אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש קירור זול ושקט לפנטיום-D כי הקירור סטוק רועש יותר מדי האלפין עולה רק 70 שקל והשאלה אם הוא שווה משהו? אני לא מתכנן שם OC אולי קצת משחקים
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום אני מחפש אחר פתרונות קירור למעבד מרובע ליבות, דגם Q6600, קירורים הקיימים בארץ (או שצריכים להגיע). אם יש כמה אפשרויות, אם אפשר לדרג כל אחד לפי יעילות וכו עריכה: קירור אויר בלבד, אין הגבלת תקציב. תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ומה קורה כאשר מעלים את תדר הבאס הבנתי שכאשר מעלים את תדר הFSB תדר המעבד עולה ומה עם הבאס??
-
- 8 תגובות
- 632 צפיות
-
-
אוקיי עשיתי OC מכובד מאוד לכרטיס מסך שלי (7300GS) לפני: Core=500.00 Mem=600.00 אחרי: Core=612.00 Mem=833.00 אם אני מעלה עוד את התדרים אז יש ארטיפקטים ולפעמים המחשב נתקע. מה מגביל אותי, הקירור של הכרטיס מסך (49 מנוחה,67 מאמץ, 72 מאמץ ממש רציני) או פשוט החומרה עצמה לא יכול לעבוד בתדר יותר גבוה ?
-
- 8 תגובות
- 548 צפיות
-
-
יש לי מעבר P4 סטנדרטי במהירות 3Ghz,קירור הסטוק מאס עלי מזמן,ובגלל בעיות שנוצרו בזמן האחרון(עליית החום ל88+ בidle) החלטתי סוף סוף להחליף אותו. מבין כל האפשרויות שבדקתי,מצאתי שBig Typhoon VX של Thermaltake נותן את התמורה הטובה ביותר לכסף. רציתי לשאול אם יש לכם הצעות טובות יותר לקירור בטווח המחירים שלו. בתודה מראש עריכה: כמו-כן רציתי לדעת אם מישהו שמע על בעיות שנוצרו עקב משקלו הגדול יחסית.
-
- 30 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי שאלה אך הזיכרון יכול להגביל OC אשמח אם תתנו לי גם דוגמא
-
- 4 תגובות
- 473 צפיות
-
-
בעיקרון השאלות זה לידע ובנתיים לא כדי לעשות.. מה הגבול בOC זה רק לפי החום? מה המעבד הטוב ביותר לOC? ובדרך כלל בכמה אנשים מעלים את המהירות?
-
- 2 תגובות
- 513 צפיות
-
-
לאחר ביצוע OC המעבד ממש מתחמם ומגיע לטמפרטורות גבוהות במאמץ, הגוף קירור שיש לי על המעבד הוא סתם ג'נריק כזהאני שמעתי שיש שני גופי קירור מתקדמים, TUNIQ TOWER 120MM Thermaltake BigTyphoon /VX 120MM צריך שיתאים למעבד AMD ATHLON 64 3500+ וללוח אם ASUS A8N-E nforce4 ראיתי את המכירות הבאות http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=15681&PHPSESSID=c5535510 http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=15375 http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3070 על מה אתם ממליצים יותר ? אין לי בעיה של רעש, זה לא מפריע לי .. חשוב לי שיהיה גוף קירור עם ביצועים ממש טובים ושיתאים למעבד וללוח אם שלי. אם יש לכם המלצה לגוף קירור אחר למעבד שלי אז בבקש…
-
- 1 תגובה
- 513 צפיות
-
-
ראשית אני מצהיר שאין לי מושג בOC אף פעם לא עשיתי OC ואני עדיין לא בטוח שאני אעשה OC (לא מכיוון שאני לא רוצה אלא מכיוון שאינני יודע ומן הסתם מפחד להרוס חלקים אם אינני יודע מה לעזאזל אני עושה..) אני לא קראתי את כל ההודעות בפורום OC, מכיוון שאין לי מושג בזה ובכדי שאוכל בכלל לשאול שאלות ספציפיות יותר אני צריך לדעת מידע בסיסי וכמובן שלא אעיז לעשות בלי להתייעץ ולכן אני מתייעץ אתכם... שנית לפי ההודעות שקראתי בפורום אני כבר בטוח שצריך קירור כלשהוא למעבד (ואני לא יודע לאיזה חלקים נוספים צריך עוד קירור) מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1260 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 מחיר: ¤625 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX880…
-
- 0 תגובות
- 420 צפיות
-
-
צבע שחור קולט חום יותר טוב מצבע לבן זה ידוע. במקרה הזה אני רוצה להיפטר מחום אז מה עדיף: שחור או לבן? נ.ב. אולי זה ישנה משהו- המארז שאני מדבר עליו הוא מארז שאני אבנה בעצמי, אז נכנסת פה עוד שאלה: האם לצבוע את המארז גם מבפנים או רק מבחוץ? (שוב נשאלת השאלה מלמעלה- באיזה צבע ?)
