתי 3049 , בכל זאת המשכתי , אח"כ עשיתי 955/550 קיבלתי 3088 , העלתי ל960/550 וקיבלתי 3066 שזה ירידה,אז ירדתי עוד פעם ל955/550 וקיבלתי 3064 שזה דיי מוזר כי שעשיתי את הבדיקה קיבלתי 3088 , אבל המשכתי 965/550 וקיבלתי 3094 שזה דיי נחמד,אז העלתי ל970/660 וקיבלתי 3015 . אז הורדתי ל965/550 , אז מה אתה מציעים לעשות ? בגלל מה א…

• 13 תגובות
    • 826 צפיות
  25. בו נתחיל מזה שאני משפצ'ר לי מארז...עכשיו יש לי מקדחה חזקה ואני רוצה לעשות חורים למאווררים עגולים מדויקים אתם מכירים את המקדחים האלה שעושים עיגולים?! עם כן זה טוב למארזים של חצי-אלומיניום אני רוצה לקנות כזה כדי לעשות לי עיגולים.

• 4 תגובות
    • 826 צפיות

דיונים חדשים בפורומים