אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי מעבד ישן (3 שנים) c2d 6320 1.8GHZ בכל אופן לפני שנה בערך, עשיתי לו אוברקלוק עם תוכנה של Asus (לא זוכר את שמה האמת), זה ממש אוברקלוק בצורה מאוד פשוטה, ופחות מקצועית, והעלתי אותו ממש בקטנה ל-2.2 אני רואה בעזרת CPUZ שאכן יש אוברקלוק, אבל יש משחקים לדוגמא שדורשים 2.0GHZ, ודרך המשחק\התקייה אפשר לראות כאילו איך המשחק יעבוד על המחשב, אז עדיין רשום שיש לי 1.8, יכול להיות שזה לא מזהה או משהו? או שזה סתם? (לא שיש הבדלים כאלה גדולים בין 1.8\2.2) מאז האוברקלוק, החלפתי לווינדוס 7, ואני לא בטוח שהתוכנה הזאת עובדת על המערכת הזאת, יש תוכנה, או דרך אחרת "לבטל" את האוברקלוק? ובנוסף, האם לפני שאני מחליף מעבד כאן במחשב (C2D פשוט מהיר יותר) האם זה הכרחי "לבטל" את האוברקלוק? או שזה ישתנה…
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
רכשתי את המארז מ TMS לפני פחות משנה ואני שם לא שהמאוורר הגדול לא מסתובב ויש רק את הלדים פועלים. כאשר אני פותח את המארז אני רואה ששינם 2 חוטים מחוברים למאוורר שחור ואדום. השחור אינו מחובר למאוורר ואי אפשר לחבר אותו,זה מולחם או משהו. יש למישהו מקור שממנו אפשר לקנות את המאוורר ? TMS אובדי עצות.. אם אי אפשר אז רציתי לדעת אם כדאי פשוא לשים במקום המאוורר הנוכחי מאוורר גדול משהו כזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=584729# תודה מראש..
-
- 8 תגובות
- 820 צפיות
-
-
ראיתי בסירס (Sears), תחת הקטגוריה של מוצרי הרוטורים הקטנים (דרמלים למיניהם), 2 מוצרים. אחד של דרמל, ואחד של קראפטסמן, באותו טווח מחירים, אך לקרפטסמן יש מהירות משתנה, ו-75 ראשים, ולדרמל יש 2 מהירויות ו40 ראשים. השאלה שלי היא, האם יש הבדל באיכות של המוצר?
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
היי. 5 - 10 דקות אחרי שאני מדליק את המחשב, הRPM של המאוורר של המעבד קופץ ל 4700 והרעש בלתי נסבל (מידי פעם 4200). טמפרטורת המעבד היא 56 במנוחה, במאמץ היא מגיע ל 67 וזה מדאיג. שבוע שעבר ניקיתי את המחשב יסודית - הוצאתי את כל המאווררים וניקיתי, ניקיתי הכל הכל הכל ואין גרגר אבק. והמאווררים מחוברים טוב מאוד וכולם עובדים כמו שצריך, רק חזק מידי. ולא, לא נגעתי בהגדרה כלשהי. יש לי לוח מבוסס צ'פסט i975X של אינטל, ומעבד P-D, 2.8GHZ בלי אוברקלוק. אני בודק טמפרטורות עם SPEEDFAN ו EVEREST, שניהם מראים את אותה התוצאה. ובכלל, בביוס זה מראה לי גבוה יותר - 60 במנוחה... למה זה קופץ ככה?
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות את הראידון 9700 פרו שלי הכי קרוב לה 9800 פרו אני יודע שהליבה שונה אבל אברקלוק קטן יעשה את זה והבכרטיס עם אברקלוק מוציא הרבה יותר קראתי בכתבובת מה התוכנה הכי יציביה .
-
- 9 תגובות
- 820 צפיות
-
-
עד לאן אפשר לפי דעתכם לקחת את המעבד הזה? קירור היטפייפ גנרי.