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני הולך לקנות את הSTACKER 830 ואני רוצה לדעת איזה מאוררים להוסיף למארז, איזו זרימת אוויר לעשות.
-
- 0 תגובות
- 429 צפיות
-
-
צריך קירור לOC מי בא אחרי טוניק BT VX?? אם הייתי יודע הייתי קונה שנים לפני כמה חודשים...
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לדוגמא : הכרטיס שלי X1800XT מגיע עם מהירויות של 621/747 1. האם בביצוע OC אני אמור לשמור על יחס זה (20% בין המומורי לקור)או שאני בוחר איזה יחס שאני מוצא לנכון? 2. איפה בעצם יש השפעה גדולה יותר על ביצועים במשחקים? 3.ראיתי שבכרטיסי ATI החדשים (2900XT) המהירויות הן 740/825 ,כלומר היחס עומד על 11% האם זה יחס מומלץ יותר או שאני לא בכיוון? ברור גם שיש שהפעה של ה BIT בין כרטיס לכרטיס אשמח להערות והמלצות
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
-
-
המתקין אמר שזה מכיוון שהם לא יכולים להיות מחוברים לחיישנים, ולכן הם תמיד עובדים על אותה עוצמה. ממארז שקט מאד זה הפך למכונה רועשת מאד.מייד אמרתי לו לפרק אותם. מישהו יכול לחוות דעה? די יש לי 2 דיסקים קשיחים ובעתיד אני מתכוון להוסיף עוד אחד ואני רוצה שהם יקבלוו קירור נאות.
-
- 7 תגובות
- 576 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי זיכרונות DDR500 VIESTA של חברת ADATA. עד לא מזמן היו לי 2 של 512MB ורצתי על DDR500 כשמעבד מואץ מ-2.4 ל-3.0. המעבד שלי קריר במיוחד (בשיא המאמץ 40מעלות) והזיכרונות קרירים יחסית גם כן (בזמנו היו על 40 במאמץ בזכות מאוורר מולם). לפני כמה ימים הוספתי עוד 2 סטיקים זהים. חיברתי אותם, ובאותו הבאס התחילו להיות לי שגיאות בזיכרון (בדקתי גם עם מתח גבוה יותר של 2.75 וגם עם 2.65, ותזמונים גם נורמאליים, וגם 3-4-4-8 ליתר ביטחון). MEMTST מצא שגיאה אחת על כל 100% סך הכל (כל פעם בחלק אחר של הזיכרון כך שאין איזה סטיק מסוים שדפוק. הזיכרונות עכשיו חמים יותר כיוון שיש מסביבם פחות מקום לקירור (כיוון שיש עוד 2 סטיקים) אבל הם עדיין לא עוברים את ה-50 מעלות בשיא של המאמץ אחרי שעתיים…
-
- 0 תגובות
- 362 צפיות
-
-
האם זה תקין ? לשעה זו חום חדר רגיל [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 403 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות 4300, אבל אני רוצה להוריד לו את המכפלה ל8, הדבר אפשרי בכלל בלוח 965 כמו הגיגה בייט DS3? שנית, הבנתי שיש עם המעבדים האלה בעיה של באס, בגלל הסטראפים. האם לדעתכם, בעולם מושלם, אמורה להיות בעיה לעבוד עם המעבד הזה על 3.2 בבאס 400? כמובן שהקירור והזכרונות מתאימים לעניין. תודה ענקית לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולםם!! קיבלתי שלשום את המחשב החדש (מפרט בצד ימין...) והחלטתי לנסות OC, אתמול הגעתי לFSB 310 מעבד על 2790mhz וזיכרות בבמחלק 2:3 כלומר 465mhz... הidle המעבד מגיע למקס' 26 מעלות, ובמאמץ ל36-7 מעלות... מתחים: מעבד-1.2875 זיכרונות 2.15 (אולי צריך מתחים אחרים?) כמה שאלות עכשיו, 1) הרצת prime95 פעמיים בו-זמנית זה בדיקה מספיק טובה ליציבות ומאמץ? 2) כיצד אני יכול לשנות מחלק לזיכרונות? 3) איזה טמפ' מומלץ לא לעבור? 4) איזה מתחים מומלץ לא לעבור? 5) שמתי לב שהזיכרונות על T2, זה אמור להיות ככה? ואם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני ממשיך? תודה מראש Install
-
- 14 תגובות
- 901 צפיות
-