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מחשב חדש לוח אם P5DW2 מעבד D930 מארז ישן שכבר חוררתי אותו מול המעבד אבל אין לי בעיה לחורר בעוד נקודות אם יש תורך מה שאני צריך זה המלצה לקירור למעבד ובעיקר שיהיה שקט א הצלחתי להבין מהנעוץ מה עדיף הBT או הסוניק טאוור וגם הבנתי שיש מהם כמה דגמים אז אני צריך המלצה ספיציפית לענין זה וכן אני זקוק למשחה טרמית טובה בכמות שתספיק לפחות לשלושה הרכבות כי המעבד הישן שלי הולך לחבר שנותן את המעבד שלו לחבר... לא הצלחתי למצוא מידע בענין זה
-
- 16 תגובות
- 820 צפיות
-
-
תודה רבה לעזורים חבר שלי עשה למחשב שלי אוברקלוקינג בפעם הראשונה והוא עבד והכל ועשינו ריסט ולא ראינו שהמהירות שלו השתנתה כשנכנסנו לbios ראינו שהמהירות השתנתה , והוא שינה את המהירות ליותר גבוה ועשינו שמירה ועכשיו המסך לא מזהה מחשב מחובר !!!! עזרו לי בבקשה !!! תודה לעוזרים !!!
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
TAOTAO לא אוהב פרטיות :] טוב לא משנה אני רוצה לסדר תכבלים שלי במארז שיהיה סירקולציה יותר טובה יש לי מארז די טוב שאפשר לעשות בוא הרבה דברים שמסתרים תכבלים , ככה אני לא ממש חזק בנושא ובגלל זה אני מפחד להוציא קבל ואז לשכוח איפה לחבר אותו מה צריך לעשות ? ואיזה סידור אפשר לעשות במארז COOLERMASTER CM690 , עם צריך תמונות של המחשב מבפנים אז בכיף ו TAOTAO הצלחתי לסדר תטמפרטורה של הדיק קשיח כנראה שהמיקום שלו גרם למאוור לעביר אליו אוויר אבל כשהאוייר מתחמם אין לו לאן לצאת אז העלתי אותו למעלה את הדיסק קשיח ולבנתיים אין שום בעיות על 41 יציב
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
היי אני לא ממש מבין בOC של AMD ויותר מזה אף פעם לא היה לי גם AMD. כל המחשבים שלי הם של INTEL והיתי רוצה לקבל פעם חוות דעת ואפילו לנסות..! השאלה היא אם בכלל זה שווה את הכסף והזמן מפחינת תוצאות! נכון להיום אני יודעה שהכתר שייך לINTEL.. והעניין עד כמה? והפמרט שהיתי מעוניין לרכוש עבור משחקים וסרטים בעיקר הוא: Athlon 64 5000+ 2.6GHZ 2GB 800HZ Kingston Value ו.. M61PME-S2 AM2+, 6100, DDRII800, VGA, PCI-E http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2755&ProductName=GA-M61PME-S2 או MA69VM-S2 AM2, 690V, DDRII 800, PCI-E, ATI X1200 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboar…
-
- 11 תגובות
- 820 צפיות
-
-
סוף סוף אחרי שקראתי את המדריך באתר על אוברקלוקיג למעבד חמשה פעמים הבנתי איך העניין פועל, וברוב טיפשותי הלכתי ישר לביוס והעלתי את ה-FSB ל-160 ואחרי זה ניסיתי לעשות ריסיט למחשב אבל הוא לא פעל לי...אז עשיתי ריסיט לביוס, ועכשיו אחרי שלמדתי מהטעות שלי התחלתי להתקדם צעד אחרי צעד והצלחתי להגיע ל-150 אבל אחרי שאני פותח משחקים ואת 3DMark2001 אחרי כמה שנית הם נסגרים, אז יש לי כמה שאלות : 1- הבעיה נובעת מהתחממות של המעבד? (הטמפ עם OC היא 68) 2-הצלחתי להעלות את ה-FSB בלי לפתוח את המכפלה של המעבד, איך זה? תודה מראש. ;D
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות סינק חדש בשביל הCpu ואני מתלבט בין שתי אופציות ואני ישמח לקבל עוד אפשריות, (שאפשר לקנות בארץ) אני ישמח לקבל הסברים למה מה שבחרתם עדיף שתי האפשריות שלי Xp 120 http://www.thermalright.com/a_page/main_product_xp120.htm slk948u http://www.thermalright.com/a_page/main_product_slk948u.htm החומרה שלי Cpu: Amd Atlon 64 3000+ 754 mb: DFI LanParty 250Gb NF3 תודה רבה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 820 צפיות
-
-
אני צריך עזרה באוברקלוק למעבד פנטיום 4 , פרסקוט , דגם 530 . כבר הגעתי לOC של 3.0ghz@4.2ghz .. תמונה: http://i12.tinypic.com/448qazp.jpg המכפלה שלי היא 15x200 בסטוק . הצלחתי להגיע על ל-280x15 ... כשאני נותן לו תדר של 290 הוא כבר מתחיל לעשות בעיות , איך שאני מעלה את המחשב הוא רושם לי Searching Image Bios From Hard Disk... ולא עושה כלום....כבר ניסתי מתח של 1.6 עדיין עושה בעיות (בסטוק הוא 1.38) ונתתי +0.4 מתח לDDR2 וגם נעלתי את המכפלה של הPCIE ל-100 . המערכת שאיתה אני עובד: Gigabyte DS4 965P - מעודכן לביוס הכי חדש. G.Skill 512*2 Kit DDR2 PC6400 800MHZ Pentium 4 530 Prescott 3.0 ghz TT BigTyphon 160g SATA II WD IDE WD 80G Enermax ELT400AWT 7900GS Leadtek
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום עשיתי אובר לכרטיס מ 625\2000 ל 700 2200 בהתחלה ניסיתי עם ATI TRAY וגם עם OVERDRIVE מה CCC בדקתי את הטמפ והם מוצינות - המאוורר אפילו לא צריך לעבוד מאה אחוז ואין ARTIFACTS הבעיה אבל שאחרי שאני משחק משחק אני או מקבל מסך שחור או מסך אפור עם קווים מאוזנים + הקול נתקע - מה שנראה כמו קריסה של הדרייבר של הכ.מ בנוסף ניסיתי מגוון של תדרים יותר נמוכים גרסת ה CATALYST שלי היא ה OPENGL 4.0 החדש ווינודס 7 32 ביט AMD X2 6400 DDR 2 4GB בבקשה אם למישהו יש רעיונות איך לגרום לזה לעבוד נ.ב - על תשלחו פוסטים מעצבנים על צווארי בקבוק
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום לכולם. קיצר אני הולך לקנות/להחליף מחר מאוורר במארז. קיצר איזה אתם ממליצים לקחת? שיהיה 120MM שקט שלא שומעים אותו כמעט וטוב. תודה.
-
- 13 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מקווה שזה מתאים לפה ולא לספקים ומארזים.. בכל מקרה, כשהמחשב שלי פועל, מעבר לרעש של המאווררים נשמע מין ביפ כזה יחסית חרישי, ואין בעיה איתו, אלא כשמנסים לישון עם המחשב בחדר.. הרעש של המאווררים לא מפריע אבל ה"ביפ" הזה מפריע. הצלחתי גם להקליט את הרעש הזה, זה לא כמו הצליל המעצבן ששמים בפלאפון ושרק צעירים שומעים (זה יותר חלש), וגם אמא שלי שומעת את זה.. גם שמתי לב שזה בא מכיוון הלוח אם, ושגם אם אני מפסיק את פעולת המאורר של המעבד, הרעש ממשיך. מישהו יודע ממה זה נובע? אולי אפשר לטפל/להפסיק את זה? תודה לכולם!
-
- 11 תגובות
- 820 צפיות
-
-
http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0086beetle/cl-p0086.htm לפי התנתונים הוא נראה די מרשים יש לי מעבד כמו במפרט בחתימה שלי והוא מגיע בער ל45-46 מעלות במנוחה ולא נראה לי שזה טוב יש לי מאוורר נראה לי כזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_147&products_id=5740 כרגע והוא לא מספיק לפי דעתי מה נראה לכם?
-
- 14 תגובות
- 820 צפיות
-
-
דבר ראשון מה זה אוברקלוקינג, ובבקשה אל תנעלו לי את השאלה כי אני ממש מת לדעת. איך עושים זאת, אגב? ומה זה תורם? תודה רבה מראש.