-
קצת רקע: הכרטיס מסך הוא X1800XT 512 MB קירור של AC X2 טמפ' במנוחה-52 בעבודה 66-75 תלוי במשחק (NFS ו FLATOUT2 הם ה"חמים" ביותר) ספק כוח-אנרמקס ליברטי 400 אוברקלוק נוכחי 725/845 כשניסיתי להעלות את המהירויות נתקלתי בארטיפקטים והמסך קפא. נאמר לי שאולי הסיבה היא מתח נמוך. האם זה מסוכן להעלות מתחים,אם לא,לאן אני מעלה אותם? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 484 צפיות
-
-
היי ממצב חברים שלי שמעו אני מאוד מעוניין באוברקלוק אני יודע לעשות אבל לא מצליח לי אני לא יודע למה... אגב יש לי מעבד 1.7 ,זיכרון 768 ולוח אם של SHUTTLE עכשיו שנכנסתי לביוסאז בהתחלה לא ידע למה אבל שמתי לב שכתוב ככה: core speed --800 MHz *8.0 bus speed----100 MHz למה זה ככה? הרי במחשב שלי כתוב בEVEREST+CPU-Z+מאפיינים של המחשב כתוב ש1700 זה מהירות המעבד והנה עובדה! אבל הקטע שאחריי שהעלתי למהירות מעבד מקורית שלי(100MHZ*17)לא השתנה כמעט כלום כי זה מהירות המקורית חחח אבל אחריי זה שבדקתי עם הטמפ' עלתה והיא לא עלתה אז העלתי ל 100MHZ*20 שזה יוצא 2.0 MHZ אז אחריי זה עוד פעם בדקתי ולא לא השתנה כלום!! התמונה שראיתם היא בדיוק אותו הדבר! מלפניי ומאחריי למה זה ככה מישהו יכול ל…
-
- 0 תגובות
- 402 צפיות
-
-
שלום לפני יומיים בערך המעבד היה בסדר גבור רק הכרטיס מסך היה על 75 מעלות פתחתי את המארז וגיליתי שההיטסינק של הכרטיס חסום מאבק . ניקיתי אותו וקצת את שאר המארז באותה הזדמנות. בטעות הרמתי גם את המאורר של המעבד (לא קרה כלום למאורר) והחזרתי. קיצר מאז המעבד לא יורד מה60 מעלות במנוחה. מה אני עושה לממש אחריות או שיכול להיות זה משחה תרמית כי לפני המקרה הזה המעבד היה על 35 40 מעלות במנוחה,זוהי עליה קיצונית ביותר.
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
תגידו, ראיתי תמונות של הטוניק טאור ואני לא מבין איך הוא מתחבר לסוקט, לקירור שיש לי כרגע יש מין ברגים שחורים כאלא שאיתם הוא מתחבר אבל לטוניק אין כאלא. לאיפה מכוון האוורר שלו ? פשוט אני לא רוצה שיזרוק אוויר חם לתוך המארז עצמו כי גם ככה הוא חם, אפשר לעשות שהוא יזרוק אוויר לכיוון האחורי של המארז ? וגם שמעתי שיש לוחות שהוא לא מתאים להם, איך אני יודע אם הוא מתאים לי ללוח ? ומה הרוחב שלו ? (הטוניק) ד"א הלוח שלי רשום בחתימה. עכשיו שאלה אחרונה, שווה להוסיף 80 שקל בשביל הטוניק לעומת ה"איגלו" של גלייטאצ' ? והוא לא מפזר חום לשאר המארז ? (הטוניק)
-
- 16 תגובות
- 906 צפיות
-
-
תראו יש לי בעיה שהכרטיס מתחמם יותר מידי וגורם לקריסות. הקירור המקורי (המאוור הקטן) עובד ומסתובב כמו שצריך, אבל אני חושב שצריך להוסיף קירור נוסף. אתם יכולים להמליץ לי על קירור טוב שאני אוכל להרכיב בקלות בלי פירוק עצמו של הכרטיס מסך? אם אתם יכולים להמליץ לי בבקשה על משהו מהאתר www.skypc.co.il כי הוא קרוב לבית שלי. תודה, איתי.
-
- 0 תגובות
- 439 צפיות
-
-
-
קראתי את המדריך שפורסם באתר אבל כשנכנסתי ל BIOS אצלי לא מצאתי את האפשרויות המדוברות כמו קביעת יחס הזכרונות או ביטול Enhanced Intel SpeedStep Technology או שינוי Shutdown Temperature המפרט שלי מופיע בצד האם האפשרויות האלה לא קיימות בלוח אם הזה ? אני לא מעוניין לבצע OC גדול, אלא רק להתנסות בזה קצת (להעלות אפילו רק מ 200 ל 210) אם יש מישהו שמכיר את הלוח ואת ה BIOS ויוכל לעזור לי אני אודה לו מאד
-
- 0 תגובות
- 436 צפיות
-