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מסרטונים שראיתי בYOUTUBE על קירור המחשב בשמן להלן קישור. שאלתי היא האם אפשר לשדרג את הרעיון ולקחת את האקווריום כמו שהוא עם השמן ו"לדחוף" למקפיא. המטרה היא שבגלל שהכל מוצף בשמן אין את בעיית העיבוי כמו שקורה בקירורים קיצוניים ובכך בעצם א. גם השמן קופא בטמפ' יותר מנוכה ממים, ב. אין בעיה של קרח שנוצר ג. הקירור הוא כללי לכל הרכיבים בין אם מעבד או כרטיס מסך. לי זה נראה יותר זול מלהשקיע תועפות במאוררים ומערכות מים. בקשר לפרקטיקה זה כבר משהו אחר. הכוונה היא שאולי סוף סוף יש אפשרות לקירור קיצוני לתווך ארוך שאינו צורך טיפול מתמיד כמו הוספת חנקן נוזלי. מה אתם אומרים? :D נ.ב שכחתי להדגיש שזה המחשב הכי שקט שקיים כיוון שאין את רעש המאווררים
-
- 7 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום. אני הולך לקנות את ASROCK PRO3 Z68 וזכרונות של G.SKILL SNIPER. איזה קירור יתאים לי מבחינת גובה? האם מוגן 2 או נוקטואה NH-U12P SE2 יהיו בסדר? או שיהיה לי בעיה להרכיב את המאוור על הקירור בגלל גובה הזכרונות. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 820 צפיות
-
-
המפרט שלי בצד, אני הגעתי עכשיו באוברקלוק אוטומטי [ זאת אומרת העלתי באחוזים ], ל-320FSB, מה שאומר 2240 MHZ..... נאמר לי שעם מערכת כמו שלי, אפשר להגיע הרבה יותר רחוק, השאלה שלי היא כזאת, עכשיו עם האובר האוטומטי, הזכרונות שלי על 400 באס, שזה אומר 800MHZ, אם אני את המהירות שלהם לבאס של 200, זה אומר 400MHZ, אני יוכל להגיע יותר רחוק? ומה בדבר המתח? לאן אני צריך להרים את המתח, אני מפחד לשרוף משו...
-
- 15 תגובות
- 820 צפיות
-
-
מה קורה חברים?? :xyxthumbs: אז כך בימים אלה אני מבצע הזמנה מדנגר דאן וחשבתי עם כבר אז גם לקנות איזה פלטייה טובה לכרטיס מסך שלי 6800 אולטרה (בחתימה) נכון לעכשיו הוא מקרור עם קרור מיים והליבה עומדת על 38 במנוחה ו44 במאמץ באובר קלוק ל 493 וזיכרון 1440!! עכשיו אני רוצה לקנות פלטייה ויש לי כמה שאלות: 1. הבנתי שיש בעיה עם ה6800 אולטרה בטמפרטורות נמוכות אפשר לדעת באיזה טמפרטורות מדובר? 2. איזה פלטייה תהיה הכי טובה בשביל הכרטיס הזה? אני רוצה שיהיה באיזה 15-20 מעלות! חשמל לא חסר פה וגם לא הספוגים לאיטום מה שחסר לי זה איזה פלטיה כדי לי לקנות? העם 172 תהיהי חזקה מדיי?? ועם כן אז מה כדי? השמח לתגובות!! יחיאל
-
- 14 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד 3.2Ghz (775( ואני מתעסק עם מוסיקה וכשאני מקליט כל הזמן אז שומעים את הרעש של המאוורר...(יש לי קירור סטוק) עכשיו, אני צריך קירור טוב למעבד אבל ממש טוב שלא יעשה רעש בכלל.. שמעתי על קירור טוב של זלמן אבל אני לא מוצא את הדגם + חנות שמוכרת אותו בישראל... מקווה שתוכלו לעזור לי עם זה... תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, הכבלים שבמארז שלי קצת לא מסודרים ואני מרגיש שאפשר להגיע לטמפ' יותר נמוכות בלי רעש מיותר. המארז שלי מארז של EZCOOL JSP-TECH ניסיתי לחפש פה מדריכים וניסיתי לסדר קצת בעצמי ללא הצלחה אז השארתי את זה איך שזה. המארז מהצד האחורי של הלוח: המארז מהצד הקדמי של הלוח: הסידור של עכשיו הוא סידור של אייבורי, היה עוד אזיקון שחיבר את הסליבינג של הספק למסילה השמאלית של הספק אבל גזרתי את האזיקון כי הדלת מהצד האחורי לא נסגרה טוב.
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
אהלן חברס בעוד מספר ימים (אני מקווה) אני מקבל את המחשב החדש שלי שיגיע עם המארז השחור של קומפיוקייס (תמונה בסוף) עכשיו ככה , בתור היותי חובב כדורסל מושבע תכננתי לבצע רעיון מקורי וליצור דוגמא של הסמל של Air Jordan הרעיון הוא לבצע חיתוך ולהוסיף נורית אדומה ע"מ לגרום לסמל להיות בולט. העזרה שאני זקוק לה - א) כיצד מבצעים את החיתוך (איזה מכשיר) ב) באיזה חומר שקוף משתמשים כדי למלא את החלל שנוצר והיכן משיגים אותו בקיצור מה שאני שואל זה איך עושים את המודינג הזה של חיתוך המחשב ומהו החומר השקוף הזה ששמים במקום שעשיתי בו את החור והיכן משיגים אותו בנוסף רציתי לדעת מה דתעכם על הרעיון המארז ד"א
-
- 10 תגובות
- 820 צפיות
-